FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 maart 2006

Solavant: die-hard Solitaire voor de Mac

Sinds vorige week is er een pittige solitaire variant beschikbaar voor de Macintosh genaamd Solavant.

Solavant heeft 160 verschillende solitaire varianten tot zijn beschikking en biedt vooral geen cheats, makkelijke opgaven en even snel spelen, maar juist het tegenovergestelde.

Hier is de probeerversie te downloaden. In deze versie kun je tot 100 keer delen. Een standaard licentie kost ongeveer 23 euro.

Nog meer screenshots van Rainbow Six: Vegas

Rainbow Six: Vegas is pas een aantal dagen terug aangekondigd, maar er is tot nu toe elke dag een nieuwe screenshot verschenen. Vandaag zijn het echter meerdere screenshots en ook een aantal art-works. Zo te zien zijn een aantal screenshots ook echt in-game, maar dit zullen we pas zeker weten zodra er een filmpje beschikbaar komt. Dit spel zal zich afspelen in en rondom de luxe hotels van Las Vegas en zal rond de herfst van 2006 in Europa verschijnen.








Zes aanrijdingen op A12 door dronkaard

Icoon PolitieEen dronken automobilist heeft vanavond omstreeks 20.45 uur maar liefst zes aanrijdingen veroorzaakt op de snelweg A12 bij Zoetermeer. Zowel de dronkaard als een andere automobilist raakten gewond. De A12 in de richting van Utrecht is helemaal afgesloten.

De dronken man botste eerst op een vrachtwagen. Hierdoor tolde zijn voertuig rond en vervolgde de man zijn weg in de verkeerde richting. Tijdens zijn spookrit veroorzaakte hij vervolgens nog vijf aanrijdingen. Hij raakte gewond aan gezicht, been en nek. Een andere automobilist liep onbekend letsel op.

Politieagenten hebben de man aangehouden wegens dronkenschap en gevaarlijk rijgedrag. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn identiteit is nog niet bekend. Rijkswaterstaat denkt dat de snelweg ter hoogte van het ongeval tot middernacht afgesloten blijft. Het verkeer kan over de op- en afrit en heeft nauwelijks last van de stremming.

PC-beheer met Nintendo DS Pointy Remote

Een DS heeft WiFi en daar kun je meer mee dan je denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het idee om je PC er mee te beheren?

Al wat je nodig hebt is een WiFi Access Point aangesloten op je PC, deze software (toekomstige updates zijn hier te vinden) en natuurlijk een DS.

In principe werkt het zoals een VNC setup waarin de gehele desktop naar een ander systeem wordt verstuurd. Verwacht daarom ook geen superkwaliteit of een snelle communicatie tussen je PC en DS.

Bernie kondigt vredesverdrag aan

Bernie Ecclestone gelooft dat de strijd gestreden is en dat de autofabrikanten ook in 2008 in de Formule 1 meedoen. Hij denkt dat nog voor de Grand Prix van Bahrein een overeenkomst zal worden bereikt.

Lange tijd ging het hard tegen hard tussen Ecclestone en vijf autofabrikanten, die zich hadden verenigd in de GPWC. De autofabrikanten wilden meer van de inkomsten van de Formule 1 toebedeeld krijgen en geloofden niet in de beperkende regels die FIA-president Max Mosley voor na 2007 heeft bedacht. Nu zouden de partijen in grote lijnen toch tot een akkoord zijn gekomen.

Ecclestone kondigde aan op korte termijn een definitief akkoord te verwachten. Alleen over details wordt nog gesproken volgens de F1-baas. En daarmee zou het ook de goed kant opgaan. De plooien tussen Max Mosley en de autofabrikanten zouden in de laatste weken ook weer zijn glad gestreken.

"Het zou me verrassen als deze zaken niet geregeld zijn voor Bahrein. Wat we op technisch vlak zullen afspreken is afhankelijk van in welke mate de teams willen bezuinigen. Er kunnen echter enorme bezuinigingen worden gerealiseerd, zonder daarmee de technische suprematie van de Formule 1 negatief te beïnvloeden.", aldus Bernie Ecclestone.

Grid Wars, gratis Geometry Wars voor je PC

Ook zo stikjaloers op mensen met een Xbox 360 en Geometry Wars 2? Nu is het de beurt aan de PC-mensen om lachend naar de Xbox 360 eigenaars te wijzen, want wat vonden we? Een gratis Geometry Wars 2 voor de PC!

Of Microsoft en Bizarre hier erg blij mee zullen zijn is niet bekend, maar het advies is om het heel snel te downloaden voordat de bandbreedte van de website op is of de programmeur een rechtszaak aan zijn broek heeft. Downloaden kan hier.

De Xbox 360 controller schijnt het trouwens prima te doen met deze gratis Geometry Wars.

$4 miljoen voor ontwikkeling anti-lag hardware

Online gamen is erg leuk, maar heeft te kampen met een groot probleem: lag. Lag is het fenomeen dat optreedt als je tijdens het online gamen de broodnodige data niet genoeg snel binnen krijgt of kan versturen.

Firma Bigfoot Networks in Texas denkt de oplossing voor handen te hebben met behulp van speciale anti-lag hardware.

"Lag is het nummer één probleem van de tegenwoordige online video games en Bigfoot networks is het enige bedrijf in de wereld dat als missie heeft lag te bevechten", aldus het bedrijf. "Wij gaan met online video games doen, wat 3D-kaarten voor de graphics deden. Ons uiteindelijke doel is het lag-monster totaal te elimineren."

Bigfoot Networks kreeg contact met Venio Capital Partners, dat vier miljoen dollar in het project investeerde. Bèta-versies van de hardware hoopt men te kunnen presenteren op alle grote beurzen van 2006, beginnend met de E3.

Het Gouden Beeldje

De Oscaruitreiking heeft weer plaatsgevonden, de beeldjes zijn verdeeld. Deze nagenoeg puur Amerikaanse aangelegenheid is inmiddels uitgegroeid tot een groot mondiaal gebeuren.
Bij zulke gebeurtenissen treden ook allerlei side-effects op. In de Volkskrant van zaterdag kwam besliskundige Iain Pardoe aan het woord. Hij heeft een keuzemodel uitgewerkt om te kunnen voorspellen wie de Oscars krijgen. Zo berekende hij dat Brokeback Mountain de Oscar voor Beste Film zou winnen, Reese Witherspoon de Oscar voor beste actrice en Philip Seymour Hoffman de Oscar voor beste mannelijke acteur.

Geen slechte voorspelling. Maar het artikel gaat verder. Er zijn namelijk ook oneigelijke factoren die een rol spelen. Zo zijn Oscars voor beste mannelijke/vrouwelijke acteur/actrice geen zuivere bekroning voor de verdienste van dat specifieke jaar. Als de acteur/actrice al eerder in de prijzen is gevallen in een eerdere editie dan wordt de kans op een nieuw beeldje aanmerkelijk kleiner. Waarbij ook nog opgemerkt dat dit vaker voorkomt bij acteurs dan bij actrices.
Pardoe zegt dan ook: "De voorspelling is niet het doel maar het is meer een manier om de drijvende krachten achter de Oscars te begrijpen".

Het is natuurlijk een mooie theorie. En het lukt Pardoe ook aardig om goede voorspellingen te doen. Maar verder is het mijns inziens tamelijk grote onzin. Er is al eens uitgerekend hoeveel je moet investeren om überhaupt in aanmerking te komen voor een nominatie. Alleen maar je film aanmelden is niet voldoende. Een farce dus.
Het is het dan ook waard. Oscarwinnaars krijgen betere scripts, verdienen meer en leven, volgens een bepaald onderzoek, zelfs langer.
Tsja, en wie wil daar nou geen geld in steken.

KNMI verwacht 'links' weer

Icoon VerkiezingenHoe slechter het weer op een verkiezingsdag, hoe lager de opkomst, hoe beter de resultaten voor rechtse partijen. Zo wordt althans al jaren verteld door opiniepeilers. Wouter Bos, Femke Halsema en Jan Marijnissen kunnen wat dat betreft opgelucht adem halen. Het wordt morgen een droge dag met geregeld zon en temperaturen boven het vriespunt.

Slecht weer zou de opkomst drukken, en dat zou vooral ten koste gaan van linkse partijen, waarvan de achterban minder trouw zou zijn. En waarschijnlijk minder zin heeft door weer en wind naar het stemlokaal te fietsen, terwijl de VVD-stemmer zijn SUV uit de garage rijdt en op de stoep zet voor het buurthuis waar de stemcomputer staat. Volgens het KNMI nadert er echter vanuit Engeland een 'rug van hogedruk' waardoor de buiigheid van de laatste dagen verdwijnt en de wind sterk afneemt. Vanaf woensdag wordt er weer regen verwacht.

----
Zie ook de FOK!poll over de gemeenteraadsverkiezingen.

Bizarre eis laat school hopeloos achter

Icoon OpmerkelijkEen onafhankelijke school in het Engelse Brighton heeft de telefoonboeken er zorgvuldig op nagespit om een tiener genaamd Peyton te vinden die een beurs voor de prestigieuze school wil ontvangen. Helaas hebben alle jeugdige Peytons het aanbod afgewezen, met als gevolg dat de middelbare school met de handen in de haren zit.

De oorzaak van deze vreemde zoektocht is de in 2002 overleden Derek Peyton, die als erfenis een beurs naliet voor de tiener die zich op zijn voormalige school in Brighton wil vestigen. Een opmerkelijke voorwaarde is dat de jongen of het meisje geboren moet zijn als een Peyton, anderen komen niet in aanmerking.

Brighton College spreidt zijn zoektocht nu uit naar het buitenland, en probeert via internet geïnteresseerden in de Verenigde Staten of Australië te vinden. "Ik vind dat het een grote schande is dat we geld beschikbaar hebben voor een kind dat onderwijs wil genieten op deze fantastische school, maar dat we er niet in slagen een willige Peyton te vinden."


Brighton College

The Outfit demo op Marketplace

Hij werd maandag al aangekondigd en nu is hij er dan echt; de demo van The Outfit is te vinden op Xbox Live Marketplace. Hoewel de demo gedownload kan worden met een Xbox Live Silver account, heeft dit weinig zin; de demo bestaat alleen uit een online multiplayer deel en hiervoor heb je een Gold-account nodig. Het level dat speelbaar is heet 'Estate Assault'. Hierin moet je het hoofdkwartier van de tegenstander vernietigen terwijl je je eigen thuisbasis verdedigt. Je moet speciale punten in het level veroveren om Field Units te verdienen die je helpen met vernietigen. Zo kun je tanks of bijvoorbeeld air-strikes inroepen. Op 17 maart ligt de game in de winkel, exclusief voor de Xbox 360.

Met dank aan EvilWasp en Koentje K. voor het submitten!

Wildplasser op snelweg veroorzaakt ongeval

Icoon ShockingEen onbekende man die zaterdagavond midden op de snelweg A2 zijn blaas ledigde, heeft daarbij een ongeval veroorzaakt. De man had zijn auto op de vluchtstrook gezet, om vervolgens de rijbaan op te stappen. Een 46-jarige automobilist kon de wildplasser maar net ontwijken. Een 59-jarige Geldropper ramde de vangrail bij een poging uit te wijken.

De auto van de 59-jarige liep daarbij ernstige schade op. Volgens een woordvoerder van de politie in het Brabantse Best is de wildplasser vervolgens in zijn auto gestapt, en er vandoor gegaan. Getuigen verklaarden dat er in de auto nog een tweede man zat. Het zou gaan om een rode auto, mogelijk een Daewoo of een Opel Kadett.

'Oostenrijkse keizers verwant aan Mohammed'

Met de ontdekking van de Oostenrijker Harald Havas is het misschien voor eens en voor altijd gedaan met de oorlogen in deze wereld. De schrijver heeft namelijk uitgevogeld dat het Oostenrijkse keizergeslacht Habsburg verwant is aan de islamitische profeet Mohammed. En om het geheel compleet te maken zijn de Habsburgers ook nog eens familie van diverse pausen én van de Mongoolse strijder Djengis Khan.

