FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 23 februari 2010

'Demilitarisering Europa te ver doorgeschoten'

De afkeer in Europa van het gebruik van militair geweld belemmert het vermogen van de NAVO om effectief oorlog te voeren. Het gevaar bestaat dat de NAVO door mogelijke toekomstige tegenstanders als een papieren tijger wordt gezien. Dat heeft de Amerikaanse minister van defensie Robert Gates vadaag gezegd op een forum gewijd aan een nieuw strategisch concept voor het bondgenootschap.

"De demilitarisering van Europa, waar grote delen van het publiek en de politieke klasse gekant zijn tegen militair geweld en de risico's die daarmee gepaard gaan, is van een zegen in de 20e eeuw veranderd in een beletsel om echte veiligheid en duurzame vrede te bereiken in de 21e eeuw", zei Gates.

'Reële of vermeende zwakte' kan tegenstanders verleiden tot 'misrekening of agressie'. Bovendien investeren Europese landen te weinig in hun strijdkrachten en uitrusting, wat het 'lastig maakt om samen te strijden tegen gezamenlijke gevaren'. Gates noemde als voorbeeld het gebrek aan militaire transportvliegtuigen en allerhande helikopters. "Het ontbreken daarvan is direct van invloed op de operaties in Afghanistan." Verder heeft de NAVO behoefte aan tankvliegtuigen en 'inlichtingen-, surveillance- en verkenningsplatforms voor direct gebruik op het slagveld'.

'Demilitarisering Europa te ver doorgeschoten'
'Demilitarisering Europa te ver doorgeschoten' (Foto: Novum)

Van der Kieft blies zijn benen op

Arjen van der Kieft werd op de 10.000 meter gedubbeld door de Zuid-Koreaan Seung-Hoon Lee. Hij eindigde in een tijd van 13.33,37. Na afloop van zijn rit zei de 24-jarige schaatser dat hij al na vier ronden zijn benen had opgeblazen.

"In de training vanochtend ging het nog goed. Maar nu kon ik niet zo glijden zoals ik dat normaal doe. Onderweg had ik het dan heel zwaar en was ik ook bezig met het feit dat Lee me op een ronde zou rijden." Iets wat uiteindelijk dus ook gebeurde.

De Zuid-Koreaan leek op het moment dat hij Van der Kieft voorbij ging hinder te ondervinden van de Nederlander. "Dat weet ik niet. Je moet je lijn houden. Lee mag niet roepen, want dan wordt hij gediskwalificeerd. Ik heb dus gewoon mijn lijn gehouden", aldus Van der Kieft.

Kramer: "Kemkers stuurde me verkeerd"

Sven Kramer wisselde tijdens de tien kilometer van vandaag verkeerd, waardoor hij een zekere gouden medaille weggooide. Na afloop was Kramer duidelijk boos op zijn coach Gerard Kemkers en er werd op het middenterrein en in de gangen al met krachttermen gesmeten. Achteraf bleek dat Kemkers Kramer de verkeerde kant op had gestuurd.

"Ik ben totaal niet van het iemand de schuld in de voeten schuiven," zei Kramer tegenover de NOS. "Maar bij de wissel zei Kemkers 'naar binnen' en wees daar ook nog eens bij."

"Het gaat fout op een van de belangrijkste momenten in mijn leven," aldus Kramer, die duidelijk geëmotioneerd was. "Ik dacht eerst, ik word gediskwalificeerd, omdat ik over de pilon ging. Je moet er vanuit gaan dat je het zelf goed hebt. Het is gewoon heel erg moeilijk".

Overwinning Lee al uur eerder bekend

De NOS heeft een uur voor de einduitslag op de 10.000 meter al gemeld dat Seung-Hoon Lee de winnaar was van de tien kilometer. Op de website van de NOS verscheen om 21:43 uur al het bericht dat Lee de winnaar was geworden van de langste schaatsafstand.

Het nieuwsbericht had als titel: "Lee verrast Kramer op 10 km". Kramer finishte pas rond 22:40 uur.

Voor een afbeelding van de website kun je hier klikken.

Opa filmt Avatar in bios voor z'n vrouw

Een 88-jarige Australiër is donderdagavond op heterdaad betrapt terwijl hij zich schuldig maakte aan piraterij. Middenin de bioscoop zat de oude man met een camcorder de film 'Avatar' op te nemen. De man zei de film te willen opnemen voor zijn zieke vrouw.

Terwijl de man bezig was met zijn snode plan, werd hij ineens op de schouder getikt door de baas van de bioscoop in Glendale. Toen even later de politie kwam vragen waarom de krasse knar aan het filmen was, vertelde hij dat zijn vrouw de kaskraker erg graag wilde zien maar helaas niet in staat was de bioscoop te bezoeken.

De politie bleek onverbiddelijk. De opname is vernietigd. De filmpiraat, volgens het politierapport een klein mannetje met jampotglazen en een wandelstok, mocht de film gelukkig nog wel afkijken.

Goud Janka op reuzenslalom

Carlo Janka is olympisch kampioen op de reuzenslalom geworden. De Zwitser ging al aan de leiding na de eerste run en wist deze voorsprong uit te bouwen in run twee tot bijna vier tienden. De overige plaatsen op het podium werden ingenomen door de Noren Kjetil Jansrud en Aksel Lund Svindal.

Na de eerste run had Janka een voorsprong van 0,02 op de Oostenrijker Romed Baumann. Die verprutste echter zijn tweede run en kwam, net als zijn landgenoten Marcel Hirscher en Benjamin Raich, net buiten het podium terecht. Janka had een solide tweede run en bouwde zijn voorsprong op Jansrud op een regelmatige manier uit en veroverde zodoende goud.

VWA gaat weer controleren op rookverbod

De Voedsel en Waren Autoriteit gaat weer controleren of kleine kroegen zich wel houden aan het rookverbod. De handhaving van de regels kan formeel nu al worden hervat, maar er wordt eerst nog overlegd.

Dat meldt een woordvoerder van minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA). Het besluit weer te gaan handhaven volgt op de uitspraak van de Hoge Raad, die vandaag bepaalde dat het rookverbod in de horeca, dat sinds 1 juli 2008 van kracht is, ook geldt voor cafés zonder personeel. Klink is blij met de uitspraak.

De controles werden afgelopen zomer tijdelijk opgeschort nadat de gerechtshoven in Den Bosch en Leeuwarden café-eigenaren in Breda en Groningen vrijspraken van overtreding van het verbod. Daarna kwamen in steeds meer kroegen de asbakken weer op tafel. In oktober was dat in 42 procent van de kleine kroegen het geval en dat nam daarna alleen maar toe.

Met de uitspraak van de Hoge Raad is een einde gekomen aan een periode van onduidelijkheid over de reikwijdte van de wet, meldt Klink. "Het rookverbod geldt voor de gehele horeca."

De demissionaire bewindsman gaat ervan uit dat de horeca haar verantwoordelijkheid neemt en het rookverbod weer gaat naleven. Hij benadrukt wel dat er nog een onderzoek loopt naar ventilatiesystemen in de hoop dat dit in de toekomst een oplossing biedt aan de kleine horeca, die zich benadeeld voelen door het verbod. "Tegelijk is nu de norm helder en zal de naleving op gepaste manier worden gehandhaafd", aldus Klink.

Het gerechtshof oordeelde vorig jaar dat het rookverbod is bedoeld om personeel te beschermen en niet opgaat als een café-eigenaar zelf achter de bar staat en geen personeel in dienst heeft. De Hoge Raad bepaalde vandaag dat het gerechtshof in Arnhem zich opnieuw moet buigen over het rookverbod, daarbij rekening houdend met de bepaling dat het rookverbod ook geldt in cafés zonder personeel.

Uitslagen Champions League (23/02/2010)

Vanavond werden er weer twee wedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Olympiakos Piraeus kreeg Girondins de Bordeaux op bezoek en VfB Stuttgart moest het opnemen tegen FC Barcelona. Hieronder volgt een overzicht van deze wedstrijden.

Olympiakos Piraeus - Girondins de Bordeaux

Girondins de Bordeaux is er in geslaagd om van Olympiakos Piraeus te winnen. In de Griekse hoofdstad Athene wist de Franse ploeg met 1-0 te winnen.

Girondins de Bordeaux ondervond nauwelijks problemen in het duel tegen de Griekse formatie, die alleen met spelhervattingen voor gevaar wist e zorgen. Kopballen van onder meer Mellberg en Maresca misten het doel. Vlak voor rust was het aan de andere aknt wel raak. Een vrije trap van Gourcuff werd door Ciani tot doelpunt gepromoveerd.

Na de pauze nam Olympiakos Piraeus meer risico, maar gaf daardoor ook meer ruimte weg. De Fransen wisten echter niet te profiteren van deze extra ruimte. In de slotfase kreeg Lua Lua nog twee goede kansen op de gelijkmaker, maar faalde.

Olympiakos Piraeus

0 - 1

Girondins de Bordeaux


   45+2' Ciani
 
 Gele kaart: Papadopoulos, Zaïri (Olympiakos Piraeus), Sané, Ciani (Girondins de Bordeaux)
 
Stadion: Karaiskaki, Piraeus
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Webb (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Nikopolidis
Torosidis
Papadopoulos
Mellberg
Raúl Bravo
Maresca
Ledesma (Zaïri/64)
Stoltidis
Lua-Lua
Mitroglou (Derbyshire/77)
Dátolo
  Carrasso
Chalmé
Planus
Ciani
Trémoulinas
Plasil (Gouffran/83)
Fernando
Gourcuff
Sané
Wendel (Jussiê/82)
Chamakh

VfB Stuttgart - FC Barcelona

VfB Stuttgart en FC Barcelona hebben in hun eerste duel gelijk gespeeld. In Stuttgart stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord.

De Duitsers begonen het duel veel feller dan de ploeg uit Spanje, waardoor de thuisploeg uiteindeiljk verdiend op voorsprong kwam. Hleb zette voor, waarna Cacau de bal in de touwen werkte. Ook daarna wist VfB Stuttgart nog een tweetal kansen te creëren. FC Barcelona kwam niet verder dan een poging van Messi.

Na de pauze kende FC Barcelona wel een goede start en kwam via Ibrahimovic al snel op gelijke hoogte. VfB Stuttgart was in het vervolg de weg even kwijt, maar wist zich vlot te herstellen. Toch hielden de Duitsers dit niet lang vol, waardoor het slotakkoord voor de Catalanen was. De grootste kans was opnieuw voor Ibrahimovic, die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden.

VfB Stuttgart

1 - 1

FC Barcelona

 25' Cacau
   52' Ibrahimovic
 
 Gele kaart: Gebhart, Molinaro (VfB Stuttgart), Márquez (FC Barcelona)
 
Stadion: Mercedes-Benz Arena, Stuttgart
Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Kuipers (Ned)
 
Opstelling:   Opstelling:
Lehmann
Celozzi
Tasci
Delpierre
Molinaro
Gebhart (Rudy/84)
Träsch (Kuzmanovic/58)
Khedira
Hleb
Cacau
Pogrebnjak (Marica/64)
  Valdés
Puyol
Márquez (Milito/59)
Piqué
Maxwell
Busquets
Touré (Henry/54)
Xavi
Messi
Ibrahimovic
Iniesta

Vrijheid of de dood

Links naast me zat een jongen, ongeveer van mijn leeftijd, jasje maar geen das. Mooie spijkerbroek en goeie geknipte haren. Ook hij keek naar mijn tekening. Eerst lette ik er niet op, maar hij bleef enkele seconden naar mijn tekening kijken, om vervolgens iets op zijn blaadje te schrijven. Daarna keek hij weer naar mijn tekening, weer zijn blaadje, mijn tekening, en zo ging het even door. Het was voor mij spannend genoeg om even niks te veranderen aan mijn gedroedel. Wellicht had hij nu het idee van zijn leven, en dat wilde ik niet verpesten.

Lee pakt titel op 10.000 meter

Sven Kramer is er niet in geslaagd een gouden medaille te behalen op de tien kilometer. De Nederlander is namelijk gediskwalificeerd door een verkeerde wissel tijdens de tien kilometer.

Door de fout van Sven Kramer is de Koreaan Seung-Hoon Lee Olympisch kampioen op de tien kilometer geworden. De Koreaan reed in zijn rit tegen Arjen van der Kieft een sterke 12:58,55 en wist daarmee een nieuw Olympisch record te vestigen. Van de Kieft reed een zwakke race en zag zelfs Lee in de laatste ronde voorbij gaan.

Ivan Skobrev wist in zijn rit tegen Kramer beslag te leggen op de zilveren plak. Bob de Jong wist gelukkig nog wel een medaille voor Nederland te halen, namelijk de bronzen. De Jong reed de tweede tijd in zijn rit met de de Noor Havard Bokko. De Jong klokte na de tien kilometer een tijd van 13.06,73.

Uitslag

# Naam Land Tijd
1 Seung-Hoon Lee Zuid-Korea 12.58,55
2 Ivan Skobrev Rusland 13.02,07
3 Bob de Jong Nederland 13.06,73
4 Alexis Contin Frankrijk 13.12,11
5 Havard Bokko Noorwegen 13.14,92
6 Sverre Haugli Noorwegen 13.18,74
7 Henrik Christiansen Noorwegen 13.25,65
8 Jonathan Kuck Verenigde Staten 13.31,78
9 Arjen van de Kieft Nederland 13.33,37
10 Marco Weber Duitsland 13.35,73
X Sven Kramer Nederland DSQ

 

Wie vind jij dat er schuldig is aan de diskwalificatie van Sven Kramer? Stem op de poll bij FOK!sport

Ziekenhuispersoneel tweeduizend keer aangevallen

Vorig jaar is meer dan tweeduizend keer sprake geweest van agressie- of geweldsincidenten tegen ziekenhuispersoneel. Dat meldt RTL Nieuws vandaag na onderzoek onder 44 ziekenhuizen.

De tweeduizend geregistreerde incidenten zouden slechts het topje van de ijsberg vormen, aangezien veel medewerkers het niet melden als ze worden uitgescholden, bedreigd of mishandeld. Slechts in twee procent van alle gevallen in 2009 stapte het ziekenhuis of de medewerker naar de politie. Veel medewerkers zouden bang zijn om naar de politie te stappen, omdat hun naam dan bekend wordt bij de dader. Zij vrezen represailles.

Vooral op de spoedeisende hulp worden medewerkers geconfronteerd met geweld en agressie. De meeste ziekenhuizen melden een toename van verbaal geweld. Van de in totaal 2070 meldingen gaat het in 78 procent van de gevallen om scheldpartijen of bedreigingen met de dood. Bij de overige 22 procent gaat het om bijvoorbeeld schoppen, slaan of bijten.

Steeds vaker zouden familieleden van patiënten zich daarbij gewelddadig en agressief gedragen. Verantwoordelijke voor het arbeidsomstandighedenbeleid in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch Riet Koolen zegt dat familieleden vaak vinden dat de patiënt niet snel genoeg wordt geholpen, waarop ze stennis gaan schoppen.

VVD-Kamerlid Fred Teeven noemt de cijfers schokkend. "Medewerkers moeten niet geterroriseerd worden. Als er geen aangifte is gedaan maar er wel bewijs is moet het Openbaar Ministerie vervolgen." CDA-Kamerlid Marleen de Pater vindt dat ziekenhuizen altijd aangifte moeten doen. "We moeten regelen dat dit ook anoniem kan."

Explosie in Turkse mijn eist 17 levens

Een methaangasexplosie in een Turkse kolenmijn heeft vandaag aan zeventien mijnwerkers het leven gekost. Ze raakten bedolven toen een kamer 250 meter onder de grond door de ontploffing instortte, zei de eigenaar van de mijn.

Het reddingswerk in de mijn bij Dursunbey in de provincie Balikesir werd beëindigd nadat 29 mijnwerkers waren gered. Sommige van hen hadden zware brandwonden, berichtte het staatspersbureau Anatolia.

In juni 2006 deed zich in dezelfde mijn ook al een zware gasexplosie voor. Ook toen vielen er zeventien doden, zei Anatolia. De mijn ligt twintig kilometer buiten Dursunbey.

In Turkse kolenmijnen doen zich dikwijls ongelukken voor. Bij een soortgelijke explosie in een kolenmijn in de provincie Bursa in december kwamen negentien mijnwerkers om het leven.

De zwaarste mijnramp in Turkije, een gasexplosie in 1992 in een mijn bij Zonguldak aan de Zwarte Zee, eiste 270 levens.

Eurlings: opdracht voor treinvervoer naar NS

Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) wil de vervoersconcessie voor het hoofdrailnet vanaf 2015 onderhands aan de Nederlandse Spoorwegen (NS) gunnen. Dat schrijft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

De huidige concessie van de NS loopt per 2015 af. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft eerder al aangegeven dat de NS de opdracht moet krijgen toegespeeld. Onzekerheid van een nieuwe aanbesteding zou grote investeringen kunnen dwarsbomen die de NS wil doen.

Eurlings geeft in de brief nog wel aan dat de eisen die worden gesteld aan de NS moeten worden aangescherpt. De minister hoopt zo te kunnen waarborgen dat reizigers 'ook' vanaf 2015 kunnen rekenen op een kwalitatief en kwantitatief goed vervoer per trein.

Gezochte Albanese crimineel mogelijk in Nederland

Een 36-jarige Albanees die in zijn thuisland nog een gevangenisstraf van vijftien jaar moet uitzitten, heeft in 2008 en 2009 in Den Haag gewoond. Dat werd vanavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. De man verblijft momenteel mogelijk nog altijd in Nederland.

Na zijn veroordeling tot vijftien jaar cel voor de verkrachting van een minderjarig meisje in Albanië in 2001, vertrok de man, Durim Gremaj, naar Italië. Daar zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel. Ook in Nederland wordt hij gezocht voor mensenhandel.

De man wordt gezien als vuurwapengevaarlijk. Hij zou uitsluitend per trein of auto rijden. De Albaniër gebruikt soms een andere naam, zoals Elton Gremaj of Durim Gremi. In het televisieprogramma werden mensen die de man hebben gezien vanavond opgeroepen contact op te nemen met de politie, zodat Gremaj kan worden opgepakt.

Russinnen winnen biatlonestafette

De Russische biatlonvrouwen hebben het laatste nummer bij het biatlon gewonnen. Bij de estafette waren de dames oppermachtig en finishten voor Frankrijk en Duitsland, die het zonder tweevoudig winnaar van goud op deze Spelen, Magdalena Neuner moesten doen.

De Russische dames hadden de beste start. Hun eerste atleet, Svetlana Sleptsova, bleef foutloos en nam een voorsprong op de Duitse Kati Wilhelm, die Marie Laure Brunet (Frankrijk) bij zich had. Bij de eerste wissel kwamen de drie teams bij elkaar. Dit was ook bij de tweede wissel het geval, doordat Simone Hauswald, Sylie Becaert en Anna Bogaliy-Titovets geen verschil konden forceren. Wit-Rusland volgde op een halve minuut.

Frankrijk viel door Marie Dorin als eerste weg vooraan. Ze maakte bij de vijfde schietronde vier schietfouten en moest zelfs na het bijladen nog twee strafrondjes lopen. Ook Duitsland (Martina Beck) maakte een schietfout maar beperkte de achterstand tot elf seconden op Olga Medvedtseva, die tijdens het langlaufen het verschil wel flink vergrootte.

Medvedtseva bleef ook bij haar tweede schietbeurt foutloos en bracht de Russinnen op een grote voorsprong. Inmiddels waren de Oekraïensen en de Noorsen in gevecht geraakt om het brons en waren zelfs de Wit-Russinen en Francaises waren niet ver weg.

Rusland had bij de laatste wissel een voorsprong van driekwart minuut op Duitsland, waardoor Olga Zaitseva nog niet veilig was voor goud en nog hard moest werken om Andrea Henkel achter zich te houden. Na een schietfout van Zaitseva liep Henkel twaalf seconden in. Bij het langlaufen liep de Russin echter weer uit.

Zaitseva bleef ook bij de laatste schietronde niet foutloos (moest twee keer bijladen), maar had genoeg voorsprong opgebouwd om het goud te behouden. Henkel begon fouten te maken en kreeg de Française Sandrine Bailly vlak achter zich aan. Bailly bleek sneller op de ski's en ging Henkel al vrij snel voorbij en veroverde het zilver, achter de Russinnen, die zonder problemen het goud veroverden.

Laatste vier vrouwenteams bij curling bekend

Vandaag worden de laatste groepswedstrijden bij het olympisch curlingtoernooi voor vrouwen gespeeld. Er staan nog vier groepsduels op het programma, maar de halve finalisten zijn al bekend.

De Canadese vrouwen gaan als beste naar de halve eindstrijd. Ze verloren van de acht wedstrijden maar eentje. Ook de kampioen van 2006 Zweden, China en Zwitserland hebben zich voor de halve finales geplaatst.

DVD: Skin

Sandra Laing werd in 1955 geboren in Piet Retief in Afrika. Zij woonde daar samen met haar ouders en haar broer Leon. Het enige verschil tussen haar ouders, leon en haar was de huidskleur. Want terwijl Sandra was geboren met een donkere huidskleur en kroeshaar, waren haar ouders en oudere broer blank. Iets wat natuurlijk in dat jaartal in Afrika absoluut niet acceptabel was. Skin gaat over de apartheid.

Binnenkort wormen op Steam

Martyn Brown van Team 17 kondigde gister op zijn twitter een nieuwe Worms game aan.

De nieuwe Worms game zal in 2D zijn en via steam te downloaden zijn. De titel luidt: Worms Reloaded. Naast deze informatie is er verder niets bekend over de game, behalve dan dat er binnenkort meer info komt.

