FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 augustus 2008

Rusland heeft genoeg van de NAVO

De Russische president Medvedev heeft de NAVO laten weten voorlopig de samenwerking stop te zetten. Eerder gaf de NAVO zelf al aan de betrekkingen met Rusland te bevriezen tot de beloofde terugtrekking van militairen voltooid is.

De protestactie is naar eigen zeggen de schuld van de NAVO zelf: zij zouden onbehoorlijk gehandeld hebben in het conflict tussen Rusland en Georgië. Ook vindt Rusland het maar niks dat Georgië mogelijk ook NAVO-lid wordt.

De samenwerking, die in 2002 van start ging, bestond onder andere uit het samen bestrijden van heroïnesmokkel, het ontwikkelen van antirakettechnologie en gezamenlijke militaire oefeningen. Ook bood Rusland hulp bij reddingsacties op zee, die het nu niet meer wil bieden.

De Russische vertegenwoordiger bij de NAVO is door Moskou voor onbepaalde tijd naar zijn thuisland teruggeroepen.

Een NAVO-vergaderzaal

Een sterk taaltje

Pulsore stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Als je op vakantie gaat, krijg je vaak te maken met een andere taal. Soms verandert die zelfs al in het vliegtuig. Een blikje cola van tweeënhalve euro heet dan ineens “spotgoedkoop” en vier euro voor een sandwich is een “bodemprijs” (wat op zichzelf al vreemd als je tien kilometer boven zeeniveau zweeft). Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming – in mijn geval het zonnige Kreta - wordt het woordfestijn nog weer wat onoverzichtelijker. Dat geldt zeker voor de ongelukkigen die vroeger nooit de allesomvattende taalcursussen van Bassie en Adriaan hebben gevolgd. Ik had voordat we gingen nog even een liedje van ze geluisterd, dus ik wist hoe ik ’s avonds de barman goedenavond moest zeggen; of in ieder geval zong ik het liedje zo accentloos mogelijk en hoopte dat hij het begreep.

[GC 2008] Postal III breekt uit met prison break trailer

De Postal-serie moge intussen berucht en beroemd zijn. Je speelt een vent die doordraait en alles en iedereen begint te vermoorden op de meest zieke wijzen. Zinloos geweld is eigenlijk de hele spil van deze game, aangezien iedereen een 'innocent bystander' is. In het nieuwste deel krijgen we te maken met de lange arm van de wet: de politie. Wanneer je na het moorden van een paar honderd man in de cel belandt, zul je hier uit moeten ontsnappen om weer verder te kunnen gaan met je schietfestijn, hoewel je deze natuurlijk ook kan combineren met je ontsnapping. In onderstaande footage is een ontsnapping uit het politiebureau te zien.



[GC] Demo voor Heavy Rain en misschien DLC

Heavy Rain staat pas gepland voor 2009, maar de game heeft nu al meer hype rondom zich hangen dan de gemiddelde game. Op de Game Convention in Leipzig was Heavy Rain voor het eerst te zien voor ons gamers, en dit heeft de hype alleen nog maar groter gemaakt. Nu is er nog meer goed nieuws.

Voorafgaande aan het spel zal er een demo verschijnen. In de demo zullen we niks leren over het verhaal van de game, maar voornamelijk de gamemechaniek aan mogen voelen. Aan het verhaal is lang gewerkt, onder andere met mensen uit Hollywood, en de ontwikkelaar wil dit, begrijpelijk, niet meteen weggeven in een demo. Ontwikkelaar Quantic Dream geeft aan mogelijkheden te zien voor downloadable content. Het is namelijk prima mogelijk om losstaande verhaallijnen in de game te verwerken aan de hand van gebeurtenissen die in de game voorkomen. Binnenkort weten we vast en zeker meer.

'Babywalvis moet worden afgemaakt'

De walvisbaby Colin, die voor de kust van Australië boten aanklampte om te proberen er melk bij te dringen, moet worden afgemaakt. Diergeneeskundigen zijn donderdag tot de conclusie gekomen dat het kalf uit zijn lijden moet worden verlost, omdat zijn conditie veel slechter is dan aanvankelijk werd aangenomen.

Het lot van de een tot twee maanden oude Colin domineerde het nieuws in Australië sinds het jong zondag voor het eerst in wateren ten noorden van Sydney werd gesignaleerd. "Ons hart breekt door wat er gebeurt met baby Colin", zei de premier van New South Wales, Morris Iemma.

Het euthanasiebesluit leidde tot felle protesten van de Devine Marine Group, een organisatie die al het mogelijke deed om Colin te redden. De groep ontwierp zelfs een 'moederborst' waaraan de walvisbaby moest worden gezoogd. Deskundigen noemden de oplossing irreëel. Zij wijzen er op dat een walvisjong elf tot twaalf maanden van de moeder melk krijgt. De enige oplossing was het vinden van de moeder of een andere vrouwtjeswalvis die Colin kon zogen. En dat bleek onmogelijk.

Vanmiddag ondernam 'walvisfluisteraar' Bunna Lawrie nog een laatste poging. Uitgedost met veren en witte verf op het gezicht streelde hij Colin onder het zingen van een wiegeliedje. Ook hij slaagde er echter niet in Colin naar open zee te lokken. Het jong zwom steeds opnieuw terug naar de boot.

Ook eerdere pogingen om Colin naar open zee te brengen mislukten. Uiteindelijk was er geen andere optie dan het dier een spuitje te geven, zei Sally Barnes van het ministerie van milieuzaken. Het was het plan Colin vanmiddag laat te verdoven en naar de wal te slepen om hem daar te laten inslapen. Maar toen de autoriteiten het plan wilden uitvoeren was het walvisjong onvindbaar. Besloten werd het vrijdagmorgen opnieuw te proberen.

Olympisch kampioenen crowdsurfend door HHH

Maarten van der Weijden en de Nederlandse waterpolosters gingen donderdag crowd surfend door het Holland Heineken House. Het ritje over de handen van het publiek was de climax van de huldiging voor de olympisch kampioenen in Peking.

Van der Weijden, winnaar van de tien kilometer, werd op het podium toegesproken door prins Willem Alexander. "We wisten allemaal dat je wereldkampioen op de 25 kilometer was, maar dat je kon sprinten op de 10 kilometer hadden we niet verwacht", zei de prins.

NOCNSF-voorzitter Erica Terpstra zette de waterpolosters in het zonnetje. "Het is toch niet te geloven die waterpolomeiden", riep ze vol bewondering uit. De preses stond even stil bij het feit dat de vrouwen van Robin van Galen niet echt favoriet waren. "Het is wel een leuke ploeg, ze doen het wel aardig, zeiden mensen dan. Toen ze de kwartfinales haalden moesten we allemaal snel kijken, wat dat zou de laatste zijn. Nu hebben ze de finale gehaald en zijn gewoon de allerbeste."

Beide kampioenen werd ook minutenlang toegezongen door het enthousiaste publiek. Ook beide coaches Marcel Wouda en Van Galen werden groots onthaald.


Maarten van der Weijden en Wim-Lex  (foto: ANP)

[Special] Het stratencircuit in Valencia deel 2

Komend weekend staat de Grand Prix van Europa op het stratencircuit van Valencia op het programma. Speciaal voor jullie geeft FOK!sport een voorproefje van dit nieuwe circuit.

Vandaag deel 2 en tevens het laatste deel van de special over het circuit in Valencia. Dit deel geeft net als het eerste deel een blik op het circuit, maar geeft tevens een kijkje rond de baan.


Het circuit zoals het gepresenteerd is door de FIA.


Bocht 13 is het tweede deel van een rechts-links-combinatie. Deze bocht is cruciaal, omdat een foutje hier bij bocht 17 afgestraft kan worden. Achter het fotostandpunt ligt het pitcomplex.


Bocht 14 is een snelle knik naar rechts die de coureurs op het een na snelste deel van de baan brengt. Rechts op de foto is nog iemand bezig de kerbstones te schilderen.


Bocht 15 een snelle zeer flauwe knik naar links.

Helaas was het door de vele hekken niet mogelijk de baan verder te volgen, zodat pas bij bocht 23 het fotoverslag weer opgepakt kan worden.


Bocht 23 en bocht 24 is een snelle links-rechts-combinatie die de rijders richting het rechte stuk brengt. In de achtergrond ligt bocht 23.


Vanuit bocht 25 draaien de coureurs het rechte stuk op.


Vanaf ongeveer hetzelfde punt is de ingang van de pitstraat op de foto gezet.


Het pitcomplex van dichterbij bekeken.

Om jullie een nog betere indruk te geven van de baan te geven, is er een onboard filmpje van een F3-bolide die over de baan raasde.

Daarnaast is er een goed fimpje van onboardbeelden uit de GT-race, waaruit blijkt dat bocht 2 en 12 de beste inhaalmogelijkheden blijken te hebben en de waaghalzen kunnen het bij bocht 8 en 17 proberen. Dit laatste kan als iemand een foutje maakt in het aansnijden van bocht 13.

Het circuit ligt in het havendeel en nabij het strand. Daardoor is er rond de baan van alles te beleven. Daarom ook hier een voorproefje van.

Naar het circuit en het strand, gelegen achter bocht 6 en 7, kun je gaan per metro en het laatste stukje per hypermoderne tram.


Dit is bij station Neptu, een station dat achter het circuit ligt en dicht bij het strand is.


Het havendeel is leuk om te bekijken, zeker met mooie schepen zoals deze.


Bij een aantal aan het strand gelegen tentjes is het heerlijk toeven en de cocktails van ¤8 per stuk bij dit tentje waren heerlijk.

Naast de aan het strand gelegen tentjes zijn meer loungeclubs in dit gebied. Een ervan bevindt zich op de hoge boulevard tussen het strand en de haven, maar is aan de dure kant. Daarnaast zijn er enkele clubs gevestigd in en rond het zenuwcentrum van de America's Cup aan het water aan de binnenkant van het circuit.


Deze clubs zijn boven gevestigd, maar zijn vrij rustig. Drukker is het bij de club die op de beganegrond van het gebouw zit en bij de roodgekleurde club die 10 meter verderop direct aan het water zit. De prijzen voor de drankjes zijn hier erg schappelijk.

FOK!sport hoopt dat jullie een goed inzicht hebben gekregen in hoe het stratencircuit van Valencia loopt en wat de belangrijke punten op en rond de baan zijn.

Sirene en mobieltje gaan burger waarschuwen

Niet alleen de bestaande sirenes, ook tekstberichten op mobiele telefoons worden met ingang van volgend jaar ingezet om burgers te waarschuwen voor rampen en gevaarlijke situaties. Dit heeft minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) geschreven aan de Tweede Kamer.

De sirene alarmeert alleen, en in de tekstberichten kunnen de burgers op hun mobieltjes lezen wat er aan de hand is en hoe ze moeten handelen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van 'cell broadcast'. De berichten worden daarbij niet naar bepaalde nummers gestuurd, maar verspreid naar alle mobiele telefoons in een bepaald gebied. Ook mensen die niet in het rampgebied wonen, maar daar wel zijn, worden zo gealarmeerd.

Ter Horst start binnenkort met de Europese aanbesteding van het systeem. Bovendien maakt zij afspraken met de telefoonbedrijven, omdat de berichten via hun netwerken verspreid zullen worden. Als alles goed gaat, wordt begin volgend jaar begonnen met een geleidelijke invoering.

Man en vrouw zwaaien naakt naar verkeer

Voor een exhibitionistisch stel is op de A28 bij Zwolle naar eigen zeggen een wens in vervulling gegaan. In hun blootje stonden de Zwollenaren woensdagavond op een vluchtstrook enthousiast naar het verkeer te zwaaien, zo laat het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) donderdag weten.

De 22-jarige vrouw was poedelnaakt, de 35-jarige man was slechts gekleed in sokken en schoenen. De twee waren volgens het KLPD niet onder invloed, al hadden zij wel 'wat' alcohol gedronken. Logischerwijs konden zij zich niet identificeren. Ook in de kleding die zij hadden laten liggen achter een geluidswal zat geen legitimatiebewijs.

De twee zijn aangehouden voor het mogelijk veroorzaken van gevaar op de weg en gekleed meegenomen naar een politiebureau. Ook het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs was reden hen aan te houden. De twee waren volgens het KLPD verontwaardigd dat zij geen lift naar huis kregen.


