FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 10 juli 2009

Vitesse wil contract Bos openbreken

Vitesse wil langer door met trainer Theo Bos. De club uit Arnhem heeft Bos een nieuw contract voorgelegd. Bos heeft momenteel een contract tot medio 2010 bij Vitesse. De club wil hem nu voor twee seizoenen extra vastleggen.

Vitesse heeft veel vertrouwen in Bos. "In de Nederlandse eredivisie zijn de verschillen zo klein dat een trainer bepalend is. Ik ben er van overtuigd dat Theo zo'n trainer is die een ploeg een paar plaatsen beter laat presteren. Daarvan zijn er niet veel en om die reden willen wij hem graag behouden."

Bos is tevreden met de aanbieding. "Er spreekt wel waardering en vertrouwen uit de aanbieding. Binnenkort zitten we om de tafel. Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden van de club om verder te groeien. Míjn ambitie is - zoals ik eerder heb aangegeven - als trainer meer te bereiken dan ik als speler heb gedaan."

Hull City biedt op Zamora

Hull City heeft serieuze belangstelling voor Fulham-aanvaller Bobby Zamora.

Hull-voorzitter Paul Duffen liet eerder deze week al doorschemeren dat men Zamora wel een interessante speler vindt. Inmiddels hebben The Tigers een bod uitgebracht op de aanvaller van Fulham.

Manager Phil Brown gaf tegenover The Hull Daily Mail toe dat er een bod is gedaan op Zamora. "Er is een goed bod op tafel gelegd voor Bobby Zamora. Ik wacht momenteel op mijn voorzitter voor de volgende stap," zo meldt Brown.

Zamora is niet de enige speler waar Hull in is geïnteresseerd. Naar verluidt zou de club van middenvelder George Boateng ook bezig zijn om Frazier Campbell (Manchester United) naar de club te halen.

Hivert heeft het moeilijk

Jonathan Hivert was de revelatie van Skil-Shimano in Parijs-Nice, waar hij als tweede eindigde in de vierde etappe, als achtste in het eindklassement en als tweede in het jongerenklassement. In de Tour de France gaat het echter minder voortvarend.

De 24-jarige Fransman staat net voor Kenny van Hummel als voorlaatste in het algemeen klassement. "Het gaat eigenlijk de hele Tour, met uitzondering van de derde etappe waar ik in de kopgroep zat, nog niet echt goed. Ik heb het gisteren in de etappe naar Barcelona op de laatste klim rustig aan gedaan om energie te sparen voor vandaag, maar ook nu ging het niet echt lekker", vertelde Hivert die in de etappe naar Andorra samen met Kenny van Hummel in de ‘bus’ zat.

De zomer blijkt niet de beste periode voor Hivert. "In de zomer rijd ik minder goed, dat is eigenlijk al mijn hele carrière zo. Ik hou niet van warm weer. Dan zit er minder zuurstof in de lucht en heb ik weinig kracht in mijn benen. Toch hoop ik dat er nog deze Tour een omslag komt."

Lahm: "Ribéry gedraagt zich weer professioneel"

Bayern München-verdediger Philip Lahm heeft zich in de Duitse media uitgelaten over de transfersoap rondom zijn ploeggenoot Franck Ribéry.

Real Madrid wil de Franse middenvelder graag inlijven. Ribéry zelf wil ook graag naar Spanje verkassen, maar Bayern wil hem niet laten gaan.

"Franck is een fantastische voetballer met ongelofelijke kwaliteiten. Maar in de eerste plaats telt altijd het team. Het kan niet zo zijn dat één speler zichzelf voorop stelt. De laatste dagen doet Ribéry weer volop mee tijdens de training. Nu gedraagt hij zich professioneel", zegt Lahm tegenover Bild.

Opvallend is de wedstrijd van vrijdagavond te noemen. Bayern oefent tegen Red Bull Salzburg. Trainer Louis van Gaal heeft Ribéry niet in de wedstrijdselectie opgenomen.

Het reservaat vs. de kruisvaarder

Spherios stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

“Spreek ik met dhr. Spherios, minister Ab Klink van Volksgezondheid hier, wat u doet is een grove schande, hoort u mij, dit kan gewoonweg niet, een reservaat voor één van de grootste gevaren van de volksgezondheid, dit is een schande, een schande, hoort u mij?”
“Ik hoor je Appie, maar nou is het onze beurt, nu is het de beurt aan de roker, wij komen in opstand, we pikken het niet langer, begrijp je dat?”
Nee, daar begreep onze kruisvaarder niets van, en smeet de haak op de hoorn. 

Mourinho: "Arnautovic is voor ons een gokje"

José Mourinho heeft zoals gebruikelijk weer eens van zich laten horen. De Portugese coach van Internazionale liet zich vrijdag tijdens de persconferentie uit over de selectie van Inter. Hij vindt zijn selectie niet sterk genoeg en noemde Marko Arnautovic "een gokje".

"Ik wil mijn spelers niet afvallen, maar deze selectie is niet wat ik wilde. Ik kan de voorzitter helaas niet om versterking vragen. Dat betekent dat ik harder moet werken om spelers beter te maken. Ik kan alleen geen wonderen verrichten, ik ben geen Harry Potter of Merlijn," zei Mourinho tegenover de aanwezige pers in Milaan.

De trainer maakt zich zorgen over zijn selectie en de sterke concurrentie in Europa. "In de Champions League gaat het om kwaliteit en geven details de doorslag. Als ik kijk naar het afgelopen seizoen, dan hebben wij een achterstand ten opzichte van de drie of vier beste teams. We kunnen de Champions League alleen winnen als alles gaat zoals we willen, maar we beginnen zeker niet als favoriet."

De transfer van Marko Arnautovic is nog altijd niet helemaal rond vanwege een gebroken middenvoetsbeentje van de Oostenrijkse aanvaller. "Arnautovic ken ik eerlijk gezegd niet. Hij is een gokje voor de club en ik vind dat wel een uitdaging."

Gay waarschuwt Bolt met supertijd in Rome

De Amerikaan Tyson Gay heeft tijdens de Golden League-wedstrijden in Rome een toptijd neergezet. Hij sprintte op de 100 meter naar een tijd van 9.77 seconden, daarmee zette hij de beste seizoensprestatie neer.

Hiermee waarschuwde hij Usain Bolt, de olympisch kampioen en wereldrecordhouder was niet aanwezig in Rome. Asafa Powell werd tweede in 9.88 seconden. De beste tijd die Bolt dit jaar neerzette, was 9.86 seconden.

Uitslagen oefenduels 10 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Heracles Almelo
Douglas, Schulmeister
Chivas (Mex) 2-1
Blauw Wit '34 SC Cambuur
Maachi (5), Ter Heide (2),
Van der Heide, Schepers, Haroun
0-10
FC Emmen
Beda (2)
Istanbul BB (Tur) 2-0
FC Groningen
Koç, Rijsdijk, Olijve
BV Veendam 3-0

D'Agostino wordt nerveus door interesse Real

Udinese-middenvelder Gaetano D'Agostino staat naar eigen zeggen in de belangstelling van Real Madrid.

De speler praatte zijn mond voorbij tegenover het Spaanse Onda Cero. Real Madrid en Udinese zouden zelfs al in onderhandeling zijn over een transfer. Udinese wil zo'n 25 miljoen euro hebben voor de middenvelder. Ook Juventus heeft interesse in D'Agostino.

"Ik ben bijzonder nerveus door de interesse van Real Madrid. Iedere voetballer wil namelijk voor Real Madrid spelen. Er is nog helemaal niets officieel. Mijn zaakwaarnemer weet er meer van dan ik. Ik wacht op een telefoontje om naar Madrid af te reizen." In 36 wedstrijden scoorde hij het afgelopen seizoen elf keer in de Serie A.

LittleBigPlanet krijgt een Game of the Year editie

MediaMolecule heeft bekend gemaakt dat er gewerkt wordt aan een Game of the Year editie van hun kaskraker LittleBigPlanet. Een releasedatum is helaas echter nog niet gegeven, maar de verwachting is dat hij nog dit jaar in de winkels zal liggen.

Deze nieuwe versie zou een groot gedeelte van de downloadbare uitbreidingen die momenteel beschikbaar zijn op PSN in zich hebben. Alleen wat er precies mee geleverd gaat worden is helaas nog niet bekend gemaakt.

FC Twente wil vraagprijs Driver niet betalen

Volgens RTV Oost wil FC Twente de vleugelaanvaller Andrew Driver aantrekken. Hij moet de lege plek opvullen die Eljero Elia en Marko Arnautovic hebben achtergelaten. Elia vertrok onlangs naar Hamburger SV.

De Tukkers hebben verschillende spelers op proef. Driver speelt momenteel voor Heart of Midlothian uit Schotland. De Schotse club wil vier miljoen euro ontvangen voor de 21-jarige Driver. Twente vindt dit teveel geld en zal niet aan de vraagprijs willen voldoen.

Steve McClaren hoopt snel de Zuid-Afrikaanse aanvaller Bernard Parker toe te voegen aan de selectie. De aanvaller van Zuid-Afrika maakte tijdens de Confederations Cup een sterke indruk.

Ook had Twente Jorge Ortega op proef. Hij wordt volgens TC/Tubantia teruggestuurd naar Paraguay aangezien hij geen versterking is voor de club uit Enschede.

'Jackson diende zichzelf Demerol toe'

Michael Jackson injecteerde de pijnstiller Demerol zelf. Dat beweert een dokter die de vorige maand overleden popster heeft behandeld, zo meldde de Amerikaanse website TMZ.com op basis van officiële documenten vandaag.

Een medewerker van Jacksons beveiligingsafdeling vertelt in de documenten, opgesteld in 2005, dat sommige doktoren de muzikant van Demerol af wilde helpen. Ook verklaart hij dat een van de artsen ontsteld was over het feit dat Jackson zelf injecteerde.

TMZ meldt eveneens dat Jackson medicijnen haalde onder andere namen, bijvoorbeeld die van zijn medewerkers. En de website spreekt van talloze medicijnen die de politie aantrof op het landgoed Neverland tijdens een huiszoeking in 2003 in verband met een kindermisbruikzaak.

Ander nieuws is dat de popster littekens over zijn hele lichaam zou hebben gehad, afkomstig van injectienaalden. Op de dag dat hij overleed, zou hij talloze plekken in zijn nek, armen, benen, enkels en zijn knieholtes hebben gehad. Het gaat om zowel oude als verse littekens.

Twee artsen van Jackson, dermatoloog Arnold Klein en dokter Conrad Murray, hebben volgens TMZ tot nu toe nog niet de medische dossiers van hun beroemde cliënt overhandigd aan de politie.

Site New York Times niet langer gratis

The New York Times overweegt lezers vijf dollar per maand te laten betalen voor toegang tot haar website. Dat heeft een woordvoerder van moederbedrijf New York Times Co. bevestigd tegenover persbureau Bloomberg. Voor abonnees van de krant zou een tarief van 2,50 dollar moeten gelden. De uitgever heeft het idee onlangs in een enquête aan haar lezers voorgelegd.

Van 2005 tot 2007 waren delen van de site van The New York Times ook al alleen tegen betaling toegankelijk. Het ging destijds om een proef.

Net als de meeste krantenuitgevers wereldwijd, worstelt ook de Times Co. met krimpende oplagecijfers en dalende advertentie-inkomsten. In het eerste kwartaal van 2009 zag het bedrijf de reclameopbrengsten met maar liefst 27 procent dalen.

Steeds meer uitgevers overwegen daarom geld te gaan vragen voor hun digitale content. Volgens krantenmagnaat Rupert Murdoch heeft gratis nieuws zijn langste tijd dan ook gehad. De eigenaar van News Corp, dat onder meer The Sun, The New York Post en The Daily Telegraph uitgeeft, liet weten binnen een jaar geld te gaan vragen voor al zijn websites. De Wall Street Journal, een andere krant van Murdoch, heeft al langer een betaalsite.

Ook Christian van Thillo, als baas van De Persgroep eigenaar van onder meer het AD, de Volkskrant en Het Parool, heeft zich in het verleden negatief uitgelaten over het gratis aanbieden van nieuws.


Site New York Times niet langer gratis  (foto: DAG)

Brits dodental Afghanistan evenaart Irak

De Britse strijdkrachten hebben in Afghanistan inmiddels evenveel militairen verloren als in Irak. Het aantal gesneuvelden door de strijd tegen de radicaalislamitische Taliban kwam vandaag op 179, evenveel als het aantal doden tijdens de inzet in Irak om het regime van Saddam Hussein te verdrijven.

De Britse premier Gordon Brown waarschuwde vandaag voor een zeer moeilijke zomer in Afghanistan, nadat daar de afgelopen tien dagen tien Britse militairen om het leven waren gekomen.

De Britten zijn sinds 2001 in Afghanistan actief. Hun troepenmacht omvat momenteel 8300 manschappen.

'Nieuw' GM maakt toekomstplannen bekend

Het 'nieuwe' General Motors heeft vandaag zijn toekomstplannen bekendgemaakt. Het afgeslankte bedrijf, dat niet langer gebruik maakt van faillissementsbescherming, is erop gericht om het vertrouwen van de Amerikaanse consument terug te winnen en geld van de belastingbetaler terug te betalen.

"Vandaag markeert een nieuw begin voor General Motors. Een die iedere werknemer de mogelijkheid biedt om zich weer bezig te houden met het ontwerpen, produceren en verkopen van fantastische auto's en onze klanten ten dienste staan", aldus topman Fritz Henderson in een toelichting. De Amerikaanse overheid krijgt een meerderheidsbelang in General Motors van 61 procent, de Canadese overheid, obligatiehouders en de vakbond United Auto Workers het overige deel.

De gezonde onderdelen van de failliete autogigant zijn ondergebracht in het nieuwe GM, met als belangrijkste merken Chevrolet, Cadillac, Buick en GMC. GM, tot voor kort het grootste autobedrijf ter wereld, vroeg op 1 juni uitstel van betaling aan.

Topman GM maakt toekomstplannen bekend  (foto: ANP)

Taxichauffeurs vormen erehaag voor Rob Sitek

Rob Sitek, de man die zondagochtend om het leven kwam na een ruzie met een taxichauffeur bij het Leidseplein in Amsterdam, is vanmiddag gecremeerd. Voorafgaand aan de plechtigheid vormden circa dertig taxichauffeurs van taxicentrale TCA een erehaag voor de 44-jarige Sitek bij uitvaartpark Westgaarde in Amsterdam.

Met de erehaag wilden de chauffeurs steun betuigen aan de familie van Sitek en hun schaamte tonen voor het dodelijke incident met de taxichauffeur. De chauffeurs stonden voor hun auto en hadden een zwart lint aan hun wagen gehangen. De 37-jarige chauffeur die vastzit vanwege de ruzie was overigens niet van TCA.

Sluiter uitgeschakeld in Scheveningen

Raemon Sluiter is in de kwartfinale van de Siemens Open uitgeschakeld, de Uruguayaan Pablo Cuevas was te sterk.

Sluiter ging op het challengertoernooi in Scheveningen in twee sets onderuit: 6-4 en 6-2. Cuevas neemt het in de halve finale op tegen de Belg Kristof Vliegen. Die klopte de Italiaan Tomas Tenconi in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-2.

De andere halve finale gaat tussen Steve Darcis, ook een Belg, en de als eerste geplaatste Spanjaard Albert Montanes. Darcis klopte Juan Ignacio Chela met 7-5, 2-6 en 6-2 terwijl Montanes de finale bereikte door een opgave van Daniel Köllerer bij 5-2 in de eerste set.

Been: "Ruil Wijnaldum waanzin"

Volgens Feyenoord-coach is een eventuele ruil tussen Georgino Wijnaldum en AZ-keeper Didulica onzin.

In ruil voor Wijnaldum zou Feyenoord Didulica, Lens en een onbekend bedrag krijgen, maar volgens Been klopt hier niks van. "Een vertrek van Wijnaldum is volledig onbespreekbaar. Hier hoeven de supporters zich écht geen zorgen over te maken."

Tevens noemt de trainer de berichten over het aftesten van doelman Kamil Contofalsky voorbarig. "We hadden Kamil graag zaterdag nog eens in actie gezien tegen VVV, maar omdat Zenit zondag competitieverplichtingen heeft, moest hij terug naar Rusland. Komende woensdag heeft hij ook nog een bekerduel, dus dan kunnen we hem evenmin testen," zegt Been. "De deur naar Feyenoord is voor hem echter nog niet gesloten. Dat hebben we hem ook laten weten. De komende weken zullen we verder kijken wat we op dit vlak kunnen doen."

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 7

Vandaag werd in de Tour de France de zevende etappe verreden. Het was de eerste bergetappe die verrassend werd gewonnen door de Fransman Brice Feillu. Hoog tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

Dagwinnaar werd vandaag Your_mother_in_law met het ongelooflijke aantal van 8 punten. Een gedeelde tweede plaats was er voor risce en M.rak met ieder 7 punten.

