Boek: Al Avlicino - Vogelgriep, Bescherm jezelf ertegen.

Hypochronders opgelet! Iedereen hoort wel eens wat via de radio, tv of FOK! Duitse kat overleden aan vogelgriep over de welbekende vogelgriep en de te verwachten pandemie. Velen vinden het een ver van mijn bed show. Het zal niet zo'n vaart lopen denken zij. Toch is er een groeiend aantal mensen die hem nu toch al beginnen te knijpen. Een enkeling struint het world wide web af, zoekend naar een mogelijk serum. Natuurlijk is dat nog niet te vinden. Kun je dan helemaal niets doen? Moet je dan maar afwachten, ziek worden en doodgaan?
Medisch onderzoeker Al Avlicino, legt in dit boek uit wat de vogelgriep inhoudt en heeft voor jou de beste methoden om jezelf te beschermen wanneer de pandemie uitbreekt op een rij gezet. Leef jezelf uit voordat je dit boek leest, want als je besluit tot het volgen van de tips, is dit na het lezen onmogelijk.




Meer dan honderd tips om jezelf en je geliefde te beschermen bevat dit boek. Helaas zijn de meeste beschermtips onlogisch danwel ronduit niet haalbaar, gezien het feit dat de auteur adviseert om in een hermetisch afgesloten ruimte, voorzien van de meest perfecte luchtverfrisser, te gaan leven en werken. Het liefst ziet hij hierbij dat elk individu een apparaat in huis haalt om alles wat je aanraakt, en vooral, alles wat een ander aanraakt volledig te ontsmetten van elke bacterie. Avlicino ziet in dat de meeste tips niet zullen worden opgevolgd, alhoewel hij zelf dagelijks geniet van een chloorbad, maar geeft nadrukkelijk aan dat dit toch misschien de enige manier is om de pandemie te overleven.





Ook bespreekt de auteur de mogelijke gevolgen van de pandemie; over enkele, zoals economische achteruitgang en hoog sterftecijfer spreekt hij vol zekerheid. Andere gevolgen zoals onder andere de manier van aanpak door de overheid zijn afhankelijk van hoe de pandemie verloopt. Ook hierin lijkt hij flink te overdrijven, maar benadrukt hij nogmaals de waarheid van deze toekomstvoorspelling. Het valt mij persoonlijk nog mee, dat deze onderzoeker nog niet spreekt over de datum. Zijn verklaring hiervoor is dat de pandemie zeker zal losbreken, de vraag is alleen wanneer.




Vol ongeloof heb ik dit extreme boek doorgenomen, tot vervelens toe. Na een aantal pagina's weet je het wel. Dan kun je al zelf bedenken welke absurde tips op de volgende bladzijden staan. De nuttige, maar ieder al bekende informatie over bijvoorbeeld hygiëne, handen wassen na het plassen waardoor je iedere bacterie minder kans geeft, neemt dan ook niet meer dan de eerste pagina's in beslag.
Na dit negatieve oordeel verplicht eerlijkheid mij toch nog te zeggen, dat indien dit boek met meerdere personen wordt gelezen, met een joint of biertje, er zeker om gelachen kan worden. Op die manier zou het zelfs een heel komisch boek kunnen zijn. Visualiseer samen de toekomst er vanuitgaande dat Avlicino's voorspellingen juist zijn, en het toepassen van de beschermingsmogelijkheden, en de kramp in de kaken van het lachen zal dagenlang aanhouden.





Uitgever: De boekerij b.v. ISBN: 90 225 4439 7 Pagina's: 203
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!