FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 juli 2009

Rasmussen plant rentree op 27 juli

Michael Rasmussen verwacht op 27 juli zijn rentree in het wielerpeloton te maken. De voormalig Rabobank-renner is de wielerfederatie UCI nog wel 700.000 euro schuldig.

In 2007 was de Deen hard op weg naar de eindzege in de Tour de France maar de Rabobank zette hem uit de ploeg. De officiële reden voor deze verwijdering was dat Rasmussen had gelogen over zijn whereabouts.

Rasmussen, die voor het laatst in het geel op de fiets zat in het Nederlandse Pijnacker, werd voor twee jaar geschorst door de UCI. Rasmussen verklaarde bij de aankondiging van zijn rentree dat hij in topvorm is en uitkijkt naar Kjellerup.

Sidney de Jong slaat Oranje langs Japan

De Nederlandse honkballers hebben donderdag tegen Japan hun derde overwinning geboekt op het World Port Tournament. Oranje was met 4-3 te sterk voor de Aziaten.

Sidney de Jong was de gevierde man bij de Nederlanders. Na zeven innings stond Nederland met 1-3 achter maar De Jong redde het team door in de negende inning Eugene Kingsale over de thuisplaat te slaan.

Dankzij deze knappe overwinning mag Nederland nog altijd denken aan de finale. Titelverdediger Cuba is daarentegen al zeker van de finale. Vrijdag nemen de nummers één en twee van de ranglijst het tegen elkaar op en Nederland speelt zaterdag het laatste groepsduel tegen Taiwan.

Kip doodgewipt door geile haan

In Groot-Brittannië heeft een haan een bijzondere draai gegeven aan de uitdrukking 'haantjesgedrag'. Haan Elvis heeft namelijk letterlijk het leven gewipt uit een kip. Kip Berol werd zo bruut genomen, dat de wipkip moest worden afgemaakt.

Elvis is helemaal alleen achtergebleven. Drie andere hennen hebben namelijk al eerder het loodje gelegd toen zij door ratten werden gebeten.

Katherine Cooke, het bazinnetje van Elvis, kan er wel om lachen. "Hij is een kleine, geile duivel. Alles wat hij wil is een nieuwe harem", laat zij weten. Ze probeert dan ook elders onderdak voor de haan op te scharrelen.


Voorbeschouwing Grand Prix van Duitsland

Dit weekend staat de Grand Prix van Duitsland op de Nürburgring op het programma. Het belooft een spannend weekend te worden zowel op als rond de baan. Op het circuit zullen Red Bull Racing en Brawn GP wederom vechten om de bovenste plaatsen. Kan een derde team zich er tussen voegen? En wat doet het weer in de Duitse Eifel? Zondag weten we of Jenson Button het kampioenschap verder naar zich toe trekt of dat het weer helemaal open ligt.

De Nürburgring is in de jaren 20 aangelegd rond het stadje Nürburg in de Duitse Eifel. Het was een 28 kilometer lange baan die bestond uit een Nordschleife en een Südschleife. Daarvan is het noordelijke deel alleen nog over, maar dat wordt niet meer gebruikt voor de Grands Prix. Tegenwoordig wordt gereden op een circuit van iets meer dan vijf kilometer lang.

Lengte: 5.148 km
Aantal ronden: 60
Totale lengte: 308.863 km
ronderecord: 1:29.468 (M. Schumacher - Ferrari F2004, 2004)

Coureurs

Pos. Naam Team Punten
1. J. Button Brawn GP 64
2. R. Barrichello Brawn GP 41
3. S. Vettel Red Bull Racing39
4. M. Webber Red Bull Racing35.5
5. J. Trulli Toyota 21.5
6. F. Massa Ferrari 16
7. N. Rosberg Williams 15.5
8. T. Glock Toyota 13
9. F. Alonso Renault 11
10. K. Räikkönen Ferrari 10
11. L. Hamilton McLaren-Mercedes9
12. N. Heidfeld BMW Sauber6
13. H. Kovalainen McLaren-Mercedes4
14. S. Buemi Scuderia Toro Rosso 3
15. R. Kubica BMW Sauber2
16. S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 2
17. K. Nakajima Williams 0
18. G. Fisichella Force India 0
19. A. Sutil Force India 0
20. N. Piquet jr. Renault 0

Constructeurs

Pos. Team Punten
1. Brawn GP 105
2. Red Bull 74.5
3. Toyota 34.5
4. Ferrari 26
5. Williams 15.5
6. McLaren 13
7. Renault 11
8. BMW 8
9. Toro Rosso 5
10. Force India 0

De Grand Prix van Duitsland staat al sinds 1926 op de racekalender. Sinds 1951 maakt de race deel uit van het Formule 1-circus en is in die tijd slechts tweemaal niet gehouden. De Nürburgring is vaak het strijdtoneel geweest voor de coureurs, zeker op het moment dat de Nordschleife nog in de baan verwerkt zat. Dit was een gevaarlijke ronde, omdat er veel bochten in zaten en de veiligheid mede door de hoge snelheden niet overal gegarandeerd kon worden.

Verschillende coureurs lieten het leven op het uitdagende circuit en mede daardoor is de Grand Prix vanaf 1977 verhuisd naar Hockenheim. Dat was een erg snel circuit door de bossen en met een stadiongedeelte. Nadat in 1984 de vernieuwde Nürburgring open ging ontkwam Hockenheim er in 2001 ook niet aan. Officials vonden het circuit te lang en lieten het inkorten. Sinds 2007 wisselen beide banen elkaar af bij het houden van de Duitse Grand Prix.

De laatste jaren is er in Duitsland gewonnen door verschillende coureurs. Zo was in 2005 Fernando Alonso de beste. De Spanjaard kreeg op Hockenheim de zege cadeau nadat de als eerste liggende Kimi Räikkönen uitviel met een opgeblazen motor. Achter de Renault-coureur werden Juan Pablo Montoya en Jenson Button tweede en derde.

Een jaar later was het Michael Schumacher die in zijn thuisland wist te winnen. Het was een weekend vol controverse, want bij de Renaults werden er massadempers afgekeurd en beide Midlands werden gediskwalificeerd wegens te flexibele vleugels. Daarnaast was het Jacques Villeneuve die hard crashte en naar later bleek zijn laatste race voor BMW Sauber had gereden. De poleposition was voor Kimi Räikkönen, maar de Fin had niet genoeg brandstof aan boord, waardoor Schumacher eenvoudig kon winnen voor Felipe Massa en de Finse McLaren-coureur.

In 2007 zou de Duitse Grand Prix op de Nürburgring zijn gehouden, maar gesteggel met de rechten zorgde er voor dat de race hernoemd werd naar de Europese Grand Prix. De Nederlander Christijan Albers mocht niet meer bij Spyker instappen vanwege problemen bij Sponsors. Hij werd vervangen door Markus Winkelhock. Met Kimi Räikkönen op pole position begon de race onder droge omstandigheden, maar dit duurde niet lang.

Na een tumultueuze eerste ronde openden de sluizen zich en er ontstond een waterballet op de baan. Uiteindelijk lag de op regenbanden gestarte Winkelhock aan de leiding, terwijl Jenson Button, Adrian Sutil, Nico Rosberg, Scott Speed en Vitantonio Liuzzi hun auto in het grind hadden geparkeerd. Dit deed ook Lewis Hamilton, maar hij kon met hulp van de officials op de baan terugkeren en nog een punt behalen. Uiteindelijk won Fernando Alonso voor Felipe Massa en Mark Webber.

Vorig seizoen werd de Grand Prix van Duitsland verreden op de Hockenheimring. In de kwalificatie was het Lewis Hamilton die de snelste tijd liet klokken. De Brit bleef Felipe Massa en Heikki Kovalainen voor. Deze drie coureurs behielden na de start hun posities, waarbij Hamilton snel wegliep bij de rest van het veld. Daarachter won Jarno Trulli het gevecht om plaats vier van Kimi Räikkönen, Fernando Alonso en Robert Kubica.

De Brit bouwde een ruime leiding op, maar na de pitstop ging hij in fout wat bijna een aanrijding met Trulli opleverde. Toch behield de Brit de leiding in de race, maar hij zag in ronde 36 zijn voorsprong teniet worden gedaan doordat de vering rechtsachter bij de bolide van Timo Glock het begaf. Dit veroorzaakte een enorme crash, waardoor de safety car noodzakelijk werd. Bijna het gehele veld ging naar de pits, behalve Hamilton. De Brit ging pas in ronde 50 naar de pits, waardoor hij op plaats vijf terug de baan op kwam.

Hamilton werd al snel voorbij gelaten door Kovalainen en haalde daarna Felipe Massa in. Doordat Nick Heidfeld ook naar de pits was gegaan zat alleen Nelson Piquet jr. nog voor de ontketende Brit. De Braziliaan had de juiste pitstopstratgie gekozen, maar bleek uiteindelijk voor de McLaren geen partij te zijn, waardoor Hamilton won voor Piquet jr. en Massa.

Vrijdag 10 juli 2009

10:00 - 11:30 vrije training 1
14:00 - 15:30 vrije training 2

Zaterdag 11 juli 2009

11:00 - 12:00 vrije training 3
14:00 - 15:00 kwalificatie

Zondag 12 juli 2009
14:00 Santander German Grand Prix

Datum Tijd Programma
Za 11 juli13.55-15.15 uur RTL GP: Formule 1 - Duitsland - Kwalificatie
Zo 12 juli13.00-13.55 uur RTL GP: Formule 1 - Duitsland - Pre-show
Zo 12 juli13.55-15.45 uur RTL GP: Formule 1 - Duitsland - Race
Zo 12 juli15.45-16.00 uur RTL GP: Formule 1- Duitsland - Nabeschouwing
Zo 12 juli20.00-20.30 uur RTL GP: Formule 1 - Duitsland - Samenvatting

Datum Tijd Programma
Za 11 juli13.10-15.15 uur BBC1: Formule 1 - Duitsland - Kwalificatie
Zo 12 juli13.10-16.00 uur BBC1: Formule 1 - Duitsland - Race
Zo 12 juli20.00-20.30 uur BBC3: Formule 1 - Duitsland - Samenvatting
Nederlandse tijden

DagMinimumMaximumNeerslagkansWeerbeeld
Vrijdag10 °C13 °C60 %lichte regen
Zaterdag10 °C17 °C20 %bewolkt
Zondag12 °C18 °C60 %lichte regen
Bron: The Wheather Channel

Uitslagen oefenduels 9 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
FC Utrecht
Schaken
FC Oss
Schoofs
1-1
VV Hoeve Vooruit Helmond Sport
Höcher (5), Jeroen Veldmate (5),
Philippart (3), Voskamp (3),
Winkens (2), Chida,
Guijo-Velasco, Janssen,
Van de Gevel, Anpong,
Bruno Andrade
0-24
VV Bunde MVV
Linssen (2), Esajas (2),
Naoufal, Brüls
0-6
SV Ruurlo De Graafschap
De Ridder (2), Niek Sebens (2),
Assaidi, Van Ingen,
Rik Sebens
1-7
HZVV Ajax
Suarez (4), Aissati (2),
Vertonghen (2), Bodul,
Van der Wiel, Lindgren
0-11
Dinteloord AGOVV Apeldoorn
Bokila (4), Wille (3), Chadli
0-8

Shell grootste bedrijf ter wereld

Shell is het grootste bedrijf ter wereld. Met een omzet van 458 miljard dollar heeft het Nederlands-Britse energieconcern het Amerikaanse detailhandelsconcern Wal-Mart van de troon gestoten. Bovendien is Shell ook branchegenoot ExxonMobil voorbijgestreefd.

Dat blijkt uit de jongste rangschikking van de Fortune 500, een Amerikaans zakenblad. Het blad rangschikt bedrijven op basis van hun jaaromzet over 2008.

De eerste vijf plekken worden op Wal-Mart na door olie- en gasconcern bezet. Naast Shell (1) en ExxonMobil (2) complementeren BP (4) en Chevron (5) de topvijf.

Het is de eerste keer dat Shell de nummer een positie bekleed. De afgelopen twee jaar bezette Wal-Mart deze positie. Shell is overigens niet het meest winstgevende bedrijf. Het concern bezet de derde plek op die lijst en moet ExxonMobil (1) en Gazprom (2) voor zich laten.

In de eerste honderd bedrijven komt nog een Nederlands bedrijf voor. Financieel concern ING staat op plaats acht, een plek lager dan vorig jaar. Grote concerns als Rabobank (147), Ahold (187) en Philps (195) volgens op gepaste afstand.

Grootste bedrijven bedanken autobezitters

De Fransen zijn 'horrible'

Fransen zijn de ergste toeristen ter wereld. Ze scoren het slechtst qua beleefdheid en fooien. Japanners zijn de beste toeristen. Dit blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau TNS Infratest. Dat vroeg 40.000 hotels wereldwijd om toeristen uit 27 landen te beoordelen.

Hotelpersoneel vindt Japanners schoon, beleefd, rustig en niet klagerig. Franse reizigers daarentegen staan niet open voor andere talen, zijn niet gul en geven weinig fooien. Ook scoren ze slecht op het gebied van beleefdheid en hun houding. Gelukkig vieren de meeste Fransen vakantie in eigen land, grapte een Franse lezer vandaag op de website van een Franse krant.

Na Japan volgen Canada en Groot-Brittannië. In de onderste regionen van de lijst net boven de Fransen staan de Spanjaarden en de Grieken.


De Fransen zijn 'horrible'  (foto: DAG)

Peuter wint verstoppertje van politie en brandweer

Een tweejarig, Amerikaanse meisje heeft een potje verstoppertje gewonnen van haar broers en zussen. Ze had zelfs zo 'n goede verstopplek gevonden, dat ook de opgetrommelde brandweer en politie haar niet konden vinden, zo bericht een Amerikaanse krant vandaag.

De peuter bleek zich echt te goed te hebben verschanst. Omdat haar familie Natalie Jasmer niet kon vinden, besloten de ouders de alarmdiensten in te schakelen. Maar zowel de brandweer als de politie wisten haar niet op te sporen.

Pas na een uur werd het meisje eindelijk gevonden. De huishond trof de peuter aan in een la onder de wasmachine. De kleine meid lag daar prinsheerlijk te slapen.

Kans op dure Contofalsky klein voor Feyenoord

Ondanks voldoende kwaliteiten is de kans klein dat Kamil Contofalsky bij Feyenoord tekent.

De Slowaakse doelman werd door Dick Advocaat aangedragen als mogelijke versterking voor Feyenoord, waarna de Rotterdammers besloten de proef op de som te nemen middels een stageperiode.

Contofalsky vertrekt vrijdag bij Feyenoord en dat lijkt voorgoed. Trainer Mario Been liet aan RTV Rijnmond weten dat de komst van de doelman "financieel een moeilijk verhaal wordt". Volgens de zender neemt de leiding vandaag (donderdag, red.) een definitief besluit over het wél of niet kopen.

"Hij keert vrijdag terug naar Rusland, omdat hij zondag een wedstrijd bij zijn club Zenit St. Petersburg moet spelen", liet Been eerder al weten op de website van Feyenoord.

Metzelder denkt na over Hertha BSC

Christoph Metzelder voetbalt komend seizoen wellicht weer in zijn geboorteland. De verdediger van Real Madrid mag vertrekken.

Metzelder is één van de negen spelers die van nieuwbakken voorzitter Florentino Pérez naar een andere werkgever mag uitkijken. Blijven kan, maar dan is een plek op de bank het hoogst haalbare, heeft de leiding van De Koninklijke hem al voorgehouden.

Hertha BSC heeft interesse in de lange verdediger, die de afgelopen twee seizoenen weinig aan spelen toe kwam. Om zijn kansen op het WK van volgende zomer levend te houden, lijkt een transfer de enige remedie.

"Misschien ga ik wel naar Hertha", geeft Metzelder toe aan Borse Online. Michael Preetz, de technische man bij Hertha, zegt dat de club zeker geïnteresseerd is in de diensten van de verdediger. "Maar er is nog geen contact geweest tussen de clubs."

In de Duitse hoofdstad moet Metzelder de opvolger worden van Joe Simunic, die voor zeven miljoen euro naar 1899 Hoffenheim vertrok.

Sas bij selectie Nederlands basketballteam

Bondscoach Gadi Kedar heeft de selectie van het Nederlands heren basketballteam uitgebreid met Terry Sas. De 1.98 meter lange guard/forward begint morgen met Oranje in het Topsportcentrum van Almere aan de voorbereiding op Oranje Fever.

Onder die noemer speelt het Nederlands team in de tweede helft van augustus vier cruciale EK-kwalificatiewedstrijden.

Terry Sas kwam recentelijk een contract voor twee seizoenen overeen met Zorg en Zekerheid Leiden. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor Den Helder. In het seizoen 2004-2005 debuteerde Sas in de eredivisie bij Omniworld Almere. Hij werd meteen gekozen tot Rookie of the year.

