Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 5-9

Leeswaarschuwing: onderstaande tekst bevat bepaalde details over de afloop van vorige seizoenen

Normaal is het de bedoeling dat MrManiak en Beaudelaire in een column de afgelopen aflevering en de bijbehorende theorieën bespreken. Helaas is er een Mollenstop van twee weken door de Olympische Spelen in Vancouver. Een goed moment om terug te blikken naar de afgelopen negen Moljaren.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6

Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 1-4

In het allereerste seizoen met Bekende Nederlanders reizen Gijs Staverman, Isabelle Brinkman, Jim de Groot, Lottie Hellingman, Marc-Marie Huijbregts, Roeland Fernhout, Sander de Heer, Victoria Koblenko, Yvonne van den Hurk en Yvon Jaspers naar Australië. Het seizoen blijkt een enorm succes, de kijkcijfers zijn steevast boven de 1 miljoen kijkers. Gijs Staverman valt als eerste af, maar keert weer terug wanneer Roeland, vanwege een infectie, moet afhaken.
 
Het seizoen wordt meestal gezien als het humoristische seizoen van allemaal. Door kandidaat Marc-Marie was er iedere aflevering wel iets te lachen. Met als hoogtepunten "Marc-Marie is kritisch" en "Hello, i'm Lottie". Bij de tiende aflevering werd Yvon Jaspers ontmaskert als de Mol en kreeg Marc-Marie de geldpot mee naar huis. De geldpot bestond toen uit € 23.000.
 
Yvon Jaspers had ontmaskerd kunnen worden door de volgende hints: Yvon had in de serie veelvuldig iets te maken met de Mol. Zo vliegerde ze met het woordje Mol in de vliegeropdracht, keek ze naar een aflevering van Wie is de Mol? op Goat Island en stond het op haar foto tijdens de duikopdracht. Ook hadden we het na de koffertjesopdracht kunnen weten. De kandidaten stonden toen naast elkaar met cijfers boven hun hoofd. De 4 en de 5 waren dikgedrukt (4=D, 5=E) en daarna stond Yvon. Dus DE... Mol.
 
Ook was dit het laatste seizoen dat Angela Groothuizen het programma presenteerde, na vijftien jaar werk bij de AVRO liep haar contract af. Het stokje werd overgenomen door Karel van der Graaff.
 

Op de volgende pagina staat seizoen 6