'HSV ook geïnteresseerd in Granqvist'

De kans is aanwezig dat FC Groningen binnenkort twee spelers zal afstaan aan het Duitse Hamburger SV. Voetbal International meldt dat de Noord-Duitse club naast Marcus Berg ook zijn landgenoot Andreas Granqvist wil aantrekken.

HSV werd deze week geconfronteerd met een zware blessure voor verdediger Alex Silva. De Braziliaan scheurde in een oefenwedstrijd zijn kruisband af en de verwachting is dat hij zes tot negen maanden niet in actie zal kunnen komen. Granqvist wordt nu gezien als een belangrijke kandidaat om hem te vervangen.

Granqvist werd vorig jaar zomer door FC Groningen overgenomen van Wigan Athletic en manifesteerde zich in zijn eerste seizoen in Groningse dienst als een echte versterking. In het contract van de Zweedse verdediger staat een clausule, waardoor hij voor een gelimiteerde transfersom weg kan.

Momenteel is Granqvist geblesseerd aan zijn enkel. De Zweed hoopt desalniettemin de start van de competitie te kunnen halen. FC Groningen opent het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Ajax.