Situatieschets  (foto: DAG)

Agenten in actie in oorlogsgebieden

Nederlandse agenten die deelnemen aan internationale vredesmissies in het buitenland, krijgen meer bevoegdheden. Ze gaan daar meer echt politiewerk doen, laat het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag weten.

Sinds 2001 nemen jaarlijks zo'n dertig politiemensen deel aan vredesmissies in onder meer Soedan, Kosovo en Afghanistan. Deze agenten mogen nu niet actief deelnemen aan missies, en bijvoorbeeld alleen trainingen geven aan lokale politie. Straks mogen zij de militairen ook bijstaan bij onder meer patrouilles en huiszoekingen, en verdachten arresteren.

Het is niet duidelijk per wanneer de nieuwe regeling ingaat. Het ministerie stelt voorop dat de veiligheid van de Nederlandse agenten niet in gevaar mag komen. De agenten zullen niet actief in actie komen in gevaarlijke gebieden zoals Afghanistan, zo wordt verzekerd.

Het aantal Nederlandse agenten op missie moet in de toekomst worden uitgebreid, naar maximaal honderd per jaar.


Koffieleuten is er niet meer bij in oorlogsgebied  (foto: DAG)

Spanje zoekt naar oorzaak vliegramp

De Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero heeft een "diepgaand, rigoureus en compleet" onderzoek beloofd naar de oorzaak van de vliegramp gisteren bij Madrid, waardoor 153 inzittenden om het leven kwamen. Negentien personen overleefden de vliegtuigcrash op de luchthaven Barajas zwaargewond.

Zapatero onderbrak zijn vakantie om de overlevenden en de plek van het ongeluk te kunnen bezoeken. Zijn regering kondigde vandaag een rouwperiode af van drie dagen. Ook het Spaanse koningspaar keerde terug naar Madrid. Koningin Sofia en koning Juan Carlos bezochten een beurscomplex in de Spaanse hoofdstad waar de stoffelijke overschotten zijn opgebaard. Zij spraken met enkele nabestaanden. Condoleances uit de gehele wereld stroomden binnen. Olympische sporters uit Spanje namen hun medailles in ontvangst met een rouwband om hun arm.

Het vliegtuig van de Spaanse maatschappij Spanair dat bij de tweede startpoging neerstortte, blijkt tijdens de eerste start problemen te hebben gehad met een instrument in de cockpit. Het toestel keerde voor dit euvel terug naar de pier waar technici het probleem routinematig verholpen, aldus de Spanair-directie. De MD-82 werd volgens de standaardregels terug de baan opgestuurd. Er was niets abnormaals aan het defect en de reparatie, stelde een onderdirecteur. Bij de tweede start stortte het toestel van ongeveer vijftig meter hoogte neer, meldden de Spaanse autoriteiten. Het volgetankte toestel explodeerde en brandde helemaal uit.

Of de problemen voor de eerste start ook aanleiding waren voor de crash, wordt onderzocht. Gegevens uit de zwarte doos die gisteren al werd teruggevonden, kunnen daar mogelijk aan bijdragen. Volgens ooggetuigen stond bij de tweede start een motor in brand.

Inmiddels is de identificatie van de slachtoffers begonnen. In het toestel bevonden zich 162 passagiers, onder wie twee baby's en twintig andere kinderen. Van de tien bemanningsleden reisden er vier als passagier. Veel lichamen zijn zwaar verbrand wat herkenning bemoeilijkt. Voor de identificatie van 94 slachtoffers zijn DNA-testen nodig. Bij 59 overledenen was het mogelijk hun identiteit te achterhalen op basis van vingerafdrukken.

Spanair publiceerde de passagierslijst. De nationaliteit van de inzittenden werd niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de meeste passagiers Spanjaarden waren, die met het vliegtuig naar Gran Canaria wilden. Ook bevonden zich in het toestel een Bulgaar en twee Zweden. De Bulgaar en een Zweed kwamen om, de andere Zweed ligt in het ziekenhuis. Het is onduidelijk of Nederlanders aan boord waren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zoekt dat nog uit. Bij de vliegramp is hoogstwaarschijnlijk ook een vierkoppige Duitse familie om het leven gekomen.

Vliegramp Madrid 153 doden (foto: ANP)

[A1GP] Mugello verplaatst, Zandvoort 1e race

De A1 Grand Prix-organisatie heeft besloten om de eerste race van komend seizoen, die gepland stond voor 21 september op Mugello, te verplaatsen naar een nader te bepalen datum. Hierdoor zal de eerste race, net als de afgelopen seizoenen, toch plaatsvinden op Zandvoort op 5 oktober.

De reden voor de verplaatsing is dat het chassis voor komend jaar, dat gebaseerd is op de Ferrari F2004, nog niet klaar is. Hierdoor kan er niet gegarandeerd worden dat elk team voor deze datum de beschikking heeft over de bolide.

"Het was een krappe planning, maar we waren er bijna zeker van dat het haalbaar zou zijn. Deze vertraging heeft dan ook niet te maken met het technische team of onze partners, maar de oorzaak lag in omstandigheden waar zij geen invloed in hadden. Ik wil onze technische partners dan ook bedanken voor hun steun tijdens onze intensieve tests, en met name Ferrari voor het leveren van de motoren", aldus algemeen directeur Pete da Silva.

"We moeten ons nu richten op wat voor ons ligt, en niet op wat geweest is. We hebben nog een aantal grote dingen bekend te maken. Op korte termijn zullen we de volledige kalender voor komend seizoen bekend maken, net als een aantal deals die het komende jaar nog beter moeten maken", vervolgde hij.

Grote buit bij overval Noord-Frankrijk

Een geldopslag in het Noord-Franse Arniche is vandaag het doelwit geworden van een spectaculaire overval. Zes of zeven gemaskerde mannen met machinepistolen wisten een bedrag te ontvreemden van 1,6 of twee miljoen euro, zo meldden verschillende bronnen binnen de Franse politie. Ook openden de overvallers het vuur op politieagenten. Er vielen geen gewonden.

De bandieten verschaften zich rond 04.30 uur met behulp van explosieven toegang tot het depot. Ze waren aan komen rijden in twee auto's met zwaailichten en droegen armbanden alsof ze van de politie waren. Toen de politie ter plaatse arriveerde, openden de overvallers het vuur.

De politievakbond UNSA-Police zegt zich zorgen te maken over de toename in het gebruik van geweld door overvallers, die steeds beter bewapend zijn en niet aarzelen voor ze schieten.

Hetzelfde geldpakhuis werd in juli 2007 ook al overvallen.

Mexicanen laten zich 'chippen'

Steeds vaker laten angstige Mexicanen die in de slappe was zitten chips aanbrengen onder hun huid. Deze chips zijn verbonden met satellieten en zo kan de politie altijd zien waar ze zijn, of dit nu in een kofferbak, kelder of bij de buurvrouw in bed is.

Tussen 2004 en 2007 is het aantal kidnappingen in Mexico met 40% gestegen, zo wijzen officiële cijfers uit. Samen met risicogebieden als Colombia en Irak is Mexico het land met de meeste kans op een ontvoering.

Het aanschaffen van een chip kost duizenden dollars en dat is nog niet alles. Het jaarlijkse onderhoud voor de chip is ook erg kostbaar. Het komt steeds vaker voor dat hele gezinnen uit de middenklasse zich laten 'chippen'. Tijdens de relatief kleine ingreep wordt een chip zo groot als een rijstkorrel, omhuld met kristal, in het lichaam van de klant aangebracht. De persoon kan op deze manier getraceerd worden door de signalen die de chip uitzendt. De producent van de chips zag haar omzet dit jaar al met 13% stijgen.

Doe mee met de VBL ZomerQuiz 2008


Het is bloedheet en de mussen vallen dood van het dak. Oftewel, het is zomer in Nederland! Nee, totaal niet. Het lijkt wel herfst! En omdat de FOK!kers nu dus niet op het strand of op het terras zitten, heeft iedereen genoeg tijd over. Daarom organiseert het VBL-forum de exclusieve VBL ZomerQuiz 2008.

Wat kan ik winnen?
In samenwerking met AktieSport is er een prijzenpakket ter waarde van 200 euro beschikbaar gesteld! Deze zes prijzen zijn afkomstig uit de 'Nike 90 Total'-collectie. De winnaar van de VBL ZomerQuiz 2008 mag drie prijzen uitkiezen. De nummer twee gaat met twee prijzen naar huis. Tot slot wordt er onder alle deelnemers nog een Nike Total 90 Strike - Wit/Goud verloot!

Wat moet ik daarvoor doen?
In de post in dit topic vind je 40 vragen over alles en nog wat over voetbal. De moeilijkheidsgraad van de vragen varieert, maar in het algemeen is het voor de gemiddelde voetbalfan zeker te doen!

Marine doet cokevangst van 4200 kilo

Het marinefregat Hr. Ms. Van Speijk, varende onder de Nederlandse vlag, heeft in het Caribische gebied 4200 kilo cocaïne onderschept. Defensie meldde vandaag dat de partij coke werd aangetroffen in een Panamees vrachtschip. Deze drugsvangst van de marine is de grootste ooit in het Caribische gebied.

Ten zuiden van Peurto Rico werd het Panamese vrachtschip aangehouden, dat onderweg was van Venezuela naar Europa. In het vrachtruim werden 167 balen drugs aangetroffen van 25 kilo ieder. De drugs werden gevonden in verschillende compartimenten na een 36 uur durende zoektocht door het schip.

Als het Panamese schip Europa zou bereiken en de drugs aldaar verkocht zouden worden, dan zou het circa 50.000 euro per kilo opleveren, wat 200 miljoen euro voor de hele partij zou betekenen.

De Van Speijk deed sinds zaterdag mee aan een grootschalige operatie tegen drugssmokkel. Het hoofdkwartier in Curaçao, dat de operatie coördineerde, had maandag genoeg informatie om het schip te gaan doorzoeken. Medewerkers van de Amerikaanse Coast Guard waren aan boord van het multipurpose fregat en hebben het vrachtschip geënterd .

Het Nederlandse marineschip blijft tot eind dit jaar in het betreffende gebied.

Boonen wint eerste etappe Eneco Tour

Tom Boonen heeft de eerste etappe in de Eneco Tour gewonnen. De Belg was de sterkste in de massasprint.

Twee Nederlanders waren lang vooruit, Floris Goessinen en Bram Tankink. Op elf kilometer van de finish zorgden de ploegen van de sprinters voor een hergroepering. Boonen was vervolgens de massasprint te sterk voor de Italianen Daniele Bennati en Fabio Sabatini.

De leiding in het klassement bleef in handen van Jose Ivan Gutierrez, die gisteren de proloog won.

Gouden Kooi-baby in ziekenhuis

Het dochtertje van voormalig Gouden Kooi-bewoners Nadia Derbane en Dennis Bax is vorige week drie dagen ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. "Ze moest heel veel overgeven en sliep 's nachts niet", vertelt Bax. "Ze was 24 uur per dag aan het huilen van de pijn. Daarom moest ze gewoon even goed onderzocht worden."

De inmiddels zes weken oude Jaycee-Lynn heeft drie dagen in het ziekenhuis gelegen, terwijl haar ouders bij haar op de kamer sliepen. "Het kwam waarschijnlijk door verkeerde voeding", vertelt Bax, die na zijn vertrek uit de Gouden Kooi als zanger aan de weg timmert. "Ze denken dat ze misschien een melkallergie heeft. Ze heeft volgende week nog een onderzoekje en dan hebben we daar uitsluitsel over. Melkallergie schijnt vaker voor te komen bij baby's, dus het is geen drama."

Het ouderschap bevalt de jonge ouders goed, zo vertelt Bax. "Ze is nu zes weken en ze groeit met de dag. Dat is echt niet normaal." Het meisje lijkt sprekend op haar vader. "Ze heeft het mondje van Nadia, maar over het algemeen is het een klein Dennisje", vertelt de zanger, van wie eind vorige maand de single 'Ademloos geluk' verscheen.

Nadia ontpopt zich volgens haar vriend als een echte moeder. "Ze is heel lief en is continu met het kindje bezig. Het is echt haar prinsesje."

