AZ wil De Zeeuw niet aan Ajax verkopen

Peterselieman
Gisteren doken in de media geruchten op dat Ajax zich bij AZ heeft gemeld voor Demy de Zeeuw. De Alkmaarders erkennen dat Ajax bij hen geïnformeerd heeft naar de middenvelder, maar vermelden erbij dat hij niet zomaar verkocht wordt.

Volgens technisch directeur Marcel Brands moet De Zeeuw minimaal acht miljoen euro gaan kosten. "Als Ajax hooguit dat zou willen betalen, is een overgang onbespreekbaar. Demy heeft vorig jaar aangegeven dat hij graag een mooie overstap zou willen maken en was enorm teleurgesteld toen dat niet lukte. Hij wil graag naar het buitenland, dat begrijp ik. Maar Ajax is geen buitenland. We zitten dan ook niet op een overgang van Demy naar Ajax te wachten."

Ook trainer Ronald Koeman wil De Zeeuw niet zomaar laten gaan. "Het is me bekend dat Ajax zich heeft gemeld en dat Demy openstaat voor een transfer, maar ik heb de directie aangegeven dat ik hem er graag bij wil hebben. De club doet er alles aan om de beste spelers te houden. En Demy is een international."

Toch hebben ze in Alkmaar een scenario klaarliggen voor als de middenvelder toch verkocht wordt. "Als De Zeeuw vertrekt, zullen we snel moeten schakelen en een andere goede speler moeten aantrekken, want Demy is belangrijk voor ons elftal. De opvolging heeft onze aandacht," zei Koeman die er verder niet te veel over wilde zeggen.