Volgens Havas is het duidelijk dat de Habsburgers afstammen van de pausen Innocentius XVII, Alexander XVI, Paulus III en Felix IV. Alleen Felix verwekte zijn kind volgens de Katholieke normen legaal, aangezien hij pas na de geboorte van het kind paus werd.

De link naar Mohammed bestaat dankzij het huwelijk van Philips, de zoon van keizer Maximilian I, en de Spaanse prinses Johanna. "Enkele eeuwen voor Johanna leefde was Spanje een Arabische kolonie. En je moet weten dat een groot deel van de Arabische vorstenhuizen gesticht werd door de zonen van de enige dochter van de profeet Mohammed", aldus de schrijver.

De familiebanden met Djengis Khan zijn op een soortgelijke manier te verklaren; deze ontstonden eveneens door huwelijk.


Aan de Habsburgse keizer Franz-Josef I te zien, zitten baarden in de familie

Hans Kazan 'vaak bedreigd door collega's'

Icoon ShowbizzHans Kazan is vaak bedreigd door collega's, zo zei de 53-jarige artiest vandaag in het televisieprogramma 'RTL Boulevard'. Kazan legde tijdens zijn dertigjarige carrière op televisie meer dan eens goocheltrucs uit en zijn mede-illusionisten konden dat niet altijd even goed waarderen.

"Mijn huis zou in de fik worden gestoken en mijn vrouw zou te grazen worden genomen", aldus Kazan tegenover RTL Boulevard. De illusionist maakte vorige week bekend te gaan stoppen met goochelen op tv. Zijn zoons nemen het toverstokje van hem over.


Hans Kazan

Final Fantasy Revolution geruchten incorrect

Gisteren konden we jullie een update geven over Final Fantasy: Crystal Chronicles voor de Revolution. Deze game zou online capabilities, magnificent graphics and an intense use of the revolutionary control of the platform bevatten, maar er is helemaal nog niets bekend over de game.

Een woordvoerder van Square-Enix vertelde dit: The online reports are incorrect. No new information has been disclosed since the official announcement last May. We moeten dus nog even wachten tot de E3 er is voor we echt nieuws kunnen melden.

FOK!radio: Daniël Kegel over overname Tweakers.net

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: FOK! heeft ooit een poging gedaan om tv-programma's uit te zenden. SunChaser ging op pad voor FOK!tv. Maar dat liep niet zoals FOK! wilde. SunChaser stopte namelijk met het maken van de programma's. Toch wordt er op meerdere plekken nagedacht over televisie. Zo ook bij Sugababes.nl. Daar zijn ze afgelopen week dus gestart met SBtv. 'Totally SB', 'Do Your Thing' en 'Love Etc.' zijn de drie programma's die er te zien zijn. Wat doet Sugababes nu met de tv? Wat willen ze ermee? En hoe loopt het nu eigenlijk? Dat gaan we ze vanavond vanaf 20:00 uur zelf vragen, want iemand van de profielenwebsite is in de studio. En dat is nog eens een oud-bekende ook!

We gaan ook praten met Daniël Kegel van Tweakers.net. Vandaag werden zij overgenomen door VNU.

Sinds vandaag heeft het FOK!forum er een nieuwe 'topictype' bij. Slowchats zijn daardoor beter te onderscheiden van andere topics. Ook andere reeksen krijgen een eigen topictype. Wat het precies is, gaan we vanavond met FA Nikky bespreken. Kan ze meteen met ons haar week op het forum doornemen.

Daarnaast hebben we iets nieuws. Je kunt ons voortaan zelf bellen op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

En we gaan natuurlijk weer met Yvonne babbelen. Ze gaat namelijk weer met ons roddelen. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Guitar Hero krijgt vervolgen

Guitar Hero, de muziekgame met meegeleverde gitaar, ligt over een kleine maand in de winkels en de makers hebben inmiddels bevestigd dat er meerdere delen uitkomen. Het is de bedoeling dat er 5 tot 6 titels uitkomen voor midden 2007: We are working on Guitar Hero 2, which will have 40-plus new tracks, aldus Sumner, CEO van RedOctane.

De eerste Guitar Hero is vooral Rock/Metal georienteerd, maar andere delen zouden ook andere muziekstromen kunnen bevatten als Country en misschien zelfs wel DeathMetal.

Mega Geile Gallerijen - Deel 18

Het weekend is voorbij en de eerste werkdag van de week zit er alweer bijna op. Voor veel mensen betekent de maandagavond even uitblazen van de eerste dag werken na het weekend en om daar even bij te helpen weer wat grote gallerijen.

Een brunette: Kyla Cole.
Een blonde: Marketa Belonoha.

En als extra nog wat playboy centerfolds van 1953 tot 2003.

Bekijken en downloaden kun je met bullboardviewer door de_priester.

Hond veroorzaakt ongeval met Maserati

Icoon OpmerkelijkKinderen horen al jarenlang thuis in een autostoeltje, maar misschien is het ook een idee om dat voor honden in te voeren. De hond van de Engelse dj Johnny Vaughan wist namelijk een ongeluk te veroorzaken met de Maserati van zijn baas, waardoor de dj 12.000 euro schade opliep.

Het beest, Harvey genaamd, kwam net terug van de dierenarts toen hij met zijn kop klem kwam te zitten onder het handschoenenkastje. De dj schoof naar de passagiersstoel om zijn hond vrij te krijgen, waarna het dier op de bestuurdersstoel sprong en het gaspedaal intrapte.

De Maserati schoot hierdoor naar voren en botste tegen een container aan. "En dat moest ik ook nog aan de verzekeraar uitleggen", aldus Johnny.

Met dank aan ShadowM voor de submit.

Screenshots Disciples II: Dark Prophecy

De PC-game Disciples II: Dark Prophecy wordt binnenkort ook op de Nintento DS uitgebracht. Disciples II: Dark Prophecy verscheen in 2002 voor de PC. Het is een turn-based strategy game waarin je vecht in de wereld van The Sacred Lands. Je stelt zelf je legers samen en ontdekt al vechtend de wereld. Het is nog niet bekend wanneer de DS-versie uitkomt, maar we hebben wel een aantal screenshots:






Petacchi winnaar Giro di Lucca

Alessandro Petacchi heeft de Giro di Lucca op zijn naam geschreven. De 31-jarige Italiaan was de snelste in de massaspurt.

De achtste editie van de Giro di Lucca ging over 194 kilometer van Fornaci di Barga naar Capannori. De wedstrijd is een van de voorbereidingskoersen voor Milaan-San Remo. Net als in 2005 besliste een massasprint over de zege. Daarin was Petacchi de rapste, voor Claudio Corioni en Erik Zabel, de ploegmaat van Petacchi. Afgelopen jaar was Mario Cipollini nog de laureator in de Giro di Lucca. Petacchi was eerder in dit prille seizoen al succesvol in de GP Costa degli Etruschi, Ronde van Valencia en Ruta del Sol.

Chelsea niet eens met straf Robben

Chelsea heeft beroep aangetekend tegen de vier wedstrijden schorsing voor voetballer Arjen Robben. In de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion (2-1 winst) kreeg de Nederlander rood na een onbesuisde tackel met twee benen.

Normaal gesproken staat voor een rode kaart drie wedstrijden schorsing bij de Engelse voetbalbond FA. Robben moet echter vier wedstrijden schorsing uitzitten omdat het al zijn tweede rode kaart is dit seizoen.

In een verklaring laaat Chelsea weten dat ze de straf veel te hoog vinden. Dinsdag beslist de Engelse tuchtcommissie hoe lang de Nederlander aan de kant moet blijven.

Tom Boonen wint eerste etappe Parijs-Nice

Tom Boonen heeft in de rittenkoers Parijs-Nice de eerste etappe gewonnen. De wereldkampioen neemt door de zege de leiderstrui over van Bobby Julich, die gister de proloog won.

De etappe werd kleur gegeven door twee vluchters, Christophe Laurent en Stéphane Augé. De vlucht hield 130 km lang stand, maar enkele kilometers voor de finish werd het duo ingerekend door het jagende peloton. In de sprint was Boonen veel te sterk voor zijn concurrentie. Allan Davis werd tweede op ruime afstand. Hans Dekkers, rijdend voor Agritubel, werd op de 10e plek de beste Nederlander. Door de goede proloog die Boonen gister reed, had hij aan de bonificatieseconden genoeg om de koppositie van Bobby Julich over te nemen.


Uitslag eerste etappe:

#CoureurPloegTijd
1T. BoonenQSI4h 56'01"
2A. DavisLSWz.t.
3F. VentosoSDVz.t.
4E. RigottoMRMz.t.
5D. NapolitanoLAMz.t.

Algemeen klassement na etappe 1:

#CoureurPloegTijd
1T. BoonenQSI5h 08'11"
2B. JulichCSC 00'07"
3A. KashechkinLSW00’08”
4B. McGeeFDJ00’09”
5A. ContadorLSW00’10”

Leraar stapt op na tonen varkenseksfilmpje

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse hoogleraar criminologie heeft ontslag genomen nadat hij tijdens een college een filmpje had laten zien waarin een man seks had met een varken. De hoogleraar, Samuel Naves, bladerde tijdens het college door de bestanden op zijn computer, waardoor de studenten het seksfilmpje in een map zagen staan.

De leerlingen smeekten de 47-jarige Naves vervolgens hun de seks te laten zien. De hoogleraar gaf hier uiteindelijk aan toe en toonde de studenten op een groot scherm het tien seconden durende filmpje van een man die de 'liefde' bedrijft met een varken.

Volgens voorzitter van de faculteit Fred vanHartensveldt stond Naves bekend om zijn "ongenuanceerde" manier van lesgeven. "Sommige studenten konden hier goed tegen, anderen niet", aldus VanHartensveldt. De precieze reden waarom Naves ontslag heeft genomen, is niet bekendgemaakt. Hij was sinds 1997 werkzaam op de school.

En nee, we hebben geen link voor jullie.

PvdA winnaar Scholierenverkiezingen

Icoon VerkiezingenDe Partij van de Arbeid (PvdA) heeft vandaag wellicht een voorproefje genomen op de gemeenteraadsverkiezingen van morgen. De partij heeft namelijk de landelijke Scholierenverkiezingen gewonnen. Van de 26.629 leerlingen die hun stem uitbrachten, koos 29,5 procent voor de sociaal-democraten.

In Amsterdam kreeg de PvdA 47,5 procent van de stemmen, in Utrecht behaalde de partij zelfs in zijn eentje de meerderheid: 54,2 procent. Ook in Rotterdam werd de PvdA de grootste, met 27,6 procent bleef de partij Leefbaar Rotterdam (16,6 procent) voor. In Den Haag kwam de PvdA tevens als grootste uit de bus.

De lokale partijen deden het eveneens goed onder de scholieren en eindigden met een totaal van 16,9 procent van de stemmen op de tweede plaats. Derde werd de VVD met 15,8 procent, daarna volgden GroenLinks (9,8), CDA (9,1), SP (5,8) en D66 (5,0). De LPF was met 0,9 procent de slechtst scorende landelijke partij.

Er werd vandaag op ruim 175 scholen in het hele land gestemd. Het was de eerste keer dat scholieren in een landelijke schaduwverkiezingen hun gemeentelijke stem konden uitbrengen. De volledige uitslag valt hier te zien.

----
Zie ook de FOK!poll over de gemeenteraadsverkiezingen.

Met dank aan --Christiaan-- voor de submit.

PlayStation 3 voor de kerst in de Verenigde Staten

Howard Stringer heeft in een interview met Variety laten vallen dat de PlayStation 3 in ieder geval voor het kerstseizoen dit jaar in de Amerikaanse winkels moet liggen.

Gelukkig is Howard Stringer niet de kleinste vis van Sony, want hij is daar namelijk CEO (chief executive officer). Hij is onder andere verantwoordelijk voor een grote reorganisatie die 2 miljard dollar moest besparen en tienduizend mensen hun baan zou kosten. Na dat eerste zware jaar ziet hij nu wel vooruitgang bij het bedrijf en ziet hij de toekomst zonnig tegemoet als de PlayStation 3 brengt wat de mensen ervan verwachten.