In het klassement veranderd er uiteraard weinig. BassieD blijft uiteraard ook de leider, hij heeft nu 330 punten. Gitanki staat nu tweede met 300 punten en lookbehind staat derde met 286 punten. Op de vierde plaats vinden we el_salvador met 283 punten. De top vijf word volgemaakt door Rucebo met 279 punten.

Morgen staat de achtste etappe op het programma. Dit is wederom een bergetappe en gaat van Andorra naar Saint-Girons a over 176,5 kilometer. Je hebt nog tot vanavond 23.59 uur om je voorspelling in te vullen.

THQ bezig met launchgames voor Project Natal

In een interview met Gamesindustry.biz heeft THQ aangegeven dat er gewerkt wordt aan launchgames voor Project Natal. Daarnaast is men bezig met de motion-controller van Sony. Danny Bilson, medewerker van THQ, laat onder andere weten dat er vooral gefocust wordt op familiegames:

"We'll be there at launch with some very friendly titles for the first audience who will adopt that stuff, which is families."

Het simpelweg porten van games is er, volgens Bilson, niet bij. Er gaan compleet nieuwe games op de markt verschijnen:

"We're not going to just port stuff over, each one of those platforms needs a lot of design love."

Kroonprins blijft DNB-commissaris

De Tweede Kamer is het niet eens met minister Bos van Financiën dat Willem-Alexander commissaris mag blijven bij de Nederlandsche Bank (DNB). Kamerleden vinden het echter een te kleine zaak om er een motie over in te dienen. "Het wordt al gauw persoonlijk opgevat", zegt Kamerlid Paul Tang van regeringspartij PvdA.

Prins Willem-Alexander moet commissaris blijven bij de Nederlandsche Bank (DNB) en zijn maximale termijn uitdienen. Dit schrijven minister-president Balkenende en minister Bos van Financiën aan de Tweede Kamer.

Balkenende en Bos stellen in hun brief dat de prins in verband met zijn toekomstige taak als koning zich breed moet kunnen oriënteren. Om die reden werd hij in 1998 commissaris bij DNB.

De prins tussentijds terugtrekken vindt het kabinet geen optie, omdat zij hechten aan goede interne bedrijfsvoering van DNB. Die willen zij niet doorkruisen. De termijn van Willem-Alexander loopt af per juli 2010.

De Tweede Kamer vindt in meerderheid dat de prins zijn commissariaat moet opgeven, maar bijt niet door met een parlementaire motie. Het bezwaar van de kamerleden tegen het commissariaat is dat zij vrezen dat kritiek op DNB in de kredietcrisis zou kunnen afstralen op Willem-Alexander. De prins wordt geacht niet in politiek opspraak te komen.

"Ik vind het een teleurstellende brief", zegt SP-Tweede Kamerlid Ewout Irrgang. De prins blijft in een kwetsbare positie, vindt de SP’er. Een zwaarder middel dan kamerbreed uitgesproken afkeuring in de media, lijkt Irrgang evenwel niet haalbaar. Een motie met de strekking dat dat de prins de Raad van Commissarissen van DNB moet verlaten, zit er volgens de SP’er niet in. "Daar is het net niet groot genoeg voor".

Ook VVD’er Frans Weekers betreurt de opstelling van het kabinet. "Ik snap niet dat Balkenende en Bos in een kramp schieten. Ze hadden er met de prins over moeten praten en zich het signaal ter harte nemen".

PvdA-Kamerlid Paul Tang begrijpt de brief van het kabinet wel. Als de prins voor het einde van zijn termijn volgend jaar juli zou worden teruggetrokken, zou het volgens tang worden opgevat als "degradatie en persoonlijke belediging." Ook Tang wil het erbij laten zitten, nu de prins zo dicht bij het einde van zijn maximale termijn zit.


Kroonprins blijft DNB-commisaris  (foto: DAG)

B. Feillu: "Ik kan het niet geloven"

Brice Feillu kan nu al terugkijken op een geslaagd debuut in de Tour de France. De renner van Agritubel won de eerste rit door de Pyreneeën, nadat hij in de slotfase een succesvolle demarrage plaatste.

"Ik had niet verwacht dat ik vandaag zou winnen," liet Feillu na afloop van de etappe weten. "Maar ik was wel aan de etappe begonnen met de ambitie om me te laten zien. Daarom zat ik mee in de beslissende vlucht."

In de finale wist Feillu het af te maken. "Vanaf het duidelijk was dat we voorop zouden blijven, was het zaak kalm te blijven met mijn goede benen. Ik liet de eerste aanvallen aan Kern en Riblon over en daarna probeerde ik het van de eerste keer goed te doen. Met succes. Ik kan het niet geloven."

Feillu kreeg tijdens de huldiging ook de bolletjestrui omgehangen. "Of ik de bolletjestrui probeer te verdedigen? Het is mogelijk om die trui vast te houden, maar dat wordt niet evident. Er zijn nog veel punten te verdienen."

Belangrijke drugsbaron uitgeleverd aan Marokko

Spanje heeft een van de belangrijkste hasjhandelaars ter wereld uitgeleverd aan Marokko. Dat meldde de politie vandaag.

Mohammed El Ouazzani wist in 2007 uit een Marokkaanse gevangenis te ontsnappen. In april pakte de Spaanse politie hem op in de Spaanse enclave Ceuta. Er was een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. El Ouazzani beschikt over de Spaanse en Marokkaanse nationaliteit.

Het Spaanse hooggerechtshof wees een hoger beroep tegen uitzetting af op 19 juni. In de Marokkaanse hoofdstad Rabat moet hij voor de rechter verschijnen.

El Ouazzani, ook bekend als 'El Nene' (de baby), was in 2003 tot acht jaar cel veroordeeld voor drugssmokkel. In een zwaarbeveiligde gevangenis in Kenitra, 40 kilometer ten noorden van Rabat, leidde hij een luxeleventje omdat hij het gevangenispersoneel had omgekocht. Hij beschikte over drie cellen met airco, ultramoderne tv-apparatuur en een computer met internet. El Nene wist met hulp van bewakers te ontsnappen. El Nene zou een privékapitaal hebben van 30 miljoen euro.

Tour: Feillu wint na ontsnapping op slotklim

Brice Feillu heeft de zevende etappe van de Tour de France gewonnen. In de slotklim maakte hij zich los van zijn medevluchters. Cancellara raakte het geel kwijt aan Rinaldo Nocentini.

Op weg naar Arcalis, de slotklim, reden Egoi Martinez (Euskaltel), Christophe Riblon (Ag2r), José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne), Rinaldo Nocentini (Ag2r) en Aleksandr Kuschynski (Liquigas), Christophe Kern (Cofidis), Jérôme Pineau (Quic-Step), Brice Feillu (Agritubel) en Johannes Fröhlinger (Milram) een maximale voorsprong van bijna vijfiten minuten bij elkaar. Deze voorsprong werd door het peloton teruggebracht tot 6,5 minuten aan de voet van de Arcalis.

Kuschynski, Pineau en Gutierrez moesten als eersten de strijd staken, waardoor er nog zes man overbleven. Vier kilometer voor het einde reed Feillu weg van zijn medevluchters en pakte een voorsprong van een halve minuut. De rest kon hem niet meer te pakken krijgen; Christopher Kern kwam slechts enkele meters tekort op de finish. Feillu kon daardoor in zijn debuutjaar in de Tour gelijk een etappeoverwinning laten noteren.

Fabian Cancellara was de grote verliezer van de dag. Hij raakte de gele trui kwijt doordat hij in de slotklim moest lossen. In die klim gaf Astana het tempo aan. Cadel Evans ging echter zowaar in de aanval maar kwam niet los. Dit triggerde wel zijn ploeggenoot Jurgen van den Broeck om in de aanval te gaan. Hierna was het de beurt aan Contador. Andy Schleck probeerde het gat nog dicht te rijden, maar de Spanjaard bleef zijn concurrenten voor waardoor hij kostbare tellen pakte voor het klassement.

Nocentini pakte echter het geel. Voor het eerst in negen jaar rijdt er daardoor weer een Italiaan met een leiderstrui in de Tour. Nocentini heeft zes seconden voorsprong op de nummer twee Contador. Ook deze tourdag waren er veel valpartijen. Tom Boonen, Mark Cavendish, Levi Leipheimer en Bernhard Eisel kwamen ten val, maar konden hun weg vervolgen.

Uitslag etappe 7

#Naam RennerPloegTijd
1 B. Feillu (FRA) Agritubel6:11:31
2 Kern (FRA) Cofidis+00:05
3 Fröhlinger (DUI) Milram+00:25
4 Nocentini (ITA) AG2R+00:26
5 E. Martínez (SPA) Euskaltel+00:45
6 Riblon (FRA) AG2R+01:05
7 J. Pineau (FRA) Quick-Step+02:32
8 J.Iv. Gutiérrez (SPA) Caisse D'Epargne+03:14
9 Contador (SPA) Astana+03:26
10 Evans (AUS) Silence-Lotto+03:47

Breukink: "Optreden Menchov positief"

Erik Breukink kon na afloop van de zevende etappe in de Tour de France weer een beetje lachen. Na een week van pech slaagde Denis Menchov, kopman van Rabobank erin, om bij de groep met favorieten te blijven.

"Er is niet voluit gereden. Toch is zijn optreden positief. Dit betekent dat er nog wel mogelijkheden in de bergetappes zijn," liet Breukink in een reactie weten.

Daarnaast liet Breukink ook weten dat Laurens ten Dam voor eigen succes mag gaan. Hij is, sinds het wegvallen van Robert Gesink, de enige Nederlander die mee kan komen in het hooggebergte. "Vandaag heeft hij het al geprobeerd, zaterdag is weer een rit waarin dat kan. Van zijn valpartij van donderdag heeft hij volgens mij weinig last."

Nocentini: "Ik kan het nauwelijks geloven"

Rinaldo Nocentini is de nieuwe drager van de gele trui. De Italiaan beëindigde de zevende etappe als vierde. Fabian Cancellara had echter zo'n grote achterstand, dat de renner van AG2R het Maillot Jaune om zijn schouders kreeg gehangen.

Nocentini was één van de renners, die de hele dag op kop hadden gereden. Daarnaast was hij de best geklasseerde coureur van het gezelschap. "Ook voor een Italiaan is de gele trui belangrijk, net zo mooi als de roze trui in de Giro," was zijn eerste reactie. "Dit is het mooiste moment uit mijn carrière, ook al is het maar voor één dag."

Op de laatste klim had de Italiaan het wel moeilijk. "Ik kan het nauwelijks geloven. Het was vooral de wil om het geel te pakken waar ik het aan te danken heb, ik heb me op het laatst echt naar boven moeten slepen. Toen Contador ging in de laatste kilometer heb ik nog getwijfeld, maar met wat geluk is het gelukt. Ik hoop dat ik deze gele trui zo lang mogelijk mag dragen."

Joly stapt af in zevende etappe

Sébastien Joly heeft de Tour de France verlaten. De renner van Française des Jeux stapte vandaag, tijdens de zevende etappe in de Franse wielerronde, af.

Joly stond na de etappe van gisteren op de 155e plaats in het algemeen klassement. Het is niet bekend waarom de ervaren Fransman van zijn fiets is gestapt.

Eerder moesten ook Jurgen van de Walle (Quick-Step), Piet Rooijakkers (Skil-Shimano) en Robert Gesink (Rabobank) La Grande Boucle al verlaten.

Armstrong: "Aanval Contador niet verwacht"

De aanval van Alberto Contador, tijdens de slotkilometers van de zevende etappe, kwam voor Lance Armstrong niet als een verrassing. Dit liet de Texaan kort na de finish weten.

"Het was niet volgens plan, maar ik had ook niet verwacht dat Alberto zich aan de afspraken zou houden. Het verbaasde me geenzins," aldus Armstrong, die een leger journalisten om zich heen had staan.

Op dat moment wist Armstrong nog niet dat hij slechts twee seconden achter Contador in het algemeen klassement stond. Het verschil met de drager van de gele trui, de Italiaan Rinaldo Nocentini, bedraagt acht seconden.

"Ik weet niet hoe dicht bij we waren, dus daar kan ik moeilijk iets over zeggen. Ik heb me aan de door het team uitgestippelde tactiek gehouden. Astana is in orde. Het team is het probleem niet", vervolgde Armstrong zijn verhaal.

De Amerikaan gaf tot slot toe dat de lange, afwisselende klim naar de top niet aan hem besteed was. "De route naar de top was niet heel steil en de snelheid lag hoog. Daar ben ik niet in gespecialiseerd."

Schoenenfetisjist overvalt zeker zeven vrouwen

Een Duitse schoenenfetisjist heeft zeker zeven vrouwen overvallen en hun schoenen geroofd. Alle overvallen zijn gepleegd op metrostations in de Duitse plaats Bonn. De fetisjist geilt blijkbaar op hoge hakken, aangezien dit type schoenen door alle overvallen vrouwen werd gedragen. 

De schoenendief is waarschijnlijk een 27-jarige man uit Troisdorf, een plaats in de omgeving van Bonn. De politie wilde de man oppakken, maar deze vluchtte toen de politie zijn huis binnenviel. 

Vreemd genoeg werden er kort na de inval van de politie weer enkele vrouwen van hun schoenen beroofd. Deze overvallen zouden hebben plaatsgevonden in Keulen en Leverkusen, aldus Duitse media. In Keulen lukte het de dader om een paar schoenen te stelen, maar in Leverkusen verloor hij zijn buit. Het is nog niet bekend of het om dezelfde dader gaat, of dat er een na-aper in het spel is.  


Schoenenfetisjist berooft zeker zeven vrouwen van hun hakken

Vieira ontkent gesprekken met Birmingham City

Patrick Vieira is naar eigen zeggen niet in gesprek met Birmingham City. De middenvelder van de Italiaanse landskampioen Internazionale wil eerst een gesprek over zijn toekomst bij de nerazzurri.

Vieira hoopt op een toekomst bij Inter. Hij wil eerst een gesprek met zijn huidige club afwachten voordat hij in gesprek gaat met andere clubs.

"Er wordt geroepen dat ik in gesprek ben met Birmingham, maar dit is niet het geval. Wat wel zeker is, is dat ik terugkeer naar Inter en met de technische leiding ga bekijken wat mijn rol is voor de toekomst", aldus de Franse middenvelder in L'Équipe.

Vieira speelde eerder al in Engeland. Hij kwam geruime tijd uit voor Arsenal. Nu wil Birmingham hem weer naar de Premier League halen. De Engelse club heeft concurrentie van de Franse Ligue 1. Paris Saint Germain en Olympique Lyon hebben ook interesse in Vieira.

Wotte snapt niets van Southampton

Tot grote verbazing van hemzelf werd Mark Wotte donderdag op straat gezet door zijn club Southampton.

Een week eerder had Wotte zijn contract bij Southampton nog voor onbepaalde tijd verlengd. De club kreeg echter een nieuwe eigenaar, Markus Liebherr, en hij zag geen toekomst voor Wotte bij zijn club.

"Ja, je kan wel zeggen dat het een enorme verrassing was," zegt Wotte in De Telegraaf. Een week geleden vroeg Wotte de club nog om duidelijkheid. "We willen dat je blijft," zeiden ze toen. Het Egyptische Ismaily had interesse in de trainer. "Dat loop ik nu dus ook mis."

"Ik heb hier in ieder geval niet zo’n fijn gevoel aan overgehouden. Het is de gril van een nieuwe eigenaar. Ik ben loyaal gebleven aan de club in een moeilijke periode en nu gebeurt er dit. Ik heb er begrip voor dat ze met een schone lei willen beginnen, maar had dat dan een paar dagen eerder gezegd."

Feillu wint na ontsnapping op slotklim

Brice Feillu heeft de zevende etappe van de Tour de France gewonnen. In de slotklim maakte hij zich los van zijn medevluchters. Cancellara raakte het geel kwijt aan Rinaldo Nocentini.

Op weg naar Arcalis, de slotklim, reden Egoi Martinez (Euskaltel), Christophe Riblon (AG2R), José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne), Rinaldo Nocentini (AG2R) en Aleksandr Kuschynski (Liquigas), Christophe Kern (Cofidis), Jérôme Pineau (Quic-Step), Brice Feillu (Agritubel) en Johannes Fröhlinger (Milram) een maximale voorsprong van bijna vijfiten minuten bij elkaar. Deze voorsprong werd door het peloton teruggebracht tot 6,5 minuten aan de voet van de Arcalis.

Kuschynski, Pineau en Gutierrez moesten als eerste de strijd staken, waardoor er nog zes man overbleven. Vier kilometer voor het einde reed Feillu weg van zijn medevluchters en pakte een voorsprong van een halve minuut. De rest kon hem niet meer te pakken krijgen; Christopher Kern kwam slechts enkele meters tekort op de finish. Feillu kon daardoor in zijn debuutjaar in de Tour gelijk een etappeoverwinning laten noteren.

