FOK! Wat een weer: neerslag in het oosten, elders droog

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend is het bewolkt en gaat het in het oosten regenen. In het westen blijft het droog en is later de zon misschien te zien. Eerst is er weinig wind, in de loop van de ochtend neemt de wind toe naar matig en waait dan uit het zuidwesten.

Vanmiddag valt er in het noordoosten in de eerste helft van de middag regen. In de rest van het land is het droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Later kan vooral in de zuidelijke helft plaatselijk een enkele bui voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C op de Wadden tot 14°C in het zuiden. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidwestenwind.

Vanavond zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak tot matig.

Komende nacht is het eerst overal droog. Later in de nacht komt er in het zuidwesten een enkele bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidwestenwind.

Tot morgen!

                   

Gijs, de eenzame gans in de Biesbosch (Foto: DJMO)
Gijs, de eenzame gans in de grijze Biesbosch (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.