Kahn overtuigd van nummer één-positie

Goalie Oliver Kahn is ervan overtuigd dat hij komende zomer onder de lat staat bij Die Mannschaft tijdens het wereldkampioenschap voetbal in eigen land.

Kahn is in hevige concurrentiestrijd verwikkeld met Jens Lehmann, maar de ervaren doelman denkt dat hij nog altijd de touwtjes in handen heeft."De bondscoach heeft me verteld dat ik zijn eerste keus ben en dat zal blijven zolang ik op niveau blijf presteren", aldus Kahn.

Bondscoach Jürgen Klinsmann zegt echter dat hij van niets weet. "De situatie is zoals die was. Ik zal pas aan het einde van het seizoen een definitieve beslissing nemen".

Grote brand in Amsterdam-Noord

Icoon BinnenlandsIn Amsterdam-Noord is vanmiddag rond 16.45 uur brand uitgebroken bij een verpakkingsfabriek. De brand brengt een enorme rookontwikkeling met zich mee en heeft inmiddels de status 'groot' gekregen. Er hangt een flinke rookwolk boven het IJ.

De brand woedt bij Greif aan de Asterweg. De brandweer is met groot materieel uitgerukt en heeft onder meer een blusboot besteld. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen.





Met dank aan dmace, BlerfiusIV en enkele anonieme FOK!kers voor de submit.

Zelfmoord oud-president in cel Scheveningen

Icoon AlgemeenDe voormalig Kroatisch-Servische president Milan Babic heeft zondag zelfmoord gepleegd in de gevangenis van de Verenigde Naties (VN) in Scheveningen. De griffie van het Joegoslavië-Tribunaal heeft dit vanmorgen officieel bevestigd.

De 50-jarige Babic was van december 1991 tot februari 1992 president van de Krajina-republiek, een niet-erkende 'republiek' van Kroatische Serven die niet door het Tudjman-bewind in Zagreb wilden worden geregeerd. Hij zat in Scheveningen een celstraf van dertien jaar uit nadat hij het in 2003 op een akkoordje had gegooid met hoofdaanklaagster van het Joegoslavië-Tribunaal Carla Del Ponte. De oud-president legde in ruil voor strafvermindering een gedeeltelijke schuldbekentenis af en beloofde te getuigen tegen andere verdachten. In januari 2004 bekende hij schuld aan de etnische vervolging in 1991 en 1992 van de Kroaten die leefden in de Krajina-republiek.

Volgens de verklaring van het VN-hof in Den Haag werd Babic gisteravond om 18.30 uur dood aangetroffen in zijn cel. Er waren geen aanwijzingen dat hij van plan was zelfmoord te plegen, aldus de woordvoerster van de Italiaanse rechter Fausto Pocar, de president van het VN-tribunaal, vanmiddag. Babic had vanmorgen moeten getuigen in het proces tegen zijn opvolger Milan Martic. Eerder trad hij op als getuige tegen de voormalige Servische president Slobodan Milosevic.

Het is de tweede keer dat iemand zichzelf om het leven brengt in de VN-gevangenis in Scheveningen. De Kroatische Serviër Slavko Dokmanovic pleegde in juni 1998 met een stropdas zelfmoord in zijn cel. Er is een onderzoek naar de zelfmoord van Babic ingesteld. Over de manier waarop hij zijn daad heeft gepleegd, wilde de zegsvrouw van het VN-tribunaal geen mededelingen doen.


Milan Babic

Met dank aan Mattt, Pineut en B R A M voor de submit.

Rossi besluit dit voorjaar over F1

Valentino Rossi besluit dit voorjaar of hij Formule 1-coureur wordt. Rossi heeft al diverse malen getest voor het team van Ferrari en wordt door de pers getipt als opvolger van Michael Schumacher aldaar.

De contracten van zowel Schumacher als Felipe Massa verlopen aan het einde van dit seizoen en een van de mogelijke scenario's voor Ferrari in 2007 omvat Rossi en Kimi Räikkönen die voor de Scuderia rijden. De Italiaan vertelde de sportkrant Gazzetta dello Sport dat hij nog geen besluit heeft genomen, maar dat dat er wel snel aankomt. Binnen drie maanden zal hij wereldkundig maken wat zijn plannen zijn.

VVD manipuleert 'stemwijzer' Noordwijk

Icoon VerkiezingenDe fractie van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) in Noordwijk blijkt kiezers in het ootje te hebben genomen met een stemwijzer op internet. Via een huis-aan-huisblad werden inwoners van de kustplaats gewezen op de website Stemslim.nl, waar de indruk wordt gewekt dat het om een neutrale stemwijzer gaat. Na het invullen van de lijst met twintig stellingen krijgt de kiezer echter zo goed als altijd het 'advies' VVD te gaan stemmen.

Op Stemslim.nl staat te lezen dat de site de kiezer "een steuntje in de rug biedt bij het maken van een keuze" bij de gemeenteraadsverkiezingen van morgen. Als de kiezer zijn mening heeft gegeven over de - ludieke en met uitroeptekens versierde - stellingen, vallen keer op keer als eerst het CDA en de PvdA weg. Daarna delven een voor een alle partijen het onderspit, totdat de VVD als enige overblijft.

"U bent liberaler dan u denkt", "U bent een echte VVD-er" of "Er sluimert een liberaal in U" komt er vervolgens te staan, met daarbij vermeld een percentage betreffende de overeenkomst tussen de antwoorden van de kiezer en de standpunten van de VVD. Het logo van de partij komt hierbij groot in beeld, waarna na men na een muisklik doorgelinkt wordt naar de site van de VVD in Noordwijk. Als je het overal mee oneens bent, krijg je de melding dat Stemslim.nl "u niet expliciet kan adviseren bij welke partij u thuishoort". Bij 19 keer 'Oneens' en 1 keer 'Eens' klikken kom je wel weer bij de VVD uit.

Voorzitter Stephan Stokkermans van de VVD in Noordwijk meent dat er geen sprake is van kiezersbedrog. "Dit is een ludieke actie van VVD-sympathisanten. Ik was ervan op de hoogte, maar heb ervoor gekozen ze niet tegen te houden." Mensen die de actie bedrog noemen, onderschatten de kiezers, zo zegt hij. "De kiezer prikt er wel doorheen."

De gemeente Noordwijk kan de actie van de VVD niet waarderen en noemt de stemwijzer misleidend, aangezien de website "op een gemeentelijke site lijkt". De gemeente neemt vooralsnog geen stappen tegen de VVD, omdat de gemeenteraadsverkiezingen van morgen daarvoor te snel komen. De website is momenteel dan ook nog gewoon actief.

De VVD heeft momenteel twee van de achttien raadszetels in Noordwijk. De partij zat de laatste vier jaar in de oppositie in de kustplaats.

----
Zie ook de FOK!poll over de gemeenteraadsverkiezingen.

Informatie over Driver 4 soundtrack

Driver: Parallel Lines zal zich half in de 70's afspelen en half in het heden, dus moet ook de soundtrack aan dit gegeven aangepast worden. Uit beide tijdperken zijn bekende artiesten gelicenseerd voor de game die Driv3r moet opvolgen. In totaal zijn er meer dan 70 tracks te horen in de game.

Bekende namen als Public Enemy, Grandmaster Flash, Suicide, Yeah Yeah Yeahs, Arthur Baker, Mylo, Paul Oakenfold, Lifesavas featuring Vernon Reid en de Audio Bullys zullen exclusieve content leveren die (nog) niet is uitgebracht. Oude nummers van David Bowie, Blondie, Iggy Pop, WAR, The Temptations, Funkadelic, Marvin Gaye, Parliament, en de Average White Band zijn in het 70's-tijdperk te horen. In de moderne wereld zijn namen als The Roots, LCD Soundsystem, TV on the Radio, Kaiser Chiefs, Secret Machines, en The Dead 60's met bekende nummers aanwezig.

Driver Parallel Lines komt op 17 maart naar PS2 en Xbox. Een PC-versie zal waarschijnlijk later nog verschijnen.

Toernooiwinnaars schieten omhoog

De nieuwe wereldranglijst is weer uitgekomen. Vooral de toernooiwinnaars van deze week zijn flink gestegen. In de top tien veranderde echter niets.

Wel is de Spanjaard Rafael Nadal iets dichterbij gekomen bij de Zwitser Roger Federer, maar het verschil is nog steeds aanzienlijk. Deze week won Nadal nog in de finale van het toernooi van Dubai van Federer.

James Blake is wel door zijn overwinning omhoog geschoten. Na zijn winst in het ATP-toernooi van Las Vegas bezet hij nu de veertiende plaats in plaats van de 21e plaats. Dit is tevens zijn hoogste notering ooit. De winnaar van het toernooi van Acapulco, de Peruviaan Horna, steeg van plaats 68 naar 48. Ook zijn tegenstander, de Argentijn Juan Ignacio Chela, steeg van de 45e naar de 31e plek.

Raemon Sluiter is de enige Nederlander in de top 100. Hij zakte vijf plaatsen naar de 95e plek.

Top tien + beste Nederlanders:

Nieuwe RankingNaamOude RankingPunten
1Roger Federer16935
2 Rafael Nadal 2 4665
3 Andy Roddick 3 2685
4 David Nalbandian 4 2560
5 Nikolay Davydenko 5 2390
6 Ivan Ljubicic 6 2245
7 Guillermo Coria 7 2100
8 Gaston Gaudio 8 1985
9 Andre Agassi 9 1915
10 Lleyton Hewitt 10 1890
95 Raemon Sluiter 90 423
132 Melle van Gemerden 133 311
185 Peter Wessels 185 211
247 Dennis van Scheppingen 247 134
317 Melvyn Op der Heijde 309 101
378 Sjeng Schalken 374 79

Kemkers langer bij TVM

Gerard Kemkers blijft langer bij schaatsploeg TVM. Eind vorig jaar tekende de coach al een contract tot en met 2008, maar nu is bekend geworden dat dit contract alweer verlengd is tot de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver.

Er is nog wel onduidelijkheid over de functie die Kemkers in gaat vullen. Het is namelijk de bedoeling dat zijn functie van schaatscoach langzaam maar zeker overgaat in die van technisch directeur. Op die manier krijgt hij de mogelijkheid om vaker bij zijn gezin te zijn. Verder gaat de 38-jarige Groninger met twee assistenten werken. Één naam is al bekend, namelijk Kosta Poltavets.

Kemkers was in Turijn, tijdens de Olympische Spelen, de succesvolste coach van Nederland. Zo won hij goud en brons met Ireen Wüst. Verder waren Sven Kramer en Renate Groenewold goed voor zilver en won Carl Verheijen een bronzen plak.

Family Guy de game aangekondigd

Een jaartje geleden bereikten de berichten ons al, maar 2K Games en Twentieth Century Fox hebben vandaag officieel aangekondigd een game te gaan ontwikkelen gebaseerd op komische serie Family Guy. 2K Games werkt nauw samen met de bedenker van populaire tekenfilmserie Seth MacFarlane en is van plan om de gestoorde wereld van vader Peter, hond Brian, de sadistische baby Stewie en de rest nog deze herfst naar de PlayStation 2 en Xbox te brengen. Het spel wordt ontwikkeld door High Voltage Software.

"De oneerbiedige en satirische Family Guy humor die van de show een grote hit heeft gemaakt, opent spannende en nieuwe mogelijkheden in gameontwikkeling. We zien er naar uit de kleurrijke karakters van Family Guy tot leven te brengen in een one-of-a-kind actie/avontuur game."
Aldus Christoph Hartmann, Managing Director van 2K Games.



Ronaldo wel mee naar Londen

Ronaldo zal met Real Madrid meereizen naar Londen, om daar tegen Arsenal aan te treden. De aanwezigheid van de Braziliaan was twijfelachtig, nadat hij gepasseerd was afgelopen weekend.

De 29-jarige Ronaldo ligt onder vuur bij Real Madrid, na uitlatingen over het gedrag van de fans. Ook vertelde hij zich niet thuis te voelen in Madrid. Afgelopen zaterdag zat hij niet bij de selectie die thuis de derby tegen Atlético Madrid won.

