Bernie kondigt vredesverdrag aan

Maurice (mbn)
Bernie Ecclestone gelooft dat de strijd gestreden is en dat de autofabrikanten ook in 2008 in de Formule 1 meedoen. Hij denkt dat nog voor de Grand Prix van Bahrein een overeenkomst zal worden bereikt.

Lange tijd ging het hard tegen hard tussen Ecclestone en vijf autofabrikanten, die zich hadden verenigd in de GPWC. De autofabrikanten wilden meer van de inkomsten van de Formule 1 toebedeeld krijgen en geloofden niet in de beperkende regels die FIA-president Max Mosley voor na 2007 heeft bedacht. Nu zouden de partijen in grote lijnen toch tot een akkoord zijn gekomen.

Ecclestone kondigde aan op korte termijn een definitief akkoord te verwachten. Alleen over details wordt nog gesproken volgens de F1-baas. En daarmee zou het ook de goed kant opgaan. De plooien tussen Max Mosley en de autofabrikanten zouden in de laatste weken ook weer zijn glad gestreken.

"Het zou me verrassen als deze zaken niet geregeld zijn voor Bahrein. Wat we op technisch vlak zullen afspreken is afhankelijk van in welke mate de teams willen bezuinigen. Er kunnen echter enorme bezuinigingen worden gerealiseerd, zonder daarmee de technische suprematie van de Formule 1 negatief te beïnvloeden.", aldus Bernie Ecclestone.