Deco: 'Oppassen voor trukendoos'

Maikel (WeebI)
Portugees sterspeler Deco waarschuwt zijn team voor de trukendoos van Chelsea. De middenvelder komt met Barcelona uit in de Champions League tegen de Engelse giganten.

Deco zegt dat Chelsea zowel op als naast het veld trucjes zal toepassen om het Barça lastig te maken. De 28-jarige Portugees kent Chelsea-coach José Mourinho nog van zijn tijd bij FC Porto, en weet dat de beste man geen blad voor zijn mond neemt.

Zo ook vanwege het akkefietje met Del Horno en Messi op Stamford Brigde. Asier del Horno gaf Lionel Messi een beuk, die op de grond viel en er volgens Mourinho een voorstelling van maakte. De scheidsrechter trok rood voor de Spaanse back, en daardoor werd het Chelsea erg lastig gemaakt.

Hierop deed Mourinho direct zijn zegje, en dreigde met het "sturen van een B-team" en "de wedstrijd laten overspelen." Volgens Deco is dit enkel provocerend werk van de coach, en waarschuwt zijn team er niet in te trappen.

Ook superspits Samuel Eto'o zegt zich niets aan te trekken van Chelsea's psychologische spelletjes. "Mourinho boeit ons niet, wij willen gewoon ons spel spelen. We zullen defensief moeten verbeteren," wijst de Kameroenees op de twee makkelijke tegendoelpunten tegen Deportivo afgelopen zaterdag. "Maar als we het niveau halen dat we kunnen bereiken, is er niemand die ons kan verslaan; ook Chelsea niet."