Alonso: "Geruchten over Ferrari onzin"

Peterselieman
Formule 1-coureur Fernando Alonso heeft wederom de geruchten over zijn overgang naar Ferrari naar de prullenbak verwezen. De tweevoudig wereldkampioen heeft zelfs ontkent dat hij met de Italiaanse renstal in onderhandeling is over een contract.

Gisteren doken de geruchten over een overgang voor de Spanjaard van Renault naar Ferrari weer op, te meer omdat Kimi Räikkönen deze maand zijn WRC-debuut in Finland gaat maken. De Fin zou op het punt staan om de Formule 1 vaarwel te zeggen.

"Het zijn geruchten," zei Alonso in Duitsland. "Het wordt al vier of vijf jaar gezegd." Op de vraag of Alonso met Ferrari gepraat heeft of een contract heeft zei de Spanjaard: "Nee en nee."

Alonso gaf wel toe dat het hebben van een competitieve auto en deel van zijn toekomst gaat bepalen. "Het is belangrijk, maar niet het einde van de wereld. Ik mis het winnen, laat daar geen twijfel over bestaan. Ik wil winnen en zo snel mogelijk een goed presterende auto hebben, maar ik weet dat dit sport is en het overal gebeurt, niet alleen in het racen."

"We zagen het met Michael Schumacher, misschien wel de allergrootste coureur ooit. Twee wereldtitels met Benetton en daarna vijf jaar moeten wachten bij Ferrari, omdat het niet alleen de menselijke factor is, maar het team en het pakket. Dus ik zet mijzelf in dat deel van mijn carrière op standby en ik bereid mezelf fysiek en mentaal sterk voor."