Hairy Biker Dave Myers (66) overleden

Dave Myers, die naam zal waarschijnlijk niet bij veel mensen een belletje doen rinkelen, maar voor de culinair wat meer onderlegde FOK!kers zal het duo The Hairy Bikers misschien wèl bekend voor komen.

Gedurende een periode van 20 jaar maakten de twee ruig bebaarde mannen (Si King en genoemde Myers) culinaire roadtrips op motorfietsen, en maakten zo veel mensen bekend met lokale en regionale keukens en gerechten vanuit de hele wereld.

Bijzonder was, dat juist in januari de BBC weer was gestart met de uitzending van de nieuwste serie, waarin Myers in de eerste aflevering vertelde "nooit meer gedacht had ooit nog eens op het zadel van z'n motorfiets te kunnen rijden". Hij was tijdens de opnames al doodziek. Waar collega Si vaak een wat meer serieuze toon aansloeg, was het Dave die vaak de vrolijke noot verzorgde tijdens de vele opnames en kooksessies. En hij geneerde zich niet om ver buiten de gebaande paden te bewegen: zo nam hij in 2013 nog als deelnemer deel aan het in het VK razend populaire tv programma Strictly Come Dancing.

Dave Myers overleed in het bijzijn van zijn familie na een twee jaar durende strijd tegen kanker. Hij werd slechts 66 jaar.