Met Terry Sas heeft Kedar een tweede debutant in de selectie. Eerder riep de bondscoach Nick Oudendag van Antwerp Giants op. Beide spelers kwamen nog niet eerder uit voor Oranje.

Rooijakkers: "Minder pijn dan gisteren"

Piet Rooijakkers begon zaterdag in Monaco aan zijn eerste Tour de France. Maar terwijl het peloton vandaag aan de zesde etappe begon, ligt de renner uit Gerwen sinds dinsdag met een gecompliceerde armbreuk in het ziekenhuis. Anderhalve dag na zijn val en aansluitende operatie, klinkt de Brabander nog steeds aangeslagen.

"Ik heb al wel iets minder pijn dan gisteren, de pijnstillers zullen wel helpen", vertelt Rooijakkers die in ieder geval nog tot morgen verblijft in het Lapeyronie ziekenhuis in Montpellier. De operatie dinsdagnacht nam maar liefst zeven uur in beslag.

"Ze hebben een pees in mijn rechterhand vast moeten zetten en uit mijn heup is een stukje bot gehaald voor mijn linker onderarm, die op meerder plaatsen gebroken is", geeft hij de technische details van de geslaagde operatie.

De val in de ploegentijdrit van dinsdag kan hij zich nog herinneren. "We hadden vooraf afgesproken dat we geen risico’s zouden nemen, maar ik denk dat we met z’n allen té hard de bocht in gingen. Voordat ik het wist, lag ik naast de weg. Ik wist meteen dat het over en uit was. Dit is echt ontzettend balen, ik had me mijn eerste Tour heel anders voorgesteld."

Rooijakkers heeft in het universitaire ziekenhuis een televisietoestel tot zijn beschikking, maar die heeft hij niet veel aan staan. "Ik heb echt geen zin om naar de Tour te kijken, ik vind er even niets meer aan. Ik ben eigenlijk alleen geïnteresseerd in hoe mijn teamgenoten het doen. Toen ik hoorde dat Albert Timmer in de kopgroep zat, heb ik wel even gekeken. Jammer dat hij het net niet haalde."

Armstrong: "Even spijt van rentree"

Het was donderdag weer raak in de zesde etappe van de Tour de France. Veel renners, waaronder Ten Dam en Boonen gingen op de glibberige wegen onderuit. Lance Armstrong (Astana) vertelde na afloop dat hij bevend op zijn fiets had gezeten.

"Er is maar een woord nodig om dit soort dagen te omschrijven: eng", zo liet de Amerikaan weten. "Er zijn niet veel dagen geweest dat ik spijt heb gehad van mijn besluit om terug te keren, maar vandaag was zo'n dag. Ik scherts nu een beetje maar ik was vandaag erg gespannen door al die valpartijen om me heen."

In de finishplaats Barcelona vielen de renners met bosjes onderuit. The Boss heeft daar wel een verklaring voor: "Als je een grote stad als Barcelona binnenkomt, weet je dat er extra olie op de weg ligt."

Carmen Electra doet stripteaseshow in Las Vegas

Goed nieuws voor de fans van Carmen Electra. De voormalige Baywatch-babe staat momenteel in Las Vegas op de planken met een striptease-act.

De toegestroomde toeschouwers geven hun ogen goed de kost. Zij kijken toe hoe de ex-Playmate op hoge hakken en met sexy kousen zich ontdoet van overtollige kleding.

Wie een blote Carmen wil zien, moet snel zijn. Gisteren heeft ze haar eerste show van in totaal slechts zes shows opgevoerd.

Voor foto's en een filmpje moet je hier zijn

Fietser rijdt 10.000 kilometer in 27 dagen

Joop van Beek uit Nunspeet heeft in 27 dagen 10.000 kilometer gefietst. Vanavond finishte de fietser, die wekenlang bijna onafgebroken op zijn rijwiel zat, in zijn woonplaats.

Van Beek begon zijn fietstocht op 13 juni. Hij reed rondjes in de buurt van zijn woonplaats. De ultrafietser onderbrak zijn tocht alleen voor vier uur slaap per nacht en voor een bord pasta overdag. Vlak na het finishen vanavond rond half acht zei de langeafstandsfietser nog prima in vorm te zijn. "Ik heb alleen een doods gevoel in mijn handen en voeten", aldus Van Beek, naar eigen zeggen de eerste persoon die tienduizend kilometer achterelkaar fietste. Zijn prestatie is gevolgd door een notaris en wordt waarschijnlijk opgenomen in het Guinness Book of Records.

De sporter bedacht de stunt om geld op te halen voor het goede doel Stichting Spieren voor Spieren. Met donaties uit het bedrijfsleven haalde Van Beek ruim 15.000 euro op, een bedrag waar hij "heel tevreden" over is.

Voordat hij finishte onderbrak Van Beek nog kort zijn tocht in het nabijgelegen dorpje Vierhouten. Hier werd hij met een kleine ceremonie tot ereburger benoemd.

HSL vanaf 7 september in gebruik

Het is definitief, vanaf maandag 7 september gaan er treinen rijden over de hogesnelheidslijn. Dat maakte NS Hispeed vandaag bekend.

Alle betrokkenen, NS Hispeed, spoorbeheerder ProRail en het ministerie van Verkeer hebben het groene licht gegeven.

De treinen gaan rijden tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam met een snelheid van 160 kilometer per uur. Dat is 30 kilometer per uur sneller dan de intercitytreinen op het conventionele spoor halen. De reistijd wordt daardoor 21 minuten korter tussen Amsterdam en Rotterdam, de reis zal nu 43 minuten duren.

In de oorspronkelijke plannen zouden vanaf april 2007 hogesnelheidstreinen gaan rijden tussen Amsterdam en Brussel. Maar door problemen met de levering van de treinen, problemen met het spoor en het beveiligingssysteem liepen die plannen flinke vertraging op.

NS Hispeed zet nu vervangende treinen in. Als het goed is gaan de echte snelle treinen, van de Italiaanse treinenbouwer AnsaldoBreda, in de tweede helft van 2010 rijden. Dan kan de snelheid worden opgevoerd naar 250 kilometer per uur. De Thalys rijdt vanaf eind dit jaar al wel 300 kilometer per uur op het hogesnelheidsspoor.

Wotte vertrekt alsnog bij Southampton

Zijn contract werd vorige week nog verlengd, maar Southampton en Mark Wotte gaan alsnog uit elkaar. Dat heeft de club op haar officiële website gemeld. Het vertrek heeft volgens de club te maken met een 'breed strategisch plan'.

Wotte stond sinds januari op het veld bij The Saints en had het, ondanks slechte resultaten, prima naar zijn zin. De financiële problemen overschaduwde de toekomst van de club lange tijd, maar afgelopen week werd er in de persoon van Markus Liebherr een financier gevonden.

De zoektocht naar een nieuwe trainer is direct van start gegaan. Stewart Henderson neemt voorlopig de taken van Wotte over.

Mogen ziekenhuizen straks winst maken?

Als het aan minister Ab Klink (Volksgezondheid) ligt mogen ziekenhuizen over twee jaar, in 2011, winst uitkeren aan aandeelhouders.  Dit heeft minister Klink vandaag reactie aan de NOS laten weten.

Klink haakte met zijn uitspraken in op een brief die hij en staatssecretaris Jet Bussemaker vandaag schreven aan de Tweede Kamer. Hierin stellen de bewindslieden dat eventuele winst aan strenge voorwaarden gebonden zal worden. Van winstuitkering door ziekenhuizen, waar lange tijd sprake van is geweest, wil het kabinet niet meer spreken. Kapitaalverstrekkers zouden alleen nog een 'resultaatafhankelijke vergoeding' kunnen krijgen. Ook benadrukken Klink en Bussemaker dat ziekenhuizen niet mogen veranderen in commerciële ondernemingen. De invloed van aandeelhouders moet beperkt zijn en  het bestuur en de toezichthouders hebben het laatste woord over bijvoorbeeld fusies en afstoten van belangrijke onderdelen van een ziekenhuis.

Maar ondanks de toezeggingen over strenge regulering stoot Klink met zijn uitspraken coalitiegenoot PvdA voor de borst. De Sociaaldemocraten zijn uit principe tegen het voorstel van Klink. De partij is ook tegen de datum van 2011.  "Er is geen enkele aanleiding voor", stelt PvdA-Kamerlid Dijsselbloem tegenover de NOS. "Het gaat niet om tevreden aandeelhouders, maar om tevreden patiënten. De plannen van Klink zijn nauwelijks voorstelbaar".

Klink denkt echter dat het uitkeren van eventuele winst gunstig is voor de zorgsector. Op deze manier moeten zorginstellingen met geldgebrek interessant worden voor particuliere investeerders.

"Drenthe wil alleen naar grote competitie"

De toekomst van Royston Drenthe is nog niet duidelijk, dus meldt de linkerflank-speler zich deze week gewoon op de eerste training van Real Madrid.

Fiorentina wil de 22-jarige Drenthe graag overnemen, maar hikt tegen de vraagprijs van Real Madrid aan. Sigi Lens, zaakwaarnemer van de oud-Feyenoorder, was woensdag in Madrid om de toekomst te bespreken. "Hij zei me dat het voor Roystons ontwikkeling beter is dat hij elders speelminuten opdoet."

"Maar als er geen bod op hem komt dat de club bevalt, dan blijft Royston gewoon", vervolgt Lens, die niet verwacht dat er snel duidelijkheid komt. "In het voetbal weet je het nooit, maar ik denk dat het nog wel even gaat duren. Augustus wordt een heel belangrijke maand."

Een terugkeer naar de Eredivisie is geen optie. "Royston wil alléén in Spanje, Italië of Engeland voetballen", aldus Lens in Sportweek. "De oplossing zou wel eens uit een verrassende hoek kunnen komen."

Bodor tekent voor twee jaar bij

Boldiszar Bodor blijft bij Roda JC. De Hongaar heeft zijn contract met twee jaar verlengd. Dat bevestigt technisch directeur Martin van Geel tegen L1. Een opluchting voor Roda, want Bodor wilde zijn aflopende contract aanvankelijk niet verlengen.

De 27-jarige middenvelder hoopte op een mooie aanbieding van een andere club, maar bij het uitblijven daarvan koos hij eieren voor zijn geld. Bodor heeft zijn krabbel gezet onder een contact dat hem tot de zomer van 2011 aan de Limburgers bindt.

Bodor was tijdens de afgelopen wedstrijden om promotie/degradatie de held van Roda door tegen Cambuur Leeuwarden de 1-1 te maken. Uiteindelijk bleef zijn club na strafschoppen in de Eredivisie.

Ook Ten Dam verliest tijd na valpartij

Ook voor Laurens Ten Dam zit het deze Tour niet mee. De renner van Rabobank ging vandaag onderuit in de slotfase van de etappe en verloor minuten.

"Ik rem en ik lig", aldus Ten Dam na de finish op tv bij de NOS. Hij kwam hard terecht op zijn stuitje. "Erg jammer, dit. Ik zat in het wiel van Denis Mentsjov, ik probeerde bij hem in de buurt te blijven. Maar beter ik dan Denis. Maar vantevoren stel je je hier wat anders van voor. Morgen beginnen de Pyreneeën en ik sta al op tien minuten. Het is niet ideaal om de dag daarvoor zo hard te vallen. Ik laat er vanavond nog even naar kijken en dan hoop ik maar dat ik morgen voldoende hersteld ben."

Hockeyster Van Geenhuizen verlaat Amsterdam

Hockeyster Miek van Geenhuizen verlaat haar club Amsterdam. De international en aanvoerder van de club verschilt teveel van mening met trainer Robbert Paul Aalbregt.

"Tijdens de winterstop ontstond er al onrust. Opeens stopte een ervaren speelster als Jiske Snoeks en wilde ook de manager Monique Koolhaas niet verder, omdat bij hen de klik tussen hun en de coach ontbrak. Met een paar speelsters hebben we toen de onrust weten te dempen en de focus weer op de competitie kunnen leggen", aldus Van Geenhuizen.

Volgens haar kwam na het behalen van de landstitel de discussie weer terug. "Vervolgens stapte ook de voor het team essentiële assistent-coach Patrick Bakker op. De repeterende breuk was slechte communicatie tussen coach, team, begeleiding en bestuur. Dat is funest voor het onderlinge vertrouwen."

Waar Van Geenhuizen naartoe gaan is nog niet bekend. Ook zal ze niet deelnemen aan de Champions Trophy, die zaterdag in Sydney begint. Ze geeft de voorkeur aan haar studie.

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 6

Vandaag werd in de Tour de France de zesde etappe verreden. Winnaar werd de Noor Thor Hushovd. Tijd d us voor de punten in de Tour-voorspeller.

Dagwinnaar werd vandaag BassieD met 81 punten. Een tweede plaats was er voor wilskracht met 73 punten en el_salvador werd derde met 70 punten.

In het klassement blijft BassieD door zijn dagzege uiteraard ook de leider, hij heeft nu 327 punten. Gitanki staat nu tweede met 298 punten en lookbehind staat derde met 283 punten. Op de vierde plaats vinden we el_salvador met 281 punten. De top vijf word volgemaakt door Rucebo met 276 punten.

Morgen staat de zevende etappe op het programma. Dit is de eerste bergetappe en gaat van Barcelona naar Andorra over 224 kilometer. Je hebt nog tot vanavond 23.59 uur om je voorspelling in te vullen.

Klein zes maanden geschorst voor racisme

Brydan Klein is door de internationale tennisfederatie (ITF) voor zes maanden geschorst vanwege racistische uitlatingen tegen een tegenstander, dat maakte de ITF donderdag bekend. Naast de schorsing krijgt hij ook een boete van 9200 euro.

De 19-jarige Klein, die ondanks nog de Australian Open voor junioren won, misdroeg zich vorige maand tegenover de Zuid-Afrikaan Raven Klaasan bij een kwalificatiewedstrijd voor het ATP-toernooi in Eastbourne. Ondanks dat hij zijn excuses aanbood besloot het ITF na een grondig onderzoek hem toch te schorsen.

Napoli strikt twee verdedigers

Het Italiaanse Napoli gaat verder met het aantrekken van nieuwe spelers. Juan Zuniga en Hugo Campagnaro zijn de nieuwste aanwinsten.

Rechtsback Zuniga wordt overgenomen van AS Siena, de Colombiaans international tekent voor vijf seizoenen in Napels. Tijdens het afgelopen seizoen kreeg de back veel complimenten over zijn spel in de Serie A. Hij werd getipt voor een transfer naar de topclubs, maar Napoli sloeg op tijd toe. De transfersom van Zuniga is door de club niet bekend gemaakt, maar volgens zijn zaakwaarnemer ligt het bedrag om en nabij de acht miljoen euro.

Andere aanwinst Campagnara maakt onderdeel uit van een ruildeal met Sampdora. Daniele Mannini verlaat Stadion San Paolo en gaat voor Sampdoria spelen.

Het zijn niet de eerste twee aankopen van Napoli. Aanvaller Fabio Quagliarella (van Udinese) en Italië onder 21-ster Luca Cigarini kwamen de gelederen eerder al versterken. Doelman Morgan De Sanctis moet volgens verschillende media de laatste aankoop worden.

Jol verwacht meer van Sulejmani

Miralem Sulejmani zal beter zijn best moeten doen om zijn plek onder Martin Jol af te dwingen. De Ajax-trainer is niet tevreden over de conditie van de Serviër.

Conditioneel oogt Sulejmani nog steeds niet fit. "Dat is ook de reden dat hij niet mee doet", zegt Jol voorafgaand aan de gewonnen wedstrijd tegen WKE (1-7). "Ik vind dat hij zijn basisconditie moet verbeteren."

"Hij heeft natuurlijk het EK onder 21 gespeeld", vervolgt Jol. "Toen heeft hij een paar weken niets gedaan. Op dat EK heb ik hem ook bekeken en toen vond ik ook niet dat hij fit oogde. Dat moet beter."

"Ik heb ook gezegd dat ik blanco begin. Ook de jongens beginnen blanco. Als Marvin Zeegelaar, die waarschijnlijk wat minder gekost heeft, fitter is dan speelt hij vaker", waarschuwt Jol.

"Vorig jaar was hij ook niet helemaal fit en toen maakte hij toch nog tien doelpunten en tien assists", constateert Jol. "Kun je nagaan. Als hij echt fit is - als hij dat zelf ook ziet, weet en beseft - dan is hij voor ons belangrijk, anders niet. Hij zal er misschien nog iets meer voor moeten doen."

Vijf lichamen rampvlucht Yemenia gevonden

Franse marineleden en duikers hebben vandaag voor de kust van Tanzania vijf lichamen gevonden van slachtoffers van de neergestorte Yemenia-vlucht. Ook vonden ze brokstukken van een vliegtuig, honderden kilometers bij de rampplek vandaan.

Dat meldden Tanzaniaanse functionarissen. Vorige week stortte een vliegtuig van de Jemenitische luchtvaartmaatschappij met 153 inzittenden in de Indische Oceaan bij de Comoren. Alleen een 12-jarige meisje overleefde de crash.