De nieuwe voorzitter Fernando Martín meldde eerder al geen luie spelers te dulden. "Iedere speler die zich inzet voor de club krijg mijn volledige steun," vertelde Martín. "Maar als spelers denken gewoon te kunnen blijven zonder ook maar een stap teveel te zetten hebben ze het mis. Ik ben niet bang moeilijke beslissingen te maken als dat beter is voor de club."

Nu mag de Braziliaanse spits dus wel mee naar Londen. De vraag is of hij wel speelt, want coach Juan Ramón López Caro neemt alle fitte spelers mee, en dat zijn er twintig. De trainer mag maar achttien spelers op het wedstrijdformulier zetten.

SP scoort met 'virusfilmpje'

Icoon VerkiezingenIn de strijd om de gunst van de kiezer scoort de SP met een viral movie. Volgens lijsttrekker Jan Marijnissen is het filmpje, waarin hij zelf de hoofdrol vertolkt, in de voorbije weken al meer dan een half miljoen keer gedownload van de SP-site. Dat is fors meer dan de 30.000 downloads van de rap van 'De Don', die vorige week de nodige stof deed opwaaien.

"Maar dat nummer is niet voor de verkiezingen bedoeld en dat van Marijnissen wel", stelt een woordvoerder van Donner. Hij noemt het verschijnen van de rap vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen 'puur toeval'. Het filmpje van de SP, dat wel voor de verkiezingen van morgen is bedoeld, wordt 'viraal' genoemd omdat de bezoeker het als een virus door kan sturen naar anderen. De kijker krijgt na het invullen van zijn naam en woonplaats zelfs een persoonlijke boodschap van de SP-leider, die zich in het filmpje naar zijn auto spoedt om die boodschap af te leveren.

De politieke partijen laten zich deze campagne sowieso niet bepaald onbetuigd wat ludieke filmpjes betreft. Zo kwam de VVD vandaag met een tweede deel van het Roos-filmpje, waarin de PvdA op de hak wordt genomen. De PvdA presenteerde op haar beurt lijsttrekker Wouter Bos als Super Mario, die in een persiflage op de bekende game strijdt voor een sociaal Nederland.

Stuur Jan Marijnissen op pad
Jan Marijnissen gaat op pad om zijn boodschap af te leveren

Mogelijk einde carrière Reuser

Er is een kans dat Willem II-speler Martijn Reuser niet meer op de Nederlandse voetbalvelden te zien zal zijn. Vanwege de blessure die hij eind vorig jaar tegen Feyenoord opliep moet hij nu vrezen voor zijn verdere voetbalcarrière.

Komende week sluit Reuser zich weer aan bij de selectie van Willem II. Dit wil nog niet zeggen dat hij ook weer wedstrijden zal gaan spelen. Veel zal afhangen van het herstel van zijn enkel waar hij nu al lange tijd mee sukkelt. Mocht het inderdaad zo zijn dat de 31-jarige speler niet meer kan spelen, dan zal de Tilburgse ploeg een afkeuringsprocedure in overweging nemen.

Het is niet de eerste keer dat Reuser te maken heeft met problemen aan zijn enkels. Bij zijn eerdere werkgevers, Ajax en het Engelse Ipswich Town, stond hij ook regelmatig langs de zijlijn. De middenvelder kwam, behalve door de eerder genoemde clubs, ook nog uit voor Vitesse.

PC demo van Full Spectrum Warrior: Ten Hammers verschenen

Full Spectrum Warriors: Ten Hammers is het vervolg op het succesvolle Full Spectrum Warrior, die niet een game maar een oorlogssimulatie werd genoemd. Deze game werd ook gebruikt door het Amerikaanse leger om soldaten tactische situaties te leren inzien. Deze speciale mode was te unlocken.

Een vervolg kon niet uitblijven en de game genaamd Full Spectrum Warrior: Ten Hammers zal dit jaar nog uit komen op de Xbox,Playstation 2 en de PC. Van deze laatste versie is nu een demo verschenen die je kunt dowloaden vanaf de onderstaande links:


Worthplaying
3dgamers
Fileshack
GGMania
Filenuts
Fileplanet
Ausgamers


Arsenal scout talent bij NEC

Arsenal heeft NEC gecontacteerd over een jeugdige speler. De vijftienjarige Nacer Barazite staat namelijk in de belangstelling van de Engelsen.

Verwacht wordt dat er binnen enkele dagen een deal komt tussen beide clubs, nadat Arsenals directeur van de jeugd, Liam Brady, gesprekken heeft gevoerd met de Nijmeegse club. Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Barazite is ook rond de onderhandelingstafel gaan zitten, en NEC's technisch directeur Leen Looijen weet van de interesse af.

"Financiëel zou dit een steuntje in de rug kunnen zijn," vertelt Looijen in De Gelderlander. "Maar we willen altijd onze beste spelers behouden."

Brady heeft een goede reputatie als het gaat om werken met jeugd, en Arsenal-coach Arsène Wenger staat erom bekend talent al vroeg aan te trekken. Eerder dit seizoen haalden The Gunners al de zestienjarige Theo Walcott.

Robben vier wedstrijden geschorst

Arjen Robben is door de Engelse voetbalbond voor vier wedstrijden geschorst. Hij kreeg deze straf naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel van zijn club Chelsea tegen West Bromwich Albion (WBA).

Robben ontving de kaart nadat hij Jonathan Greening van WBA met twee benen onderuit haalde. Normaal gesproken moet een speler na een rode kaart drie wedstrijden vanaf de zijlijn toekijken. Aangezien Robben eerder dit seizoen ook al tegen rood aanliep kreeg hij deze keer een wedstrijd meer.

Steeds meer vrouwen gamen

Er is weer eens een onderzoek gehouden naar gamende vrouwen. Korte webgames, ook wel bekend als casual games, worden door ruim 100 miljoen mensen regelmatig gespeeld. Ruim de helft van de spelers bestaat uit vrouwen. In totaal besteden vrouwen jaarlijks drie biljoen uur aan deze games volgens PopCap Games, de marktleider op het gebied van deze casual games.

De aantrekkingskracht van deze games is mogelijk gedeeltelijk te danken aan de positieve gevolgen voor de gezondheid die deze games kunnen veroorzaken. "Casual word and puzzle computer games such as 'Bejeweled' can help people exercise and enhance their concentration and focusing skills, and control stress by cognitively 'blocking out' the negative stresses of the day, at least temporarily," aldus Dr. Carl Arinoldo, een psycholoog met een expertise in stress-management.

De casual games zijn vaak redelijk goedkoop, vooral in vergelijking met de "hardcore" games voor de consoles. Deze laatste categorie games laten de meeste vrouwen nogsteeds links liggen. Een uitzondering hierop is het MMORPG-genre, welke steeds populairder wordt onder vrouwen. De gemiddelde speeltijd ligt nu tussen 40 en 45 minuten, waarbij het ook opvalt dat de meesten gamers dagelijks online games spelen.



Fabrikanten proberen zich steeds vaker ook op vrouwen te richten

Knieblessure voor Vennegoor


Het is niet zeker of PSV aankomende woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon kan beschikken over spits Jan Vennegoor of Hesselink. De aanvaller heeft last van een blessure aan zijn knie en de kans is aanwezig dat hij hierdoor de wedstrijd tegen de Franse kampioen aan zich voorbij moet laten gaan.

Ook Michael Reiziger en Michael Lamey kampen met blessures. Reiziger liep in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen een handkwetsuur op. Lamey moest het veld ook vroegtijdig verlaten omdat hij te veel last van zijn kuit kreeg.

Coach Hiddink verwacht dat Reiziger weer beschikbaar is voor de wedstrijd in Lyon, waar de PSV'ers een 1-0 achterstand goed te maken hebben. De Achterhoeker gaat er wel vanuit dat Lamey niet kan spelen.

TV-serie Lost als game?

Sinds kort zijn de uitzendingen van Lost in Nederland weer hervat. Deze TV-serie over een groep mensen die gestrand zijn op een mysterieus eiland lijkt een goede basis voor een gamescript.

Acteur Jorge Garcia, in de serie bekend als Hurley, heeft in een interview aangegeven dat hij dit wel ziet zitten. Het zal misschien moeilijk zijn om de serie goed over te zetten in een game, maar de serie wordt vaak al beschreven als zijnde een soort game. In de game zou je het hele eiland zelf kunnen onderzoeken waarbij losjes de verhaallijn uit de serie wordt aangehouden. Je zal bijvoorbeeld het welbekende luik vinden en er langzaam achter kunnen komen wat Dharma nou precies is en of de groep ooit nog levend het eiland zal kunnen verlaten.

Het lijkt Garcia erg leuk dat als je de game eenmaal hebt uitgespeeld, dat je dan overnieuw kunt beginnen als een ander personage waardoor je nieuwe dingen over het eiland uit kunt vinden. Hoewel fans van de serie waarschijnlijk graag de wereld van Lost zouden willen ervaren in een game zou, volgens Garcia, geen game de spanning van de serie kunnen evenaren. Het is nog niet bekend of de serie ooit bewerkt zal worden om er een game van te gaan maken.



Kalou: geen trek in hoorzitting IND

Salomon Kalou heeft zich, in overleg met zijn advocaat mr. J. Kroes, afgemeld voor de hoorzitting donderdag bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) in Rijswijk.

Kroes liet maandag weten dat het sneller is om schriftelijk in beroep te gaan: "Dat is de duidelijkste en snelste manier die bovendien de minst mogelijke inspanning vergt. We kunnen niet voldoen aan de voorwaarden die minister Verdonk in haar brief van 28 februari heeft gesteld. Dat zullen we haar schriftelijk meedelen. In onze brief zullen we ook haar argumenten en haar eisen die ze aan Kalou blijft stellen, opnieuw aanvechten."

Ondanks alle tegenslag zou de jonge Ivoriaan niet van plan zijn naturalisatieprocedure af te breken zoals diverse media melden. "Maar hij is wel enorm teleurgesteld. Die laatste brief van Verdonk is zeer ongunstig voor hem. Maar we blijven doen wat we kunnen. Het is heel fijn voor hem dat hij zondag twee keer heeft gescoord tegen FC Utrecht. Zijn voetbal mag zo weinig mogelijk lijden onder deze zaak," aldus Kroes.

Ook nadat de Raad van State Verdonk terugfloot blijft de minister bij haar standpunt. Op 9 mei mag Kalou een inburgeringexamen afleggen. Als de uitslag goed is en hij kan aantonen dat hij lang in Nederland blijft wil Verdonk over een versneld paspoort nadenken. Omdat bondscoach Marco van Basten op 15 mei zijn selectie voor het WK in Duitsland in moet leveren bij de FIFA is de kans erg groot dat de Feyenoorder er niet bij zal zijn.

Kalou zelf weigert er over te praten.

Wereldrecordhoudster Bergqvist mist WK atletiek

Kajsa Bergqvist, wereldrecordhoudster hoogspringen, heeft zich afgemeld voor de wereldkampioenschappen indoor atletiek die aankomend weekend in Moskou van start gaan.

De 29-jarige Zweedse kampt met een blessure aan haar enkel. "De blessure is wel bijna hersteld, maar ik kan me niet goed genoeg voorbereiden op het WK", aldus Bergqvist. Bergqvist moest in 2004 wegens een kwetsuur aan de achillespees ook al de Olympische Spelen in Athene aan haar voorbij laten gaan.

Eerste impressie FFXII potion

Een Japanse user van het Gaming Age forum heeft de Final Fantasy XII potion kunnen proberen en geeft zijn impressie van het drankje:

So how does it taste like? *gulp gulp gulp*

Troidal has healed 100 HP!
Troidal has healed 100 HP!

Ok so it tastes almost if not exactly like Ornamin C (for those who don't know, its an energy drink like Lipovitan, Red Bull), except the color is not yellow, but rather...blue as you can see in the picture I took.

Now I thought they were trying to outlaw the blue food coloring because it had health issues or something. The back of the bottle just says Food Coloring: Blue No.1....

I should be getting the Premium Bottles sometime this week. Those are the prettier bottles with the trading cards in it (and a whopping 600yen each!). I'll post them here when I get them.

Het lijkt dus een soort blauwe Energy drank te zijn. Het drankje is er ter promotie van de nieuwe Final Fantasy (deel XII) die 16 maart in Japan uitkomt.