De laatste Worms game die Team 17 maakte voor de PC was Worms 4: Mayhem. Deze game was in 3D en het was mogelijk om je wormpies te customizen.
De Worms games zijn allemaal turn based artillery games. Je krijgt een team van wormen die over een 2D of in de latere games 3D map worden verspreid. Je mag om de beurt met één worm het andere team aanvallen. Dit doe je met een arsenaal aan gestoorde wapens waaronder onder andere de Holy Handgrenade en Super Sheep. Degene die al zijn wormpjes kwijt is heeft verloren.

worms
Holy Handgrenade! *Hallelujah*

Verstappen racet dit jaar niet

Jos Verstappen heeft aangegeven dit jaar niet te zullen gaan racen. De Limburger maakt zich er niet druk om, omdat hij druk genoeg is, vooral met zijn zoon Max die het in de kartsport zeer goed doet.

Vorig jaar reed Verstappen onder meer de 24 uur van Le Mans voor Aston Martin. Dit jaar ontbreekt hij op de lijst met coureurs. "Ik denk niet dat ik dit jaar nog ga rijden. Het maakt me ook niet zoveel uit, er is genoeg waar ik mijn ei in kwijt kan," zei Verstappen tegen Formule 1.nl. "Ik verveel me geen moment. Het is heel leuk om met Max te weten, het geeft me ook meer voldoening dan zelf racen. Ik kan wel een beetje halfbakken ergens aan de slag gaan, maar dan blijf ik liever thuis."

Het is dat Verstappen een hobby heeft, anders had hij wel moeten rijden. "Als ik dit niet zou kunnen doen, was de situatie wellicht heel anders geweest en was ik veel harder op zoek gegaan naar een racestoeltje. Maar ik ben nou eenmaal geen coureur die racet om het racen. Als ik het doe, wil ik het goed doen en ga ik voor prestaties. Maar om in deze tijd en op mijn leeftijd nog ergens een stoeltje op niveau te vinden, is erg moeilijk. Vandaar dat ik mijn energie richt op Max."

Viermansbob slaat training over

De Nederlandse bobsleeërs hebben vanmorgen besloten om niet deel te nemen aan de eerste trainingsdag voor de olympische viermanswedstrijden. Het team heeft wel langs de baan gewandeld om vooral de situatie bij de moeilijke bochtencombinatie elf, twaalf en dertien door te nemen. In de tweemansbob had de Nederlandse bob daar wat problemen mee.

"We willen gewoon de hele situatie nog eens van nabij bestuderen. Het is een soort extra voorbereiding. Morgen starten we wel tijdens de tweede trainingsdag", aldus bondscoach Tom de la Hunty.

Voor de eerste trainingssessie werd de lastige bochtencombinatie bijgewerkt. Daarbij werd vooral wat ijs weggebikt zodat de sleeën minder hoog uit bocht elf komen. De ijsmeester van de bobbaan in het Duitse Königssee werd er ook bijgehaald om het ijs beter te prepareren.

De Nederlandse bob was niet de enige die de eerste training liet schieten. De sleeën die wel aan de start verschenen, kenden weinig problemen.

Domme hond verraadt gevluchte baas

Een Duitse Jack Russel hoeft de komende tijd op weinig lekkers te rekenen van zijn baas. De hond heeft namelijk vrijdag zijn eigen baas verraden, die op de vlucht was voor de politie.

De politie was vrijdag naarstig op zoek naar de gevluchte man, en besloot bij zijn flat in het bij Keulen gelegen Euskirchen aan te bellen. De deur werd geopend door een kennis van de 52-jarige man, die met de hond van de man op de arm ontkende te weten waar zijn gevluchte vriend was. Hierop zette de kennis de viervoeter op de grond, die vrolijk kwispelend naar een kleine kast liep en hier afwachtend voor bleef stilstaan.

Hierop besloten de agenten de kleine kast, van slechts honderd bij tachtig centimeter, te openen. Hierin bleek zich de gezochte man te bevinden, die dacht veilig te zijn in de kast. De naam van de boef noch die van zijn hond is bekendgemaakt.

Van Marwijk: "Oranje moet constanter worden"

Bondscoach Bert van Marwijk vindt dat het Nederlands elftal op het komende wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika constanter moet presteren dan op voorgaande titeltoernooien. Dat zei hij vandaag tegen verslaggevers bij een workshop voor bondscoaches in Sun City.

"Tijdens het laatste EK wonnen we van Italië en Frankrijk en daarom vierde iedereen in Nederland feest. Vervolgens verloren we in de kwartfinales echter van Rusland en konden we naar huis", aldus Van Marwijk. "Aan dat gebrek aan constantheid moeten we werken. Ik denk dat het een mentaal probleem is. Het is in ieder geval heel moeilijk te verklaren. Ik heb de afgelopen anderhalf jaar geprobeerd om de spelers meer zelfvertrouwen te geven. Maar dat is een proces."

Van Marwijk beaamde in Zuid-Afrika dat hij bij Oranje wat minder te kiezen heeft dan zijn collega's bij andere toplanden. "We hebben niet hetzelfde potentieel als Duitsland, Brazilië, Engeland of Italië. Daarom is het voor ons van essentieel belang dat onze topspelers in vorm zijn. Als dat het geval is, kunnen we van iedere tegenstander winnen. Nu moeten we leren een hele periode constant te presteren."

Man naar politie wegens te sterke hasj

Een Zweed is naar de politie van Eslöv gestapt nadat hij een te sterke joint had gerookt. De man blowt al ruim tien jaar, maar toen zijn vriendin veranderde in een dolfijn en zijn tv met hem begon te communiceren, rees bij de beste man het vermoeden dat er iets niet klopte aan de hasj die hij had gekocht. Hij verdacht de verkoper ervan de plak hasj te hebben vermengd met LSD.

De politie had moeite om serieus te blijven toen de man bij hen kwam klagen over de softdrugs. Hij verklaarde al ruim tien jaar hasj te gebruiken, maar nog nooit zo'n erge bad trip te hebben gehad. De man beweerde dat de trip hem 'bibberend en bang' heeft gemaakt.

De gebruiker verzocht de poltie om een testje uit te voeren om te kijken of de hasj misschien was vermengd met LSD. De politie wilde wel aan het verzoek gehoor geven, maar dan moesten de agenten wel de naam van de dealer weten. De boze blower weigerde deze echter te geven en besloot weer huiswaarts te keren.

Details Settlers 7 pre-order bonus

Zoals de fans wel zullen weten is de release van “The Settlers 7: Paths to a Kingdom” dichtbij. In de Verenigde Staten zal het spel 23 maart op de markt komen. 

Ze willen je lokken de duurdere “Gold Edition” nu te bestellen door de volgende extra’s toe te voegen exclusief voor de vroege betalers: - Een extra map
- Een aantal “castle forge elements”
- Een digitale kopie van de soundtrack

Er is nog maar een korte tijd voor de game uit komt, de vraag is dus of deze extra's bedoeld zijn om vast kopers binnen te trekken? Of is het gewoon een lief extratje van Ubisoft?

Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 5-9

Leeswaarschuwing: onderstaande tekst bevat bepaalde details over de afloop van vorige seizoenen

Normaal is het de bedoeling dat MrManiak en Beaudelaire in een column de afgelopen aflevering en de bijbehorende theorieën bespreken. Helaas is er een Mollenstop van twee weken door de Olympische Spelen in Vancouver. Een goed moment om terug te blikken naar de afgelopen negen Moljaren.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6

Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 1-4

Uitslag SL Benfica - Hertha BSC

SL Benfica is de eerste ploeg, die zich voor de achtste finales van de Europa League heeft geplaatst. De Portugese formatie was met 4-0 te sterk voor het Duitse Hertha BSC. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel (1-1). Hieronder vind je de karakteristieken van vanavond.

SL Benfica

4 - 0

Hertha BSC

 25' Aimar
 48' Cardozo
 59' García
 62' Cardozo
 
 
 Gele kaart: Friedrich, von Bergen (Hertha BSC)
 
Stadion: Estádio da Luz, Lissabon
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Júlio César
Luisão
Amorim
García
Cardozo
Aimar (Martins/66)
Maxi Pereira
Fábio Coentrão
di María
David Luiz
Saviola
  Drobný
Friedrich
von Bergen
Janker
Cícero
Ramos (Gekas/63)
Raffael (Wichniarek/63)
Kringe
Ebert
Nicu
Pisczek (Pejcnivoic/72)

Bouw stadion Lvov ligt stil

Er wordt niet langer gebouwd aan het nieuwe stadion in de Oekraïense plaats Lvov. De bouw van het stadion, waar tijdens het EK 2012 gespeeld zal gaan worden, is per direct stopgezet.

De reden voor het stopzetten van de bouw is een meningsverschil tussen de aannemer en de opzichters zo laat het persbureau Interfax weten. Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat de bouw zo snel mogelijk hervat zal moeten worden om te voldoen aan de richtlijnen zoals gesteld door de UEFA. Daarom zullen de partijen zo snel mogelijk met elkaar om tafel moeten.  Oekraïne, dat samen met Polen het EK 2012 zal organiseren, ligt hopeloos achter op schema wat betreft de aanleg van nieuwe infrastructuur en de bouw van stadions.

Librarians en Genestealers in DOW2: Chaos Rising

Burn the heretic! Kill the Mutant! Purge the Unclean! Deze en meerdere uitroepen hoorden we op de slagvelden van Dawn of War 2 in het Warhammer 40k universum. Met de komst van de uitbreiding Chaos Rising kunnen we nu inderdaad de ketter in de hens steken: de troepen van Chaos zullen zich in de strijd mengen.

In de nieuwe uitbreiding, die over twee weken verschijnt, zal een scala aan nieuwe onderdelen zitten zoals units, maps en wapens. Voor de mensen die geen zin hebben om de uitbreiding te kopen is er echter nog een ander postief puntje. In het filmpje hieronder zie je een aantal nieuwe units en maps. Deze units, met uitzondering van de Chaos Legion, zullen gratis en voor niets beschikbaar zijn middels een update.

Kijk gauw het filmpje hieronder. Nog steeds niet zeker of je het gaat kopen? Als je hem op Steam pre-ordert, krijg je er gratis Saints Row 2 bij. Altijd leuk, 'gratis' games...

'Boss, our ally's mekboy -oi mean, tekmureen- glued 'is face back toge'er at 'is base!'

[Upd] Fabris niet op tien kilometer

Enrico Fabris doet vanavond niet mee aan de tien kilometer tijdens de Olympische Spelen in Vancouver. Dit is zojuist bekend gemaakt.

Het is nog onduidelijk waarom de Italiaan niet op de langste afstand zal starten.

Update:

Er gaat inmiddels een verklaring rond dat Fabris ziek zou zijn. Hierdoor zou de Italiaan, die vannacht niet heeft geslapen, niet in staat zijn om acte de presénce te geven bij de tien kilometer.

Van der Kieft: "Oranje podium mogelijk"

Arjen van der Kieft gaat straks beginnen aan zijn eerste en enige olympische afstand. Op de 10.000 meter gaat hij de strijd aan om de medailles. Van der Kieft zelf denkt dat goud of zilver te ver weg is voor hem, maar dat brons er wel in zou kunnen zitten.

"Ik moet reëel zijn: Sven Kramer en Bob de Jong zijn te ver weg voor mij, als ik kijk naar het voorseizoen," zei Van der Kieft vandaag. "Daarachter, op de plaatsen drie tot en met zes, zijn de verschillen klein. Misschien kunnen we er een Nederlands podium van maken."

"Het maakt me niet uit of het zacht of hard is, als het maar voor iedereen hetzelfde is," zei van der Kieft over de condities in de Richmond Olympic Oval, die verder veel zin heeft om te rijden. "Vanaf de opening al. Het gevoel dat ik kreeg bij het binnendragen van de olympische vlam, is er nog steeds."

Van der Kieft wordt gecoacht door Gianni Romme, tweevoudig olympisch kampioen, die sprak over dat zijn pupil zijn trainingsrondjes voornamelijk alleen rijdt. "Hij heeft niemand nodig. Hij rijdt een paar rondjes met mij en sluit hier en daar aan bij een groepje. Dat hij veel alleen schaatst, is goed voor hem. Hij hoeft zich aan niemand aan te passen, zodat hij kan oefenen op een stabiele slag. Dat was vroeger zijn probleem."

"Arjen is goed. Zijn stabiliteit is bewonderenswaardig. Hij doet alles precies zoals we aan het begin van het seizoen hebben gepland. En hij groeit door. Zelfs na het olympisch kwalificatietoernooi is hij beter geworden. Met zijn concentratie zit het goed," aldus Romme.

Verdachten scooterongeval beschuldigen elkaar

De twee mannen die op 15 januari in Nijmegen een 50-jarige man uit Arnhem doodreden met een scooter, zeggen beiden dat zij achterop zaten. Politie en het Openbaar Ministerie weten nog niet wie de scooter bestuurde. Dat zei advocaat Richard Baggen van de 19-jarige verdachte uit Beuningen vandaag naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

De man uit Beuningen en een 18-jarige man uit Nijmegen reden de 50-jarige voetganger aan toen zij probeerden te ontkomen aan een politiecontrole. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De twee verdachten raakten zelf ook gewond. In het ziekenhuis bedreigden zij personeel.

Volgens Baggen wil zijn cliënt excuses aanbieden aan degenen die hij heeft bedreigd. "Hij was buiten bewustzijn, in de ambulance kwam hij weer bij. Hij lag vastgebonden op een backboard en met een nekkraag om. Hij raakte in paniek. Hij weet niet meer wat hij deed, maar begrijpt uit de berichten dat hij tekeer is gegaan. Hij wil daarvoor excuses aanbieden. Dat meent hij oprecht", aldus de raadsman.

[Upd] Loting 10.000 meter mannen

Vanavond om 20:00 uur Nederlandse tijd start in de Richmond Olympic Oval de 10.000 meter voor mannen. Voor ons land staan Arjen van der Kieft, Bob de Jong en Sven Kramer aan de start. Hieronder vind je de complete loting.

Rit 1: Sebastian Druszkiewicz (Pol) - Ryan Bedford (VS)
Rit 2: Jonathan Kuck (VS) - Sverre Haugli (Noo)
Rit 3: Marco Weber (Dui) - Henrik Christiansen (Noo)

Dweilpauze
                                       
Rit 4: Hiroki Hirako (Jpb) - Aleksandr Roemjantsev (Rus)
Rit 5: Seung-hoon Lee (ZKo) - Arjen van der Kieft
Rit 6: Alexis Contin( Fra) - Enrico Fabris (Ita) 

Dweilpauze
                                     
Rit 7: Håvard Bøkko (Noo) - Bob de Jong
Rit 8: Sven Kramer - Ivan Skobrev (Rus)

Update:

De afzegging van Enrico Fabris heeft er voor gezorgd dat er tijdens de tien kilometer een ander startschema wordt gehanteerd. Deze vind je hieronder. Voor de Nederlandse heren zijn er geen wijzigingen. De nieuwe loting vind je hieronder:

Rit 1: Ryan Bedford (VS)
Rit 2: Jonathan Kuck (VS) - Sverre Haugli (Noo)
Rit 3: Sebastian Druszkiewicz (Pol) - Henrik Christiansen (Noo)

Dweilpauze

Rit 4: Hiroki Hirako (Jap) - Aleksandr Roemjantsev (Rus)
Rit 5: Seung-Hoon Lee (Zko) - Arjen van der Kieft
Rit 6: Alexis Contin (Fra) - Marco Weber (Dui)

Dweilpauze

Rit 7: Håvard Bøkko (Noo) - Bob de Jong
Rit 8: Sven Kramer - Ivan Skobrev (Rus)

 

Madrid stelt zich weer kandidaat voor Spelen

Madrid gaat een hernieuwde poging doen om de Olympische Spelen binnen te halen. Na twee mislukte pogingen om de Spelen van 2012 en 2016 binnen te halen wil de stad zich nu kandidaat stellen voor de Spelen van 2020 of 2024.

"Bij de derde poging moet het lukken," zei Burgemeester van Mardrid Ruiz-Gallardon. "Madrid is een olympische stad." Binnenkort zal de stad besluiten voor welke Spelen ze zich gaan richten.

DeTulps Direct-to-DvD Dinsdag


Elke maand komen er talloze films uit op dvd. Veel van deze films zijn volkomen onbekend bij het grote publiek en zijn expres nooit uitgebracht in de bioscoop. In deze maandelijkse review, elke tweede dinsdag van de maand, maak je kennis met een aantal zogenaamde 'direct-to-dvd' releases. Deze maand de tweede reeks met drie dvd's; de eerste van Paradiso Home Entertainment, de andere twee van Indies Entertainment.




 

Rock Band 3 ondersteunt Natal

Nou ja, de kans is in ieder geval groot. Microsoft heeft bevestigd dat MTV, EA en Ubisoft al sinds juni bezig zijn om games te schrijven voor Natal. Dit nieuws maakt aannemelijker dat er een nieuwe Rock Band aan zit te komen, met ondersteuning voor het al veel besproken Natal systeem.

Vorig jaar kon MTV-baas Scott Guthrie al melden dat Harmonix bezig is met een nieuw vervolg op Rock Band. Hij zei ook dat ze daarbij naar nieuwe technologieën keken, zoals het Natal-project van Microsoft.

"We weten eigenlijk nog helemaal niet welke games er bij de release van Natal beschikbaar zijn". Erin Hofta, medewerker van het Xbox Development Team zei dat op een Natalevenement. "EA, Ubisoft, MTV Games en onze andere grote software-partners hebben de technologie al sinds juni, dus we zijn zelf ook erg benieuwd waar ze mee komen".

Wat denk jij? Gooien we alle instrumenten de deur uit en gaan we aan de gang met luchtgitaren? 

 Luchtgitaar

De Vegt maakt selecties ploegenachtervolging bekend

Bondscoach Wopke de Vegt heeft de voorselecties bekendgemaakt voor de ploegenachtervolging bij de heren en dames. Bij de heren valt er nog één naam af, bij de dames twee. De ploegenachtervolging wordt aankomende vrijdag en zaterdag verreden. 

Heren: Sven Kramer, Mark Tuitert, Simon Kuipers en Jan Blokhuijsen.
                                       
Dames: Ireen Wüst, Renate Groenewold, Elma de Vries, Jorien Voorhuis, Diane Valkenburg.

Janka aan de leiding op reuzenslalom

Carlo Janka gaat aan de leiding na de eerste run bij de reuzenslalom bij de heren. De Zwitserse wereldkampioen klokte in de eerste manche een tijd van 1.17,27.

De Oostenrijk Romed Baumann staat met een tijd van 1.17,29 verrassend tweede, en de Noor Aksel Lund Svindal bezet met 1.17,43 de derde plaats. Benjamin Raich, die de titel vier jaar geleden in Turijn pakte, bezet voorlopig de zesde plaats. Bode Miller, die eerder deze Spelen, de olympische titel op de combinatie pakte, viel uit.

De tweede en beslissende run is om 22:00 uur vanavond.

Bild door het stof voor Van Gaal

De Duitse krant Bild heeft zich gisteren de woede van Louis van Gaal op de hals gehaald. Deze keer lag het niet aan een journalist met kritiek, maar aan een slordige fout van de redactie.

Het blad wilde namelijk uitzoeken waar het opvliegende karakter van Van Gaal vandaan kwam. Daarbij stuitte men op een filmpje van de trainer van Bayern München bij Sport 1. Tijdens een uitzending liep de coach boos weg.

Het voorval werd uiteindelijk met een grote kop en foto in het Duitse boulevardblad bekend gemaakt. Men wist echter niet dat het filmpje in kwestie in scène was gezet. Van Gaal was daaropvolgend duidelijk met zijn reactie; als het huisblad van Bayern München zijn bronnen niet meer na ging, dan zou de trainer geen behoefte meer hebben om met Bild te praten.

De redactie heeft de blunder inmiddels gerectificeerd. Dit deed men in de krant, die vanochtend is verschenen.


Het betreffende filmpje van Sport 1

Film: J'ai tué ma mère

De zestienjarige Hubert en zijn moeder zijn zo verschillend als dag en nacht. Hij kan het absoluut niet met haar vinden en dit bijt hij haar bits en ijskoud toe met zinnen als “Zelfs de vreselijkste moeder is een schat vergeleken met jou”. Maar er zijn ook momenten dat ze elkaar zeggen dat ze van elkaar houden en allebei met weemoed terugdenken aan de tijd dat Hubert nog een klein Hubertje was en ze zo fijn met elkaar konden praten. Deze complexe en heftige verstandhouding tussen moeder en zoon komt op scherp te staan als Huberts ouders besluiten hem in een internaat te plaatsen.

Poster

Goirle eert Wüst met eigen Holland House

Goirle beschikt zaterdag a.s. over een eigen Holland House. Op die dag vindt namelijk de olympische ploegenachtervolging bij de vrouwen plaats. Daaraan doet ook Ireen Wüst, die in de Brabantse plaats woont, mee.

Het idee van het Holland House in Goirle is afkomstig van Joop Schepens. Café Brands wordt voor de gelegenheid helemaal in het oranje gehuld. Via een groot scherm kunnen bezoekers zaterdag de ploegenachtervolging in Vancouver gaan volgen.

Daarnaast worden inwoners van Goirle ook opgeroepen om zelfgemaakte posters met het gezicht van Wüst te maken. Deze zou men dan voor de ramen moeten hangen.

Volgens deskundigen zou de ploegenachtervolging bij de vrouwen tenminste een medaille op moeten leveren, maar dat weten we zaterdag a.s. pas. Wüst heeft haar prijs inmiddels al binnen. Tijdens de olympische 1.500 meter pakte ze namelijk de gouden medaille.

