FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 maart 2006

Xbox-games voor tien dollar

Microsoft heeft bekend gemaakt dat ze bepaalde oudere games gaan verkopen voor 10 dollar per stuk. Deze games krijgen het label: Best of Platinum Hits. In maart moeten deze games voor de lage prijs beschikbaar komen en voorlopig lijkt het alleen in Amerika te gebeuren. Een aankondiging voor de Europese markt is nog niet gemaakt, maar de verwachting is dat de games uit de Best of Platinum Hits-reeks ook naar Europa komen.

Counterstrike (Microsoft Game Studios)
Enter the Matrix (Atari)
Fuzion Frenzy (Microsoft Game Studios)
Ghost Recon (Ubisoft)
Ghost Recon: Island Thunder (Ubisoft)
MechAssault (Microsoft Game Studios)
Project Gotham Racing 2 (Microsoft Game Studios)
Rainbow Six 3 (Ubisoft)
Shrek 2 (Activision)
Soul Calibur II (Namco)
Splinter Cell (Ubisoft)
Splinter Cell Pandora Tomorrow (Ubisoft)
The Elder Scrolls III: Morrowind (Bethesda Softworks)
Tony Hawk's Pro Skater 4 (Activision)
Tony Hawk's Underground (Activision)
True Crime: Streets of LA (Activision)

Verjaardag eindigt in moonen naar politie

Icoon OpmerkelijkEen man die het vanmorgen vroeg nodig vond om zijn blote billen aan een stel agenten te laten zien, heeft dit met een aanhouding en een boete moeten bekopen. De 27-jarige man, afkomstig uit een Oost-Europees land, pleegde zijn daad rond 03.30 uur in een woning in Tiel, waar een verjaardag werd gevierd.

De politie was naar de woning gekomen na een klacht wegens geluidsoverlast. De feestvierders konden dit onuitgenodigde bezoek echter niet waarderen en werden vervelend tegen de agenten. Hierbij vormde de Oost-Europeaan het dieptepunt. Een politiehond en de aanhouding van hun vriend maanden de lastpakken uiteindelijk tot stilte.

De billentoner werd door de agenten meegenomen en kreeg van de Officier van Justitie een boete van 220 euro opgelegd. De man trok dit geld in het bijzijn van de agenten uit de muur, betaalde de boete en werd vervolgens op vrije voeten gesteld.

Met dank aan FdBeer voor de submit.

Uitslagen Italië Speelronde 28

Juventus en AC Milan kenden een goede generale repetitie voor de midweekse Champions League duels. AS Roma zag haar recordreeks een halt toe worden geroepen door Internazionale.

Juventus zette opnieuw een zeer nuttige stap naar de vierde scudetto in zes seizoenen. De Oude Dame won in en tegen Sampdoria: 0-1. Juventus startte met Marcelo Zalayeta en Alessandro Del Piero voorin, omdat Zlatan Ibrahimovic en David Trezeguet niet beschikbaar waren. In het eerste bedrijf speelde de koploper ondermaats en kwam het goed weg bij een op de lat uiteenspattende vrije trap van Sergio Volpi. Pavel Nedved miste een levensgrote kans van dichtbij, maar maakte zijn fout in de tweede helft goed door een vrije trap van Adrian Mutu binnen te koppen. Patrick Vieira kreeg dé mogelijkheid op 0-2, maar de Fransman faalde.

AC Milan versloeg in eigen huis met 3-0 Empoli en blijft volgen op tien punten. Milan-coach Carlo Ancelotti begon met een aantal sleutelspelers op de bank, met in zijn achterhoofd het returnduel met Bayern München in de Champions League. De Rossoneri hadden in de eerste helft het betere van het spel, maar de beste kansen waren voor Empoli. Pas in het laatste kwartier vielen de doelpunten. Eerst scoorde Filippo Inzaghi na een knappe actie, waarna een combinatie tussen Kaká en Shevchenko de Oekraïner in staat stelde de marge te vergroten. Een door Inzaghi van richting veranderde vrije trap van Shevchenko betekende de 3-0.

Fiorentina rekende moeizaam af met Siena: 2-1. Niet Luca Toni, maar de jonge aanvaller Giampaolo Pazzini was de held van Fiorentina. Pazzini scoorde in de blessuretijd de 2-1. Toni zette de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar Simone Vergassola maakte snel gelijk. In de strijd om UEFA Cup voetbal leed Livorno een dure 0-1 nederlaag tegen laagvlieger Cagliari. David Suazo tekende in het tweede bedrijf voor de enige treffer.

AS Roma zag haar reeks overwinningen stranden door met 1-1 gelijk te spelen tegen Internazionale. Rodrigo Taddei maakte na negen minuten de 1-0, op aangeven van Mancini. Inter was redelijk begonnen aan het duel, maar de gehandicapte Nerazzuri (zonder Adriano en Veron) konden in de eerste helft verder weinig creëren, op een grote kans van Cambiasso na.

Recoba probeerde het zonder veel succes met afstandsschoten. Inter had gedurende de complete tweede helft de overhand, maar tot grote kansen leidde dit niet. Chivu en Mexès speelden een degelijke partij in de Roma-defensie. Obafemi Martins was dichtbij de gelijkmaker na gegrabbel van doelman Doni. In de slotminuut viel toch de 1-1. Figo bracht de bal na een afgeslagen corner weer voor het doel en Materazzi kopte hard binnen.


Uitslagen 28e speeldag:
AC Milan – Empoli 3-0
Sampdoria – Juventus 0-1
Chievo Verona – Lazio Roma 2-2
Fiorentina – Siena 2-1
Lecce – Palermo 2-0
Livorno – Cagliari 0-1
Messina – Parma 0-1
Treviso – Reggina 0-1
Udinese – Ascoli 1-1
AS Roma – Internazionale 1-1


Stand na 28 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 287357-18
2 AC Milan286363-24
3 Internazionale285952-22
4 Fiorentina285648-30
5 AS Roma285552-26
6 Livorno284429-27
7 Chievo Verona284137-32
8 Lazio Roma283935-35
9 Sampdoria283742-37
10 Palermo283436-42
11 Ascoli283328-32
12 Siena283233-43
13 Reggina283128-44
14 Parma282931-47
15 Udinese282828-42
16 Cagliari282730-42
17 Messina282425-39
18 Empoli282328-50
19 Lecce281819-44
20 Treviso281516-41

Topscorers:

#Speler:Club:Goals:
1.Luca ToniFiorentina23
2.David TrezeguetJuventus18
3.Andrei ShevchenkoAC Milan16
4.Francesco TottiAS Roma15
4.Alberto GilardinoAC Milan15

Halsema (GroenLinks) haalt uit naar VVD

Icoon VerkiezingenFemke Halsema, fractieleidster van oppositiepartij GroenLinks, zegt genoeg te hebben gehad van de "rechtse winter" en meent dat het huidige kabinet zijn beste tijd heeft gehad. Halsema hekelt de VVD, die "vooral campagne voert ten koste van anderen". Ook zouden VVD-bewindslieden hun posities misbruiken om de campagne te bespoedigen.

Daarbij doelde Halsema onder meer op minister Zalm van Financiën, die volgens haar de kwestie over de onroerendezaakbelasting voor campagnedoeleinden heeft uitgebuit. Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken zou willen scoren met een hard beleid, en heeft dat laten zien door de afhandeling van Taida Pasic en homoseksuele Iraniërs, zo meent de GroenLinks-leidster.

Halsema deed deze uitspraken tijdens de slotmanifestatie van de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. Hans Wiegel heeft ze omgedoopt tot "de liberale roeptoeter van de VVD". De manier waarop hij D66 en minister Pechtold van Bestuursvernieuwing heeft behandeld, noemde ze "onsmakelijk". "De aanval op D66 heeft een politiek doel. De VVD wil polariseren en kennelijk snel nieuwe verkiezingen", aldus de politica.

De kabinetsmissie "meedoen, meer werk, minder regels" heeft uiteindelijk ook niets opgeleverd, stelde Halsema. Ze kijkt ook vooruit en is van mening dat de voortekenen van "een linkse lente" goed zijn. Wel hoopt ze dat de PvdA dan eindelijk de linkse kant kiest.


Femke Halsema

Met dank aan dewitteparel en IHVK voor de submit.

Das Goebbels Experiment

Er wordt in Nederland vaak geklaagd over televisie. Een beetje kabelboer biedt een zenderpakket waarop tien, vijftien zenders in het Nederlands of anders tenminste op Nederland gericht uitzenden en toch klaagt men over de hoeveelhied pulp danwel herhalingen die er te zien zijn. En da's vreemd, want televisie is per definitie een machtig medium. Kijk maar eens naar landen als de Verenigde Staten, de Russische Federatie of Italië; allen landen die tegenwoordig bestaansrecht kennen onder de noemer 'democratie', maar in de praktijk kennen deze landen niet of nauwelijks meer vrije, onafhankelijke televisie, die het land, de politiek en diens daden kritisch blijven volgen.

Iemand die dat lang geleden al door had, was Joseph Goebbels. Goebbels stond -onder de bezielende leiding van der Führer- mede aan de geboorte van das dritte Reich en besefte als beleidsmaker en Minister van Propaganda al vroeg dat wie de media controleerde, het land kon regeren. Televisie was in de jaren dertig van de vorige eeuw welliswaar nog goeddeels een laboratoriumexperiment, maar middels het krachtige gebruik van radio, films en bioscoopjournaals bracht hij een heel volk in vervoering.

Deze haast profetische overtuigingskracht is nog eens ruim naar voren gekomen, toen in 1992 de historica Elke Fröhlich de dagboeken van Goebbels aantrof, met daarin minutieus de meningen, ideeën, twijfels en dadendrang vanaf 1924 tot aan 1945, toen Goebbels er voor koos om in navolging van Hitler zichzelf en z'n familie van het leven te beroven. Die dagboeken zijn verwerkt tot een documentaire, getiteld Das Goebbels Experiment. En waar wij in Nederland met al onze krachteloze zenders ons nog moeten verplaatsen naar een cultureel verantwoord filmhuis om deze documentaire te zien, wordt deze nu al in twee delen op de Vlaamse zender Canvas getoond. Deel één was afgelopen maandag reeds te zien, maandagavond 6 maart (20.50 uur) staat de slotaflevering gepland.