Of wij het drankje ook in Europa krijgen is nog niet bekend, maar reken er maar niet op...

"Need for Speed: Most Wanted"- tuning

Bij Pimp My Ride worden auto's alleen maar gestyled, ook wel optische tuning genoemd. Maar van het motorgebeuren blijven ze wel af en dat is nu eigenlijk waar de echte tuning gebeurt.

In plaats van je auto alleen maar snelle looks te geven kun je beter het geld uitgeven aan tuning waardoor je auto ook echt sneller wordt. Helaas zijn de programma's waar dit gebeurt nog veel te schaars, maar gelukkig is er een filmpje waarin EA de opdracht geeft om de BMW M3 GTR uit "Need for Speed: Most Wanted" na te bouwen en ook nog zo dat deze gewoon straatlegaal is.

Bekijk het resultaat van dit monster in een filmpje dat maar liefst 43 minuten duurt.

CDA wil growshops aan banden leggen

Icoon WietnieuwsHet CDA heeft de aanval geopend op het Nederlandse softdrugsbeleid. Fractieleider Maxime Verhagen wil dat de zogenaamde growshops aan banden worden gelegd, zo zei hij vanochtend op een persconferentie. Er moet een vergunningenstelsel komen voor dergelijke winkels, en de klanten moeten worden geregistreerd, zodat nagegaan kan worden of zij zich thuis met wietteelt bezighouden.

In growshops worden producten verkocht waarmee hennep kan worden gekweekt voor de productie van marihuana, zoals zaad, potgrond en lampen. De verkoop hiervan is legaal. In Nederland zijn ongeveer vierhonderd growshops. Het CDA pleit ervoor in de toekomst alleen nog vergunningen af te geven voor een growshop indien de eigenaar kan aantonen dat hij niets met de wietteelt van doen heeft. Verhagen wil de voorstellen binnenkort inbrengen in de Tweede Kamer, en rekent op steun van de VVD.

Op de bijeenkomst vanochtend liet Verhagen weten het liefst alle coffeeshops waar de verkoop van softdrugs wordt gedoogd, te verbieden. Maar hiervoor is volgens de CDA'er geen Kamermeerderheid. De fractieleider is echter verheugd over het feit dat steeds meer gemeenten coffeeshops weren, en dat er op sommige plaatsen een blowverbod in de openbare ruimte is ingesteld.

Foto op internet verraadt jonge inbreker

Icoon Domme criminelen Een 16-jarige Groningse inbreker heeft het de politie wel erg makkelijk gemaakt. Het leek de jongen, die de benen had genomen tijdens een proefverlof van de jeugdgevangenis, een goed idee om een foto van zichzelf met een vuurwapen op internet te zetten. Helaas voor hem kent Groningen ook surfende agenten.

Na enig speurwerk wisten de agenten de foto aan de 16-jarige jongen te koppelen. Toen ze bij hem langs gingen, vonden ze niet alleen het vuurwapen. Uit nader onderzoek bleek namelijk dat de jongen tijdens zijn proefverlof ook een aantal autodiefstallen en inbraken op zijn geweten had.

Overigens wist de politie tijdens het onderzoek ook nog twaalf vrienden van de jongen aan te houden. Zij zouden hem hebben geholpen tijdens het plegen van de misdrijven.

Ochtendspits op drie na zwaarste sinds 1998

Icoon File De spits van vanochtend was de op drie na zwaarste sinds 1998. De plaatselijke gladheid zorgde op het hoogtepunt van de spits voor 663 kilometer aan files. Dat heeft de VerkeersInformatieDienst bekendgemaakt. De spits kwam vanochtend bijzonder vroeg op gang, en duurde voort tot na elf uur. Het KNMI waarschuwt alvast dat het vanavond tijdens de spits opnieuw kan gaan sneeuwen.

Met name in het midden van het land leidden de weersomstandigheden tot lange files. Zo stond er op de A12 tussen Den Haag en Utrecht en tussen Arnhem en Utrecht een file van 60 kilometer. Volgens de ANWB was het vanochtend veel drukker dan afgelopen week, omdat de vakanties afgelopen zijn.

De zwaarste spits sinds 1998 is nog steeds de ochtendspits van 8 februari 1999. Ook toen was gladheid door sneeuw de oorzaak. Verser in het geheugen van autombilisten ligt waarschijnlijk de nummer twee van de ranglijst: de avond van 25 november 2005. Hevige sneeuwval zorgde er toen voor dat het weg-, trein- en busverkeer in grote delen van Nederland volledig tot stilstand kwam.

Van Aartsen bang voor linkse grote steden

Jozias van AartsenVVD-aanvoerder Jozias van Aartsen vreest voor de positie van zijn partij in tal van grote steden. Volgens de VVD'er lopen deze steden de kans in de toekomst door een volledig links college van PvdA, GroenLinks en SP te worden bestuurd. De PvdA zou zich in de verkiezingscampagne onvoldoende uitspreken tegen dergelijke samenwerking.

Op het moment wordt alleen Nijmegen, in de volksmond 'Havana aan de Waal' genoemd, bestuurd door een coalitie van de drie linkse partijen. Een stad waar volgens Van Aartsen de lasten fors werden verhoogd, de auto's werden verjaagd en plannen bestaan om de vrije schoolkeuze te schrappen. Het rode gevaar dreigt na de gemeenteraadsverkiezingen van morgen ook voor Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Leeuwarden, Groningen, Haarlem, Enschede en Amsterdam, zo betoogde Van Aartsen tijdens een bijeenkomst gisteren. "Laat het tot u doordringen. Bijna drie miljoen Nederlanders waarvan de kans bestaat dat ze geregeerd gaan worden door een links college."

"We hebben een probleem in tal van grote en kleine gemeenten. En dat is dat de mannen en vrouwen van de rode clubs van Marijnissen en Halsema klaar staan met hun fiets. En de PvdA, die dreigt bij hen achterop te springen", aldus Van Aartsen. In de meeste van de genoemde steden leveren de liberalen momenteel nog wethouders. Bijvoorbeeld in Amsterdam, waar de VVD sinds 1990 in het stadsbestuur zit. Lijsttrekster Laetitia Griffith (VVD) liet onlangs nog weten graag verder te gaan met de PvdA. Omgekeerd lijkt die liefde wat bekoeld. "Ik maak mij steeds meer zorgen over samenwerking met de VVD, gezien hun standpunt over het huurbeleid", stelde PvdA-voorman Lodewijk Asscher in Het Parool.

----
Zie ook de FOK!poll over de gemeenteraadsverkiezingen.

Sunderland ontslaat McCarthy

Sunderland en coach Mick McCarthy zijn uit elkaar. De voormalig Iers bondscoach bracht drie seizoenen in het Stadium of Light door, waar waarschijnlijk volgend seizoen Championship-voetbal zal worden gespeeld.

Met een gat van zestien punten tussen de club en nummer zeventien West Bromwich Albion lijkt degradatie voor Sunderland vrijwel onafwendbaar. "Hoewel we hadden verwacht dat dit een moeilijk eerste jaar terug zou worden, had niemand er op gerekend om in de situatie te verkeren waar we ons nu in bevinden," aldus voorzitter Bob Murray. Volgens de officiële verklaring was het 'in het beste belang voor beide partijen' om per direct het contract van McCarthy te ontbinden. Het ontslag komt een dag na de 2-1 nederlaag tegen Manchester City.

McCarthy nam het roer in maart 2003 over van de ontslagen Howard Wilkinson, op een moment dat Sunderland ook onderaan de Premier League bungelde. Na in 2004 in de nacompetitie gestrand te zijn wist hij in 2005 het kampioenschap in het Championship te behalen waarmee een terugkeer in de Premier League een feit was. Van een totaal van 37 wedstrijden in de Premier League verloor McCarthy er 31. Dit seizoen wist Sunderland slechts tweemaal te winnen in 28 wedstrijden. Voor de laatste tien wedstrijden zal een interim-coach worden aangesteld en in de zomer zal een permanente opvolger worden gepresenteerd.

Amsterdam wil 'wij-gevoel' versterken

PolitiekDe gemeente Amsterdam wil het 'Wij-gevoel' onder haar inwoners nog meer gaan bevorderen. Eerst was er al de campagne 'Wij Amsterdammers', waarmee na de moord op Theo van Gogh werd gepoogd dreigende onlusten in de stad te bezweren. Nu komt men met onder meer een plan tot verbetering van de onderlinge communicatie én een 'stadssoap' op tv.

Om de communicatie tussen zowel burgers onderling als tussen burgers en politiek te verbeteren, komen er een aantal gedragsregels voor stadsdeelbestuurders. De bestuurders moeten het goede voorbeeld geven door onder meer actief uit te dragen dat moslims erbij horen en dat de islam een waardevolle bijdrage kan leveren aan onze samenleving. Ook mogen bestuurders niet meer spreken van ''Turken'' maar alleen nog van ''Turkse Amsterdammers'', als ze het over Turken hebben die in de hoofdstad leven.

Verder gaat de gemeente een stadssoap medefinancieren, die zal worden uitgezonden op de hoofdstedelijke zender AT5. Dat wordt een 13-delige serie over vier families in Nieuw-West die ''de positieve beeldvorming moet bevorderen tussen de bevolkingsgroepen''.

[WRC] Loeb wint Mexico

Na drie dagen van racen is gisteren de winnaar bekend geworden van de Rally van Mexico.
Regerend wereldkampioen, de Fransman Sébastien Loeb, wist Petter Solberg van zich af te houden met een verschil van maar 48 seconden. De Oostenrijker Manfred Stohl werd derde met een achterstand van meer dan vier minuten. De Spanjaard Daniel Sordo wist als vierde te eindigen en de Fin Marcus Grönholm pakte plaats acht in het klassement.

De derde rally dag van zondag was nog een spannende dag. Loeb en Solberg streden om de eerste plaats, daarachter lag het nagenoeg stil. Stohl had een achterstand van meer dan drie minuten, Sordo volgt op een minuut daarachter. Loeb ging goed van start op proef vijftien, de Fransman pakte twaalf seconden en had nu een comfortabele voorsprong op Solberg. Grönholm, die alleen voor het constructeurs kampioenschap kon gaan, pakte de tweede plek met vijf seconden achterstand. De Noor bleek last te hebben van zijn remmen, zo verklaarde hij aan het eind van de rally. Op proef zestien wist Solberg de overwinning te pakken en de Fransman kwam binnen op een kleine achterstand. De 1,5 seconden die de Noor pakte bleek niet genoeg voor de overwinning van de rally en daarmee won de Fransman Sébastien Loeb de Rally van Mexico editie 2006. Stohl pakt zijn eerste podiumplaats in zijn carrière, Sordo eindigde knap als vierde. Henning Solberg pakte een mooie vijfde plaats en Grönholm wist toch nog in de top tien te eindigen. De Fin pakte plaats acht in het klassement. Door deze overwinning neemt Loeb de leiding in het WRC over.

Uitslag Rally van Mexico

#NaamMerkTijdVerschil
1S. Loeb (FRA)Citroën Xsara WRC3:47:08-
2P. Solberg (NOR)Subaru Impreza WRC 20063:47:5700:48.9
3M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC3:51:4704:39.1
4D. Sordo (ESP)Citroën Xsara WRC3:52:3605:27.7
5H. Solberg (NOR)Peugeot 307 WRC3:59:4412:35.4
6G. Mac Hale (IRL)Ford Focus RS WRC 054:03:1116:02.3
7C. Atkinson (AUS)Subaru Impreza WRC 20064:07:4820:39.5
8M. Grönholm (FIN)Ford Focus RS WRC 064:08:5321:44.2
9T. Arai (JPN)Subaru Impreza STI4:09:4322:34.6
10R. Trivino (MEX)Peugeot 206 WRC4:09:5622:47.7

Algemene Klassement

#NaamPunten
1S. Loeb26
2M. Grönholm21
3M. Stohl11
4P. Solberg8
5D. Carlsson6
-T. Gardemeister6
-D. Sordo6
8H. Solberg5
-G. Galli5
-C. Atkinson5


VNU neemt Tweakers.net over

Logo's VNU en Tweakers.netVNU Business Publications Holland, eigendom van VNU Business Media Europe, heeft een overeenkomst bereikt met Tweakers.net over een overname van de internetsite. VNU is al uitgever van bekende computerbladen en -websites als PCM, Computer Idee, Computable, Emerce en Gizmodo. Welk geldbedrag er met de overname gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

Tweakers.net zal binnen VNU Business Publications blijven voortbestaan als op zichzelf staand bedrijf. Oprichter Femme Taken en directeur Daniël Kegel van Tweakers.net blijven verbonden aan de site, als respectievelijk Technical Development Manager en Business Development Manager. Ook de vaste medewerkers blijven in dienst van Tweakers.net.

