'Jackson diende zichzelf Demerol toe'

Michael Jackson injecteerde de pijnstiller Demerol zelf. Dat beweert een dokter die de vorige maand overleden popster heeft behandeld, zo meldde de Amerikaanse website TMZ.com op basis van officiële documenten vandaag.

Een medewerker van Jacksons beveiligingsafdeling vertelt in de documenten, opgesteld in 2005, dat sommige doktoren de muzikant van Demerol af wilde helpen. Ook verklaart hij dat een van de artsen ontsteld was over het feit dat Jackson zelf injecteerde.

TMZ meldt eveneens dat Jackson medicijnen haalde onder andere namen, bijvoorbeeld die van zijn medewerkers. En de website spreekt van talloze medicijnen die de politie aantrof op het landgoed Neverland tijdens een huiszoeking in 2003 in verband met een kindermisbruikzaak.

Ander nieuws is dat de popster littekens over zijn hele lichaam zou hebben gehad, afkomstig van injectienaalden. Op de dag dat hij overleed, zou hij talloze plekken in zijn nek, armen, benen, enkels en zijn knieholtes hebben gehad. Het gaat om zowel oude als verse littekens.

Twee artsen van Jackson, dermatoloog Arnold Klein en dokter Conrad Murray, hebben volgens TMZ tot nu toe nog niet de medische dossiers van hun beroemde cliënt overhandigd aan de politie.