Tijdens het bekijken van deel één bekroop me meer dan eens hetzelfde gevoel als bij de film Der Untergang. Het voorlezen van de in de eerste persoon gestelde teksten, overgenomen uit Goebbels' dagboeken, maken de persoon als 'filmkarakter' bijna net zo 'menselijk' als de acteerprestatie van Bruno Ganz dat deed met de persoon van Hitler. Maar niet alleen bleek Goebbels 'menselijk' te zijn, tevens was hij zwaar anti-semitisch, paranoïde, haast manisch-depressief en in een continue tweestrijd met enerzijds zijn wil tot overwinnen en anderzijds zijn zwaar negatieve zelfbeeld. En in dat licht bezien is het verbazingwekkend te concluderen dat hij ondanks deze psychische tekortkomingen het toch zo ver wist te schoppen.

In Nederland zijn we zoiets nauwelijks gewend. Televisie registreert bij ons een hoop, maar de belangrijkste gebeurtenissen die ons volk bijblijven beperken zich toch vaak tot toevalligheden; zaken die zich voordoen bij sportevenementen, manifestaties en grote nieuwsgebeurenissen, maar het echt bespelen van de media is iets waarvoor nauwelijks animo is geweest. Nou goed, ééntje kon er wat van: Pim Fortuyn. Maar diezelfde media-aandacht bracht hem uiteindelijk ook z'n ondergang, want het motief voor z'n moord bleek vooral te zijn ontstaan "uit angst voor de aantasting van de zwakkeren in de samenleving". Beeldvorming veroorzaakt door diezelfde media-aandacht dus.

Misschien is het daarom maar goed dat we zulke slappe televisie hebben in dit landje. Het versnipperde aanbod over de vele zenders die wij hebben zorgen -al dan niet bedoeld- voor een soort van politiek 'verdeel en heers' beleid. Als de prijs voor onafhankelijke media bestaat uit het accepteren van de zoveelste herhaling van een sitcom direct voor of na een nieuwsuitzending, dan is dat een prijs die mij alleszins acceptabel is.

Uitslagen Duitsland speelronde 24

In de Duitse Bundesliga is dit weekeinde de 24e speelronde gespeeld. Hoogtepunt van het weekend was de overwinning van nummer twee HSV bij koploper Bayern München. Hertha kende een nieuw dieptepunt met een afgetekende thuisnederlaag tegen FC Köln.

In de eerste helft van de competitie was het Hamburger SV dat als enige club aantoonde dat Bayern München verslagen kon worden. Dat was echter in Hamburg. Dit weekeinde gingen de noorderlingen op bezoek bij de Beierse formatie, die thuis nog ongeslagen was. De afgelopen 23 keer dat de wedstrijd gespeeld werd haalde Bayern altijd punten. Nog nooit stonden er echter vier Nederlanders in de basis; Khalid Boulahrouz, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart startten voor HSV, en bij Bayern stond Roy Makaay weer in de basis. Al binnen een minuut was het bijna raak; Claudio Pizarro miste het Hamburgse doel op een meter. Twee minuten later krulde Van der Vaart de bal net om het doel van Oliver Kahn heen. De toon van de wedstrijd was hiermee gezet. Na een kwartier zette Guy Demel HSV op voorsprong: slecht wegwerken van Michael Ballack bediende de Fransman op zijn wenken en de bal verdween in de lange hoek. Hierna leken de Beieren aangeslagen. HSV zette veel druk en ondanks dat zich dit niet in doelpunten vertaalde zag Felix Magath zich genoodzaakt in de rust Hasan Salihamidzic en Sebastian Deisler te vervangen door Bastian Schweinsteiger en Ali Karimi. Men kreeg hierdoor wel wat meer grip op de wedstrijd maar het duurde tot aan de 83e minuut voordat oudgediende Mehmet Scholl eindelijk het net wist te vinden en een punt leek te redden. Een minuut voor tijd was het echter De Jong die in zijn eerste goede wedstrijd voor HSV de 1-2 binnenkopte uit een duel met Willy Sagnol.

Werder Bremen toog naar Leverkusen voor een wedstrijd tussen een Champions League-kandidaat en een club met UEFA Cup-aspiraties. Al na drie minuten kwam Werder op voorsprong. Miroslav Klose werd door Juan in het strafschopgebied naar beneden getrokken en de vingers van Jörg Butt waren net te kort om de inzet van Torsten Frings te kunnen keren. Vervolgens nam Werder het initiatief maar had het grote problemen om Klose en Klasnic te bedienen. Leverkusen moest het hebben van uitbraken en lange ballen, die door de Werder-verdediging makkelijk gepareerd werden. Vier minuten voor rust kreeg Dimitar Berbatov echter alsnog een veel te open schotkans, en liet Tim Wiese dusdanig kansloos dat de keeper slechts de bal kon nakijken. De tweede helft ontaardde in een waar foutenfestival. Fatsoenlijke aanvallen werden niet meer opgezet en aan de score veranderde ook niets meer.

Schalke reisde af naar Hannover, waar de plaatselijke 96 de opponent was. Maar liefst twintig minuten liet de eerste doelpoging van de wedstrijd op zich wachten. Christian Poulsen tekende ervoor, en het werd beloond met de 0-1 voorsprong. Tien minuten later was het opnieuw raak: Zlatan Bajramovic verdubbelde de voorsprong van de ploeg uit Gelsenkirchen. In de tweede helft nam Hannover het initiatief over door slap spel van Schalke. Veel verder dan een aantal halve kansen kwam men echter niet. Er moest een tweede gele kaart voor Poulsen aan te pas komen om ook Hannover op het scorebord te krijgen. Een kwartier voor tijd was het Thomas Christiansen die een rebound op de penalty van Thomas Brdaric tot doelpunt promoveerde. Hierna zette Hannover nogmaals aan en werd Schalke volledig tot verdedigen gedwongen, maar het resulteerde niet meer in de gelijkmaker.

FC Köln behaalde de eerste overwinning in achttien wedstrijden, uit bij Hertha BSC. De roep om het vertrek van Hertha's technisch directeur Dieter Hoeneß werd hierdoor alleen maar luider. Nürnberg pakte belangrijke punten in het degradatieduel tegen MSV Duisburg. Door de 3-0 overwinning stonden de Franken een dag lang buiten de degradatiezone. Bert van Marwijk ontving FSV Mainz met Dennis Gentenaar voor het eerst in de basis. Eenmaal moest hij vissen, op een inzet van Michael Thurk, die de eindstand op 1-1 bepaalde. Frankfurt en Wolfsburg speelden 1-1 gelijk in een bijna-degradatieduel, waarbij Kevin Hofland en Tommie van der Leegte voor de club uit de Volkswagenstad in de basis startten. Arminia Bielefeld wist al sinds 1981 niet bij Gladbach te scoren en ging met 2-0 ten onder.

Uitslagen:

Bayern Müchen - Hamburger SV 1 - 2
Hertha BSC - FC Köln 2 - 4
Nürnberg - MSV Duisburg 3 - 0
Hannover 96 - Schalke 04 1 - 2
Borussia Dortmund - FSV Mainz 1 - 1
Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1 - 1
Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 1 - 1
Borussia M'gladbach - Arminia Bielefeld 2 - 0
FC Kaiserslautern - VfB Stuttgart dinsdag


Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Bayern München245848-19
2.Werder Bremen245055-26
3.Hamburger SV245037-18
4.Schalke 04244835-18
5.VfB Stuttgart233326-21
6.Borussia M'gladbach243330-29
7.Bayer Leverkusen243241-38
8.Hannover 96243034-31
9.Bor. Dortmund243029-29
10.Hertha BSC243034-35
11.Arminia Bielefeld242726-34
12.Eintracht Frankfurt242631-39
13.VfL Wolfsburg242625-40
14.1.FC Nürnberg242426-37
15.1.FC Kaiserslautern232333-50
16.1.FSV Mainz 05242133-39
17.MSV Duisburg242023-43
18.1.FC Köln241832-52


Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Miroslav KloseWerder Bremen17
2.Halil Altintop1.FC Kaiserslautern13
3.Michael BallackBayern München12
=.Ebi SmolarekBorussia Dortmund12
5.Dimitar BerbatovBayer Leverkusen11
=.Roy MakaayBayern München11
=.Ivan KlasnicWerder Bremen11
=.Diego KlimowiczVfL Wolfsburg11
9.Boubacar Sanogo1.FC Kaiserslautern10
=.Thomas BrdaricHannover 9610

Riep daar iemand kuthoer?

Goed, ik had al voorspeld dat er vanuit de politiek een nuancering zou volgen op de uitspraken van Verdonk over Iraanse homoseksuele asielzoekers, maar dat deze nuancering van Verdonk zelf zou komen had ik niet verwacht. Tegen het NOS journaal heeft Verdonk nu gezegd dat uitgeprocedeerde homo's uit Iran niet zomaar Nederland worden uitgezet. Indien iemand in levensgevaar is, komt diegene volgens haar in aanmerking voor een verblijfsvergunning.

Op zich is het een beetje raadselachtige nuancering, maar we zullen er maar even vanuit gaan dat ze bedoelt dat Iraanse homoseksuele asielzoekers niet worden uitgezet. En zo hoort het ook!

Toch goed dat ze dat zelf even heeft recht gezet en dan ben ik ook niet de beroerdste en krijgt ze deze soort van rectificatie van me.

Uitslagen Engeland speelronde 28

In de Engelse Premier League speelden de meeste clubs dit weekend hun 28e wedstrijd van het seizoen. Aan de top veranderde weinig, maar Manchester United speelt maandag pas en moet bovendien nog een wedstrijd inhalen.

Op de Hawthorns speelde Chelsea de 100e wedstrijd onder coach Jose Mourinho tegen West Bromwich Albion. De eerste helft maakten de Blues weinig klaar, wat in de openingsfase al werd gekarakteriseerd door een schot van Eidur Gudjohnsen dat ver naast ging. West Brom maakte van de problemen bij Chelsea gebruik door enkele kansen te creëren, maar het vizier stond ook niet helemaal op scherp. Ook Peter Cech stond meer dan eens een doelpunt van de Baggies in de weg. In de tweede helft ging Chelsea wel met scherp schieten en na ruim vijf minuten vond Didier Drogba het net na een slechte pass van Junichi Inamoto. De ploeg uit de Midlands had schijnbaar de onzorgvuldigheid van Chelsea uit de eerste helft overgenomen. Een goed kwartier na rust mocht Arjen Robben inrukken wegens het met twee benen inkomen op Jonathan Greening. Het hielp West Bromwich echter niet; tien minuten later haalde Joe Cole de trekker over nadat de verdediging van West Brom de bal niet weg wist te werken na een schot van Drogba. Nwankwo Kanu wist enkele minuten voor tijd de achterstand tot een te reduceren maar het bleef bij 1-2.