Eerder deze week werden acht lichamen uit de oceaan gehaald voor de kust van het Tanzaniaanse eiland Mafia, ongeveer 500 kilometer van de rampplek. De rest van de overledenen zit naar alle waarschijnlijkheid nog vast in het wrak dat op grote diepte zou liggen. De oorzaak van de ramp is nog onbekend.

Kawata: "Theoretisch gezien is RE 5 voor de Wii mogelijk"

Maanden geleden kregen we van Chief Producer Masachika Kawata te horen dat de Wii zelfs het titelscherm van Resident Evil 5 niet zou kunnen afspelen. Vandaag brengt dezelfde man ons het bericht dat Resident Evil 5 theoretisch gezien wel mogelijk is om naar de Wii te porten.

De beste man zegt dat ze de game op de Residen Evil 4 engine kunnen laten draaien om de gameplay na te bootsen. Verder vertelt hij dat het grafisch natuurlijk een stuk slechter is. Een spel als Darkside Chronicles is een veel logischere stap volgens Kawata. De laatstgenoemde game geeft hij ook kudo's, omdat hij erg onder de indruk is van de graphics van Darkside Chronicles. Het porten zou dus qua graphics ook redelijk na te bootsen kunnen zijn.

Hypothetically speaking, the Resident Evil 4 engine would work perfectly for replicating the gameplay but we would never be able to recreate the graphical quality" Kawata told the magazine. "A gun shooting game like Darkside Chronicles makes much more sense for Wii so, in short, Resident Evil 5 Wii Edition isn't likely to happen.
- Chief Producer Masachika Kawata

F1-voorspeller: Grand Prix van Duitsland

Dit weekend staat de Grand Prix van Duitsland op het programma. Daarom kun je jouw voorspelling voor de F1-voorspeller nog invullen tot 9 juli 23:59 uur.

Wat kun je winnen?

Je kunt dit jaar fantastische prijzen winnen. De nummer één wint de Coca-Cola ZERO Race Experience, een dag zelf rijden in spectaculaire automobielen op het circuit van Zandvoort aangeboden door Bleekemolens Race Planet. De nummers twee tot en met vier winnen een jaarabonnement op Formule1 RaceReport, het blad voor de Formule 1-fan. De nummers vijf tot en met veertien winnen ieder twee kartheats van Bleekemolens Race Planet Indoor Kartbanen.

Dus vul je voorspelling in tot 9 juli 23:59 uur.

Hushovd trots op eerste zege Cervélo Test Team

Thor Hushovd sleepte donderdag zijn zevende dagzege in de Tour in de wacht. Na afloop van de rit naar Barcelona was de Noor erg blij. Dit had ook te maken met het feit dat zijn zege de eerste winst voor Cervélo Test Team was.

"Het was echt een week vol stress en vandaag kwamen daar die gladde wegen nog eens bij. Het is altijd prachtig om te winnen in de Tour, maar na alles wat er hier gebeurd is, moet dit wel een van mijn mooiste overwinningen zijn," aldus Hushovd.

In 2002 won Hushovd zijn eerste Tour-etappe. Daarna duurde het vier jaar voor hij weer een etappe in La Grande Boucle op zijn naam schreef. Pas in 2006 won de Noor weer twee etappes. Daarna volgden 2007 en 2008 met elk één dagzege.

Hushovd behaalde zijn mooiste prestatie in 2005. Toen mocht hij de groene trui, het tricot voor de beste sprinter in de Tour de France, naar Parijs brengen.

FIA: "FOTA wist van situatie"

De FIA heeft gereageerd op de claim van de FOTA dat zij onterecht geen stemrecht hadden bij de vergadering van afgelopen woensdag. De FIA stelt dat de FOTA-teams op de hoogte waren van de procedure en hadden kunnen weten dat ze slechts toeschouwer waren.

"Voordat de FOTA-teams de vergadering van de Technical Working Group verlieten had de president van de FIA de FOTA-president al tweemaal geschreven dat elke aanpassing in het reglement voor het wereldkampioenschap 2010 unanieme instemming vereist van de vijf teams die al ingeschreven staan onder de gepubliceerde regels," zo luidde een verklaring.

"Dit is vanwege de internationale sportcode en omdat de teams een contract met de FIA hebben. Dat kan zelfs het arbitragehof van de World Council niet opzij zetten. Iedereen met kennis van de motorsportregels weet dat. Stel je de oproer voor als dat nadat de FOTA-teams toegelaten werden tot het kampioenschap en de World Council regels aanpaste zonder hen te vragen. Hieruit volgt dat de toestemming van de vijf team die nu in het kampioenschap zitten vereist is."

"De suggestie dat de FOTA daar alleen gisteren tijdens de meeting op attent werd gemaakt, is gewoonweg niet waar," zo ging de verklaring verder. Daarnaast ging de FIA in op het Concorde Agreement dat op enkele aanpassingen na hetzelfde zou zijn als dat van 1998, maar dat de FOTA een nieuw 350 pagina's tellend document heeft ingediend. Dit kan volgens de FIA over enkele dagen tot een akkoord leiden.

Rode lantaarn voor Van Hummel

Kenny van Hummel start vrijdag als drager van de rode lantaarn aan de zevende rit in de Tour de France. De renner van Skil-Shimano staat op dit moment op plaats 177, wat tevens de laatste stek in het algemeen klassement is.

Van Hummel heeft een achterstand van ruim 25 minuten op de leider in de stand om de gele trui, Fabian Cancellara. Ook Jonathan Hivert, ploeggenoot van de Nederlander, staat er niet goed voor. Hij moet 24 minuten en 42 seconden op de Zwitser goedmaken.

Het duo leed donderdag veel verlies in Barcelona. Ze hadden bijna zestien minuten langer nodig om de 181,5 kilometer lange etappe af te leggen. Het is overigens geen straf om op de laatste plaats in La Grande Boucle te staan.

De rodelantaarndragers zijn met regelmaat een extra attractie tijdens de criteriums, die na afloop van de Tour de France worden verreden.

Freire: "Wielrennen is geen wiskunde"

Oscar Freire is er donderdag niet in geslaagd om de etappe naar Barcelona op zijn naam te schrijven. In de Catalaanse stad kwam de Spanjaard tekort om winnaar Thor Hushovd voor te blijven.

"Dit was echt een etappe voor mij, maar wielrennen is nou eenmaal geen wiskunde," liet Freire weten, nadat hij was teruggekeerd van de dopingcontrole. "Het is teleurstellend. Ik heb in de laatste kilometer te veel energie gespendeerd aan het terugpakken van aanvallers. Daarna kwam ik vroeg op kop met Hushovd in mijn wiel. Helaas kwam hij nog over me heen."

Veronica-dj ijvert voor Michael Jacksonstraat

Radio Veronica-dj Patrick Kicken is een actie begonnen om in zijn woonplaats Almere een straat vernoemd te krijgen naar Michael Jackson. De dj roept medestanders op een sms of e-mail te sturen naar het radiostation. Kicken wil de stemmen overhandigen aan burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma, aldus Radio Veronica vandaag.

De dj vindt het ongelooflijk dat er nog geen straat is vernoemd naar de King of Pop. "De Muziekwijk in Almere heeft wel al diverse muzikanten op de kaart gezet, onder wie Jimi Hendrix en de Rolling Stones. Het is toch van de gekke dat Michael Jackson, hét icoon, nog geen eigen straat heeft?"

In de Almere Muziekwijk zijn al onder meer de Bob Marleystraat, de Jacques Brelweg en de Elvis Presleystraat.

Tour: Hushovd klopt Freire op streep

Thor Hushovd heeft de zesde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Noor was in de sprint onder andere Oscar Freire en José Joaquín Rojas te snel af.

Om 13:00 uur begon het peloton aan de zesde etappe in de Tour de France. Deze liep van Girona naar Barcelona en was bijna 182 kilometer lang. Na 30 kilometer fietsen plaatste David Zabriskie (Team Garmin) een demarrage, zodat hij de punten op de top van de Côte de Sant Fuliu de Guixola kon pakken. De Amerikaan moest zijn meerdere in Alexander Bocharov, die de top als eerste passeerde.

Vlak daarna ontstond een groep van tien vluchters, waar ook Fabian Cancellara en Freire (Rabobank) toe behoorden. De Zwitser van Team Saxo Bank begon de etappe voor de vijfde maal op rij in de gele trui, die hij in de eerste etappe wist te pakken. Het gezelschap slaagde er echter niet in om de meute op achterstand te zetten en werd al snel weer ingerekend.

Na 48 kilometer sloegen Stéphane Augé (Cofidis), David Millar (Team Garmin) en Sylvain Chavanel (Quick-Step) een gaatje. De voorsprong op het peloton liep gestaag op en bereikte uiteindelijk een maximale voorsprong van bijna vier minuten. Het peloton werd aangevoerd door renners van Team Milram, Team Katyusha en Rabobank. Zij zorgden ervoor dat de voorsprong van het leidende trio steeds kleiner werd. Uiteindelijk consolideerde de achterstand rond de tweeënhalve minuut.

Naarmate de etappe vorderde, werd het weer slechter. Een aantal renners, waaronder David Le Lay (Agritubel), ging zelfs tegen het asfalt. Tijdens de derde klim van de dag (Côte de Sant Vicenc de Montalt) nam Amets Txurruka (Euskaltel) de benen en ging op jacht naar de leiders in deze etappe. Ook Eduardo Gonzalo Ramirez (Agritubel) ging er vandoor en probeerde Txurruka bij te halen. Intussen nam Astana de meute op sleeptouw tijdens de klim van de derde categorie.

Tijdens de afdaling van de Côte de Sant Vicenc de Montalt nam Augé de benen en ging alleen op avontuur, maar Chavanel en Millar lieten zich niet kennen en sloten weer aan. In de staart van het peloton kon Kenny van Hummel (Skil-Shimano) het tempo niet meer bijhouden en moest lossen. Tijdens de afdaling van de Collascreu, de vierde berg van de dag, voegde Txurruka zich bij het leidende trio. Het peloton bleef op afstand van de koplopers en zat voortdurend rond de anderhalve minuut.

Op 34 kilometer van de finish was de voorsprong van de leiders teruggebracht tot onder de minuut. In het peloton gingen een aantal renners anderhalve kilometer later, tijdens het passeren van een rotonde, tegen het asfalt. Onder hen waren Michael Rogers (Team Columbia) en Heinrich Haussler (Cervélo Test Team). In de kopgroep plaatste Millar een demarrage. Het overgebleven trio keek elkaar aan en zette de achtervolging niet in. De Brit pakte al snel vijftien seconden op zijn achtervolgers. Uiteindelijk koos Txurruka ervoor om de aanval van Millar toch te pareren.

Na 156 kilometer werden Augé en Chavanel door het peloton ingerekend. Astana had het heft weer in handen genomen, aangezien het regende en er een beklimming aan kwam. In de afdaling van de Côte de la Conreria wist Rémi Pauriol (Cofidis) van de meute weg te rijden en wist Txurruka bij te halen. In het vervolg werden de wegen steeds breder, waarna diverse sprintersploegen zich aan de kop van het peloton lieten zich.

Op tien kilometer van de meet werden Txurruka en Pauriol door de grote groep ingerekend. Op dat moment had Millar nog een voorsprong van meer dan een minuut. In de staart van het peloton gingen nog een aantal renners onderuit, maar aan de voorzijde daarvan leek het inmiddels ontketend te zijn. Vlak daarna vond er weer een valpartij plaats, waar ook Tom Boonen (Quick-Step) bij betrokken was.

In de laatste vier kilometer had Millar nog een halve minuut voorsprong op het peloton, waar anderhalve kilometer later niets meer van over was. In de laatste kilometer zat Freire in derde positie. De Spanjaard was in het gezelschap van ploeggenoot Juan Antonio Flecha. Freire dook in het wiel van Romain Feillu, maar Hushovd bleek uiteindelijk de betere te zijn en greep de dagzege in Barcelona.

Kijk voor meer Tour-nieuws op FOK!sport!

 

Verdwaalde vrouw overleeft 11 dagen Pyreneeën

Een 61-jarige Française heeft in de Spaanse Pyreneeën elf dagen zonder eten overleefd. Thérèse Bordais raakte eind juni de weg kwijt toen ze voor de rest van haar dertien vrienden uitliep in het nationale park Ordesa. Dat zei haar echtgenoot Marcel, berichtten Franse media vandaag.

Spaanse reddingswerkers zochten ruim een week lang naar de vrouw met helikopters en honden, tot ze haar maandag uiteindelijk zagen zitten aan de voet van een kloof. Daar had ze een rood T-shirt op de grond uitgespreid om aandacht te trekken. Thérèse zei na afloop dat ze niets had gegeten, maar geen honger had gehad.

"Ik had eigenlijk alle hoop al verloren", zei haar echtgenoot. "Hoe kan iemand ooit elf dagen in zijn eentje overleven in zwaar weer en zonder eten?" De vrouw ligt in een ziekenhuis in het Spaanse Hueca. Volgens haar man verkeert ze in redelijk goede gezondheid.

Jongeren blijven vast in zaak Apeldoorner

De vier verdachten die zijn aangehouden na de vondst van een dode 16-jarige jongen in Apeldoorn, blijven vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Zutphen vandaag besloten, zo meldde het Openbaar Ministerie.

Het gaat om een minderjarige jongen, twee jongens van 18 en een van 19 jaar oud uit Apeldoorn. Ze blijven nog dertig dagen in gevangenhouding. De jongeren zijn eind vorige maand aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning en dood van het 16-jarige slachtoffer.

Hun is wederrechtelijke vrijheidsberoving met de dood tot gevolg ten laste gelegd. Het lichaam van het slachtoffer werd gevonden in een zeecontainer op een braakliggend stuk grond op een bedrijventerrein. Een vijfde verdachte is eerder al vrijgelaten.

  (foto: ANP)

Stenengooier vrij, maar verdacht

De 21-jarige man uit Son die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij een aantal verkeersincidenten waarbij auto’s met stenen werden bekogeld, is weer op vrije voeten. De man blijft wel verdacht. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De 17-jarige vriendin van de verdachte is maandag al vrijgelaten en wordt niet langer verdacht.

De politie hield beiden vorige week aan voor de betrokkenheid bij verkeersincidenten in 2007. In april werd in Best een steen door de voorruit van de auto van een bejaard echtpaar gegooid. De inmiddels 75-jarige bestuurder verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom. Zijn 72-jarige echtgenote overleefde het incident niet.

Diezelfde avond raakte ook een 24-jarige vrouw uit Sint Oedenrode lichtgewond toen zij een steen door haar voorruit kreeg. De auto van een 55-jarige vrouw uit Son en Breugel raakte beschadigd door een vergelijkbaar incident. In maart raakte een Helmonds echtpaar gewond toen op de weg tussen Gerwen en Stiphout een steen door de ruit vloog.

Lang geblesseerde Rosicky klaar voor rentree

Het is ruim 18 maanden geleden dat Tomas Rosicky voor het laatst een wedstrijd meespeelde met Arsenal. Hij hoopt weer van waarde te kunnen zijn voor de Gunners in het begin van het nieuwe seizoen.

De Tsjechische middenvelder heeft een moeilijke tijd achter de rug. Tegenover het Tsjechische nieuwsblad Sport zei Rosicky: "Ik denk dat ik terug ben in de herfst." Hij moest aan de kant blijven vanwege een combinatie van zeurende blessures aan zijn hamstring en knie, die moeilijk te behandelen zijn.

Hij begon met lichte belasting van zijn benen in mei. Nu is na lange afwezigheid weer bij het eerste en bereidt ook hij zich voor op een nieuw seizoen. Als het aan zijn fitness coach Tony Colbert had gelegen hij aan het eind van vorig seizoen al gespeeld. "Ik denk dat het duidelijk te zien was aan de trainingen dat ik klaar was om te spelen. Maar de club wilde de gok niet wagen," aldus Rosicky.

"Tot ik in een echte competitiewedstrijd heb gespeeld kan ik mijn kansen niet goed inschatten. Maar wat mijn fitheid betreft ben ik beter in vorm dan toen ik hier kwam."

Obertan: "Ferguson weet wat ik in mijn mars heb"

Gabriel Obertan, aanvaller van Frankrijk onder 21, is verbaasd over zijn plotse transfer naar de Engelse top. Obertan tekende deze week een contract voor vier jaar bij Manchester United. Het talent komt over van Bordeaux voor zo'n 3,5 miljoen euro.

Tegenover het Franse radiostation RMC zei hij: "Ik wist dat ze me al een tijdje volgden, maar ik had niet gedacht dat het dit seizoen zou gebeuren." Obertan werd tot meest waardevolle speler verkozen op het jeugdtoernooi van Toulon. Sir Alex Ferguson kon niet langer wachten en besloot de jonge speler binnen te halen."Dat hielp. We spraken nog eens en uiteindelijk tekende ik."

