Zwarthoed naar FC Volendam

Sjors (Sj0rSz)
Theo Zwarthoed staat komend seizoen bij FC Volendam onder de lat. De keeper, die in het afgelopen seizoen actief was voor RKC Waalwijk, tekent bij de ploeg uit het Palingdorp een contract voor de duur van drie jaar.

Zwarthoed moet nog wel een medische keuring ondergaan, maar men verwacht niet dat dit problemen op gaat leveren. FC Volendam moest noodgedwongen op zoek naar een nieuwe sluitpost, omdat Jeroen Verhoeven naar Ajax vertrok.

"Zwarthoed stond direct 'bovenaan het lijstje'", liet Peter Wijker, manager van FC Volendam, in een reactie weten. "We hebben naar ervaring gekeken en naar wat er financieel allemaal mogelijk was. Theo mocht weg bij RKC en wilde zelf graag terug naar Volendam. Eén en één is twee dus."

In het verleden speelde Zwarthoed ook al voor FC Volendam. Hij doorliep destijds de jeugdopleiding van de ploeg uit Volendam en vertrok vervolgens naar AZ. "Theo was toen nog een jonge jongen die vooral fungeerde als stand-in van Henk Timmer. Op een gegeven moment heeft hij een serie van 15, 16 wedstrijden achter elkaar gekeept en dat deed hij erg goed", aldus Wijker.

Via Excelsior kwam Zwarthoed uiteindelijk bij RKC Waalwijk terecht, waar hij uiteindelijk zijn basisplaats verloor. Volgens Wijker zal dit geen problemen opleveren. "Theo zal juist erg gretig zijn om het ongelijk van RKC te bewijzen."