Liverpool, met Jan Kromkamp in de basis, ontving op Anfield Road Charlton Athletic. De Reds namen al snel de wedstrijd in een houdgreep maar verder dan het creëren van kansen kwam men niet. Regelmatig stond het vizier niet op scherp en keeper Thomas Myhre van de Addicks vervulde een ware heldenrol door zowel schoten van Liverpool, en met name van Djibril Cisse, als een mislukt uitverdedigen van Hermann Hreidarsson uit het doel te houden. Voor Charlton waren de kansen veel dunner gezaaid, en de grootste kans, voor Jason Euell, was niet aan hem besteed. Tegen het einde van de wedstrijd liet Robbie Fowler nog wel het net bollen maar wegens buitenspel van Cisse werd het doelpunt afgekeurd. Eens te meer werd aangetoond dat de grote makke van Liverpool het gebrek aan scorend vermogen is.

Tottenham speelde thuis tegen Blackburn Rovers. Slechts negen minuten waren er nodig om Robbie Keane een wonderschoon doelpunt te laten scoren na een controversiële inworp. Blackburn nam daarop het initiatief om de achterstand ongedaan te maken. Hoewel het lastig bleek om kansen te creëren leek het toch zijn vruchten af te gaan werpen toen Florent Sinama-Pongolle een leeg doel voor zich had. De Fransman, geleend van Liverpool, miste echter. Een vrije trap van Mido bleek even later te veel voor keeper Brad Friedel om vast te houden, en Keane kon zijn tweede treffer van de wedstrijd simpel binnenlopen. Twee minuten later trof Sinama-Pongolle alsnog doel om de achterstand tot een goal terug te brengen. Na rust ging Blackburn door waar men gebleven was; druk zetten was het credo en in de 70e minuut werd zwak uitverdedigen van Ledley King door Craig Bellamy afgestraft voor de gelijkmaker. De energie die de inhaalslag had gekost werd echter duur betaald toen drie minuten later Mido simpel de 3-2 binnen kon tikken op aangeven van Aaron Lennon, die op het uur Edgar Davids verving.

Arsenal bereidde zich voor op het treffen met Real Madrid door op Craven Cottage Fulham met 0-4 af te troeven. Bij de Gunners viel Dennis Bergkamp in de 72e minuut in voor Emanuel Adebayor. Aston Villa won thuis met 1-0 van Portsmouth. Na drie maanden afwezigheid wegens een knieblessure speelde Wilfred Bouma de gehele wedstrijd mee. Na zes wedstrijden onder Glenn Roeder is Newcastle United nog ongeslagen. Deze keer werd Bolton Wanderers thuis met 3-1 aan de zegekar gebonden. Middlesbrough drukte Birmingham City verder in de degradatieproblemen door met 1-0 te winnen. George Boateng en Mario Melchiot speelden beiden de volle 90 minuten. Bij de wedstrijd tussen West Ham United en Everton stond het na 25 minuten al 2-1. James Beattie scoorde twintig minuten voor tijd de gelijkmaker voor de ploeg van Sander Westerveld. Voor Manchester City scoorde Georgios Samaras tweemaal in de negende en tiende minuut in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Sunderland.


Uitslagen:


Aston Villa - Portsmouth 1 - 0
Fulham - Arsenal 0 - 4
Liverpool - Charlton Athletic 0 - 0
Middlesbrough - Birmingham City 1 - 0
Newcastle United - Bolton Wanderers 3 - 1
West Bromwich Albion - Chelsea 1 - 2
West Ham United - Everton 2 - 2
Manchester City - Sunderland 2 - 1
Tottenham Hotspur - Blackburn Rovers 3 - 2
Wigan Athletic - Manchester United maandag


Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Chelsea287239
2.Liverpool285516
3.Manchester United265425
4.Tottenham Hotspur284914
5.Arsenal284421
6.Blackburn Rovers28432
7.Bolton Wanderers26426
8.West Ham United27425
9.Manchester City28406
10.Wigan Athletic2740-2
11.Newcastle United2839-1
12.Everton2837-15
13.Charlton Athletic2836-5
14.Aston Villa2834-2
15.Middlesbrough2734-8
16.Fulham2832-6
17.West Bromwich Albion2826-17
18.Birmingham City2723-16
19.Portsmouth2818-30
20.Sunderland2810-32


Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Ruud van NistelrooyManchester United19
2.Thierry HenryArsenal17
3.Frank LampardChelsea14
4.Darren BentCharlton Athletic13
=.Marlon HarewoodWest Ham United13
=.Aiyegbeni YakubuMiddlesbrough13
7.Ahmed 'Mido' HossamTottenham Hotspur11
8.Robbie KeaneTottenham Hotspur10
=.Wayne RooneyManchester United10
10.Andy ColeManchester City9
=.Hernan CrespoChelsea9
=.Brian McBrideFulham9

Aguri realistisch over toekomst

Aankomend weekend maakt Super Aguri haar debuut in de Formule 1. Teambaas Aguri Suzuki denkt dat het een moeilijke start van een mooie toekomst zal worden.

"Ik wil goede resultaten boeken in de nabije toekomst," aldus Aguri Suzuki. "Het zal niet makkelijk zijn om die resultaten direct vanaf het begin te boeken, maar we zullen naar de langere termijn moeten kijken als het gaat om ons team."

Takuma Sato, de kopman van de nieuwe renstal, valt zijn teambaas bij: "Ik denk dat het zwaar zal zijn in het begin, maar ik wil het stap voor stap beter doen."

Suzuki heeft aangegeven dat hij in 2011 stopt als hij vijftig geworden is. In 1988 maakte de Japanner zijn debuut als coureur tijdens de Japanse GP. In 1990 was hij de eerste Aziaat op het podium, hij werd toen derde op Suzuka. Nadat hij in 1995 stopte met Formule 1, begon hij met het uitbouwen van zijn team in Japanse en Amerikaanse raceklasses.

Einde seizoen voor De Ceulaer

RKC Waalwijk moet de resterende wedstrijden in de Eredivisie afwerken zonder Benjamin de Ceulaer. In het duel tegen ADO Den Haag brak de middenvelder zijn rechterkuitbeen na een ongelukkige botsing met teamgenoot Robert Fuchs.

Na het ongeluk werd De Ceulaer direct naar het ziekenhuis vervoerd. Hier onderging hij meteen een operatie aan zijn kuitbeen. Voordat hij de blessure opliep had hij RKC Waalwijk nog wel op voorsprong gezet. De Waalwijkers wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 3-0.

Door deze blessure kan de 22-jarige speler dit seizoen niet meer in actie komen. Hoelang de middenvelder niet kan spelen is nog onduidelijk.

Eerste ingame beelden PS3?

Van de PlayStation 3 titel 'The Darkness' zijn een tweetal scans opgedoken uit het blad OPM (Official PlayStation Magazine). De screenshots zijn genomen van een build draaiende op een PS3 devkit met een 3,2GHz Cell CPU, de RSX in uiteindelijke vorm maar zonder blu-ray drive.

The Darkness is een game gebaseerd op de gelijknamige comic die uitgegeven wordt in 19 verschillende landen. In de game speel je als Mafia hitman Jackie Estacado. Estacado is deel van de Franchetti misdaadfamilie welke geleid wordt door je meedogenloze neef Paulie. De avond voor zijn 21e verjaardag wordt Jackie opeens bezeten door de spectaculaire en angstaanjagende krachten van the Darkness. Ondanks dat deze krachten hem veel sterker maken beinvloedt the Darkness hem op zijn beurt ook weer. Jackie zal moeten leren omgaan met zijn krachten om zo uiteindelijk Paulie uit te schakelen.

The Darkness wordt ontwikkeld door Starbreeze Studios welke ook onder andere verantwoordelijk was voor The Chronicles of Riddick. Naast de PS3 zal de game ook verschijnen voor de Xbox 360. Helaas zijn de scans wel erg wazig en in een slechte resolutie. Hopelijk zal komende maand blijken of de screens echt in OPM verschijnen. Kijk en oordeel zelf.




Briand wint 'mini-marathon' in Thialf

Pascal Briand heeft de 'mini-marathon' over veertig ronden gewonnen. Het evenement diende als experimenteel sluitstuk van de finale van de wereldbeker in Heerenveen.

Al meteen na de start ging Eskil Ervik alleen op avontuur, maar dit duurde niet lang. Het peloton onder aanvoering van Rintje Ritsma was binnen enkele ronden weer samen. Ook Bob de Jong en Henk Angenent mengden zich aan de kop van het veld. Bob de Jong moest deze inspanning bekopen en gaf voor de helft van de wedstrijd op. Na vijftien ronden gaf ook Jan Bos er de brui aan.

Op dat moment was er onder impuls van Jeroen de Vries een kopgroepje ontstaan van zeven marathonschaatsers. Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent kon alleen de sprong naar de kopgroep maken. Op tien ronden van het einde probeerde de Fransman Loit ook de oversteek te maken, Gianni Romme ging met hem mee, maar ze konden het gat niet meer dichten. Enkele ronden voor het einde demarreerde Henk Angenent. Pas op de allerlaatste meters kon de Fransman Pascal Briand over Angenent heenkomen.

Uitslag marathon over 40 ronden
1. Pascal Briand (Fra)
2. Lars Hoogeboom
3. Henk Angenent

Granaten en SS-vlaggen in woning gevonden

Icoon MisdaadBij toeval heeft de politie in een woning in het Limburgse Brunssum verscheidene verboden materialen gevonden. Agenten troffen een vuurwapen, granaten en rechts-extremistische vlaggen aan, terwijl ze eigenlijk opzoek waren naar een gaslek dat de bewoner van het huis gemeld had. De man was op dat tijdstip niet aanwezig, maar is inmiddels aangehouden en vastgezet voor verhoor.

De Limburger bezat een indrukwekkende uitstalling wapens. Zo lagen er brisantgranaten, waarvan twee op 'scherp' gesteld, veel geweerpatronen en een zogenaamde riotgun in de woning. Ook beschikte de man over enkele SS-vlaggen. Alles is door de politie in beslag genomen, maar het gaslek werd wel verholpen.

Met dank aan TimmyAsd voor de submit.

Uitslagen Schotland Speelronde 28

In de Schotse competitie maakte koploper Celtic geen fout en behield daardoor de ruime voorsprong van dertien punten op de nummer twee, Hearts.