De jonge Fransman weet welke ruimte er is ontstaan bij de Mancunians. Onlangs verlieten Cristiano Ronaldo en Carlos Tévez de club en de voorhoede op Old Trafford. "Ferguson heeft me gerust gesteld. Hij zei dat hij mijn voor- en nadelen kent. Het gaat hem er om wat ik in mijn mars heb," aldus de kersverse aankoop van United.

Pryor krijgt tweede kans in Championship

Ondanks een doorlopend contract zijn de kansen op speelminuten voor Anduele Pryor bij Vitesse erg klein.

Pryor hoeft niet weg van Vitesse, maar de club heeft de speler wel gemeld dat hij weinig aan spelen toe zal komen komend seizoen, mocht hij in Arnhem blijven. Pryor kreeg onlangs een uitnodiging om op stage te gaan bij Bristol City in het Engelse Championship. Hij werd echter eerder deze week afgetest door de Engelsen.

De Gelderlander meldt dat een andere Championship-club, Barnsley, interesse heeft in de Amsterdammer. De 24-jarige speler, die meestal wordt ingezet als aanvallende middenvelder, kreeg van de oude club van Dean Gorré en Arjan de Zeeuw een uitnodiging om zijn kwaliteiten te gaan tonen.

Gerard en Beau presenteren Japanse gameshow

SBS6-presentatoren Gerard Joling en Beau van Erven Dorens gaan een Japanse gameshow presenteren voor SBS 6. Dit meldde SBS tijdens de najaarspresentatie vanmorgen. De twee gaan 'levend tetris' vertolken naar een Nederlands programma, genaamd Hole in the Wall.

Een jaar geleden kocht SBS de rechten van het spelprogramma. In het programma moeten de kandidaten de meest onmogelijke posities aannemen om zich door een vreemde vorm in een muur te kunnen manoeuvreren. Het programma is een enorm succes in het buitenland en is binnen een jaar verkocht aan 22 verschillende landen. Het programma is de eerste presentatieklus voor Beau, die onlangs vertrok bij RTL 4.


De Japanse Hole in the Wall

Hushovd klopt Freire op de streep

Thor Hushovd heeft de zesde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Noor was in de sprint onder andere Oscar Freire en José Joaquín Rojas te snel af.

Om 13:00 uur begon het peloton aan de zesde etappe in de Tour de France. Deze liep van Girona naar Barcelona en was bijna 182 kilometer lang. Na 30 kilometer fietsen plaatste David Zabriskie (Team Garmin) een demarrage, zodat hij de punten op de top van de Côte de Sant Fuliu de Guixola kon pakken. De Amerikaan moest zijn meerdere in Alexander Bocharov, die de top als eerste passeerde.

Vlak daarna ontstond een groep van tien vluchters, waar ook Fabian Cancellara en Freire (Rabobank) toe behoorden. De Zwitser van Team Saxo Bank begon de etappe voor de vijfde maal op rij in de gele trui, die hij in de eerste etappe wist te pakken. Het gezelschap slaagde er echter niet in om de meute op achterstand te zetten en werd al snel weer ingerekend.

Na 48 kilometer sloegen Stéphane Augé (Cofidis), David Millar (Team Garmin) en Sylvain Chavanel (Quick-Step) een gaatje. De voorsprong op het peloton liep gestaag op en bereikte uiteindelijk een maximale voorsprong van bijna vier minuten. Het peloton werd aangevoerd door renners van Team Milram, Team Katyusha en Rabobank. Zij zorgden ervoor dat de voorsprong van het leidende trio steeds kleiner werd. Uiteindelijk consolideerde de achterstand rond de tweeënhalve minuut.

Naarmate de etappe vorderde, werd het weer slechter. Een aantal renners, waaronder David Le Lay (Agritubel), ging zelfs tegen het asfalt. Tijdens de derde klim van de dag (Côte de Sant Vicenc de Montalt) nam Amets Txurruka (Euskaltel) de benen en ging op jacht naar de leiders in deze etappe. Ook Eduardo Gonzalo Ramirez (Agritubel) ging er vandoor en probeerde Txurruka bij te halen. Intussen nam Astana de meute op sleeptouw tijdens de klim van de derde categorie.

Tijdens de afdaling van de Côte de Sant Vicenc de Montalt nam Augé de benen en ging alleen op avontuur, maar Chavanel en Millar lieten zich niet kennen en sloten weer aan. In de staart van het peloton kon Kenny van Hummel (Skil-Shimano) het tempo niet meer bijhouden en moest lossen. Tijdens de afdaling van de Collascreu, de vierde berg van de dag, voegde Txurruka zich bij het leidende trio. Het peloton bleef op afstand van de koplopers en zat voortdurend rond de anderhalve minuut.

Op 34 kilometer van de finish was de voorsprong van de leiders teruggebracht tot onder de minuut. In het peloton gingen een aantal renners anderhalve kilometer later, tijdens het passeren van een rotonde, tegen het asfalt. Onder hen waren Michael Rogers (Team Columbia) en Heinrich Haussler (Cervélo Test Team). In de kopgroep plaatste Millar een demarrage. Het overgebleven trio keek elkaar aan en zette de achtervolging niet in. De Brit pakte al snel vijftien seconden op zijn achtervolgers. Uiteindelijk koos Txurruka ervoor om de aanval van Millar toch te pareren.

Na 156 kilometer werden Augé en Chavanel door het peloton ingerekend. Astana had het heft weer in handen genomen, aangezien het regende en er een beklimming aan kwam. In de afdaling van de Côte de la Conreria wist Rémi Pauriol (Cofidis) van de meute weg te rijden en wist Txurruka bij te halen. In het vervolg werden de wegen steeds breder, waarna diverse sprintersploegen zich aan de kop van het peloton lieten zich.

Op tien kilometer van de meet werden Txurruka en Pauriol door de grote groep ingerekend. Op dat moment had Millar nog een voorsprong van meer dan een minuut. In de staart van het peloton gingen nog een aantal renners onderuit, maar aan de voorzijde daarvan leek het inmiddels ontketend te zijn. Vlak daarna vond er weer een valpartij plaats, waar ook Tom Boonen (Quick-Step) bij betrokken was.

In de laatste vier kilometer had Millar nog een halve minuut voorsprong op het peloton, waar anderhalve kilometer later niets meer van over was. In de laatste kilometer zat Freire in derde positie. De Spanjaard was in het gezelschap van ploeggenoot Juan Antonio Flecha. Freire dook in het wiel van Romain Feillu, maar Hushovd bleek uiteindelijk de betere te zijn en greep de dagzege in Barcelona.


Uitslag zesde etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Thor HushovdCervélo Test Team04:21,33
2Óscar FreireRabobankz.t
3José Joaquín RojasCaisse d'Erpagnez.t
4Gerald CiolekTeam Milramz.t
5Franco PellizottiLiquigasz.t
6Filippo PozzatoTeam Katyushaz.t
7Alessandro BallanLamprez.t
8Rinaldo NocentiniAG2Rz.t
9Cadel EvansSilence-Lottoz.t
10Fabian CancellaraTeam Saxo Bankz.t
34Martijn MaaskantTeam Garminz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Fabian CancellaraTeam Saxo Bank13:29,22
2Lance ArmstrongAstanaz.t
3Alberto ContadorAstana+ 0,19
4Andreas KlödenAstana+ 0,23
5Levi LeipheimerAstana+ 0,31
6Bradley WigginsTeam Garmin+ 0,38
7Tony MartinTeam Columbia+ 0,52
8Christian Vande VeldeTeam Garmin+ 1,16
9Gustav LarssonTeam Saxo Bank+ 1,22
10Maxime MontfortTeam Columbia+ 1,29
109Koen de KortSkil-Shimano+ 7,46

'Lelijke man maakt meer sperma tijdens seks'

Lelijke mannen maken waarschijnlijk meer sperma aan tijdens het klaarkomen dan mooie mannen. Dat heeft een onderzoek uitgewezen van wetenschappers van de universiteit van Oxford en Londen. Als verklaring geven de wetenschappers dat mooie mannen meer kansen krijgen om zich voort te planten en daarom hun zaad verdelen.

De wetenschappers deden het onderzoek onder gevogelte, maar beweren dat de conclusie ook toepasbaar is op mannen. "Als een man aantrekkelijk is, is het optimaal voor hem om iets minder sperma per paring te gebruiken. Hoewel de kans op bevruchting daardoor per paring afneemt, zorgt het wel voor een groot aantal nakomelingen in het algemeen," aldus Sam Tazzyman van de Londense universiteit.

Vrouwen die zwanger willen worden kunnen het best een relatie aan gaan met lelijke mannen, zodat de kans op bevruchting groter wordt. "Omdat minder aantrekkelijke mannen minder kans hebben op een paring, gebruiken ze meer sperma om hun povere kansen goed te benutten," volgens Sam.

Wolfenstein meets Sin City in trailer

De klassieke FPS Wolfenstein 3D komt binnenkort naar Xbox Live Arcade en daarnaast brengt Activision ons een gloed nieuw deel in deze saga. Om beide games wat aandacht te geven is onderstaande trailer ontwikkeld waarin van Wolfenstein 3D een animatiefilm gemaakt is die doet denken aan graphic novels als Sin City en 300. Eindelijk kunnen we Hitler zien met zijn twee chainguns die probeert je om zeep te helpen in een wat minder pixellige setting.

'13-jarige zwanger door sperma in zwembad'

Een 13-jarig Pools meisje is zwanger geraakt, nadat ze in Egypte een duik heeft genomen in een zwembad. Volgens haar moeder Magdalena Kwiatkowska komt dat door 'verdwaald sperma'. Magdalena gaat nu het hotel aanklagen.

Het meisje keerde zwanger terug van haar vakantie in Egypte. Magdalena weet zeker dat het de schuld is van 'verdwaald sperma' en gaat het hotel voor het gerecht slepen. "Een duik in het water bezwangerde mijn dochtertje,", aldus de moeder, die een enorme schadevergoeding eist. 

De Poolse autoriteit bevestigt dat Magdalena aangifte heeft gedaan tegen het hotel. "Ze sluit het uit dat het meisje een jongen heeft ontmoet in Egypte. Ze zet alles op alles om de zaak voor de rechter te krijgen," aldus de zegsman van de Poolse autoriteit.

Russin heeft sterkste vagina ter wereld

De 42-jarige Russin Tatiata Kozhevnikova heeft de sterkste vagina ter wereld. Ze kan hiermee een glazen bol van 14 kilo van de grond optillen. Het kostte echter wel een jarenlange training voor de Rus.

"Je schuift een glazen bol in je vagina met aan de andere kant een haak. Aan de haak hang ik dan weer andere voorwerpen. Nadat ik een kind ter wereld had gebracht, waren mijn intieme spieren ongelooflijk verzwakt. Uit de literatuur kwam ik te weten dat vrouwen uit de oudheid dit probleem oplosten door hun vagina te trainen met houten ballen. Met die wetenschap startte ik de training. Vijf minuutjes trainen per dag levert al wonderlijke resultaten op", glundert ze. "Het gevoel voor jou en je partner is onvergetelijk," aldus de Rus aan de Russische KPRU.

Een filmpje is hier te zien.

Groot deel tracklist Guitar Hero 5 onthuld

De bands die hun opwachting zullen gaan maken in Guitar Hero 5 zijn al een tijdje bekend, maar het merendeel van de nummers die we mogen gaan spelen was een mysterie. Activision en RedOctane hebben nu een flink tipje van de sluier opgelicht. Een mooi overzicht van alle tracks die tot nu toe bekend zijn.

Band Of Horses - "Cigarettes, Wedding Bands"
Beastie Boys - "Gratitude"
Beck - "Gamma Ray"
Billy Squier - "Lonely Is The Night"
Blur - "Song 2"
Bob Dylan - "All Along The Watchtower"
Children Of Bodom - "Done With Everything, Die For Nothing"
Coldplay - "In My Place"
Darkest Hour - "Demon(s)"
David Bowie - "Fame"
Deep Purple - "Woman From Tokyo ('99 Remix)"
Elliott Smith - "L.A."
Iggy Pop - "Lust For Life (Live)"
Jeff Beck - "Scatterbrain (Live)"
Johnny Cash - "Ring of Fire"
John Mellencamp - "Hurts So Good"
Kings Of Leon - "Sex On Fire"
Queens Of The Stone Age - "Make It Wit Chu"
Rose Hill Drive - "Sneak Out"
Santana - "No One To Depend On (Live)"
Stevie Wonder - "Superstition"
The Bronx - "Six Days A Week"
The Rolling Stones - "Sympathy for the Devil"
The White Stripes - "Blue Orchid"
Thrice - "Deadbolt"
Tom Petty - "Runnin' Down A Dream"
Vampire Weekend - "A-Punk"
Wolfmother - "Back Round"

Guitar Hero 5 zal in september uitkomen op de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii.

Britse tabloid luisterde massaal sterren af

De grootste Britse zondagskrant, het schandaalblad News of the World, is zelf het middelpunt van een schandaal geworden. De krant (oplage: 2,9 miljoen) zou de afgelopen jaren vele honderden Britse politici en andere beroemdheden hebben afgeluisterd, op zoek naar smeuïg nieuws.

Onder meer politicus John Prescott, zanger George Michael en actrice Gwyneth Paltrow zouden op de lijst hebben gestaan. Scotland Yard is intussen een onderzoek begonnen naar de beschuldigingen, die werden gedaan door de krant The Guardian. Ook een Lagerhuiscommissie wil mensen gaan verhoren. Het betreft de heropening van een oude zaak waarvoor in 2007 al twee mensen tot enkele maanden gevangenisstraffen werden veroordeeld. Het leek toen om een vrij beperkte affaire te gaan.

Clive Goodman, de royaltyredacteur van News of the World, gaf destijds toe samen met de privédetective Glenn Mulcaire te hebben ingebroken in de voicemail van medewerkers van de koninklijke familie. Tussen december 2005 en augustus 2006 gebeurde dat 609 maal.

Mulcaire, een ex-voetballer, ontving voor zijn diensten zo'n anderhalve ton. Tijdens een van de rechtszaken kwam ook aan het licht dat enkele bekendheden waren afgeluisterd, onder wie het fotomodel Elle Macpherson en Gordon Taylor, hoofd van de vakbond voor profvoetballlers.

Naar nu blijkt heeft Taylor de krant destijds een proces aangedaan. Samen met enkele anderen zou volgens de Guardian in totaal 1,2 miljoen euro aan schadevergoedingen zijn uitgekeerd in een schikking, in ruil voor een zwijgplicht.

Maar als de nieuwe onthullingen kloppen, staat News of the World een hele reeks nieuwe rechtszaken te wachten. De krant is onderdeel van het mediaimperium van Rupert Murdoch. Hiertoe behoren onder meer ook The Times , The Wall Street Journal en The Sun.

De affaire komt uiterst ongelegen voor de conservatieve oppositieleider David Cameron. Hij benoemde de ex-hoofdredacteur van News of the World, Andy Coulson, tot de directeur communicatie - ofwel spin doctor - van zijn partij. Coulson nam in januari 2007 ontslag nadat Goodman werd veroordeeld door de strafrechter.

Coulson zou niets hebben geweten van Goodmans praktijken, die destijds als een eenling werd omschreven. Maar nu er volgens politiebronnen 'twee tot drieduizend' mobiele telefoons zouden zijn afgeluisterd door zijn krant, wordt het steeds onwaarschijnlijker geacht dat de leiding hiervan niets zou hebben geweten.

Lily Allen topless in tijdschrift

Zangeres Lily Allen heeft zich topless laten fotograferen voor het tijdschrift i-D Magazine. De aandachtsgeile twintiger is er niet vies van om zichzelf naakt te laten verschijnen in de media. Eerder showde ze al haar derde tepel en haar vagina.

Allen, bekend van hits als Fuck You en Smile, lijkt het niets te schelen dat ze topless in het tijdschrift staat, wat blijkt uit haar blik op de foto's uit het tijdschrift. Het bijschrift bij de foto meldt: "Ik hou van seks, maar ik ben niet meer zo van de drugs. Beroemdheid is iets wat mij verward."

De foto's zijn hier te bekijken.De bewuste toplessfoto (zonder sterretjes) is hier te bekijken.

Grauwe actie in Kingdom under Fire II

De release van de game is nog heel ver weg, maar Blueside heeft alweer wat nieuwe screenshots vrijgegeven van de actietitel Kingdom Under Fire II voor de Xbox 360. Samen hiermee heeft de ontwikkelaar bekend gemaakt dat de game niet zoals eerder gemeld ook op de PC en PS3 zal verschijnen. In KuFII zul je wederom het continent Bersia gaan veroveren met een scala aan helden, waarbij dit alles uitgebreid in beeld gebracht wordt. Denk dus aan duizenden soldaten die allemaal tegelijk hun eigen ding doen op je scherm.