Man berooft kamergenoot met bierfles

Een 68-jarige man uit de Amerikaanse plaats Allentown heeft dit weekend zijn kamergenoot beroofd met een niet-alledaags wapen. De krasse knar gebruikte voor de beroving zaterdagavond een flesje bier, waarmee hij zijn 51-jarige slachtoffer onder schot hield.

De truc had helaas niet het beoogde effect. Frank Corradi had namelijk al snel in de gaten dat Aaron Ingram geen pistool op hem richtte, maar slechts een bierfles. Toen de list was ontdekt, besloot Ingram om het wapen dan maar te gebruiken als slagwapen om het slachtoffer een paar klappen te verkopen.

De overvaller heeft onder andere geld en persoonlijke bezittingen van zijn kamergenoot meegenomen. De politie heeft een arrestatiebevel voor Ingram de deur uitgedaan wegens een gewapende overval en zware mishandeling.

De arc gaat de strijd aan met Natal

Rob Dyer, SCEA Senior Vice President van Publisher Relations, heeft publiekelijk gesproken over de langverwachte nieuwe controller van Sony.

"Ik ben eigenlijk heel trots op de manier waarop we gehandeld hebben met de controller", zegt Dyer. "We kunnen straks games laten zien, in plaats van mooie verklaringen in de pers. We willen geen PR spervuur openen, maar werkende resultaten laten zien".

Bij de komende GDC en DPS (Destination PlayStation) en natuurlijk tijdens de E3 zal Sony software laten zien, ook van andere developers. Sony vindt dat zij meer games hebben voor zowel de normale speler als de hardcore gamer ten opzichte van Microsoft met hun Natal.

Vervolgens legt Rob Dyer uit waarom hij denkt dat Sony de betere oplossing heeft: "De controller is makkelijker te integreren in de spellen. Ontwikkelaars kunnen van dezelfde code gebruik maken die men nu al gebruikt voor de huidige PS3, Xbox 360 of zelfs Wii games. Dat kan met Natal niet". Volgens hem zal daardoor de controller beter ondersteund worden dan Natal. De controller heeft ook meer innovatie in zich. Met name de camera en de precisie zijn volgens hem ongekend ten opzichte van de huidige oplossing van Nintendo en de komende Natal-oplossing van Microsoft. 

Op de vraag of hij niet bang is dat er een hoop matige games komen zoals op de Wii, antwoordt hij dat dat zeker niet zal gebeuren. Sony heeft veel ideeën met focusgroepen besproken, om zo ervoor te zorgen dat het eindproduct wel iets is wat gamers willen. Volgens hem heeft Sony veel geld gespendeerd om te onderzoeken wat gamers nu willen. Sony is er daarom zeker van dat het niet zal floppen door matige spellen, die 'geforceerd' gebruik maken van de controller.

Arc you ready?

Verbruggen: "Kans op Spelen in Nederland vrijwel nul"

De kans dat Nederland de Olympische Spelen van 2028 mag organiseren is vrijwel nihil. Dat zegt oud-lid van het IOC Hein Verbruggen vandaag in NRC Handelsblad. Nederland moet volgens hem eerst maar eens gaan werken aan een topsportcultuur.

De 68-jarige Verbruggen zegt in de krant dat de kleine landen niet meer meetellen. Het gaat volgens het erelid van het Internationaal Olympisch Comité tussen "miljoenensteden uit grote machtige landen". In Nederland hebben Rotterdam en Amsterdam zich gemeld. Volgens Verbruggen had al lang een keuze moeten worden gemaakt voor een kandidaatstad. "Wees duidelijk, je moet het plan altijd aan een stad ophangen."

Het kabinet stelde medio vorig jaar 13,5 miljoen euro beschikbaar als eerste aanzet voor het binnenhalen van de Spelen in 2028. Het kabinet steunt het plan van NOC*NSF om het evenement naar Nederland te halen maar volgens Verbruggen is dat een loze belofte, omdat er geen verdere financiële consequenties aan verbonden zijn. Hij stelt dat de regering moet durven kiezen voor topsport en er veel meer geld voor moet uittrekken.

Goede loting Nederlanders tijdens Q-sourcing Trophy

De Nederlandse squashers hebben goed geloot voor de Q-sourcing Squash Trophy 2010. Deze wordt van 5 t/m 7 maart gehouden in Squashcentrum Barendrecht.

Toernooifavoriet Piedro Schweertman begint de jacht op zijn tweede proftitel in eigen land tegen een qualifier. Bij winst stuit de als eerste geplaatste 26-jarige Zeeuw, die vorige maand in Hoofddorp voor het eerst zegevierde tijdens een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour, op de winnaar van de partij tussen Ali Farag (7) uit Egypte en Bastiaan Meulenbelt.

Ook de als tweede geplaatste Bart Ravelli opent het bal tegen een speler uit het kwalificatietoernooi, alvorens mogelijk uit te komen tegen een landgenoot. Als Ravelli en Sebastiaan Weenink beiden hun openingspartij winnen, dan treft het tweetal elkaar in de kwartfinales. De met een wildcard toegelaten Weenink moet dan wel eerst af zien te rekenen met de Engelsman Philip Nightingale, de nummer zes van de plaatsingslijst. De als vijfde ingeschaalde lokale held Rene Mijs tenslotte ontmoet eveneens een qualifier in de eerste ronde.

De Q-sourcing Squash Trophy 2010, gedoteerd met een totale prijzenpot van bijna drieduizend euro, is al weer het tweede internationale proftoernooi op Nederlandse bodem plaats in dit jaar. Het is de tweede keer dat het evenement georganiseerd wordt. De eerste editie vond eind 2008 plaats in Rotterdam en werd gewonnen door de Australiër Steve Finitsis.

Van der Hoorn: "Positie Brys is veilig"

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn heeft zojuist tot zijn verbazing geconstateerd dat het Brabants Dagblad op haar site meldt dat de positie van trainer/coach Marc Brys wankelt. Diverse andere media hebben dit bericht klakkeloos overgenomen zonder de club te raadplegen. 

Van der Hoorn heeft niet met het Brabants Dagblad, noch met andere media gesproken over de positie van Brys. Via een persbericht laat de club weten volledig achter haar trainer te staan. "Er is hier wel onrust over de resultaten, maar niet over de positie van onze trainer. Dit is weer typisch zo’n voorbeeld dat media alles van elkaar overnemen zonder het te verifiëren bij de club zelf. Brys en zijn spelers werken hard om de doelstelling van dit seizoen te halen: het bereiken van de Jupiler Play-Offs en we hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken."

'Aantal landen gaat 'failliet' door crisis'

"Na elke bankencrisis zien we een aantal landen die hun betalingen niet langer kunnen nakomen. Dat gebeurt meestal een paar jaar na zo'n crisis. Ik voorspel dat we dit nu opnieuw zullen meemaken." Dat zegt Harvard University-professor Kenneth Rogoff vandaag op een economisch forum in Tokio.

Eerder werkte Rogoff als hoofdeconoom bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en voorspelde hij in 2008 de val van de grote Amerikaanse banken. Volgens de professor zullen financiële markten de rente verder opdrijven waardoor zwakke landen als Griekenland en Portugal dieper in het moeras terecht komen.

Rogoff: "Wanneer dat zal gebeuren is erg moeilijk te voorspellen, maar gebeuren zal het. Rijke landen als Duitsland, de VS en misschien Japan krijgen te maken met een vertraagde groei. Wanneer de rente stijgt zit er voor hen niets anders op dan de broeksriem aan te spannen. Maar dat zullen ze ook doen."

Renteverhogingen zullen zowel bezuinigingen als belastingverhogingen triggeren, aldus de econoom. Rogoff voorspelt ook dat Griekenland uiteindelijk een bailout van het IMF zal krijgen, en niet van andere eurolanden.


(Bron: RTL Z)

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 8

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

In de Engelse Championship heeft Bristol City afgelopen weekend voor een stunt gezorgd door het veel hoger geklasseerde West Bromwich Albion te verslaan. Bristol City, met Evander Sno in de basis, won zeer verrassend met 1-0. Bij West Bromwich Albion, dat voor deze wedstrijd op een tweede plaats te vinden was, stond Gianni Zuiverloon in de basis en viel Andwélé Slory na de rust in. Doordat concurrent Nottingham Forest wist te winnen, zakt West Bromwich Albion naar een derde plaats, een plek die geen directe promotie naar de Premier League betekent. Bristol City klom door de overwinning naar de twaalfde plaats en mag stiekem nog hopen op een plek die recht geeft op play-offs. Het verschil met nummer zes Leicester City bedraagt slechts zes punten.

Newcastle United heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van West Bromwich Albion. De ploeg won afgelopen weekend met 3-0 van Preston North End. Chelsea-huurling Patrick van Aanholt speelde de volle negentig minuten mee bij The Magpies, terwijl Tim Krul genoegen moest nemen met een plek op de bank. Swansea City heeft goede zaken gedaan in de strijd om een play-offplek voor promotie naar de Premier League. De ploeg won de lastige uitwedstrijd bij Derby County met 0-1. Dorus de Vries stond onder de lat bij Swansea City. Ferrie Bodde zat na lange afwezigheid door blessureleed weer op de bank, maar viel niet in. Door dit resultaat stijgt Swansea City naar een knappe vierde plaats, die recht geeft op het spelen van play-offs.

Club Brugge heeft de topper tegen Standard Luik in winst omgezet. De ploeg van Adrie Koster was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Standard. Ryan Donk speelde de hele wedstrijd mee aan de kant van Club Brugge. Aangezien koploper Anderlecht ook wist te winnen, blijft Club Brugge op een tweede plek staan met een achterstand van zeven punten. KV Roeselare is voorlopig van de laatste plaats verdwenen. Door een knap 1-1 gelijkspel op bezoek bij Zulte-Waregem droeg de club de rode lantaarn over aan SC Lokeren, dat nog wel een duel tegoed heeft. Samir El Gaaouiri viel in de laatste minuut in aan de kant van Roeselare.

In de Duitse Bundesliga heeft Borussia Mönchengladbach de lastige uitwedstrijd tegen 1899 Hoffenheim met 2-2 gelijkgespeeld. Roel Brouwers, Tobias Levels en Marcel Meeuwis maakten allemaal hun opwachting in de basis van Mönchengladbach en speelden de volle negentig minuten mee. Meeuwis pakte in de slotfase en gele kaart. Door het gelijkspel blijft Monchengladbach op een elfde plek staan.

Red Bull Salzburg heeft in de Oostenrijkse competitie goede zaken gedaan. De ploeg van Huub Stevens won met 3-0 van LASK Linz en zag concurrent Rapid Wien verliezen. Robin Nelisse en Barry Opdam vielen beiden in de tweede helft in. Nelisse verving goaltjesdief Mark Janko, terwijl Opdam zijn collega-verdediger Ibrahim Sekagya mocht aflossen. Red Bull Salzburg heeft nu een voorsprong van drie punten op de naaste concurrenten Austria Wien en Rapid Wien.

AC Monza heeft voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld. De Italiaanse ploeg, waar Clarence Seedorf mede-eigenaar van is, speelde ditmaal gelijk tegen Figline. Na negentig minuten spelen stond er een 1-1 eindstand op het bord. Aan de kant van Monza begonnen keeper Sander Westerveld en Stefano Seedorf in de basis. Chedric Seedorf bleef de hele wedstrijd op de bank. Door dit resultaat blijft Monza net boven de nacompetieplekken staan. Het verschil met nummer veertien Como bedraagt slechts één punt.

Bas van den Brink is met zijn ploeg Gold Coast United uitgeschakeld in de play-offs om het Australische landskampioenschap. Nadat beide ploegen na 120 minuten spelen nog niet hadden gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Newcastle Jets was hier de betere in en gaat daardoor verder in de strijd om het kampioenschap. Van den Brink speelde de hele wedstrijd mee bij Gold Coast United. Ook Perth Glory overleefde de play-offs niet. De ploeg, waar Victor Sikora onder contract staat, speelde met 1-1 gelijk tegen Wellington Phoenix. Ook in deze wedstrijd, waarin Sikora niet binnen de lijnen kwam, moesten strafschoppen uitmaken wie er door zou gaan. Wellington Phoenix won de strafschoppenreeks en speelt daardoor over twee weken de halve finale om het Australische landskampioenschap.

Hapoel Tel Aviv heeft gisteren uitstekende zaken gedaan in de Israelische competitie. Op bezoek bij aartsrivaal en stadsgenoot Maccabi Tel Aviv werd knap met 2-4 gewonnen. Daniël de Ridder viel na een klein uur spelen in bij Hapoel Tel Aviv, maar wist niet tot scoren te komen. Door dit resultaat blijft Hapoel Tel Aviv wel op een tweede plaats staan, maar loopt het wel drie punten uit op Maccabi Tel Aviv. Het verschil tussen beide clubs bedraagt nu vijf punten. Aangezien koploper Maccabi Haifa verloor, werd het verschil met plaats één teruggebracht tot negen punten. Er staan nog zeven speelrondes op het programma.

Partijgenoot Berlusconi verdacht van witwassen

De Italiaanse autoriteiten hebben arrestatiebevelen uitgevaardigd voor Silvio Scaglia, een zakenman en grondlegger van de Italiaanse internetprovider Fastweb, en Nicola di Girolamo, senator van de partij van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. De mannen zouden lid zijn van een bende witwassers.

Aanklager Piero Grasso zei dat 56 verdachten worden gezocht in Italië en in het buitenland, waaronder Groot-Brittannië, Zwitserland en Panama. Volgens de aanklager wordt de bende verdacht van fraude en het witwassen van tientallen miljoen euro's.

Wederom succes voor Freire in Andalusië

Oscar Freire heeft na de tweede etappe ook de derde etappe in de Ronde van Andalusië op zijn naam geschreven. Na 162,5 kilometer koersen, van Marbella naar Benahavis, was de Spanjaard van Rabobank Grega Bole en Simon Gerrans te snel af in de massasprint. Sergio Pardilla behield de leiding in het algemeen klassement. 

De Fransman Brice Feillu en de Spanjaard José Angel Gomez Marchante zorgden voor de vlucht van de dag. Zo'n 25 kilometer voor de finish werden ze, mede door de inspanningen van Team Milram, echter door het peloton teruggepakt.

Batman gaat op de Wii de held uithangen

Naast de bekende serie Batman van weleer en natuurlijk ook de films over de man, die zich verkleedt als vleermuis, is er ook nog een tekenfilmserie met de Caped Crusader. Ook hierin bestrijdt hij de meest vreemd uitgedoste vijanden met de meeste geavanceerde techniek.

Nu heeft Warner Bros Interactive aangekondigd dat er een spel gebaseerd op de tekenfilmreeks zal uitkomen. Batman: The Brave and The Bold zal voor Wii en DS verschijnen.

Het spel zal veel bekenden als speelbare karakters hebben. Naast Batman kun je ook Robin, Green Lantern, Blue Beetle en Aquaman kiezen. De console en handheld kunnen ook met elkaar communiceren. Mensen die beide versies hebben, zullen ook als Bat-Mite kunnen spelen. De DS-speler kan de DS als controller gebruiken om met dit karakter de Wii-speler te helpen.

Een releasedatum is nog niet bekend.

Batman Wii

Consumentenvertrouwen VS hard onderuit

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in februari veel harder gedaald dan verwacht, blijkt vandaag uit cijfers van onderzoeksinstituut Conference Board. De index daalde tot 46,0 in februari, van 56,5 in januari. Economen, vooraf geraadpleegd, verwachtten dat de index in februari uit zou komen op 54,8.

Het consumentenvertrouwen geldt als een belangrijke barometer voor de consumentenbestedingen, die goed zijn voor tweederde van de omvang van de Amerikaanse economie.

Als maatstaf voor het vertrouwen wordt het jaar 1985 genomen, dat op 100 punten is gezet, doordat er in dat jaar geen sterke schommelingen waren.

Conference Board geldt als een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel. Voor de berekening van het consumentenvertrouwen benadert de Conference Board 5.000 huishoudens.


Consumentenvertrouwen VS krijgt flinke knauw in februari

13 kinderen in ziekenhuis door radiatordampen

Dertien Japanse kinderen zijn gisteren in het ziekenhuis opgenomen nadat ze onwel waren geworden. De kinderen hadden les op een basisschool in Kawagoe City toen ze begonnen te klagen over stank, last van de ogen en pijn in de keel.

Dertien leerlingen zijn toen overgebracht naar het ziekenhuis voor een onderzoek. Volgens de school hadden de kinderen last van dampen uit een radiator.

Patch lost widescreen problemen BioShock 2 op

2K Games heeft een patch voor BioShock 2 uitgegeven die het spel eindelijk een echte widescreen-ervaring moet geven op de PC. Het stomme is dat de eerste BioShock in eerste instantie ook al te kampen had met dit probleem.

Het probleem was dat als je het spel op een breedbeeld monitor speelde je geen extra ruimte aan de zijkanten kreeg, maar dat er schermruimte van boven en onder het scherm werd afgesneden om van een 4:3 beeld een 16:9 of 16:10 beeld te maken. Zie het plaatje voor verduidelijking.

Deze fout was in eerste instantie helemaal niet aanwezig in BioShock 2, maar door een bugfix laat in de ontwikkelcyclus van de game was deze fout er toch weer ingeslopen. Gelukkig voor alle gamers met breedbeeldmonitoren (en wie is dat tegenwoordig nu niet?) is het probleem nu opgelost. De game wordt automatisch gepatcht zodra je hem opstart.

BioShock widescreen probleem

Het probleem zoals dat ook in BioShock 2 voorkwam: bij een breedbeeld resolutie werd het scherm niet horizontaal breder maar vertikaal ingekort, het rode gedeelte van het scherm werd niet getoond.

Dienstmeisje pist in eten: 200 zweepslagen

Een dienstmeisje in Saudi-Arabië is veroordeeld tot tweehonderd zweepslagen en een jaar gevangenisstraf. Het meisje kreeg die straf omdat ze het eten van haar werkgevers met haar urine vermengd had. Ze was het niet eens met de behandeling die ze van haar werkgevers kreeg.

Het strengislamitische Saudi-Arabië staat er om bekend dat dienstmeisjes vaak slecht behandeld worden. Ze worden vaak fysiek en seksueel misbruikt. Ook nemen veel werkgevers de papieren van hun hulpen in de huishouding af.

Internationale mensenrechtenorganisaties voeren al jarenlang actie tegen de uitbuiting van de huishoudelijke hulpen in het land.

Spyker rondt koop Saab af

Spyker Cars heeft de overname van Saab vandaag officieel afgerond. Dat liet het bedrijf weten. Om 16.30 uur ging het eigendom van Saab over van General Motors (GM) naar Spyker.

Saab Automobile en Spyker Cars gaan voortaan als zusterbedrijven door het leven onder de paraplu van het aan de beurs in Amsterdam genoteerde Spyker Cars NV. "Deze overeenkomst stelt de toekomst van Saab veilig", aldus Spyker in een verklaring. "We zijn opgetogen, de toekomst van Saab is nu veilig gesteld", zei Spyker-topman Victor Muller.

Spyker rondt koop Saab af

[UPD] Tot level 61 in Borderlands DLC

UPDATE 17:00: Blijkbaar gaat morgen pas de DLC van Borderlands online. Graeme Boyd twitterde dat een paar uur geleden. De PC en PS3 versie zijn vooralsnog niet vertraagd. General KnoXX zelf heeft trouwens ook van zich laten horen op twitter.

Oorspronkelijk bericht: 2K Games heeft vandaag laten weten dat de nieuwe DLC voor Borderlands, genaamd The Secret Armory of General Knoxx, vandaag op Xbox Live zal verschijnen. De DLC belooft dubbel zoveel pret als Dr Zed's Zombie Island en een verhoogde levelcap, tot 61. Xbox Live zal als eerste aan de slag kunnen, voor 800 Microsoft Points (ongeveer €10). Op donderdag zal de PC en de PS3 mee kunnen doen, voor dezelfde prijs.

The Secret Armory of General Knoxx gaat verder na het einde van de game zelf, met een compleet nieuwe gebied om te verkennen, inclusief nieuwe voertuigen en vijanden. Ook zijn er een nieuw soort wapens beschikbaar, de pearlescent, die de allerbeste in de game zullen worden. Waar meerdere spelers nogal teleurgesteld waren over de kwaliteiten van de huidige oranje wapens, verzekerde de ontwikkelaar dat deze soort écht beter zal zijn. Ook reageerden ze met General Knoxx op de kritiek die Borderlands kreeg over het einde. Ze beloven dat de 'end-game loot' een stuk beter zal zijn.

 

WK-zorgen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is nog lang niet klaar voor het komende wereldkampioenschap voetbal (11 juni - 11 juli). Dat liet secretaris-generaal Jerome Valcke van de wereldvoetbalbond FIFA vandaag eerlijk weten na een bijeenkomst van WK-werkgroepen in Sun City.

De topman van de FIFA was opvallend duidelijk in zijn commentaar. "Als de vraag luidt: kunnen we morgen aan het WK beginnen, dat is het antwoord nee. Dat komt alleen al doordat Soccer City nog niet gereed is. We moeten bovendien nog 700.000 tickets verkopen. Op dit moment kan ik eigenlijk nog een hele lijst opstellen van zaken die voor het WK nog niet in orde zijn."

Ferrari haalt hard uit naar nieuwe F1-teams

Ferrari heeft in een column op haar website hard uitgehaald naar de nieuwe teams in de Formule 1. Ze staan er niet rooskleurig voor en dit is de schuld van voormalig FIA-president Max Mosley die de situatie heeft laten ontstaan. Dit alles in het jaar waarin de Formule 1 zestig jaar bestaat.