Celtic had weinig moeite met Aberdeen. De groen-witten scoorden zelf driemaal en incasseerde geen tegengoals. Al duurde het tot de 66e minuut totdat de eerste goal viel, Stilian Petrov scoorde de 1-0. Shaun Maloney en Maciej Zurawski gaven de zege van de koploper nog extra glans.

Rangers had beduidend meer moeite om de drie punten binnen te halen. Een eigen doelpunt van Falkirk-speler Mark Twaddle moest er aan te pas komen om de Rangers de overwinning te schenken.

Nadat Kris Boyd de Rangers op 1-0 zette, moest Ronald Waterreus toestaan dat Russell Latapy de degradatiekandidaat langszij bracht. Dankzij Mark Twaddle mochten de Rangers alsnog de volle drie punten mee naar huis nemen.

Uitslagen

Inverness CT - Motherwell 0-1
Kilmarnock - Dunfermline 1-0
Falkirk - Glasgow Rangers 1-2
Hibernian - Dundee United 3-1
Celtic - Aberdeen 3-0
Livingston - Hearts 2-3

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic287077 - 28
2Hearts285757 - 24
3Glasgow Rangers284948 - 32
4Hibernian284851 - 37
5Kilmarnock284753 - 43
6Inverness283941 - 33
7Aberdeen283832 - 33
8Motherwell283641 - 48
9Dundee United292833 - 50
10Falkirk282126 - 53
11Dunfermline291924 - 57
12Livingston281216 – 61

Kabinet verlaagt zorgtoeslag niet

Icoon Politiek Het kabinet zal de zorgtoeslag niet halverwege het jaar verlagen, zoals eigenlijk wel zou moeten omdat de zorgpremies lager zijn uitgevallen dan werd verwacht. Dat heeft premier Balkenende zondag bekendgemaakt in het programma Buitenhof. Met de maatregel wil het kabinet de burgers trakteren op een extraatje.

Volgens de premier zullen er ongeveer 5 miljoen huishoudens profiteren van het op peil houden van de zorgtoeslag. De maatregel zal het kabinet dan ook ongeveer 300 miljoen euro kosten.

PvdA'er Wouter Bos had zaterdag nog bij het kabinet aangedrongen op de maatregel. Tweede Kamerlid Crone - ook van de PvdA - was dan ook blij dat de eis van Bos 'binnen 24 uur was ingewilligd'. Volgens Crone geeft het kabinet nu voor het eerst toe dat er een koopkrachtprobleem is.

Overigens haalde Balkenende in het tv-programma ook nog even uit naar VVD'er Wiegel, die vrijdag D66 afbrandde. Hij zei onder meer: "D66 mag fijn buiten gaan spelen en kereltje Pechtold kan als veilingmeester het laatste kaveltje van zijn partij afmijnen". Het 'op de man spelen' van Wiegel is volgens de premier 'niet goed'. Ook VVD-fractievoorzitter Van Aartsen nam gisteren al afstand van Wiegels kritiek op D66. De kritiek op D66-minister Pechtold onderstreepte hij echter wel.

Met dank aan TheTh1ng en Beuzebelder voor de submit.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 27

Icoon EredivisiePSV, Feyenoord, AZ en Ajax noteerden deze speelronde een overwinning, zodat er aan kop van de Eredivisie niets is veranderd. PSV heeft nog steeds een voorsprong van zeven punten op naaste tegenstrever Feyenoord.

PSV kende een goede generale repetitie voor het Champions League-duel tegen Olympique Lyon van aanstaande woensdag. In eigen huis versloeg de landskampioen subtopper SC Heerenveen met liefst 4-1. Via treffers van Arouna Koné en Phillip Cocu stond het verdiend 2-0 bij rust. Na de pauze keerde de spanning terug, dankzij Mark de Vries. Een verwoestende vrije trap van Alex vermorzelde de Friese ambities op een puntendeling, waarna Koné voor het slotakkoord zorgde.

Feyenoord versloeg in De Kuip met 3-0 FC Utrecht, dat eerder won bij Ajax en AZ. De nummer twee imponeerde bij tijd en wijle. Met name Salomon Kalou en Serginho Greene maakten indruk. Kalou zette de thuisploeg op voorsprong, na een combinatie met De Guzman. Daarvoor miste Kuijt al een strafschop. Na rust maakte de Katwijker zijn fout goed door de 2-0 binnen te schieten. Kalou maakte uit een kopbal zijn tweede en Feyenoords derde treffer.

AZ wist na enkele teleurstellende resultaten weer eens te winnen. In De Goffert versloegen de Alkmaarders het matig spelende NEC met 0-2. Daardoor houdt AZ riante uitzichten op de derde plaats. De twee treffers vielen vlak na rust. Eerst scoorde Haris Medunjanin van ver uit de draai 0-1, waarna Danny Koevermans van dichtbij de marge vergrootte.

Ajax tankte opnieuw vertrouwen tegen een laag geklasseerd team. De Amsterdammers wonnen met 6-0 van Sparta Rotterdam. Klaas Jan Huntelaar was opnieuw de grote man met drie treffers. De voormalige speler van SC Heerenveen staat nu al op 27 goals en lijkt daarmee onbedreigd af te steven op de topscorerstitel. Nourdin Boukhari zorgde tegen zijn oude club voor de eerste twee doelpunten. Ook Thomas Vermaelen vond het net voor de ploeg van Danny Blind.


Uitslagen Speelronde 27:

Vrijdag 3 maart
NEC - AZ 0-2

Zaterdag 4 maart
Willem II - FC Groningen 5-0
Vitesse - Roda JC 1-3
PSV - SC Heerenveen 4-1
NAC Breda - RBC Roosendaal 2-1

Zondag 5 maart
RKC Waalwijk - ADO Den Haag 3-0
FC Twente - Heracles Almelo 2-0
Feyenoord - FC Utrecht 3-0
Ajax - Sparta Rotterdam 6-0

De stand na de 27e speelronde kun je hier vinden.

-----------
Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 05/03/2006

Er werden vanmiddag nog drie wedstrijden gespeeld in de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

RKC Waalwijk - ADO Den Haag 3-0
30' De Ceulaer 1-0
57' D. van Dijk 2-0
73' D. van Dijk 3-0

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 5.500
Geel: Fuchs, v. Haaren (RKC), Den Ouden (ADO).

Opstellingen

RKC: R. van Dijk, v. Diemen, Keller, Bakens (Zuiverloon/75), v. Haaren, Berger, Fuchs, D. Mathijssen, De Ceulaer (D.v, Dijk/43), Lurling, Krohn-Dehli (Peters/83).

ADO: Drobn, Bakkati, Saavedra, Grujic (Bodde/71), El Akchaoui, Jungschlager, De Graaf, Rzasa (Rankovic/46), Elia, Den Ouden (Roiha/66), Kolkka.
------------------------------------------------------------------------------------------
FC Twente - Heracles 2-0
21' Touma 1-0
54' Gerritsen 2-0

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 13.000
Geel: Brama, Wellenberg, Niemeijer (Twente), Maas, Smit, de Vries (Heracles).
Bijzonderheden: N'Kufo mist in de 38e minuut van de wedstrijd een penalty voor Twente.

Opstellingen

Twente: Boschker, Wellenberg, Niemeyer, Vidarsson, Heubach, Sibum (Rahim/71), Brama, Bakircioglu, Gerritsen, N'Kufo (Afonso/90+2), Touma (Bouchiba/85).

Heracles: Pieckenhagen, Janse, Hoogma, Smit (Tamerus/64), Looms, Höcher (De Vries/46), Maas, Wuansah, Nurmela, Hirayama, Sluijter.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ajax - Sparta 6-0
5' Boukhari 1-0
14' Boukhari 2-0
40' Huntelaar 3-0
53' Vermaelen 4-0
56' Huntelaar 5-0
62' Huntelaar 6-0

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 47.476.
Geel: Boukhari (Ajax), v. Tornhout, Gudde (Sparta).
Bijzonderheden: In de 64e minuut van de wedstrijd mist Oost van Sparta een penalty.

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi (Timisela/82), Maduro, Vermaelen, Emanuelson (Juanfrán/74), Pienaar (Sarpong/70), Lindenbergh, Boukhari, Rosales, Huntelaar, Rosenberg.

Sparta: Ponk, de Fauw, Gudde, Schenkel, Gudelj, Oost, Obodai, Rose (Polak/65), v. Bueren (Kaita/46), Bouaouzan, v. Tornhout (Emnes/35).

De stand na dit weekend kan je hier vinden.

Parijs-Nice: Julich wint proloog

Bobby Julich heeft de proloog van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Amerikaan bleef Andrei Kashechkin en Bradley McGee nipt voor.

Het parcours in Issy-les-Moulineaux, een voorstad ten zuiden van Parijs, was met 4,8 kilometer aan de korte kant. Een venijnig klimmetje zo halverwege was de grootste hindernis. Andrei Kashechkin, gestart vóór de echte favorieten, haspelde de proloog in 6’08” af en leek af te stevenen op de zege. Bobby Julich bleek echter één seconde sneller dan de Kazak. De Amerikaan van CSC was als winnaar van 2005 laatste gestart. Specialist Bradley McGee strandde op slechts twee seconden.

Tom Boonen bleef erkende tijdrijders als Zabriskie en Landis voor en finishte als vijfde. De wereldkampioen perste er een fameuze slotspurt uit. Boonen heeft uitstekende perspectieven op de gele trui. Joost Posthuma was met een negentiende plaats de beste Nederlander. Morgen is de eerste rit in lijn, met aankomst in Saint-Amand-Montrond.


Uitslag Proloog Parijs-Nice – Issy-les-Moulineaux – 4,8 kilometer:

#CoureurPloegTijd
1B. JulichCSC6’07”
2A. KashechkinLIB6’08”
3B. McGeeFDJ6’09”
4A. ContadorLIB6’10”
5T. BoonenQUI6’10”
6S. SanchezEUS6’10”
7B. WigginsCOF6’12”
8B. VaugrenardFDJ6’12”

Gevangene mag zich niet weg goochelen

Icoon MisdaadEen Britse gevangene mag geen goochelboeken lezen. De directie van een gevangenis in Durham is bang dat de tot levenslang veroordeelde Shaun Tuley een truc leert waarmee hij zou kunnen ontsnappen. "De aangevraagde boeken zijn ongepast bevonden", zo reageerde een woordvoerder van de gevangenis.