Fabian Cancellara was de grote verliezer van de dag. Hij raakte de gele trui kwijt doordat hij in de slotklim moest lossen. In die klim gaf Astana het tempo aan. Cadel Evans ging echter zowaar in de aanval maar kwam niet los. Dit triggerde wel zijn ploeggenoot Jurgen van den Broeck om in de aanval te gaan. Hierna was het de beurt aan Contador. Andy Schleck probeerde het gat nog dicht te rijden, maar de Spanjaard bleef zijn concurrenten voor waardoor hij kostbare tellen pakte voor het klassement.

Nocentini pakte echter het geel. Voor het eerst in negen jaar rijdt er daardoor weer een Italiaan met een leiderstrui in de Tour. Nocentini heeft zes seconden voorsprong op de nummer twee Contador. Ook deze tourdag waren er veel valpartijen. Tom Boonen, Mark Cavendish, Levi Leipheimer en Bernhard Eisel kwamen ten val, maar konden hun weg vervolgen.

Uitslag etappe 7

#Naam RennerPloegTijd
1 B. Feillu (FRA) Agritubel6:11:31
2 Kern (FRA) Cofidis+00:05
3 Fröhlinger (DUI) Milram+00:25
4 Nocentini (ITA) AG2R+00:26
5 E. Martínez (SPA) Euskaltel+00:45
6 Riblon (FRA) AG2R+01:05
7 J. Pineau (FRA) Quick-Step+02:32
8 J.Iv. Gutiérrez (SPA) Caisse D'Epargne+03:14
9 Contador (SPA) Astana+03:26
10 Evans (AUS) Silence-Lotto+03:47
30 Ten Dam (NED) Rabobank+04:31

Algemeen klassement

#Naam RennerPloegTijd
1 Nocentini (ITA) AG2R25:44:32
2 Contador (SPA) Astana+00:06
3 Armstrong (VS) Astana+00:08
4 Leipheimer (VS) Astana+00:39
5 Wiggins (GBR) Garmin+00:46
6 Klöden (DUI) Astana+00:54
7 Martin (DUI) Columbia+01:00
8 Vande Velde (VS) Garmin+01:24
9 A. Schleck (LUX) Saxo Bank+01:49
10 Nibali (ITA) Liquigas+01:54
66Ten Dam (NED)Rabobank+11:44

Alles is customizable in Modnation Racers-trailer

Play, Create and Share is niet alleen de slogan van het originele, populaire en succesvolle LittleBigPlanet, maar volgens Sony is het een heel nieuw genre waarin user generated content centraal staat. De tweede game in dit genre moet Modnation Racers voor de Playstation 3 gaan worden. De game is in feite een gewone kart-racer maar nu is het mogelijk je eigen levels, racers en auto's te maken.

Op de E3 is de eerste gameplay getoond maar nu is de eerste trailer van de game verschenen. Zie hieronder alle mogelijkheden van de game.

Dordrecht voorlopig zonder Coster

FC Dordrecht moet het voorlopig zonder Nick Coster doen. De revelatie van vorig seizoen staat door een spaakbeenbreuk enkele weken buitenspel.

Linkerflankspeler Coster liep de blessure op tijdens het met 0-10 gewonnen oefenduel tegen WNC. De speler is al geöpereerd. "Er was sprake van een slechte breuk, precies in het midden van de onderarm. De operatie ging vrij snel, ik was ook niet helemaal verdoofd. Er zit een plaat in mijn arm en acht pinnen. Ook zijn er een stuk of vijftien van die nieten ingezet. Door die plaat hoefde ik niet meer in het gips, dat er woensdagavond van pols tot biceps nog wel om moest."

"Er is nu een stevig verband aangebracht. Ik moet in elk geval één week absolute rust houden, maar na twee, drie weken mag ik weer iets gaan doen. Dat ligt er ook aan wat ik dan al weer durf", vertelt de in de zomer van 2008 van ADO Den Haag overgekomen speler.

Militairen opgepakt voor drugshandel

Op vliegbasis Volkel zijn drie militairen door de Koninklijke Marechaussee opgepakt op verdenking van het dealen in harddrugs. Het drietal zou de drugs verkocht hebben aan mensen op en buiten de basis.

De betrokken militairen zijn een 25-jarige soldaat en twee korporaals, van respectievelijk 24 en 28 jaar oud. De Koninklijke Marechaussee heeft huiszoeking verricht op het woonadres van de 28-jarige korporaal. Ook op de vliegbasis is huiszoeking verricht. Op beide plaatsen zijn zowel hard- als softdrugs aangetroffen.

Everton biedt op Adeleye

Ayodele Adeleye geniet de belangstelling van Everton. De club uit de Premier League zou al een serieus bod hebben uitgebracht op de Nigeriaanse verdediger van Sparta Rotterdam.

Everton zou volgens Adeleye niet de enige geïnteresseerde club zijn. Dat zegt hij tegenover het Nigeriaanse Sun News. "Er is veel interesse vanuit Engeland. En volgens mij heeft Everton al een serieus bod uitgebracht. Ik kan nu niet bevestigen of ze in onderhandeling zijn met mijn club. Ik weet nu alleen dat ik een speler ben van Sparta."

Adeleye zou Sparta graag verruilen voor een club uit de Premier League. "Ik zou het echt heel mooi vinden om in de Premier League te spelen, ook omdat het mijn wens is om in een topcompetitie in Europa te spelen."

Adeleye kwam in 2006 naar Sparta. Voor de Rotterdamse club speelde hij tot nu toe 44 competitiewedstrijden.

'VVV gaat Takak contract aanbieden'

Volgens Omroep Venlo is Jasar Takak hard op weg de vierde versterking van VVV-Venlo te worden van deze zomer.

Takak begon donderdag aan een proefperiode bij de promovendus, die op korte termijn een voorstel zal doen aan de middenvelder. Sinds zijn vertrek bij Vitesse na het seizoen 2007/2008 is Takak clubloos. In zijn carrière kwam hij ook uit voor FC Zwolle, RKC Waalwijk en NEC.

Mocht Takak op de aanbieding van VVV ingaan, dan wordt hij de vierde versterking voor de Limburgers. In een eerder stadium werden Ruud Boymans, Dennis Gentenaar en Patrick Paauwe aangetrokken.

Naast Takak is ook Henrico Drost momenteel op proef bij VVV. De verdediger heeft echter nog geen contract aangeboden gekregen.

Langer tijdelijk contract voor jong personeel

Het kabinet wil gedurende de economische crisis toestaan dat jongeren tot 27 jaar langer op tijdelijke basis mogen werken. Nu moet de werkgever na maximaal drie tijdelijke contracten in een periode van hoogstens drie jaar bepalen of hij iemand in vaste dienst neemt.

Maar straks kan een flexcontract voor jongeren een vierde keer verlengd worden en mag de tijdelijke aanstelling maximaal vier jaar duren. Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft vandaag na afloop van de ministerraad gezegd dat het kabinet hiermee de wens van de Tweede Kamer uitvoert. Dit voorjaar is door de Kamer een motie van VVD-leider Mark Rutte aangenomen om langer tijdelijke contracten toe te staan in de strijd tegen de oplopende jeugdwerkloosheid door de economische crisis.

Jongeren die net beginnen met hun carrière hebben vaak een tijdelijk contract. Rutte vreest dat veel van hen met de crisis op straat komen te staan als hun baas voor de keuze wordt gesteld om hun contract om te zetten in een vast dienstverband. Volgens Donner is de extra mogelijkheid om te verlengen een tijdelijke maatregel om de periode te overbruggen totdat er weer economisch herstel optreedt.

Australische (22) verkracht vier meisjes

Een 22-jarige Australische vrouw uit Portland is veroordeeld voor het verkrachten van vier meisjes tussen de 12 en 15 jaar. Dit melden verschillende Australische media vandaag.

Alicia Storrie verkrachtte de meisjes tussen 2004 en 2008. Alle slachtoffers van Storrie waren, net als Storrie zelf, meisjes met een moeilijke jeugd. De vrouw raakte in haar tienerjaren verslaafd aan drugs als gevolg van een aantal traumatische ervaringen. De verkrachtingen gingen dan ook vaak gepaard met excessief drank- en drugsgebruik.

De vrouw is vandaag veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en vier maanden. Ook staat haar naam voor de rest van haar leven op een lijst met seksuele delinquenten.

Slooppremie razend populair

Binnen een maand is ruim 15.000 keer de slooppremie voor oude auto’s aangevraagd. Dat zei vicepremier Wouter Bos vandaag na afloop van de ministerraad.

Volgens Bos is de "economische situatie onverminderd zorgelijk", maar lijken overheidsmaatregelen wel effect te hebben. Vorige maand heeft het kabinet besloten tot de sloopregeling, die kopers van een auto 750 tot 1750 euro kan opleveren. De maatregel is bedoeld om de aankoop van nieuwe voertuigen te stimuleren.

Naast het grote beroep op de sloopregeling, wees Bos er ook op dat veel bedrijven gebruik maken van de deeltijd-WW om werknemers zoveel mogelijk vast te houden. Het gebruik is zo groot dat het kabinet vandaag heeft besloten om het budget voor de WW-steun aan te vullen tot 1 miljard euro.


Slooppremie razend populair  (foto: DAG)

Rotterdam krijgt grootste gebouw

Het grootste gebouw van Nederland moet in Rotterdam verrijzen. Het door architect Rem Koolhaas ontworpen gebouw De Rotterdam komt aan de oever van de Maas te staan.

Hoewel er al ongeveer tien jaar over het gebouw gepraat wordt, zijn de definitieve plannen vanochtend gepresenteerd. De projectontwikkelaar denkt het project nu te kunnen realiseren, mede dankzij de lagere bouwprijzen door de economische crisis.

Het gebouw, met een vloeroppervlak van 160.000 vierkante meter, bestaat uit drie torens. De torens zijn elk 150 meter hoog. Het gebouw moet ruimte bieden aan kantoren, winkels en een hotel.

Met dank aan Redcoon voor de submit.

Plasterk: terughoudendheid bij gezinsmoorden

Minister Ronald Plasterk (Media) wijst de media nogmaals op hun verantwoordelijkheid te nemen rond berichtgeving over gezinsmoorden.

Hij roept de Raad voor de Journalistiek op een richtlijn waarin wordt gepleit voor terughoudendheid breed te verspreiden onder de media.

Plasterk antwoordt dat vandaag op vragen van het Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie).

Hij vroeg de minister om een oordeel over publicatie van een e-mail van de man die eind mei in Bavel en Zwijndrecht zijn ex-vriendin, ex-vrouw, zijn twee kinderen en zichzelf doodde. In het bericht aan collega’s beschrijft de dader waar hij mee bezig is.

Twee jaar geleden wees Plasterk de media na twee gezinsmoorden ook al op de richtlijn.

Budget deeltijd-WW naar 1 miljard euro

Het budget voor de deeltijd-WW wordt aangevuld tot 1 miljard euro. Dat heeft minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vandaag na afloop van de ministerraad bekendgemaakt.

De CDA-bewindsman moet nog wel voor ongeveer 250 miljoen euro bezuinigen elders op zijn begroting om het budget voor de crisismaatregel aan te vullen. Zo overweegt Donner om geld te halen uit de pot voor re-integratietrajecten, waarbij werklozen begeleiding en scholing krijgen om werk te vinden.

Minister Donner schroeft budget deeltijd-WW omhoog  (foto: ANP)

Man werpt blik op agente

Een 39-jarige man uit Venlo is aangehouden nadat hij gisteren een frisdrankblikje naar een agente heeft gegooid. De agente kon het blikje maar net ontwijken.

De man had tijdens een ruzie met zijn moeder twee telefoons en haar bril vernield. Toen agenten de man hierop wilden aanspreken, werd hij agressief en gooide hij het blikje naar de agente. Daarop werd de man aangehouden, wat pas lukte na het gebruik van pepperspray.

Uitslag 2e vrije training Duitsland

Lewis Hamilton heeft de tweede vrije training in Duitsland op zijn naam geschreven. De Brit wist Sebastian Vettel en Jenson Button voor te blijven. Mark Webber, de winnaar van de eerste sessie, klokte nu de vierde tijd.

Giancarlo Fisichella kon de tweede vrije training na drie rondjes al staken. De coureur van Force India schoot bij bocht 10 van de baan en kon de tweede sessie van de dag niet voort zetten.


Uitslag tweede vrije training:

#Rijder Team TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren 1:32.14923
2 S. Vettel Red Bull 1:32.33131
3 J. Button Brawn GP 1:32.36932
4 M. Webber Red Bull 1:32.48028
5 J. Trulli Toyota 1:32.51132
6 A. Sutil Force India F1 1:32.58532
7 R. Barrichello Brawn GP 1:32.66426
8 F. Alonso Renault 1:32.77424
9 K. Nakajima Williams 1:32.87232
10 N. Piquet jr. Renault 1:32.99229
11 N. Heidfeld BMW 1:33.01236
12 F. Massa Ferrari 1:33.05234
13 N. Rosberg Williams 1:33.12834
14 R. Kubica BMW 1:33.16128
15 T. Glock Toyota 1:33.17234
16 K. Räikkönen Ferrari 1:33.18229
17 H. Kovalainen McLaren 1:33.72427
18 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:33.90330
19 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:34.02530
20 G. Fisichella Force India F1 1:38.8773

Eerste hulp ziekenhuis komt personeel tekort

De afdelingen voor spoedeisende hulp in ziekenhuizen dreigen geen goede medische zorg meer te kunnen leveren door personeelsgebrek. Dat concludeert de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen (NVSHV) na arbeidsmarktonderzoek in zestig ziekenhuizen. Het onderzoek is vandaag gepresenteerd.

Weigeren
Volgens de vereniging zijn er al ziekenhuizen die ambulances weigeren. De NVSHV vreest dat de kwaliteit van de zorg door het personeelstekort onder druk komt te staan, zeker nu het aantal patiënten alleen maar groter wordt.

Vergrijzing
Bijna tweederde van de ziekenhuizen heeft een personeelstekort op de spoedafdelingen. Begin dit jaar was er volgens de vereniging een tekort van 280 verpleegkundigen. Reden zou onder meer de werkdruk zijn. Veel personeel is ouder dan vijftig jaar, en zou een rustiger baantje willen.

De vereniging wil dat het kabinet geld beschikbaar stelt voor extra personeel.

Popmuziek: erotiek of porno?

Pink Floyd heeft met hun experimentele muziek in de beginjaren de popmuziek duidelijk beïnvloed. Psychedelische rock onder invloed van LSD werd na de komst van David Gilmour progressieve rock en nog later symfonische rock. Daarnaast was Pink Floyd een van de eerste bands, die van een optreden een multimedia spektakel maakte.
De tweede solo in de live versie van Comfortably Numb is nog niet zo lang geleden door lezers van het Britse muziekblad Q Magazine als beste solo ooit gekozen.
En persoonlijk vind ik het intro van Shine On You Crazy Diamond het beste intro ooit.

Scheveningen krijgt hippe nieuwe pier

Een moderne pier moet Scheveningen een nieuwe toekomst bieden. Wie de zee nadert, moet de kust kunnen zien. Om die blik mogelijk te maken, zal de gemeente Den Haag moeten slopen.

Breken en bouwen
Dat heeft het college van Den Haag vandaag besloten. Volgens de wethouders Peter Smit (Verkeer) en Marnix Norder (Bouwen en Wonen) zal er geen sprake zijn van grootschalige sloop. Wel zal het casino onder de slopershamer gaan, evenals wat Norder noemde "uitstulpingen aan de beide kanten van het Kurhaus."

De pier, die dateert van 1961, zal een geduchte renovatie ondergaan. Al jaren valt er maar weinig te beleven op het betonnen uitsteeksel in de Noordzee. De huidige pier is eigendom van het Van der Valk-concern, dat er een evenementencomplex exploiteert. Norder: "De pier moet straks een plek zijn waar je je partner ten huwelijk vraagt."

Meer uitstraling
Een grootschalige herinrichting van Scheveningen moet de kust aantrekkelijker maken. De badplaats, maar ook de haven en het dorp moeten meer uitstraling krijgen. Met de gedaanteverandering van Scheveningen is al een begin gemaakt.

Op het terrein waar het containeroverslagbedrijf Norfolkline was gevestigd, krijgen haven en dorp meer ruimte. Zowel de visserijhaven als de jachthaven moet daardoor nieuwe impulsen krijgen. In de toekomst wordt het mogelijk vanaf het Norfolk-terrein over een brug boven de haven naar de pier te lopen. Eerder gaf de gemeenteraad goedkeuring aan de bouw van drie woontorens in het havengebied.


Scheveningen krijgt hippe nieuwe pier  (foto: DAG)

'Man Utd biedt Berbatov plus geld voor Agüero'

Manchester United heeft zijn zinnen gezet op Sergio Agüero van Atlético Madrid. The Mancunians zouden zo'n zestig miljoen euro moeten betalen voor de Argentijnse spits. United heeft echter een andere oplossing in gedachte om de aanvaller binnen te halen.

De verliezend Champions League-finalist wil twintig miljoen betalen en enkele spelers in de deal betrekken, waaronder Dimitar Berbatov. Dit meldt de krant AS.

