Sunderland ontslaat McCarthy

Sunderland en coach Mick McCarthy zijn uit elkaar. De voormalig Iers bondscoach bracht drie seizoenen in het Stadium of Light door, waar waarschijnlijk volgend seizoen Championship-voetbal zal worden gespeeld.

Met een gat van zestien punten tussen de club en nummer zeventien West Bromwich Albion lijkt degradatie voor Sunderland vrijwel onafwendbaar. "Hoewel we hadden verwacht dat dit een moeilijk eerste jaar terug zou worden, had niemand er op gerekend om in de situatie te verkeren waar we ons nu in bevinden," aldus voorzitter Bob Murray. Volgens de officiële verklaring was het 'in het beste belang voor beide partijen' om per direct het contract van McCarthy te ontbinden. Het ontslag komt een dag na de 2-1 nederlaag tegen Manchester City.

McCarthy nam het roer in maart 2003 over van de ontslagen Howard Wilkinson, op een moment dat Sunderland ook onderaan de Premier League bungelde. Na in 2004 in de nacompetitie gestrand te zijn wist hij in 2005 het kampioenschap in het Championship te behalen waarmee een terugkeer in de Premier League een feit was. Van een totaal van 37 wedstrijden in de Premier League verloor McCarthy er 31. Dit seizoen wist Sunderland slechts tweemaal te winnen in 28 wedstrijden. Voor de laatste tien wedstrijden zal een interim-coach worden aangesteld en in de zomer zal een permanente opvolger worden gepresenteerd.