Het meisje, dat werd verwekt in de Gouden Kooi, kwam 8 juli drie weken te vroeg ter wereld in een ziekenhuis in Nijmegen. Haar naam heeft Jaycee-Lynn aan haar vader te danken. "Het is een eigen verzinsel", vertelde hij eerder. "Ik wilde iets Amerikaans met een leuke klank. Nadia was ook meteen enthousiast."


Nadia en Dennis  (foto: DAG/Novum)

[GC 2008] Playlogic maakt bloederige sprookjesgame

Nederlandse studio Playlogic heeft in Leipzig voor het eerst beelden laten zien aan de pers van de game Fairytale Fights. Een vrolijke, schattige en erg kleurrijke game met sprookjes als Roodkapje in de hoofdrol. De game wordt dan ook uiteraard 18+, al zou dit er ook te maken kunnen dat de game meer bloed zal bevatten dan zelfs Gears of War 2.

Het doel van Playlogic is voor deze game niet om gewoon een brute moordgame neer te zetten met een vrolijke omgeving, tenminste, niet alleen dat. De inspiratie komt uit animaties als Happy Tree Friends en Itchy & Scratchy en het doel is dan ook het op de hak nemen van sprookjes die in de game zullen zitten.

Ingame beeldmateriaal kunnen we je helaas nog niet geven op dit moment, al zal er spoedig wat artwork beschikbaar komen. De game staat gepland voor een release op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC in het derde kwartaal van 2009.

Uitslagen dag 13 - avond

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van de finales van dag 13 vanaf een uur of twee Nederlandse tijd tot nu.

Atletiek, mannen

Tienkamp, stand na vijf onderdelen

1. Bryan Clay (VS) 4.521 pnt
2. Andrej Krautsjanka (WRu) 4.433 pnt
3. Trey Hardee (VS) 4.428 pnt
4. Oleksij Kasjanov (Oek) 4.408 pnt
5. Roman Sebrle (Tsj) 4.312 pnt
19. Eugene Martineu 4.002 pnt

400 meter

1. LaShawn Merritt (VS) 43,75
2. Jeremy Wariner (VS) 44,74
3. David Neville (VS) 44,80
4. Chris Brown (Bah) 44,84
5. Leslie Djhone (Fra) 45,11
6. Martyn Rooney (GB) 45,12
7. Renny Quow (Tri) 45,22
8. Johan Wissman (Zwe) 45,39

110 meter horden

1. Dayron Robles (Cub) 12,93
2. David Payne (VS) 13,17
3. David Oliver (VS) 13,18
4. Ladji Doucouré (Fra) 13,24
5. Artur Noga (Pol) 13,36
6. Maurice Wignall (Jam) 13,46
7. Richard Phillips (Jam) 13,60
8. Jackson Quiñónez (Spa) 13,69

Hinkstapspringen

1. Nelson Évora (Por) 17,67 m
2. Phillips Idowu (Eng) 17,62 m
3. Leevan Sands (Bah) 17,59 m
4. David Giralt (Cub) 17,52 m
5. Marian Oprea (Roe) 17,22 m
6. Jadel Gregório (Bra) 17,20 m
7. Larry Achike (Eng) 17,17 m
8. Viktor Kuznetsov (Oek) 16,87 m


Atletiek, vrouwen

200 meter

1. Veronica Campbell-Brown (Jam) 21,74
2. Allyson Felix (VS) 21,93
3. Kerron Stewart (Jam) 22,00
4. Muna Lee (VS) 22,01
5. Marshevet Hooker (VS) 22,34
6. Sherone Simpson (Jam) 22,36
7. Debbie Ferguson (Bah) 22,61
8. Cydonie Mothersill (Cay) 22,68

Speerwerpen

1. Barbora potáková (Tsj) 71,42 m
2. Marija Abakoemova (Rus) 70,78 m
3. Christina Obergföll (Dui) 66,13 m
4. Goldie Sayers (Eng) 65,75 m
5. Steffi Nerius (Dui) 65,29 m
6. Osleidys Menéndez (Cub) 63,35 m
7. Barbara Madejczyk (Pol) 62,02 m
8. Kathrina Molitor (Dui) 59,64 m

Basketbal, vrouwen

Halve finale

China - Australie 56-90
Verenigde Staten - Rusland 67-52

Handbal, vrouwen

Halve finale

Noorwegen - Zuid-Korea 29-28
Hongarije - Rusland 20-22

Hippische sport,springen

Eindstand

1. Eric Lamaze,Can,Hickstead
2. Rolf-G.Bengtsson,Zwe,Ninja
3. Beezie Madden,VS,Authentic
4. Mer.Michaels,Dui,Shutterfly
5. Rodrigo Pessoa,Bra,Rufus
6. McLain Ward,VS,Sapphire
7. Ludger Beerbaum,Dui,All In.
8. Marc Houtzager,Opium
9. Angelique Hoorn, O'Brien

Hockey, heren

Halve finale

Nederland - Duitsland 1-1
Duitsland wint na strafballen

Spanje - Australie 3-2

Moderne vijfkamp, mannen

1. Andrej Moisejev (Rus) 5.632 pnt
2. Edvinas Krungolcas (Lit) 5.548
3. Andrej.Zadneprovskis,Lit 5.524
4. Qian Zhenhua (Chi) 5.516
5. Steffen Gebhardt (Dui) 5.480
6. Michal Michalik (Tsj) 5.460
7. Pavlo Timosjtsjenko (Oek) 5.436
8. Oscar Soto (Mex) 5.420

Softbal

Finale

Japan - Verenigde Staten 3-1

Taekwondo, mannen

Klasse tot 68 kg

1. Son Tae-Jin (ZKo)
2. Mark Lopez (USA)
3. Servet Tazegui (Tur) Sung Yu-Chi (Tai)

Taekwondo, vrouwen

Klasse tot 57 kg

1. Lim Zujeong (ZKo)
2. Azize Tantikulu (Tur)
3. Martina Zubcic (Kro), Diana Lopez (USA)


Tafeltennis, vrouwen

Zhang Yining (Chi) - Feng Tianwei (Sin) 4-1
Li Lia Wei (Sin) - Wang Chen (Chi) 4-1
Wang Nan (Chi) - Tie Yana (HKo) 4-1
Gao Jun (USA) - Wu Xue (Dom) 4-0

Tafeltennis, mannen

Achtste finales

Wang Hao (Chi) - Kan Yo (Jpn ) 4-1
Ko Lai-chak (HKo) - Dim.Ovtsjarov (Dui) 4-1

Zoran Primorac (Kro) - Yang Zi (Sin) 4-2
Jörgen Persson (Zwe) - Bl.Samsonov (WRu) 4-3

Wang Liqin (Chi) W.Schläger (Oos) 4-0
Tan Ruiwu (Kro) - Li Ching (HKo) 4-2

Oh Sang-eun (ZKo) - Timo Boll (Dui) 4-1
Ma Lin (Chi) - Ka.Kreanga (Gri) 4-0

Voetbal, vrouwen

Finale

Brazilie - Verenigde Staten 0-1

Duel om brons

Duitsland - Japan 2-0

Volleybal, vrouwen

Halve finales

Brazilie - China 3-0 (27-25 25-22 25-14)

Waterpolo, vrouwen

Finale

Nederland - Verenigde Staten 9-8 (4-2 1-3 2-1 2-2)

Worstelen, mannen

Vrije stijl -120 kg

1. Artoer Tajmazov (Oez)
2. Bachtijar Achmedov (Rus)
3. Marid Mutalimov (Kaz) David Nusulbes (Slw)

Schoonspringen, vrouwen

Toren

1. Chen Ruolin (Chi) 447,70
2. Emilie Heymans (Can) 437,05
3. Wang Xin (Chi) 429,90
4. Paola Espinosa (Mex) 380,95
5. Tatiana Ortiz (Mex) 343,60
6. Melissa Wu (Aus) 338,15
7. Marie=Eve Marleau (Can) 332,10
8. Tonio Couch (GB) 328,70

'FC Utrecht en Steaua akkoord over Nesu'

Volgens RTV Utrecht hebben FC Utrecht en Steaua Boekarest een akkoord bereikt over de transfer van Mihai Nesu.

Nesu stond al een tijdje op het verlanglijstje van FC Utrecht. Nu de Domstedelingen de linksback zo goed als zeker binnen hebben, zijn ze ook nog op zoek naar een nieuwe aanvaller.

De 25-jarige Roemeen speelt op 26 augustus nog een kwalificatieduel voor de Champions League met Steaua Boekarest. Pas daarna komt Nesu naar Nederland.

[Upd] Kompany vertrekt naar City

Het ziet er naar uit dat Vincent Kompany binnenkort gaat vertrekken bij Hamburger SV. Het Duitse Kicker meldt dat de Belg mag vertrekken bij een goed bod.

HSV nam Kompany in 2006 over van Anderlecht. De verdediger werd destijds gezien als een groot talent, maar in Duitsland heeft hij deze belofte tot nu toe niet kunnen inlossen.

Arsenal zou geïnteresseerd zijn in Kompany, die volgens Kicker tien miljoen euro zou moeten kosten.

Update:
Vincent Kompany verlaat het Duitse Hamburger SV. De Belgische verdediger gaat spelen voor Premier League-club Manchester City. Over de transfersom en de contractduur zijn geen mededelingen gedaan. "We wensen Vincent het allerbeste in zijn sportieve toekomst," aldus sportief directeur van HSV Dietmar Beiersdorfer op de website van de club.

Sillah definitief van MVV

MVV heeft zich verzekerd van de diensten van Ebrima Sillah.

De aanvaller komt over van het Belgische FC Brussels en tekende eerder al een contract bij de Jupiler League-club. Brussels was echter van mening dat de Gambiaan onder contract bij de Belgische club stond.

Bij MVV is de oud-speler van onder meer Rubin Kazan, Club Brugge en RBC Roosendaal geen onbekende speler. Het afgelopen seizoen (27 duels, vijf doelpunten) kwam hij al op huurbasis uit voor de club uit Maastricht.

Aanstaande vrijdag in het competitieduel met Helmond Sport zal de linksbuiten wegens een knieblessure niet van de partij zijn.

SC Heerenveen wil zich versterken met Barda

Racing Genk-aanvaller Elyaniv Barda kan rekenen op de belangstelling van SC Heerenveen. De Israëliër maakte indruk tijdens het oefenduel tussen beide ploegen. Ook de Franse clubs Lille en Nice azen op de handtekening van de speler.

Racing Genk wil echter niet meewerken aan een transfer en is met de speler om de tafel gegaan om het lopende contract op te waarderen en te verlengen. Het afgelopen seizoen wist Barda 32 keer in actie te komen, waarin hij 16 keer het net wist te vinden.

Het lopende seizoen speelde hij één keer voor Genk, namelijk in het duel met Germinal Beerschot. In deze wedstrijd tekende hij de gelijkmaker aan.

Honda gaat VVV-Venlo niet verlaten

Keisuke Honda zal het komende seizoen gewoon actief zijn voor VVV-Venlo. De middenvelder kon rekenen op nadrukkelijke belangstelling van een ploeg, die uitkomt in de hoogste divisie van Japan.

VVV-trainer Jan van Dijk meldt tegenover Dagblad De Limburger blij te zijn met de keuze van de speler. "Keisuke is nog jong en die grote transfer komt heus nog wel. Het feit dat Keisuke heeft gezegd het seizoen bij ons af te willen maken, geeft rust. Ook bij mij, want ik werd een beetje moe van alle Honda-verhalen. Alsof de club VVV alleen uit Honda bestaat."

De Japanse middenvelder keerde afgelopen maandag terug bij de degradant na een mislukt avontuur op de Olympische Spelen. Aanstaande vrijdag zal VVV het zonder Honda opnemen tegen FC Eindhoven.

'Zomer naar Vitesse'

Ramon Zomer zal komend seizoen voor Vitesse uitkomen, zo meldt TC/Tubantia. De centrale verdediger wordt door de Arnhemmers voor een seizoen gehuurd van FC Twente. Het afgelopen seizoen zat de 25-jarige Zomer voornamelijk op de bank bij de Tukkers.

Momenteel bevinden de onderhandelingen tussen beide clubs zich in een afrondend stadium. De verwachting is dat de komst van Zomer vandaag of morgen officieel wordt bekend gemaakt.