Volgens de krant heeft de Engelse topclub twee opties. De eerste optie is de Portugese middenvelder Nani te laten vertrekken naar Atlético en veertig miljoen betalen. De andere optie is om twintig miljoen te betalen en daarbij Berbatov aan te bieden.

Apache zoekt verdachten in maïsveld in Rijen

In het Brabantse Rijen heeft de politie de hulp van twee Apachehelikopters ingeroepen bij de zoektocht naar twee mogelijk gewapende mannen. De twee mannen houden zich vermoedelijk schuil in een maïsveld aan de Kempenbaan.

De Apaches zijn ongewapend en hebben twee uur boven het veld gecirkeld. Bij de zoektocht gebruikten zij hittesensoren om de mannen op te sporen. De verdachten zijn nog niet aangetroffen. Verdere informatie over de verdachten en de zoektocht ontbreekt nog.

Een oplettende FOK!ker meldde ons via de nieuwssubmit dat het treinverkeer tussen Breda en Tilburg gestremd is geweest vanwege de zoektocht. Via de omroepberichten op het station werd bekendgemaakt dat het gaat om een bankoverval nabij Gilze Rijen en dat zich wildwest-achtige taferelen afspelen.

Het treinverkeer tussen Tilburg en Breda is volgens de FOK!ker inmiddels weer langzaam op gang gekomen en vanuit de trein zijn de laagvliegende AH-64 Apache gevechtshelikopters waargenomen. Zij kamden de rond het spoor gelegen bossen en akkers uit.

Met dank aan Remzibi voor de submit.

Gewonde bij overval in Arnhem

Op een juwelierszaak aan de Hommelstraat in Arnhem is vanochtend een gewapende overval gepleegd. De 36-jarige eigenaar van het bedrijf raakte hierbij gewond.

Kort na elven betrad de overvaller het pand. De juwelier en een voorbijganger gingen de man te lijf. Hierbij zou zijn geschoten, maar niemand is door een kogel geraakt.

Een getuige meldt dat de eigenaar van de zaak de overvaller een kopstoot gaf. Hier zou de juwelier een hoofdwond aan over hebben gehouden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

De overvaller is een 20-jarige man uit Arnhem. Hij is door de politie gearresteerd.

Met dank aan Nathalietjuh voor de submit.

Middlesbrough straft laatkomers Alves en Mido

Afonso Alves en Mido zijn gestraft door hun club Middlesbrough. De club heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen de twee spitsen omdat ze maandag niet aanwezig waren op de eerste training van het seizoen.

Terwijl Alves zich twee dagen later meldde bij coach Garath Southgate, is ex-Ajacied Mido nog altijd spoorloos.

Southgate beweerde vrijdag dat hij disciplinaire maatregelen heeft genomen tegen de twee laatkomers. Bovendien wil de oefenmeester graag af van Mido, die afgelopen seizoen na de winterstop al uitgeleend was aan Wigan Athletic.

Dokic voorlopig aan de kant

Tennisster Jelena Dokic moet geruime tijd afstand nemen van het tennis. De Australische tennisbond maakte vrijdag bekend dat de speelster kampt met de ziekte van Pfeiffer en voorlopig rust moet houden.

Dokic, die op Wimbledon in de eerste ronde verloor van de Duitse qualifier Tatjana Malek, liet zich door artsen onderzoeken omdat ze zich al enige tijd niet fit voelde. ”Het is teleurstellend dat ik me moet afmelden voor een aantal toernooien, maar ik ben blij dat ik nu eindelijk weet wat ik heb”, aldus Dokic. ”Sinds Roland Garros voelde ik me al niet goed, terwijl ik wel hard trainde. Nu weet ik hoe het komt.”

Dokic verwacht op de US Open, eind augustus in New York, haar rentree te maken in het WTA-circuit.

Omstreden Duitse antiterreurwet aangenomen

Het Duitse parlement heeft een omstreden nieuwe antiterreurwet aangenomen. Bij de beslissende stemming in de Bondsraad vandaag stemde ook Baden-Württemberg voor, waar de liberale FDP in de regering zit.

In de Bondsdag had de FDP nog tegen gestemd, evenals alle andere oppositiepartijen. De wet is omstreden omdat ook voorbereidingshandelingen met de intentie om terreurdaden te plegen strafbaar worden gesteld.

Wie een opleiding volgt in een terreurkamp in Pakistan, kan vanaf nu tot tien jaar cel krijgen. Ook het verspreiden van handleidingen voor het bouwen van bommen en het opnemen van contact met terroristische verenigingen wordt strafbaar.

Tevens verbiedt de nieuwe wet het aanschaffen van materiaal met de bedoeling aanslagen te plegen met radioactieve of giftige stoffen.

Duitsland neemt omstreden antiterreurwet aan  (foto: ANP)

GPD-verslaggever in Urumqi opgepakt

De Nederlandse journalist Remko Tanis is vanmorgen in de Chinese stad Urumqi opgepakt omdat hij volgens de plaatselijke autoriteiten ergens aanwezig was waar dat niet is toegestaan.

Ook zou de verslaggever van de Geassiocieerde Pers Diensten (GPD) de avondklok hebben overtreden. Dat meldde GPD-buitenlandchef Maurice Wilbrink vandaag.

Tanis is GPD-correspondent in Shanghai. Hij is afgereisd naar Urumqi om daar verslag te doen van de onlusten tussen Oeigoeren en etnische Chinezen. Zijn chef Wilbrink kreeg vandaag rond 10.30 uur een telefoontje van Tanis zelf, die meldde dat hij was opgepakt.

Tanis vertelde dat hij alle geldende regels had opgevolgd, maar toch was opgepakt. Een Spaanse en een Japanse reporter was datzelfde lot beschoren. Het paspoort van Tanis is ingenomen.

Aanvankelijk werd het drietal vastgehouden in een klein politiebureau. Inmiddels zijn ze overgebracht naar het hoofdkantoor van politie.

Wilbrink heeft contact opgenomen met de Nederlandse ambassade in Peking. Hij heeft goede hoop dat Tanis later vandaag weer wordt vrijgelaten. Volgens de buitenlandchef beschikt Tanis over alle benodigde accreditaties voor het gebied.

Britse docent slaat leerling halfdood

Engeland is in rep en roer over de vermeende moordpoging van een docent op een leerling. Peter Harvey, een zeer ervaren en gerespecteerde leraar Natuurkunde op een rooms-katholieke middelbare school in Mansfield, zou eergisteren helemaal zijn doorgedraaid toen hij zijn klas niet onder controle kreeg.

Uiteindelijk viel hij de 14-jarige Jack Waterhouse aan met een metalen gewicht. De jongen werd tegen zijn slaap geslagen met het loodzware voorwerp. Toen twee andere leerlingen hun klasgenoot te hulp wilden komen, werden ook zij aangevallen door de woedende leraar. Zij bleven ongedeerd.

De hevig bloedende Waterhouse werd echter met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels buiten levensgevaar. Leraar Harvey wordt ondervraagd door de politie. Hem hangt een aanklacht wegens poging tot doodslag boven het hoofd.

De Britse media speculeren ondertussen volop over hoe het zover heeft kunnen komen. Volgens een bron van The Sun had de leraar eerder dit jaar een beroerte gehad en is de combinatie van medicijnen en stress hem teveel geworden.


Britse docent slaat leerling halfdood  (foto: DAG)

Nederland: 2 miljard aan landbouw arme landen

Nederland zal de komende drie jaar 2 milard dollar (ruim 1,4 miljard euro) investeren in de ontwikkeling van landbouw in arme landen. Dat heeft premier Jan Peter Balkenende vandaag gezegd in het Italiaanse L'Aquila, waar hij in het kader van de G8 een sessie bijwoonde over voedselzekerheid.

Daarmee draagt Nederland een flinke duit bij aan de toezegging van de leiders van de G8 en negentien andere landen om 15 tot mogelijk 20 miljard dollar te investeren in de landbouw en voedselvoorziening.

Balkenende zei tijdens de sessie dat Nederland veel te bieden heeft, onder meer via kenniscentra en specialistische bedrijven. Hij haalde een aantal voorbeelden aan waarin Nederland al actief is op dit vlak.

Het Nederlandse geld komt uit het ontwikkelingsbudget.

Jan Peter stopt 2 miljard in landbouw van arme landen  (foto: ANP)

Grote Van Gogh-tentoonstelling in Londen

De Royal Academy of Arts in Londen presenteert vanaf 23 januari een omvangrijke tentoonstelling over Vincent van Gogh.

Het is de grootste expositie over de Nederlandse kunstschilder in Groot-Brittannië sinds 1968, meldde de Engelse kunstinstelling vandaag.

De Royal Academy of Arts toont op de expositie "The real Van Gogh: the artist and his letters" 65 schilderijen, dertig tekeningen en 35 brieven van Van Gogh. De meeste van deze brieven schreef de kunstenaar aan zijn broer Theo.

In het Van Gogh Museum in Amsterdam is vanaf 9 oktober al een tentoonstelling aan de brieven gewijd, als afsluiting van vijftien jaar onderzoek naar de correspondentie van de schilder.

Het museum in Amsterdam zal een deel van de brieven begin volgend jaar uitlenen aan de Royal Academy of Arts, samen met twaalf schilderijen uit de eigen collectie.

Ook komen werken van onder andere het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Metropolitan Museum of Art in New York naar Londen. De tentoonstelling in het toonaangevende Britse kunstinstituut duurt tot en met 18 april.


Grote Van Gogh-tentoonstelling in Londen  (foto: DAG)

Den Haag ontslaat ambtenaar na tv-programma

De gemeente Den Haag heeft gisteren de 23-jarige ambtenaar Sulvanno Debipersad ontslagen. De gemeente was namelijk niet te spreken over de uitspraken die de ambtenaar afgelopen woensdagavond deed in het tv-programma Jong en Geld.

In het programma van de VPRO werd aan de hand van het leven van zes verschillende jongeren inzicht verworven hoe belangrijk geld is voor jongeren tot 26 jaar. Debipersad maakte in de uitzending duidelijk dat geld erg belangrijk voor hem is. Hij beweerde er veel voor over te hebben om aan geld te komen, want "als je geld hebt, heb je geen zorgen".

Voordat Debipersad als uitzendkracht bij de gemeente Den Haag begon, stond hij bekend als heler. Op zijn 19e al maakte hij ruim 250.000 euro winst met de verkoop van telefoons, make-up en computers. Ook al beweert hij erg trots te zijn op zijn baan parkeerbeheer bij zijn eigen gemeente, toch zou hij 'een goede hossel' zeker niet laten liggen. 

Helaas voor de 'hosselaar' is de gemeente niet zo blij met de uitzending. Volgens een woordvoerder "stroken de uitspraken niet met de integriteit die van ambtenaren worden geëist". De gemeente heeft daarom, na het zien van het programma, besloten Debipersad op staande voet te ontslaan. De 'hosselaar' begon maart dit jaar als uitzendkracht bij de gemeente. Zijn contract liep door tot oktober. 

Een woordvoerder van de VPRO laat weten dat de ambtenaar diverse malen door de omroep is gewaarschuwd voor de gevolgen van de uitzending. Debipersad zelf wil geen commentaar geven. 

De uitzending wordt aanstaande maandag om 13.40 uur op Nederland 2 herhaald, maar is ook hier te zien.

Met dank aan KritischeMassa voor de submit.

Nieuwe wapens en maps in volgende Killzone 2 DLC?

Na de release van Killzone 2 in februari dit jaar zijn Guerrilla en Sony druk bezig meer content toe te voegen aan de multiplayer. Zo zijn er al twee map-packs verschenen door de game en zullen er in de toekomst meer volgen. Het gerucht gaat nu dat de volgende uitbreiding niet alleen nieuwe maps zal bevatten maar ook nieuwe wapens.

Er is namelijk een nieuwe trophy update verschenen met een aantal interessante nieuwe trophies. Als eerste zijn er trophies verschenen voor het behalen van verschillende objectives op Suljeva Cliffside en Arctower Landing. Dit zouden dus waarschijnlijk de nieuwe maps kunnen zijn. Verderop in de lijst staan ook nieuwe trophies voor de boltgun en vlammenwerper wat zou kunnen betekenen dat we deze wapens binnenkort in de multiplayer kunnen gebruiken. Of dit ook betekent dat er nieuwe klassen verschijnen en wanneer de DLC zal verschijnen is nog niet bekend.

Telefoonrekening van twee miljoen

Een vrouw uit Terschelling zal wel verbaasd hebben opgekeken toen ze haar telefoonrekening bekeek. Op haar deurmat viel namelijk een rekening van meer dan twee miljoen euro.

In de rekening van Tele2 stond dat er een bedrag van 2.113.473 euro moest worden overgemaakt. Achteraf bleek dat haar klantnummer op de plaats van het bedrag was beland. Tele2 heeft een brief naar de vrouw gestuurd waarin ze toegeven een fout te hebben gemaakt. "Een medewerker heeft het verkeerd ingevuld." De vrouw hoeft van de telecomaanbieder niks meer te betalen, ook niet het echte bedrag. 

Victoriaans bestek gepikt op tuinfeest Elizabeth

Tijdens een tuinfeest van de Britse koningin Elizabeth in Buckingham Palace heeft een van de genodigden onvervangbaar zilveren bestek en theekoppen uit de tijd van koningin Victoria (1819-1901) gestolen.

De dief sloeg zijn slag toen de Queen tijdens een hevige regenbui een aantal gasten onderdak bood in haar exclusieve tent. Het koninklijke personeel ontdekte de diefstal later bij het opruimen.

Er is sprake van een "ongelofelijk misbruik van een vriendelijk gebaar van de koningin", aldus een medewerker van het hof tegen de krant Daily Mail. De Queen zou ‘not amused’ zijn.

De koningin houdt elke zomer een tuinfeest voor gewone burgers. Verschillende organisaties kunnen gasten voordragen, die het paleis vervolgens selecteert.


Victoriaans bestek gepikt op tuinfeest Elizabeth  (foto: DAG)

Geen weer, nacht en rally-racen in Forza 3

Afgelopen E3 werd met veel bombarie Forza Motorsport 3 aangekondigd voor de Xbox 360. De game zal een video-modus kennen waarin gave filmpjes op te nemen zijn en er zullen schademodellen en erg veel auto's in zitten. Na de trailer kwamen er geruchten van verschillende andere opties die in de game zouden zitten. Met een simpele forum-post zijn deze geruchten nu de grond in gedrukt.

Zo gingen de geruchten dat er weerseffecten in de game zouden zitten, dat het mogelijk zou worden om deel te nemen in rally-races en zou er een dag- en nach-cyclus in zitten. Helaas zijn deze geruchten dus niet waar. Toch wil Turn 10 garanderen dat er een heleboel auto's in het spel zullen gaan zitten:

"No weather, night racing, or rally in the game. That said, any car is up for grabs. Just because we haven't announced/shown it doesn't mean it won't make it into the game. We're just trickling out info.

Forza 3 zal in oktober in de winkels moeten liggen voor de Xbox 360.

Lady Gaga moet met de pet rond

Lady Gaga heeft al haar geld er doorheen gejaagd. Ze heeft haar fortuin voornamelijk opgemaakt aan kleding voor haar shows, meldt Het Laatste Nieuws. "Ik ben nu al vier keer bankroet gegaan. Mijn manager kan me wel doodschieten", aldus Lady GaGa.

"Elke dollar die ik verdien spendeer ik aan mijn shows maar mijn geld is op." Lady Gaga maakt een heus spektakel van haar optredens. Tijdens de Much Music Awards zette ze de zaal letterlijk in vuur en vlam met haar borsten.

Later dit jaar gaat de extravagante popster op tournee met rapper Kanye West. "Ik ga nog niet veel verklappen over de tournee maar het wordt een van de opmerkelijkste uit de muziekgeschiedenis. Ik zal me voor de optredens met West laten inspireren door maanlicht, seks en porno." Dat belooft wat. Nu maar hopen dat iedereen naar de shows gaat en Gaga snel uit de rode cijfers is.


Lady Gaga moet met de pet rond  (foto: DAG)

[upd]Grote stroomstoring treft regio Den Haag

Door de stroomstoring vandaag in de regio Den Haag zijn 50.000 aansluitingen getroffen. Dat heeft energiebedrijf Eneco laten weten. De oorzaak is vooralsnog niet bekend.

De elektriciteit is uitgevallen in een groot deel van Den Haag waaronder het, centrum, Rijswijk en Ypenburg. Mogelijk zijn meer gebieden gegroffen maar daar heeft Eneco nog geen meldingen van.

In Den Haag viel ook de stroom uit in het Bronovo-ziekenhuis. Dat schakelde na enkele seconden over op een noodvoorziening. In het centrum van Den Haag heeft de politie extra verkeersregelaars ingezet omdat een aantal stoplichten het niet meer doet.

De brandweer zei te maken te hebben met mensen die vastzitten in liften.

Het gebouw van de Tweede Kamer lijkt vooralsnog geen last te hebben van de stroomstoring.