Tuley stelt zelf dat hij de gevraagde boeken niet mocht aanschaffen wegens 'operationele veiligheidsproblemen'. De man zit een levenslange gevangenisstraf uit wegens de moord op een prostituée in 2000. Collega-gevangenen vinden het maar vreemd dat Tuley zijn hobby niet mag uitoefenen. "Goochelaars kunnen hun kunsten enkel vertonen op een plek waar ze zelf alles onder controle hebben." Het kunnen uitoefenen van een hobby zou de gevangene verder kunnen helpen zijn tijd achter de tralies door te brengen.

Met dank aan Jojogirl voor de submit.

Huta Galung wint toernooi

Jesse Huta Galung heeft het future-toernooi van Shenzhen op zijn naam geschreven. De als tweede geplaatste Nederlander won met 6-3 6-2 van de als eerste geplaatste Japanner Go Soeda. Dit is de vijfde future-toernooi overwinning voor Huta Galung

In de halve finale versloeg Go Soeda nog een andere Nederlander. Toen was Go Soeda te sterk voor Antal van der Duim: 6-4 6-2.

Volgende week komen Huta Galung en Van der Duim weer in actie in een future-toernooi in China. Thiemo Bakker, die ook in Shenzhen speelde, heeft wegens ziekte de reis in China moeten staken.

Hedrick ook de sterkste op 1.500 meter

De laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen, de 1.500 meter voor mannen, is gewonnen door de Amerikaan Chad Hedrick. De Amerikaan won met een tijd van 1.45,48 en zat daarmee maar net boven het baanrecord van Simon Kuipers.

Er kwamen slechts twee Nederlandse mannen aan de start, Jan Bos en Beorn Nijenhuis. Bos moest het in zijn rit opnemen tegen Rus Aleksandr Kibalko. Bos reed lang onder de tot dan toe snelste tijd van de Noor Larsen, maar de Nederlander liet het op de laatste meters lopen en kwam uiteindelijk tot 1.47,02. Nijenhuis lukte het de rit daarna wel om onder de tijd van de Noor te komen en zette een tijd van 1.46,65 op de blokken, uiteindelijk goed voor de vijfde tijd.

Uitslag 1500 meter mannen

PlaatsNaamLandTijd
1Chad Hedrick Verenigde Staten1.45,48
2Shani DavisVerenigde Staten1.46,11
3Enrico FabrisItalie1.46,35
5Beorn NijenhuisNederland1.46,65
7Jan BosNederland1.47,02

Eindstand wereldbeker 1500 meter mannen

PlaatsNaamLandPunten
1Chad HedrickVerenigde Staten480
2Denny MorrisonCanada315
3Enrico FabrisItalie306
4Shani DavisVerenigde Staten300
5Beorn NijenhuisNederland234

Friesinger mist WK allround

Anni Friesinger geeft geen acte de presence op het WK allround. De Duitse is oververmoeid.

Friesinger miste ook al het EK, wegens een blessure aan haar onderbeen. ”De batterijen zijn helemaal leeg. Ik moet nu naar mijn lichaam luisteren en dat zegt dat ik het niet moet doen”, aldus Friesinger. De Duitse werd in 2005 met overmacht wereldkampioen door elke afstand te winnen. Lucille Opitz zal Friesinger hoogstwaarschijnlijk vervangen. Het WK allround vindt over twee weken plaats in Calgary.

Oorlogsmonument met kruis weggehaald

BinnenlandsDe bekende Amsterdamse verzetsheld Jan Vlietman is woedend op het Amsterdamse stadsdeel de Baarsjes, die een herdenkingsmonument voor WOII niet willen terugplaatsen omdat het voornamelijk bestaat uit een kruis. Joodse en islamitische organisaties hebben bezwaar tegen het christelijke kruis als symbool; daarom wordt er voor 50.000 euro een nieuw monument gebouwd.

Het kruismonument aan de Baarsjesweg, dat opgericht werd op een plek waar een vader met zijn zoon door de Duitsers werden gefusilleerd, moest wijken voor nieuwbouw. In overleg met het 4/5 mei Comité is besloten het kruis niet meer terug te plaatsen, omdat de Joodse en islamitische gedenkpartners er problemen mee hebben. Er komt over drie jaar een nieuw monument waarin zij zich wel kunnen vinden. Dat komt te staan nabij de nu te bouwen Westermoskee.

Vlietman vindt het onbegrijpelijk dat er een nieuw monument wordt gebouwd. Volgens hem is het kruismonument historisch verbonden met de plaats en behoort het daar te staan als eerbetoon aan de gevallenen. ''Dat monument is heilig voor verzetsmensen en moet voor iedereen heilig zijn. Er moet helemaal geen nieuw monument komen'', aldus de oorlogsheld.

Het gewraakte monument, dat dus niet in goede aarde valt bij Joodse en islamitische gedenkpartners, bestaat uit een wit kruis en een steen waarop de tekst staat: 'Aan hen die vielen'. Het Kruis zal binnenkort nog wel tijdelijk worden neergezet op het Columbusplein bij de Dr. J.Th. de Visserschool. Voorlopig staat daar echter nog niets. Wat er in de toekomst met het kruismonument gaat gebeuren, is niet bekend.

-
Reportage TV Noord-Holland (realplayer).

Button: "V8 maakt F1 leuker"

Volgens Jenson Button is de kans op het afstraffen van fouten van zijn concurrenten met een V8 groter dan met een V10. Over de nieuwe motor is veel gesproken afgelopen winter.

De Honda-coureur vertelde: "De V8-motoren hebben minder kracht, dus als je een fout maakt heb je een groter probleem dan met de V10. Je hebt de koppeling en kracht niet om uit de problemen te blijven. Maar dat is goed en ik denk dat het voor interessantere races zal zorgen."

De Honda’s waren snel tijdens de diverse wintertests en hadden relatief weinig problemen en dat stemt de jonge Brit optimistisch voor komend seizoen. Toch houdt Button rekening met Ferrari en Renault. "Renault en Ferrari hebben beide indrukwekkend gepresteerd tijdens de tests. Van die twee denk ik dat Renault het sterkst zal worden. Maar je moet Ferrari niet afschrijven, ze zullen zeker terug zijn," aldus Button.

Uitslag Feyenoord - FC Utrecht

Vanmiddag begon om half één de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslag.

Feyenoord - FC Utrecht 3-0
41' Kalou 1-0
49' Kuijt 2-0
90' Kalou 3-0

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 44.000.
Geel: Hofs (Feyenoord), Tiendalli, van Steensel, Braafheid (Utrecht).
Rood: 84. Shew-Atjon (Utrecht/2x geel)
Bijzonderheden: Dirk Kuijt van Feyenoord mist in de achttiende minuut van de wedstrijd een penalty.

Opstellingen

Feyenoord: Aerts, Collen, Vlaar, Bahia, Bosschaart, Hofs, Greene, De Guzman, Castelen (Boussaboun/89), Kuijt, Kalou.

Utrecht: Terol, Tiendalli, v. Steensel (Shew-Atjon/46), Broerse (Douglas/73), Braafheid, De Jong, Caluwé, Somers, Ramzi, Nelisse (Fortuné/46), v.d. Bergh.

Ireen Wüst wint ook 1500 meter

Ireen Wüst heeft haar sterke seizoen voortgezet door in Heerenveen de 1500 meter te winnen, gisteren won ze ook al de 1000 meter. De eindzege in de wereldbeker was voor Anni Friesinger.

In de tweede rit stond Barbara de Loor voor de laatste keer aan de start van een schaatswedstrijd, ze beëindigde haar carrière met een tijd van 1.57,64. Deze rit bleef een aantal ritten staan als de snelste tijd.

In de zesde rit was er een Nederlands onderonsje tussen Ireen Wüst en Paulien van Deutekom. Wüst verbeterde de tijd van De Loor met ruim twee seconden tot 1.55,58. Groenewold nestelde zich in de rit daarna tussen Wüst en De Loor. In de laatste rit stonden Friesinger en Klassen tegenover elkaar, de twee sterksten op de 1500 meter dit seizoen. Allebei kwamen ze net iets te kort op Wüst, Friesinger kwam tot 1.55,67, Klassen werd derde met 1.55,76.


Uitslag 1500 meter vrouwen

PlaatsNaamLandTijd
1I. WüstNederland1.55,58
2A. FriesingerDuitsland1.55,67
3C. KlassenCanada1.55,76
4R. GroenewoldNederland1.57,21
5B. de LoorNederland1.57,64

Eindstand wereldbeker 1500 meter vrouwen

PlaatsNaamLandPunten
1A. FriesingerDuitsland500
2C. KlassenCanada425
3I. WüstNederland295
4K. GrovesCanada281
5R. GroenewoldNederland244

[WRC] Loeb slaat zijn slag

Gisteren reden de rallycoureurs de tweede dag in de Rally van Mexico. Aan het einde van de dag was de Fransman Sébastien Loeb de leider in het klassement. Hij won vijf van de zeven proeven. De Noor Petter Solberg nam plaats twee over van Loeb met een achterstand van een halve minuut. De dag werd gestart door de Fin Marcus Grönholm, de monteurs van Ford hadden de auto gerepareerd zodat de Fin gisteren vanaf een 23ste plaats de rally startte. Hij wist de tweede dag als elfde te eindigen.

De rally van Mexico kende vrijdag twee uitvallers, maar Grönholm en de Australiër Chris Atkinson waren er zaterdag toch bij. De monteurs van beide teams hadden de auto zo gerepareerd dat beide coureurs toch konden starten. Loeb zette direct de aanval in op de achtste proef. De Fransman eindigde tien seconden sneller dan Solberg. Grönholm eindigde op een derde plaats, maar staat twintigste in het klassement met een achterstand van twintig minuten. Het drama voor Ford werd nog groter nadat de Fin Mikko Hirvonen met zijn auto over de kop sloeg. Met de coureur en navigator was er niets aan de hand maar zij konden niet verder rijden. Ook de Brit Matthew Wilson raakte in een ongeluk verzeild en kon ook niet verder in zijn Ford. Op proef negen kwam Solberg sterk terug, de Noor pakte 4.2 seconden op Loeb en pakte hiermee de leiding terug in het klassement. Grönholm pakte wederom de derde plek maar had nog steeds te kampen met een achterstand van twintig minuten. Op proef tien pakte Loeb een halve seconde terug op de voorsprong van Solberg. De Oostenrijk Manfred Stohl reed zijn eigen wedstrijd, Stohl staat in het klassement op een derde plaats met een achterstand van meer dan twee minuten. Grönholm kwam nog sterk terug, hij pakte de zesde plaats op proef tien en ging daarbij naar plaats zestien in het klassement met bijna 21 minuten achterstand.