Zomer heeft nog een contract tot medio 2010 bij FC Twente.

Regenwormrechten

JamBurning stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Begrijp mij goed, ik heb niets tegen Polen an sich, het hadden net zo goed mensen uit een ander deel van de derde wereld kunnen zijn, maar dit was een kwalijke zaak!

Omdat het "probleem" met de Polen mij niet los liet, heb ik zelf eens wat onderzoek gepleegd. Wat blijkt nou, er klopt geen flying fuck van dat hele onderzoek. De conclusies heeft die schrijver zo uit zijn naar brasem stinkende duim gezogen. Ja, ik geef toe: ze vissen inderdaad veel. En ja, ze vangen ook veel meer. Maar dat komt niet omdat ze het zo leuk vinden om te vissen. Welnee!

De juiste conclusie van het onderzoek had moeten zijn: Polen vissen niet om het vissen, maar om het pieren wippen! 

Hoorn, Houtzager buiten medailles

Marc Houtzager en Angelique Hoorn zijn op het individuele springtoernooi op een achtste en negende plaats geëindigd.

Houtzager en Hoorn bereikten beiden de barrage om de bronzen medaille. In de twee rondes die vandaag gereden werden, behaalden ze allebei vier strafpunten. Omdat er slechts twee ruiters foutloos waren, waren er zeven ruiters die om het brons gingen strijden. In deze strijd maakten Hoorn en Houtzager twee fouten. Houtzager was iets sneller dan Hoorn en eindigde dus één plek hoger.

Ook om het goud werd een barrage verreden. Daarin was Eric Lamaze uit Canada de winnaar. Hij bleef foutloos. Rolf-Goran Bengtsson uit Zweden veroverde het zilver. Brons ging naar de Amerikaanse Beezie Madden.

Everyday Shooter komt naar de PSP

Het is een trend aan het worden: Succesvolle PSN games die naar de PSP komen. Fl0w en Echochrome zijn beide al te spelen op de PSP en Playstation 3, en Super Stardust HD is afgelopen E3 voor de PSP aangekondigd. Vanaf vandaag kunnen we weer een game aan dit rijtje toevoegen. De kleurrijke en muzikale Everyday Shooter komt namelijk naar de PSP, samen met een 4GB memory pack. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan en wanneer we de game kunnen verwachten is nog niet bekend.


Everyday Shooter zoals we die kennen van het PSN

Ajax haalt Evander Sno terug

Ajax heeft Evander Sno gecontracteerd. De 21-jarige middenvelder van Celtic keert daarmee terug bij de club waar hij werd opgeleid.

Sno haalde in Amsterdam nooit het eerste, omdat hij als A-junior naar Feyenoord vertrok. Zijn verblijf in Rotterdam werd evenmin een groot succes. Feyenoord verhuurde Sno aan NAC Breda, waar hij de scouts van de Schotse topclub Celtic wist te overtuigen. Sinds 2006 speelde Sno 49 wedstrijden voor Celtic, waarin hij één doelpunt maakte.

Sno speelde de afgelopen jaren ook voor Jong Oranje en het Olympisch Elftal. Tijdens de Olympische Spelen kreeg Sno rood in de eerste wedstrijd tegen Nigeria. Marco van Basten nam de defensieve middenvelder, die ook achterin uit de voeten kan, in zijn tijd als bondscoach al eens op in de selectie van Oranje. Sno tekende in Amsterdam voor drie jaar.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Postduiven als drugskoeriers in Bosnisch gevang

Verslaafde gedetineerden van een strafinstelling in het Bosnische Zenica hebben tijdenlang postduiven gebruikt om heroïne en cocaïne naar binnen te smokkelen. Dat meldde het gevangenisbestuur donderdag.

De gevangenen kregen als deel van hun 'arbeidstherapie' het privilege postduiven te fokken. De getrainde vogels werden echter ingezet om hun baasjes te voorzien van verdovende middelen uit de buitenwereld. De kleine zakjes drugs werden waarschijnlijk aan hun pootjes vastgemaakt.

Deze truc was nog niet eerder in Bosnische gevangenissen vertoond.

'Geen geldstromen tussen Yab Yum en Hells Angels'

Tussen het luxebordeel Yab Yum in Amsterdam en motorclub Hells Angels zijn de afgelopen jaren geen geldstromen gegaan. Het Instituut Financieel Onderzoek heeft dat geconcludeerd na onderzoek in opdracht van de advocaten van de seksclub.

Dat bleek donderdag op de rechtbank in de hoofdstad tijdens een zaak die Yab Yum had aangespannen tegen het besluit van de gemeente Amsterdam om de vergunningen van het bedrijf in te trekken. Een van de redenen daarvoor was dat de firma in handen zou zijn van de Hells Angels. De officiële eigenaar Hennie Vittali zou niet meer dan hun zetbaas zijn.

Amsterdam trok de licenties van Yab Yum in na een advies van het landelijk bureau Bibob, dat kijkt of ondernemers hun vergunningen mogelijk misbruiken voor criminele activiteiten. Het luxebordeel sloot begin dit jaar noodgedwongen de deuren.


Yab Yum onterecht gesloten  (foto: ANP)

Zondagklant weet weg naar supermarkt te vinden

Drie op de tien Nederlanders hebben sinds januari op zondag een supermarkt bezocht. Dat laat het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) donderdag weten. Vorig jaar bracht 24 procent van de Nederlanders een keer een zondagbezoek aan de supermarkt.

Op de gemiddelde zondag besteden supermarktklanten 21 euro. Dat is even veel als op andere weekdagen. Wel worden op zondag andere producten gekocht: vooral kant-en-klaarproducten die dezelfde dag nog worden opgegeten, vinden gretig aftrek. Het CBL vermoedt dat de toename van zondagbezoeken aan de supermarkt ten koste gaat van de drukte in afhaalrestaurants.

Koninklijk Horeca Nederland gelooft niet dat restaurants er last van ondervinden dat supermarkten op zondag open zijn. "De zondagopening past in een bredere trend: we zoeken meer gemaksmomenten op een dag", legt een woordvoerder uit. "Die markt groeit en daar is genoeg ruimte voor restaurants en supermarkten. In het buitenland zie je ook dat die goed naast elkaar kunnen bestaan."

In 157 van de 443 Nederlandse gemeenten wordt winkeliers toegestaan meer dan twaalf zondagen per jaar hun winkel te openen. In toeristische gebieden, zoals het centrum van Amsterdam, is het mogelijk nog vaker open te zijn.

Overmars nu al geblesseerd

De fans van RKC Waalwijk die hoopten morgen Marc Overmars in actie te zien, zullen moeten wachten tot later deze competitie. De onlangs teruggekeerde ex-international is namelijk te geblesseerd om morgen met Go Ahead Eagles in Waalwijk aan te treden.

Overmars liep bij zijn rentree, vorige week vrijdag tegen Fortuna Sittard, een heupblessure op. Het is nog niet bekend hoe lang de 35-jarige vleugelspeler buitenspel staat.

Ajax haalt Evander Sno terug

Ajax heeft Evander Sno gecontracteerd. De 21-jarige middenvelder van Celtic keert daarmee terug bij de club waar hij werd opgeleid.

Sno haalde in Amsterdam nooit het eerste, omdat hij als A-junior naar Feyenoord vertrok. Zijn verblijf in Rotterdam werd evenmin een groot succes. Feyenoord verhuurde Sno aan NAC Breda, waar hij de scouts van de Schotse topclub Celtic wist te overtuigen. Sinds 2006 speelde Sno 49 wedstrijden voor Celtic, waarin hij één doelpunt maakte.

Sno speelde de afgelopen jaren ook voor Jong Oranje en het Olympisch Elftal. Tijdens de Olympische Spelen kreeg Sno rood in de eerste wedstrijd tegen Nigeria. Marco van Basten nam de defensieve middenvelder, die ook achterin uit de voeten kan, in zijn tijd als bondscoach al eens op in de selectie van Oranje. Sno tekende in Amsterdam voor drie jaar.

Man herdenkt hond veel te luidruchtig

Een inwoner van Zwaag is gistermorgen in zijn woning aan het Vierkant aangehouden nadat hij de hele nacht voor geluidsoverlast had gezorgd. De 32-jarige man was schijnbaar verdrietig omdat zijn hond was overleden. Ter nagedachtenis aan zijn trouwe viervoeter had hij in zijn eentje een drinkgelag ingezet. De hond herdenken deed hij door keiharde muziek te draaien en daarbij mee te blèren.

De politie had de 'verdrietige' man al een paar keer gewaarschuwd. Toen na zes uur 's ochtends weer een melding uit de buurt binnenkwam, was de politie het zat. Hij werd getrakteerd op een proces-verbaal. Hierna begon hij agenten en een buurtbewoner te bedreigen, waarna hij zijn hond verder kon herdenken in een politiecel.

ADO biedt Resodihardjo profcontract aan

ADO Den Haag heeft middenvelder Leroy Resodihardjo een driejarig profcontract aangeboden. De middenvelder, afkomstig van Scheveningen, heeft echter nog enkele dagen bedenktijd gevraagd.

Resodihardjo promoveerde afgelopen seizoen met Scheveningen naar de zaterdaghoofdklasse. ADO Den Haag bood de twintigjarige speler daarna de kans als amateur aan te sluiten bij de selectie. In de voorbereiding maakt hij een dusdanig goede indruk dat ADO hem nu al een profcontract heeft aangeboden.

Trainer André Wetzel is enthousiast over Resodihardjo: "Leroy heeft zich tijdens de voorbereiding fantastisch gemanifesteerd. Hij is een van de jongens voor de toekomst. Ik denk dat hij na het weekend uitsluitsel geeft."

Heerenveen enkele weken zonder Ghoochannejhad

SC Heerenveen zal de eerste weken van de competitie niet kunnen beschikken over Reza Ghoochannejhad. De twintigjarige aanvaller is door een knieblessure nog zeker vier weken uit de roulatie.

De aanvaller liep de blessure op in het oefenduel met Excelsior Moeskroen van twee weken terug. In mei 2007 scheurde de aanvaller, op huurbasis bij Go Ahead Eagles, al eens een kruisband af. Die blessure zette hem een jaar buitenspel. Verslaggevers en stadionspeakers hebben nu dus nog even de tijd om te oefenen op de uitspraak van de achternaam van de in Iran geboren aanvaller, die dit seizoen deel uitmaakt van de A-selectie van SC Heerenveen.

Ouder homopaar doet 'vies' in Vlietland

Twee homo's op leeftijd zijn dinsdag door de politie van Leidschendam aangehouden omdat ze in recreatiegebied Vlietland niet nader omschreven seksuele handelingen bij elkaar verrichtten. Een toezichthouder van de provincie Zuid-Holland trof de twee aan en waarschuwde de politie.

De mannen, 65 en 71 jaar oud en afkomstig uit Voorschoten en Koudekerk, kunnen aan vervolging ontkomen door een boete van 180 euro te betalen. 

Belgische trainer na één duel al weg

De trainer van eersteklasser Bergen, Philippe Saint-Jean, houdt het al na één speelronde voor gezien. Volgens een verklaring van de voetbalclub zelf heeft hij om medische redenen ontslag genomen.

Bergen kreeg zondag in de Belgische competitie met 0-5 een pak slaag van AA Gent. Vorig seizoen nog leidde Saint-Jean Tubeke naar de hoogste afdeling.

Assistent-trainer Thierry Pister neemt Bergen nu voorlopig onder zijn hoede.

Internet houdt jongeren binnen

Internet houdt Nederlandse jongeren tegen hun wil binnen. Van de jongeren tussen de 18 en 30 jaar geeft 82 procent aan veel vaker buiten te willen zijn. Een derde van de ondervraagden geeft het internet de schuld van het gebrek aan frisse lucht.

Dat blijkt vandaag uit een onderzoek onder ruim 700 jongeren, in opdracht van Hi. De ondervraagden komen gemiddeld hooguit twee uur per dag buiten de deur. Ze voelen zich door werk en studie genoodzaakt binnen te blijven.

Informatie opzoeken (75 procent) en contacten onderhouden (70 procent) zijn voor jongeren een goede reden om binnen achter hun computer te blijven zitten. De helft van de jongeren die aangeven graag meer buiten te zijn, maakt elke dag meer dan drie uur gebruik van internet. Een kwart van hen zit meer dan vier uur per dag op internet.