Update 13.56:
Een woordvoerder van Eneco heeft laten weten dat de stroomstoring inmiddels is verholpen. Oorzaak van de storing was het uitvallen van een hoogspanningsstation tussen Voorburg en Den Haag.

Screens van Battlelord Duke Nukem Forever

Hoe het precies zit met Duke Nukem Forever is nog niet helemaal duidelijk, wel duidelijk is dat de game op dit moment in vrieskast is geschoven. Gelukkig verschijnt er af en toe nog wat media. De onderstaande afbeeldingen verschenen op Dukes facebook, samen met deze opmerking van Scott Miller:

If you haven’t heard, he took a little break, but is back in the game now.
Duke: Alive and kicking. Op facebook.


Zwarthoed naar FC Volendam

Theo Zwarthoed staat komend seizoen bij FC Volendam onder de lat. De keeper, die in het afgelopen seizoen actief was voor RKC Waalwijk, tekent bij de ploeg uit het Palingdorp een contract voor de duur van drie jaar.

Zwarthoed moet nog wel een medische keuring ondergaan, maar men verwacht niet dat dit problemen op gaat leveren. FC Volendam moest noodgedwongen op zoek naar een nieuwe sluitpost, omdat Jeroen Verhoeven naar Ajax vertrok.

"Zwarthoed stond direct 'bovenaan het lijstje'", liet Peter Wijker, manager van FC Volendam, in een reactie weten. "We hebben naar ervaring gekeken en naar wat er financieel allemaal mogelijk was. Theo mocht weg bij RKC en wilde zelf graag terug naar Volendam. Eén en één is twee dus."

In het verleden speelde Zwarthoed ook al voor FC Volendam. Hij doorliep destijds de jeugdopleiding van de ploeg uit Volendam en vertrok vervolgens naar AZ. "Theo was toen nog een jonge jongen die vooral fungeerde als stand-in van Henk Timmer. Op een gegeven moment heeft hij een serie van 15, 16 wedstrijden achter elkaar gekeept en dat deed hij erg goed", aldus Wijker.

Via Excelsior kwam Zwarthoed uiteindelijk bij RKC Waalwijk terecht, waar hij uiteindelijk zijn basisplaats verloor. Volgens Wijker zal dit geen problemen opleveren. "Theo zal juist erg gretig zijn om het ongelijk van RKC te bewijzen."

Paauwe keert terug in Eredivisie

Patrick Paauwe keert terug naar de Nederlandse competitie. De voormalig speler van Feyenoord gaat namelijk bij VVV-Venlo aan de slag. De Limburgse formatie dwong vorig seizoen promotie af en speelt dus in de Eredivisie.

"Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop dat ik het waar kan maken op het veld," liet Paauwe in een reactie weten. De 33-jarige voetballer komt transfervrij over van Borussia Mönchengladbach en zal vooral wat meer ervaring in de jonge selectie van VVV-Venlo moeten zorgen.

In het verleden speelde Paauwe ook al in het shirt van Fortuna Sittard, PSV, Feyenoord en Valenciennes. De voetballer beleefde in 2002 een hoogtepunt. In dat jaar won hij met de Rotterdamse formatie de UEFA Cup.

VVV-Venlo speelt aanstaande zaterdag tegen Feyenoord, maar dat duel komt voor Paauwe nog te vroeg.

Almunia wil meer ervaren spelers bij Arsenal

Arsenal-manager Arsène Wenger staat erom bekend dat hij veel vertrouwen schenkt aan jonge spelers. Doelman Manuel Almunia is daarentegen van mening dat de selectie van The Gunners wel wat meer ervaring kan gebruiken.

De van Ajax overgenomen verdediger Thomas Vermaelen is tot nu toe de enige grote aankoop van Arsenal deze zomer. De Londense club toonde ook interesse in Fiorentina-middenvelder Felipe Melo, maar de Braziliaan lijkt naar Juventus te gaan.

Evenals andere spelers van Arsenal wil Almunia komend seizoen prijzen winnen met zijn club. Om dit te bereiken zal Wenger volgens de Spanjaard zich meer moeten inspannen om spelers met ervaring aan de Arsenal-selectie toe te voegen.

"Het is mooi om een jong team te hebben, maar daarmee win je geen titels," aldus de opinie van Almunia in Champions Magazine. "Om een volgende stap te maken moeten de spelers meer van zichzelf vragen. Professioneler zijn, weerbaarder in grote wedstrijden."

"Onze manager moet er meer moeite voor doen om datgene te bereiken, waardoor we competitiever zullen worden. We hebben meer nodig dan alleen maar jeugd."

Van Hummel niet bang voor bergen

Vandaag, vrijdag, starten de renners voor de eerste echte bergetappe in deze Tour de France. Skil-Shimano-renner Kenny van Hummel - de rode lantaarn-drager - probeert vooral op tijd binnen te komen.

"Ook al ben ik geen klimmer, ik wil me er niet druk om maken", zo laat hij optekenen door het AD. De geboren Arnhemmer probeert kalm te blijven, wanneer hij niet meer kan aanklampen. "Ik moet slim zijn. Als de nood aan de man is, komen er genoeg auto’s voorbij. Een paar meter aan een spiegeltje hangen, kan al veel helpen."

De sprinter moet het niet hebben van zijn klimcapaciteiten. Toch denkt hij dat enkele renners het slechter zullen hebben in de bergen. "Er zijn een aantal Franse renners die meer spartelen dan ik. Als het lukt om op tijd binnen te komen, dan lukt het. Zo niet, dan niet. Ik ga me nu niet opeens heel druk maken, omdat het de Tour is."

Ook Sunderland aast op Campbell

Ook Sunderland wilt graag Fraizer Campbell aan hun selectie toevoegen. De ploeg heeft volgens verscheidene bronnen net als Hull City een akkoord bereikt met Manchester United over de transfersom van de 21-jarige jeugdinternational.

Campbell, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Tottenham Hotspur, moet Manchester United ongeveer zes miljoen opleveren. Campbell reist waarschijnlijk nog deze week naar Sunderland voor een gesprek met de technische staf van the Black Cats. Naast Campbell staan ook Peter Crouch en Darren Bent hoog op het verlanglijstje van Sunderland.

Dood Jackson mogelijk moordzaak

De politie in Los Angeles sluit niet uit dat de dood van popster Michael Jackson een moordzaak wordt. De chef van de politie in de stad, Bill Bratton, heeft dat vandaag gezegd, melden Amerikaanse media.

Het besluit hangt volgens Bratton vooral af van de resultaten van een tweede lijkschouwing. Het is moord of een onopzettelijke overdosis, aldus Bratton.

Justitie in Californië heeft ondertussen dagvaardigingen laten bezorgen bij artsen of verzorgers van Jackson om meer te weten te komen over het ongewone en riskante medicijnengebruik van de wereldberoemde artiest, die 25 juni plotseling overleed. Ook hier schuilt een strafzaak in.

Jackson zou gevaarlijke middelen hebben gekregen die niet voor patiënten thuis bestemd zijn, maar enkel voor toediening door anesthesisten in ziekenhuizen. De vader van Jackson, Joe Jackson (79), zei tegen de omroep ABC dat hij de dood uiterst verdacht vindt. Hij vermoedt kwade opzet.

Michael Jackson
MJ vermoord?

Racen in de oudheid met Heracles Chariot Racing

Ontwikkelaar Neko Entertainment heeft vandaag de WiiWare-titel Heracles Chariot Racing onthuld met een trailer en wat screenshots. In deze kleurrijke racegame zul je met een aantal mystieke figuren gaan racen in levels als de onderwereld van Hades en de berg Olympus. Natuurlijk draait het in een game als deze niet alleen om het racen, maar krijg je ook een leuk arsenaal aan wapens zoals bliksemschichten en vuurballen waarmee je het je tegenstanders lastig kan maken.




FIFA handhaaft schorsing Witsel

International van België Axel Witsel zal de komende vier WK-kwalificatieduels definitief missen vanwege een schorsing.

Witsel kreeg in april in de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina een rode kaart na een zware charge. De middenvelder van Standard Luik werd voor deze uitsluiting voor vier wedstrijden geschorst.

De Belgische bond KBVB besloot in beroep te gaan tegen deze straf, maar de FIFA wees donderdag het beroep van de bond af. Naast het missen van vier duels moet Witsel een boete van 5000 euro betalen.

Door zijn schorsing mist Witsel de resterende WK-kwalificatiewedstrijden van België in groep 5. De Rode Duivels spelen nog tegen Spanje, Armenië, Turkije en Estland.

Hull City vindt El Hamdaoui te duur

Het Algemeen Dagblad meldt dat het Engelse Hull City onlangs bij AZ heeft geïnformeerd naar aanvaller Mounir El Hamdaoui.

De Engelsen zagen in de topscorer van de Eredivisie van het afgelopen seizoen een welkome versterking, maar schrokken van de transfersom en het salaris dat men aan de international van Marokko zou moeten besteden. Naar verluidt wil AZ El Hamdaoui voor een bedrag van tussen de vijftien en twintig miljoen euro laten gaan.

El Hamdaoui verklaarde onlangs in een interview dat hij komend seizoen hoogstwaarschijnlijk bij AZ speelt. Met name het feit dat de Alkmaarders in de Champions League zullen uitkomen, is een belangrijk argument voor de aanvaller.

Het contract van El Hamdaoui met AZ loopt medio 2012 af, waardoor geïnteresseerde clubs een flinke transfersom op tafel zullen moeten leggen.

[NHL] Joe Sakic met pensioen

De Canadese ijshockeyer Joe Sakic beëindigt zijn carrière na maar liefst twintig seizoenen in de NHL. Sakic, inmiddels veertig jaar oud, betwijfelt of hij dit seizoen nog het hoge niveau kan halen dat hij gewend is.

Sakic speelde zijn hele carrière bij de Colorado Avalanche (voorheen Quebec Nordiques). In 1996 en 2001 won hij als captain de Stanley Cup. 1995-1996 was gelijk ook statistisch gezien zijn beste seizoen: in 82 wedstrijden kwam hij tot maar liefst 120 punten. In zijn gehele carrière maakte hij in 1378 wedstrijden 1641 punten. In de play-offs kwam hij in 172 wedstrijden tot 188 punten. Daarmee staat hij achtste aller tijden in de NHL.

Gedurende zijn carrière won hij diverse individuele prijzen. Zo won hij in 2001 de Hart Trophy (beste speler), Lady Byng Trophy (sportiviteit gecombineerd met prestaties op het ijs) en de Lester B. Pearson Award (beste spelers volgens de ijshockeyers zelf). Verder won hij in 1996 de Conn Smythe Trophy als belangrijkste speler in de play-offs. Ook speelde Sakic mee op drie Olympische Spelen voor Team Canada, in 2002 won hij daarmee goud.

Sakic wordt gezien als hét gezicht van de Avalanche van de afgelopen twintig jaar. Weinig spelers zijn tegenwoordig nog zo clubtrouw als Sakic, en bovendien was hij er langdurig captain. De laatste twee seizoenen werd hij echter geplaagd door blessures. In 2007-2008 miste hij 38 wedstrijden vanwege een rugblessure, het afgelopen seizoen speelde hij slechts 15 wedstrijden vanwege een nieuwe rugblessure gevolgd door een ongeluk met een sneeuwschuiver waarbij hij drie vingers brak.

Fans betreuren borstverkleining Halep

De zeventienjarige tennister Simona Halep had veel fans. Ook op FOK! Reden: de tennissende tiener had enorme borsten (34DD) die leuk heen en weer dansten tijdens het sporten.

Inderdaad, had. Want Halep heeft haar boezem laten verkleinen. Omdat dat beter is voor haar rug en de sport. Fans in binnen- en buitenland, waaronder FOK!kers, betreuren echter deze actie en hebben een slotje geëist op het goedbekeken fototopic.

Hier kun je zien wat er is overgebleven van het bos hout voor Haleps deur. Simona Halep heeft nog niet gereageerd op haar treurende FOK!-fans. Feit is dat ze het nu wel alleen nog moet hebben van haar tennistalent.



Gelukkig hebben we de foto's nog.

Ziekenboeg loopt vol

De Tour de France is bijna een week bezig. De ziekenboeg van de Franse wielerronde begint inmiddels flink vol te stromen.

Veel renners liepen in de eerste week verschillende verwondingen op. Daarnaast waren er drie coureurs, die La Grande Boucle niet voort konden zetten. Het gaat om Jurgen van de Walle (Quick-Step), Piet Rooijakkers (Skil-Shimano) en Robert Gesink (Rabobank).


Een overzicht van geblesseerde renners:

Naam rennerPloegBlessure
Pierrick Fédrigo Bouygues TélécomKneuzing aan rechterschouder
Angelo FurlanLamprePijn aan rechterelleboog
Joan HorrachTeam KatyushaPijn aan rechterhand
Mikel Astarloza Euskaltel-EuskadiDiverse wonden en oppervlakkige kneuzingen
Leonardo Duque CofidisPijn aan linkerpols
Geoffroy Lequatre AgritubelPijn aan linkerachillespees
Michael RogersTeam ColumbiaErnstige kneuzing aan rechterelleboog
Tyler FarrarTeam GarminGekneusde ribben

Cruijff onder indruk van Tour

Gisteren was Johan Cruijff in de Tour de France in de etappe naar Barcelona aanwezig en de Nederlander was onder de indruk van wat hij vanuit de ploegleiderswagen van de Rabobank gezien had.

"Het ging hard, veel harder dan ik had verwacht," zei Cruijff. "Mensen die de sport alleen van de buitenkant kennen en altijd maar meningen spuien zouden eens een dagje in de koers moeten zijn."

"Het is luisteren en kijken en dan herken je wel dingen. Je krijgt inzicht in de kwaliteiten die een renner heeft," zei de oud-voetballer die onder meer een onderonsje had met zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong.

Hele antiterrorismebeleid onder de loep

Het kabinet laat onderzoek doen naar alle maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen om terrorisme te bestrijden. Daaruit moet vooral blijken hoe effectief ze zijn, of er voldoende samenhang tussen de wetten en regels is en of de diverse maatregelen nog noodzakelijk zijn.

Dat hebben de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vandaag aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer. Elke mogelijkheid om het antiterrorismebeleid te verbeteren, moet volgens hen worden aangegrepen. De bewindslieden nemen met hun besluit een advies over van een tijdelijke commissie die heeft bekeken op welke manier het onderzoek naar het Nederlands antiterrorismebeleid het beste kan worden gedaan.

De Tweede Kamer had het kabinet hiertoe op initiatief van D66 opgeroepen.

Kritiek op de uitvoering van het antiterrorismebeleid lees je hier.

Phelps zwemt WR op 100 meter vlinder

Zwemmer Michael Phelps mag zich weer eigenaar van een wereldrecord noemen. De Amerikaan zwom bij de trials in Indianapolis een nieuwe toptijd op de 100 meter vlinderslag. Phelps kwam tot een tijd van 50,22 seconden, waarmee hij de toptijd van Ian Crocker uit 2005 aanscherpte.

Phelps was er op gebrand op het wereldrecord op de 100 meter vlinderslag te pakken, nadat Crocker dat zes jaar geleden van hem afpakte. De Amerikaan is olympisch kampioen op dit onderdeel en wilde daarom het wereldrecord terug. "Dit was groots. Dit is iets wat ik heel erg graag wilde bereiken," zei Phelps.

Toch had het volgens zijn coach Bob Bowman nog veel sneller gekund. Bij het keerpunt miste Phelps namelijk een slag, waardoor een tijd van onder de 50 seconden niet meer mogelijk was.

'Feyenoord denkt aan Didulica'

Het ziet er niet naar uit dat Feyenoord doelman Kamil Contofalsky zal gaan vastleggen. Met name het financiële gedeelte van zijn eventuele komst vormt een probleem voor de Rotterdammers, die volgens verschillende bronnen hun interesse gaan verleggen naar Joey Didulica.

Contofalsky was deze week op proef bij Feyenoord, maar de Slowaak heeft niet voldoende kunnen aantonen dat hij genoeg kwaliteiten heeft om een grote investering te rechtvaardigen. Mogelijk richt Feyenoord weer de aandacht op Didulica, die niet tevreden is met zijn reserverol bij AZ.

Feyenoord trachtte eerder deze zomer al Didulica los te weken bij AZ, maar deze poging mislukte. De Australiër, die technisch adviseur Leo Beenhakker nog kent uit hun gezamenlijke periode bij Ajax, zou nog altijd open staan voor een transfer naar De Stadionclub.

De Telegraaf meldt voorts dat men de mogelijkheid van een spelersruil de revue heeft laten passeren. In ruil voor Didulica, Jeremain Lens en een transferbedrag zou Georginio Wijnaldum de overstap naar AZ maken. Algemeen bekend is dat Feyenoord-trainer Mario Been erg gecharmeerd is van Lens. Zijn komst naar De Kuip is echter een moeilijk verhaal. "Een heel interessante speler, die ik er graag bij zou hebben, maar normaal gesproken voor ons onhaalbaar," aldus Been.

