Stier doodt man bij stierenloop in Pamplona

Bij het roemruchte jaarlijkse festival van San Fermín, beschermheilige van de stad Pamplona, is vandaag bij de stierenloop een dode gevallen.

Het beroemdste onderdeel van het festival is dat stieren over een bepaalde route door de oude stad rennen en daarbij mensen door de straten jagen. Een van de mensen werd vandaag door een stier in ernstig verwond in de nek. De man overleed korte tijd later aan zijn verwondingen in het Navarra Ziekenhuis van Pamplona.

Drie anderen raakten ernstig gewond bij de stierenloop van de ‘Sanfermines van 2009′. Het festival is elk jaar van 6 tot 14 juli. Hoogtepunt is de processie wanneer een beeld van San Fermín wordt rondgedragen door de oude stad.

Het festival is internationaal bekend geworden door de stierenloop, waar soms meer dan een miljoen toeristen op af komen. De laatste keer dat er een dode bij viel, was in 2003.

Nog iedere morgen tot 14 juli worden zes vechtstieren door de straatjes van Pamplona gejaagd. Ze zijn in gezelschap van tamme ossen. De waaghalzen in de straatjes mogen geen wapens tegen hun gehoornde belagers gebruiken met uitzondering van een opgerolde krant. De dieren worden in de avond door stierenvechters gedood.