Orie van zaak-Karadzic afgehaald

De zaak-Karadzic is vandaag toevertrouwd aan de Derde Strafkamer van het Joegoslavië-Tribunaal. Daarmee is zaak niet langer ondergebracht bij de Nederlander Alphons Orie van de Eerste Strafkamer. De president van het tribunaal Fausto Pocar heeft dit bepaald.

Hij stelt dat de overheveling om praktische redenen en met onmiddellijke ingang geschiedt. Pocar meent dat de werklast zo beter over de drie Strafkamers wordt verdeeld.

De reden om Karadzic eerst aan Orie toe te vertrouwen was vooral het beleid van de aanklagers. Die suggereerden eerder dat ze de zaak-Karadzic wilden behandelen samen met een strafzaak uit het pakket van Orie. Maar volgens Pocar is dat plan van de baan.

Viertal tuft rond op één scooter

De politie heeft gisteren een verlengde scooter voor vier personen in beslag genomen. Medewerkers van de provincie Zuid-Holland zagen het lange voertuig voorbijrijden op de Zouteveenseweg tussen Schipluiden en Schiedam, waarna ze de politie waarschuwden. Op de scooter zaten vier twintigers uit omliggende plaatsen.

Het voertuig was doormidden gezaagd en er was een stuk tussen gelast. Vervolgens was er een tweede zadel op gemonteerd. De scooter was niet voorzien van een kentekenplaat.

Verwarmingsdefect oorzaak Spaans vliegtuigongeluk

Het vliegtuig van Spanair dat gisteren op het vliegveld van Madrid neerstortte, had problemen met luchttoevoer in het verwarmingssysteem. Voor de vlucht zou de piloot het defect hebben doorgegeven.

Na de oplossing van het mankement steeg het vliegtuig alsnog op, aldus Spanair vandaag. Volgens een onderdirecteur van de vliegtuigmaatschappij had de piloot het vliegtuig voor het opstijgen teruggereden naar de gate met een melding van het systeemdefect. Het probleem zat onder een raam in de cockpit.

Het onderhoudspersoneel isoleerde het technische mankement en de vlucht werd volgens de standaardregels terug de baan op gestuurd. Er was niets abnormaals aan het gebrek en de handeling, aldus de onderdirecteur.

Dit bericht bevat foutieve informatie, klik hier voor een bericht met correctie informatie. 

Jamaica heerst op sprintnummers

Net als in Athene vier jaar geleden is Veronica Campbell-Brown olympisch kampioene op de 200 meter geworden. In een tijd van 21,74, maar viertienden boven het wereldrecord, bleef ze de Amerikaanse wereldkampioene Allyson Felix (21,93) ruim voor.

Na het goud van haar landgenoot Usain Bolt op de 100 en 200 meter en de zege van Shelly-Ann Fraser op de 100 meter zijn nu alle vier de olympische titels op de sprintafstanden in handen van Jamaica.

Zalm onderzoekt kosten Koninklijk Huis

Voormalig VVD-minister Gerrit Zalm (Financiën) leidt een werkgroep die onderzoek gaat doen naar de kosten van het Koninklijk Huis. Een ingewijde in politiek Den Haag heeft vandaag een bericht van Elsevier hierover bevestigd.

De Tweede Kamer drong eerder aan op meer helderheid over de bedragen die de overheid kwijt is aan het Koninklijk Huis. Die worden betaald door diverse departementen en zijn soms moeilijk terug te vinden in de begrotingen.

Zalm was minister van Financiën in de kabinetten Paars-1 en -2 en Balkenende-2 en -3. Van die laatste twee kabinetten was hij ook vicepremier.

Zaakwaarnemer: "Verhaegh wil blijven"

Paul Verhaegh wil 'gewoon' bij Vitesse blijven. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Karsten Aabrink tegen Goal.com.

Afgelopen week kwam het bericht dat het Engelse Middlesbrough interesse had in de rechtsback van de Arnhemmers. Vitesse was al niet bereid om mee te werken, Verhaegh zelf lijkt dat ook niet.

"Hij heeft net een nieuw contract getekend", legt zijn belangenbehartiger uit tegen Goal.com. "Dus sprake van een vertrek is er niet. Hij wil blijven. Natuurlijk heeft ook Paul ambities om een stap hogerop te zetten, maar vooralsnog is daar geen sprake van. Het lijkt me duidelijk dat als Manchester United morgen met een contract komt hij alsnog gaat twijfelen."

Krokodil zegent Bengaal niet

Een man uit Bangladesh die in een vijver waadde in de hoop door een krokodil te worden gezegend, is acuut verslonden. Dat meldde de Bengaalse politie vandaag.

De 25-jarige Rubel Sheikh en zijn moeder waren 50 kilometer van huis om de islamitische Khan Jahan Ali tombe te bezoeken. Dagelijks bezoeken honderden mensen de tombe en offeren zij de krokodillen in de vijver van de heilige plaats kippen en geiten. Baden in het water is onderdeel van het ritueel.

Een inspecteur van de politie noemde het ongeluk bizar. "Normaal zijn de krokodillen juist erg vriendelijk."

FC Groningen in gesprek met Andersson

FC Groningen is in onderhandeling met Hammarby-middenvelder Petter Andersson, aldus Fotbollskanalen.

De Zweed, die eerder al in verband werd gebracht met FC Twente en NEC, heeft naar verluidt een prijskaartje van 600.000 euro om zijn nek hangen. In welk stadium de onderhandelingen tussen de speler en de Trots van het Noorden zich bevinden, is vooralsnog niet bekend.

De tweevoudig international staat sinds 2003 onder contract bij Hammarby. In 2005 maakte hij voor één seizoen de overstap naar Halmstad. Daar kwam hij echter maar één duel in actie. Gedurende het lopende seizoen heeft hij zich ook als doelpuntenmaker bewezen door in achttien duels zes keer het net te vinden.

OS: Hockeyheren niet naar finale

De Nederlandse hockeyheren zijn in de halve finale uitgeschakeld, In de halve eindstrijd werd verloren van Duitsland. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het 1-1. Bij het nemen van strafballen was Duitsland met 4-3 iets gelukkiger.

In de 66e minuut opende Nederland de score via een strafcorner. Ditmaal was het niet Taeke Taekema die scoorde maar Timme Hoyng. Drie minuten later maakte de Duitsers via Zeller echter alweer geljk. Dit was ook de stand na de reguliere speeltijd.

In de verlenging, tweemaal 7,5 minuut en degene die het eerste scoorde won, was Duitsland dichtbij de plek in de finale, maar het schot kwam op de lat.

Na de eerste vijf strafballen stond het 3-3. Christopher Zeller scoorde vervolgens de 4-3, maar de specialist pur sang, Taeke Taekema, miste vervolgens, waardoor Duitsland naar de finale gaat.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

 

Hockeyheren niet naar finale

De Nederlandse hockeyheren zijn in de halve finale van het hockeytoernooi uitgeschakeld. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het 1-1. Bij het nemen van strafballen was Duitsland met 4-3 iets gelukkiger.

In de 66e minuut opende Nederland de score via een strafcorner. Ditmaal was het niet Taeke Taekema die scoorde maar Timme Hoyng. Drie minuten later maakte de Duitsers via Zeller echter alweer geljk. Dit was ook de stand na de reguliere speeltijd.

In de verlenging, tweemaal 7,5 minuut en degene die het eerste scoorde won, was Duitsland al dichtbij de plek in de finale, maar het schot kwam op de lat.

Na de eerste vijf strafballen stond het 3-3. Christopher Zeller scoorde vervolgens de 4-3, maar de specialist pur sang, Taeke Taekema, miste vervolgens, waardoor niet Nederland maar Duitsland naar de finale gaat.

Mecom zwijgt over aantal ontslagen Wegener

De Britse investeerder Mecom Groep plc heeft in een toelichting op de cijfers over de eerste zes maanden van dit jaar geen aantallen met betrekking tot een banenreductie bij Wegener nv en Mediagroep Limburg, aldus een woordvoerder van Mecom donderdag tegenover Dow Jones Nieuwsdienst.

"Bestuursvoorzitter van Mecom David Montgomery heeft daarin geen aantallen genoemd in relatie tot een sanering bij Wegener en Mediagroep Limburg", aldus de woordvoerder, die verder geen details prijsgeeft.

Het Financieele Dagblad (FD) meldde donderdag dat Mecom verwacht dat er bij Wegener en Mediagroep Limburg 500 banen uit gaan, een noodzaak voor een levensvatbaar bedrijfsmodel.

OS: Waterpolovrouwen winnen goud

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de nieuwe olympisch kampioenen. In de finale werd de Verenigde Staten, de wereldkampioen van vorig jaar, met 9-8 verslagen.

Nederland liep al snel in het eerste kwart uit naar een 4-0 voorsprong. Daarna begonnen de Amerikanen wat meer in de wedstrijd te komen. Ze mikten op manmeersituaties en scoorden in bijna iedere van die situaties. De Amerikaanse vrouwen kwamen op gelijke hoogte en daarna ging het vrijwel gelijk op. Het spel verhardde en beide teams gingen vol voor de winst. 

In het laatste kwart scoorde Nederland vlak voor tijd. Met nog een halve minuut te spelen konden de Amerikanen nog één keer aanvallen, maar de inzet werd gestopt door de uitblinkende Nederlandse keepster Ilse van der Meijden. Zo wonnen de Nederlandse vrouwen voor het eerst in de historie de gouden medaille in het waterpolotoernooi. 

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

Waterpolovrouwen kampioen

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de nieuwe olympisch kampioenen. In de finale werd de Verenigde Staten, de wereldkampioen van vorig jaar, met 9-8 verslagen.

Nederland liep al snel in het eerste kwart uit naar een 4-0 voorsprong. Daarna begonnen de Amerikanen wat meer in de wedstrijd te komen. Ze mikten op manmeersituaties en scoorden in bijna iedere van die situaties. De Amerikaanse vrouwen kwamen op gelijke hoogte en daarna ging het vrijwel gelijk op. Het spel verhardde en beide teams gingen vol voor de winst.

In het laatste kwart scoorde Nederland vlak voor tijd. Met nog een halve minuut te spelen konden de Amerikanen nog één keer aanvallen, maar de inzet werd gestopt door de uitblinkende Nederlandse keepster Ilse van der Meijden. Zo wonnen de Nederlandse vrouwen voor het eerst in de historie de gouden medaille in het waterpolotoernooi.

Domper voor Twente: Wilkshire vertrekt

Luke Wilkshire ruilt FC Twente in voor Dinamo Moskou. De Australische rechtsback tekent een dezer dagen een contract bij de Russische club. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

De 'Tukkers' hadden graag gezien dat Wilkshire bleef, maar een gelimiteerde transfersom in zijn contract zorgt ervoor dat de clubleiding machteloos staat.

Na het vertrek van Orlando Engelaar(Schalke 04) en Karim El Ahmadi(Feyenoord) is het vertrek van Wilkshire een nieuwe aderlating voor de nummer twee(na de play-offs) van vorig seizoen.

Wilkshire verlengde onlangs nog zijn contract in Enschede tot 2012.

Pocognoli staat nog steeds open voor vertrek

AZ-speler Sébastien Pocognoli wordt gevolgd door verschillende clubs. "Maar er is niets concreet", zegt zijn zaakwaarnemer Kismet Eris tegen Goal.com. De Belg strijdt vrijdag met het Olympische elftal om een bronzen plak tegen Brazilië.

De belangenberhartiger legt uit dat Pocognoli niet weg moét bij AZ. "Laat dat duidelijk zijn. Sébastien heeft het gewoon goed in Alkmaar. Hij heeft het ook goed met Louis van Gaal. Maar je moet ook reëel zijn: als er een mooie club komt zal hij er niet tegen zijn."

Na het vorig seizoen hebben de club en speler met elkaar om de tafel gezeten. "Dat evaluatiegesprek is goed verlopen. Ondanks dat AZ een slecht seizoen had waren ze wél tevreden over Pocognoli. Dat hebben andere clubs ook gezien en scouts naar Alkmaar gestuurd", aldus Eris tegenover Goal.com.