[Dakar] Ook MAN trekt zich terug

Na Mitsubishi en KTM heeft nu ook truckfabrikant MAN zich per direct teruggetrokken uit de Dakar rally. Het Duitse bedrijf geeft de slechte economische omstandigheden op als reden voor vertrek uit de sport.

Met Hans Stacey boekte MAN tussen 2005 en 2007 veel successen in de offroadrally's. Daarom heeft teammanager Fred van Putten geprobeerd de missie voort te zetten, maar dit is op niets uitgelopen. Er worden nu gesprekken gehouden met andere partijen om alles, waaronder ook de motoren, over te nemen. Een van de partijen die interesse heeft is Stacey.

Monfort zal voor Martin rijden

Maxime Monfort zal in het resterende deel van de Tour de France voor Tony Martin, de leider in het jongerenklassement, gaan rijden. Dit heeft de Belg, rijdend voor Team Columbia, aan de Franse krant Le Soir laten weten.

"Ik zal Martin helpen," was de duidelijke taal van Monfort. "Ik ben naar de Tour gekomen om onze kopmannen te helpen. Het is wel afwachten of Kirchen zijn beste vorm zal vinden en Rogers heeft wat last van zijn elleboog na zijn val van donderdag. Maar Tony Martin kan voor de verrassing zorgen. Ik weet niet hoe hij voor de dag zal komen in de derde week, maar nu is hij nog fris. Het lijkt alsof hij pas aan de Tour begonnen is."

Toch hoopt Monfort ook op een goed klassement voor zichzelf. "Het zal mijn taak zijn om hem bij te staan op Arcalis. Ik hoop dat ik tot op de top kan werken voor hem, dan kan ik mijn eigen klassement ook verbeteren."

St. Etienne neemt Fernandes over van City

Middenvelder Gelson Fernanders maakt de overstap van Manchester City naar Saint Etienne, dat beweert de Engelse club op hun digitale huis.

De Zwitser Fernandes werd in de zomer van 2007 door City overgenomen van FC Sion. Onder manager Mark Hughes werd de middenvelder voornamelijk als invaller gebruikt. Fernandes speelde voor The Citizens 59 wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde.

Bij Saint Etienne wordt voormalig manager van Olympique Lyon en Portsmouth Alain Perrin zijn trainer. Les Verts wisten vorig seizoen op de laatste speeldag aan degradatie uit de Ligue 1 te ontsnappen.

De in Kaapverdië geboren Fernandes is international van Zwitserland.

Franse interesse voor Ars

Ondanks een teleurstellende eindklassering slaagde spits Sjoerd Ars er vorig seizoen in zeventien keer te scoren voor zijn club RBC Roosendaal. Zijn prestaties zijn blijkbaar niet onopgemerkt gebleven, want er zijn clubs die de 25-jarige spits willen weghalen uit Roosendaal.

"Ja, er is belangstelling. Uit de Franse tweede divisie," gaf Ars toe tegenover BN/De Stem. "Nee, ik zeg niet van welke club. Daarvoor zijn de gesprekken niet concreet genoeg."

Om een transfer te bewerkstelligen zullen geïnteresseerde clubs een transfersom op tafel moeten leggen voor Ars. "Mijn contract hier loopt nog twee jaar door. Dus RBC zal me niet zo maar laten gaan. Ik zal zeker enkele tonnen op moeten brengen. Dat lijkt me ook logisch," aldus de spits. "En dat betekent weer dat de club die me wil hebben eerst een andere speler moet zien te verkopen om het benodigde geld vrij te maken. Ach, ik wacht maar af."

Weg wil hij niet per se bij RBC. "Maar ik ben 25 jaar. En ik wil gewoon in een mooie competitie spelen. Bij een mooie club, op een zo hoog mogelijk niveau. Als dat in Frankrijk is, dan is het in Frankrijk. Is het bij RBC, dan is het bij RBC. Op zich heb ik het hier best naar mijn zin. Ik hoef niet weg, hè."

Armstrong: "Ik zal Contador niet volgen"

Lance Armstrong heeft een opvallende uitspraak gedaan. De Amerikaan, die in dienst van Astana rijdt, zal niet achter ploeggenoot Alberto Contador gaan, als hij in de bergen probeert te demarreren.

"Als Contador versnelt, dan zal ik niet meegaan. Ik denk dat hij een tempo zal rijden dat niemand kan volgen. Dan kan ik ook weinig doen. Ik ben dus van plan om bij de andere favorieten te blijven zoals een goede ploegmaat doet. Als Alberto alleen wegrijdt, dan mag ik hem niet opjagen," liet Armstrong in een reactie weten.

Johan Bruyneel, ploegleider van Astana, gaat er voorlopig vanuit dat Carlos Sastre vandaag veel van voren te zien zal zijn. "Ik verwacht een aanval van Carlos Sastre. Hij zal van ver aanvallen. Het lijkt mij logisch dat Contador dan mee schuift. Zo maken we kans om de gele trui te pakken, ik denk dat Cancellara niet zal standhouden."

De Belgische ploegleider kon nog niet aangeven waar Armstrong ten opzichte van de concurrentie staat. "Ik denk niet dat Armstrong reageert op een aanval. We weten niet hoe goed hij klimt. Voor Lance hangt in deze Tour veel af van Arcalis. Dit is de eerste serieuze test voor Armstrong sinds de Ronde van Italië. Ik weet dat hij bergop veel vooruitgang heeft geboekt in Aspen. Met een man die zeven keer de Tour won, kan het alle kanten uit."

'Sterrenmeisje' opgenomen in gesloten inrichting

De onderhand wereldberoemde Kimberley Vlaeminck, die vorige maand 56 sterretjes op haar gezicht liet tatoeëren, ziet het leven niet meer zitten. Ze is gistermiddag opgenomen in een gesloten psychiatrische inrichting waar ze minimaal twee weken zal verblijven. Dat meldden haar opa en oom aan de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Het 18-jarige meisje woont bij haar opa, oma en oom. "Dinsdagavond gaf ze ons voor het eerst een signaal dat ze het niet meer zag zitten", vertelde de oom. "Naast mijn bed had ze een briefje gelegd met daarop de pijnlijke woorden 'Ik zie het niet meer zitten, ik wil niet meer leven'." De drie familieleden hebben nog op haar ingepraat, maar desondanks stortte Kimberley gisteren helemaal in en zei ze dat ze dood wilde. Ze ging akkoord met het verzoek van haar familieleden om haar op te laten nemen.

Het sterrenmeisje is wereldberoemd geworden toen ze een vorige maand een aanklacht indiende tegen haar tatoeëerder omdat die 56 sterretjes op haar gezicht had geplaatst in plaats van de 'gewenste' drie. Ze beweerde in slaap te zijn gevallen tijdens de behandeling. Later bleek echter dat ze het hele verhaal had opgezet omdat ze bang zou zijn voor de reacties van haar familie. 


Sterrenmeisje opgenomen in gesloten inrichting 

Met dank aan Troonwoord voor de submit.

AZ wil De Zeeuw niet aan Ajax verkopen

Gisteren doken in de media geruchten op dat Ajax zich bij AZ heeft gemeld voor Demy de Zeeuw. De Alkmaarders erkennen dat Ajax bij hen geïnformeerd heeft naar de middenvelder, maar vermelden erbij dat hij niet zomaar verkocht wordt.

Volgens technisch directeur Marcel Brands moet De Zeeuw minimaal acht miljoen euro gaan kosten. "Als Ajax hooguit dat zou willen betalen, is een overgang onbespreekbaar. Demy heeft vorig jaar aangegeven dat hij graag een mooie overstap zou willen maken en was enorm teleurgesteld toen dat niet lukte. Hij wil graag naar het buitenland, dat begrijp ik. Maar Ajax is geen buitenland. We zitten dan ook niet op een overgang van Demy naar Ajax te wachten."

Ook trainer Ronald Koeman wil De Zeeuw niet zomaar laten gaan. "Het is me bekend dat Ajax zich heeft gemeld en dat Demy openstaat voor een transfer, maar ik heb de directie aangegeven dat ik hem er graag bij wil hebben. De club doet er alles aan om de beste spelers te houden. En Demy is een international."

Toch hebben ze in Alkmaar een scenario klaarliggen voor als de middenvelder toch verkocht wordt. "Als De Zeeuw vertrekt, zullen we snel moeten schakelen en een andere goede speler moeten aantrekken, want Demy is belangrijk voor ons elftal. De opvolging heeft onze aandacht," zei Koeman die er verder niet te veel over wilde zeggen.

Uitslag 1e vrije training Duitsland

Mark Webber heeft op de Nürburgring, tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland, de snelste tijd neergezet. De Australiër werd gevolgd door Jenson Button en Felipe Massa, die respectievelijk de tweede en derde tijd lieten noteren.

Voor Adrian Sutil en Sebastian Vettel verliep de vrije training niet geweldig. De twee coureurs vielen bij het uitkomen van de eerste bocht stil. Bij de coureur van Force India leek het om een hydraulisch probleem te gaan, terwijl de rijder van Red Bull Racing last had van een elektronisch mankement. Het zou kunnen dat een hoge bobbel in de eerste bocht voor een kleine storing in de bolides van het tweetal zorgde.


Uitslag eerste vrije training:

#Rijder Team TijdRonden
1 M. Webber Red Bull 1:33.08219
2 J. Button Brawn GP 1:33.46318
3 F. Massa Ferrari 1:33.74521
4 J. Trulli Toyota 1:33.79523
5 G. Fisichella Force India F1 1:33.83926
6 K. Räikkönen Ferrari 1:33.84023
7 N. Rosberg Williams 1:33.90226
8 S. Vettel Red Bull 1:33.90913
9 K. Nakajima Williams 1:33.95225
10 F. Alonso Renault 1:34.14816
11 N. Heidfeld BMW 1:34.22125
12 R. Barrichello Brawn GP 1:34.22717
13 L. Hamilton McLaren 1:34.48314
14 R. Kubica BMW 1:34.69423
15 N. Piquet jr. Renault 1:34.73824
16 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:34.82727
17 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:34.87828
18 H. Kovalainen McLaren 1:34.89326
19 T. Glock Toyota 1:34.91123
20 A. Sutil Force India F1 1:35.0926

Nieuwe Potter niet overal goed ontvangen

De eerste buitenlandse recensies van de zesde Harry Potterfilm zijn niet onverdeeld positief. Het Duitse blad Bild stelt vandaag zelfs dat The Half-Blood Prince, zoals Potter 6 heet, "het slechtste deel aller tijden is." Het Britse blad Screen is minder vernietigend, maar stelt wel dat "regisseur David Yates te veel van zijn publiek vergt". De film is te lang en "lijkt maar geen pakkend geheel te worden".

Daarentegen biedt The Half-Blood Prince volgens Screen wel "zonder enige twijfel de meest spectaculaire scènes van deze zomer". Het gezaghebbende Amerikaanse blad Variety is wel enthousiast over de zesde Potter. "De film is aanzienlijk minder frivool dan de vorige delen", stelt de recensent. "Het verhaal wint aan kracht nu alle pratende elfen en uilen overboord zijn gegooid en er eindelijk grote thema's worden aangesneden."

Collega Hollywood Reporter sluit zich hierbij aan. "Vooral in de tweede helft valt alles op zijn plek, als Harry eindelijk begint te begrijpen wat zijn rol in de strijd tegen de duistere krachten precies inhoudt."


Buitenlandse pers gemengd over nieuwe Potter (foto: ANP)

The Hangover krijgt vervolg

Kaskraker The Hangover krijgt een vervolg. Regisseur Todd Philips, bekend van Old School, is samen met Scot Armstrong, ook bekend van Old School, bezig met een script voor een vervolg. Ze werkten eerder ook samen aan de komedie Road Trip.

De film heeft een maand na de première wereldwijd al meer dan 272 miljoen dollar opgeleverd, terwijl de film maar ongeveer 40 miljoen dollar heeft gekost. In de film gaan vier vrienden met elkaar naar Las Vegas voor een vrijgezellenfeest. Maar een paar dagen voor de bruiloft raken ze de bruidegom en hun geheugen kwijt door een enorme kater. 

Het plot van het vervolg is nog niet bekend. Ook krijgen Road Trip en Old School een vervolg. Het vervolg van Road Trip, Road Trip Beer Pong, zal dit jaar alleen op DVD verschijnen, terwijl Old School Dos in 2011 in de bioscoop verschijnt. The Hangover 2 verschijnt ook in 2011 in de bioscoop.


Zach Galifianakis, Bradley Cooper en Ed Helms in The Hangover

Pennant van Liverpool naar Zaragoza

Jermaine Pennant verhuist van Liverpool naar Real Zaragoza, zo werd donderdag bekend.

Het gepromoveerde Zaragoza bereikte donderdag een akkoord met Liverpool over een transfervrije overgang van de buitenspeler. Bij The Reds was Pennant op een zijspoor geraakt.

Pennant (26) stond bij Arsenal te boek als een groot talent, maar wist daar mede door een gebrek aan discipline niet door te breken. Na een goede periode bij Birmingham City trok Liverpool Pennant in de zomer van 2006 aan. De afgelopen maanden werd hij uitgeleend aan Portsmouth. Bij Zaragoza tekent Pennant een contract voor drie seizoenen.

Bastos nu 18 miljoen waard

Michel Fernandes Bastos stond in het seizoen 2002/2003 onder contract bij Feyenoord en speelde destijds op huurbasis voor Excelsior. In Frankrijk is de Braziliaan pas echt tot wasdom gekomen.

Bastos (25) is neergestreken bij het Franse Lille en heeft in Noord-Frankrijk een uitstekend seizoen achter de rug, Als linkermiddenvelder wist de Braziliaan het voorbije seizoen veertien keer te scoren in de Ligue 1.

Door zijn prestaties zijn er momenteel verschillende clubs die Bastos willen weghalen bij Lille. De nummer vijf van de Ligue 1 van het voorbije seizoen laat hem echter niet zomaar gaan. Lille eist achttien miljoen euro voor de linkerflankspeler. Bij de club uit het noorden van Frankrijk heeft Bastos drie seizoenen achter de rug.

Politie zoekt getuigen van taxiruzie

De politie zoekt getuigen van de taxiruzie zondagochtend vroeg op het Leidseplein in Amsterdam. Daardoor kwam de 44-jarige Rob Sitek om het leven. Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het incident wil graag alle mensen spreken die getuige van de ruzie zijn geweest, liet de politie vandaag weten.

Inmiddels heeft de politie al diverse getuigen gehoord, onder wie een aantal agenten die in de buurt waren. Ze denkt echter dat er meer mensen zijn geweest, bijvoorbeeld taxichauffeurs, die ooggetuige waren van de mishandeling. Een 37-jarige taxichauffeur uit Den Haag zou Sitek met een vuistslag in het gezicht hebben geslagen, waarop het slachtoffer met zijn hoofd op de straat terechtkwam. Hij stierf dezelfde dag nog in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Faillissementen naderen nu al niveau 2008

Het aantal faillissementen van bedrijven is in juni met ruim 60 procent toegenomen. Gerechtshoven spraken voor in totaal 520 ondernemingen en instellingen een faillissement uit. Dat zijn er tweehonderd meer dan een jaar eerder, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn door de recessie al bijna evenveel faillissementen uitgesproken als in geheel 2008. De teller staat nu op 3351. In 2008 gingen in totaal 3840 bedrijven failliet.

Stier doodt man bij stierenloop in Pamplona

Bij het roemruchte jaarlijkse festival van San Fermín, beschermheilige van de stad Pamplona, is vandaag bij de stierenloop een dode gevallen.

Het beroemdste onderdeel van het festival is dat stieren over een bepaalde route door de oude stad rennen en daarbij mensen door de straten jagen. Een van de mensen werd vandaag door een stier in ernstig verwond in de nek. De man overleed korte tijd later aan zijn verwondingen in het Navarra Ziekenhuis van Pamplona.

Drie anderen raakten ernstig gewond bij de stierenloop van de ‘Sanfermines van 2009′. Het festival is elk jaar van 6 tot 14 juli. Hoogtepunt is de processie wanneer een beeld van San Fermín wordt rondgedragen door de oude stad.

Het festival is internationaal bekend geworden door de stierenloop, waar soms meer dan een miljoen toeristen op af komen. De laatste keer dat er een dode bij viel, was in 2003.

Nog iedere morgen tot 14 juli worden zes vechtstieren door de straatjes van Pamplona gejaagd. Ze zijn in gezelschap van tamme ossen. De waaghalzen in de straatjes mogen geen wapens tegen hun gehoornde belagers gebruiken met uitzondering van een opgerolde krant. De dieren worden in de avond door stierenvechters gedood.

Jim Carrey wordt opa

Komiek Jim Carrey, bekend van Bruce Almighty en The Truman Show, wordt voor de eerste keer opa. Zijn 21-jarige dochter Jane en haar vriend, rocker Alex Santana, verwachten een baby.

