Den Haag ontslaat ambtenaar na tv-programma

De gemeente Den Haag heeft gisteren de 23-jarige ambtenaar Sulvanno Debipersad ontslagen. De gemeente was namelijk niet te spreken over de uitspraken die de ambtenaar afgelopen woensdagavond deed in het tv-programma Jong en Geld.

In het programma van de VPRO werd aan de hand van het leven van zes verschillende jongeren inzicht verworven hoe belangrijk geld is voor jongeren tot 26 jaar. Debipersad maakte in de uitzending duidelijk dat geld erg belangrijk voor hem is. Hij beweerde er veel voor over te hebben om aan geld te komen, want "als je geld hebt, heb je geen zorgen".

Voordat Debipersad als uitzendkracht bij de gemeente Den Haag begon, stond hij bekend als heler. Op zijn 19e al maakte hij ruim 250.000 euro winst met de verkoop van telefoons, make-up en computers. Ook al beweert hij erg trots te zijn op zijn baan parkeerbeheer bij zijn eigen gemeente, toch zou hij 'een goede hossel' zeker niet laten liggen. 

Helaas voor de 'hosselaar' is de gemeente niet zo blij met de uitzending. Volgens een woordvoerder "stroken de uitspraken niet met de integriteit die van ambtenaren worden geëist". De gemeente heeft daarom, na het zien van het programma, besloten Debipersad op staande voet te ontslaan. De 'hosselaar' begon maart dit jaar als uitzendkracht bij de gemeente. Zijn contract liep door tot oktober. 

Een woordvoerder van de VPRO laat weten dat de ambtenaar diverse malen door de omroep is gewaarschuwd voor de gevolgen van de uitzending. Debipersad zelf wil geen commentaar geven. 

De uitzending wordt aanstaande maandag om 13.40 uur op Nederland 2 herhaald, maar is ook hier te zien.

Met dank aan KritischeMassa voor de submit.