DS + Brain Training in ziekenhuizen

In Japan zijn er een aantal ziekenhuizen die nu DS-en gebruiken voor het stimuleren van patienten met dementie: The game won't cure dementia. But it's a good form of stimulation, especially for old people living alone, aldus Dr. Takeshi Kihara, neuro-psychiatrist.

De patienten zelf zijn er ook blij mee: I don't want to end up some crazy old man. I want to play a little everyday before going to bed.

Brain Training games hebben in Japan al zo'n 3,3 miljoen exemplaren verkocht. Eind maart komt in Europa de eerste Brain Training game uit.

Deco: 'Oppassen voor trukendoos'

Portugees sterspeler Deco waarschuwt zijn team voor de trukendoos van Chelsea. De middenvelder komt met Barcelona uit in de Champions League tegen de Engelse giganten.

Deco zegt dat Chelsea zowel op als naast het veld trucjes zal toepassen om het Barça lastig te maken. De 28-jarige Portugees kent Chelsea-coach José Mourinho nog van zijn tijd bij FC Porto, en weet dat de beste man geen blad voor zijn mond neemt.

Zo ook vanwege het akkefietje met Del Horno en Messi op Stamford Brigde. Asier del Horno gaf Lionel Messi een beuk, die op de grond viel en er volgens Mourinho een voorstelling van maakte. De scheidsrechter trok rood voor de Spaanse back, en daardoor werd het Chelsea erg lastig gemaakt.

Hierop deed Mourinho direct zijn zegje, en dreigde met het "sturen van een B-team" en "de wedstrijd laten overspelen." Volgens Deco is dit enkel provocerend werk van de coach, en waarschuwt zijn team er niet in te trappen.

Ook superspits Samuel Eto'o zegt zich niets aan te trekken van Chelsea's psychologische spelletjes. "Mourinho boeit ons niet, wij willen gewoon ons spel spelen. We zullen defensief moeten verbeteren," wijst de Kameroenees op de twee makkelijke tegendoelpunten tegen Deportivo afgelopen zaterdag. "Maar als we het niveau halen dat we kunnen bereiken, is er niemand die ons kan verslaan; ook Chelsea niet."

Kalou niet bij hoorzitting IND

Salomon KalouNederlander-wannabe Salomon Kalou zal niet persoonlijk verschijnen bij een hoorzitting bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Bij de zitting, aanstaande donderdag in Rijswijk, zal het laatste besluit van minister Rita Verdonk in de naturalisatiekwestie met betrekking tot de voetballer onder de loep worden genomen. In overleg met zijn advocaat heeft Kalou besloten het bij een schriftelijke toelichting te houden.

"We kunnen niet voldoen aan de voorwaarden die minister Verdonk in haar brief van 28 februari heeft gesteld. Dat zullen we haar schriftelijk meedelen. In onze brief zullen we ook haar argumenten en haar eisen die ze aan Kalou blijft stellen, opnieuw aanvechten", zegt mr. Jelle Kroes, de raadsman van de Feyenoord-voetballer. Het is daarbij niet de bedoeling van Kalou de procedure stop te zetten. "Maar hij is wel enorm teleurgesteld. Die laatste brief van Verdonk is zeer ongunstig voor hem." In het laatste besluit stipte Verdonk het feit aan dat Kalou nog niet is geslaagd voor zijn inburgeringsexamen, en gaf ze aan een bevestiging van de voetballer te willen hebben dat hij zich permanent in Nederland wil vestigen.

In een column in De Telegraaf stelt voormalig topvoetballer Johan Cruijff de beslissing van de minister niet te begrijpen. "Ook de afgelopen week heb ik de reactie van minister Verdonk binnenstebuiten gekeerd, maar ik ben er nog steeds niet achter waar het probleem zit. (..) Naast mij hebben ook anderen uit het topvoetbal aangegeven, dat de uitzonderlijke kwaliteiten van deze jonge speler niet ter discussie staan. Volgens mij ging het toen alleen daar om. Ook omdat daarmee de speciale regeling in de wet voor topsporters kon worden getoetst. Gezien alle positieve reacties dacht ik dat daarmee de kous af was. Helemaal toen de minister van alle kanten kreeg opgelegd, dat ze haar besluit moest heroverwegen. (..) Nu is er ineens sprake van allerlei andere procedures."

Japanners halen vanille uit koeienmest

Icoon OpmerkelijkIn een land zoals Nederland waar veel koeien op het land staan, produceren we nogal wat koeienmest. Japanse onderzoekers hebben wellicht een goede bestemming gevonden voor de mest. Ze zijn er namelijk in geslaagd om vanille-geur uit de poep te halen.

Het kan dus binnenkort zomaar zijn dat je een geurkaars koopt die naar vanille ruikt, maar waar dus gewoon koeienstront in zit. Volgens onderzoeker Yamamoto is de stof die vrijkomt uit de poep gelijk aan gewone vanille. Overigens is de kans dat het spul in je vanillevla terecht komt klein. Toepassing in voedingsmiddelen is minder waarschijnlijk door de oorsprong van de stof.

De onderzoekers hebben de koeienmest gewoon een uur lang verhit. Daardoor komt de de basisstof van vanille, de geurstof vanilline, vrij. Via deze methode kost de winning van vanilline minder dan de helft van de traditionele winning uit echte vanillestokjes.

Met dank aan NT-T.BartMan en Neviathien voor de submit.

Geen blindheid Sissoko


Mohamed Sissoko zal niet blind worden aan één oog. Daar vreesde men eerder wel voor nadat hij geblesseerd raakte aan zijn rechteroog.

De middenvelder van Liverpool kwam in de Champions League-uitwedstrijd tegen Benfica (1-0) in botsing met de Portugees Beto. Hij kreeg daarbij de schoen in zijn gezicht.

"In het ziekenhuis in Lissabon vertelden ze me dat er een kans was dat ik mijn zicht zou verliezen," vertelt Sissoko op de site van Liverpool. "Dat waren de angstigste momenten van mijn leven."

Terug in Liverpool bleek het uiteindelijk mee te vallen. Zijn oog is wel beschadigd, maar het zicht zal herstellen. Onduidelijk is wel of het zicht optimaal terug zal keren.

Wat is Dit opgave 7 ronde 1

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor!
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

Huiselijk geweld treft vooral Antilliaanse vrouwen

BinnenlandsUit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat vooral Antilliaanse vrouwen te maken hebben met huiselijk geweld. Maar liefst 41% is meerdere keren geslagen, misbruikt of bedreigd door hun partner.

Onder andere allochtone vrouwen ligt dat percentage een stuk lager. Van de Surinaamse vrouwen heeft 28% te kampen met herhaaldelijk huiselijk geweld, bij Turkse vrouwen is dat 21%. Marokkaanse vrouwen zijn met 14% het minst vaak slachtoffer van herhaaldelijke mishandelingen.

Het SCP zegt overigens dat er weinig betrouwbare cijfers beschikbaar zijn over geweld tegen allochtone meisjes en vrouwen. Bovenstaande cijfers komen uit 2002. Over specifieke vormen van geweld, zoals eerwraak, vrouwenhandel en genitale verminking, zijn helemaal geen landelijke cijfers beschikbaar. Volgens het SCP blijken, wanneer er specifiek wordt gekeken naar geweld door de (ex-)partner, er nauwelijks verschillen te bestaan tussen allochtone en autochtone vrouwen; respectievelijk 16% en 15% heeft daar ooit mee te maken gehad.

De cijfers van het SCP komen uit het rapport 'Sociale atlas van vrouwen uit etnische minderheden', dat vandaag wordt aangeboden aan aan minister Aart Jan De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie.

Dubbele achterstand
Het rapport concludeert onder meer dat vrouwen uit etnische minderheden een dubbele achterstand hebben. Ze hebben namelijk niet alleen een ongunstige maatschappelijke positie vergeleken met autochtone vrouwen, maar ook vergeleken met de mannen uit hun eigen groep.

Opvallend is dat Surinaamse vrouwen actiever zijn op de arbeidsmarkt dan autochtone Nederlandse vrouwen: 58% tegen 56% van hen heeft een baan. Bij Antilliaanse vrouwen ligt dit aandeel op 46%, bij de Turkse en Marokkaanse vrouwen rond de 30%. Afghaanse en Somalische vrouwen hebben zelden een baan (rond 10%).

Verder blijkt dat 66% van alle Turkse en Marokkaanse vrouwen van 15 tot 64 jaar hooguit basisonderwijs heeft genoten. Een groot deel van hen is zelfs nooit naar school geweest.

Kinderen
Het gemiddelde kindertal is de afgelopen 10 jaar bij Marokkaanse en Turkse vrouwen sterk gedaald. Marokkaanse vrouwen krijgen nu gemiddeld 3,3 kinderen, Turkse vrouwen ruim 2,3. Bij Surinaamse, Antilliaanse en autochtone vrouwen ligt dat rond de 1,7 per vrouw.

De groepen allochtone vrouwen (15 tot 64 jaar) in Nederland zijn het grootst bij de Turken en Surinamers (beiden rond 170.000) en de Marokkanen (150.000). De Antilliaanse vrouwen zijn minder talrijk (60.000). De groepen verschillende vrouwelijke vluchtelingen (zoals Afghanen, Iraniërs, Somaliërs) zijn nog veel kleiner (10 tot 20.000).

Floortjes benen

Het is allemaal niet heel erg aan mij besteed dat Idols. Echter zijn er hordes mensen die zich druk kunnen maken over de deelnemers van dit programma. Na een homofiel en daarna een metroseksueel als winnaar hebben we dit jaar hoe dan ook een vrouw als verkozen idool. Een anonieme submitter wist ons te melden dat er wat foto's van een van de dames op een bepaalde site stonden. De link volgend kwam ik uiteindelijk terrecht bij Patrick Kicken die Floortje in het verleden op een verjaardagsfeestje heeft gehad. Ze heeft de benen voor de netkousen moet ik zeggen.
1,2,3,4,5.

2K gaat The Darkness uitgeven

Waren er eerder deze week al screenshots van de next-gen game, nu is er ook goed nieuws. Eindelijk dan toch is er zekerheid over The Darkness: Nadat Majesco eerder afhaakte als publisher gaat 2K games de game voor de next-gen consoles uitgeven. Zij hebben de rechten aangekocht en zullen er voor gaan zorgen dat de game "deze winter" te koop zal worden aangeboden.

The Darkness is gebaseerd op een comic die voor het eerst in 1996 verscheen. In 2007 zal deze ook verfilmd worden.

'Crash' wint belangrijkste Oscar

Icoon FilmDe belangrijkste Oscar is vannacht naar de film 'Crash' van regisseur Paul Haggis gegaan. Daarnaast kreeg de film nog twee Oscars voor beste originele script en montage. In totaal was 'Crash' voor zes Oscars genomineerd. De grote favoriet, de film 'Brokeback Mountain', sleepte ook drie filmprijzen in de wacht. De film won in de categoriën beste regie, beste bewerkte script en beste muziek. Deze film had in totaal acht nominaties.

Beide films waren omstreden. 'Crash' geeft namelijk een kritische blik op de rassenconflicten in Amerika. Brokeback Mountain gaat over de omstreden liefde tussen twee cowboys in de jaren zestig. Crash-producer Cathy Schulman bedankte de andere genomineerden dan ook voor hun bijdrage aan deze ommezwaai in politiek correct Hollywood.