Komende week is de laatste testweek in Barcelona, maar niet voor ieder team. "Van de dertien teams die zich hebben aangemeld of een poging daartoe hebben gedaan, hebben er nog maar elf zich laten zien op het circuit. Sommigen wat later dan anderen, waarbij sommigen hebben nog maar een paar honderd kilometer gereden terwijl anderen meer gereden, maar nog veel te langzaam zijn," zo staat er in de column te lezen.

"Bij het twaalfde team, Campos Meta, heeft onlangs een verandering in de structuur en het management plaatsgevonden. Het team heeft een flinke financiële injectie gekregen van een gulle hulpgever, die dit wel vaker doet. Maar het team zal er snel achterkomen dat deze ook wat terug verwacht voor het geld. Het valt nog te bezien of de door Dallara ontworpen auto straks over de baan van Barcelona rijdt. Waaschijnlijk zien we de Senna-naam pas in Bahrein in de Formule 1 terugkeren."

"Het dertiende team, US F1, verstopt zich vooralsnog in Charlotte, North Carolina, tot ontzetting van de Argentijn Lopéz. Hij dacht dat hij (met hulp van president Kirchner) in de Formule 1 zat, maar nu zal hij helemaal opnieuw moeten beginnen. Verbazingwekkend genoeg beweert het team schaamteloos dat alles nog steeds in orde is onder die met sterren en strepen gevulde hemel van hun."

"Verder hebben we nog de Servische aasgieren (Stefan Grand Prix, red.). Eerst begonnen ze een belachelijke rechtszaak tegen de FIA en daarna pikten ze het Toyota-lijk volledig kaal. Ze hebben een aantal mensen bij elkaar verzameld waar nog steeds een lucht van schandalen omheen hangt. Ze cirkelen nu, met waarschijnlijk hulp van de eerder genoemde hulpgever, in de lucht, wachtend tot het eerste team zich noodgedwongen moet terugtrekken."

"Dit is allemaal de erfenis van een door een voormalig FIA-president (Max Mosley, red.) gevoerde heilige oorlog. Het doel was om kleinere teams toe te laten de Formule 1. En dit is het resultaat: twee teams die naar de start van het seizoen strompelen en een derde team dat wordt geholpen door een onzichtbare hand. En het vierde team? Daar kun je maar beter de afdeling vermiste personen voor bellen. Ondertussen hebben we met BMW en Toyota twee constructeurs verloren en is er van Renault weinig meer over dan alleen de naam. Was dit het allemaal waard?"

Van Dijk verlaat FC Utrecht

Gregoor van Dijk zal aan het eind van het seizoen FC Utrecht verlaten. Dat meldt de eredivisieclub op de website. De 28-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2012, maar in onderling overleg is besloten de samenwerking eerder te beëindigen.

De voormalige aanvoerder kwam in Utrecht steeds vaker op de reservebank te zitten en uitte zijn onvrede daarover onlangs in de media. Dat viel niet zo goed bij de clubleiding. "In januari hebben we de afspraak gemaakt dat we in maart of april verder over de toekomst zouden praten, maar uitlatingen van Gregoor in het blad Voetbal International hebben dit proces versneld", aldus technisch directeur Foeke Booy. Van Dijk werd voor dit interview een week geschorst. "Het is jammer dat het zo is gelopen", vervolgt Booy. "Maar we zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het geen zin heeft zo nog samen door te gaan. Gregoor kan, tegen door FC Utrecht te bepalen voorwaarden, na dit seizoen overstappen naar een andere club."

Geen install voor God of War 3

Tegenwoordig tjilpt de halve wereld de zin en onzin van het leven op twitter; net als gamedeveloper Christer Ericson van Sony. Niet alles is nutteloos, want onlangs twitterde hij dat God of War 3 niet geïnstalleerd hoefde te worden.

Nog een tijdje terug twitterde Sony-ontwikkelaar Tim Moss dat hij blij was dat er zoiets als een Dual Layer Blu-Ray schijfje bestond. Ondanks het feit dat deze Blu-Ray schijfjes volgepropt zitten met 35 to 40 gigabyte aan pure pret, heb je hooguit 5MB nodig om je savegame kwijt te kunnen. 

Je kan weer lekker met Kratos' kettingen rammelen op (vermoedelijk) 16 maart.

Gow3

Hij is vandaag niet vrolijk, niet vrolijk, niet vro...

 

Man biedt exen aan voor seks

Een 37-jarige man uit Zandvoort kon er niet mee omgaan dat hij gedumpt werd. Uit wraak plaatste hij op naam van zijn ex-vriendinnen seksadvertenties op internet. Ook stuurde hij zijn exen dreig-sms'jes.

Ten gevolge van de advertenties werden de vrouwen lastiggevallen door op seks beluste mannen. Eén van hen kreeg maar liefst tweehonderd reacties. Sommige hitsige mannen stonden zelfs bij de nietsvermoedende vrouwen aan de deur.

De rancuneuze man moest gisteren voor de rechtbank verschijnen. Daar hoorde hij vijftien maanden cel tegen zich eisen.

Lutherse bisschop dronken achter het stuur

Bisschop Margot Kässmann, hoofd van de overkoepelende Evangelische Kerk in Duitsland (EKD), is dronken achter het stuur van haar dienstauto aangetroffen. Dat gebeurde afgelopen zaterdagavond in de binnenstad van Hannover, heeft zij vandaag toegegeven. Kässmann is naast voorzitter van de EKD ook de lutherse bisschop van Hannover.

"Ik ben van mezelf geschrokken, dat ik zo'n grove fout heb begaan", zei Kässmann tegen de Duitse krant Bild. Zij voegde eraan toe de consequenties van haar gedrag te zullen aanvaarden.

Kässmann werd door de politie aangehouden omdat ze door rood was gereden. Een blaastest wees uit dat ze een alcoholpercentage van 1,54 promille in haar bloed had, drie maal het toegestane niveau.

Alonso wil nog steeds wielerploeg met Contador

Alberto Contador staat dit seizoen nog steeds onder contract bij Astana, maar volgend seizoen zou hij best wel eens voor de wielerploeg van Formule 1-coureur Fernando Alonso kunnen gaan rijden. Het is nog steeds de wens van de tweevoudig wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport om een wielerploeg met Contador op te zetten.

"Het is een project voor me, een soort droom," aldus Alonso die dit jaar voor Ferrari gaat rijden. "Het opzetten van een topteam dat in de positie zal zijn om de Tour de France te winnen zou een prachtig gevoel geven. Ik weet dat het niet makkelijk is om een ploeg vanaf de grond op te bouwen. Je hebt goede renners nodig, een goede technische staf en natuurlijk veel sponsoren. Voorlopig ben ik niet in de positie om zoiets op te starten, vanwege de economie."

"Het is iets waar Alberto en ik aan kunnen werken, ik sta er open voor. Ik weet dat hij dit jaar nog bij Astana zit, maar ik weet zeker dat hij volgend jaar zeer geïnteresseerd zou zijn als de kans zich voordoet."

Urker jongen vervolgd voor moord op Dirk Post

De 14-jarige Urker jongen Dirk Post is volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Lelystad door steekwonden omgekomen. Het OM heeft vandaag gemeld dat de 15-jarige verdachte in deze zaak wordt verdacht van moord. Hij zou Post afgelopen november met voorbedachten rade hebben gedood.

De rechtszaak tegen de 15-jarige en twee minderjarige medeverdachten wordt waarschijnlijk op 1 juni door de rechtbank behandeld. De rechtbank moet nog besluiten of de zaak in het openbaar wordt behandeld of achter gesloten deuren, zoals gebruikelijk is bij minderjarige verdachten. In de zaak van de 15-jarige hoofdverdachte is volgende week dinsdag een pro-formazitting, waarbij rechtbank, OM en advocaat bespreken wat er nog moet gebeuren voor de zaak inhoudelijk kan worden behandeld, aldus een woordvoerster van het OM.

'CPB te optimistisch over overheidstekort'

Het tekort van de overheid valt hoger uit dan verwacht, blijkt uit de voorlopige rekening 2009 van het Ministerie van Financiën. Het Centraal Planbureau (CPB) ging juist uit van een neerwaartse bijstelling.

Het tekort van de overheid, berekend op basis van de regels gesteld door de Europese Monetaire Unie (EMU), is vorig jaar volgens een voorlopige berekening uitgekomen op 5,3% van het bruto binnenlands product, aldus Financiën in een gisteravond vrijgegeven brief aan de Tweede Kamer. Daarmee wordt de raming met 0,2 procentpunt bijgesteld ten opzichte van de 5,1% waarvan in de najaarsnota werd uitgegaan.

De verhoging is opvallend, omdat het CPB vorige week maandag nog een tabel met kerngegevens publiceerde waarin de rekenmeesters van de overheid uitgingen van een tekort van 4,5%. Dat zou een forse neerwaartse bijstelling hebben ingehouden. Voor 2010 en 2011 spiegelde het CPB een tekort voor van 6,1% en 4,7% respectievelijk. Wel tekende het bureau hierbij aan dat de cijfers "nog in beweging" waren.

Een woordvoerder van het CPB verwijst naar de raming die het bureau op 16 maart naar buiten brengt. Pas dan zal het planbureau ook in een inhoudelijke toelichting voorzien. Financiën geeft aan dat verschillende mee- en tegenvallers leidden tot de bijstelling. Onder de tegenvallers zijn lagere belastinginkomsten, hogere zorguitgaven en de aanmerking van de laatste kapitaalversterking aan ABN Amro als 'saldorelevant'.

Er zijn ook meevallers aan de uitgavenkant als gevolg van onderuitputting op diverse begrotingen, de rente-uitgaven, de EU-afdrachten en de opbrengsten van de interventies in financiële sector, aldus het ministerie. De verwachting van de schuld van de overheid is niet bijgesteld ten aanzien van de najaarsnota. Deze blijft voor 2009 op 62% van het bruto binnenlands product. Het CPB zat hier op 61,7%. Voor 2010 en 2011 voorzag het overheidsbureau 66,4% en 68,4%.

In de aan het parlement verstuurde document zet Financiën het tekort en de schuld van Nederland af tegen dat van een aantal andere landen in de eurozone. In de grafiek zweeft Nederland rond het midden. Ten aanzien van het tekort zit Nederland op een lijn met Italië, dat wel een hogere schuld heeft. Spanje heeft een hoger tekort, maar een lagere schuld. Frankrijk doet op beide punten onder voor Nederland.

Landen als Cyprus, Finland en Luxemburg doen het op beide criteria juist beter. Griekenland staat er op beide punten het slechts van de zone voor. Het heeft net als Ierland een tekort van tussen de 12% en 13%.

Spaanse voetbalclubs willen hulp van regering

De voetbalclubs in Spanje hebben de regering gevraagd of ze hen wil helpen om door de crisistijd heen te komen. Dit heeft de voorzitter van de Spaanse voetballeague (LFP), Jose Luis Astiazaran, gezegd.

"De toekomst van het Spaanse voetbal kan in gevaar komen als we geen maatregelen nemen", aldus Astiazaran die zegt dat de LFP wil dat de regering de belasting op voetbaltickets met ruim de helft verlaagt. Nu verdwijnt zestien procent van het bedrag voor de kaartjes in de schatkist. De voetbalclubs willen dat dit wordt verlaagd naar zeven procent. "Het terugbrengen van de belasting kan de clubs alweer een eind op weg helpen", stelt Astiazaran.

'Echtgenote weigerde foto met Tiger Woods'

Elin Nordegren mag haar echtscheidingsadvocaat dan hebben teruggefloten, ze heeft echtgenoot Tiger Woods nog niet vergeven. De overspelige golfer wilde voor zijn publiekelijke excuses een familieportret laten maken, maar dat weigerde Nordegren volgens Radar Online.

"Ze was woedend en vertelde hem dat het portret er zeker niet zou komen", doet een bron uit de doeken. Tiger zou aangedrongen hebben op een fotomoment met het hele gezin, maar toen Elin voet bij stuk hield, gaf hij toe. "Op dit moment heeft Elin de broek aan, zij bepaalt wat er gebeurt."

Woods ging vrijdag publiekelijk door het stof. Hij verontschuldigde zich voor zijn gedrag en vroeg zijn fans om hem te blijven steunen. Elin was niet aanwezig bij Tigers excuses. De golfer gaf aan dat hij weer naar een afkickkliniek gaat om zijn seksverslaving aan te pakken. "Hij doet er alles aan om zijn huwelijk te redden. Elin heeft nog geen scheiding aangevraagd, maar ze draagt haar trouwring niet en ze wonen al maanden niet meer bij elkaar."

Toch gloort er een lichtpuntje voor Woods. Na zijn publieke excuses stapte hij met zijn vrouw en twee kinderen in het vliegtuig naar Arizona. Dat was de eerste keer dat de golfer en zijn gezin langere tijd met elkaar doorbrachten sinds zijn affaires aan het licht kwamen.

Elin en Tiger in betere tijden (foto: Novum/AP)

'Red Steel 2' moet hardcore gamer terugbrengen naar Wii

"'Red Steel 2' brengt de hardcore gamers terug naar de Nintendo Wii." Dat zegt Jason Vandenberghe, creative director bij Ubisoft, in een interview met Computerandvideogames.

Volgens Vandenberghe komt 'Red Steel 2' straks voor veel hardcore gamers als een geschenk uit de hemel: "Ik denk dat wij een hoop gamers weer na een lange tijd op hun Wii laten spelen. Als je Nintendo Wii al een tijdje stof staat te vangen, is dit een game voor jou."

Hoewel 'Red Steel 2' als een hardcore-titel wordt gezien, gelooft Vandenberghe eigenlijk niet in deze termen. "Sommige ontwikkelaars trekken een scheidslijn tussen hardcore en casual titels voor de Wii. Dat is ronduit belachelijk! Er bestaat enkel één grote groep gamers met verschillende smaken. Wij proberen een game te maken die gamers graag willen spelen ongeacht in welk 'doelgroepje' ze vallen."

De uitspraken van Vandenberghe staan lijnrecht tegenover de groeiende consensus onder uitgevers dat er op de spelcomputer van Nintendo enkel met familievriendelijke spelletjes geld kan worden verdient.

'Red Steel 2' moet hardcore gamer terugbrengen naar Wii
'Red Steel 2' moet hardcore gamer terugbrengen naar Wii (Foto: Novum)

Sony heeft moeite piraterij op PSP te bestrijden

De komst van de nieuwe PSPgo, een PSP met opslagruimte in plaats van een UMD-opening, heeft piraterij niet kunnen verminderen. Dat zegt Sony-topman Rob Dyer in een interview met Industry Gamers.

Rob Dyer legt uit: "We hadden vorig jaar een geweldige line-up, maar het grootste probleem op de PSP bleef bestaan; piraterij. We hebben dit helaas niet kunnen verminderen."

De lancering van de PSPgo heeft volgens Dyer dan ook niet het verwachte resultaat behaald. "We hoopten dat piraterij af zou nemen door mensen direct op de PSP games te laten kopen. Dat blijkt tot nu toe niet de oplossing te zijn."

Sony werkt aan een nieuw plan, maar dit blijft volgens Dyer voorlopig nog strikt geheim. "We hebben een aantal ideeën over het bestrijden van piraterij, maar deze mag ik op dit moment nog niet bekendmaken. We moeten dit probleem oplossen omdat uitgevers nu simpelweg niet dezelfde omzet behalen als een aantal jaar geleden."

Sony heeft moeite piraterij op PSP te bestrijden
Sony heeft moeite piraterij op PSP te bestrijden (Foto: Novum)

Vancouver vandaag

Elke dag krijg je van FOK!sport een overzicht van wat er die avond en nacht valt te verwachten. Vandaag komen er weer Nederlanders en natuurlijk valt dat ook weer te zien op de televisie.

Overzicht evenementen

Tijdstip Evenement Onderdeel Medaille
18:00 uur Curling, dames Japan - Zweden nee
18:00 uur Curling, dames Zwitserland - Duitsland nee
18:00 uur Curling, dames Verenigde Staten - China nee
18:00 uur Curling, dames Canada - Groot-Brittannië nee
18:30 uur Alpineskiën, heren Eerste run reuzenslalom nee
19:30 uur Freestyleskiën, dames Kwalificatie cross nee
19:30 uur Noordse combinatie Landenwedstrijd, springen nee
20:00 uur Langebaanschaatsen, heren 10.000 meter ja
20:30 uur Biatlon, vrouwen Estafette ja
21:00 uur IJshockey, heren Zwitserland - Wit-Rusland nee
22:00 uur Alpineskiën, heren Tweede run reuzenslalom ja
22:00 uur Freestyleskiën, dames 1/8 finales cross nee
22:33 uur Freestyleskiën, dames Kwartfinale cross nee
22:52 uur Freestyleskiën, dames Halve finale cross nee
23:00 uur Curling, heren China - Canada nee
23:00 uur Curling, heren Zweden - Denemarken nee
23:00 uur Curling, heren Groot-Brittannië - Noorwegen nee
23:00 uur Curling, heren Zwitserland - Frankrijk nee
23:00 uur Noordse combinatie Landenwedstrijd, langlaufen ja
23:03 uur Freestyleskiën, dames Finale cross ja
01:30 uur Kunstrijden, dames Korte kür nee
01:30 uur IJshockey, heren Canada - Duitsland nee
02:00 uur Bobslee, vrouwen Eerste en tweede run tweemansbob nee
04:00 uur Curling, dames Zwitserland - Verenigde Staten nee
04:00 uur Curling, dames Canada - Rusland nee
04:00 uur Curling, dames Japan - Denemarken nee
04:00 uur Curling, dames Zweden - Duitsland nee
04:00 uur IJshockey, heren Tsjechië - Letland nee
06:00 uur IJshockey, heren Slowakije - Noorwegen nee


Nederlanders in actie:

Vanavond 20:00 uur Nederlandse tijd is de 10.000 meter voor heren. Voor ons land komen Sven Kramer, Bob de Jong en Arjen van de Kieft aan de start. Bij het bobsleeën voor dames komt de Nederlandse tweemansbob in actie. Vandaag wordt de eerste en tweede run afgewerkt.

Prominenten in actie:

Op de 10.000 meter bij de heren hebben de Nederlandse schaatsers te maken met concurrentie van de Noor Bøkko, Ivan Skobrev en de verrassende winnaar van het zilver op de 5.000 meter bij het langebaanschaatsen, de Zuid-Koreaan Lee. Bij het alpineskiën staat de reuzenslalom voor heren op het programma en bij het ijshockey voor heren is men aanbeland bij de play-offs.

Televisie uitzendingen:

Tijd Zender Programma
17:30 uur Eurosport Diverse evenementen + herhaling
18:00 uur ARD Olympia Live
19:00 uur Nederland 1 Olympische spelen LIVE
06:00 uur RTL 7 Evers staat op vanuit Vancouver
07:00 uur Nederland 1 Olympische samenvattingen

 

Verkiezingen Tweede Kamer op 9 juni

De verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer zullen op woensdag 9 juni plaatshebben. Koningin Beatrix heeft het demissionaire kabinet gevraagd te bevorderen dat de Tweede Kamer wordt ontbonden, zodat nieuwe verkiezingen kunnen worden georganiseerd. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag gemeld. De vorstin heeft vandaag ook ontslag verleend aan de PvdA-bewindslieden.

Premier Jan Peter Balkenende had hun ontslag zaterdag per brief aangeboden, omdat de PvdA uit het kabinet stapte. De bewindslieden van CDA en ChristenUnie hebben hun functie ter beschikking gesteld. De koningin houdt dat in overweging.

Het staatshoofd heeft de bewindslieden gevraagd al datgene te blijven doen wat zij in het belang van het Koninkrijk noodzakelijk vinden.

Pluim kan Vitesse verruilen voor topclub

Wiljan Pluim, de aanvallende middenvelder van Vitesse, twijfelt over een langer verblijf in Arnhem. Pluims contract loopt af en Vitesse heeft hem een aanbieding gedaan om tot medio 2013 te tekenen, maar er is ook een topclub die hem zou willen inlijven.

De 21-jarige Pluim praat deze week met de club uit de top van de Eredivisie, van wie hij de naam niet mag noemen. "We hadden een prima kennismakingsgesprek met een club uit de Nederlandse top. We willen Vitesse niet aan het lijntje houden. Deze week komen we met een reactie op het Arnhemse aanbod," zegt Pluims zaakwaarnemer tegen Voetbal International. "We zijn benieuwd naar hun visie. Wiljan is een jonge speler en moet veel spelen om beter te worden. Zijn ontwikkeling staat centraal. Maar zo'n club komt misschien maar één keer voorbij."

Een constructie waarbij Pluim door de topclub wordt vastgelegd, om vervolgens verhuurd te worden, is voor de speler minder interessant. Dan kan hij volgens zijn zaakwaarnemer beter op het prima aanbod van Vitesse ingaan. De Zwollenaar speelde tot nu toe vijftien duels in de Eredivisie namens Vitesse, waarin hij één keer scoorde.

Talibanstrijders blazen zichzelf per abuis op

Vier strijders van de Pakistaanse Talibanbeweging hebben zich vandaag per ongeluk de dood ingejaagd. Ze plaatsten explosieven bij het huis van een rivaliserende stamoudste, maar de bommen ontploften voortijdig. Zes medestrijders raakten gewond. Dat meldden de lokale autoriteiten.

Het doelwit was Malik Hakimullah, een plaatselijke leider uit het dorp Ali Sherzai Dar bij de grens met Afghanistan. In de strijd die het noordwesten van Pakistan al jaren in zijn greep houdt, had hij de kant van de Pakistaanse overheid gekozen. Hakimullah was op het moment van de explosie niet thuis.

Vanwege de onrust in het grensgebied was hij een tijd geleden verhuisd naar de regionale hoofdstad Peshawar.