Kingdom Under Fire II staat gepland voor de tweede helft van 2010.




Command & Conquer komt in 2010 ten einde

Menig gamer weet nog wel hoe het vijftien jaar geleden was toen de RTS Command & Conquer verscheen. Een prachtige game die het genre na Dune 2 wederom revolutionliseerde door de heerlijke tussenfilmpjes en het verhaal waar zoveel tijd in gestoken was. Nu komt de legende rond Tiberium dan eindelijk ten einde, want in 2010 brengt EA Los Angeles ons Command & Conquer 4.

Dit nieuwe deel neemt ons mee naar het jaar 2062. De wereld is bezaaid met Tiberium en de mensheid wordt met uitsterven bedreigd. De GDI en Brotherhood of NOD die elkaar meer dan een halve eeuw bevochten hebben realiseren zich dat het zo niet langer kan en Kane zelf reist af naar het hoofdkwartier van de GDI. Maar is Kane wel echt van plan om vrede te sluiten of is heeft hij een hele andere agenda?

Naast de twee campaigns met de NOD en GDI, die ook in co-op speelbaar zullen zijn, krijgt C&C4 een gloednieuwe multiplayermode. Hierin zul je met vijf tegen vijf spelen in een spel dat draait om het halen van objectives, waarbij samenwerken natuurlijk voorop staat.

'Vorm Bounty is niet bijzonder'

Iedereen mag chocoladerepen maken die eruitzien als een Bounty. Dat heeft het Europees Hof van Justitie gisteren besloten. De vorm van de Bounty-reep is niet onderscheidend genoeg om exclusief te worden vastgelegd.

Een vervelende uitkomst voor het Amerikaanse concern Mars, de fabrikant van de kokosreep. "Onze merkregistratie en intellectueel eigendom zijn heel belangrijk voor ons", zegt de woordvoerder. "We doen er alles aan om onze degelijk opgebouwde naam te beschermen."

Net als de naam van een product, kan de vorm of de kleur ervan worden vastgelegd als merk. Het gaat er bij een merk om dat de consument het product erdoor kan onderscheiden. Bij een smal blikje in de kleuren blauw en zilver denken mensen bijvoorbeeld onwillekeurig aan het energiedrankje Red Bull. Dan werkt de vorm als merk.

Mars vindt de vorm van zijn Bounty-chocoladereep uniek en vroeg er daarom in 2003 bescherming voor aan in de Europese Unie. Met succes: de vorm, die zich kenmerkt door drie ribbeltjes aan de bovenkant en ronde uiteinden, werd in een keer een merk in de hele EU.

De Duitse concurrent Ludwig Schokolade was het hier niet mee eens en maakte bezwaar. In eerste instantie kreeg de Duitse chocoladefabrikant nul op het rekest. Maar na een tweede bezwaar werd hij in 2007 in zijn gelijk gesteld en trok het merkenbureau het merk weer in. De vorm zou niet bijzonder genoeg zijn.

Mars is vervolgens naar het Europees Hof gestapt om alsnog te voorkomen dat iedere chocoladefabrikant de Bounty-repen kon maken. Ook het Europese Hof oordeelde echter dat de vorm niet onderscheidend is. De langwerpige vorm met ronden uiteinden zou niet genoeg afwijken van de basisvorm van een chocoladereep. Ook de ribbeltjes op de reep zouden door het publiek niet herkend worden als Bounty.

Merkenrechtadvocaat Sven Klos vindt de uitspraak niet verrassend. "Het past in de trend dat het Europese Hof steeds strenger omgaat met merken. Een merk hoeft maar in één lidstaat niet te leven, ook als is het een klein land als Litouwen, en je krijgt geen erkenning. De rechters durven het niet aan."

 


Bounty is eigenlijk niks bijzonders  (foto: DAG)

Huizinga: Taxitarieven gaan weer op de schop

De taxitarieven gaan weer op de schop. Voorwaarde is wel dat de gemiddelde ritprijs niet omhoog gaat en de klant na de rit een geprinte bon krijgt met gegevens over de gereden afstand, de duur van de rit en informatie over chauffeur en taxi erop.

Dit blijkt uit de 'taxibrief' van staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer), die zij vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De brief trekt extra aandacht na het incident van afgelopen zondag in Amsterdam. Een taxichauffeur sloeg op de standplaats op het Leidseplein een klant neer. Het slachoffer overleed enkele uren later. De brief borduurt verder op een rapport van juni vorig jaar waaruit bleek dat het vrijgeven van de taximarkt in 2000 niet heeft gewerkt.

Zoals verwacht staat daarnaast in het schrijven dat gemeenten ruimere bevoegdheden krijgen om greep te houden op de lokale taximarkt. Ze mogen eisen stellen aan taxichauffeurs die werken vanaf standplaatsen. Alleen chauffeurs die georganiseerd en herkenbaar zijn, mogen op die plekken klanten oppikken. "Groepsvorming is een prikkel om de goede naam van de groep hoog te houden", schrijft Huizinga.

De gemeente bepaalt de omvang van de groep of organisatie. Ze bepaalt ook het gebied waarbinnen de groep actief mag zijn, de hele gemeente of een deel daarvan zoals het centrum of de binnenring. Als Amsterdam kiest voor het hele grondgebied van de gemeente kan de stad zogenoemde vrije rijders weren. Er komen wel landelijke basiseisen voor deze groepsvorming, zoals het voeren van een daklicht en een zichtbare chauffeurspas.

Taxitarieven veranderen weer  (foto: ANP)

Zweden geeft meeste ontwikkelingshulp

Zweden geeft van alle rijke landen relatief het meeste geld uit aan ontwikkelingshulp. Vorig jaar spendeerde het Scandinavische land met 4,73 miljard dollar bijna 1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) aan internationale hulp.

Dat maakte de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vandaag bekend.

Volgens de OESO biedt Zweden niet alleen veel, maar ook goede hulp. Vooral de hervormingen die het land op het gebied van ontwikkelingshulp heeft doorgevoerd, waardoor de prioriteiten van de ontvangende landen beter worden ondersteund, zijn volgens de organisatie een voorbeeld voor andere landen.

De rijke landen spraken in het begin van de jaren zeventig al af dat elk land minstens 0,7 procent van het eigen bbp aan ontwikkelingshulp dient uit te geven. Vooralsnog voldoen echter alleen Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland en Luxemburg aan die norm. Nederland geeft jaarlijks een bedrag ter waarde van 0,8 procent van het bbp uit aan ontwikkelingshulp.

'Fritzl vertoont eerste tekenen dementie'

Incestopa Josef Fritzl begint de eerste tekenen van dementie te vertonen, melden Duitse media. De 74-jarige Oostenrijker, die zijn dochter 24 jaar lang opsloot in een kelder en daar zeven kinderen bij haar verwekte, zit de hele dag in zijn cel naar de muren te staren. Tv-kijken of lezen doet hij niet. Volgens mede-gevangenen is hij gebroken en gedraagt hij zich apathisch. Zij noemen hem "de gek."

Fritzl werd in maart van dit jaar veroordeeld tot levenslang en tbs. Hij verblijft momenteel in een psychiatrische gevangenis in de buurt van Wenen. Zijn behandelaars onderzoeken nog waar hij het beste ondergebracht kan worden.

Met dochter Elisabeth gaat het ondertussen goed. De 42-jarige vrouw heeft sinds kort een relatie met haar bodyguard en zou niet langer psychiatrische behandeling nodig hebben.


'Fritzl vertoont eerste tekenen dementie'  (foto: DAG)

Barça-voorzitter Laporta geeft bod op Villa toe

Joan Laporta, president van FC Barcelona, heeft tijdens het programma 59 segundos van TVE gezegd dat de club een bod heeft gedaan op David Villa (Valencia).

In tegenstelling tot aartsrivaal Real Madrid heeft Barcelona zich tot op heden rustig gehouden op de transfermarkt. Laporta gaf de garantie dat er zeker nog aankopen gedaan zullen worden en de wensen van trainer Josep Guardiola zullen worden ingewilligd.

Eén van de beoogde nieuwe aankopen is Valencia-spits David Villa. Real Madrid leek er enkele weken geleden met de doelpuntenmaker vandoor te gaan, maar door de transfer van Karim Benzema naar de Spaanse hoofdstad is Villa uit beeld verdwenen bij De Koninklijke.

Volgens Laporta ligt het bod van Barcelona op Villa "dichterbij de 40 miljoen dan bij de 50 miljoen euro."

FIFA verbiedt Tchité voor België uit te komen

Door een reglementswijziging bij de FIFA hoopte Mohammed Tchité (25) toch nog Rode Duivel te worden. Tchité kreeg in 2007 een Belgisch paspoort en werd geselecteerd voor de Rode Duivels, maar had al een jeugdinterland gespeeld voor Burundi en is ook al uitgekomen voor Rwanda.

Omdat de spits echter geen officiële matchen voor die landen had gespeeld, dacht de spits goede argumenten te hebben.

"Voor de FIFA is Tchité al eens van nationaliteit veranderd in augustus 2008 van Burundi naar Rwanda. Het is nog steeds verboden om tijdens een voetbalcarrière twee keer van bond te wisselen", aldus de wereldvoetbalbond in een verklaring. Tchité heeft nog een burgerlijke rechtszaak lopen.

De in Burundi geboren aanvaller maakte in 2007 de overstap van het Belgische Anderlecht naar het Spaanse Racing Santander. Tot nu toe speelde Tchité 45 wedstrijden in het shirt van de Spanjaarden. In deze duels scoorde hij veertien keer.

Winnaars Virtua Tennis-sporttas

Halverwege de maand juni maakte je bij FOK!games kans op een Virtua Tennis 2009-sporttas. Hiervoor hoefde je niet veel te doen, slechts goed voorspellen wie Wimbledon bij de heren en/of wie het toernooi bij de dames ging winnen.

Je mocht ook slechts een van beide voorspellen, maar als je beide deed had je wel twee keer zoveel kans. Uiteindelijk hebben dertien mensen daarvan geprofiteerd want zij voorspelden correct dat Roger Federer en Serena Williams het toernooi winnend zouden afsluiten.

In totaal hadden 59 mensen Federer voorspeld als winnaar en 19 personen verwachtten dat Serena Williams met de winst naar huis zou gaan. Uit deze mensen hebben we de volgende twee winnaars geloot:

tsooj
Suke

Winnaars, van harte gefeliciteerd! Als jullie je adresgegevens op de mail willen zetten naar games[AT]fok.nl o.v.v. Prijsvraag Wimbledon, dan zorgen we dat de tassen zo spoedig mogelijk op de post gaan.

17.000 Ex-medewerkers Stasi bij overheid

Bij de Duitse overheid werken ongeveer 17.000 mensen die eerder actief waren binnen de Stasi, de geheime dienst van het voormalige Oost-Duitsland. Dat zijn er aanmerkelijk meer dan tot dusver werd gedacht.

Dat heeft de Duitse editie van de zakenkrant Financial Times vandaag gemeld. Volgens een inventarisatie van het blad zijn de oud-medewerkers van de Stasi werkzaam in oostelijke deelstaten als Mecklenburg-Voor-Pommeren, Brandenburg en Thüringen.

Gisterenhad de Duitse recherchedienst BKA nog erkend dat ze bij de hereniging van Oost- en West-Duitsland een aantal oud-medewerkers van de Stasi had overgenomen. Van hen zouden er nog 23 actief zijn.

Vrouw vindt alfabet in Brits landschap

Drie dagen zoeken en een enorme portie engelengeduld had de Britse Rachel Young ervoor nodig. Maar het resultaat mag er zijn: ze heeft alle 26 letters van het alfabet via Google Earth gevonden in het landschap van Groot-Brittannië.

Zo vond ze de A in het bos, de G in een woonwijk, de M dankzij een kronkelige rivier en de F bij een aantal omgeploegde akkers.

De 25-jarige Young besloot de foto’s te gaan zoeken nadat ze een zwaar auto-ongeluk kreeg. Het zoeken vormde een leuke afleiding. "Ik vond wel 100 B’s maar had vooral moeite met het vinden van de K, N en de Q", zegt Young. Uiteindelijk heeft het hele tijdverdrijf haar naar eigen zeggen wel vierkante ogen bezorgd.

 

 


Vrouw vindt alfabet in Brits landschap  (foto: DAG)

Kleuter betast medeleerlingen

Een vierjarig jongetje is van school gestuurd in Veenendaal. De kleuter zou op basisschool Het Baken in die plaats seksuele handelingen verricht hebben bij diverse medeleerlingen.

De zaak werd eergisteren bekend, nadat de ouders van een kind een klacht hadden ingediend. Vanochtend zijn de ouders van alle leerlingen op de hoogte gebracht van het incident.

De kleuter zou ook diverse keren seksueel getinte opmerkingen gemaakt hebben tegen leerkrachten, tot woede van diverse ouders. De boze ouders zijn tevreden met het besluit het jongetje van school te sturen, conform de eis van de vader van het slachtoffertje.

Volgens de directie kregen eerdere verzoeken om het kind op een speciale school te plaatsen geen gehoor. De school had dit al eerder geprobeerd.

'Alonso bijna rond met Ferrari'

De Spaanse pers meldt dat Fernando Alonso in 2010 in de rode bolide van Ferrari rijdt. Zowel Marca als AS melden dat beide partijen tot een akkoord zijn gekomen. De aankondiging van de komst van de voormalig wereldkampioen komt waarschijnlijk bij de GP van Italië.

De Spanjaard rijdt nu nog voor het team van Renault. Voor de Franse ploeg won hij in 2005 en 2006 de wereldtitel. Zijn korte overstap naar McLaren was zo onsuccesvol dat hij een jaar later weer in een Renault reed. Ook dit seizoen verloopt teleurstellend voor de 28-jarige coureur. Na acht races staat hij op de negende plek in de WK-stand met elf punten.

Duiven Rotterdam worden niet vergast

De overlastgevende duiven in Rotterdam worden toch niet vergast. Dat heeft de gemeenteraad van de stad vandaag besloten. De duiven zorgen voor veel overlast en moeten daarom worden aangepakt. De stad is op zoek naar een milieuvriendelijke manier om de duivenpopulatie omlaag te brengen, en vergassen hoort daar niet bij.

De gemeenteraad vindt het plan om de duiven te vangen en vervolgens in een ruimte met CO2 om te brengen "wreed en inefficient". Hiermee volgen ze het voorstel van GroenLinks om af te zien van deze methode. Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor zieke duiven die een gevaar voor de volksgezondheid kunnen zijn. 

Raadslid Arno Bonte van GroenLinks denkt de goede methode gevonden te hebben. Hij wil de eieren van de duiven vervangen door nepeieren. Hiermee zou het aantal duiven moeten afnemen. De VVD is hier echter tegen, zij vindt dat de duiven dan het ouderschap wordt ontzegd. Eerder al had het raadslid van GroenLinks voorgesteld de populatie omlaag te brengen door voer te verspreiden waar een anticonceptiemiddel in zit. Dit plan bleek echter niet realistisch omdat de duiven dan vier kilo van het middel zouden moeten eten. 

Boek: Gregor Vincent - Bonus Time

Marco Sandano staat op het punt de grootste promotie te krijgen en hij verdient hem ook nog. Hij wordt senior manager director bij de SIB. Nog voordat het feest losbarst verzilvert hij na goedkeuren van zijn baas een gouden tip van een betrouwbare analist. Het automobielbedrijf Astorian uit Duitsland zal hen veel geld opleveren weet hij. Marco verdubbelt zonder toestemming zelfs de inzet. Maar dan worden overal de aandelen van Astorian ineens te koop gezet, het aandeel keldert gigantisch en de bank zal veel geld verliezen. Marco schrikt hiervan en neemt contact op met de analist. Zijn boodschap is kort maar krachtig, kom naar Florida en volg het spoor van het geld. Marco vlucht samen met Alexandra. Ondertussen is de CFO (chief financial officer) van Astorian, Steven Austin, ook een rijzende ster aan het firmament. Zijn onderhandse afspraken met concurrent Johansson over de aankoop van de aandelen Traffic hebben hem geen windeieren gelegd. Maar weet hij dat het startkapitaal van Astorian afkomstig is van gevluchte Nazi's welke vele kunstschatten, goud en geld hebben gestolen van Joden?

'Stuttgart akkoord met Real over Huntelaar'

Real Madrid en VfB Stuttgart hebben een akkoord bereikt over de transfer van Klaas-Jan Huntelaar. Volgens de Spaanse krant Marca heeft Real een bod van 20 miljoen euro voor de voormalig Ajax-spits geaccepteerd. Stuttgart wil nog geen commentaar geven op het bericht.

Stuttgart zou alleen nog een contract met Huntelaar overeen moeten komen. "Hij heeft het laatste woord", aldus Arnold Oosterveer de zaakwaarnemer van de Dremptenaar. Huntelaar moet de naar Bayern München vertrokken Mario Gomez opvolgen. Het transferbedrag dat Stuttgart nodig heeft voor Huntelaar komt uit de opbrengsten van die transfer.