Overige prijzen waren onder andere voor Philip Seymour Hoffman. Hij kreeg een Oscar voor beste mannelijke rol en Reese Witherspoon was de beste actrice. De Nederlands-Palestijnse film Paradise Now is niet in de prijzen gevallen. De film won eerder wel een Golden Globe.

Twee miljoen Nederlanders nooit on-line

InternetMeer dan 2 miljoen Nederlanders tussen de 12 en 75 jaar hebben op zeker nimmer FOK! bezocht: zij hebben namelijk nog nooit gebruik gemaakt van internet. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral laagopgeleide 55-plussers maken weinig gebruik van de digitale snelweg; 66% uit die categorie is nog nooit het net op geweest.

Vorig jaar beschikte 83% van de Nederlanders over een internetaansluiting; 60% zelfs over een breedbandverbinding. De meeste internetters (90%) gebruiken het net om te e-mailen, te chatten en informatie op te zoeken. Telebankieren en digitaal winkelen zijn ook populair: 70% gebruikt internet daarvoor. Telefoneren via internet doet op dit moment 6%.

Eerste beelden Medal of Honor: Airborne

Dit weekend werden er op SpikeTV's Game Head de eerste beelden van de Xbox 360 versie van Medal of Honor: Airborne getoond. In deze game kruip je in de huid van Boyd Travers, Private First Class van de 82nd Airborne Division. Een soldaat die deelneemt aan acties door heel Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Beginnend op Sicilië en natuurlijk eindigend in het kapotgebombardeerde Duitsland. Je hebt bij iedere missie zelf de keuze waar je gaat beginnen, want je zweeft met je parachute eerst naar beneden voordat je op de grond echt aan je missie kunt beginnen.



Je kunt de eerste beelden hier vinden.

Een mirror, omdat de eerste link down blijkt te zijn: mirror

NBA: Phoenix verslaat Dallas

De Phoenix Suns hebben zondag goede zaken gedaan in de Western Conference. De Suns versloegen de Dallas Mavericks. Eindstand: 115-107

De Suns lieten zien dat er wel degelijk rekening met hun moet worden gehouden in het westen. Met dank aan Steve Nash, vorig jaar nog Most Valuable Player van de NBA, wonnen de Suns voor de tiende maal op rij. Nash scoorde 25 punten en deelde 11 assists uit. Dallas, dat maar liefst zestien thuiswedstrijden op rij had gewonnen, verliest door de nederlaag de gedeelde koppositie met de San Antonio Spurs in het westen.

Overige uitslagen:

Indiana Pacers - Philadelphia 76'ers 94-93
Sacramento Kings - Washington Wizards 107-117
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 90-103
Boston Celtics - Toronto Raptors 105-111
Chicago Bulls - Cleveland Caveliers 72-91
Portland Trailblazers - Houston Rockets 84-102
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 102-86
Utah Jazz - Seattle Supersonics 81-113

Uitslagen Spanje speelronde 26

In Spanje is dit weekend de 28e speelronde afgewerkt. In Madrid werd een derby gespeeld en Barcelona kreeg Deportivo op bezoek.

Real Madrid ontmoette thuis in het eigen Santiago Bernabéu stadion stadsgenoot Atlético de Madrid. De Braziliaanse spits Ronaldo was voor deze wedstrijd uit de selectie gelaten, vermoedelijk vanwege uitspraken afgelopen week van de nieuwe voorzitter Fernando Martín. Eerder dit seizoen won Real nog met 0-3, na een vroege rode kaart voor Atlético. Nu ging het niet zo gemakkelijk, maar het was toch de Koninklijke dat aan het langste eind trok. Antonio Cassano zette Real Madrid al na vier minuten op een voorsprong. Ex-PSV spits Mateja Kezman bracht Los Rojiblanco's na een klein half uur op gelijke hoogte met een knap hakballetje. De Braziliaan Julio Baptista maakte nog voor rust de goal die de eindstand zou bepalen, op aangeven van David Beckham. Real wint ook thuis El Derbi van Atlético.

FC Barcelona, dat acht punten voorsprong heeft op Valencia, trof Deportivo la Coruña in het eigen Camp Nou. Al na twee minuten zette spelmaker Ronaldinho Barça 1-0 voor. Het was echter Deportivo dat sterker was, en kwam via Juanma langszij, en via Andrade zelfs op voorsprong. Nog voor rust bracht Henrik Larsson de ploeg van Frank Rijkaard op gelijke hoogte. In de tweede helft was het spel minder van beide zijden. De Portugees Jorge Andrade raakte geblesseerd in een botsing met zijn doelman. Hij zal het WK moeten missen. Eén goal van topschutter Samuel Eto'o bleek genoeg voor de winst.

Valencia leek aanvankelijk een makkelijke avond tegemoet tegaan uit bij hekkensluiter Málaga. De nummer laatst trad in een verdedigende opstelling aan, en maakte het Valencia erg lastig. Erg veel geluk hadden Los Ches ook niet, want ze troffen tweemaal de paal. In een laagdrempelige wedstrijd kwamen uiteindelijk beide ploegen niet tot scoren, hetgeen er tot leidde dat Valencia op doelsaldo derde staat.

In de strijd om plaats vier ging Osasuna op bezoek bij Celta de Vigo. Celta stond vijfde, op vier punten achterstand van Osasuna. Al snel zette Baíano de promovendus op 1-0. Osasuna kreeg enkele goeie kansen, maar benutte deze niet. Canobbio besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd.

Sevilla klampte aan door thuis Athletic de Bilbao te verslaan met 2-1, ondanks een vroege rode kaart. Cádiz deed goede zaken om de strijd om degradatie door Espanyol met 2-0 naar huis te sturen. Villarreal blijft in de race om Europees voetbal, zij wonnen thuis nipt van Alavés, met 3-2. Real Zaragoza wist een 1-0 achterstand binnen tien minuten om te keren tot 1-3, uit bij Real Sociedad.

Uitslagen:

Cádiz - Espanyol 2-0
Villarreal - Deportivo Alavés 3-2
Real Madrid - Atlético Madrid 2-1
Barcelona - Deportivo la Coruña 3-2
Celta de Vigo - Osasuna 2-0
Getafe - Real Betis 1-0
Real Racing - Real Mallorca 0-0
Real Sociedad - Real Zaragoza 1-3
Sevilla - Athletic de Bilbao 2-1
Málaga - Valencia 0-0

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.FC Barcelona266163 - 23
2.Real Madrid265150 - 26
3.Valencia265137 - 21
4.Osasuna264633 - 29
5.Celta de Vigo264529 - 25
6.Sevilla264434 - 27
7.Villarreal264236 - 25
8.Deportivo la Coruña264036 - 30
9.Atlético de Madrid263836 - 25
10. Real Zaragoza263636 - 35
11.Getafe263434 - 33
12.Real Racing262923 - 29
13.Espanyol262725 - 41
14.Real Mallorca262626 - 41
15.Real Betis Balompié262523 - 38
16.Cádiz262520 - 35
17.Real Sociedad262534 - 51
18.Athletic de Bilbao262328 - 37
19.Deportivo Alavés262328 - 44
20.Málaga262128 - 44


Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Samuel Eto'oFC Barcelona19
2.David VillaValencia15
3.RonaldinhoFC Barcelona14
4.Diego MilitoReal Zaragoza12
5.Juan Roman RiquelmeVillarreal11
6.Diego TristánDeportivo la Coruña10
=.EwerthonReal Zaragoza10
=.Fernando TorresAtlético Madrid10
=.RonaldoReal Madrid10
10. Fernando BaianoCelta de Vigo9

Boek: Al Avlicino - Vogelgriep, Bescherm jezelf ertegen.

Hypochronders opgelet! Iedereen hoort wel eens wat via de radio, tv of FOK! Duitse kat overleden aan vogelgriep over de welbekende vogelgriep en de te verwachten pandemie. Velen vinden het een ver van mijn bed show. Het zal niet zo'n vaart lopen denken zij. Toch is er een groeiend aantal mensen die hem nu toch al beginnen te knijpen. Een enkeling struint het world wide web af, zoekend naar een mogelijk serum. Natuurlijk is dat nog niet te vinden. Kun je dan helemaal niets doen? Moet je dan maar afwachten, ziek worden en doodgaan?
Medisch onderzoeker Al Avlicino, legt in dit boek uit wat de vogelgriep inhoudt en heeft voor jou de beste methodes om jezelf te beschermen wanneer de pandemie uitbreekt op een rij gezet.



Blake te sterk voor Hewitt in Las Vegas

De Amerikaan James Blake heeft de Tennis Channel Open in Las Vegas op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de 26-jarige tennisser zondag de Australier Lleyton Hewitt in drie sets met de setstanden 7-5, 2-6 en 6-3.

Voor Blake was het zijn eerste overwinning op de Australiër in zeven onderlinge partijen. De Amerikaan boekte met zijn overwinning in Las Vegas de vijfde titel in zijn tenniscarrière.

Blake was blij dat het hem eindelijk was gelukt om de als eerste geplaatste Hewitt te verslaan. "Het is niet makkelijk om tegen hem te spelen. Hij is een van de beste tennissers ooit." Voor Hewitt was de vierde maal op rij dat hij een finale van een ATP-toernooi verloor.

Theo Lucius wil weg bij PSV

Theo Lucius wil weg bij PSV. De verdediger speelde al langer met die gedachte, maar na de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen weet hij zeker dat hij zijn huidige werkgever de rug wil toekeren.

Ondanks het uitvallen van zowel Michael Lamey als Michael Reiziger bleef de rechtsback negentig minuten op de bank zitten en dat was voor hem een tegenvaller: "Deze wedstrijd heeft voor mij veel duidelijk gemaakt. PSV is in mijn ogen altijd dé club geweest, maar als ik inmiddels de vierde rechtsback ben, dan wordt het tijd om ergens anders te gaan kijken. Ik heb lang genoeg een rol gehad van erin en eruit. Na het vorige seizoen waarin ik bijna alles heb gespeeld en Oranje haalde, had ik op meer krediet gehoopt."

De zaakwaarnemer van Lucius gaat binnenkort met de clubleiding van PSV om de tafel zitten om te praten over de ontstane situatie en het contract van Lucius, dat na dit seizoen nog één jaar doorloopt.

Steun voor extreem-rechts laag

VerkiezingenDe opkomst van Pim Fortuyn en de invloed die hij heeft gehad op de reguliere politieke partijen, zorgt er waarschijnlijk voor dat 'klassiek' extreem-rechts vrijwel geen poot meer aan de grond krijgt. Jaap van Donselaar, cultureel antropoloog en als onderzoeker onder meer werkzaam voor de Anne Frankstichting, zegt dat vandaag in het AD. Reden voor zijn uitspraak is onder andere de lage score die de Rotterdamse partij Nieuw Rechts van Michiel Smit in de peilingen haalt. Smit zou in zijn thuisbasis slechts kunnen rekenen op 0.8% van de stemmen. Veel tekort voor een raadszetel.

Van Donselaar, expert op het gebied van extreem-rechts, wijdt de 'tegenvallende' belangstelling voor ultrarechtse partijen aan de revolte van Fortuyn: ''Sindsdien is er veel meer ruimte om harde oordelen te vellen over buitenlanders. Zeker in Rotterdam, thuisbasis van het Fortuynisme.'' Volgens hem doen partijen nu veel krassere uitspraken dan tien jaar geleden: ''Dat maakt het voor radicale partijen een stuk moeilijker om zich te onderscheiden. Bovendien, als ze dat wel doen, lopen ze al snel het risico over de grens te gaan en in aanvaring te komen met de strafrechter.''

De onderzoeker verwacht dat de extreem-rechtse splinterpartij Nationale Alliantie binnenkort zelfs voor de rechter zal worden gedaagd. In de strijd om nog op te vallen, zou die partij discriminerende opmerkingen hebben gemaakt over Joden en moslims. Volgens Van Donselaar krijg je vandaag de dag ''bijna een glimlach op je gezicht'' als je terugleest wat Hans Janmaat, de oude leider van CD, indertijd zei: ''Dat zoiets toen zoveel opschudding heeft veroorzaakt...''