Poll: 'FOK!kers stemmen PVV of D66'

De meeste FOK!kers gaan op de Tweede Kamer Verkiezingen stemmen op D66 of PVV. Dat blijkt uit een poll die we gehouden hebben op de Frontpage. De partijen D66 en PVV gaan gelijk op.

De partijen van Alexander Pechtold en Geert Wilders scoren ruim 25 procent. Mark Ruttes VVD staat op de derde plek met 11 procent. De SGP hoeft niet te rekenen op veel stemmen van FOK!kers, slechts 31 mensen zal op de SGP gaan stemmen.

Bijna 10 procent weet nog niet wat ze gaan stemmen en 2 procent stemt blanco. Zojuist is bekendgemaakt dat de volgende verkiezingen op 9 juni zal zijn.

Stem ook op de FOK!poll

Volendam schorst duo

FC Volendam zal vrijdag tegen Helmond Sport spelen zonder rechtsback Kelvin Maynard en aanvoerder Paul de Lange. Interim-trainer Johan Steur heeft het duo een week geschorst, nadat zij het afgelopen vrijdag in de rust van de wedstrijd tegen MVV aan de stok kregen met elkaar.

"In de rust escaleerde het tussen die twee", licht Steur de straf toe in het Noordhollands Dagblad. "Spelers mogen best woorden met elkaar hebben, als het maar binnen proporties blijft. Dat was nu duidelijk niet het geval. Daarom heb ik ze voor een week geschorst en spelen ze vrijdag niet mee tegen Helmond Sport." Steur ontnam De Lange tevens de aanvoerdersband. Voor Maynard is het de tweede keer dat hij gestraft wordt. Eerder dit seizoen kwam hij ook al in opspraak na de wedstrijd tegen FC Omniworld, toen hij samen met Melvin Platje ruzie kreeg met supporters uit Almere.

'Games seksualiseren meisjes'

Videogames zijn in combinatie met andere media verantwoordelijk voor de toenemende seksualisering van vrouwen. Dat meent Dr. Linda Papadopoulos (zie foto). Volgens haar wordt er in veel games, net als in veel tijdschriften en op televisie, een 'hyperseksueel beeld' van vrouwen gegeven waar meisjes zich aan spiegelen.

Volgens Papadopoulos kan seksuele content in games schadelijk zijn voor jonge meisjes: "Doordat sommige games laten zien dat een vrouw verleidelijk moet zijn om begeerd te worden, treden steeds meer meisjes met hun seksualiteit op de voorgrond."

De psychologe, die eerder in Britse programma's als 'Big Brother' en 'Celebrity Fit Club' verscheen, noemt als voorbeeld de internet-game 'Miss Bimbo'. Hierin moeten jonge meiden proberen om de 'heetste, coolste en meest intelligente bimbo ter wereld te worden!'

De uitspraken van Papadopoulos zijn onderdeel van een Brits onderzoek dat binnenkort over dit ontwerp wordt gepubliceerd. In haar stuk lobbyt ze onder andere voor een verplichte sticker op gefotoshopte afbeeldingen van vrouwen en een hoger leeftijdslimiet voor steeds pikanter wordende mannenbladen.

'Games seksualiseren meisjes'
'Games seksualiseren meisjes' (Foto: Novum)

De Jager en Huizinga worden minister

CDA-staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) wordt de nieuwe minister van Financiën, als opvolger van de opgestapte PvdA'er Wouter Bos. Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer wordt ChristenUnie-staatssecretaris Tineke Huizinga die nu staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat is. Zij volgt Jacqueline Cramer van de PvdA op.

Jan Kees de Jager opvolger van Bos

TMF Awards naar Enschede

De TMF Awards worden dit jaar uitgereikt in Enschede. Tijdens een openluchtfestival met optredens van bekende nationale en internationale artiesten op 26 juni, krijgen de winnaars de publieksprijzen overhandigd. Dat maakte de jongerenzender vandaag bekend.

De muziekprijzen worden voor de veertiende keer uitgereikt. Tot vorig jaar gebeurde dat tijdens een grote show, eerst in Ahoy en later in de Heineken Music Hall. Vorig jaar introduceerde de zender het TMF Awards Festival; een buitenfestival waar tussen optredens door de prijzen worden uitgedeeld.

De eerste editie had plaats in Rotterdam. Dit jaar wordt het festival gehouden in Enschede. De Twentse stad wil zich profileren als studentenstad.

'Battlefield 3 gaat knallen'

Voormalig DICE CEO Fredrik Liliegren heeft een tipje van de sluier opgelicht over de ontwikkeling van Battlefield 3. Volgens Liliegren zal Battlefield 3 mensen compleet wegblazen. Voordat hij voor Antic Entertainment ging werken heeft hij een groot deel van de ontwikkeling van BF3, die niet eens officieel is aangekondigd, meegemaakt.

'Ik weet wat er op PC-gebied gaat gebeuren voor Battlefield 3, en na drie jaar hebben ze dat nog steeds niet aangekondigd. Ik heb een non-disclosure agreement getekend, dus ik mag niet zeggen wat. Maar ik weet dat het niet niks zal zijn'. Aldus de enthousiaste maar vage Liliegren. 'Het zal in ieder geval iedereen wegblazen.'

Liliegren wil ook zeggen dat de aankondiging en release ongeveer dezelfde impact zal hebben als Modern Warfare 2. Hij wijst er wel op dat ze amper iets met elkaar gemeen hebben qua ervaring.

Voor DICE is het ongetwijfeld een druk jaar. Battlefield: Bad Company 2 is om de hoek (volgende week), en er kan voorzichtig aangenomen worden dat de aankondiging van BF3 niet zo heel ver weg is.

BF3

Games aankondigen is voor watjes.

Heiden: "Kramer is nog geen legende"

Vanavond gaat Sven Kramer op jacht naar zijn tweede goud tijdens de Winterspelen in Vancouver. Kramer, die al de titel op 5.000 meter op zak heeft, hoopt die van de 10.000 meter daar aan toe te kunnen voegen. Daarnaast kan hij met de ploegenachtervolging ook nog goud pakken.

Mocht Kramer in die missie slagen, dan zal hij tot de 'groten' in de geschiedenis van het langebaanschaatsen horen. Eric Heiden, goed voor vijfmaal goud bij de Winterspelen van Lake Placid in 1980, is van mening dat de jonge Fries nu nog niet in het rijtje Ard Schenk, Eric Heiden en Johann Olav Koss thuishoort. "Begrijp me goed, he is a special guy. Als hij de 1500 meter had gewonnen, had hij het niveau van ons soort schaatsers bereikt," aldus de Amerikaan tegenover AD Sportwereld. "In het rijtje legendes past hij nog niet. Maar dat kan later in zijn loopbaan echt nog wel gebeuren."

"In het verleden kon je je toeleggen op alle afstanden, er werd nog niet echt gespecialiseerd. Het allrounden was de norm, je moest alles kunnen. Nu zie je dat elke afstand zo'n beetje zijn eigen lichaamstype heeft. De Aziaten op de sprint, met hun lage zwaartepunt in de bochten. Een man als Shani Davis, gebouwd voor de middenafstanden. En een gigant als Sven, praktisch onverslaanbaar op de lange afstanden. Maar een alleskunner? Dat gaat echt niet meer," aldus Heiden die denkt dat zijn prestatie van 1980 niet meer geëvenaard zal worden. "Ik zie niemand meer die wat dat betreft in mijn buurt komt."

Platenlabel schuift Jennifer Lopez aan de kant

Jennifer Lopez staat niet langer onder contract bij platenmaatschappij Sony. Haar manager bevestigt de breuk. "De tijd was rijp voor een verandering", schreef hij in een officiële verklaring.

Lopez' manager stelt dat zowel de zangeres als haar platenlabel achter de breuk staat. Op internet doen geruchten de ronde dat Sony de 40-jarige zangeres heeft gedumpt. Het concern zou geen idee meer hebben wie de fans van Lopez zijn. Bovendien vliegen de platenmaatschappij en Lopez' manager elkaar geregeld in de haren, schrijft website Deadline Hollywood.

De 40-jarige zangeres en actrice deed het de laatste jaren rustig aan vanwege haar gezin. Lopez beviel op 22 februari 2008 van de tweeling Max en Emme, maar werkt weer hard aan haar comeback. Eind april moet de film 'The Back Up Plan' gaan draaien en in diezelfde maand moest Lopez' zevende studioalbum 'Love?' verschijnen. Of dat ook echt gebeurt, is onduidelijk.

Lopez zou al druk op zoek zijn naar een nieuwe platenmaatschappij. Volgens geruchten is de 40-jarige in gesprek met het hiphoplabel Def Jam.

Van Sony naar Def Jam? (foto: Novum/AP)

Woningverkoop gehalveerd

Het aantal woningverkopen in Nederland is afgelopen januari gehalveerd, in vergelijking met december 2009. Dit blijkt uit gisteren gepubliceerde gegevens van het Kadaster. Vergeleken met januari vorig jaar daalde het aantal verkopen met 11,4 procent.

In januari 2010 zijn bij het Kadaster 7.708 verkochte woningen geregistreerd. In december 2009 waren dit er 15.456. De gemiddelde koopsom voor woningen is in januari wel licht gestegen. Die steeg met 0,44 procent naar 240.650 euro. Ten opzichte van een jaar geleden bedroeg de daling bijna 6 procent.


Woningverkoop -50 procent op maandbasis

Panucci levert contract bij Parma in

Christian Panucci heeft zijn contract bij de Italiaanse club Parma opgezegd. De 36-jarige voetballer zegt geen motivatie meer te hebben om voor de ploeg te voetballen.

Volgens Panucci is de reden van zijn vertrek niet de slechte verstandhouding met coach Francesco Guidolin, zo verzekert hij op de website van Parma. De Italiaan levert zijn contract in om "strikt persoonlijke redenen". Panucci had bij de Serie A-club nog een verbintenis tot eind juni. Of de 57-voudig international ergens anders gaat voetballen, is niet bekend.

Panucci speelde pas sinds de zomer bij Parma. Daarvoor was hij jarenlang actief bij AS Roma. Ook voetbalde hij bij onder meer bij AC Milan, Real Madrid, Internazionale, Chelsea en AS Monaco.

Bemiddelling in badmintonwereld mislukt

Sportkoepel NOC*NSF is er niet in geslaagd om een slepende kwestie de badmintonwereld uit te helpen. De Nederlandse badmintonbond sloot onlangs een contract af met Yonex en wilde dat de Nederlandse toppers in landenwedstrijden met materiaal van de sponsor gaan spelen, terwijl ze onder contract staat van een concurrent.

Dicky Palyama, Eric Pang en Judith Meulendijks weigeren met materiaal van de bond te spelen en worden daarom uitgesloten van deelname aan landenwedstrijden. Daarom hebben ze een kort geding aangespannen dat morgen zal dienen. Het NOC*NSF heeft nog een poging gedaan om de partijen er uit te laten komen, maar dit heeft niets opgeleverd.

Bij het geding van morgen heeft zich ook een juniorenspeelster aangesloten. "Wij hebben ook een groot aantal spelers uit de juniorenselectie onder onze hoede. Voor hen is dit ook van toepassing en maakt het allemaal nog moeilijker. De naam van de speelster maken we in overleg met haar ouders nog niet bekend," zo meldt Peter Blommaert van sponsor Dunlop Slazenger.

'Van Hooijdonk gaat Hiddink helpen in Turkije'

Pierre van Hooijdonk wordt vanaf augustus assistent bij het Turkse nationale elftal. De oud-Feyenoorder gaat Guus Hiddink helpen bij diens bondscoachschap, zo meldt de Turkse krant Milliyet vandaag.

Hiddink tekende vorige week een contract voor twee jaar bij de Turken. Het was toen nog niet bekend wie hem, naast de Turkse oud-international Oguz Cetin, zou assisteren. De bond gaf wel aan dat het om een Nederlander gaat.

De 40-jarige Van Hooijdonk speelde van 2003 tot 2005 bij Fenerbahçe. In de jaren daarvoor leidde hij Feyenoord naar de UEFA Cup-winst. Ook voetbalde hij onder meer bij NAC Breda, Celtic en Nottingham Forest. In 2007 sloot hij zijn carrière af bij opnieuw Feyenoord.

Van Poppel: "Haussler beter dan vorig jaar"

Cervélo rekent dit voorjaar weer op Heinrich Haussler. De Duitser werd vorig jaar tweede in zowel Milaan - San Remo als de Ronde van Vlaanderen. Jean-Paul van Poppel, ploegleider van Haussler,  zegt dat de Duitser dit jaar nog sterker is geworden en weer mikt op Vlaanderens Mooiste.

"Haussler is gefocust op de Ronde van Vlaanderen," aldus de Nederlander tegen Sporza. "Haussler wil zich laten zien in alle klassiekers en zit op schema. Vorig jaar was hij misschien iets te vroeg in vorm en daarmee nam hij vorige week wat gas terug om niet te forceren. Hij wil zich laten zien in alle klassiekers, maar hij is gefocust op de Ronde van Vlaanderen. Haussler staat verder dan vorig jaar, want toen was het voor hem nog nieuw om aan het front te strijden. En ondertussen won hij ook al een rit in de Tour de France."

Cervélo heeft met Thor Hushovd ook de titelverdediger van de Omloop het Nieuwsblad, waar zaterdag het Belgische wegseizoen mee wordt gestart. Volgens Van Poppel moeten we van de geblokte Noor niet teveel verwachten. "Door ziekte is hij later aan de voorbereiding begonnen. Hij kan nog geen top zijn en zal dus wellicht geen hoofdrol opeisen. Maar goed, de grote klassiekers komen maar over een paar weken en daarvoor kan hij klaar zijn."

'Green Day op Pinkpop'

Het gonsde de afgelopen weken al van de geruchten: Green Day op Pinkpop. 3FM meldde het op de radio, maar de organisatie hield zich stil. Vandaag is het dan bevestigd door de band zelf.

Op de site staat dat de Amerikaanse band op de zaterdag op het Limburgse festival zal optreden. John Mayer staat eveneens op de Pinkpop-zaterdag. Morgen worden de meeste namen bekendgemaakt tijdens de Pinkpop Persconferentie.

Een mirror van de melding staat hier.

'Medal of Honor is geen VS-propaganda'

EA Los Angeles heeft ons allen op het hart gedrukt dat de nieuwe Medal of Honor, die zich in Afghanistan afspeelt, geen politieke insteek zal hebben. Ze verwijzen hierbij naar 'The Hurt Locker', een oorlogsfilm die lovende kritieken heeft ontvangen omdat het volgens EA's Sean Decker 'Het verhaal van de soldaten vertelt'.

Met Medal of Honor willen ze hetzelfde gaan doen. The Hurt Locker wilde volgens Decker 'Bewust geen politieke boodschap meegeven. The Hurt Locker heeft zijn roem te danken aan het feit dat ze het niet over Irak hebben of waarom de oorlog is begonnen, maar over de mannen in het veld die dagelijks geconfronteerd worden met situatie op dat moment.'

Hij vervolgde dat de game ook geen redenen zal geven voor het conflict dat wordt uiteengezet, want 'Dat is niet het verhaal wat we willen vertellen. Het wordt geen propagandagame waar we op het einde met de vlag zwaaien. Het gaat letterlijk om de mensen in het veld.'

De nieuwe Medal of Honor, die zich dus in Afghanistan afspeelt, zal deze herfst uitkomen op PC, Xbox360 en PS3.

 MOH


'Geen lang-leve-de-VS in Medal of Honor'

Heavy Rain geband in de woestijn

Heavy Rain is officieel verboden in de Verenigde Arabische Emiraten. In een officiële reactie van Sony wordt bevestigd dat het spel verboden is door de Nationale Media Raad in het land.

In de verklaring van Sony staat dat de game een 18+ PEGI rating kreeg in Europa. Dit omdat het spel een echt volwassen ervaring geeft en die rating vooral te maken had met de bloedige inhoud en de naaktheid in het spel. De verklaring voegt eraan toe dat het spel niet opzettelijk controversieel is gemaakt. En dat men ook niet op zoek was naar extra sensatie. De inhoud van het spel is in overeenstemming met een mainstream Hollywood-thriller volgens Sony.

Sony geeft geen officiële uitleg over het verbod in de VAE, hoewel bovengenoemde waarschijnlijk hier iets mee te maken heeft. Eerder dit jaar werd het spel Darksiders ook al in het land geband. Door deze eerdere ban is het spel Dante's Inferno niet uitgebracht in de VAE, omdat de inhoud eenzelfde lading heeft als Darksiders en dus ook een ban zou hebben gekregen.

Origami
Dan maar wat anders gaan vouwen

Battlefield Bad Company 2 grapt met het Franse leger

In Frankrijk heeft EA wel een aparte manier van marketeren, ze maken een deel van de reclameborden voor het Franse leger na en promoten hiermee hun nieuwe game Battlefield Bad Company 2.

In de Franse metrostations hangen sinds kort posters van het Franse leger waarop staat: 'Devenez vous-même' wat 'word jezelf' betekent. Op de posters die ernaast hangen van Battlefield Bad Company 2, staat het volgende: 'Devenez plus que vous-même' en dat betekent 'word meer dan jezelf'.

Of het Franse leger binnenkort Zweden binnenvalt moet nog blijken.

Battlefield

Verdonk vindt Bos nog steeds leugenaar

Rita Verdonk vindt PvdA-leider Wouter Bos nog steeds een leugenaar. Dat zei de leider van Trots op Nederland vanochtend na afloop van haar bezoek aan koningin Beatrix. "Ik blijf achter mijn woorden staan. Wouter Bos is een draaikont."

Tijdens het spoeddebat van afgelopen donderdag over Uruzgan ging Verdonk stevig tekeer tegen Bos. Het ging om de vraag of de vicepremier wist van het NAVO-verzoek voor een langer militair verblijf in Uruzgan. Bos zei van niet, wat werd weersproken door onder anderen minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA).

Verdonk liet er geen twijfel over bestaan wie de waarheid sprak. "U zit hier te liegen, u bent een grote draaikont", hield ze Bos onder meer voor. Ook refereerde Verdonk aan 'dat rode hoofd' dat de vicepremier volgens haar al de 'hele avond had'. "Dat zie je vooral bij mensen die liegen."

Verdonk diende echter geen motie van wantrouwen in, wat gebruikelijk is wanneer het vertrouwen in een minister wordt opgezegd. Bos ging gezien 'het niveau' van het debat niet in op de opmerkingen van Verdonk.

De nestor van de Tweede Kamer, SGP'er Bas van der Vlies, uitte later op de avond wel stevige kritiek op het taalgebruik van zijn collega's. De 'krenkende rij superlatieven' is volgens hem schandelijk en slecht voor het aanzien van het parlement.

De afgelopen dagen werden de opmerkingen van Verdonk herhaaldelijk becommentarieerd. "Ik was op dat moment heel boos", zei Verdonk vandaag in een reactie op alle ophef over haar woorden. "Terugkijkend had ik wat minder boos kunnen zijn." Maar Bos is 'nog steeds een leugenaar', voegde zij daaraan toe.

De politica liet verder weten dat zij klaar is voor de vervroegde verkiezingen en zegt over voldoende geschikte kandidaten voor de Tweede Kamer te beschikken. TON is een 'politieke beweging' in de opstartfase. "Het was in eerste instantie wel even schrikken", stelde zij. Na de val van het kabinet hield zij zaterdag spoedoverleg. Daaruit bleek dat er 'genoeg kandidaten' zijn om een 'goede selectie' uit te maken voor kandidaat-Kamerleden voor TON. Hoeveel dat er zijn, wilde Verdonk niet zeggen.


Verdonk: "Aan alle mail die ik binnenkrijg merk ik dat de mensen in het land precies vinden wat ik u net verteld heb."

Internazionale in beroep tegen schorsing Mourinho

Internazionale heeft beroep aangetekend tegen de straf die José Mourinho gisteren kreeg opgelegd van de Italiaanse voetbalbond. De Portugese trainer kreeg een schorsing van drie wedstrijden en een boete van 40.000 euro.

Tijdens de wedstrijd van Internazionale tegen Sampdoria moest Inter al in de eerste helft met negen man verder nadat Walter Samuel en Ivan Cordoba met rood van het veld waren gestuurd. Het zorgde ervoor dat Mourinho een gebaar maakte alsof hij geboeid was in handboeien. Hij begon ook hysterisch te lachen, nadat Samuel Eto'o geel kreeg na een duik in het strafschopgebied.

Inter gaat niet in beroep tegen de twee rode kaarten. Esteban Cambiasso en Sulley Muntari kregen een schorsing van twee duels, omdat ze zich misdroegen op weg naar de kleedkamer. De Italiaanse club gaat wel in beroep tegen die twee straffen.

RIVM: geen relatie dood baby's en vaccin

Tussen het overlijden van drie baby's eind vorig jaar en het vaccin dat ze vlak daarvoor hadden gekregen, is geen verband aangetoond. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De drie zuigelingen overleden november 2009 vlak nadat ze waren ingeënt tegen pneumokokken met het middel Prevenar, gemaakt door medicijnfabrikant Wyeth. De kinderen waren drie tot zes maanden oud. Ze stierven anderhalf tot zes dagen na de vaccinatie.

Syriër gooit schoen naar hoofd Erdogan

Een Syriër heeft gisterenavond een schoen naar het hoofd van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan gegooid. Erdogan werd niet geraakt; de schoen vloog over zijn hoofd heen. Het incident voltrok zich in het Spaanse Sevilla, waar Erdogan zojuist een onderscheiding in ontvangst had genomen.