Het verschil tussen Loeb en Solberg werd steeds kleiner als ze onderweg zijn op proef elf. Hirvonen en Wilson, die beiden in stage acht de wedstrijd hadden gestaakt, konden weer verder na reparaties tussen proef tien en elf, maar ze hadden wel een flinke achterstand. Loeb pakte op de proef drie tienden van een seconde voorsprong en dichtte zo langzamerhand het gat tussen hem en Solberg. Grönholm werd derde en probeerde hiermee zijn achterstand kleiner te maken. Het gat met de leider werd echter alleen maar groter en was nu al opgelopen tot 21 minuten. In proef twaalf wist Loeb de leiding over te nemen van Solberg. De Fransman was zes seconden sneller dan de Noor. Grönholm eindigde als vierde met een achterstand die niet meer te overbruggen is. Op proef dertien kreeg Subaru rijder Stohl de schrik van zijn leven. Op de proef kwam de Oostenrijk met vol gas een horde koeien midden op de weg tegen. De Oostenrijker kwam er zonder enige schade vanaf, de koeien bleven rustig onder al het rally geweld. De Australiër Atkinson moest men van de weg moeten duwen om de race te kunnen vervolgen. Atkinson hield hier twee gebroken zijspiegels aan over. Loeb behaalde de overwinning op proef dertien. Solberg kwam als zesde over de finsh met een achterstand van 26 seconden. Grönholm eindigde als tweede en pakte de elfde plaats in het klassment. Als Loeb en Solberg geen fouten meer maken zullen zij gaan strijden om twee podiumplaatsen. Het verschil tussen de Fransman en de Noor is 28 seconden, de derde plaats is voor Stohl die meer dan drie minuten achterstand heeft op Solberg.

Stand na dag twee

#NaamMerkTijdVerschil
1S.Loeb (FRA)3:04:35-
2P. Solberg (NOR)3:05:0300:28.5
3M. Stohl (AUT)3:08:2203:47.5
4D. Sordo (ESP)3:08:5104:15.6
5H. Solberg (NOR)3:14:5110:16.1
6G. Mac Hale (IRL)3:17:3713:02.4
7T. Arai (JPN)3:23:1018:35.1
8R. Trivino (MEX)3:23:3318:58.3
9N. Al-Attiyah (MAR)3:23:5519:20.3
10C. Atkinson (AUS)3:24:1319:38.1

UEFA denkt aan twee scheidsrechters

De Europese voetbalbond UEFA overweegt nieuwe tests met twee scheidsrechters bij voetbalwedstrijden. Dit meldde voorzitter Lars Christer Olsson in een gesprek met de BBC.

Met name schwalbes zouden de aanleiding zijn om het plan uit de ijskast te halen. Eerdere tests met twee scheidsrechters faalden vanwege communicatieproblemen. Het zal echter pas in de zomer ter tafel komen bij UEFA-vergaderingen, dus op korte termijn zijn er geen tests te verwachten. Volgens Olsson zijn de schwalbes in Engeland een groter probleem dan elders, en is de optie om een extra scheidsrechter in te zetten iets wat in gesprekken met clubs over het onderwerp regelmatig geopperd wordt. Afgelopen zaterdag nog beschuldigde manager Bryan Robson Chelsea-speler Didier Drogba van een schwalbe in de wedstrijd van zijn West Bromwich Albion tegen de Londenaren.

Ook wat betreft racistisch gedrag van supporters wilde Olsson een harder en meer homogeen beleid voeren. Dit naar aanleiding van het gedrag van Zaragoza-supporters jegens Barcelona-aanvaller Samuel Eto'o. "Binnen UEFA hebben we gediscussieerd over het hanteren van andere maatregelen, zoals bijvoorbeeld het afnemen van punten, of het veranderen van een uitslag. Maar het is erg gevaarlijk omdat je de wedstrijden niet in de vergaderruimte kan beslissen. Dat moet op het veld gebeuren, dus ons eerste doel is om iedereen die met de wedstrijd te maken heeft erbij te betrekken om de juiste sfeer te creëren."

Ligety wint spannende reuzenslalom

Ted Ligety heeft in het Zuid-Koreaanse Yongpyong een wereldbekerwedstrijd reuzenslalom gewonnen. De Amerikaan dankte dat aan een sublieme tweede afdaling.

Ligety stond na de eerste run van zaterdag nog op een teleurstellende achtste positie, onder meer omdat hij zich had verslapen. In de tweede omloop was de olympisch kampioen op de combinatie veruit de beste, zodat hij zijn magere eerste optreden helemaal goedmaakte. Kalle Palander en Fredrik Nyberg strandden beiden op 0,03. Benjamin Raich moest slechts 0,04 toegeven op Ligety. In het wereldbekerklassement is Raich wel de nieuwe leider.

Lee slaat dubbelslag op 500 meter

Kang-Seok Lee heeft door een overwinning op de tweede 500 meter bij de finale van de wereldbeker in Heerenveen ook de eindoverwinning van de wereldbeker gewonnen. De Zuid-Koreaan ging Cheek, die zijn allerlaatste wedstrijd reed, en Dorofeyev voorbij in de stand, omdat zij vierde en vijfde werden.

Jan Bos kwam al meteen in de eerste rit in actie, met 35,61 was hij sneller dan op de eerste 500 meter van afgelopen vrijdag. In de derde rit was er een Nederlands onderonsje tussen Jan Smeekens en Gerard van Velde. Van Velde was net iets sneller dan Bos met 35,57 en Jan Smeekens reed een persoonlijk record van 35,70.

De tijd van Van Velde bleef niet lang staan, want in de rit erna reed Ireland 35,45. Zijn tegenstander De Koning kwam tot een tijd van 35,78. Jeremy Wotherspoon kwam als eerste in de buurt van de grens van 35 seconden met een tijd van 35,07. Wereldrecordhouder Kato en de nummer twee in de wereldbeker Dorofeyev konden de tijd van de Canadees niet verbeteren. De Koreaan Lee kon dit wel, hij won met 34,98 net als vrijdag de 500 meter. Omdat Wotherspoon en Koskela de koplopers in de wereldbeker, Cheek en Dorofeyev, voorbleven mocht Lee zich ook de winnaar van de wereldbeker over 500 meter noemen.

Uitslag tweede 500 meter mannen

PlaatsNaamLandTijd
1K. LeeZuid-Korea34.98
2J. WotherspoonCanada35.07
3P. KoskelaFinland35.20
4D. DorofeyevRusland35.23
5J. CheekVerenigde Staten35.24
6C. FitzRandolphVerenigde Staten35.39
10G. van VeldeNederland35.57
12J. BosNederland35.61
13J. SmeekensNederland35.70
14J. de KoningNederland35.78

Eindstand wereldbeker 500 meter mannen

PlaatsNaamLandPunten
1K. LeeZuid-Korea746
2D. DorofeyevRusland720
3J. CheekVerenigde Staten705
4J. WotherspoonCanada566
5C. FitzRandolphVerenigde Staten542

Cruise krijgt Razzie voor 'saaiste aanzoek'

Tom CruiseTom Cruise heeft zaterdag een Razzie binnengesleept. De Razzies, de prijzen voor de slechtste acteerprestaties, zijn de tegenhanger van de Oscars en worden elk jaar aan de vooravond van het Oscar-spektakel uitgereikt. Cruise won de gouden framboos in een nieuwe categorie; 'het saaiste mikpunt voor tabloids'. De wijze waarop hij verloofde Katie Holmes ten huwelijk vroeg, droeg in belangrijke mate bij aan de prijs voor de acteur.

In het bijzijn van diverse verslaggevers deed Cruise zijn aanzoek op de Eiffeltoren in Parijs. Alom wordt de actie gezien als publiciteitsstunt voor de films waarin de tortelduifjes op dat moment meespeelden. Ook een optreden bij Oprah Winfrey was een reden om Cruise de eer van een Razzie te gunnen. De acteur sprong in de televisieshow als een waanzinnige op een bank, om zijn liefde voor Holmes te uiten. Overigens lijkt het erop dat Cruise volgend jaar opnieuw een belangrijke kandidaat voor de prijs zal zijn. Volgens de Amerikaanse media is de acteur van plan zijn aanstaande kind Hubbard te noemen, naar de oprichter van de Scientology Church.

Voormalig Playboy-model Jenny McCarthy viel maar liefst vier keer in de prijzen. McCarthy nam niet alleen de hoofdrol van de film Dirty Love voor haar rekening, maar was onder andere ook verantwoordelijk voor het script. Nicole Kidman en Will Ferrell kregen allebei een Razzie voor hun rollen in de film 'Bewitched'. Nederland mag vooral trots zijn op de film 'Deuce Bigalow: European Gigolo', welke zich grotendeels in Amsterdam afspeelt. Acteur Rob Schneider kreeg hiervoor de onderscheiding van slechtste acteur.

Rob Schneider in Deuce Bigalow: European Gigolo
Rob Schneider (links) als een Europese gigolo

Zhurova pakt baanrecord en winst op 500 meter

De Russische Svetlana Zhurova heeft de laatste 500 meter tijdens de World Cup finale in het Heerenveense Thialf gewonnen.

In een tijd van 38,01 reed de olympisch kampioene tevens een nieuw baanrecord. Als tweede eindigde de Duitse Jenny Wolf, die vrijdag al zeker was van de winst van de wereldbeker. De Zuid-Koreaanse Lee pakte de derde plaats.

Beste Nederlandse was Marianne Timmer, met een tijd van 38,49 eindigde ze als vierde, Annette Gerritsen werd elfde, Sanne van de Star twaalfde, Marieke Wijsman dertiende en Margot Boer pakte de zestiende plaats.

Uitslag 500 meter vrouwen:

#NaamTijdVerschil
1Svetlana Zhurova, Rus 38,01xxxx
2Jenny Wolf, Dui38,360.35
3Sang-Hwa Lee, Zko38.470.46
4M. Timmer (Ned)38,490.48
11Annette Gerritsen, NED39,041.03
12Sanne van de Star, NED39,261.25
13Marieke Wijsman, NED39,541.53
16Margot Boer, NED39,691.68

Eindstand Wereldbeker 500 meter:

#NaamLandPunten
1J. WolfDUI818
2S. ZhurovaRUS617
3C. SimionatoITA608
4S. YoshiiJAP491
5M. WangCHI480

Matthäus Passion

In deze tijd wordt weer vaak de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd.