Huntelaar verkaste in de winterstop van Ajax naar Real Madrid voor 27 miljoen euro. Zeven miljoen euro van dit transferbedrag is variabel.

Lof en kritiek op klimaatakkoord G8

GroenLinks is verheugd dat de G8-landen de opwarming van de aarde gaan beperken tot twee graden Celsius. "Dit is baanbrekend. Nooit eerder hebben de Verenigde Staten met het twee gradendoel ingestemd", aldus Bas Eickhout, Europarlementariër voor GroenLinks en klimaatexpert vandaag.

Het akkoord tussen de rijkste industrielanden van de wereld was gisteren gesloten bij beraad in Italië.

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties had echter kritiek op de afspraak. Volgens hem gaan de afgesproken doelen niet ver genoeg. "Strengere doelen zijn politiek en moreel een dwingende noodzaak voor de toekomst van de mensheid en zelfs voor de toekomst van de planeet aarde".

Milieuorganisatie Greenpeace begon vandaag met een actie waarbij ruim honderd actievoerders op vier Italiaanse kolencentrales zijn geklommen. Ze willen zo de wereldleiders oproepen tot het uiterste te gaan om het klimaat te redden en voor een goede voorbereiding voor de VN-klimaattop in Kopenhagen af te spreken.

Dood Jackson geen invloed op Beatles Rock Band

Later dit jaar zal Rock Band met een speciale versie komen met als grote thema één van de grootste bands aller tijden. Met de dood van Michael Jackson, nu twee weken geleden, rijst de vraag of er misschien iets zou veranderen aan de game of de release. Goed nieuws want de game zal er niet onder lijden.

Sommige van jullie zullen zich misschien afvragen waarom er sprake zou zijn dat The Beatles Rock Band invloed zou ondervinden van de dood van Michael Jackson. De reden hiervoor is dat Michael Jackson in 1985 eigenaar is geworden van 267 liedjes van de Beatles. Hij had namelijk 47,5 miljoen dollar voor het label ATV Songs betaald waar de liedjes eigendom van waren. Later zou dit label samen gaan met Sony Music wat Jackson veel geld heeft opgeleverd.

Goed nieuws dus dat de game niet aangepast zal worden nu Michael Jackson gestorven is. De track-list zal niet veranderen en de game zal nog steeds op 9 september dit jaar verschijnen voor de Xbox 360, Playstation 3 en de Wii.



Hierboven nogmaals de briljante eerste trailer van The Beatles Rock Band

'Manchester United wil Ibrahimovic'

Volgens de Engelse media overweegt Manchester United een bod op Inter-spits Zlatan Ibrahimovic. De Zweed zou bovenaan het lijstje van manager Alex Ferguson staan.

Door de recordtransfer van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid heeft United genoeg geld te besteden. Tot dusver haalde het team Michael Owen, Gabriel Obertan en Luis Valencia, maar met deze transfers was geen vermogen gemoeid. Ferguson mag het complete transferbedrag van Ronaldo gebruiken voor nieuwe aankopen. United is op zoek naar een vedette in de kracht van zijn leven die de club naar het negentiende kampioenschap in de Premier League kan loodsen. Als United zijn titel weet te prolongeren is het recordhouder, op dit moment moet de club die titel delen met Liverpool.

Ibrahimovic scoorde voor Internazionale 57 keer in drie seizoenen. De clubleiding heeft de Zweed als onverkoopbaar bestempeld. The Daily Mirror denkt dat United een startbod van 35 miljoen euro voorbereid. Het contract van Ibracadabra loopt nog tot medio 2012.

Eerdere targets Karim Benzema en Franck Ribéry lijken onhaalbaar. Benzema koos voor Real Madrid en Ribéry lijkt niet weg te mogen bij Bayern Munchen.

Regeringsleiders nomineren Barroso officieel

De Europese regeringsleiders hebben vandaag besloten José Manuel Barroso officieel te nomineren voor een tweede termijn van vijf jaar als voorzitter van de Europese Commissie. Eerder hadden ze al aangegeven Barroso politiek te steunen.

De officiële nominatie betekent een belangrijke steun voor Barroso. In het Europees Parlement is nog wel verzet tegen een tweede termijn voor de Portugees.


Regeringsleiders nomineren Barroso officieel  (foto: DAG)

Babysitter sekst met 14-jarig oppaskind

De 28 jarige babysitster Summer Nelson heeft zich vergrepen aan een veertienjarige jongen. Het slachtoffer is de zoon van haar vriendin. De vrouw paste ook op zijn broer en zus.

De Amerikaanse vrouw heeft naar verluidt vier keer seks gehad met de arme knul. De misdaad kwam aan het licht toen de moeder vond dat het slachtoffer wel erg veel aandacht kreeg. Bovendien werden de twee hand in hand gezien. De verdachte beweert overigens dat ze een relatie had met de tiener. De andere twee oppaskinderen werden niet misbruikt, zo blijkt uit een onderzoek van zeven maanden. De vrouw riskeert levenslang. Hoe erg het slachtoffer is getraumatiseerd is niet bekend.


'Atlético biedt vier miljoen euro op Obradovic'

Het Spaanse Marca meldt dat Atlético Madrid vier miljoen euro op tafel willen leggen voor verdediger Ivan Obradovic.

Los colchoneros beschouwen de jonge Serviër als een goede aankoop en willen hem daarom zo snel mogelijk aan de selectie toevoegen. Obradovic (20) speelt momenteel in zijn vaderland voor Partizan Belgrado.

Ook Ajax werd de afgelopen dagen vaak in verband gebracht met Obradovic. Nu de Amsterdammers Thimothee Atouba hebben weten vast te leggen, lijkt de belangstelling voor de Serviër weg te ebben.

Obradovic deed onlangs met Servië mee aan het EK onder 21 in Zweden. De Serviërs, met onder andere Miralem Sulejmani in de ploeg, slaagden er niet in de groepsfase te overleven.

Vakbonden dagen V&D voor de rechter

Vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie spannen een kort geding aan tegen warenhuisketen V&D. De bonden eisen dat V&D zich houdt aan de afspraken die zijn vastgelegd in de cao.

FNV-bestuurder Henk van der Ploeg bevestigde de gang naar de rechter vanochtend, nadat de directie van de warenhuisketen een ultimatum van de bonden had laten verlopen. Daarin stelden de bonden dat V&D voor vanochtend 09.00 uur afstand moest doen van het verzoek aan het personeel om 'vrijwillig' af te zien van loonsverhoging gedurende zeven maanden.

Eerder deze week heeft V&D het personeel gevraagd op individuele basis tot februari 2010 af te zien van de loonsverhoging per 1 juli die in de cao is afgesproken. Van der Ploeg bestempelde dat verzoek als 'onredelijk en onfatsoenlijk'. "Het creëert ongelijkheid op de werkvloer als sommige mensen in hun naïviteit honderden euro's inleveren en anderen niet."

De bonden beraden zich later op de dag over de inhoud van de dagvaarding.


Vakbonden dagen V&D voor de rechter  (foto: DAG)

Politie arresteert ongenode campinggasten

De politie heeft gisterengavond negen mannen aangehouden die op een Amsterdamse camping de eigenaar hadden aangevallen. Ze mishandelden hem toen hij een groep vrouwen die bij de raddraaiers hoorde erop aansprak dat zij gebruik maakten van het toiletgebouw terwijl zij niet op de camping stonden. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De dames waren niet gediend van commentaar en begonnen te gillen. De bijbehorende mannen schoten te hulp en takelden de campingbaas toe. Toegesnelde kampeerders grepen in en konden de eigenaar bevrijden. Het gezelschap sloeg vervolgens op de vlucht.

Een politiehelikopter wist de voertuigen waarin ze zaten op te sporen, waarop politieauto’s ze konden insluiten. De negen mannen, allen van buitenlandse afkomst en tussen de zestien en 63 jaar oud, zitten nog vast. De politie heeft drie slagwapens in beslaggenomen.

Howett: "FOTA Series nog steeds mogelijkheid"

Toyota-baas en FOTA vice-voorzitter John Howett hamert er op dat een eigen raceklasse voor de FOTA-teams nog steeds een optie is. Dit zei de Brit woensdag vlak voordat de teams met de FIA in conflict raakten en wegliepen bij een vergadering.

Howett zei in Financial Times Deutschland dat de plannen voor een aparte raceklasse "nog niet begraven zijn." Hij hoopte er net als de andere teams op dat het akkoord van Parijs realiteit zou worden, "maar als dat niet gebeurt dan hebben we alternatieven."

De scepsis van de Formule 1-teambazen werd bewaarheid toen de FIA zei dat de teams geen stemrecht hadden. Daarop zijn teambazen weggelopen van de vergadering en volgens de Britse kranten naar Londen gegaan voor een spoedvergadering.

Een insider vertelde het volgende over het gebeuren in Duitsland waarbij de nieuwe teams stemrecht kregen: "Het is extreem provocatief. Max is echt buiten zijn boekje gegaan om iedereen op dit gebied over de rooie te laten gaan. De meesten van ons denken dat zij niet over deze onderwerpen zouden mogen stemmen, maar ze mogen wel bij de vergaderingen aanwezig zijn om te horen wat er bediscussieerd wordt."

Tales of Vesperia demo komt eraan

JRPG's is een genre dat nog flink moet groeien op de Playstation 3. Toch komen er steeds meer games die eerst nog exclusief op de Xbox 360 te krijgen waren nu ineens naar de Playstation 3 met nieuwe content. Zo ook Tales of Vesperia.

Nu is bekend geworden wanneer de demo naar het PSN zal komen. Vanaf 13 juli zal de demo te downloaden zijn. De game zelf staat gepland voor een release deze herfst.

Räikkönen blijft realistisch voor Nürburgring

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen blijft realistisch voor de Grand Prix van Duitsland die komend weekend op het programma staat. De Fin geeft toe dat de scharlakenrode bolides niet voor de overwinning mee kunnen strijden en dat het team nog veel terrein goed moet maken.

"Realistisch gezien kan ons doel dit jaar geen overwinning zijn. We moeten nog steeds terrein op de leiders goedmaken op het gebied van prestaties. Daarom heeft het team de laatste weken hard gewerkt om voor deze race met nieuwe dingen te komen," zei Räikkönen.

"De baan zou beter geschikt moeten zijn voor de F60 dan Silverstone, maar vrijdag weten we er na de vrije trainingen meer over. Om competitief te zijn heb je een auto met goede tractie nodig, welke zeer stabiel is tijdens het remmen. Het is moeilijk om voorspellingen te maken, maar een plaats op het podium zou voor ons al heel mooi zijn, te meer omdat we dat dit jaar nog maar één keer eerder hebben gedaan."

Mpenza aan de slag in Zwitserland

Emile Mpenza heeft een nieuwe club gevonden. Het Zwitserse FC Sion maakte woensdag wereldkundig dat het de Belgische spits heeft aangetrokken.

Mpenza (31) heeft een tweejarig contract getekend bij FC Sion. De Belg is afkomstig van Plymouth Argyle, een club uit het Engelse Championship. Voor Plymouth speelde Mpenza slechts negen duels.

FC Sion wordt alweer de negende club voor Mpenza. De aanvaller kwam in zijn loopbaan uit voor onder meer Standard Luik, Schalke 04, Hamburger SV en Manchester City. Voor de nationale ploeg van België speelde Mpenza 54 interlands.

Oostenrijk wil Ecclestone onderscheiding afnemen

De Oostenrijkse minister van sport Norbert Darabos wil onderzoeken of hij Formule 1-baas Bernie Ecclestone een hoge onderscheiding af kan nemen. Tien jaar geleden kreeg de Brit de Grosse Goldene Ehrenzeichen fur Verdienste um die Republik Osterreich voor zijn inspanningen die hij voor het land had verricht.

Eerder deze maand zei Ecclestone in een interview met The Times dat hij enkele zaken die Adolf Hitler voor elkaar heeft gekregen goed vindt. "Ik was sprakeloos en ik ben het nog steeds," zei Darabos. "Dat iemand in zo'n positie dictatorschap goedkeurt is zeer verontrustend."

Darabos wil nu kijken of het mogelijk is om Ecclestone zijn eretitel af te nemen. Waarschijnlijk ligt de Brit er niet wakker van, want de Grand Prix van Oostenrijk is al verdwenen van de Formule 1-kalender en hij heeft in Groot-Brittannië al een nobele titel geweigerd.

'Wie krijgt als eerste vaccin tegen griep?'

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zal pas op het laatste moment een besluit nemen over de vraag welke groepen Nederlanders dit najaar als eerste een vaccin krijgen toegediend tegen de Mexicaanse griep. Een woordvoerder heeft dat vandaag gezegd. Het instituut en de deskundigen waarmee het samenwerkt, willen zoveel mogelijk informatie verzamelen om een zo verstandig mogelijk besluit te nemen.

Grofweg komen drie groepen in aanmerking voor de eerste vaccins: Ouderen en chronisch zieken; de mensen die door bijvoorbeeld hart- en vaat-, long- en suikerziekten minder kans hebben de Mexicaanse griep te overleven. Verder zijn er de kinderen, die tot nu toe extra gevoelig blijken voor het virus, en als derde groep het medisch personeel (dokteren en verpleegkundigen) die ten tijde van een pandemie de ziekenhuizen draaiend moeten houden.

De 34 miljoen vaccins die het kabinet heeft gekocht, komen gefaseerd beschikbaar.

De discussie over de vraag of je naar de gezondheid van mensen, of juist naar hun onmisbaarheid in de samenleving moet kijken, vind je hier .


Wie mag eerst?   (foto: ANP)

Boussaboun opnieuw naar Midden-Oosten

Ali Boussaboun gaat het nog een keer proberen in het Midden-Oosten. De spits van FC Utrecht tekende een contract bij de Dubaise ploeg Al Nasr.

Boussaboun mocht transfervrij vertrekken bij de Domstedelingen. Bij Al Nasr in het Midden-Oosten komt de 30-jarige aanvaller twee oude bekenden tegen. Anouar Diba speelde met Boussaboun samen bij NAC Breda en Al Wakrah (Qatar). Hossam Ghaly was ploeggenoot van Boussaboun bij Feyenoord.

In een reactie laat de spits weten dat hij graag kampioen wil worden: "In mijn loopbaan ben ik nog nooit kampioen geworden. Ik hoop dat ik dat bij Al Nasr wel voor elkaar krijg. Ik heb hier getekend vanwege de grote verwachtingen en omdat het een grote club is. Toch is Al Nasr al 23 jaar geen kampioen geworden, tijd om dat te veranderen."

Boussaboun was in Utrecht overbodig geworden, nadat de club de spitsen Jacob Mulenga en Ricky van Wolfswinkel had weten vast te leggen voor komend seizoen.

4mm Games laat de investeerders ontwikkeling betalen

Jamie King en Gary Forman, de mannen achter ontwikkelaar 4mm games en voormalig mede-oprichters van Rockstar, hebben een handige manier gevonden om projecten te financieren gedurende de economische crisis.

In tegenstelling tot de traditionele manier van investering, waarbij een investeerder of uitgever in één project investeert en het project daarna de investering weer terug moet verdienen, heeft 4mm games nu een investeringsbank ingeschakeld om tegelijkertijd meerdere projecten te financieren. "Het bedrijf waar we momenteel mee werken is CEA autumn, een investeringsbank uit New York. Ze hebben ongeveer 40 fondsen en een miljard euro onder hun hoede", aldus Rockstar CEO Nick Perret.

"Ze willen in ons investeren, omdat deze sector een van beste sectors in de entertainmentindustrie is om geld in te verdienen. We hebben een goede relatie met de investeerders. Er is gereageerd op een serie games, net als bij filmfondsen die in een keer meerdere projecten financieren."

De eerste titel van 4mm eerste zal Def Jam Rapstar zijn, een hiphop rapgame met de mogelijkheid om video's met andere gebruikers te delen. Electronic Arts had eerder de rechten op deze game.

CD: A State of Trance 2009

Het is voor Armin van Buuren een vrij heftig jaar. Non-stop touren, zijn eigen Armin Only show opzetten, zijn nummer één status in de DJ Mag Top 100 prolongeren, meer dan 30 miljoen luisteraars zijn wekelijkse radioshow voorschotelen, zijn derde artiestenalbum 'Imagine' uitbrengen en ten slotte hoog in de charts duiken met de vijfde editie van de A State of Trance compilatiereeks. Je zou dus denken dat het tijd is voor vakantie voor Armin van Buuren. Maar niets is minder waar. Zijn 72-uur durende uitzending van de 400ste A State of Trance radioshow ligt bij iedereen nog vers in het geheugen en toch komt hij nu weer met een nieuwe A State of Trance 2009 cd.

