Bizarre eis laat school hopeloos achter

Icoon OpmerkelijkEen onafhankelijke school in het Engelse Brighton heeft de telefoonboeken er zorgvuldig op nagespit om een tiener genaamd Peyton te vinden die een beurs voor de prestigieuze school wil ontvangen. Helaas hebben alle jeugdige Peytons het aanbod afgewezen, met als gevolg dat de middelbare school met de handen in de haren zit.

De oorzaak van deze vreemde zoektocht is de in 2002 overleden Derek Peyton, die als erfenis een beurs naliet voor de tiener die zich op zijn voormalige school in Brighton wil vestigen. Een opmerkelijke voorwaarde is dat de jongen of het meisje geboren moet zijn als een Peyton, anderen komen niet in aanmerking.

Brighton College spreidt zijn zoektocht nu uit naar het buitenland, en probeert via internet geïnteresseerden in de Verenigde Staten of Australië te vinden. "Ik vind dat het een grote schande is dat we geld beschikbaar hebben voor een kind dat onderwijs wil genieten op deze fantastische school, maar dat we er niet in slagen een willige Peyton te vinden."


Brighton College