TV-serie Lost als game?

Sinds kort zijn de uitzendingen van Lost in Nederland weer hervat. Deze TV-serie over een groep mensen die gestrand zijn op een mysterieus eiland lijkt een goede basis voor een gamescript.

Acteur Jorge Garcia, in de serie bekend als Hurley, heeft in een interview aangegeven dat hij dit wel ziet zitten. Het zal misschien moeilijk zijn om de serie goed over te zetten in een game, maar de serie wordt vaak al beschreven als zijnde een soort game. In de game zou je het hele eiland zelf kunnen onderzoeken waarbij losjes de verhaallijn uit de serie wordt aangehouden. Je zal bijvoorbeeld het welbekende luik vinden en er langzaam achter kunnen komen wat Dharma nou precies is en of de groep ooit nog levend het eiland zal kunnen verlaten.

Het lijkt Garcia erg leuk dat als je de game eenmaal hebt uitgespeeld, dat je dan overnieuw kunt beginnen als een ander personage waardoor je nieuwe dingen over het eiland uit kunt vinden. Hoewel fans van de serie waarschijnlijk graag de wereld van Lost zouden willen ervaren in een game zou, volgens Garcia, geen game de spanning van de serie kunnen evenaren. Het is nog niet bekend of de serie ooit bewerkt zal worden om er een game van te gaan maken.