Stiller wil Armstrong in Dodgeball sequel

Komiek Ben Stiller (Night at the Museum, Meet the Fockers) wil dat wielrenner Lance Armstrong tekent voor een vervolg van de film Dodgeball. Stiller probeerde Armstrong te strikken voor het vervolg in een artikel over de Tour de France op Yahoo Sport. Dodgeball is een film over professionele trefballers.

Armstrong was onder andere te zien in de eerste Dodgeball en in You, Me and Dupree. De wielrenner kwam te laat bij de inschrijving van de vijfde etappe van de Tour. Armstrong gaf de schuld aan Stiller. Of er een vervolg komt op de film is nog niet bekend. De geruchten over een vervolg gaan al rond sinds 2005.

Serge Pauwels naar Team Sky

Vanaf komend seizoen gaat Cervélo-renner Serge Pauwels aan de slag voor de nieuwe Britse formatie Team Sky, zo meldt Het Laatste Nieuws. Dit jaar was de 26-jarige Belg in de Giro d'Italia opvallend aanwezig. Een zekere etappezege werd door orders van het team tenietgedaan.

Het nieuwe Britse project, Team Sky genaamd, wil volgend seizoen al haar intrede maken in het peloton. Met een budget van 33 miljoen is het doel duidelijk: de Tour de France winnen in 2013. Renners die in verband zijn gebracht met de ploeg, zijn sprintkanon Mark Cavendish (Team Columbia), Laurens ten Dam en Mathew Hayman (beiden Rabobank).

Man overlijdt in chocoladeketel

In de Amerikaanse stad New York is gisteren een werknemer van een chocoladefabriek omgekomen. De 29-jarige man viel in een grote ketel met de gesmolten lekkernij en kwam daarbij om het leven. Dat meldde het openbaar ministerie van New Jersey gisteren.

De man bevond zich op een platform boven de 2,5 meter hoge ketel. Hij was nieuwe stukken chocolade aan het toevoegen op het moment dat hij naar beneden viel. "Hij moet op een of andere manier zijn uitgegleden en in de ketel gevallen", aldus een woordvoerder.

Met dank aan humorduck28 voor de submit. 

Explosie in Belgische supermarkt

Rond drie uur vannacht werd het Belgische Zemst opgeschrikt door een explosie in de plaatselijke Lidl-supermarkt. De explosie richtte een enorme ravage aan in de winkel. De politie vermoedt dat inbrekers de kluis hebben willen kraken.

Nadat buurtbewoners, die door de knal wakker waren geschrokken, de politie hadden gewaarschuwd, kwamen agenten toegesneld. De politie kreeg hulp van DOVE, de ontmijningsdienst van het leger.

Het is nog niet bekend of de inbrekers iets hebben buitgemaakt. Wel is de schade aan het pand enorm. Het hele gebouw is uit zijn voegen gerukt, het dak is weggeblazen en de ruiten zijn gesneuveld. Ook van de inboedel is weinig meer over.

Met dank aan Haywood-Yablowme voor de submit. 

Brüno ontsnapte aan dood

Brüno, het typetje van Sacha Baron Cohen, is ontsnapt aan de dood tijdens de opnames van zijn film in de Amerikaanse staat Arkansas. De Oostenrijkse modejournalist was daar voor de opnames van zijn nieuwe film Brüno.

Brüno presenteerde in Arkansas een groots kooigevecht. Tijdens het gevecht begonnen de aanwezige mannen echter om zijn dood te schreeuwen. Vervolgens kwam er een sterke free-fighter op hem afgerend. "2000 dronken mannen roken mijn bloed," aldus Brüno. Brüno kon op het nippertje via een zijuitgang ontsnappen.

'VVV wil Paauwe van Borussia Mönchengladbach'

Patrick Paauwe wordt volgens L1 gevolgd door VVV-Venlo. De verdedigende middenvelder mag van zijn huidige club Borussia Mönchengladbach uitkijken naar een nieuwe club en de Venlose club zou de ervaren speler graag willen aantrekken.

Paauwe speelde in het verleden voor PSV, De Graafschap, Fortuna Sittard en Feyenoord. De voormalig Oranje-international vertrok bij die laatste club in 2006 om bij het Franse Valenciennes aan de slag te gaan. Na één seizoen in Franse dienst kwam hij bij Die Fohlen terecht.

NVM: Huizenmarkt veert weer op

De huizenmarkt heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de neerwaartse spiraal van de drie kwartalen ervoor doorbroken. In de maanden april, mei en juni steeg de verkoopprijs van een gemiddelde woning. Ook werden er weer meer woningen verkocht.

Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) vandaag bekend. De prijs van een gemiddelde woning steeg in het tweede kwartaal met 1,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal tot 225.000 euro. Er werden 32.000 woningen verkocht, 26 procent meer dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

"De consument lijkt de eerste schok van de kredietcrisis te hebben overleefd en stelt de aankoop niet langer uit", zei NVM-voorzitter Ger Hukker. In de laatste twee kwartalen van vorig jaar en het eerste kwartaal van dit jaar was er sprake van dalende prijzen en een afname van het aantal transacties.

Toch is Hukker voorzichtig over het herstel. "Dit lijkt goed nieuws, maar nog steeds is het aantal verkopen 33 procent minder dan in het tweede kwartaal van 2008. Ook liggen de prijzen gemiddeld 5,6 procent lager dan een jaar geleden."

Of de opleving doorzet, hangt volgens de NVM af van veel factoren, zoals de ontwikkeling van de werkloosheid. Daarom houdt de makelaarsvereniging vast aan de verwachting dat de verkoopprijs van een gemiddelde woning dit jaar met 5 procent daalt ten opzichte van 2008. "Ten aanzien van het aantal transacties sluit ik niet uit dat de komende kwartalen nog behoorlijk kunnen tegenvallen", stelde Hukker.

De NVM constateert dat er steeds meer woningen op de markt komen. In het tweede kwartaal stonden er in totaal 162.000 woningen te koop. Een woning staat inmiddels gemiddeld 182 dagen te koop, ofwel een half jaar. Dat is een forse stijging ten opzichte van het eerste kwartaal, toen huizen gemiddeld nog 105 dagen te koop stonden.

Mensen die een huis willen kopen, hebben inmiddels gemiddeld de keuze uit vijftien woningen. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt 225.000 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs 306.000 euro bedraagt. Van alle woningen die werden verkocht in het tweede kwartaal, werd er voor 3,1 procent meer betaald dan de vraagprijs.

De huizenmarkt veert weer op  (foto: ANP)

Armstrong en Cavendish rijden Ronde van Ierland

Lance Armstrong (Astana) en Mark Cavendish (Team Columbia) hebben hun deelnamen toegezegd aan de Ronde van Ierland. Beide renners zullen op 19 augustus aan de start verschijnen.

De Ronde van Ierland bestond oorspronkelijk uit vijf etappes, maar vanwege financiële problemen is het aantal teruggebracht naar drie etappes. Vorig jaar was de eindzege voor Marco Pinotti, de ploeggenoot van Cavendish. Cavendish was in drie ritten de eerste die over de meet kwam.

'Tweede Zuid-Afrikaan op proef bij FC Twente'

De Telegraaf meldt dat Mabhudi Khenyeza momenteel op proef is bij FC Twente.

De spits is op dit moment eigendom van Ajax Cape Town en scoorde het voorbije seizoen 23 keer voor zijn club. De 27-jarige Khenyeza wil deze zomer zijn huidige werkgever gaan verlaten. Onlangs werd Khenyeza in verband gebracht met Ajax en Maccabi Haifa, maar het ziet er nu naar uit dat FC Twente de grootste kans maakt om de aanvaller uit Kaapstad binnen te halen.

FC Twente verkeert momenteel in de afrondende fase van de onderhandelingen met Khenyeza's landgenoot Bernard Parker. De Tukkers hopen een dezer dagen de transfer van de aanvaller af te ronden.

Zwemrecords voor Peirsol en Canadese tiener

Tijdens kwalificatiewedstrijden voor de WK zijn er twee wereldrecords gesneuveld. De Amerikaan Aaron Peirsol zwom in Indianapolis een tijd van 51,94 seconden neer op de rugslag, een verbetering van vier tiende.

De oude toptijd stond op naam van Aschwin Wildeboer. De Nederlander in Spaanse dienst zwom vorige week een tijd van 52,38 seconden. "Ik was volledig verrast dat mijn record was verbeterd. Het was echt mijn doel om het hier weer terug te pakken. Ik was extra gemotiveerd", aldus Peirsol. Hij zette het record neer met een van de nieuwe goedgekeurde zwempakken.

In Canada werd er ook een wereldrecord verbeterd. Op de 50 meter schoolslag liet de vijftienjarige Amanda Reason een toptijd van 30,23 seconden noteren. Daarmee vloog de oude toptijd - 30,31 door de Australische Jade Edmistone - uit de boeken. Het record stond al sinds 2006. "Dit is echt geweldig. Ik ben sprakeloos", aldus de Canadese tiener. "Mijn coach zei dat ik ervoor moest gaan en ik heb alles gegeven."

Gelijkspel in Copa Libertadores

De eerste ontmoeting in de eindstrijd om de Copa Libertadores is in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. In het Estadio Jorge Luis Hirschi in La Plata wist de Argentijnse equipe van Estudiantes het Braziliaanse Cruzeiro op 0-0 te houden.

De thuisclub had het betere van het spel, maar Cruzeiro-keeper Fabio wist zijn doel schoon te houden. Komende week word de return in Brazilië gespeeld. De winnaar lost het Ecuadoriaanse LDU Quito af als winnaar van de Copa Libertadores de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League.

Man verzon familiedrama

Een 50-jarige man heeft gisteren de politie voor niets laten uitrukken. De verwarde man meldde de agenten dat er in de Roosendaalse wijk Tolberg een familiedrama had plaatsgevonden.

Agenten sloegen groot alarm, omdat het verhaal van de man zeer gedetailleerd was, tot aan de namen van slachtoffers aan toe. Op het adres dat de man opgaf werd niet opengedaan. Nadat agenten de deur geforceerd hadden, troffen ze een geschrokken bewoonster aan, die van niets wist. Uiteraard was er niets aan de hand in de woning.

Terwijl de agenten naar het opgegeven adres waren, hield de alarmcentrale de man aan de praat. Hierdoor kon het adres van de 50-jarige nagetrokken worden. De man is gearresteerd.

Boek: Johan Theorin - Nachtstorm

Johan Theorin werd in 1963 in Zweden geboren. Hij is journalist en scenarioschrijver. Nachtstorm is zijn tweede roman in een serie van vier romans die samen 'De Vier van Öland' vormen. In 2007 verscheen zijn roman Schemeruur, waarvoor hij de prijs voor het Beste Spannende Zweedse Debuut ontving. In Zweden is Nachtstorm goed ontvangen en voor dit boek won hij de prijs voor Beste Zweedse Thriller. Al met al genoeg redenen om vol spanning aan dit boek te beginnen...

Stevens: "Heb niet gefaald bij PSV"

Voor Red Bull Salzburg-trainer Huub Stevens staat volgende week woensdag de eerste serieuze klus van het seizoen op het programma.

In de tweede voorronde van de Champions League moeten de Oostenrijkers zien af te rekenen met Bohemians Dublin. Het wordt de eerste stap op weg naar het hoofddoel van Salzburg dit seizoen: plaatsing voor de groepsfase van de Champions League of anders de Europa League.

Stevens is blij met de kans die hij krijgt bij Salzburg en is dan ook vol goede moed aan het werk gegaan in Oostenrijk. "Ik ben blij dat ik na vier maanden weer aan de slag kon gaan, wat ik de eerste maand zeker niet had nadat ik afscheid had genomen in Eindhoven," zegt Stevens in een interview met De Pers.

"Toen had ik het gevoel van: 'ik denk dat ik er niet meer instap' . Ik vond: ik weet niet of ik nog in het betaalde voetbal blijf, zeker na de teleurstelling bij PSV. In de loop der tijd ben ik overtuigd geraakt dat ik te jong was om te stoppen."

In het interview legt Stevens uit waarom hij overwoog de handdoek definitief in de ring te gooien. "Ik denk dat ik onderschat heb hoe de situatie verlopen is. De privésituatie was de laatste jaren moeilijk (de vrouw van Stevens is ziek, red.), ook de situatie bij HSV was niet makkelijk. Dat heeft nawerking gehad."

"Ik merkte dat ik het niet meer kon trekken, op korte termijn kon ik niet verwezenlijken wat ik voor ogen had bij PSV. Toen heb ik gezegd: luister, het is beter dat we uit elkaar gaan. En daar waren bepaalde zaken gebeurd, dat is logisch, maar die gebeuren overal."

Ondanks zijn voortijdige vertrek uit Eindhoven, vindt de Limburger niet dat hij gefaald heeft bij PSV. "Dat is geen falen geweest, vind ik. Door de omstandigheden is daar iets ontstaan waar ik niet meer aan kon beantwoorden omdat er ook iets met mij was gebeurd, denk ik, achteraf gezien."

In zijn opvolger Fred Rutten heeft hij alle vertrouwen. "Ik heb HSV geadviseerd om Fred te halen. Ze zijn toen bij Martin Jol terechtgekomen. En toen Schalke mij vroeg, heb ik ook geadviseerd om Fred te halen. Dat het dat niet geworden is, dat kan. Je wordt toch altijd beoordeeld naar het resultaat."

Ajax klopt bij AZ aan voor De Zeeuw

Ajax beschouwt AZ-speler Demy de Zeeuw als de ideale kandidaat om het middenveld van de Amsterdammers in balans te brengen, zo meldt De Telegraaf donderdag. Inmiddels heeft Ajax zich gemeld in Alkmaar, maar de onderhandelingen tussen beide clubs voorlopen vooralsnog niet soepel.

De Zeeuw legde dit jaar nog een voorstel van AZ om zijn contract te verlengen naast zich neer. De international van het Nederlands elftal is naar eigen zeggen aan een nieuwe uitdaging toe. Louis van Gaal, de voorbije jaargang trainer van AZ, sprak destijds de verwachting uit dat De Zeeuw zou vertrekken.

Een transfer naar Ajax ziet men bij de landskampioen echter niet zitten. AZ wil De Zeeuw liever niet naar een concurrent laten vertrekken, waardoor de onderhandelingen tussen beide partijen tot nu toe moeizaam verlopen.

De Zeeuw speelde vorig seizoen een belangrijke rol in het kampioensteam van AZ. Met name door zijn constantheid is de middenvelder in de smaak gevallen bij Ajax. Ook HSV toonde in een eerder stadium belangstelling, terwijl er ook zijdelingse interesse was van Valencia.

In Amsterdam zou De Zeeuw na Thimothee Atouba en Jeroen Verhoeven de derde aanwinst moeten worden.

Krajicek vroeg uitgeschakeld in Texas

Michaëlla Krajicek heeft geen vervolg kunnen geven aan haar sterke optreden op het ITF-toernooi in Boston. In de eerste ronde van Grapevine in Texas revancheerde de Canadese Rebecca Marino zich: 6-7(6), 7-6 (2) en 4-6.

Marino en Krajicek stonden afgelopen weekend in Boston ook al tegenover elkaar, toen was Krajicek in de finale de beste in twee sets. De wedstrijd tegen Marino in Grapevine duurde maar liefst drie uur, een break van Marino (212) leidde tot de winst.

Alle power-ups van Rocket Riot op een rijtje

Rocket Riot is een doldwaze arcade game die exclusief voor de Xbox 360 is verschenen. (Lees onze review van de game)

De game wordt gekenmerkt door de vele meligheid en deze gein is goed terug te zien in de power-ups die deze game rijk is. Ontwikkelaar Codeglue heeft een mooie chart gemaakt waarop ze allemaal netjes te zien zijn.

Tip voor de minder vaste bezoekers: Klik op het plaatje voor een grotere weergave.



'Kamer wantrouwt AIVD na telefoontaps'

De grote partijen in de Kamer zetten hun vraagtekens bij de afluisterpraktijken van de AIVD. De inlichtingendienst luisterde maandenlang vier journalisten van De Telegraaf af, naar aanleiding van twee AIVD'ers die staatsgeheime informatie doorspeelden naar de krant. De Telegraaf, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Genootschap van Hoofdredacteuren stappen naar de rechter vanwege de telefoontaps.

VVD-Kamerlid Fred Teeven heeft geen goed woord over voor de gang van zaken: "Het begint zo langzamerhand absurde vormen aan te nemen dat journalisten op die manier worden gestalkt. Journalistieke bronbescherming is een groot goed, het lijkt erop dat de AIVD is doorgeschoten." Ook CDA'er Sybrand van Haersma Buma is van mening dat de AIVD moet weten waar de grens ligt. "Het lijkt me goed dat de rechter gaat kijken waar de grenzen liggen van wat de AIVD en het openbaar ministerie mogen."

"Het is goed dat jullie naar de rechter stappen. Als meerdere journalisten onder een tap komen is dat geen gewenste situatie, tenzij er echt een concrete aanleiding voor is", aldus PvdA-Kamerlid Heerts. De SP vindt dat telefoontaps alleen maar zijn toegestaan als de nationale veiligheid in gevaar is. "De regering weet dat op geen enkele manier aannemelijk te maken. Als dit gebeurt om het falen van de AIVD onder de pet te houden, is het onverantwoord."