De 47-jarige Carrey is dolenthousiast over de zwangerschap van zijn dochter: "Ik vind het heel spannend. Jane zal een geweldige moeder zijn." Jane is een dochter uit het eerste huwelijk van de komiek met Melissa Wormer. Zij en Carrey gingen in 1995 uit elkaar. Carrey heeft sinds 2005 een nieuwe relatie met actrice Jenny McCarthy.


Jim Carrey in Yes Man

Heijmans' nieuwe aandelen nu al op de markt

Volgens de beurshandelaren website Marktgevoel.nl zijn de nieuwe stukken Heijmans reeds geleverd. Heijmans heeft een emissie (extra aandelen uitgven om kapitaal te verkrijgen) gedaan waarbij goedkoop nieuwe stukken konden worden besteld door de bestaande aandeelhouders.

De nieuwe stukken zouden rond 15 juli pas worden gegeven aan de aandeelhouder, maar bij de broker Alex blijkt dat 15 juli slechts een rentedatum is. Kopers van de Heijmans claims waren woensdag in de mogelijkheid om aandelen voor omgerekend 84,5c te kopen, zo ook de handelaren van Marktgevoel.nl. De koers stond op dat moment 95 cent. Tien cent winst zou je zeggen om aandelen via de claimhandel te kopen. Het zou een week bidden worden, dan zouden de nieuwe stukken op de markt komen en de handelaren hopen daarom dat de koers boven de 84,5c aankoop zou blijven.

Nu dit blijkt eerder te zijn en de koers opende op 1,00 is er wel een heel snelle winst voor de slimme belegger of volger van Marktgevoel te behalen, immers iedereen rekende op een levering van de aandelen op 15 juli, wat op die dag koersdruk zou kunnen opleveren. Veel beleggers weten niet eens dat ze de stukken al in hun portefeuille hebben.

Naar verluidt zou Binck bank de stukken nog niet hebben geleverd. Wel bizar, dat de ene bank dus voordeeltjes geeft aan de klant (vroege uitkering nieuwe aandelen) en hierdoor de klanten bij de andere bank worden benadeeld.

Playstation Store update van 9 juli

Gisteren was weer de wekelijkse update van de Playstation Store met veel nieuwe content voor onder andere Rock Band maar ook nieuwe demo's en BattleField 1943 is verschenen. Ook zijn er meerdere nieuwe games te downloaden voor de PSP. Om een kort verhaal nog korter te maken kun je hieronder de Europese store update zien. Ben je geïnteresseerd in de VS Store dan kun je hier een kijkje nemen.

Downloadable Games

-Battlefield 1943 (Trial free, unlock key £9.99/€12.99)

Demos

-Ghostbusters: The Video Game
-Fuel

Add-On Game Content

-MotorStorm: Pacific Rift – Expansion Adrenaline (£4.79/€5.99)
-Skate 2 – Maloof Money Cup Pack (£1.59/€1.99)
-High Velocity Bowling – Route 66 Americana Ball Pack & 4th July Americana Ball Pack (£0.79/€0.99 each)
-Dynasty Warriors 6 Empires – Additional Music Set

Rock Band DLC

Green Day Pack 01 (This pack contains all three tracks in one pack) (£2.49/€3.99)
*21 Guns by Green Day (£0.99/€1.49)
*East Jesus Nowhere by Green Day (£0.99/€1.49)
*Know Your Enemy by Green Day (£0.99/€1.49)

Individual Songs
*Black Magic by Slayer (£0.99/€1.49)
*Conquer All by Behemoth (£0.99/€1.49)
*Disposable Teens by Marilyn Manson (£0.99/€1.49)
*Embedded by Job for a Cowboy (£0.99/€1.49)
*Empire of the Gun by God Forbid (£0.99/€1.49)
*Hammer Smashed Face by Cannibal Corpse (£0.99/€1.49)
*This Is Exile by Whitechapel (£0.99/€1.49)
*What a Horrible Night to Have a Curse by Black Dahlia Murder (£0.99/€1.49)
*Ten Bonus Pack by Pearl Jam (£2.49/€3.99)

Guitar Hero World Tour DLC

Victory Records Track Pack (This pack contains all three tracks in one pack) (£4.39/€5.99)
*Bomb the World by The Sleeping (£1.59/€1.99)
*I Am the Arsonist by Silverstein (£1.59/€1.99)
*NJ Legion Iced Tea by A Day To Remember (£1.59/€1.99)

Videos

-inFamous Duality Trailer

Themes

-Overlord II Minions Theme

PSP Content

Downloadable Games

-Archer Maclean’s Mercury (£4.79/€5.99)
-Final Armada (£7.99/€9.99)
-King of Pool (£7.99/€9.99)
-Little Britain (£11.99/€14.99)
-Championship Manager 2006 (£3.99/€4.99)

Add-On Game Content

Rock Band Unplugged DLC

*Here Comes Your Man by The Pixies (£0.99/€1.49)
*Pride and Joy by Stevie Ray Vaughan and Double Trouble (£0.99/€1.49)

Komt de dominantie van de Wii langzaam tot een einde?

Het succes van de Wii is ongeëvenaard, met de nieuwe markt die Nintendo heeft kunnen bereiken wist het bedrijf verkooprecord op verkooprecord neer te zetten. De voorsprong op de concurrentie is inmiddels enorm en het leek er lange tijd op dat er geen limiet zat aan hoe succesvol de console kon worden. Of toch wel? De laatste paar weken komen er meer en meer cijfers binnen waaruit blijkt dat de Wii flink minder gaat verkopen. Het is zelfs zo erg dat voor het eerst sinds de lancering de Xbox 360 in sommige regio's beter verkoopt, iets dat de PlayStation 3 eerder dit jaar in Japan ook al wist te presteren.

Maar hoe slecht gaat het dan met de Wii? Niet heel slecht natuurlijk en stiekem doet het apparaat het nog vrij fantastisch. Zo presteerde de PlayStation 2 op dit punt van zijn levensduur even goed als de Wii nu doet. Het succes in Engeland lijkt alleen wel voorbij. In de maanden januari tot juni wist Microsoft twee keer zo veel exemplaren van de Xbox 360 te slijten als Nintendo Wiis. Toch is de achterstand van Microsoft enorm en de software blijft ook beter verkopen.

Volgens Rob Fahey van de zakelijke website Gamesindustry.biz komt het minder presteren van de Wii door een aantal factoren. De eerste reden is vrij simpel de economische crisis. Waar hardcore gamers het gamen nog steeds zien als een van de belangrijkste uitgaven en er dus niet snel op bezuinigen geldt dit niet voor de kleine kinderen en "soccer moms". De tweede reden volgt daar ook weer uit en dat is de prijs van de console. Waar de Xbox 360 inmiddels flink goedkoper is, is de Wii sinds de launch zelfs duurder geworden voor retailers, waardoor toffe bundels uitblijven. Consumenten zijn gewend geraakt aan de prijskoers van elektronica die altijd afneemt, bij de Wii is dat tot op heden niet zo en dat zorgt voor een verkoopstop.

De belangrijkste reden zou simpelweg zijn het spelaanbod. De Wii ontbeert sinds de kerst een grote lancering die de interesse kan vasthouden bij een groot publiek. Hoewel Animal Crossing populair is bij de fans, doet het weinig voor de mainstream markt en Wii Music stelde als opvolger voor Wii Sports en Wii Play flink teleur. Hoewel velen misschien anders denken verkoopt de Wii niet zonder goede bijpassende software en hoewel voor veel mensen Wii Fit software genoeg is, is er een grote groep die meer wil. Nintendo moet dan ook komen met innovatieve en attractieve games die de Wii-hype weer doen oplaaien. Wii Sports Resort is de grootste first party titel die op de planning staat en we zullen zien of die exact dat kan doen.

Leiders G8-landen gaan praten over armoede

De voedselcrisis in Afrika staat vandaag centraal tijdens de derde en laatste dag van de G8-top in de Italiaanse stad L'Aquila. Leiders van de zeven leidende industriestaten en Rusland voeren gesprekken met collega's uit een aantal Afrikaanse landen.

Onder anderen Muammar Kadaffi zal aanschuiven. De voorheen uiterst omstreden Libische leider en voorzitter van de Afrikaanse Unie schudde gisterenavond de hand van de Amerikaanse president Barack Obama. Eergisteren werd al bekend dat de G8-leden bijna 12 miljard euro willen investeren om de wereldwijde voedselproductie te bevorderen.

Premier Jan Peter Balkenende is vandaag ook aanwezig bij de top. Hij woont een bijeenkomst over voedselzekerheid bij, die in het kader van de G8-top wordt gehouden. Tijdens de sessie wil Balkenende aandacht vragen voor het toenemende aantal mensen dat honger lijdt door de crisis en het belang van de ontwikkeling van de landbouw.

Duizenden tegenstanders van globalisering willen een protestmars houden op de slotdag van de G8. De betoging begint om 13.00 uur en de deelnemers zijn van plan om naar de vergaderlocatie van de hoogwaardigheidsbekleders te wandelen om daar hun onvrede te uiten.

GP Australië onder druk door onrust in F1

De Grote Prijs van Australië verdwijnt waarschijnlijk als de belangrijkste teams vertrekken uit de Formule 1. Ron Walker, de baas van de wedstrijd in Melbourne, heeft dat vandaag gezegd.

Het is al lange tijd onrustig in de Formule 1. Acht teams dreigden vorige maand hun eigen competitie op te zetten. Er kwam uiteindelijk toch een akkoord met de internationale autosportfederatie FIA, maar nu is de ruzie weer opgelaaid.

Volgens Walker heeft het geen zin meer een wedstrijd te organiseren als grote teams als Ferrari niet meer meedoen. "Als Roger Federer en andere tennistoppers niet meer komen opdagen bij de Australian Open, is dat ook niet meer interessant. Dankzij de grote sterren verkoop je kaarten, daarom moeten die erbij zijn", aldus Walker.

Melbourne heeft nog tot 2015 een contract met de Formule 1.

Zenden weigert aanbieding Twente

Boudewijn Zenden heeft een aanbieding van FC Twente naast zich neergelegd. Trainer Steve McClaren wilde de transfervrije linkspoot naar Enschede halen, maar Zenden (32) vindt dat het nu niet het juiste moment is om terug te keren naar Nederland.

McClaren en Zenden kwamen elkaar enkele jaren geleden al eens tegen. "We kennen elkaar nog goed uit onze Middlesbrough-tijd," vertelt Zenden hierover tegen de Telegraaf. "En ik heb gezegd dat het een optie is om ooit terug te keren naar Nederland, maar wel op het juiste moment. Ik heb McClaren vriendelijk bedankt."

Zenden speelde het voorbije seizoen voor Olympique Marseille, maar zag daar zijn contract (nog) niet verlengd worden. Volgens de Limburger heeft hij momenteel meerdere opties. "Ik kan alsnog bijtekenen, maar ook Fulham, Genoa, Olympiakos en Panathinaikos willen me hebben," onthult de linkspoot. "Genoa en Fulham spelen Europa League, terwijl Panathinaikos, Olympiakos en Marseille in de Champions League uitkomen."

Bij Panathinaikos is de Nederlander Henk ten Cate trainer. Zenden: "Henk ten Cate wil me er graag bij hebben. Ik ga alle aanbiedingen op een rijtje zetten en neem snel een beslissing."

Gigantische robots in Mechwarrior 5 gameplay trailer

Er zijn beelden vrijgegeven van 3 minuten aan gameplay van de aankomende game Mechwarrior 5. Net als in de vorige delen zal het spel stijf staan van de robots en zal er veel dood en verderf gezaaid gaan worden.

Mechwarrior 5 zal naast voor de PC ook voor de Xbox 360 uitkomen. Of de game eventueel ook op andere consoles zijn opwachting zal maken, is tot op heden nog niet bekend gemaakt.

Alles gaat naar de klote in Mass Effect 2 trailer

Mass Effect 2 liet al van zich horen op de E3 waarbij we wat informatie kregen over de game en we de eerste beelden te zien kregen. Vandaag gever de ontwikkelaars ons een nieuwe kijk op de game waarbij een hoop aspecten worden belicht en we weer wat nieuwe beelden te zien krijgen van Sheppard en zijn cornuiten in gevecht met vele vijanden, gedrenkt in een sausje van explosies en vernietiging.

Goedemorgen!

Iedere ochtend neemt Driek Oplopers het nieuws onder de loep, en stelt een lastige vraag. Vandaag over snelle treinreizigers die een oor wordt aangenaaid:

Met veel klaroengeschal zal de snelle spoorbaan tussen Amsterdam en Rotterdam op 7 september in gebruik worden genomen. In plaats van iets meer dan een uur, duurt de reis dan nog 43 minuten.

In december liet NS-HiSpeed weten, dat een kaartje voor die route € 21,10 gaat kosten. Een treinkaartje voor de gewone, “langzame” trein kost ruim 13 euro. Hier klopt iets niet. Want we gaan even rekenen.

Mannen zwaargewond na val in giertank

Drie mannen zijn gisteren zwaargewond geraakt na een val in een giertank bij Everdingen. Het ongeval vond plaats aan de Diefdijk bij loonbedrijf Van Dijk. Alle drie de mannen zijn uit de tank gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

De gewonden zijn twee werknemers en de mede-eigenaar van het bedrijf. Getuigen hebben verklaard dat één van de mannen in de tank is gevallen en dat de andere twee mannen hem probeerden te redden. Het gevaar van in een giertank vallen en mensen daaruit redden, is dat je bedwelmd raakt door de ammoniakdampen en daardoor het bewustzijn verliest. Dit gebeurde ook bij deze drie mannen.

Twee traumahelikopters en een aantal ziekenwagens kwamen ter plaatse om de mannen te reanimeren. Twee van hen zijn naar het UMC Utrecht gebracht. De derde persoon is naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein vervoerd. Voor het leven van de mannen wordt gevreesd. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Met dank aan Toiletboy en Kyller voor de submit.

Kadootje van Bethesda: Daggerfall

Ter gelegenheid van het vijftienjarige bestaan van de Elder Scrolls-serie heeft Bethesda besloten het tweede deel, Daggerfall, gratis ter download aan te bieden. Vijf jaar geleden deden ze hetzelfde met het eerste deel, Arena. Voor de meeste lezers zullen het derde deel, Morrowind en het vierde deel, Oblivion wel bekend zijn. Wil je weten hoe het ooit begon dan kun je nu dus de eerdere delen gratis spelen.

Download Arena en Daggerfall ***hier***. Let op, je hebt DOSbox nodig (linkje staat op dezelfde pagina) en Bethesda biedt geen ondersteuning mocht het spel niet werken op jouw computer.



'Veel vrouwen onnodig behandeld voor borstkanker'

Ruim een op de drie gevallen van borstkanker die worden opgespoord via preventief onderzoek is ongevaarlijk en leidt niet tot ziekte of dood. In deze gevallen zijn operatieve ingrepen en bestralingen overbodig. Dat schrijven twee wetenschappers in de nieuwste uitgave van het medische vaktijdschrift British Medical Journal.

"Preventief onderzoek naar kanker zorgt ervoor dat dodelijke vormen van kanker in een vroeg stadium worden opgespoord", prijst Karsten Jorgensen van het Nordic Cochrane Centre in Kopenhagen deze methode. Volgens de leider van het onderzoek bestaat er echter een duidelijk keerzijde, namelijk overdiagnose en overbodige ingrepen. Dat is volgens hem overigens bijna onvermijdbaar, aangezien het voor een arts moeilijk is om gevaarlijke en ongevaarlijke kankertumoren te onderscheiden.

Jorgensen en zijn team deden hun bevindingen op basis van een vergelijkend onderzoeken naar het effect van preventieve programma's tegen borstkanker in Groot-Brittannië, Canada, Australië, Zweden en Noorwegen.

Moeilijk om gevaarlijke en ongevaarlijke kankertumoren te onderscheiden (foto: ANP)

Wind en turbulentie oorzaak crash Fosset

Het vliegtuigje van de Amerikaanse avonturier en multimiljonair Steve Fossett is in september 2007 waarschijnlijk neergestort als gevolg van hevige wind en turbulentie. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport dat gisteren (lokale tijd) werd gepubliceerd in de Verenigde Staten.

Volgens de National Transportation Safety Board, de opsteller van het rapport, kan het bergachtige terrein ook een rol hebben gespeeld bij de crash. De 63-jarige Fosset kwam om het leven in de buurt van Mammoth Lakes in Californië. Hij was lange tijd spoorloos, nadat hij voor een solovlucht was opgestegen vanaf een particuliere landingsbaan in de staat Nevada.

Ondanks een massale zoektocht werd het stoffelijk overschot van Fosset en de restanten van diens eenmotorige toestel pas gevonden in oktober 2008. De excentrieke Fosset werd wereldberoemd door meer dan honderd records te vestigen met behulp van zeilboten, heteluchtballonnen en (zweef)vliegtuigen. In 2002 vloog hij als eerste solo de wereld rond in een luchtballon.

Brandwondencentra vol met barbecuegewonden

Brandwondencentra in Nederland hebben ook dit jaar weer een toeloop van mensen die brandwonden hebben opgelopen door het barbecueën. Dat heeft de Brandwonden Stichting vandaag laten weten.