De 26-jarige, illegaal in Spanje verblijvende Syriër, werd door de politie ingerekend. Kennelijk wilde de man de aandacht vestigen op het lot van de Koerden. Hij riep 'Lang leve Koerdistan' toen hij de schoen wierp. Turks-Koerdische rebellen strijden al sinds 1984 voor autonomie in het zuidoosten van Turkije.

Shell niet van plan Nigeria te verlaten

Royal Dutch Shell plc heeft geen plannen zijn activiteiten in Nigeria te staken, meldt Ann Pickard, vice-president van de divisie Subsahara-Afrika van het olieconcern, vandaag.

"Geruchten die anders doen vermoeden zijn niet waar. Wij blijven en gaan niet weg", aldus Pickard. Wel spreekt de bestuurder haar zorgen uit over de toekomst van Nigeria gezien de olieproductie in het West-Afrikaanse land sinds 2005 dalende is, waarbij met name de afname in output bij de kostbare diepzeeboringen zorgen baart.

"In een land als Angola werd het afgelopen jaar door de sector op het gebied van diepzeeboringen 8 miljard dollar geïnvesteerd, twee keer zoveel als in Nigeria werd geïnvesteerd", benadrukt Pickard met betrekking tot de gemiste kansen in Nigeria.

Mass Effect 2-patch lost bugs op

Er is een 42MB zware patch uitgebracht voor de PC-versie van Mass Effect 2. Via de Bioware-site kan je deze downloaden. Voor velen komt de patch op een goed moment, omdat het een nogal heftige bug oplost.

Deze bug zorgde ervoor dat al je vaardigheden en stats van je huidige Shepard-karakter volledig gereset worden nadat je de F9-toets hebt ingedrukt direct na het vervullen van een missie. Ook zijn kleinere bugs zoals crashes, zwarte tussenschermen en het verliezen van Mass Effect 1 bij een deinstallatie van Mass Effect 2 opgelost. In de bron kan je de changelog terugvinden.

Mass Effect 2 is de nieuwste game van Bioware die over de hele wereld lovende kritieken heeft ontvangen. Dit keer zal je als Commander Shepard het opnemen tegen een mysterieus ras genaamd The Collectors.

ME2

In Mass Effect 2 had je kans al je vooruitgang te verliezen.

Bevroren baby's gedumpt bij supermarkt

Een Japanse supermarktmedewerker heeft zaterdagavond een gruwelijke ontdekking gedaan. Tijdens het verslepen van de winkelwagentjes, stuitte de man uit Okazaki op twee bevroren babylijkjes.

Uit autopsie is gebleken dat het jongetje en het meisje binnen twee dagen na hun dood zijn ingevroren. Het meisje lijkt een voldragen kind te zijn, terwijl het jongetje voortijdig werd geboren. Waarschijnlijk maken de twee kindertjes geen deel uit van een tweeling, of ze allebei dezelfde moeder hebben is nog niet bekend.

Volgens de politie vertonen de lijkjes geen sporen van uitwendige verwondingen. De doodsoorzaak of het tijdstip van overlijden kan helaas niet worden achterhaald.

De naakte babylijkjes werden aangetroffen in een winkelwagentje dat buiten voor de supermarkt stond. De baby's waren verpakt in verschillende plastic zakken en vervolgens elk in een papieren zak in het wagentje gezet. De supermarktmedewerker vond de lijkjes toen hij de karretjes binnen wilde zetten voor de nacht. De man heeft zaterdagavond geen vreemde dingen opgemerkt in of rond de supermarkt.

Sauber niet op inschrijflijst FIA

Het Formule 1-team Sauber staat nog niet op de meest recente officiële inschrijflijst die de FIA gepubliceerd heeft. In december meldde de FIA nog dat de inschrijving van het Zwitserse team rond was en dat Toyota uitgeschreven was. Nu blijken in de de officiële seizoensgids de namen van Pedro de la Rosa en Kamui Kobayashi te ontbreken.

Mogelijk dat het ontbreken van de namen en nummers bij Sauber te maken heeft met de onzekerheid die er heerst rond Team US F1. Dat heeft startnummers 22 en 23, welke de FIA graag ingevuld zou willen zien. Mocht het Amerikaanse team zich geheel terugtrekken uit het kampioenschap, dan krijgt Sauber waarschijnlijk die nummers toegewezen.

Hierdoor komt er ruimte voor Stefan GP dat ook graag dit seizoen in de Formule 1 wil rijden. Hoewel het Servische team geen inschrijving heeft is de auto voor dit jaar al wel klaar. Deze week zou de renstal gaan testen in Portimão in Portugal, maar omdat er geen banden zijn gaat de test niet door.

Hoge Raad vernietigt vrijspraak rookcafés

 

De Hoge Raad heeft bepaald dat het rookverbod ook moet gelden voor eenmanszaken. Daarom heeft de Raad de vrijspraak voor cafés De Kachel in Groningen en Victoria in Den Bosch nietig verklaard.

De rookcafés moeten zich nu weer aan het rookverbod houden. Minister Klink gedoogde roken in deze cafés in afwachting van de uitspraak van het hoogste rechtsorgaan in Nederland.

Suárez reist met Ajax mee naar Turijn

Luis Suárez is dan wel geschorst voor de return tegen Juventus in de Europa League, toch zal de Uruguyaan met zijn club meereizen naar Turijn. De aanvoerder van Ajax is van mening dat hij van waarde kan zijn voor zijn team buiten de wedstrijd om.

Jol vertelde na het gesprek dat de trainer met Suárez voerde over zijn onnodige gele kaart dat zijn speler graag mee wil reizen: "In het gesprek dat ik met hem voerde over de onnodige gele kaart in de thuiswedstrijd, gaf hij aan graag mee te gaan."

Suárez liet weten: "Ik wil mijn ploeggenoten helpen." Jol kan in de wedstrijd tegen Juventus, waar de Amsterdammers een 1-2 achterstand moeten zien weg te werken, weer een beroep doen op Gabri en Oleguer. Beide Spanjaarden zijn voldoende hersteld van hun blessures. Ook Rasmus Lindgren is mogelijk weer van de partij. De middenvelder staat op het punt om fit verklaard te worden.

Bob de Jong gelooft in stunt tegen Sven Kramer

Bob de Jong heeft de hoop dat hij zijn olympische titel op de 10.000 meter prolongeert nog niet opgegeven. De VPZ-schaatser gelooft er heilig in dat hij dinsdagavond Sven Kramer kan verslaan.

"Als topsporter moet je geloven dat je iedereen kan verslaan. Kramer kan verslagen worden", zegt de 33-jarige De Jong dinsdag zelfverzekerd vanuit Vancouver. De afgelopen week bereidde hij zich alleen en op zijn eigen manier voor op één van de belangrijkste ritten van zijn schaatsleven.

De afgelopen maanden zocht De Jong een nieuwe manier om Kramer te kunnen verslaan. Zo is hij intensief gaan langlaufen om dichter bij de prestaties van de topfavoriet te kunnen komen. "Al vier jaar denk ik alleen maar aan deze race. Ik zal boven mezelf uit moeten stijgen", aldus De Jong.

De olympische titelverdediger komt in de op één na laatste rit in actie. Hij neemt het op tegen Havard Bøkko uit Noorwegen. Kramer schaatst als laatste tegen de Rus Ivan Skobrev.

Bob de Jong - Bron: Novum/AP

Scheurtje in bekken bij Ten Dam

Laurens ten Dam heeft een scheurtje in zijn bekken overgehouden na de zware valpartij in Cordoba. Tijdens de massasprint in de Ronde van Andalusië kwam de Rabo-coureur zwaar ten val toen er een dranghek de weg op waaide.

Ten Dam werd direct na de etappe onderzocht in het ziekenhuis van Cordoba en daar constadeerden de artsen een scheurtje in zijn bekken. Hij zal nu zo snel mogelijk naar Nederland overgevlogen worden voor nader onderzoek.

Pas als het onderzoek in Nederland afgerond is, zal duidelijk worden hoe lang Van Dam uit de roulatie zal zijn.

Comeback Nesta in Italië behoort tot mogelijkheden

Alessandro Nesta keert mogelijk terug op zijn beslissing om zijn interlandloopbaan af te sluiten. De centrumverdediger van AC Milan stelt zich namelijk wellicht weer beschikbaar voor het nationale elftal van Italië.

In 2007 zette de 33-jarige rots in de branding van Milan een punt achter zijn interlandcarrière vanwege blessureleed. Bijna een jaar werd Nesta geteisterd door rugklachten.

Nu Nesta weer op volle oorlogssterkte is teruggekeerd en bij Milan een goed seizoen doormaakt, wil hij zijn beslissing mogelijk herzien. Nesta miste eerder de WK's van 2002 en 2006 door blessures.

Bondscoach Marcello Lippi wil zondag zijn selectie pas bekendmaken voor het oefenduel tussen Italië en Kameroen van 3 maart. Ook Francesco Totti is mogelijk terug te verwachten in het nationale team.

Wassen naar tweede ronde ATP Delray Beach

Rogier Wassen heeft zich met zijn partner Rik de Voest geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op het ATP-toernooi in Delray Beach. Het koppel Daniel Brands/Florian Mayer werd in drie sets verslagen.

De eerste set ging na een tie-break met 7-6 (6) naar het Nederlands/Zuid-Afrikaanse koppel. In de tweede set moesten Wassen en De Voest een break incasseren en verloren daardoor met 5-7. De derde set moest uiteindelijk beslissing brengen en daarin trokken Wassen en De Voest aan het langste eind. Het werd uiteindelijk 10-6. In de tweede ronde is het als tweede geplaatste duo Benjamin Becker/Leonardo Mayer de tegenstander.

Later vandaag komt Robin Haase nog in actie in het enkelspel. Zijn tegenstander is de Amerikaanse qualifier Robert Kendrick. Het toernooi in Delray Beach verloor op de eerste dag zijn als eerste geplaatste speler. Tommy Haas verloor in twee sets van Teimuraz Gabashvili: 7-6 (3) en 7-5.

'Heerenveen wilde Van Basten halen'

Marco van Basten stond hoog op de lijst van sc Heerenveen om volgend jaar hoofdtrainer te worden. De oefenmeester is gevraagd om interimtrainer Jan Everse op te volgen, maar sloeg het aanbod af, zo meldt Chris van Nijnatten van AD Sportwereld in een column. In plaats daarvan werd gisteren bekend dat Ron Jans voor twee jaar naar Heerenveen gaat.

Van Basten was kandidaat omdat hij vernieuwende inzichten heeft. De oefenmeester sloeg volgens Van Nijnatten het aanbod van Heerenveen af omdat het risico om kopje onder te gaan te groot was. Ook Guus Hiddink is naar verluidt gepolst, omdat hij bij een 'kleinere' club af wilde bouwen, maar hij koos uiteindelijk voor Turkije. Dat het uiteindelijk Jans is geworden kan een zegen zijn voor Heerenveen, omdat hij als geen ander weet dat de clubcultuur belangrijk is en deze goed kan benutten.

Van der Duim verslaat Middelkoop in Bakoe

Antal van der Duim heeft knap de tweede ronde bereikt van de Future in Bakoe. In de eerste ronde wist de Nederlander zijn landgenoot Matwé Middelkoop in twee sets te verslaan.

De als vierde geplaatste Middelkoop, die vorige week ook een Future in Bakoe afwerkte, moest tweemaal buigen in de beslissende tie-break. Van der Duim won de partij met 7-6 (2) en 7-6 (5). In de tweede ronde zal hij het op moeten nemen tegen de Moldaviër Andrei Gorban.

De zege op Middelkoop betekende de eerste zege voor Van der Duim sinds eind januari. Destijds bereikte onze landgenoot de tweede ronde van de Future in Kaarts.

Waterman definitief naar Viking FK

Boy Waterman vervolgt zijn voetbalcarrière bij Viking FK. De Noorse club huurt de 26-jarige doelman voor een halfjaar van AZ en heeft daarbij een optie tot koop. Dat heeft Viking dinsdag bekendgemaakt.

Waterman was al enige weken op proef bij de achtvoudig kampioen van de Tippeligaen. Hij maakte indruk tijdens een trainingskamp in Spanje, waar hij de nul hield in twee vriendschappelijke wedstrijden. Waterman wordt woensdag medisch gekeurd. De clubleiding verwacht dat hij donderdag zijn officiële debuut kan maken voor Viking.

Waterman debuteerde zes jaar geleden in het betaalde voetbal bij sc Heerenveen. De Friezen verhuurden hem in 2007 aan AZ, waarna de landskampioen hem een seizoen later definitief overnam. In 2008 werd hij aan ADO Den Haag geleend. Ook daar kon hij niet meer op een basisplaats rekenen, waarna hij langzaam naar de achtergrond verdween.

Oud-aanvoerder India: 'Dit wordt het slechtste WK hockey ooit'

Pargat Singh, de voormalige aanvoerder van het hockeyteam van India, heeft zich in eigen land niet populair gemaakt. Volgens de 44-jarige sportgrootheid dreigt het komende mannentoernooi om de wereldtitel in New Delhi, dat van 28 februari tot 13 maart gehouden wordt, het slechtst georganiseerde WK ooit te worden.

Singh betoogde dinsdag tegen Indiase media dat de strenge veiligheidsmaatregelen bij het mondiale evenement het WK bijna verstikken. Zo is het volgens de veelvoudige international zelfs voor hem onmogelijk om aan kaarten te komen voor de beladen openingswedstrijd zondag tussen het gastland en Pakistan.

"Het WK zou een fantastische show moeten zijn. Maar zoals het er nu naar uitziet, wordt het een blamage voor India", foeterde Singh, die leiding geeft aan een sportacademie in Punjab. "Ik probeer al wekenlang voor mijn spelers en studenten WK-tickets te kopen, maar ik weet nog steeds niet waar en bij wie ik moet zijn. Een aanfluiting."

Het WK opent zondag in het Dhyan Chand National Stadium, met een capaciteit van 19.000 toeschouwers, met drie duels. Voor die eerste dag, zonder Nederland in actie, zijn in de vrije verkoop geen tickets beschikbaar. Vanaf de tweede dag, met onder meer Oranje tegen Argentinië, zijn toegangsbewijzen wel gewoon via internet en de normale loketten in New Delhi te bemachtigen.

Met de beperkte verkoop van kaarten voor de eerste WK-dag wil de organisatie zoveel mogelijk controle en overzicht behouden op de kraker tussen India en Pakistan. Duizenden agenten en militairen zijn zondag in New Delhi op de been om het hooggespannen duel in goede banen te leiden.

Om veiligheidsredenen worden voor de Zuidtribunes, waaronder de kleedkamers voor de teams zich bevinden, geen tickets verkocht. Die vakken zullen tijdens het gehele WK leeg blijven of gevuld zijn met agenten in burgerkleding

Moslimomroep vraagt uitstel betaling

De Nederlandse Moslim Omroep dient vandaag een verzoek tot uitstel van betaling in. Met het uitstel wil de omroep tot 1 september dit jaar blijven uitzenden, dan loopt de zendvergunning af.

De NMO wordt naar eigen zeggen 'ernstig gehinderd' door verschillende rechtszaken en beslagleggingen. De zaken hebben te maken met de 'handelswijze' van voormalig directeur Frank William. Bijna een jaar geleden werd bekend dat William wordt verdacht van misbruik van omroepgeld, oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. Hij moet nog voor de rechter komen.

De omroep zegt de geldstroom weer op gang te willen brengen om zo schuldeisers te kunnen betalen.

Kate Winslet bewaart Oscar op het toilet

Kate Winslet heeft een wel heel bijzondere plek gevonden voor haar Oscar. De 34-jarige actrice bewaart het prestigieuze beeldje op de wc. "Zo kan iedereen hem stiekem even vasthouden", lichtte ze gisteren toe in de Britse tv-show GMTV.

"Iedereen wil hem graag even aanraken of vasthouden", gaat Winslet verder. Winslet sleepte het felbegeerde beeldje vorig jaar in de wacht. Voor haar rol in 'The Reader' werd ze uitgeroepen tot Beste Actrice.

Dit jaar is Winslet niet in de race voor een Oscar, maar ze geniet wel van het awardseizoen. "Het is geweldig om je op te tutten en mooie jurken te dragen", zegt ze over de rode lopers. Winslet, moeder van twee kinderen, geniet van die gelegenheden. "Als moeder heb je al zo weinig momenten waarop je kunt stralen in een mooie jurk."

'Iedereen wil hem graag even aanraken of vasthouden' (foto: Novum/AP)

Warner koopt Rocksteady over

De licentiehouder van de merknaam Batman, Warner Bros., heeft ontwikkelstudio Rocksteady overgenomen. De ontwikkelaar van Batman: Arkham Asylum is voor een onbekend bedrag gekocht. Warner had de rechten al gekocht om Batman: Arkham Asylum 2 uit te geven. Met deze koop is Eidos/Square Enix nu geheel buitenspel gezet.

Warner is van plan om meer Batman-games uit te brengen. Maar ze denken ook aan nieuwe games op basis van andere Warner Bros. franchise. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld ook de rechten op Mortal Kombat en The Lord of the Rings.

Batman: Arkham Asylum 2 is eind vorig jaar aangekondigd.  Er is nog geen releasedatum of platform bekend. Het eerste deel is op PC, PS3 and Xbox 360 uitgekomen.

The Joker
The Joker kan er in ieder geval om lachen

Voor derde keer nieuwe inhaaldatum Veendam - AGOVV

Het Jupiler League-duel tussen BV Veendam en AGOVV Apeldoorn moest voor de derde keer een nieuwe inhaaldatum krijgen toegewezen. Maandag werd dat duel voor de derde keer afgelast.

De KNVB heeft de nieuwe datum al vastgesteld. Op maandag 29 maart zullen beide teams de degens kruisen. Het aanvangstijdstip blijft ongewijzigd, daar het duel om 20.00 uur begint.

Niet alleen het duel tussen de Veenkolonialen en de Apeldoorners werd maandag afgelast, want ook de inhaalwedstrijd tussen FC Emmen en MVV werd geschrapt door de voetbalbond.

Ski-exoten op reuzenslalom

Vanavond staat de reuzenslalom bij de heren op het olympisch programma. Er is een grote kans aanwezig dat er inhaalacties te zien zullen zijn. Er doen 103 deelnemers mee uit 61 landen waaronder de nodige exoten.

Onder de ski-exoten de 51-jarige Mexicaan Hubertus von Hohenlohe en de 16-jarige Manfred Oettl Reyes uit Peru. Ook de Pakistaan Muhammad Abbas, die in 1996 voor het eerst op zelfgemaakte houten ski's stond, verschijnt vanavond aan de start.

In 1992, tijdens de Olympische Winterspelen in Albertville, werd voor het eerst een skiër op de piste ingehaald. De Libanees Raymond Kayrouz werd toen voorbijgesneld door El Hassan Matha uit Marokko. Sindsdien zijn de limieten aangepast.

Wedstrijdleider Günther Hujara verwacht vanavond geen grote problemen. "De kwalificatie-eisen liggen hoog genoeg om de mindere skiërs uit de tweede run te houden. Maar inhaalacties zijn natuurlijk altijd mogelijk. Ik hoop dat iedereen de regels kent en dat we ongelukken kunnen voorkomen".

Skiërs die worden ingehaald zijn automatisch gediskwalificeerd.

Halsema nodigt Beatrix uit voor Twitterfeest

Femke Halsema heeft koningin Beatrix uitgenodigd om zaterdag langs te komen bij het Twitterfeest dat zij organiseert. Volgens de GroenLinks-leider nam Beatrix de uitnodiging 'glimlachend aan', zo liet zij na afloop van het gesprek op paleis Noordeinde weten.

Beatrix laakte in haar laatste kersttoespraak communicatie via sms'jes en e-mails. 'Schuilen achter schermen' zou afstand tussen mensen scheppen en gebrek aan solidariteit vergroten. "Met virtuele ontmoetingen is de leegte niet te vullen." Dit kwam de koningin op felle kritiek uit de 'blogosphere' te staan.

Halsema, een fervent gebruikster van Twitter, organiseert zaterdag in Amsterdam een zogenoemde 'Tweetup': een feest voor al haar volgers op Twitter. Onder anderen Sara Kroos en Ellen ten Damme komen optreden.

De kans dat Beatrix daadwerkelijk langskomt, acht Halsema echter niet zo groot, zo laat ze weten.

Verdeurie, moet ik ook nog naar een Twitterfeest.

Aantal verloskundigen fors toegenomen

Het aantal verloskundigen in Nederland is de afgelopen tien jaar met zestig procent toegenomen. Vooral in ziekenhuizen steeg de beroepsgroep sterk. In totaal werkten vorig jaar 2444 verloskundigen in Nederland, meldt onderzoeksinstituut Nivel. Driekwart van hen werkte in de eerstelijnszorg, de overige kwart in ziekenhuizen.

De opleidingscapaciteit van verloskundigen is de afgelopen tien jaar fors uitgebreid, omdat een tekort dreigde. Het aantal verloskundigen in ziekenhuizen nam met honderdvijftig procent toe, in de eerstelijnszorg steeg het aantal met 45 procent.

Op iedere verpleegkundige zijn er in Nederland nu 1630 vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Tien jaar geleden waren dit er 2684. Wel zijn er grote regionale verschillen. In Flevoland is de dichtheid verloskundigen bijna twee keer zo hoog als in Zeeland.

Halsema ziet niets in missionair kabinet

Femke Halsema heeft vanochtend aan koningin Beatrix laten weten dat zij niets ziet in een missionair interim-kabinet. De GroenLinks-leider heeft gepleit voor een demissionair rompkabinet dat heel beperkt mag regeren. Ze wil dat er eind mei verkiezingen komen, zo liet ze na afloop van de consultatie op paleis Noordeinde weten.