Fred Teeven vindt dat verantwoordelijk minister Ter Horst, die geen commentaar geeft, verstoppertje speelt in deze zaak. "Ze moet de commissie die toezicht houdt op de veiligheidsdiensten aan het werk zetten om te onderzoeken of de AIVD niet vier stappen te ver is gegaan, en of landelijk officier Van der Bel niet te makkelijk toestemming geeft."

Op de website van de AIVD staat wanneer personen mogen worden afgeluisterd. "De AIVD heeft de bijzondere bevoegdheid om in bepaalde gevallen iemand af te luisteren, bijvoorbeeld door middel van een telefoontap. De AIVD plaatst niet zonder reden afluisterapparatuur of een telefoontap. Hiervoor moet de nationale veiligheid in het geding zijn. Bovendien moet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties er toestemming voor geven. Alle regels waaraan de AIVD zich moet houden, staan in de Wiv 2002 (Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2002)."

Veolia: kladblok voor veiligheid

Vervoersbedrijf Veolia gooit een nieuw wapen in de strijd om de veiligheid op het spoor te verbeteren. Machinisten in de treinen van het bedrijf op de Maaslijn en de Heuvellandlijn krijgen voortaan een pen en een notitieblok mee in hun cabine.

De bedoeling is dat machinisten bij elk belangrijk sein dat ze passeren opschrijven welke kleur het sein had. Volgens raildirecteur Frank van Setten van het bedrijf wordt een machinist zo "gedwongen extra goed te kijken voordat hij vertrekt".

Veolia neemt de maatregelen nadat vorige maand ternauwernood een treinbotsing voorkomen kon worden op de spoorbrug bij Venlo. Een passagierstrein van Veolia reed bij Blerick door een rood sein, waarna de trein op het zelfde spoor terechtkwam als een tegemoetkomende goederentrein.

DVD: Eichmann

Adolf Eichmann was een soort van heilige graal voor Simon Wiesenthal, de nazi-jager die na de tweede wereldoorlog zijn leven invulde met het opspeuren van nazi's. Vanaf 1954 kwamen er berichten binnen dat Eichmann zich in Buenos Aires, Argentinië, bevond. Pas op 11 mei 1960 werd hij echter door geheim agenten van de Mossad en Shabak opgepakt en naar Israël gebracht. Daar zou hij berecht worden en uiteindelijk kreeg Eichmann de doodstraf en werd in 1962 opgehangen.

'Liverpool wil Cambiasso als vervanger'

De Liverpool-middenvelders Xabi Alonso en Javier Mascherano worden al weken gelinkt aan een transfer. The Reds zouden in Esteban Cambiasso (Inter) een geschikte vervanger zien.

Met name vanuit Spanje zou er interesse zijn voor Alonso en Mascherano, die reeds met Real Madrid en FC Barcelona in verband werden gebracht. Liverpool bracht onlangs een officieel statement naar buiten, waarin het verklaarde dat beide middenvelders niet te koop zijn, maar volgens The Daily Mail heeft men de Argentijn Cambiasso al op het oog in Liverpool, mocht het toch tot een transfer van Alonso of Mascherano komen.

Het zal echter niet eenvoudig worden voor Liverpool om de 28-jarige Cambiasso los te weken bij Inter. Onder trainer José Mourinho is de Argentijn een belangrijke speler in het team van de nerazzurri. Cambiasso speelt sinds medio 2004 voor Inter. Met de Italianen won de international van Argentinië meerdere malen de Scudetto.

Herdenking Michael Jackson trekt 2,3 miljoen kijkers

Naar de herdenkingsbijeenkomst voor Michael Jackson eergisteravond live op Nederland 3 hebben 2,3 miljoen mensen gekeken. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De drie edities van RTL Boulevard van RTL4 die voor een groot deel waren gewijd aan de bijeenkomst in het Staples Center in Los Angeles trokken respectievelijk 915.000, 389.000 en 612.000 kijkers. Voor de extra lange editie van Shownieuws van SBS 6 zaten 550.000 mensen voor de buis. De late avondeditie scoorde 942.000 kijkers.

Ter vergelijking: naar de begrafenis van prinses Juliana keken destijds 3,6 miljoen Nederlanders; de teraardebestelling van Lady Diana hield 4 miljoen mensen aan de buis gekluisterd.


Herdenking Michael Jackson trekt 2,3 miljoen kijkers  (foto: DAG)

Slachtoffers aardbeving: 'Yes we camp!'

De slachtoffers van de aardbeving in het Italiaanse L’Aquila grijpen de G8-top in hun stad aan om aandacht te vragen voor hun benarde situatie. Op de heuvels even buiten de stad was gisteren in witte letters te lezen "Yes we camp". De slogan parodieert de "Yes we can"-campagne van president Obama.

Tweeënhalve maand na de verwoestende aardbeving in L’Aquila zitten nog tienduizenden Italianen in een tentenkamp. Zij zijn huis en haard kwijt. De campagne "Yes we camp" is een sneer naar premier Berlusconi, die vlak na de natuurramp de slachtoffers voorhield dat het toch best leuk was, "een weekendje kamperen". Daarmee oogstte de man uiteraard veel kritiek.

Om het goed te maken, besloot Berlusconi de G8-top te verplaatsen van Sardinië naar L’Aquila, zodat de stad weer eventjes wereldwijd in de aandacht zou staan. Sinds gisteren zijn alle grote wereldleiders daarom bijeen in de Abruzzen, waar ze praten over onder meer de oplossing van het klimaatprobleem en de situatie in Iran.


Slachtoffers aardbeving: 'Yes we camp!'  (foto: DAG)

Caravans verbrand in Soesterberg

Door een brand op het terrein van een caravanbedrijf in Soesterberg zijn  vannacht ongeveer 35 caravans in vlammen opgegaan. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente laten weten.

De brandweer was met meer dan vijftig man uitgerukt om de brand te blussen, waarbij een brandweerman gewond raakte. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij de brand. De politie onderzoekt de oorzaak van het vuur.

'Dodental China op meer dan 600'

Het Wereldcongres van Oeigoeren (WUR) stelt dat het dodental door het geweld in de stad Urumqi veel hoger ligt dan de 150 waarvan de autoriteiten in China melding maakten. Vice-voorzitter Asgar Can van het WUR schat dat zondag 600 tot 800 mensen om het leven zijn gekomen.

Can baseert zich op verklaringen van ooggetuigen. Zelf verblijft hij in ballingschap in Duitsland, waar zijn organisatie ook is gevestigd. De Chinese autoriteiten verdenken het Wereldcongres ervan achter de rellen te zitten. De WUR heeft deze aantijgingen fel van de hand gewezen. Volgens deze organisatie kwamen de rellen voort uit de onvrede onder Oeigoeren over de manier waarop Peking hen behandelt. De islamitische Oeigoerse minderheid zou worden onderdrukt en gediscrimineerd.

 Rellen. (foto: ANP)

Square Enix Europe geboren!

Een tijdje terug kwamen we al met het bericht dat de Engelse publisher Eidos, uitgever van onder andere de Tomb Raider-serie en de Hitman-games, over zou worden genomen door het Japanse Square Enix. Vanaf vandaag bestaat Eidos dan ook niet meer maar gaat de developer verder onder de naam Square Enix Europe.

Met deze overname wil Square Enix zijn positie in Europa versterken:

Square Enix Europe (final name TBC) will include Eidos’ global network of studios and combine the Square Enix and Eidos European sales and marketing businesses to create one efficient and powerful structure for game publishing.

Helaas gaat de overname niet zonder het verlies van banen in Engeland, Europa en zelfs Amerika. Hoeveel banen er verloren gaan is nog niet bekend.

Weer grote drugsvondst op Schiphol

Een rechercheteam heeft op Schiphol een grote zending cocaïne onderschept. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee vandaag laten weten. Tachtig pakketjes van elk een kilo cocaïne zaten verstopt in een lading keramiek afkomstig uit Peru. De straatwaarde van de harddrugs bedraagt zo'n 3 miljoen euro. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De vondst werd afgelopen week al gedaan, een dag nadat het zogenoemde Cargo-Harc Team 900 kilo marihuana had onderschept. Deze zending had een straatwaarde van ongeveer 3,5 miljoen euro. In deze zaak is een man uit Voorschoten aangehouden. De twee vondsten staan volgens een woordvoerder van de marechaussee los van elkaar.

Sony: PSN loopt niet meer achter op Live

Met Xbox Live zette Microsoft een erg sterke online-service op poten. Games online spelen, het downloaden van demo's en communiceren met je vrienden ging nog nooit zo makkelijk. De concurrenten hebben hier natuurlijk goed naar gekeken en volgens Sony zijn er op dit moment geen voordelen meer van Live ten opzichte van hun eigen PSN.

Eric Lempel, directeur van SCEA's network operations, loopt het PSN niet meer achter op Live van Microsoft. Op sommige punten loopt Sony zelfs een klein beetje voor:

In some cases, I think we've got more. In terms of strengths, of course we're still free, and we're giving you a lot for free. It's not just free online gaming, but we've got PlayStation Home, which is a massive community and application that's totally free to use.

Daarnaast ziet Lempel een verschil tussen het verkopen van films via het PSN en het huren van films via Live. Volgens Lempel zijn er veel dingen die het PSN doet wat live (nog niet) doet, en maar weinig dingen die Live doet en het PSN niet doet.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om een lastige vraag te stellen. Vandaag aandacht voor het enorme tekort aan griepprikken:

In eerste instantie kunnen slechts 500.000 Nederlanders een griepprik krijgen. Een miljoen spuitjes beschikbaar, maar iedereen moet twee keer. Dat zegt het RIVM. Het wordt dus een lastige keuze, wie in aanmerking komen voor het eerste rondje griepprikken.

Roertunnel A73 drie maanden dicht

De Roertunnel van de A73 in Roermond gaat drie maanden dicht. Tussen 1 september en 1 december wordt in die tunnel een nieuw veiligheidssysteem aangelegd en getest. Dat maakte verkeersminister Camiel Eurlings gisterenavond bekend in Roermond na afloop van bestuurlijk overleg.

Ook de noordelijker gelegen Swalmentunnel van dezelfde snelweg gaat dicht, maar pas vanaf 1 oktober. Op 1 december moeten beide tunnels helemaal af zijn, met vier rijbanen en een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur voor alle verkeer. De nieuw aangelegde tunnels werden op 1 januari 2008 voor het eerst gedeeltelijk geopend voor het verkeer.

Advocaat zwempedo: OM overdrijft zaak

De van ontucht en verkrachting verdachte zwemleraar uit Den Bosch, heeft niet zoveel meisjes misbruikt als het Openbaar Ministerie beweert. Dat zegt althans de advocaat van Benno L. tegen de NOS. Nu de volledige beperking van de zwempedo is opgeheven, kan de  advocaat voor het eerst inhoudelijk op de zaak ingaan.

Het OM beschuldigt Benno L. van ontucht en verkrachting van minstens 98 meisjes. Maar volgens advocaat Van der Kruis zijn er nog geen 10 meisjes betrokken bij de zaak, en gaat het om 'milde vormen van ontucht'. Hij zegt dat het OM zich heeft laten meeslepen door de media.

Volgens hem maken ouders zich ten onrechte zorgen over wat er mogelijk met hun kind is gebeurd.

G8-landen zeer bezorgd over geweld in Iran

De G8-landen zijn zeer bezorgd over het geweld na de verkiezingen in Iran. Tegelijkertijd zijn ze vastbesloten om een vreedzame oplossing te vinden voor de situatie rond het omstreden nucleaire programma van dat land.

Dat staat in een verklaring die de belangrijkste industrielanden kort na middernacht hebben uitgegeven in L'Aquila, de stad in Italië waar wereldleiders sinds gisteren praten over een groot aantal zaken. De leiders van de G8-landen noemen de bemoeienissen van het bewind in Iran met de media, onrechtmatige arrestaties van journalisten en recente aanhoudingen van buitenlanders "onacceptabel".

De G8 doet ook een dringend beroep op Iran om samen te werken met het Internationaal Atoomagentschap en om relevante VN-resoluties te respecteren "zonder verdere vertraging". De verklaring rept echter niet van strafmaatregelen, voor het geval dat Iran blijft weigeren om mee te werken aan inspecties van de waakhond van de Verenigde Naties op het gebied van nucleaire zaken.

Na afloop van de eerste dag van de G8-top maakte de regering van de Verenigde Staten bekend dat het in maart 2010 een top organiseert over de beveiliging en de bestrijding van smokkel van nucleair materiaal. De Amerikaanse president Barack Obama wil leiders van 25 tot 30 landen uitnodigen voor de top.

  (foto: ANP)

Auw! Mijn klauw! (2)

Voor iedereen die bang is dat ik weer eens ga miemelen over mijn nieuwe werkplek, heb ik een verheugende mededeling. Deze keer geen gemiemel over mijn nieuwe werkplek! Deze keer krijg je gemiemel over lichamelijk ongemak. Niet over mijn zwakke darmen, hoor. Daar heb ik al heel veel poepverhalen over geschreven. Ook niet over mijn psoriasis op plekken die je niet wilt weten. Nee, deze keer moet ik terugkomen op de lastige blessure aan mijn rechterhand.

Taximarkt weer op de schop

Gemeenten krijgen meer bevoegdheden om grip te houden op de lokale taximarkt. De vraag is of ze weer als vroeger ook taxivergunningen mogen verstrekken en innemen als er iets fout gaat.

Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) geeft vanmiddag op een persconferentie op het ministerie mogelijk duidelijkheid daarover. Haar woordvoerster wil niet meer kwijt dan dat gemeenten ruimere bevoegdheden krijgen om strengere eisen te stellen aan taxichauffeurs. Bijvoorbeeld dat alleen chauffeurs die zijn aangesloten bij een organisatie, bij taxistandplaatsen klanten mogen oppikken.

Deze 'groepsvorming' zit sinds vorig jaar juni in de pen. Huizinga presenteerde toen een 'taxivisie' na overleg met taxibranche, bestuurders van grote steden en consumentenorganisaties. Want de liberalisering van de taximarkt sinds 2000 heeft niet gebracht wat we ervan verwachtten, erkende ze toen.

Taximarkt weer op de schop  (foto: ANP)

Uitslagen oefenduels 8 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Team VVCSFC Omniworld
Troost, Van Heulen
0-2
Regioteam FrieslandAZ
Wernbloom (2), Nielsen (2),
Pellè (2), Lens, Schaars,
El Hamdaoui, Martens, Dembele,
De Zeeuw
1-12
BSV LimburgiaFeyenoord
Biseswar (3), Vlaar (2), Fer,
Tomasson, De Cler, Wijnaldum,
Landzaat, Pedro, Leerdam
0-12
SC Heerenveen
Sibon (2), Beerens,
Elm, Elyounoussi
Sivasspor (Tur)5-0
RW Oberhausen (Dui)NEC
e.d.
1-1
Sparta RotterdamHaarlem0-0
SV VenrayVVV-Venlo
Calabro (2), Dadda, Honda
1-4
SV EstriaFC Den Bosch
Van Weert (4), Verbeek (4),
El Idrissi (3), Vd Pluijm (2),
Matusiwa (2), Vorthoren,
Van Moorsel, El Khayati
0-18
WNCFC Dordrecht
Delanoy (2), Zeefuik (2), Verhoek (2),
Plat (2), Van Muyen, Kalisse
0-10
Ajax Cape Town (ZAf)Willem II
Demouge
4-1
OVCSFortuna Sittard
Halim (4), Voss (4),
Soulymane (3), Garlisi (2),
Vd Ouweland, Haas,
Grabovac, Taktak
0-17
VV GoesRBC Roosendaal
Chlup, De Leeuw
1-2
SoesterbergAGOVV Apeldoorn
Van Toor, Vd Haar, Benlahcen
1-3
Reimerswaelse sel.Vitesse
Snijders (2), Propper (2),
Gravenbeek (2), Pluim,
Koukal
0-12
Oirschot VooruitFC Eindhoven0-12

Ophef om levensgrote naaktfoto's

In de Friese gemeente Dongeradeel is ophef ontstaan over de expositie Wad Naakt. Volgens de ChristenUnie zullen de twintig levensgrote naaktfoto's die op de waddendijk geëxposeerd worden, aanstoot geven.

Op de zeedijk tussen Moddergat (gemeente Dongeradeel) en Lauwersoog staan vanaf 15 juli de afbeeldingen van naakte vrouwen, gemaakt door kunstenares Mijke Bos. De expositie vindt onder andere plaats omdat het Lauwersmeer dit jaar veertig jaar bestaat.

De ChristenUnie heeft aan het college van B en W opheldering gevraagd over de tentoonstelling. Het gemeentebestuur ziet echter geen bezwaren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.