Toch lijken beide partijen bij een goed aanbod open te staan voor een transfer. "Sébastien heeft namelijk ook ambities. We moeten niet schijnheilig zijn, want als hij er financieel op vooruit kan gaan is het interessant. Via via heb ik wel wat gehoord, maar momenteel is er niets concreet. Zoals het er nu voor staat lijkt hij te blijven. Ook al kan het nog veranderen"

Japanse van 61 bevalt van kleinkind

In Japan is enige tijd geleden een 61-jarige vrouw bevallen van haar eigen kleinkind: ze fungeerde als draagmoeder voor haar dochter. Volgens de kliniek waar ze beviel kreeg in Japan niet eerder een vrouw die zo oud was een kind.

De kliniek maakte de bijzondere bevalling vandaag bekend. Wanneer de vrouw beviel en wat het geslacht van de baby is werd niet gezegd, maar in de Japanse pers werd gemeld dat de baby vorig jaar werd geboren. Bij de vrouw werd een bevruchte eicel geplaatst van haar dochter, die geen baarmoeder heeft.

Het draagmoederschap is in Japan niet gangbaar. Het plaatsen van bevruchte eicellen bij draagmoeders is niet verboden, maar er zijn slechts enkele privéklinieken die het doen. Volgens de krant Mainichi kregen eerder twee 60-jarige vrouwen een kind die elk in de Verenigde Staten een bevruchte eicel van zichzelf terug hadden laten plaatsen. In de kliniek waar de 61-jarige vrouw beviel kregen tot nu toe acht draagmoeders een kind. Vier van hen waren draagmoeder voor hun dochter.

Uitslagen dag 13 - ochtend en middag

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van de finales van dag 13 vanaf tot nu.

Atletiek, mannen

Tienkamp, stand na drie onderdelen

1. Bryan Clay (VS) 2.862 pnt
2. Oleksij Kasjanov (Oek) 2.717 pnt
3. Trey Hardee (VS) 2.657 pnt
4. Aleksandr Pogorelov (Rus) 2.632 pnt
5. Yordani Garcia (Cub) 2.612 pnt
10. Roman Sebrle (Tsj) 2.570 pnt
22. Eugene Martineau 2.393 pnt

Atletiek, vrouwen

20 km snelwandelen dames

1. Olga Kaniskina (Rus) 1.26.31 OR
2. Kjersti Plätzer (Noo) 1.27.07
3. Elisa Rigaudo (Ita) 1.27.12
4. Liu Hong (Chi) 1.27.17
5. María Vasco (Spa) 1.27.25
6. Beatriz Pascual (Spa) 1.27.44
7. Olive Loughnane (Ier) 1.27.45
8. Ana Cabecinha (Por) 1.27.46

Tafeltennis, vrouwen

Enkelspel, achtste finales

Zhang Yining (Ch) - Ai Fukuhara (Jpn) 4-1
Feng Tianwei (Sin) - Li Jie 4-1
Wang Chen (Chi) - Kim Kyung-ah (ZKo) 4-
Li Lia Wei (Sin) - Lin Ling (HKo) 4-3
Wang Nan (Chi) - Park M.Y.(ZKo) 4-2
Tie Yana (HKo) - Li Qiangbing (Oos) 4-3
Wu Xue )(Dom) - Gao Jun (USA) 4-3
Guo Yue (Chi) - Li Jiao 4-0

Tafeltennis, mannen

Belangrijkste partijen derde ronde

Wang Hao (Chi) - Chen Weixing (Oos) 4-0
Ma Lin (Chi) - Bojan Tokic (Slo) 4-1
Wang Liqin (Chi) - Lucj.Blaszczyk (Pol) 4-0

V.Samsonov (WRu) - Christ.Suss (Dui) 4- 0
Timo Boll (Dui) - Kim Hyok-bong (NKo) 4-1
Ko Lai Chak (HKo) - Ryu Seung-min 4-2

Volleybal, vrouwen

Halve finales

Verenigde Staten - Cuba 3-0 (25-20 25-16 25-17)

Beachvolleybal, vrouwen

Finale

Walsh/May-Treanor (VS,2 - Tian/Wang (Chi,1) 21-18,21-18

Duel om brons

Xue/Zhang (Chi,4) - Ribeiro/Rocha (Bra,6) 21-19,21-17

Waterpolo, vrouwen

Duel om brons

Hongarije - Australie 9-9 ( 2-2 3-1 1-3 1-1 1-2 1-0)
Australie wint na strafballen

Worstelen, mannen

Vrije stijl -84 kg

1.Revazi Mindorashvili (Geo)
2Yusup Abdusalomov (Tad)
3. Georgi Ketoev (Rus) Taras Danko (Oek)

Vrije stijl -96 kg

1. Sjirvani Moeradov (Rus)
2. Taimuraz Tigiyev (Kaz)
3. Khetag Gazyumov (Aze) George Gogshelidze (Geo)

Zeilen, mannen

Tornado

Eindstand:
1. Echavarri/Paz (Spa) 44 pnt
2. Bundock/Ashby (Aus) 49
3. Lange/Espinola (Arg) 56
4. Johansson/Stittle (Can) 61
5. Mitch Booth/Pim Nieuwenhuis 64
6. McMillan/Howden (GB) 68
7. Marcolini/Bianchi (Ita) 74
8. Polgar/Spalteholz (Dui) 74

Star

Eindstand:
1. Percy/Simpson (GB) 45 pnt
2. Scheidt/Prada (Bra) 53
3. Loof/Ekström (Zwe) 53
4. Kusznierewicz/Zycki (Pol) 59
5. Marazzi/De Maria (Zwi) 59
6. Rohart/Rambeau (Fra) 69
7. Pickel/Borkowski (Dui) 70
8. Domingos/Plantier (Por) 72

Zwemmen open water, mannen

10 km heren
1. Maarten van der Weijden
2. David Davies (GB)
3. Thomas Lurz (Dui)
4. Valerio Cleri (Ita)
5. Jevgeni Drattsev (Rus)
6. Petar Stojtsjev (Bul)
7. Brian Ryckeman (Bel)
8. Mark Warkentin (VS)
9. Chad Ho (ZAf)
10. E.L.Maldonado Savera,Ven
11. Ky Hurst (Aus)
12. Igor Tsjervinskij (Oek)
13. Francisco Jose Hervas,Spa
14. Allan Carmo (Bra)
15. Gilles Rondy (Fra)
16. Spyridon Gianniotis (Gri)

Star Wars: The Force Unleashed demo nu te downloaden

De demo van Star Wars: The Force Unleashed is vanaf nu te downloaden voor de Xbox 360 en Playstation 3. De demo speelt zich af in een TIE Fighter-fabriek die wordt belegerd door de Jedi-generaal Rahm Kota. De Secret Apprentice wordt door Darth Vader op pad gestuurd om de generaal op te sporen en te vernietigen. Om zijn identiteit geheim te houden, mogen er geen overlevenden zijn.

Ook zit er in de demo een tutorial hoe je met de "Force Grip" om moet gaan. Tot slot heeft het level nog een speciaal einde dat alleen in de demo zit. De demo is ongeveer 900MB groot.



Ja mam, ik kom zo eten! Ik moet alleen nog even
deze Star Destroyer uit de lucht halen.

[Upd] Bekkers uitgeschakeld

Dennis Bekkers is in de eerste ronde van het taekwondo-toernooi in de klasse tot 68 kg uitgeschakeld.

De nummer drie van de wereld verloor van de Zuid-Koreaan Son Tae-Jin met 3-4. Als Son de halve eindstrijd haalt, mag Bekkers via de herkansing proberen een bronzen plak te behalen. Anders is hij klaar in Peking.

Update
Omdat Son de halve eindstrijd haalde, mocht Bekkers in de herkansing nog in actie komen. Hij verloor echter van zijn Turkse tegenstander Servet Tazegul.

Verdachte prostitutiemoorden niet verder vervolgd

De 47-jarige Peter C. uit Heerlen zal niet verder worden vervolgd voor vijf moorden op heroïneprostituees in Zuid-Limburg tussen 1992 en 2005. Justitie oordeelt dat er in deze vijf zaken onvoldoende bewijs ligt. Het Openbaar Ministerie in Maastricht heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De verdachte zit op dit moment acht jaar celstraf uit voor een poging tot moord op een prostituee in Valkenburg in 1992. In 2006 en 2007 is hij zeer uitgebreid verhoord over de vijf moordzaken. In augustus 2007 werd C. in de gevangenis officieel aangehouden voor de vijf moorden. Twee weken later werd die hechtenis opgeheven omdat de zaken nog niet rijp waren om voor de rechter te brengen. Voor specialistisch DNA-onderzoek was nog veel tijd nodig en vanwege zijn celstraf was er toch geen gevaar dat de verdachte op vrije voeten zou komen, luidde destijds de verklaring.

Komende week zou bij de rechtbank in Maastricht een verzoek van Peter C. dienen. De verdachte wilde af van de verdenking dat bij betrokken is geweest bij de vijf moorden. Volgens zijn advocaat sleepte de zaak onbehoorlijk lang voort en heeft justitie geen enkel bewijs voor de zware beschuldigingen. C. heeft zijn betrokkenheid altijd stellig ontkend.

Advocaat Arthur Vonken spreekt in een eerste reactie van een 'terechte maar rijkelijk late' beslissing. Het is volgens hem nog niet volledig zeker dat de raadkamerzitting van komende woensdag niet doorgaat.

'Turkije doet te weinig voor godsdienstvrijheid'

De Turkse overheid doet te weinig om de godsdienstvrijheid te verbeteren. Ten opzichte van vorig jaar zijn er weinig positieve ontwikkelingen, schrijft minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) in antwoord op Kamervragen van de ChristenUnie en de SGP.

Aanleiding daarvoor was een negatief rapport over de kwestie van de mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign. Verhagen erkent dat er in de praktijk nauwelijks verbetering is in de situatie van religieuze minderheden in Turkije, dat lid wil worden van de Europese Unie.

Volgens hem gaat het godsdienstonderwijs op de scholen nauwelijks in op andere godsdiensten dan het sunni geloof. Ook kunnen religieuze minderheden, zowel moslim als niet-moslim, nog steeds geen gebedshuizen oprichten.

[GC 2008] Dragon Ball: Origins komt 5 december

Atari heeft een nieuwe Dragon Ball-game aangekondigd, ditmaal voor Nintendo's draagbare console. Dragon Ball: Origins zal zich afspelen in het oorspronkelijke Dragon Ball universum, en zal dus geen Bragon Ball Z-game zijn.

Dragon Ball: Origins zal zich richten op de zoektoch van Goku en Bulma naar zeven dragon balls, waarbij vechten natuurlijk centraal staat. Maar naast het vechten valt er ook nog wat te puzzelen. De controls zullen uiteraard via het touch-screen gaan, waarbij het tekenen van lijntjes en het aantikken van bepaalde woorden of figuren leidt tot de explosies die we gewend zijn.





Dragon Ball: Origins wordt 5 december verwacht, dezelfde dag als Dragonball Z: Infinite Worlds in de winkel ligt.

Natte Lara in Tomb Raider: Underworld beelden

Lara Croft, door velen bekroond als meest sexy gamepersonage ooit. Ze klimt, ze schiet, ze lost puzzels op. In Tomb Raider: Underworld zul je echter ook aardig wat tijd doorbrengen in het water. In onderstaande video zien we gameplay met een druk zwemmende en duikende Lara. Let echter vooral niet op de belabberde gamer die de controller duidelijk in zijn klauwen heeft. Voor de HD-beelden klik je niet hier, maar hier.

OS: Springpaarden op doping betrapt

Opnieuw een dopinggeval op de Olympische Spelen, ditmaal bij de springruiters. Vier springpaarden zijn betrapt op het gebruik van doping. De overkoepelende organisatie van de paardensport, het Fédération Equestre Internationale (FEI) maakte dit vandaag bekend.

In Hongkong werd door de FEI wereldkundig gemaakt dat vier paarden postief testten op het middel capsaïcin. De postief geteste viervoeters zijn het paard van de Duitser Christian Ahlmann, de Braziliaan Bernardo Alves, de Ier Denis Lynch en de Noor Tore Andre Hansen.

Nederland behaalde tijdens de landenwedstrijd de vijfde plek. Noorwegen pakte het brons. Mogelijk zullen de Noren deze plek moeten afstaan, Nederland zal dan opschuiven naar de vierde stek. De FEI gaat de zaak nader onderzoeken voordat men beslissingen gaat nemen. Wel zijn alle vier ruiters met onmiddellijke ingang geschorst.