Beatrix ontving gisteren het leeuwendeel van de fractievoorzitters al. Voor vanochtend stonden gesprekken met Halsema, Bas van der Vlies (SGP) en Rita Verdonk (Trots) op het programma. Naar verwachting beslist de koningin later op de dag of ze een informateur aanstelt die aan een tussenkabinet kan werken. Hiervoor is dan een nieuw, summier regeerakkoord nodig.

Halsema heeft de koningin duidelijk gemaakt dat wat haar betreft een lijmpoging tussen het CDA en de PvdA 'heilloos' is. "Dat kan menselijkerwijs niet verwacht worden", legde ze na afloop van het gesprek uit.

'Geen missionair kabinet' (foto: Novum/AP)

Dalai lama voelt liefde voor China

De Tibetaanse dalai lama heeft gezegd liefde te voelen voor China, ondanks de onderdrukking door de Chinese regering. Dat zei hij gisteravond tijdens zijn eerste interview sinds de ontmoeting met de Amerikaanse president Barack Obama.

Tijdens het programma Larry King Live op de Amerikaanse zender CNN zei de geestelijk leider dat China claimt dat Tibetanen veel gelukkiger zijn in het huidige Tibet, dat een provincie is van China. Tibetanen worden cultureel en religieus onderdrukt, zo zei de leider. De dalai lama zei daarnaast dat Tibetanen niet op zoek zijn naar onafhankelijkheid. "Elke Tibetaan wil een gemoderniseerd Tibet, dus we blijven binnen de republiek van China."

Eerder veroordeelde het bewind in China de ontmoeting tussen de dalai lama en Obama en waarschuwde voor ernstige schade in de onderlinge betrekkingen. China beschouwt de dalai lama als een separatist.

'Ik voel liefde voor China' (foto: Novum/AP)

Johnny Depp twijfelde over Pirates 4

Johnny Depp heeft gereageerd op de geruchten dat hij getwijfeld zou hebben over een vierde 'Pirates of The Caribbean'-film. Toen Disney-baas Dick Cook een tijd terug ontslagen werd leek een vierde Pirates-film enige tijd onzeker, omdat Cook een goede vriend is van de acteur.

Depp heeft nu bevestigd dat hij na het ontslag van de Disney-topman inderdaad overwoog om niet voor de vierde maal in de huid van piraat Jack Sparrow te kruipen. Uiteindelijk besloot hij dit wel te doen op persoonlijk advies van zijn goede vriend: "Ik heb een erg goed gesprek gehad met Dick Cook, die ik zeer bewonder, en dat hielp", zo onthulde Depp aan website Hitfix op een Londense persconferentie voor zijn nieuwe film 'Alice in Wonderland'.

Daarnaast is Depp enthousiast voor 'Pirates of The Caribbean: On Stranger Tides', zoals deze vierde 'Pirates of The Caribbean'-film gaat heten, omdat regisseur Rob Marshall een hele andere kijk op de serie heeft dan voorganger Gore Verbinski. "Rob Marshall heeft een totaal andere visie op de film", zo weet Johnny.

Details over het verhaal zijn nog niet bekend. Vakblad The Hollywood Reporter heeft inmiddels bekendgemaakt dat de van de tv-serie 'Deadwood' bekende acteur Ian McShane in de film de rol van piraat Blackbeard zal spelen. Onlangs werd bekend dat ook Penélope Cruz een grote piratenrol zal krijgen.

'Pirates of The Caribbean: On Stranger Tides' wordt deze zomer opgenomen op Hawaii. De film verschijnt eind mei 2011 in de bioscopen. Vanaf 10 maart is Johnny weer in de bioscopen te zien als de Mad hatter in Tim Burton's 'Alice in Wonderland'.

Johnny Depp twijfelde over Pirates 4
Johnny Depp twijfelde over Pirates 4 (Foto: Novum)

 

Manager ijshockeyers USA ontevreden

De General Manager van het ijshockeyteam van de Verenigde Staten is ondanks de drie overwinningen in de voorrondes waarmee de eerste plaats in de plaatsing voor de kwartfinales werd gehaald ontevreden over de prestaties van zijn team. Hij denkt dat de Verenigde Staten beter moeten spelen om een kans te maken op de medailles.

"Jullie verklaren me waarschijnlijk voor gek, maar ik ben niet blij met hoe we tot dusverre gespeeld hebben", aldus Burke tijdens de persconferentie een dag na de wedstrijd tegen Canada. "Als we zo spelen krijgen we het lastig om daar te komen waar we willen komen: de medailleplaatsen." De General Manager wil met deze uitspraken voorkomen dat het jonge team gaat zweven door de knappe overwinning op Canada.

De uitspraken van Burke komen niet geheel als een verrassing, want de ploeg van coach Ron Wilson heeft veel op goalie Ryan Miller moeten vertrouwen om ze uit de problemen te helpen door onnodig puckverlies in de neutrale zone. Bovendien hebben de Verenigde Staten nog geen wedstrijd 60 minuten lang geconcentreerd gespeeld. Tegen Zwitserland en Noorwegen vond het team het wel welletjes na een vroege voorsprong, en Canada domineerde de volledige tweede periode in het onderlinge treffen.

"Buiten het goede spel van Miller om verdienden we eigenlijk niet om te winnen. Dat is weliswaar waarom we Miller hebben meegenomen, om wedstrijden te winnen, maar hij kan het niet alleen. We zullen een stuk beter moeten spelen en daar hebben we iedereen bij nodig. Tot dusverre zijn er zo'n tien jongens die de kar hebben getrokken, maar iedereen zal mee moeten trekken."

De huidige General Manager van de Toronto Maple Leafs denkt bovendien dat ze Team Canada op een andere dag niet verslagen zouden hebben. "Canada was niet op zijn best, evenals Zweden tegen Finland. De belangen worden groter nu, dus teams zullen beter gaan spelen. En er worden geen medailles uitgedeeld voor de eerste plek in de voorrondes."

Kalezic wil nogmaals contract verlengen bij De Graafschap

Darije Kalezic, hoofdtrainer van De Graafschap, zou graag nog een jaar langer in Doetinchem aan het roer blijven staan. De oefenmeester doet het goed met de gedoodverfde titelkandidaat en staat eerste in de Jupiler League.

Kalezic heeft bij De Graafschap een aflopend contract en zou graag willen verlengen. Over een contractverlenging wordt pas later gesproken. "We hebben nog nergens over gesproken. Dat komt op de tweede plaats, het gaat nu om de prestaties van het team."

"Maar ik zit al vijf jaar bij De Graafschap en tot nu toe heb ik elk jaar voor één jaar verlengd. Van mij mag dat nu wel nog een keer", aldus de keuzeheer voor de camera van Omroep Gelderland.

De oefenmeester heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt als trainer. "Ik heb vertrouwen in mijzelf en heb dat ook bevestigd in de laatste jaren", besloot Kalezic zijn relaas.

Natal heeft één tiende seconde delay

Aan het einde van het jaar verschijnt als het goed is Project Natal voor de Xbox 360 waarmee bewegingen gemaakt door de gamer één op één worden gebruikt in de game. Een camera registreert de bewegingen en zet deze om voor het gebruik in de game. Natuurlijk zit er enige delay in deze omzetting en MTV heeft deze delay nu gemeten.

Tijdens een demo in New York waarbij ze de dodgeball-game te zien kregen heeft één van de redacteuren zijn stopwatch erbij gepakt en de delay tussen de bewegingen van het persoon en de beweging op het scherm gemeten.

'I had a pretty large sample size, sitting through 5 demos, capturing about 40 different movements from a variety of journalists. Across those 40 movements, the fastest life-to-screen transition was .08 seconds, while the slowest was .12 seconds. A tenth of a second was the consistent average, though.'

Volgens MTV zit er dus een delay van minimaal 0,08 seconde en een maximale delay van 0,12 seconden. Hierdoor zul je als gebruiker merken dat er een lichte delay zit tussen de bewegingen die jij maakt en de bewegingen op het scherm. Grote vraag is natuurlijk of dit een probleem gaat worden bij het spelen van games met Natal. Wat denken jullie?

NAtal

 

Advocaat legt het bij met Kompany

Dick Advocaat en Vincent Kompany hebben alles bijgelegd. Beide heren raakten in conflict, maar na een gesprek was alle kou uit de lucht. "Het was een goed gesprek", laat Advocaat weten.

Kompany kwam bij de voorgaande interland veel te laat aan. Een begrafenis van zijn grootmoeder was de hoofdoorzaak. Zijn alle plooien weer gladgestreken? "Er waren geen plooien", zegt Advocaat in het Belgische Sportwereld.

"We zijn met een team bezig. Iedereen moet zich aan de afspraken houden. Dat hebben we allemaal beloofd. Ik ga niet zeggen wat er precies gezegd is. Laten we het er gewoon op houden dat alles is bijgelegd."

Advocaat werd nog gevraagd naar de eventuele selectie van Romelu Lukaku. De topscorer van Anderlecht presteert dit seizoen als zestienjarige spits boven verwachting goed. Een selectie voor De Rode Duivels is wellicht een logisch gevolg. "Woensdag hebben we een bespreking", aldus De Kleine Generaal.

Koninklijke uitvaart voor dode walvis

Duizenden Vietnamese vissers hebben een dode walvis van vijftien ton vandaag een koninklijke uitvaart bezorgd. De vissers verzamelden zich in een dorp in het zuiden van het land om tijdens een begrafenis hun eer te bewijzen aan het dier dat zij 'Uwe Hoogheid' noemden.

Bijna tienduizend mensen deelden mee in het afscheid van het zestien meter lange schepsel dat gisteren op de kust werd gesleept. Ze brandden wierook en zijn van plan een tempel op te trekken op de plek waar de walvis begraven wordt.

In de Vietnamese visserijcultuur is de walvis heilig. De dieren worden aangesproken met de titel 'ngai', hetzelfde woord dat is weggelegd voor koningen, keizers en andere hoogwaardigheidsbekleders. "Iedere keer dat een walvis aanspoelt, dood of levend, denken plaatselijke vissers dat het dier geluk en veiligheid brengt", aldus Do Tien Ha van de kustwacht.

De dode walvis werd zondag 42 kilometer voor de kust aangetroffen. Tientallen vissers op tien boten deden er een dag over om het dier de kust op te slepen.

Brandstof raakt op in Frankrijk

Als gevolg van stakingen bij de zes Franse raffinaderijen van de onderneming Total in Frankrijk, raakt de benzine langzaam op in het land. De helft van de Total tankstations zou niet meer worden bevoorraad, bericht het dagblad Le Figaro.

De Franse regering heeft afgelopen week bij monde van de minister van Economische Zaken, Christine Lagarde, beloofd ervoor te zorgen dat "Frankrijk niet geblokkeerd raakt". Maar de Franse Unie van Petroleumindustrieën (UFIP) schatte dat er nog voor zeven tot tien dagen benzine is. En dan is het op.

De unie schatte de voorraad afgelopen week nog ruimer in, maar veel mensen zijn extra brandstof gaan kopen. Daardoor slinken de voorraden sneller. De eerste problemen worden in het uiterste westen van het land en in de zuidoostelijke regio Rhône-Alpes verwacht. Vakbonden hebben gisteren opgeroepen tot stakingen bij andere bedrijven in de sector, met name ExxonMobil en Ineos. Dat zou de schaarste verergeren.

De Total raffinaderij in Duinkerken is al zes weken dicht door de staking, bij de overige vijf duurt de staking zes dagen. De stakers willen garanties voor hun banen afdwingen, nu de sector onder druk staat en onder meer de sluiting van de grote raffinaderij in Duinkerken dreigt.

Duo Spanjaarden weer inzetbaar bij Ajax

Ajax kan aankomende donderdag in Turijn, als het daar de return in de achtste finales van de Europa League tegen Juventus speelt, een beroep doen op Oleguer en Gabri. Luis Suarez reist ondanks een schorsing mee.

Oleguer en Gabri zijn terueggekeerd na blessures. Eerstgenoemde kampte met een dijbeenblessure en ontbrak afgelopen weekeinde tegen Vitesse, terwijl Gabri geruime tijd met een nekblessure buitenspel stond.

Het duo Spanjaarden is volledig fit en weer inzetbaar. Over de inzetbaarheid van Rasmus Lindgren, middenvelder van de Ajacieden, bestaan twijfels. Het is nog niet bekend of hij tijdig fit is voor de return in Turijn.

Aanvoerder Suarez heeft besloten om 'zijn ploeggenoten te helpen' en ondanks een schorsing, die hij opliep na zijn derde gele kaart in de Europa League, mee te reizen met de selectie.

Haas onderuit in Delray Beach

Tommy Haas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Delray Beach uitgeschakeld. De als eerste geplaatste Duitser ging met 6-7 en 5-7 onderuit tegen de Rus Teimoeraz Gabasjvili.

De Duitser won het toernooi in 2006 maar sindsdien werd hij telkens al in de eerste ronde uitgeschakeld. In de partij tegen de Rus slaagde Haas er nog in om een 3-5 achterstand in de eerste set weg te werken. Gabasjvili won echter de tiebreak en in de tweede set had hij genoeg aan een break om de partij naar zich toe te trekken.

Hiddink laat zich niet opjagen door Ivoorkust

Guus Hiddink wil geen overhaaste beslissingen maken. De oefenmeester, die onlangs tekende bij Turkije en daar vanaf komende zomer in dienst treed, staat in de verregaande belangstelling van Ivoorkust.

"Ivoorkust heeft inderdaad belangstelling. Zowel de spelers via Didier Drogba als het bestuur willen graag, maar ik wacht nog even. Eerst moet ik alles op een rijtje zetten. Er is de afgelopen tijd veel gebeurd. Ik wil de zaken stap voor stap afwerken", aldus Hiddink in De Telegraaf.

Eén voorwaarde is bijvoorbeeld het ontbinden van het contract bij de Russische bond. "In principe lig ik tot de zomer vast, maar je moet elkaar niet voor de voeten lopen. Als Rusland een nieuwe weg in wil slaan, met een nieuwe bondscoach, dan moet daar ruimte voor bestaan."

Deze week zal Hiddink rondom het oefenduel met Hongarije overleggen met de nieuwe bondsvoorzitter Sergei Fursenko. Doel van het overleg is een vroegtijdig vertrek van Hiddink bij de Russen.

Pet Store biedt twee nieuwe pets aan in WoW

Blizzard bracht ons vorig jaar al twee digitale huisdieren voor je karakter in World of Warcraft, nu zijn er twee bijgekomen.

Blizzard biedt ons nu namelijk de gryphon hatchling voor de alliance uit en de wind rider cub voor de horde aan. Hoewel je voor de eerste twee huisdiertjes maar $10 hoefde te betalen, betaal je nu $25 voor een van de nieuwe huisdiertjes. Er moet wel gezegd worden dat je eigenlijk een pluchen versie van het huisdier koopt en daarbij krijg je een code waarmee je hetzelfde huisdier digitaal krijgt.

Helaas kan je niet alleen de digitale versie kopen, misschien is zo'n pluche huisdier iets voor je neefje of nichtje?

Plushen pets in WoW

Wetzel 'staat open' voor Willem II

Willem II en André Wetzel gaan mogelijk een nieuw dienstverband met elkaar aan. De clubloze trainer heeft zelf wel oren naar een terugkeer bij de Tricolores, zo vertelt hij in het Brabants Dagblad.

Wetzel moet bij Willem II de ontslagen trainer Alfons Groenendijk opvolgen. De oud-technisch directeur van ADO Den Haag heeft in ieder geval wel interesse in de klus. "Ik sta voor alles open", aldus Wetzel in het dagblad.

Voorheen werkte Wetzel al twee jaar bij de Tilburgers, die er momenteel weinig florissant op staan. Dat deed de oefenmeester naar eigen zeggen met veel plezier.

De 58-jarige Wetzel is op dit moment clubloos, omdat hij in december op straat werd gezet door ADO Den Haag. Daarmee heeft hij nog een appeltje te schillen in een arbitragezaak. Willem II moet het ontslag van Groenendijk nog afhandelen.

Gevangen vrouw ontsnapt via tunnel

Uit de vrouwengevangenis in Breda is afgelopen weekend een vrouw ontsnapt op een wel heel klassieke manier. De 35-jarige vrouw wist zich zondag te bevrijden via een tunnel.

Een woordvoerder van het Landelijk Parket heeft dit vandaag bekendgemaakt. De woordvoerder wilde echter niet zeggen om wat soort soort tunnel het hier gaat.

De vrouw zat een straf uit wegens een geweldsmisdrijf. Hoelang ze nog moest zitten, wordt helaas niet vermeld. Wel is bekend dat de vrouw geen tbs'er is.

Schaatsmoeder denkt niet aan stoppen

Ze is dan al wel 38, maar Tomomi Okazaki denkt voorlopig nog niet aan stoppen. Gisteren zei de Japanse sprintser dat ze haar blik al heeft gericht op de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi. Maar eerst wil ze zich wijden aan het moederschap.

"Ik wil nu eerst een baby. De volgende Winterspelen zijn over vier jaar. Er kan veel gebeuren in het leven. Ik bekijk het van jaar tot jaar, maar ga de uitdaging nog graag een keer aan als dat mogelijk is”, aldus Okazaki. "Fysiek voel ik geen achteruitgang en ik houd nog altijd erg van schaatsen. Er zijn bepaalde dingen die ik niet af heb gemaakt. Als het ervan komt, zal ik haar vragen hoe 'topsportmoeders' zich moeten voorbereiden.”

Weer Talibanleider opgepakt

Opnieuw is in Pakistan een Afghaanse Talibanleider opgepakt. Dat meldden de Amerikaanse kranten New York Times en Washington Post vandaag. Het is de vierde arrestatie van een Talibanleider in de afgelopen weken.

Mullah Abdul Kabir, een lid van de bestuursraad van de islamistische beweging, werd enkele dagen geleden in het district Nowshera, in het noordwesten van Pakistan, opgepakt.

Als de berichten kloppen lijkt het er steeds nadrukkelijker op dat Pakistan afstapt van de lang gevolgde strategie Talibanleiders een toevluchtsoord te bieden binnen zijn landsgrenzen.

Vorige week meldden Pakistanen en Amerikanen dat Mullah Abdul Ghani Baradar, de nummer 2 van de Afghaanse Taliban, een dag of tien eerder was gearresteerd in de Zuid-Pakistaanse stad Karachi. Twee andere Talibanleiders, Mullah Abdul Salam en Mullah Mohammad, werden tien tot twaalf dagen geleden opgepakt in Pakistan.

CDA: Wilhelmus zingen bij inburgeren

Het CDA zou graag zien dat inburgeraars het Wilhelmus zingen als onderdeel van het inburgeringsexamen. Het doel is dat mensen die aan de cursus deelnemen zich meer één voelen met de Nederlandse samenleving. Wie het volkslied niet kent, slaagt niet.

Christendemocraat Van Haersma Buma vindt dat men niet het hele volkslied uit het hoofd hoeft te kennen. In ieder geval het eerste couplet en misschien ook het zesde. De CDA'er zegt dat we niet bang moeten zijn voor symbolen. "Dat helpt juist bij de vorming tot burgerschap."

Het volkslied wordt ook onderdeel van de inburgeringsceremonie, als het aan het CDA ligt. De partij wil verder een ander nationaal symbool, de Nederlandse vlag, ook meer terugzien. De vlag zou op alle overheidsgebouwen moeten wapperen, eventueel vergezeld van de Europese vlag.

Praat ook op ons forum mee over de ideeën van het CDA.

Homo doet aangifte tegen Reuselse pastoor

De rooms-katholieke homo die als prins carnaval niet ter communie mocht gaan doet aangifte tegen de Reuselse pastoor Luc Buyens. Hij wil dat de pastoor wordt vervolgd voor discriminatie, schrijft de Volkskrant.

De geweigerde homo, Robert Cooijmans uit het Noord-Brabantse Cuijk, vindt dat sprake is van ongelijke behandeling. In Cuijk gaat hij al jaren zonder problemen ter communie.

Afgelopen zondag verzamelden zich enkele tientallen homo's die in Reusel ter communie wilden. De pastoor blies de hele communie daarom af omdat het risico op 'ontheiliging van het sacrament' volgens hem te groot was.

Omdat de pastoor op advies van bisschop Hurkmans handelde, zijn homo-organisaties COC en Embrace Pink volgens de krant begonnen met het optrommelen van zo veel mogelijk leden om zondag de mis in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch bij te wonen. Ze willen terug blijven komen totdat de kerk erkent dat homoseksualiteit een geaardheid is, die los staat van morele vooroordelen.

A67 afgesloten door gekantelde vrachtwagen

De A67 tussen Venlo en Eindhoven is vanochtend bij Asten afgesloten nadat een vrachtwagen was gekanteld. Verkeer wordt omgeleid. Tussen Helden en Someren staat rond 08.30 uur een file van twaalf kilometer, meldt de VerkeersInformatieDienst.

Rond 04.00 uur raakte een vrachtwagen met pallets van de weg, nadat de remmen vastliepen. De truck schoot door de middenberm en kantelde. Het is niet bekend of er gewonden zijn. De weg gaat naar verwachting om 09.00 uur weer open.

Verkeer richting Eindhoven wordt op het knooppunt Zaarderheiken geadviseerd via Maastricht te rijden over de A73 en de A2.

Ziekenboeg Liverpool begint leeg te lopen

De doktoren van Liverpool beginnen minder werk te krijgen. De ziekenboeg van de Engelse topclub begint steeds meer leeg te lopen. 

Verwacht wordt dat manager Rafael Benítez aankomend weekend weer een beroep kan doen op Glen Johnson. De verdediger staat sinds vorig jaar december buitenspel vanwege een knieblessure. Sinds afgelopen speelronde kan de manager weer een beroep doen op de aanvallers Yossi Benayoun en Fernando Torres. Mogelijk spelen zij komende speelronde tegen Blackburn Rovers vanaf het begin.

