Franse interesse voor Ars

Jerry (Delichris)
Ondanks een teleurstellende eindklassering slaagde spits Sjoerd Ars er vorig seizoen in zeventien keer te scoren voor zijn club RBC Roosendaal. Zijn prestaties zijn blijkbaar niet onopgemerkt gebleven, want er zijn clubs die de 25-jarige spits willen weghalen uit Roosendaal.

"Ja, er is belangstelling. Uit de Franse tweede divisie," gaf Ars toe tegenover BN/De Stem. "Nee, ik zeg niet van welke club. Daarvoor zijn de gesprekken niet concreet genoeg."

Om een transfer te bewerkstelligen zullen geïnteresseerde clubs een transfersom op tafel moeten leggen voor Ars. "Mijn contract hier loopt nog twee jaar door. Dus RBC zal me niet zo maar laten gaan. Ik zal zeker enkele tonnen op moeten brengen. Dat lijkt me ook logisch," aldus de spits. "En dat betekent weer dat de club die me wil hebben eerst een andere speler moet zien te verkopen om het benodigde geld vrij te maken. Ach, ik wacht maar af."

Weg wil hij niet per se bij RBC. "Maar ik ben 25 jaar. En ik wil gewoon in een mooie competitie spelen. Bij een mooie club, op een zo hoog mogelijk niveau. Als dat in Frankrijk is, dan is het in Frankrijk. Is het bij RBC, dan is het bij RBC. Op zich heb ik het hier best naar mijn zin. Ik hoef niet weg, hè."