Zoals sommige van jullie weten, houd ik erg veel van Metal en Gothic, maar de heer Bach staat voor mij als zijnde uniek.
Zijn muziek is voor mij, kracht, passie en vervoering.

Johann Sebastian Bach leefde van 1685 tot 1750 en was een Duitse Barokcomponist. Hij heeft ontzettend veel muziek geschreven voor de orgel. Veel van zijn werken zijn geschreven voor de Lutherse kerk, Bach zelf was een zeer godsvruchtig man.
Voor meer details over Bach

De Matthäus Passion is het mooiste stuk muziek ooit geschreven. Het is het lijdensverhaal van Christus, volgens het Evangelie van Matheus.

De uitvoering wordt in de meeste gevallen gezongen door twee koren, een aantal solisten en een minimale bezetting van orkest.

Het liefst hoor ik de uitvoering waarin het orkest bezet wordt door muzikanten met originele muziekinstrumenten en de zang die geheel gedaan wordt door jongens en mannen, zoals Bach het oorspronkelijk heeft geschreven.

Ik heb geen muzikale opleiding gedaan en weet dus niet de technische termen die er gebruikt worden om dit prachtwerk te omschrijven, maar als ik alleen het openingskoor hoor, voel ik dat dit een heel bijzonder stuk is. De prachtige aria's, met voor mij het hoogtepunt "Mache dich, mein Herze, rein", het treurige koraal "O Haupt voll Blut und Wunden", en dan het slotkoor "Wir setzen uns mit Tranen nieder".

Na het horen van het slotkoor, sluit ik even de wereld af, laat mij nog even meevoeren in het lijden van Christus, laat ik mijn kippenvel tot rust komen en met een diepe zucht laat ik de wereld van alle dag weer toe.

GR:AW demo pas na release op marketplace?

De demo van de Xbox 360 versie van Ghost Recon: Advanced Warfighter zal naar alle waarschijnlijkheid pas na de release van de game (welke op 10 maart in de EU zal zijn) op de Xbox Live marketplace verschijnen. Een Ubisoft vertegenwoordiger maakte dit nieuws bekend op de forums van IGN nadat tegen beloftes van een andere vertegenwoordiger in de demo nog steeds niet verschenen was. Met enige mazzel kunnen Xbox 360 eigenaren zeer binnenkort echter wel genieten van de demo van The Outfit.


Met dank aan Nino voor het melden van dit nieuws via IRC

Portugees Andrade mist WK

Jorge Andrade zal het WK moeten missen. De 27-jarige verdediger van Deportivo La Coruña scheurde een pees in zijn knie tijdens het competitieduel tegen FC Barcelona.

Andrade is naar verwachting meer dan een halfjaar uit de roulatie. De verdediger kwam ongelukkig in botsing met zijn doelman Jose Molina en in het ziekenhuis bleek de ernst van de kwetsuur. Andrade is een vaste waarde in het elftal van bondscoach Scolari en speelde al 46 interlands. Portugal treft komende zomer Mexico, Iran en Angola in de voorrondes. In een eventuele achtste finale zou het op Nederland kunnen stuiten.

Solidair

Ik heb het er niet zo op om direct naar de collega's van andere sites te linken. Voor deze keer ben ik echter zo ontzettend met Hillnut van jaggle eens dat ik eigenlijk niet anders kan.

Hij heeft het over het absurde gedrag van een stel belgische jongens die niet helemaal door hebben hoe de wereld in elkaar steekt.

Deze jongens (wie het zijn is onbekend) vinden het leuk om een jongen te laten denken dat hij een sexdate heeft en hem vervolgens heel erg hard uit te lachen. Naar mijn mening is degene die de date heeft degene die het leven beter snapt.

Brit (14) vast voor moord op 11-jarige

MisdaadIn Groot-Brittannië wordt een 14-jarige zoon van een politieman verdacht van moord op een 11-jarige mede-scholier. Het slachtoffer, Joe Geeling uit Bury in de regio Greater Manchester, werd donderdag gevonden onder takken, bladeren en bouwmaterialen in een greppel in een park. Het lichaam van de jongen was bezaaid met steekwonden.

De 11-jarige scholier verdween woensdag. Volgens de politie heeft de 14-jarige verdachte het slachtoffer na de moord vervoerd in een GFT-container en gedumpt in het park.

Met dank aan izmie voor de submit.

Gemeenteraad: CDA op historisch verlies

Icoon VerkiezingenDe gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande dinsdag lijken op een historische nederlaag voor het CDA uit te draaien. De christelijke partij zal voor het eerst in twintig jaar niet meer de meeste stemmen trekken, en stevent af op een dieptepunt van 12 procent van de stemmen. In 2002 haalde het CDA nog 20,5 procent van de stemmen in alle gemeenten.

Volgens een peiling van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws wordt de PvdA de grote winnaar met 28 procent van de stemmen. In 2002 verloor de partij bijna 3 procent, en kwam ze uit op 16 procent. Een lage opkomst kan nog wel voordelig zijn voor de christen-democraten. "Traditioneel is de achterban van het CDA veel trouwer om te gaan stemmen", zegt PvdA-leider Wouter Bos. "Ik ben er niet van overtuigd dat het zo makkelijk zal gaan als in de peilingen." Volgens NIPO is echter een percentage van boven de 17 procent vrijwel uitgesloten voor de partij van premier Jan Peter Balkenende.

----
Zie ook de FOK!poll over de gemeenteraadsverkiezingen.

Nederlandse sekstoeristen Marokko bekennen

AlgemeenDe drie Nederlandse homosekstoeristen die vorige maand in Marokko werden opgepakt voor seks met jongeren, hebben bekend dat ze voor gayseks met jongeren naar het Noord-Afrikaanse land zijn afgereisd. In tegenstelling tot wat gisteren gemeld werd, riskeert de 40-jarige Michel E. uit Son en Breugel volgens De Telegraaf geen vier, maar twintig jaar cel wegens pedofilie.

E. werd 's ochtends vroeg bij een inval in zijn huurappartement naakt aangetroffen in het bijzijn van de 17-jarige Mohammed A. Deze heeft bekend dat hij al twee jaar lang tegen betaling van tussen de 10 en 20 euro per ontmoeting, een seksuele relatie had met de Nederlandse sekstoerist. Dit betekent dat hij 15 jaar oud was toen hij met E. voor het eerst naar bed ging. (Trouw meldde gisteren dat A. 16 was, wat zou betekenen dat hij 14 was tijdens de eerste seks.) E. ontkent overigens pedofiel te zijn en zegt dat A. hem zijn leeftijd had verzwegen.

De andere twee Nederlanders, Cees van der B. (57) en Paul K. (57) uit Utrecht, hebben ook bekend voor seks naar de Marokkaanse stad Marrakech te zijn gegaan. Zij werden aangetroffen met twee homoprostituées van 20 en 25 jaar. De Utrechters riskeren waarschijnlijk één jaar celstraf. Zij zijn niet wegens pedofilie aangeklaagd, maar vanwege homoseksualiteit en uitlokking tot prostitutie.

Marrakech
De Zuid-Marokkaanse stad Marrakech is een notoire bestemming voor Europese sekstoeristen. Tot voor kort konden toeristen vrijuit hun gang gaan. Vorige maand zond het Spaanse televisiestation Antena 3 echter een reportage uit met de verborgen camera. Daaruit bleek hoe gemakkelijk het is om in de stad minderjarige prostituées te vinden. Vanaf dat moment is de politie feller gaan rechercheren en vervolgen.

Critici zeggen dat de Marokkaanse politie hierbij weinig tot geen verschil maakt tussen homoseksualiteit en pedofilie. Dat laatste wordt ook gemeld door de Gaykrant. Ook de ambassadeurs van Frankrijk en Denemarken in Marokko laten weten dat ze forse twijfels hebben bij de officiële politierapporten: ''Het lijkt er veel op dat er geen verschil wordt gemaakt tussen homoseksualiteit en pedofilie'', aldus de Deense ambassadeur. Homoseksualiteit is in Marokko officieel verboden maar werd tot voor de reportage op Antena 3, zelfs voor leden van het Koninklijk Huis, toegestaan.

Volgens onbevestigde berichten die circuleren op Amerikaanse gay websites, zouden de laatste maand in en rond Marrakech 277 homoseksuele toeristen zijn opgepakt; vooral uit Spanje en Frankrijk.

[Gerucht]Gothic 3 naar Xbox (360)?

Geruchten gaan dat de Oostenrijkse uitgever Jowood door een Amerikaans bedrijf een miljoenenbedrag is geboden om haar aankomende RPG Gothic 3 op de Xbox (waarschijnlijk 360) uit te brengen. Nadat je in Gothic I en II je thuiseiland hebt gered van het kwaad reis je in Gothic III af naar het vasteland. Aldaar hebben Orcs de mensen tot slaaf gemaakt. Je kunt kiezen om de Orcs te dienen en de laatste vrije mensen ook tot slaaf te maken of je kunt je aansluiten bij het verzet en zorgen dat de Orcs verslagen worden. Volgens Jowood zal geen een game van Gothic III hetzelfde zijn dankzij de non-lineaire verhaallijn.


Met dank aan pkwarts voor het melden van dit nieuws in het Xbox 360 topic op het forum

Kleine FF: Crystal Chronicles update

Square-Enix president Youichi Wada heeft onlangs een kleine hint gegeven over wat we kunnen verwachten van Final Fantasy: Crystal Chronicles op de Revolution. Volgens Wada zal de game online gaan, fantastische graphics hebben en hevig gebruik gaan maken van de controller mogelijkheden.


FF:CC verscheen al eerder op de GameCube

Naast de Revolution versie komt er ook een DS versie, beide zouden dit jaar nog moeten verschijnen.

Two Worlds komt naar de Xbox 360

De RPG Two Worlds, de nieuwste game van Reality Pump, krijgt naast een PC-versie nu ook een Xbox 360-versie zo is bekend gemaakt. Two Worlds biedt de speler een vrijheid vergelijkbaar met die van The Elder Scrolls IV: Oblivion en de wereld reageert direct op de keuzes die de speler maakt. Het verhaal van de game is aldus de developer erg non-lineair en kan gevormd worden door hoe de speler de main quests aanpakt en of en hoe men de sidequests voltooit.

De PC-versie van Two Worlds staat momenteel voor een release in het 3e kwartaal van dit jaar, de Xbox 360 versie moet in het 4e kwartaal verschijnen. Screenshots van de Xbox 360 versie zijn nog niet bekend, daarom een aantal PC screenshots hieronder.




