Kalou: geen trek in hoorzitting IND

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Salomon Kalou heeft zich, in overleg met zijn advocaat mr. J. Kroes, afgemeld voor de hoorzitting donderdag bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) in Rijswijk.

Kroes liet maandag weten dat het sneller is om schriftelijk in beroep te gaan: "Dat is de duidelijkste en snelste manier die bovendien de minst mogelijke inspanning vergt. We kunnen niet voldoen aan de voorwaarden die minister Verdonk in haar brief van 28 februari heeft gesteld. Dat zullen we haar schriftelijk meedelen. In onze brief zullen we ook haar argumenten en haar eisen die ze aan Kalou blijft stellen, opnieuw aanvechten."

Ondanks alle tegenslag zou de jonge Ivoriaan niet van plan zijn naturalisatieprocedure af te breken zoals diverse media melden. "Maar hij is wel enorm teleurgesteld. Die laatste brief van Verdonk is zeer ongunstig voor hem. Maar we blijven doen wat we kunnen. Het is heel fijn voor hem dat hij zondag twee keer heeft gescoord tegen FC Utrecht. Zijn voetbal mag zo weinig mogelijk lijden onder deze zaak," aldus Kroes.

Ook nadat de Raad van State Verdonk terugfloot blijft de minister bij haar standpunt. Op 9 mei mag Kalou een inburgeringexamen afleggen. Als de uitslag goed is en hij kan aantonen dat hij lang in Nederland blijft wil Verdonk over een versneld paspoort nadenken. Omdat bondscoach Marco van Basten op 15 mei zijn selectie voor het WK in Duitsland in moet leveren bij de FIFA is de kans erg groot dat de Feyenoorder er niet bij zal zijn.

Kalou zelf weigert er over te praten.