Almunia wil meer ervaren spelers bij Arsenal

Arsenal-manager Arsène Wenger staat erom bekend dat hij veel vertrouwen schenkt aan jonge spelers. Doelman Manuel Almunia is daarentegen van mening dat de selectie van The Gunners wel wat meer ervaring kan gebruiken.

De van Ajax overgenomen verdediger Thomas Vermaelen is tot nu toe de enige grote aankoop van Arsenal deze zomer. De Londense club toonde ook interesse in Fiorentina-middenvelder Felipe Melo, maar de Braziliaan lijkt naar Juventus te gaan.

Evenals andere spelers van Arsenal wil Almunia komend seizoen prijzen winnen met zijn club. Om dit te bereiken zal Wenger volgens de Spanjaard zich meer moeten inspannen om spelers met ervaring aan de Arsenal-selectie toe te voegen.

"Het is mooi om een jong team te hebben, maar daarmee win je geen titels," aldus de opinie van Almunia in Champions Magazine. "Om een volgende stap te maken moeten de spelers meer van zichzelf vragen. Professioneler zijn, weerbaarder in grote wedstrijden."

"Onze manager moet er meer moeite voor doen om datgene te bereiken, waardoor we competitiever zullen worden. We hebben meer nodig dan alleen maar jeugd."