Jaarlijks krijgen de centra in Beverwijk, Groningen en Rotterdam in de zomermaanden ongeveer 120 barbecueslachtoffers binnen. Oorzaak is het onveilig aansteken van de buitenoven met bijvoorbeeld spiritus of brandgel. Kinderen tot veertien jaar raken relatief vaak gewond.

Een op de vier ongevallen ontstaat door gebruik van spiritus. "Het staat vast dat de oorzaak van de meeste barbecue-ongevallen te wijten is aan het onveilig aansteken van de barbecue", zegt Welsly Bodha, directeur van de Brandwonden Stichting. "Terwijl het wel te voorkomen is. We roepen dan ook niet voor niets: gebruik nooit spiritus, maar gebruik aanmaakblokjes. Deze zijn veilig."

De bbq zorgt ieder jaar weer voor veel gewonden  (foto: ANP)

Aardbeving verwoest 10.000 huizen in China

Duizenden inwoners van de zuidwestelijke Chinese provincie Yunnan zijn gisteravond dakloos geraakt door een aardbeving. Zeker tienduizend huizen werden verwoest door de beving, die een kracht had van 5,7 op de schaal van Richter.

Dat meldden de staatsmedia in China. Driehonderd mensen raakten gewond tijdens de beving en een reeks naschokken. Circa dertig van hen kampen met zware verwondingen. Tienduizenden Chinezen kozen ervoor de afgelopen nacht op straat door te brengen, uit vrees voor meer naschokken.

Het epicentrum van de beving lag bij de stad Guantun. Circa dertigduizend gebouwen zouden beschadigd zijn geraakt door de aardbeving. De autoriteiten hebben direct duizenden tenten en grote hoeveelheden medicijnen naar het gebied gestuurd.

De beving gebeurde ruim een jaar na de verwoestende aardbeving in Sichuan, een andere provincie in het zuidwesten van China. Daardoor kwamen vorig jaar bijna 87.000 mensen om het leven.

Grote ravage na aardbeving China  (foto: ANP)

TV: VERS UIT DE VS - The Philantropist

We zijn al weer een paar weken op weg in onze serie 'VERS UIT DE VS' en daarmee aanbelandt bij de serie The Philantropist. We hebben nu voor de verandering eens niet te maken met een ziekenhuis/medische serie, maar eentje met een feelgood-insteek, namelijk het helpen van mensen die getroffen zijn door allerlei omstandigheden en daardoor een beduidend minder rijk leven leiden dan de gemiddelde Westerse wereldbewoner. Mooie boodschap, maar is het tv-materiaal?

FOTA zet eigen raceklasse weer door

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA zijn van plan om hun eigen raceklasse door te gaan zetten, ondanks dat er geprobeerd wordt om de ruzie met de FIA op te lossen. Woensdag zijn de acht FOTA-leden boos weggelopen uit een vergadering nadat ze geen stemrecht hadden gekregen.

Hierdoor zijn volgens een van de teambazen de plannen voor een eigen raceklasse weer op tafel gekomen. Toch is er nog steeds vertrouwen dat er nog een deal met de bestuurders van de sport kan worden gemaakt. Daarvoor werkt de FOTA samen met de commerciële rechtenhouder FOM en diens aandeelhouder CVC.

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen denkt dat er snel een deal kan liggen, maar zei dat plannen voor een eigen raceklasse nog niet van tafel zijn. "Het is erg simpel. Er zijn nog steeds irriterende krachten en dat verbaast ons. We hebben nog steeds geen deal, maar we boeken langzaam maar zeker progressie. We kunnen niet achterover gaan leunen en wachten of een overeenkomst onze kant op komt. Daarom moeten we alle opties open houden."

"We zijn constant in onderhandeling en we kunnen zoals de FIA zegt binnen enkele daten tot een akkoord komen, maar het kan ook enkele weken duren, of zelfs helemaal niet." Daarbij is van groot belang dat Max Mosley zich definitief terugtrekt als FIA-president in oktober. Deze eis zou ook bij CVC kenbaar zijn gemaakt in het onderhandelingsproces.

'Roda kan opvolger Cissé niet betalen'

Sporza meldt dat Roda JC Sanharid Malki niet kan betalen. De club uit Kerkrade had de aanvaller van Germinal Beerschot graag aangetrokken voor de naar Feyenoord vertrokken Sekou Cissé.

De Belg die uitkomt voor het nationale team van Syrië, maakte de afgelopen seizoenen een goede indruk bij Germinal Beerschot. Hij schoot 29 keer raak in 94 competitieduels. Roda heeft ongeveer drie miljoen euro overgehouden aan de transfer van Cissé, maar dat dus niet genoeg om Malki aan te trekken.

Cohen kritisch over Inspectie Verkeer

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam vindt dat de Inspectie Verkeer en Waterstaat de afgelopen jaren onvoldoende heeft opgetreden tegen taxichauffeurs die zich misdragen. De inspectie kan vergunningen intrekken van chauffeurs, maar dat is "weinig, te weinig" gebeurd. Dat zei hij gisteravond tegen de gemeenteraad.

De raad was bij elkaar voor een spoedvergadering over de dodelijke vechtpartij op de taxistandplaats bij het Leidseplein op zondagochtend. Een 44-jarige man kwam om nadat een taxichauffeur hem zou hebben neergeslagen. VVD en CDA hadden hun collega's voor het debat teruggeroepen van reces.

Cohen zei dat de verschillende instanties die bij de handhaving van taxi's betrokken zijn nu niet moeten gaan 'zwartepieten'. "Ik denk dat we alle handen ineen moeten gaan slaan om te proberen de problematiek op te lossen."

De afgelopen dagen hebben gemeente, politie en de inspectie volgens Cohen heldere afspraken gemaakt over hoe ze de wantoestanden gaan aanpakken op het Leidseplein. Er zijn veel klachten over de chauffeurs daar. Met name de VVD was gisteravond erg kritisch over hoe de overheid de afgelopen jaren heeft opgetreden op het Leidseplein. Raadslid Robert Flos sprak van "een handhavingstekort" en van "gekissebis" tussen gemeente, politie en de inspectie.

De liberalen kwamen met een aantal voorstellen, waaronder het instellen van een samenscholingsverbod voor chauffeurs en een verbod op het aanspreken van klanten in andere talen dan Nederlands of Engels. Die kregen echter weinig steun van andere partijen of van het college van burgemeester en wethouders.

Duitsers willen vervolging Nederlandse nazi

In Duitsland gaan stemmen op om de naar de Bondsrepubliek gevluchte Nederlandse nazimisdadiger Klaas Carel Faber alsnog te vervolgen of aan Nederland uit te leveren. Een oud-minister van Justitie en de Centrale Raad van de Joden in Duitsland pleitten op de Duitse radio voor stappen tegen Faber, die in 1952 uit Nederland ontsnapte.

De ex-SS'er Faber werd in 1947 in Nederland ter dood veroordeeld wegens de dood van zeker elf personen. Die straf werd een jaar later omgezet in levenslang. Faber woont in het Zuid-Duitse Ingolstadt.

Het is onacceptabel dat Faber op grond van een decreet van nazileider Hitler uit 1943 niet aan Nederland wordt uitgeleverd, stelde de liberale ex-minister Sabine Leutheusser-Schnarrenberger gisteren.

Ook groter Extrema weer tevoren uitverkocht

Met nog meer ruimte voor meer bezoekers is dansevenement Extrema Outdoor ook dit jaar toch weer ruim van tevoren uitverkocht. De laatste van in totaal 45.000 kaarten voor het festival op 18 juli op het strand van Aquabest in Best gingen gisteren over de toonbank, meldde de organisatie.

Extra ruimte is gecreëerd op het water met een extra ponton en een 300 meter lange brug naar de beide uiteinden van het festivalterrein.

Het festival koos voor de veertiende editie voor veel optredens van artiesten die deze zomer niet of nauwelijks op andere plaatsen in Nederland te zien zijn. De organisatie is daarom trots op de komst van Deadmau5, de Britse dj/producer James Zabiela, de Franse Miss Kitten en electrogrootheid Tiga.

Gevestigde namen als Axwell, Dave Clarke, Steve Angello, Sander Kleinenberg en Josh Wink vullen het internationale deel van het programma. Het Franse electrolabel Ed Banger krijgt dit jaar een eigen podium voor de eigen acts zoals Mehdi en Busy P. Roog, Erick E, Joris Voorn, Remy en Benny Rodrigues vormen de Nederlandse vertegenwoordiging op Extrema.

België verbant sigaret uit eetcafés

België breidt het rookverbod uit naar alle eetcafés. Daardoor blijven in België nog 1500 cafés over waar klanten nog wel een sigaret mogen opsteken. De Belgische Kamer heeft gisteravond ingestemd met een voorstel daartoe van de coalitiepartijen.

België had tot dusver een mistig rookverbod. In restaurants mag geen sigaret meer branden, maar roken mag wel in zaken die minder dan 30 procent van hun omzet uit eten halen. Dat onderscheid blijkt in praktijk lastig. Een plan van christendemocraten voor een totaal rookverbod bleek niet haalbaar door verzet van liberalen.

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx ziet het huidige besluit als een tussenstap naar een volledig rookverbod. "Een Europees verbod zit er sowieso aan te komen", zei de socialistische minister, die verwees naar de Europese aanbeveling om tegen 2012 de burgers volledig te beschermen tegen blootstelling aan tabaksrook in afgesloten openbare ruimtes, op de werkvloer en in het openbaar vervoer. Er zijn nu al dertien EU-landen waar een volledig verbod geldt op deze plaatsen.

België verbant sigaret uit eetcafés  (foto: ANP)

Theissen: "Ecclestone moet excuses aanbieden"

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen wil dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone openlijk zijn excuses aanbiedt voor de uitspraken die hij over Adolf Hitler gedaan heeft. De Brit zei dat Hitler tenminste dingen voor elkaar kreeg, wat hem op veel kritiek is komen te staan.

"Zijn uitspraken waren echt fout, walgelijk zelfs," zei Theissen in Duitsland. "Het was duidelijk dat hij geschokt was toen hij las wat hij gezegd had en hij heeft er inmiddels dingen over gezegd. En voor zover ik begrepen heb zal hij als hij hier is er nog wat dingen over zeggen en volgens mij is dat wel nodig ook."

"Melbourne kan van F1-kalender verdwijnen"

De organisator van de Australische Grand Prix Ron Walker heeft gezegd dat als de ruzie in de Formule 1 nog lang duurt Melbourne mogelijk van de kalender zal verdwijnen. Een mogelijke FOTA-raceklasse is een twistpunt voor de Australiërs.

"Als verdeeldheid blijft, dan zal Melbourne zich op haar positie op de F1-kalender gaan beraden," zei Walker in The Age. "Zonder Ferrari in Melbourne zal de race veel van haar uitstraling verliezen en daardoor komt de overheidsinvestering in gevaar."

Walker denkt dat als Max Mosley aftreedt als FIA-president het goed kan komen. "Naar mijn mening moet Mosley op een waardige manier weglopen van de sport in plaats van het goede merk Formule 1 de nek om te draaien. De sport heeft een frisse en dynamische leiding nodig om het een nieuw tijdperk binnen te laten treden. Bernie Ecclestone probeert als vredestichter op te treden, maar als de grote autofabrikanten het niet eens zijn met de door de FIA opgelegde regels, dan zal dat het einde betekenen."

Bourdais ontkent twijfels over F1-toekomst

Scuderia Toro Rosso-coureur Sébastien Bourdais heeft ontkend dat hij op de schopstoel zit bij het Italiaanse team. In Franse kranten doken de geruchten op dat de Fransman na komend weekend op de Nürburgring gewipt zou kunnen worden om plaats te maken voor Red Bull-protegé Jaime Alguersuari.

"De geruchten doen al sinds halverwege vorig jaar de ronde," zei Bourdais tegen Autosport. "Wat kan ik zeggen? Ik heb van het team geen enkel signaal ontvangen dat het mijn laatste race zou zijn en voor zo ver ik weet is het alleen maar een gerucht. Ik heb werk te doen en daar moet ik mij op concentreren."

"Ik kan alleen niet beheersen wat mensen zeggen en waar het vandaan komt. Het is jammer, maar er is niets aan te doen. Iemand flapt het er uit en het is overal nu."

Alonso: "Geruchten over Ferrari onzin"

Formule 1-coureur Fernando Alonso heeft wederom de geruchten over zijn overgang naar Ferrari naar de prullenbak verwezen. De tweevoudig wereldkampioen heeft zelfs ontkent dat hij met de Italiaanse renstal in onderhandeling is over een contract.

Gisteren doken de geruchten over een overgang voor de Spanjaard van Renault naar Ferrari weer op, te meer omdat Kimi Räikkönen deze maand zijn WRC-debuut in Finland gaat maken. De Fin zou op het punt staan om de Formule 1 vaarwel te zeggen.

"Het zijn geruchten," zei Alonso in Duitsland. "Het wordt al vier of vijf jaar gezegd." Op de vraag of Alonso met Ferrari gepraat heeft of een contract heeft zei de Spanjaard: "Nee en nee."

Alonso gaf wel toe dat het hebben van een competitieve auto en deel van zijn toekomst gaat bepalen. "Het is belangrijk, maar niet het einde van de wereld. Ik mis het winnen, laat daar geen twijfel over bestaan. Ik wil winnen en zo snel mogelijk een goed presterende auto hebben, maar ik weet dat dit sport is en het overal gebeurt, niet alleen in het racen."

"We zagen het met Michael Schumacher, misschien wel de allergrootste coureur ooit. Twee wereldtitels met Benetton en daarna vijf jaar moeten wachten bij Ferrari, omdat het niet alleen de menselijke factor is, maar het team en het pakket. Dus ik zet mijzelf in dat deel van mijn carrière op standby en ik bereid mezelf fysiek en mentaal sterk voor."

Rachel Hazes uit elkaar

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de afgelopen week aaneen. Deze week veel aandacht voor Scheringa's Fraudebank, AZ als middenmoter, een taxichauffeur die zélf een doodklap had moeten krijgen, Sjuul Paradijs kwaad op de Gestapo, gegluur naar Wesley en Yolanthe, hoffelijkheid in de Tweede Kamer, verlopen opvattingen, verlopen vrouwen en de hang naar de eeuwige jeugd. 

Hamilton: "Oplossing voor McLaren nabij"

Wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton denkt dat McLaren het lek bijna boven heeft. Het Britse team presteert dit jaar ondermaats, doordat de downforce van de auto niet in orde is. Daardoor heeft Hamilton in acht races nog maar negen punten behaald.

"We leren van iedere race meer," zei Hamilton in Duitsland. "We focussen ons op dit jaar om te begrijpen waar de auto faalt en waar we hem kunnen verbeteren. Het zou goed zijn als we zouden kunnen testen, maar dat is niet zo. De raceweekenden zijn onze drie testdagen en we leren meer en meer daar van.

"Als we het begrepen, dan konden we het oplossen en zouden we races winnen. We zouden dan alle updates nu wel hebben. Ik denk dat we niet ver weg meer zijn van het begrijpen. We moeten het gewoon afwachten."

Om het Britse team een stap verder te helpen zei Hamilton dat ze twee verschillende aerodynamische pakketten meenemen naar Duitsland. Zo kunnen ze zien wat het beste werkt en van daar uit verder werken om terrein goed te maken.

Modern Warfare 2 Boxart getoond

Vandaag heeft Community Manager Robert Bowling de eerste proefdrukken van de standaard DVD-doosjes binnengekregen. Dit meldde hij maar al te trots op zijn Twitter. Zie hieronder het resultaat, het frappante is toch wel dat er duidelijk Call of Duty op de boxshot te zien is, terwijl er sprake van was dat Modern Warfare 2 deze titel niet zou gaan dragen.



Dit doosje zie je in november heel vaak over de toonbank gaan

'HSV ook geïnteresseerd in Granqvist'

De kans is aanwezig dat FC Groningen binnenkort twee spelers zal afstaan aan het Duitse Hamburger SV. Voetbal International meldt dat de Noord-Duitse club naast Marcus Berg ook zijn landgenoot Andreas Granqvist wil aantrekken.

HSV werd deze week geconfronteerd met een zware blessure voor verdediger Alex Silva. De Braziliaan scheurde in een oefenwedstrijd zijn kruisband af en de verwachting is dat hij zes tot negen maanden niet in actie zal kunnen komen. Granqvist wordt nu gezien als een belangrijke kandidaat om hem te vervangen.

Granqvist werd vorig jaar zomer door FC Groningen overgenomen van Wigan Athletic en manifesteerde zich in zijn eerste seizoen in Groningse dienst als een echte versterking. In het contract van de Zweedse verdediger staat een clausule, waardoor hij voor een gelimiteerde transfersom weg kan.

Momenteel is Granqvist geblesseerd aan zijn enkel. De Zweed hoopt desalniettemin de start van de competitie te kunnen halen. FC Groningen opent het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Ajax.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.