Voor meer nieuws omtrent de Spelen kijk je op de olympische subsite!

Dries Roelvink topless in de Foxy

Volkszanger Dries Roelvink gaat niets te ver. Zijn film mag dan nog steeds niet vertoond zijn, het grote concert in de Ahoy nooit doorgegaan en de relatie met zijn manager geëindigd in een knallende ruzie, hij staat nu toch maar mooi met twee topless dames in een magazine.  'Kwaliteitsblad' Foxy fotografeerde Dries in de sportschool waarbij de 49-jarige zanger wordt bijgestaan door half blote dames.

Bij de foto's staat ook een interview met Dries, waarin de zanger antwoord geeft op brandende kwesties als: naar welke porno kijkt hij graag? Waarom bood hij zijn fans zijn excuses aan? En op welke vrouwen valt hij? Ook meldt Foxy dat Dries in zijn film 'I Love Dries' te zien zal zijn in zijn 'blote Roelvink'.

Volgens De Telegraaf zijn de fans van Dries (ja, ze bestaan!) niet blij met de foto's en Dries' ontboezemingen.  ''Ik wil niet weten wat hij in bed uitspookt en wat voor fantasieën hij heeft. En ik wil hem ook niet tussen blote ordinaire meisjes zien'', aldus een vrouwelijke fan die uitlegt dat zijn publiek voornamelijk uit 50-plussers bestaat en dat ze 'gewoon leuke liedjes willen horen'.

Zoals gebruikelijk zijn er ook nu weer weblogs geweest die zo vriendelijk waren wat pagina's in te scannen, zodat Dries met de topless dames ook online is te aanschouwen. Zoals hier op weblog VKmag (licht NSFW).

Met dank aan lindabalieu voor de submit.

Eurlings wil gestolen auto's online zetten

Mensen die een tweedehands auto kopen, moeten kunnen controleren of deze als gestolen geregistreerd staat. Als het aan minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat ligt, komt er een site waar deze gegevens op te vinden zijn.

Voordat het zover is, laat de minister onderzoeken of een dergelijke site in strijd is met de privacyregels. Het chassisnummer van elk gestolen voertuig moet in een databese terecht komen, die online kan worden geraadpleegd.

Nu komen mensen er pas achter dat een voertuig gestolen is op het moment van overschrijving, doordat er een speciale code verschijnt als het chassisnummer wordt ingevoerd.

[GC 2008] [update] Sackzilla in LBP-trailer en gameplay-video

Je dacht alles al gezien te hebben van LittleBigPlanet? You're wrong! Op de Leipzig Games Convention is een nieuwe trailer van de game verschenen waarin we kunnen zien hoe Sackzilla het de andere Sackboys flink lastig maakt. In de trailer kan je zien hoe je door middel van een aantal simpele tools, je je eigen creaties tot leven kan wekken. Ook zien we weer veel verschillende Sackboy kostuums voorbij komen.

Kan je niet wachten tot je deze game kan gaan spelen? Heb geduld want de game verschijnt 29 oktober in de Nederlandse winkels.

Update 12:15: Gamekyo heeft een gameplay video online gezet, waarin een 2-player game te zien is en waarin het nut van checkpoints duidelijk wordt.


Mocht je bovenstaand filmpje niet kunnen bekijken dan kun je het filmpje eveneens hier bekijken.

Vier springpaarden op doping betrapt

Opnieuw een dopinggeval op de Olympische Spelen, ditmaal bij de springruiters. Vier springpaarden zijn betrapt op het gebruik van doping. De overkoepelende organisatie van de paardensport, het Fédération Equestre Internationale (FEI) maakte dit vandaag bekend.

In Hongkong werd door de FEI wereldkundig gemaakt dat vier paarden postief testten op het middel capsaicin. De postief geteste viervoeters zijn het paard van de Duitser Christian Ahlmann, de Braziliaan Bernardo Alves, de Ier Denis Lynch en de Noor Tore Andre Hansen.

Nederland behaalde tijdens de landenwedstrijd de vijfde plek. Noorwegen pakte het brons. Mogelijk zullen de Noren deze plek moeten afstaan, Nederland zal dan opschuiven naar de vierde stek. De FEI gaat de zaak nader onderzoeken voordat men beslissingen gaat nemen. Wel zijn alle vier ruiters met onmiddellijke ingang geschorst.

Verborgen cameragrap hard afgestraft

Een verborgen cameragrap van een televisiestation is uitgelopen op een eenzijdige vechtpartij. De grap was dat een man met pruik een auto ondersmeerde met verf. De eigenaar van de auto kon deze grap echter niet waarderen.

Toen de acteur nog even doorging met het vermeende vandalisme sloeg en schopte het 'slachtoffer' er op los. Pas na een paar flinke vuistslagen kon de acteur vertellen dat het een grap was en wees naar de camera. Deze onthulling leverde wederom een vuistslag op. Het filmpje is hier te zien! Frans Bauer, die binnenkort met Bananasplit op tv verschijnt is gewaarschuwd.

Silvestre naar Arsenal

Mikaël Silvestre is de nieuwste aanwinst van Arsenal. De Franse verdediger komt over van kampioen én aartsrivaal Manchester United, waar hij geen vaste waarde meer was.

De ervaring die Silvestre bij de Mancunians opdeed was van belang bij het aantrekken van de speler. Arsène Wenger, trainer van Arsenal, zegt daarover: "We hebben een sterke, maar jonge selectie. Silvestres veelzijdigheid, ervaring en klasse geven ons de noodzakelijke extra breedte om te strijden voor de prijzen dit seizoen."

Silvestre zelf over de overgang: "Ik heb een groot deel van mijn carrière bij United gespeeld en denk daar met plezier aan terug, maar ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik hoop dat ik Arsenal kan helpen nieuwe successen te behalen."

De Fransman speelde in zijn beginjaren steevast in de basiself van United, maar de laatste jaren moest hij genoegen nemen met een reserverol. De oud-speler van Rennes en Internazionale tekende in Londen een contract voor twee jaar.

Explorer 8 krijgt mogelijk 'porno-knop'

Microsoft Internet Explorer 8 krijgt waarschijnlijk een privacy-knop. Staat die functie aan, dan worden er geen gegevens opgeslagen in de cache of de geschiedenis van de browser, wat het direct al de naam 'pornoknop' heeft opgeleverd.

"Microsoft realiseert zich dat het internet voor porno is" schrijft techblog Valleywag na het bekend worden van de plannen. Microsoft zelf heeft de knop nog niet bevestigd, maar weblog I Started Something ontdekte dat het bedrijf de merknamen 'InPrivate' en 'ClearTracks' op 30 juli heeft laten vastleggen.

Uit gegevens van het merkenbureau blijkt dat InPrivate een programma is voor het "uitschakelen van de geschiedenis en cache van een webbrowser, en software die een gebruiker laat weten als anderen het webgebruik volgen". ClearTracks is volgens de aanvraag "software voor het verwijderen van de (zoek)historie na het bezoeken van websites. De aanvragen moeten nog worden goedgekeurd.

Mozilla haalde een dergelijke functie vlak voor de release van Firefox 3 nog uit het programma, omdat het niet goed lukte het onderdeel goed werkend te krijgen. Browser Safari van Apple heeft al sinds 2005 wel een dergelijke functie, destijds door blogger Paul Boutin omschreven als een handige optie om te kunnen zoeken naar verjaardagscadeaus op het web, sindsdien een bekend eufemisme voor het surfen op pornosites.

Voor gebruikers die nu al willen zoeken naar verjaardagscadeaus of in een internetcafé hun paden geheim willen houden zijn er diverse browsers die ook geen gegevens opslaan op de computer, zoals het gratis te downloaden Browzar. Om de browser goed in de markt te zetten hebben de ontwikkelaars een mooie lijst gemaakt met situaties waarin een privacyknop erg prettig zou zijn. Of Microsoft de knop daadwerkelijk al in IE 8 gaat implementeren is nog niet bekend gemaakt.


Foto bij: Internet Explorer 8 krijgt mogelijk 'porno-knop'  (foto: DAG)

Orthodoxe moslim in beroep tegen afwijzing

De orthodoxe moslim die geen baan kreeg bij de gemeente Rotterdam omdat hij weigert vrouwen een hand te geven, gaat in hoger beroep. De rechter bepaalde twee weken geleden dat de gemeente de man terecht niet heeft aangenomen. Hij vindt echter dat zijn weigering handen te geven valt onder de godsdienstvrijheid, zei hij vanochtend op Radio 1.

In 2005 solliciteerde de man naar een functie als klantmanager bij de Rotterdamse dienst sociale zaken en werkgelegenheid. Hierbij weigerde hij een vrouw van de personeelsafdeling een hand te geven. Zij gaf later aan dat als de man haar wel de hand had geschud, hij de baan had gekregen.

De Commissie Gelijke Behandeling oordeelde eerder dat de gemeente de moslim niet had mogen weigeren op grond van zijn orthodoxe kleding en zijn weigering vrouwen de hand te schudden.

De Rotterdamse rechtbank heeft er begrip voor dat de gemeente geen klantmanager wil die onderscheid maakt tussen mannen of vrouwen. De gemeente zou er volgens de rechter voor kunnen kiezen om voor te schrijven dat klantmanagers niemand meer de hand schudden. Ook dan is er immers geen onderscheid tussen man en vrouw. Echter, de rechter vindt dat het schudden van de hand in Nederland een gebruikelijke vorm van begroeting is en dat het weigeren van een hand als onbeleefd of kwetsend kan worden ervaren.


Foto bij: Handenweigeraar in beroep tegen afwijzing  (foto: DAG)

OS: IOC-voorzitter vindt Bolt respectloos

Jacques Rogge is niet te spreken over de manier waarop sprinter Usain Bolt zijn olympische overwinningen op de 100 en 200 meter heeft gevierd. Volgens de IOC-voorzitter legt de Jamaicaan een gebrek aan respect voor zijn tegenstanders aan de dag. "Dit is niet het gedrag dat past bij een kampioen", vindt de Belg.

Bolt vierde zijn overwinning op de 100 meter door zich nog tijdens de race op de borst te kloppen en riep na zijn winst op de 200 meter 'Ik ben de nummer één' voor het oog van de camera's. "Ik begrijp die vreugde wel", zegt Rogge. "Maar dat kan hij ook op een andere manier uiten. Met zijn gedrag op de 100 meter straalde hij iets uit van 'pak me dan als je kan'. Het zou leuk zijn als hij wat meer respect toont voor de andere atleten."

De Jamaicaan, die donderdag zijn 22e verjaardag viert, bouwde na afloop zijn feestjes samen met zijn supporters en had nauwelijks oog voor zijn tegenstanders. "Ik zou graag zien dat hij meteen na de finish een handje schudt of iemand een klop op zijn schouder geeft. Hij moet de andere sprinters niet negeren. Gelukkig is hij nog jong. Vroeg of laat zal hij het wel leren."

Over de sprintkwaliteiten van Bolt, die op beide afstanden een wereldrecord liep, kan Rogge alleen maar lovend zijn. "Ik plaats hem in dezelfde categorie als Jesse Owens. Zijn sprints bevinden zich in een compleet andere dimensie." Bolt kan deze Spelen ook nog goud pakken met Jamaica op de 4x100 meter.


'Bolt respectloos'  (foto: DAG)

Meer nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op OS 2008 @ FOK!

Waarschuwing voor raadselachtige 0088-nummers

Wie wordt getelefoneerd door een 0088-nummer, moet niet zomaar terugbellen. De Opta waarschuwt voor mogelijke misleiding met deze nummers. De telecomwaakhond heeft klachten binnengekregen van mensen die werden gebeld door een onbekend 0088-nummer en vervolgens niets hoorden. Toen ze terugbelden, kregen ze een onbegrijpelijk bandje aan de lijn en betaalden daarvoor vijf euro per minuut.

