Armstrong: "Aanval Contador niet verwacht"

Sjors (Sj0rSz)
De aanval van Alberto Contador, tijdens de slotkilometers van de zevende etappe, kwam voor Lance Armstrong niet als een verrassing. Dit liet de Texaan kort na de finish weten.

"Het was niet volgens plan, maar ik had ook niet verwacht dat Alberto zich aan de afspraken zou houden. Het verbaasde me geenzins," aldus Armstrong, die een leger journalisten om zich heen had staan.

Op dat moment wist Armstrong nog niet dat hij slechts twee seconden achter Contador in het algemeen klassement stond. Het verschil met de drager van de gele trui, de Italiaan Rinaldo Nocentini, bedraagt acht seconden.

"Ik weet niet hoe dicht bij we waren, dus daar kan ik moeilijk iets over zeggen. Ik heb me aan de door het team uitgestippelde tactiek gehouden. Astana is in orde. Het team is het probleem niet", vervolgde Armstrong zijn verhaal.

De Amerikaan gaf tot slot toe dat de lange, afwisselende klim naar de top niet aan hem besteed was. "De route naar de top was niet heel steil en de snelheid lag hoog. Daar ben ik niet in gespecialiseerd."