Het gaat Liverpool dit seizoen in de Premier League niet voor de wind. In de competitie staan ze zesde met 45 punten uit 27 duels.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over alcoholverkoop aan kinderen.

Alcohol is heel erg slecht voor de hersenen van jong-volwassenen. Daarom mag er geen alcoholische drank worden verkocht aan kinderen die jonger zijn dan 16 jaar. En voor alle duidelijkheid: als ouders vinden dat hun kinderen wél mogen drinken: prima, maar dan moeten die ouders dat zelf even voor ze kopen. Maar supermarkten houden zich heel slecht aan dat verbod. Al jaren. Zelfregulering is het toverwoord: de levensmiddelenbranche zal het probleem oplossen. Heet het. Nee dus.

Balende Lurling accepteert schorsing met tegenzin

Anthony Lurling is goed ziek van de schorsing die hij heeft gekregen van de KNVB. De aanvaller van NAC Breda zou graag in beroep willen gaan, maar volgens juristen van de Brabantse club heeft dat geen zin.

De routinier kreeg de strafeis (drie duels onvoorwaardelijk) opgelegd na zijn tackle op Jacob Lensky tijdens het verloren competitieduel met FC Utrecht (0-2). Lurling ontkent de lezing van de voetbalbond. "Ik blijf er bij dat het puur een tackle op de bal was. Daarom was ik zelf graag in beroep gegaan", reageerde hij tegenover BN/De Stem. De juristen besloten anders, omdat na hoger beroep vaak een nog hogere schorsing wordt uitgeschreven.

Zijn 'strafblad' telt in dezen ook mee. Vorig seizoen ontving de oud-speler van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen al de directe rode kaart na het slaan van een FC Twente-opponent. "Opmerkelijk eigenlijk", vindt de dribbelaar. "Dat was een totaal andere overtreding. Ik baal hier ontzettend van. Zeker omdat we nu een heel belangrijke fase van het seizoen in gaan."

Vitesse hoopte op terugkeer Van der Meyde

Vitesse heeft volgens Omroep Gelderland recentelijk tevergeefs geprobeerd om Andy van der Meyde terug naar Arnhem te halen. De aanvaller is echter niet haalbaar voor de Arnhemmers.

Technisch directeur Marc van Hintum onthulde dit gisteravond. Vitesse heeft echter het geld niet om de oud-speler van de club terug te halen naar de Gelredome.

Giel Neervoort, die zonder club is komen te zitten door het faillissement van HFC Haarlem, mag waarschijnlijk zijn conditie op peil houden bij Vitesse. Neervoort is eveneens oud-speler van Vitesse.

Chelsea wil Stoch nieuw contract aanbieden

Het ziet er naar uit dat Miroslav Stoch niet bij FC Twente blijft. De buitenspeler, die dit seizoen door de Tukkers van het Engelse Chelsea wordt gehuurd kan bij de Londenaren naar verluidt een nieuw contract tekenen.

Volgens de zaakwaarnemer van de Slowaak, Milan Lednicky, willen The Blues de flankaanvaller graag een nieuw contract aanbieden. Zijn verbintenis in Londen loopt momenteel tot medio 2011. De twintigjarige speler is naar de mening van Chelsea een grote belofte voor de toekomst. "En dat moet een langdurig contract worden", aldus Lednicky.

De zaakwaarnemer vertelt dat er in de lente uitsluitsel wordt gegeven. "Op dit moment is het niet belangrijk om er meer over te onthullen. De situatie zal in de lente duidelijker worden", aldus Lednicky op de website van Stoch.

Vancouver Update 8:15 uur

FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 08:00 uur en rond 23:00 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht om 10:00 uur.

De finale bij het ijshockeytoernooi bij de vrouwen gaat zoals verwacht tussen Canada en de Verenigde Staten. Beide landen bereikte eenvoudig de eindstrijd. De topfavoriet voor het olympisch goud bij de aerials heeft niet eens de finale bereikt. Freestyle skiër Anton Kushnir uit Wit-Rusland ging na de eerste sprong nog aan de leiding, maar kwam bij zijn tweede poging ten val.

Tessa Virtue en Scott Moir bezorgden Canada voor het eerst in de olympische geschiedenis goud bij het ijsdansen. Het paar zette op muziek van componist Gustav Mahler een vlekkeloze vrije dans neer en torende met een puntentotaal van 221,57 ver boven de rest uit.

Er werd geloot voor de 10.000 meter die vanavond op het programma staat bij het langebaanschaatsen. Sven Kramer moet het in de laatste rit opnemen tegen de Rus Ivan Skobrev. De rit ervoor rijdt Bob de Jong tegen de Noor Bøkko.

Canadese primeur bij ijsdansen

Tessa Virtue en Scott Moir hebben Canada voor het eerst in de olympische geschiedenis goud bezorgd bij het ijsdansen. Het paar zette op muziek van componist Gustav Mahler een vlekkeloze vrije dans neer en torende met een puntentotaal van 221,57 ver boven de rest uit.

Het zilver ging naar het Amerikaanse paar Meryl Davis/ Charlie White, dat ook na de verplichte dans van zaterdag en de originele dans van zondag al achter de Canadezen op de tweede plaats stond. De regerend wereldkampioenen Oksana Domnina en Maxim Shabalin uit Rusland moesten genoegen nemen met brons.

Joran: Natalee ligt in moeras verstopt

Natalee Holloway zou na haar dood zijn verstopt in een moeras op Aruba. Joran van der Sloot heeft dit in een interview met de Duitse zender RTL gezegd. Later deze week staat nog een interview met Van der Sloot gepland.

Peter Blanken, hoofdofficier van Justitie op Aruba, denkt dat Joran deze verklaring heeft verzonnen om labiel en ongeloofwaardig over te komen. Het is de zoveelste verklaring waar Van der Sloot mee komt. Ook Peter R. de Vries denkt dat Joran met opzet weer een ander verhaal heeft verzonnen. "Joran begrijpt dat hij baat heeft bij het ophangen van verschillende versies. Daarmee zwakt hij af dat hij voor onze geheime camera een bekentenis aflegde tegen een vriend. Maar toen waande hij zich onbespied."

Hoofdofficier Peter Blanken zegt dat de kans om Natalee terug te vinden uiterst klein is. Het moeras waar Joran over spreekt is gedeeltelijk onderzocht, "maar al snel werd duidelijk dat deze verklaring van leugens en fantasie aan elkaar hangt. Tijdstippen kloppen niet, genoemde getuigen ontkennen."

"Als ze daar zou zijn achtergelaten, is de kans haar terug te vinden uiterst klein. Er zou al na enkele dagen niets meer van haar gerest hebben dan gefragmenteerde bot- en tandresten, en wellicht een plastic schoen", aldus Blanken.

Ook op het forum is een discussie over de nieuwe bekentenis.

Favoriet niet in finale aerials

De topfavoriet voor het olympisch goud bij de aerials heeft niet eens de finale bereikt. Freestyle skiër Anton Kushnir uit Wit-Rusland ging na de eerste sprong nog aan de leiding, maar kwam bij zijn tweede poging ten val. De nummer één van de wereld eindigde daardoor slechts als vijftiende, terwijl alleen de eerste twaalf naar de eindstrijd mogen.

Ook voor Xiaopeng Han, de olympisch kampioen van Turijn, viel het doek. Na twee matige sprongen kwam de Chinees niet verder dan de 21e plaats. Een van zijn landgenoten voert na de kwalificaties het klassement aan. Zongyang Jia heeft 242,52 punten, de Amerikaan Ryan St. Onge en de Zwitser Thomas Lambert staan tweede en derde.

Verwachte ijshockeyfinale bij de vrouwen

De finale bij het ijshockeytoernooi bij de vrouwen gaat zoals verwacht tussen Canada en de Verenigde Staten. Beide landen bereikten eenvoudig de eindstrijd.

Canada versloeg Finland met 5-0. Het doel van de Finse vrouwen werd maar liefst 49 keer onder vuur genomen, maar goalie Noora Raty steeg boven zichzelf uit. Meghan Agosta maakte haar negende treffer dit toernooi.

De Verenigde Staten waren in de andere halve eindstrijd met 9-1 te sterk voor Zweden. Daarmee namen ze revanche voor de nederlaag vier jaar geleden. Monique Lamereoux scoorde driemaal.

'Politie Haïti houdt hulpgoederen achter'

Bewoners van een kamp voor daklozen in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince beschuldigen de politie van het achterhouden van hulpgoederen. Inwoners van het kamp bij het kantoor van de Haïtiaanse premier Jean-Max Bellerive stelden gisteren dat agenten de hulpgoederen aan hun eigen familie geven.

Na de aardbeving van vorige maand gaf Bellerive toestemming om op het terrein van zijn kantoor een kamp in te richten voor de mensen die door het natuurgeweld dakloos zijn geworden. Politieofficieren ontkenden dat ze hulpgoederen voor zichzelf bewaren. Een politiechef zei dat ook agenten familieleden in het kamp hebben en dat die dezelfde voorraden krijgen als de anderen.

Haïti werd op 12 januari getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter. Zeker 200.000 mensen zijn omgekomen.

Uitgeleverde terrorist verdwenen in Marokko

De in Nederland veroordeelde terrorist Mohamed C. is na zijn uitlevering aan Marokko spoorloos verdwenen. Zijn advocaat reisde met hem mee om er zeker van te zijn dat hem niks overkwam. In Marokko werd de advocaat apart genomen, waarna de autoriteiten beweerden nooit van C. te hebben gehoord.

De advocaat, Yasar Özdemir, spreekt vandaag in De Telegraaf de vrees uit dat zijn cliënt wordt gemarteld. C. vormde samen met onder anderen Samir A. een terreurcel. Voor het voorbereiden van een aanslag werd hij in 2008 veroordeeld tot 6,5 jaar cel. Na het uitzitten van zijn straf werd hij woensdag als ongewenst vreemdeling uitgezet.

In de krant zegt Özdemir dat hij meereisde, samen met drie medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. Aan de douanegrens werd C. overgedragen, waarna hij met de advocaat werd afgevoerd voor verhoor. Na een tijd werd de advocaat gevraagd of hij een paar minuutjes buiten de verhoorkamer wilde wachten.

Toen de uren verstreken, vroeg de advocaat om opheldering. Vervolgens werd volgens hem een toneelstukje opgevoerd. "Iedereen deed ineens alsof ik gek was geworden. Ze zeiden dat ze mijn cliënt niet kenden", zegt hij in De Telegraaf.

De advocaat bleef tot in het weekeinde in Marokko om uitleg te krijgen, zonder resultaat. In Nederland stuurde hij een brief naar de ambassade, die volgens hem onbeantwoord bleef.

Door familieomstandigheden zou de in Tilburg geboren C. nooit een Nederlands paspoort hebben gekregen, hij zou voor zijn 'terugkeer' naar Marokko slechts een enkele keer in het land zijn geweest.

'Minderjarigen komen nog steeds simpel aan drank'

In drie van de vier gevallen verkopen supermarkten alcohol aan jongeren onder de 16 jaar. Dat concluderen de Stichting Alcoholpreventie (Stap) en de Universiteit Twente, schrijft het Nederlands Dagblad.

Supermarkten worden er al jaren van beticht alcohol te verkopen aan minderjarigen. Om moeilijkheden met het inschatten van de leeftijd te voorkomen is vorig jaar afgesproken dat caissières mensen die er jonger uitzien dan twintig jaar om legitimatie vragen.

Voor die actie konden jongeren onder de 16 jaar nog in 85 van de honderd gevallen alcohol kopen, schrijft de krant. Nu is dat gedaald naar 75.

Stap en de Universiteit Twente stuurden 15-jarige jongeren naar 105 supermarkten in het hele land om drank te kopen. In het westen werd de leeftijdsgrens beter in de gaten gehouden dan in het noorden. Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) concludeert dat de actie 'Nog geen 20? Laat je legitimatie zien' tot onvoldoende verbetering heeft geleid.

Bezuinigingsbeleid overheid eerder klaar

De werkgroepen van hoge ambtenaren die uitzoeken hoe er op tal van beleidsterreinen kan worden bezuinigd, presenteren hun bevindingen mogelijk eerder dan gepland. Demissionair staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën bekijkt of het mogelijk is de uitkomsten "iets naar voren" te schuiven.

De Jager kondigde dat gisterenavond aan in het tv-programma Pauw & Witteman. Het was de bedoeling dat de werkgroepen op 1 mei zouden aangeven hoe via 'heroverwegingen' van beleid 35 miljard euro aan besparingen zijn te vinden.

Ondanks de val van het kabinet gaat het werk van de werkgroepen gewoon door. Als het lukt eerder over de resultaten te beschikken, kunnen die volgens De Jager ook als input dienen voor de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen. Volgens de bewindsman zal het bij de verkiezingen vooral over de economie gaan.

Vijf gewonden door brand in Amsterdam

Bij een brand in een flat in Amsterdam zijn gisterenavond vijf gewonden gevallen, waaronder één baby. Vanwege de rook heeft de brandweer veertig bewoners van de flat Kralenbeek in Amsterdam-Zuidoost geëvacueerd.

De brand brak rond 21.00 uur uit in de slaapkamer van een woning op de dertiende verdieping. De brandweer heeft de twaalfde, dertiende en veertiende verdieping ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in een buurtcentrum vlakbij de flat en konden dezelfde avond terugkeren.

Het vuur was snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Kramer-Skobrev in slotrit 10 km

Sven Kramer komt vandaag op de olympische 10 kilometer in de achtste en laatste rit in actie. Dat is gisteren (plaatselijke tijd) door loting bepaald. Kramer, die op jacht gaat naar zijn tweede gouden plak in Vancouver, werd gekoppeld aan de Rus Ivan Skobrev.

Titelverdediger Bob de Jong neemt het in de voorlaatste rit op tegen Havard Bokko uit Noorwegen. Arjen van der Kieft, de derde Nederlandse deelnemer, schaatst in de vijfde race tegen Seung-Hoon Lee. De Zuid-Koreaan verraste eerder met zilver op de 5000 meter.

De loting is ideaal voor Kramer. Omdat al zijn concurrenten al voor hem op de baan verschijnen, weet de 23-jarige Fries precies welke tijd hij nodig heeft voor zijn tweede olympische titel. De 10 kilometer begint om 20.00 uur (11.00 uur in Canada).

Stifler keert terug in American Pie 4

Sean William Scott zal terugkeren als de oversekste Stifler in een nieuwe American Pie-film. Het zal hier om de vierde bioscoopfilm uit de populaire comedyserie gaan. Dat vertelde de acteur aan website worstpreviews tijdens een persconferentie voor zijn nieuwe film 'Cop Out'. Voorwaarde voor Scott om de film te maken is wel dat de rest van de cast ook terugkeert.

Een week geleden maakte filmstudio Universal al bekend dat er een vierde American Pie-bioscoopfilm gaat komen. Deze zal ook uitgebracht worden als 'American Pie 4', ook al zijn er sinds het derde deel al vier vervolgen op dvd uitgekomen. Hierin keerde, met uitzondering van vader Eugene Levy, geen enkele van de oorspronkelijke castleden terug.

Volgens Scott zal de vierde American Pie-film zich afspelen tijdens een middelbare schoolreünie. En Stifler zal nog net zo krankzinnig zijn als voorheen: "Het zou geen zin hebben om deze film te doen als Stifler niet nog steeds minstens zo gestoord zou zijn als vroeger", zo stelt Scott de Stifler-fans gerust.

In 'Cop Out' is Scott te zien met Bruce Willis en Tracy Morgan. Deze film draait vanaf eind mei in de bioscopen. Regie van 'Cop Out' was in handen van Kevin Smith. Die was zo over Scott te spreken, dat hij hem meteen de hoofdrol aanbood in zijn volgende film 'Hit Somebody'. Dit wordt een komedie waarin Scott een ijshockeyer speelt die niet meer en niet minder dan één doel per wedstrijd wil scoren.

Vecht het uit op je iPhone

Er zijn wat details bekend over het onlangs aangekondigde Street Fighter IV op de iPhone. Dit vechtspel zal voor een prijs van 9,99 dollar te koop zijn in Apple's App Store.

Ook heeft Capcom gemeld dat er in totaal acht karakters in het spel zijn. Op de draagbare variant zullen de straatvechters Ryu, Ken, Guile, Blanka, Chun-Li, Dhalsim, M. Bison en de vergeetachtige Abel speelbaar zijn. De port heeft zo te zien in onderstaand filmpje wel veel van de orginele Street Fighter IV kunnen behouden, zoals de ultra's en met inkt getekende grafische stijl zoals op de consoleversies. Of het echt handig spelen is met de virtuele knoppen weten we niet, maar het geheel ziet er in ieder geval mooi uit.

Het spel moet in maart te downloaden zijn in de App Store.

Geurts: "Bobsleebaan levensgevaarlijk"

Oud-bobsleeër Rob Geurts vindt de olympische bobsleebaan in Vancouver maar gevaarlijk. De Nederlander is begeleider van de Japanse vrouwen en staat ons land bij met advies. De organisatie van de Winterspelen past momenteel de baan aan omdat er in de trainingen van de viermansbobs wederom enkele sleeën om zijn gegaan.

"De eerste viermanstraining is maandag afgebroken nadat er vier sleeën op de kant gingen. Deze baan is levensgevaarlijk. We gaan nog wat crashes zien," zei Geurts voordat de organisatie de aanpassingen aan de baan bekendmaakte. Hij denkt dat Edwin van Calker in de viermansbob ondanks het slechte resultaat in de tweemansslee dicht bij de prijzen kan komen. "Hij is gewoon een medaillekandidaat, zeker weten. Maar je neemt hier veel dingen mee de slee in. De dood van de Georgische rodelaar, de vele crashes en het feit dat hijzelf hier vorig jaar met de viermansslee een flinke schuiver heeft gemaakt. Al die dingen bij elkaar maken het moeilijk voor Van Calker."

Niet alleen de baan krijgt de schuld van de crashes. "Ook hebben ze hier geen goede ijsmeesters, die de baan optimaal kunnen prepareren. Ze hadden allang maatregelen moeten nemen. Net als bij het rodelen, gewoon lager starten. Maar dat doen ze niet. Dit zijn de Winterspelen en het moet spectaculair zijn. Een viermansbob stuurt anders dan een tweemansslee. De kleine slee kun je nog uit een fout halen, bij een viermansslee lukt dat niet meer. Die reageert veel trager. Het is net een bus. Als een touringcar gaat schuiven, gaat het meestal ook goed mis."

Geurts meent dat Van Calker wel kans maakt, maar dan moet hij geen fouten maken. "Hij maakt in vier runs op dezelfde plek - bocht elf - steeds dezelfde fout. Dat hij hier vorig jaar met de viermansbob een flinke crash meemaakte, kun je ook niet uitschakelen. Met drie topatleten achter je staat er veel druk op de piloot. Hij heeft een paar goede trainingen nodig. Anders wordt het moeilijk."

Rouvoet: Nederland al jaren instabiel

Nederland lijdt al jaren aan forse politieke instabiliteit en het is zeker nu er een economische crisis heerst onverantwoord dat het land minstens een half jaar op slot gaat. De mogelijkheid bestaat daarbij dat het zelfs wel een jaar gaat duren voordat er een nieuwe regering is, zei demissionair vicepremier André Rouvoet gisteravond in Nova.

Behalve dat het op een economisch onverantwoord moment gebeurde, kon minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) voor 1 maart met een plan komen waar iedereen mee kon leven. "Het was onnodig, dus dat maakt het helemaal onverantwoord."

Een plan waar iedereen mee kon leven was voor de PvdA volgens Rouvoet alleen mogelijk buiten Uruzgan en die optie had op tafel kunnen worden gelegd. Rouvoet zegt er dan 'ook niets van te begrijpen' waarom de PvdA afgelopen vrijdag de beslissing wilde forceren. "Hij heeft de kans niet gegrepen, maar die was er wel."

Ook zei Rouvoet dat er in de ministerraad nooit door een collega is gedreigd met aftreden. Hij zei dit in een reactie op de bewering vanuit de PvdA dat minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) hier wel mee had gedreigd.

Van Dijk en FC Utrecht zoeken naar een oplossing

Afgevaardigden van FC Utrecht gaan vandaag om de tafel met de verbannen Gregoor van Dijk. De oud-captain van de Domstedelingen leeft al tijden in onmin met coach Ton du Chatinier en beide partijen gaan op zoek naar een passende oplossing, zo meldt Voetbal International.

Van Dijk en zijn trainer kregen het onlangs met elkaar aan de stok, maar dat escaleerde toen de middenvelder zijn coach als 'oneerlijk' betitelde. Intern heeft Du Chatinier al aangegeven niet meer verder te willen met Van Dijk, die vorige week werd geschorst door de clubleiding.

Daarnaast heeft Utrecht een sportpsycholoog gecontracteerd. De Eredivisionist, die zaterdag bij NAC Breda won (0-2), heeft daartoe drs. Ruben Dekker aangesteld.

IJshockeysters VS naar finale

De ijshockeysters van de Verenigde Staten hebben eenvoudig de finale van het olympisch toernooi bereikt. De Zweedse dames werden eenvoudig met 9-1 opzij gezet.

Na de eerste periode stond een score van 2-0 op het bord, waarbij het aantal schoten twaalf om drie was. De tweede periode liet eenzelfde beeld zien, maar toch wist Zweden te scoren, waarna de stand 5-1 was. De laatste periode was wederom voor de Amerikaanse dames die eenvoudig uit konden lopen naar 9-1.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.