Michiel Smit, die overigens altijd ontkent extreem-rechts te zijn, zegt in een reactie te blijven hopen op een zetel in de gemeenteraad: ''Zelfs het Vlaams Belang scoort in de peilingen altijd lager. Er is bij kiezers toch een soort gêne. Je zegt niet snel op een feestje dat je op Nieuw Rechts stemt.'' Zijn partij zou overigens landelijk over duizend leden beschikken, wat een hoog aantal is voor een nieuwe partij.

Uitslagen Portugal speelronde 25

In de Portugese competitie wonnen zowel het Benfica van trainer Ronald Koeman als het FC Porto van coach Co Adriaanse afgelopen weekeinde hun wedstrijden. Hierdoor blijft het onderlinge verschil zes punten in het voordeel van koploper Porto. Sporting Lissabon staat tussen de beide kemphanen in tweede.

Benfica moest zaterdagavond op bezoek bij Estrela Amadora en de club ging er ternauwernood met de drie punten vandoor. Drie minuten in blessuretijd wist invaller Fabrizio Micolli de winnende treffer te scoren.

Na een half uur spelen kwam de ploeg van Ronald Koeman op achterstand nadat Paulo Machado namens de thuisclub een vrije trap binnenschoot. Vlak na rust scoorde Laurent Robert de gelijkmaker. Estrela Amadora moest in blessuretijd alsnog buigen.

Porto herstelde zich zondag goed van de nederlaag tegen Benfica vorige week. De koploper won vrij eenvoudig met 3-0 van Nacional Madeira door treffers van Benni McCarthy, Lucho González en Pepe.

Uitslagen

Vitória Guimarães - Vitória Setúbal 4-0
Boavista - Sporting Braga 0-0
Naval - Marítimo Funchal 2-0
Estrela Amadora - Benfica 1-2
Sporting Lissabon - Gil Vicente 2-0
FC Porto - Nacional Madeira 3-0
União Leiria - Académica Coimbra 0-2
Penafiel - Paços Ferreira 2-2

Stand na 25 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1 Porto255438 - 14
2Sporting P.255241 - 22
3Benfica254940 - 22
4Sporting Braga254829 - 13
5Boavisata FC254534 - 20
6CD Nacional254330 - 21
7Vit. Setubal253921 - 22
8União Leiria253232 - 35

[Upd][A1GP] 'Race Laguna Seca gaat door'

Volgens autosport.com zal de race die voor komend weekend op Laguna Seca gepland staat waarschijnlijk niet doorgaan. De veiligheid wordt als reden genoemd.

Frankrijk zal als de race niet doorgaat vroegtijdig kampioen worden, omdat Zwitserland de achterstand die men heeft niet in een race kan wegwerken.

Update:
Inmiddels is duidelijk geworden wat het probleem is: Op dit moment is men bezig met werkzaamheden zowel op als om de baan, vooral om de veiligheid te verbeteren. Over een paar weken vindt op het circuit namelijk een motorrace plaats.

Jan Lammers heeft het probleem inmiddels bevestigd: "Het weer is al een tijd slecht", aldus de seatholder van team Nederland. "Ook afgelopen week kwam de regen met bakken naar beneden en daardoor lopen de werkzaamheden vertraging op. Zoals het er nu naar uitziet gaan ze het niet redden. Omdat het werk niet af is kan men voor de rijders de veiligheid niet garanderen, maar ook de faciliteiten voor de toeschouwers zijn niet op orde. Ik weet niet of ze te laat met de reconstructie begonnen zijn of dat de weersomstandigheden de oorzaak zijn van deze situatie, wellicht een combinatie van beide. Feit is dat het werk niet af is. Dat is balen ja, een deel van ons team is al daar. Ook Jos is al in Amerika."

Update
Op de officiële website van de A1GP is te lezen dat de race op Laguna Seca door zal gaan.

"Ondanks de uitdagingen die het weer ons bracht, hebben de mensen van de Mazda Raceway Laguna Seca Despite er vertrouwen in dat de voorbereidingen conform de A1GP-standaard zullen worden afgerond", verklaart David Clare, Chief operating officer van de A1GP. "We zullen nu verderwerken aan het circuit om zeker te weten dat de Amerikaanse race voldoet aan de eisen die worden gesteld door de A1GP."

Chinese man doodde mogelijk 20 kinderen

Icoon Misdaad In de Chinese stad Jiamusi is een 32-jarige man aangehouden op verdenking van meervoudige moord en van misbruik van kinderen. Hij zou mogelijk meer dan 20 kinderen om het leven hebben gebracht. Dat heeft de Chinese politie bekendgemaakt.

De man zou de kinderen naar zijn appartement hebben gelokt, om ze daar te misbruiken en om het leven te brengen. Hun lichamen liet hij gewoon ontbinden.

De zaak kwam aan het licht toen een jongetje eind vorige maand ontsnapte en naar de politie stapte. Die vond bij een inval een groot aantal rottende lijken en losliggende beenderen in het appartement.

Met dank aan Muurbloempje en Babettie voor de submit.

Punten ronde 27

Afgelopen weekend werd alweer de 27e ronde van de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de punten voor de FOK!voetbalmanager.

de-hunter eindigde deze week als weekwinnaar met 84 punten, twee punten meer dan ruudvn die als tweede eindigde. SnuggLe en Tugie behaalden beiden 81 punten en vier users behaalden tachtig punten, te weten BassieD, Delirious21, kwessie1976 en mark 17.

BassieD blijft nog steeds aan de leiding gaan in het algemeen klassement, hij heeft nu 1346 punten. Toinecents staat tweede met 1279 punten, vier punten meer dan de nummer drie, MSNMGH. Benniben19 staat vierde met 1268 punten en de top 5 wordt afgesloten door Aztec met 1258 punten.

Bij de subleagues werd de weekoverwinning behaald door Fenerbahce met 76 punten. Tha League eindigde als tweede en derde werd De winnende goal met 66 punten.

In het algemeen klassement bij de subleagues is de leiding nog steeds in handen van Tha League. Scribbly staat tweede met 1162 punten en De winnende goal is naar de derde plaats gestegen en heeft nu 1144 punten.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan worden gewisseld tot vrijdag 10 maart 18:00 uur.

CD: Bullet for my Valentine - The Poison

Het Verenigd Koninkrijk is er goed in, het hypen van bandjes. Ontstond er daar afgelopen jaar niet een nieuwe religie genaamd Arctic Monkeys? Dit was de hype in de categorie postpunkfunk. Voor de categorie metalhypes is er voor Bullet for my Valentine alvast een altaar met brandende kaarsen ingericht in Brittanië. Zullen de heilige geschriften voor deze band ook in het Nederlands vertaald worden binnenkort? Wordt de vrouw op de cd-hoes de incarnatie van Maria deze eeuw?

Uitslagen Frankrijk speelronde 29

Vorige week verloor Olympique Lyon in de Franse competitie nog met 4-1 van Stade Rennes. Maar de Franse koploper lijkt met de 3-1 uitoverwinning bij AC Ajaccio op tijd bij de les te zijn om aankomende woensdag in eigen huis de 1-0 voorsprong tegen PSV in de achtste finale van de Champions League te verdedigen.

De Braziliaan Juninho Pernambucano scoorde uit een vrije trap van bijna veertig meterde 0-1. Zijn Braziliaanse landgenoot Fred verdubbelde de score daarna. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd mocht Ajaccio nog hopen op een stuntje toen Lucas de 1-2 scoorde, maar nadat Benzema de 1-3 scoorde was die hoop vervlogen.

De koploper heeft nu negen punten voorsprong op de naaste belagers. Girondins Bordeaux kwam niet in actie vanwege hevige sneeuwval.

De Franse topper tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille eindigde in 0-0. Marseille was boos omdat de club te weinig kaarten had gekregen en omdat de veiligheid voor haar supporters niet voldoende gewaarborgd zou zijn.

De Zuid-Franse club dreigde daarop om niet met haar sterkste spelers naar Parijs af te reizen en deed dat ook. Van het team dat voor Marseille het veld betrad, was er niemand een vaste basisspeler. Er waren zelfs vier spelers die normaal gesproken hun wedstrijden spelen in het amateurteam dat uitkomt in de vijfde divisie.

Uitslagen

Metz - AS Monaco 2-1
Lille - Le Mans 4-0
Rennes - RC Strasbourg 2-1
Saint-Etienne - Nantes 1-0
Toulouse - Nancy 1-1
AC Ajaccio - Ol. Lyon 1-3
Olympique Nice - RC Lens 0-0
Sochaux - Bordeaux Afgelast
Troyes - AJ Auxerre 1-1
PSG - Ol. Marseille 0-0

Stand na 29 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon286247 - 22
2Bordeaux285329 - 15
3Lille295041 - 19
4AJ Auxerre294736 - 28
5Ol. Marseille294427 - 28
6RC Lens294235 - 26
7Paris SG294231 - 26
8Le Mans294227 - 24
9Stade Rennes294135 - 43
10Ol. Nice294022 - 22
11St. Etienne294025 - 27
12AS Nancy283928 - 23
13AS Monaco283727 - 25
14FC Nantes293529 - 30
15Toulouse FC293527 - 33
16Sochaux283323 - 28
17Troyes292824 - 36
18Strassbourg292323 - 38
19FC Metz282221 - 44
20Ajaccio AC292117 - 37

CD: Stereolab - Fab Four Suture

Daar zit je dan, achter je computer, proberen een recensie in elkaar te knutselen. Buiten is een sneeuwstorm aan de gang, terwijl het al begin maart is. De treinen rijden niet, de snelweg staat vol met van wintersport terugkomende gezinnen. Je kunt nergens heen en je hebt ook nergens zin in. Uit een recent onderzoek is zelfs gebleken dat hoe triester het weer, hoe meer mensen zelfmoord plegen. Voelt u de winterdepressie al langzaam opkomen?

Fab Four Suture

Win een exclusieve Xbox 360 op FOK!games




Zoals je onlangs wellicht gelezen hebt, organiseert Microsoft binnenkort de PGR 100: een exclusieve Project Gotham Racing 3-competitie op Xbox Live waar je kans maakt om één van de 100 exclusieve Xbox 360's te winnen. De manier om je voor deze actie aan te melden is door bepaalde 'gamer pictures' aan te nemen op Xbox Live.

In het kader van deze actie biedt FOK! jou de mogelijkheid om kans te maken op een limited edition Xbox 360 plus de game Project Gotham Racing 3. We willen de prijsvraag zo laagdrempelig mogelijk maken dus om kans te maken vragen we je om een webicoon in te stellen binnen je FOK!profiel en om een reactie onder een artikel te plaatsen. Meer weten? Neem snel een kijkje op FOK!games!

Peuter (2) overlijdt na drinken methadon

Icoon ShockingEen Schotse peuter is overleden nadat hij had gedronken uit een fles met daarin de heroïnevervanger methadon, zo heeft de Schotse politie zondag bekendgemaakt. De tweejarige Derek Doran werd vorig jaar door zijn moeder aangetroffen in haar huis in Elphinstone. Na de vondst werd de peuter naar het ziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet meer baten.

Derek overleed al op 13 december, maar de resultaten van tests op zijn lichaam zijn pas onlangs bekend geworden. Uit deze tests bleek dat het jongetje is overleden aan een overdosis methadon. Hoe hij precies aan de heroïnevervanger is gekomen, is nog niet bekend. De politie is een onderzoek gestart, de 25-jarige moeder en 22-jarige vader van het jongetje zijn inmiddels ondervraagd.

Wasdag voor het Gebit

Ik heb nog steeds geen idee. Het lijkt erop dat de Nederlanders zo'n rotsvast vertrouwen in hun lokale bestuur hebben dat het algemene beleid niet ter discussie staat, hooguit wat accentverschuivingen. Parkeergarage hier, extra afvalbak daar, wipkip wel of niet naast een hangplek. Aan de hand van de stemwijzer leer ik of ik alternatieve locaties voor de wipkip wens en of ik het parkeertarief met een dubbeltje omhoog wil hebben, zodat de hangplek een extra bankje om te slopen krijgt. De afgelopen zaterdagen waren de winkelstraten nóg gezelliger, met allerlei onbekende hoofden bij kale kraampjes die stickers, ballonnen, praatjes en foldertjes wilden uitdelen. Op welk kapsel ga ik stemmen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.