Heijmans' nieuwe aandelen nu al op de markt

Volgens de beurshandelaren website Marktgevoel.nl zijn de nieuwe stukken Heijmans reeds geleverd. Heijmans heeft een emissie (extra aandelen uitgven om kapitaal te verkrijgen) gedaan waarbij goedkoop nieuwe stukken konden worden besteld door de bestaande aandeelhouders.

De nieuwe stukken zouden rond 15 juli pas worden gegeven aan de aandeelhouder, maar bij de broker Alex blijkt dat 15 juli slechts een rentedatum is. Kopers van de Heijmans claims waren woensdag in de mogelijkheid om aandelen voor omgerekend 84,5c te kopen, zo ook de handelaren van Marktgevoel.nl. De koers stond op dat moment 95 cent. Tien cent winst zou je zeggen om aandelen via de claimhandel te kopen. Het zou een week bidden worden, dan zouden de nieuwe stukken op de markt komen en de handelaren hopen daarom dat de koers boven de 84,5c aankoop zou blijven.

Nu dit blijkt eerder te zijn en de koers opende op 1,00 is er wel een heel snelle winst voor de slimme belegger of volger van Marktgevoel te behalen, immers iedereen rekende op een levering van de aandelen op 15 juli, wat op die dag koersdruk zou kunnen opleveren. Veel beleggers weten niet eens dat ze de stukken al in hun portefeuille hebben.

Naar verluidt zou Binck bank de stukken nog niet hebben geleverd. Wel bizar, dat de ene bank dus voordeeltjes geeft aan de klant (vroege uitkering nieuwe aandelen) en hierdoor de klanten bij de andere bank worden benadeeld.