Zangeres Lizzo is roddels en achterklap zat: 'Ik stop'

Zingen kan ze, maar muzikante Lizzo is de roddels en achterklap, maar vooral grappen over haar voloptueuze uiterlijk helemaal zat. De Amerikaanse laat haar fans in shock raken met twee simpele woorden: "Ik stop".

De Amerikaanse muzikante Lizzo heeft laten doorschemeren dat ze stopt met de muziekbusiness. Dit blijkt uit een post op haar Instagram account op zaterdagavond, die eindigt met de woorden: "Ik stop ermee". Een van de redenen die de 35-jarige rapper, zangeres en fluitiste opgaf was dat ze het zat was dat er met haar gesold werd in haar leven en op het internet.

"Het enige wat ik wil doen is muziek maken, mensen gelukkig maken en helpen om van de wereld een betere plek te maken dan ik hem vond", schreef ze. Maar ze moet zich constant verdedigen tegen leugens die over haar verteld worden. Bovendien maken mensen haar belachelijk vanwege haar uiterlijk.

De artieste, wiens echte naam Melissa Jefferson is, wordt echter ook geconfronteerd met beschuldigingen. Afgelopen zomer spanden drie danseressen een rechtszaak aan tegen Lizzo in Los Angeles. Ze beweren dat de werkomgeving bij Lizzo's concerten wordt gekenmerkt door een "oversekste sfeer" en dat er incidenten van discriminatie en seksuele intimidatie zijn geweest.

"Normaal gesproken reageer ik niet op valse beschuldigingen, maar deze zijn zo ongeloofwaardig en te schandalig om er niet op te reageren," schreef Lizzo destijds op Instagram. "Deze gehypte verhalen komen van voormalige werknemers die al publiekelijk hebben toegegeven dat ze te horen kregen dat hun gedrag ongepast en onprofessioneel was." Lizzo schreef dat ze niets serieuzer neemt dan respect voor vrouwen. De beschuldigingen hadden haar veel pijn gedaan.