Met dank aan pkwarts voor het melden van dit nieuws in het Xbox 360 topic op het forum

Atkinson wint Tournament of Champions

Squashster Vanessa Atkinson heeft het Tournament of Champions in New York op haar naam geschreven. De speelster uit Den Haag versloeg de Amerikaanse Natalie Grainger in vier games: 9-6, 7-9, 9-3, 9-4.

De als eerste geplaatste Atkinson had 43 minuten nodig om de eindstrijd tegen de nummer drie van de plaatsingslijst in haar voordeel te beslissen. De winst in New York betekende voor de Nederlandse speelster haar vierde toernooizege op rij.

Duitse politici willen bondscoach op matje roepen

Ook in Duitsland is voetbal een zaak van nationale importantie. De slechte prestaties van 'Die Mannschaft' in de aanloop naar het wereldkampioenschap in eigen land is voor enkele politici zelfs aanleiding om coach Jürgen Klinsmann op het matje te willen roepen. Klinsmann moet zijn trainingsmethoden maar eens komen uitleggen, zo vinden ze.

De verontwaardiging loopt dwars door de politieke kleuren heen. "De wereldbeker is van nationaal belang. Klinsmann moet stoppen met experimenteren en de commissie informeren over zijn plannen", stelt bijvoorbeeld Miriam Gruß van de liberale FDP. "Ik wil van Jürgen Klinsmann horen hoe hij een sterke basis voor het team creëert", zo eist SPD'er Reinhold Hemker. Norbert Barthle van de CDU hoopt van de coach te horen of hij überhaupt een concept heeft om de wereldbeker te winnen.

De discussie is vooral losgebarsten na een 4-1 verlies in een vriendschappelijk duel tegen Italië, afgelopen woensdag. Na de nederlaag moest Klinsmann al uitleg geven aan de bobo's van de Duitse voetbalbond.

Er is overigens in het verleden vaker sprake geweest van bemoeienis van de politiek met het voetbal. Na de verloren WK-finale tegen Frankrijk in 1998 stelde het Braziliaanse parlement twee enquêtecommissies in die onderzoek moesten doen naar het verloop van de finale en de 'deplorabele staat' van het Braziliaanse voetbal op dat moment. In Nederland pleitte LPF-Kamerlid João Varela in 2004 in de media voor een gekozen bondscoach, nadat de verguisde Dick Advocaat op het Europees Kampioenschap sterspeler Arjen Robben wisselde.

Wat gebeurde er volgende week

Elk week zullen de lieftallige Silmarwen en ondergetekende jullie voorzien van de meest opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. In een aantal handige categorieën vind je genoeg informatie om op verjaardagen je ooms en nichtjes de loef af te steken met facts en figures.

Algemeen
Op 5 maart 1918 verschuift de Sovjet-Unie haar hoofdstad van Petrograd naar Moskou.
Op 5 maart 1953 komt Jozef Stalin (echte naam Iosif Dzjoegasjvili) op 73-jarige leeftijd te overlijden. Dit betekende het einde van zijn keiharde regime dat naar schatting 20 miljoen mensen het leven kostte. Ondanks dat was hij gek genoeg toch zeer geliefd bij de bevolking.
Op 5 maart 1956 wordt de film King Kong voor het eerst op televisie vertoond.
Op 6 maart 1987 vindt de ramp met de veerboot Herald of Free Enterprise plaats waarbij 193 mensen de dood vinden.
Op 8 maart 1950 deelt de USSR mede in het bezit te zijn van een atoombom wat de gemoederen nog eens extra op scherp zet.
Op 9 maart 1959 wordt Barbie, modepop van Mattel, geïntroduceerd. Het zou één van de populairste speelgoed worden.
Op 10 maart 1966 treden Prinses Beatrix en Claus von Amsberg te Amsterdam in het huwelijk. Tijdens de rijtoer met de Gouden Koets werd een rookbom ter ontploffing gebracht als protest tegen het huwelijk.
Op 11 maart 2004 wordt de wereld opgeschrikt door een aantal aanslagen op metro's in Spanje. Hierbij vallen minstens 190 doden en 1240 gewonden.

Politiek
Op 8 maart 1917 begint de februarirevolutie in Leningrad (St. Petersburg) in Rusland. Het onmiddellijke resultaat ervan was het aftreden van tsaar Nikolaj II.
Op 11 maart 1861 wordt de grondwet van de Geconfedereerde Staten van Amerika aangenomen.

Wetenschap
Op 5 maart 1836 maakt Samuel Colt de eerste revolver (een .34 kaliber) voor productie.
Op 7 maart 1876 ontvangt Alexander Graham Bell patent voor de telefoon.
Op 8 maart 1952 wordt het eerste kunsthart wordt ingebracht; de patiënt blijft 80 minuten in leven.
Op 10 maart 1977 ontdekken astronomen ringen rond de planeet Saturnus.

Sport
Op 11 maart 1991 lost Monica Seles na 186 weken Steffi Graf af als de nummer één op de wereldranglijst der proftennissters; de geboren Servische moet die positie na 21 weken weer afstaan aan haar Duitse collega.

Demo van Conflict: Global Storm nu beschikbaar

Van de first person shooter Conflict: Global Storm (Global Terror in de US), die al afgelopen september verscheen, is gisteren een demo online verschenen. In Conflict: Global Storm speel je een lid van een 5-mans anti-terrorisme team en je moet terroristen ervan weerhouden een nieuwe wereldorde te stichten. Tijdens missies kun je in de huid van eender persoon binnen je team kruipen om zodoende hun unieke vaardigheden te kunnen gebruiken.

In de demo moet je een pesticidefabriek in de Ukraine vrijwaren van terroristen en alle materieel dat gebruikt wordt om het gas Sarin (dat ook gebruikt werd voor de aanslag op de metro in Tokyo in 1995) moet je eveneens verwoesten.

De demo is op de volgende plaatsen te downloaden:
3D Gamers
Worthdownloading
Gamershell
Fileshack
GGMania
4Players
Computergames.ro
K-Files
Bonusweb


CD: Trance Energy 2006

Trance Energy 2006, Prepare to Dance... De subtitel van deze plaat zegt alles. Luister aandachtig en laat je meeslepen door een zee van emoties. Elk liedje heeft zijn eigen sfeer en zet je daarmee in beweging; laat de muziek je leiden. Alsof het 't bloed is dat door je aderen stroomt en elk zuchtje adem wat je uitblaast. Muziek moet je voelen. Dat is de bedoeling van deze muziek, en sowieso mijn mening over álle muziek. Ik weet één ding: Trance Energy voel ik zeker.

Trance Energy

Boek: Honden trainen voor dummies - J. en W. Volhard

Je hebt grote honden, kleine honden, harige honden, drukke honden, lieve honden, rashonden, speelse honden en ga zo maar door. Honden zijn er, net als mensen, in allerlei soorten en maten. Een hond nemen of krijgen is een behoorlijke verantwoordelijkheid. Je moet ze eten geven, uitlaten, verzorgen en zelfs opvoeden. Vooral dat laatste blijkt nogal eens moeilijk te zijn, omdat honden een eigen wil hebben. Jack en Wendy Volhard hebben daarom honden trainen voor dummies geschreven, om je een beetje op weg te helpen en je hond allerlei leuke en handige trucjes te leren, voor heel veel speelplezier met je harige kameraad.

Hewitt, Blake naar finale Las Vegas

Lleyton Hewitt en James Blake hebben zich verzekerd van een finaleplek op het ATP-toernooi in Las Vegas.

Hewitt had na een aarzelende start weinig problemen met de Amerikaan Paul Goldstein: 3-6, 6-1, 6-0. In de eerste set vielen er breaks over en weer, vooral door een haperende opslag van Hewitt. Nadien kwam de Australische voormalige nummer één van de wereld beter in zijn spel en was het pleit snel beslecht. ”Halverwege de tweede set voelde ik dat het betere van het spel had”, aldus Hewitt.

James Blake staat eveneens in de eindstrijd. De Amerikaan demonteerde het servicewonder Ivo Karlovic: 7-6, 6-1. De Kroaat kon in de eerste set nog bijblijven, kreeg zelfs breakkansen, maar maakte in de tiebreak dure fouten. In het tweede bedrijf moest Karlovic tweemaal zijn service inleveren. Blake heeft zijn laatste drie finales op de ATP-tour winnend afgesloten.

De Gokchinees

Op de tribune knikt een Italiaans uitziende man goedkeurend en glimlacht. Het is ene Pietro Allatta, maffiabaas in de meest letterlijke zin van het woord van beroep, naast hem is een Aziatische man druk aan het bellen. Zhéyun Yé, de "Gokchinees" is zijn opdrachtgevers aan het verwittigen. Nog maar eens een "Mission Accomplished" voor het verbond tussen de Chinese gokmaffia en de Belgische tak van de Siciliaanse "Cosa Nostra". Welkom in het verhaal van de "Gokchinees", een maffiascenario dat zelfs de scriptschrijvers van de Godfather IV niet meer hadden durven verzinnen.

Drie doden bij verkeersongeval N279

Bij een verkeersongeval op de N279 (bij Asten in Noord-Brabant) zijn zaterdagmidag rond 15.45 uur drie inzittenden van een personenauto om het leven gekomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de drie personen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om drie Polen.

De bestuurder van de auto haalde een andere auto met hoge snelheid in, waarbij de auto een stukje in de rechterberm terecht kwam. De auto raakte in een slip en botste met de zijkant tegen een links van de rijbaan staande boom. De inzittenden waren op slag dood.

Verkeersongeval Asten

Verkeersongeval Asten Verkeersongeval Asten
Foto's: Theo Vermeulen (FOTOpersbureau VERFO)

Verdonk nuanceert uitspraken Iraanse homo's

Icoon PolitiekMinister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken heeft haar uitspraken over het terugsturen van vluchtelingen uit Iran vanwege een seksuele overtuiging enigszins genuanceerd. Tegen het NOS journaal zegt Verdonk dat uitgeprocedeerde homo's uit Iran niet zomaar Nederland worden uitgezet. Indien iemand in levensgevaar is, komt diegene volgens haar in aanmerking voor een verblijfsvergunning.

Dit zal worden getoetst door de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Ook de rechter zal elk individueel geval bekijken. De VVD-minister bestrijdt de berichtgeving van de Volkskrant dat zij zou hebben gezegd dat niemand in Iran de doodstraf zou krijgen omdat hij een homo is. Om die reden zouden homovluchtelingen uit Iran geweerd worden, wat dus niet altijd het geval is volgens Verdonk.


Rita Verdonk

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.