Britse docent slaat leerling halfdood

Engeland is in rep en roer over de vermeende moordpoging van een docent op een leerling. Peter Harvey, een zeer ervaren en gerespecteerde leraar Natuurkunde op een rooms-katholieke middelbare school in Mansfield, zou eergisteren helemaal zijn doorgedraaid toen hij zijn klas niet onder controle kreeg.

Uiteindelijk viel hij de 14-jarige Jack Waterhouse aan met een metalen gewicht. De jongen werd tegen zijn slaap geslagen met het loodzware voorwerp. Toen twee andere leerlingen hun klasgenoot te hulp wilden komen, werden ook zij aangevallen door de woedende leraar. Zij bleven ongedeerd.

De hevig bloedende Waterhouse werd echter met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels buiten levensgevaar. Leraar Harvey wordt ondervraagd door de politie. Hem hangt een aanklacht wegens poging tot doodslag boven het hoofd.

De Britse media speculeren ondertussen volop over hoe het zover heeft kunnen komen. Volgens een bron van The Sun had de leraar eerder dit jaar een beroerte gehad en is de combinatie van medicijnen en stress hem teveel geworden.


Britse docent slaat leerling halfdood  (foto: DAG)