[A1GP] 'Race Laguna Seca gaat door'

Volgens autosport.com zal de race die voor komend weekend op Laguna Seca gepland staat waarschijnlijk niet doorgaan. De veiligheid wordt als reden genoemd.

Frankrijk zal als de race niet doorgaat vroegtijdig kampioen worden, omdat Zwitserland de achterstand die men heeft niet in een race kan wegwerken.

Update:
Inmiddels is duidelijk geworden wat het probleem is: Op dit moment is men bezig met werkzaamheden zowel op als om de baan, vooral om de veiligheid te verbeteren. Over een paar weken vindt op het circuit namelijk een motorrace plaats.

Jan Lammers heeft het probleem inmiddels bevestigd: "Het weer is al een tijd slecht", aldus de seatholder van team Nederland. "Ook afgelopen week kwam de regen met bakken naar beneden en daardoor lopen de werkzaamheden vertraging op. Zoals het er nu naar uitziet gaan ze het niet redden. Omdat het werk niet af is kan men voor de rijders de veiligheid niet garanderen, maar ook de faciliteiten voor de toeschouwers zijn niet op orde. Ik weet niet of ze te laat met de reconstructie begonnen zijn of dat de weersomstandigheden de oorzaak zijn van deze situatie, wellicht een combinatie van beide. Feit is dat het werk niet af is. Dat is balen ja, een deel van ons team is al daar. Ook Jos is al in Amerika."

Update
Op de officiële website van de A1GP is te lezen dat de race op Laguna Seca door zal gaan.

"Ondanks de uitdagingen die het weer ons bracht, hebben de mensen van de Mazda Raceway Laguna Seca Despite er vertrouwen in dat de voorbereidingen conform de A1GP-standaard zullen worden afgerond", verklaart David Clare, Chief operating officer van de A1GP. "We zullen nu verderwerken aan het circuit om zeker te weten dat de Amerikaanse race voldoet aan de eisen die worden gesteld door de A1GP."