"De schade zal niet schokkend zijn", zegt een woordvoerder van de Opta. "Maar mensen houden er een onbehaaglijk gevoel aan over en het lijkt op misleiding." De woordvoerder probeerde de lijn zelf uit en hoorde een onduidelijk verhaal over 'happy voicemail', waarna ze een keuzemenuutje kreeg voorgeschoteld. "We willen wel benadrukken dat je natuurlijk zelf beslist of je terugbelt en hoe lang je naar zo'n bandje luistert. Al willen veel mensen nu eenmaal graag weten wie er gebeld heeft, dat is logisch." De Opta weet niet om hoeveel gedupeerden het gaat.

De 0088-nummers zijn bedoeld voor satelliettelefonie. Dat maakt ook dat de kosten voor de gesprekken zo hoog zijn. De Opta heeft de klachten inmiddels doorgegeven aan de ITU, die verantwoordelijk is voor de satellietnummers. "Deze nummers vallen niet onder de Nederlandse wet'', zegt de woordvoerder. "Dus het is aan de ITU om hier iets mee te doen."

EU gaat reisverbod familie Karadzic opheffen

De Europese Unie zal binnenkort het reisverbod voor de naaste familie van Radovan Karadzic opheffen. Zij kunnen de vroegere Bosnisch-Servische president dan opzoeken in de Scheveningse gevangenis van het Joegoslavië-Tribunaal.

Dat melden bronnen in Brussel. De procedure om het reisverbod op te heffen is inmiddels begonnen. Waarschijnlijk dat Karadzic in september bezoek kan ontvangen van zijn vrouw, kinderen en vier kleinkinderen.

Zij kregen onlangs hun paspoort terug van de speciaal vertegenwoordiger voor Bosnië en Herzegovina, Miroslav Lajcak. Hij had de passen ingenomen omdat ze ervan verdacht werden Karadzic te helpen in de jaren dat hij zich schuil hield voor het tribunaal.

Dochter Sonja zei eerder dat een bezoek aan Den Haag moeilijk zou zijn. Het gezin heeft onvoldoende geld en Karadzic' vrouw Ljiljana zou te ziek zijn om de reis te maken.

Karadzic werd op 21 juli gearresteerd in Belgrado. Hij is aangeklaagd voor oorlogsmisdaden, genocide en voor misdaden tegen de menselijkheid, onder meer in juli 1995 in de moslimenclave Srebrenica. Daar vermoordde het Bosnisch-Servische leger meer dan 7000 moslimmannen en -jongens.


Naaste familie van Radovan Karadzic   (foto: ANP)

Geur van huidkanker vastgesteld

Amerikaanse scheikundigen hebben de chemische samenstelling van de geur die huidkanker afscheidt in kaart gebracht.

Een 'profiel' van de geur van kanker maakt het mogelijk om in de toekomst met een scanner de aanwezigheid van huidkanker vast te stellen in plaats van met een biopsie zoals nu gebeurt. Dat hebben de wetenschappers woensdag gezegd. Zij willen een 'geurprofiel' opstellen voor de drie vormen van huidkanker.

Eerdere onderzoeken wezen al uit dat honden huidkanker kunnen opsporen, omdat tumoren een andere geur afscheiden dan een gezonde huid.

Photosynth maakt 3D van gewone foto's

Twee jaar geleden kwam Microsoft voor het eerst met een demo, en vandaag is het programma officieel voor iedereen gratis te downloaden. Met Photosynth kan iedereen 3D omgevingen maken met gewone foto's.

De gratis software bestaat uit een viewer en een programma om zelf 3D panorama's te maken, een 'Synth' genaamd. Het programma voegt de foto's samen en schaalt ze, zodat een beeld ontstaat waar je omheen kunt lopen. Des te meer foto's je gebruikt, des te beter het resultaat is, en synths van 250 foto's of meer zijn geen uitzondering.

Op de site staan een aantal Synths die eerder al gemaakt zijn om een idee te geven van de werking. Een korte video-cursus geeft nieuwe gebruikers tips hoe het beste te fotograferen voor gebruik in de Synth. Volgens Microsoft is het dé nieuwe manier om foto's op het web te bekijken. "Iedereen die jouw synth bekijkt staat in jouw schoenen, deelt jouw ervaring met een detail en helderheid die onmogelijk te behalen is met gewone foto's."

Photosynth is de combinatie van twee Microsoft-projecten die al sinds 2006 lopen. In dat jaar kocht Microsoft Seadragon, een jong bedrijfje dat een technologie had ontwikkeld om om te gaan met grote hoeveelheden visuele data op het internet, zonder vertragingen. In datzelfde jaar ontwikkelden onderzoekers van de universiteit van Washington en Microsoft een techniek om op basis van enkele foto's een 3D model te kunnen maken. De combinatie van de technieken zorgt voor een 3D beleving via het internet.

De Synths die nu al zijn te bewonderen zijn mede gemaakt door fotografen van National Geographic.
. Die kregen toestemming om binnen de cirkel van Stonehedge te fotograferen, waardoor het mogelijk is om helemaal om en door dit monument heen te lopen. Ook zijn er Synths van de Taj Mahal, de skyline van Londen en een Ferrari te zien.


Photosynth in actie

[GC 2008] Konami stelt Silent Hill 5 uit en zegt PC-versie toe

Konami heeft gisteren in Leipzig aangekondigd dat ze de release van Silent Hill 5: Homecoming met twee maanden uitstellen. De game zal in november 2008 in de winkel verkrijgbaar zijn. Een reden voor de verschuiving van de releasedatum heeft Konami niet gegeven.

Het goede nieuws is dat het spel ook voor de PC gaat uitkomen. Oorspronkelijk stonden alleen de PS3 en Xbox360 in de planning. Het spel gaat voor alle platformen tegelijk uitkomen, niemand zal benadeeld worden.


Duistere sferen in Homecoming

'Valencia zoekt club om Maduro te stallen'

De kans dat Hedwiges Maduro dit seizoen nog een shirt van Valencia aan heeft is volgens de Spaanse krant Marca niet groot. De Spaanse club wil de middenvelder verhuren.

Volgens de krant is deelname aan de Olympische Spelen één van de redenen voor een mogelijke verhuurperiode van Maduro. Ever Banega, ook Olympiër, mag eveneens naar een andere club uitkijken.

Beide spelers zijn gehaald door Ronald Koeman. Banega kwam voor liefst twintig miljoen euro over van Boca Juniors. Door de Spelen miste Maduro nagenoeg de hele voorbereiding van Los Che.

Twente wil zich versterken met Derek Boateng

FC Twente wil zich voor de start van het seizoen nog versterken met Derek Boateng. Dat meldt De Telegraaf vanochtend. De middenvelder staat onder contract bij Beitar Jerusalem.

Het is geen toeval dat Twente interesse heeft in de Ghanese international. In zijn tijd bij Middlesbrough wilde trainer Steve McClaren de 25-jarige middenvelder al graag hebben. Wat Boateng moet kosten is vooralsnog niet bekend.

In de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal werd duidelijk dat FC Twente aardig op de rails staat, maar wat extra finesse op het middenrif wel kan gebruiken.

[GC 2008] Rayman Raving Rabbids: TV Party promo screens

Met de launch van de Wii verscheen Rayman Raving Rabbids. Op de Wii was dit spel een vermakelijke en succesvolle compilatie van minigames en in 2007 kreeg de game reeds een vervolg. Dit jaar zullen de geflipte konijnen weer terugkomen in het spel Rayman Raving Rabbids TV Party.

Screenshots en promo's








De geflipte konijnen zijn weer terug van weggeweest, in dit mega maffe spel speel je als konijn tegen andere konijntjes om ze te verslaan in de meest vreemde minigames beschikbaar. Ook is het in dit deel mogelijk om het Wii Balance Board te gebruiken.

Huntelaar vindt Real een 'mooie club'

Klaas Jan Huntelaar verschijnt elke dag wel érgens in het nieuws omtrent een mogelijke transfer. Woensdagvond na de wedstrijd van het Nederlands elftal reageerde hij.

Woensdagmorgen meldde Voetbal International dat Real Madrid een bod van 25 miljoen aan het voorbereiden is op de Ajacied.

"Ik weet net zoveel als jij", verklaarde Huntelaar woensdag na de interland in en tegen Rusland voor de camera van SBS6. "Voor de rest moet je bij Madrid of Ajax zijn. Ik ben nu met Ajax bezig. En ja, Real is een fantastische club, dat is duidelijk", aldus Huntelaar.

In zijn eerste jaren bij Ajax groeide Huntelaar uit tot een fenomeen. Vorig seizoen scoorde Huntelaar 33 maal in 34 wedstrijden.

Geen Brouwer voor FC Utrecht

FC Utrecht heeft besloten af te zien van Liverpool-spits Jordy Brouwer. De technische staf van de Domstedelingen vindt Brouwer niet het juiste type spits voor de club.

"Hij is een hele goede voetballer, maar niet het juiste type voor onze ploeg," legt technisch directeur Piet Buter uit op de website van de club.

Brouwer speelt momenteel in het tweede elftal van Liverpool. Afgelopen week bekeek assistent-trainer David Nascimento de jonge spits in Engeland.

Uiteindelijk is men bij FC Utrecht tot de conclusie gekomen dat Brouwer niet de juiste versterking is voor de club. Buter: "We zien en we weten dat het een goeie speler is, maar zijn type spel past niet goed bij het onze."

[GC 2008] Microsoft komt met Starter Pack

Tijdens de Games Convention in Leipzig is bekend gemaakt dat Microsoft binnenkort een Starter Pack gaat uitbrengen voor de Xbox 360. Deze Starter Pack zal bestaan uit een 60GB hard disk, een headset (niet draadloos) en een kaart voor 3 maanden Xbox Live Gold.

Vanaf 21 november zal de Starter Pack in Europa in de winkels liggen. De prijs zal neerkomen op 79 Euro.



Vanaf 21 november te koop.

Moordenaar John Lennon schaamt zich

Mark Chapman, de geobsedeerde Beatles-fan die Lennon in 1980 doodschoot, schaamt zich diep voor de moord op de muzikant. Dit zei de moordenaar deze week tijdens een gerechtelijk verhoor, meldden Amerikaanse media.

"Toen ik 25 jaar was realiseerde ik me niet een leven weg te nemen. Ik ben nu een ander dan toen. Tegenwoordig weet ik wat een mensenleven waard is", zegt de nu 53-jarige Chapman een kleine dertig jaar na de daad. Chapman leed ten tijde van de moord aan een ernstig minderwaardigheidscomplex. Hij meende te handelen vanuit een 'goddelijke opdracht'.

Chapman schoot op 8 december 1980 de ex-Beatle dood bij zijn appartement in New York. Hij zit vast in een gevangenis in New York. Vorige week werd een verzoek om vervroegde vrijlating afgewezen.

Dochter voor Matt Damon

Matt Damon en zijn vrouw Luciana hebben opnieuw een dochter gekregen. Het meisje, dat woensdag ter wereld kwam, heet Gia Zavala. "Iedereen maakt het goed", vertelt een woordvoerder. "Ze is een gezonde, prachtige baby."

De 37-jarige Damon en zijn vijf jaar jongere vrouw hebben al een dochter, Isabella (2). Luciana heeft ook nog een dochter uit een eerdere relatie, Alexia (10).

De Hollywoodster ontmoette zijn vrouw vijf jaar geleden in Miami Beach tijdens opnamen van de komedie 'Stuck on you'. Twee jaar later stapten de twee in het huwelijksbootje in Manhattan.

[GC 2008] Nieuwe details WipEout HD

Bij het lezen van dit nieuws kunnen we stellen dat de ontwikkeling van WipEout HD niet stil ligt en waarschijnlijk in de loop van Q4 te krijgen is via PSN.

In WipEout HD zal een selectie van de beste tracks te vinden zijn, welke stuk voor stuk een opknapbeurt hebben gekregen om te laten zien wat de PS3 in haar mars heeft. Dus zoals eerder aangekondigd blijft de 1080p en 60fps.


Mocht je bovenstaand filmpje niet kunnen bekijken dan kun je het filmpje eveneens hier bekijken.

WipEout HD zal offline te spelen zijn in Single player mode en voor twee spelers via een Split Screen mode. Online kun je met acht spelers de verschillende tracks teisteren. Verder meldt Sony dat WipEout HD gebruik gaat maken van trophies.

Tot slot geeft Sony aandat het mogelijk is om de anti gravity pods te besturen via de SIXAXIS motion control en kun je zelf de muziek bepalen via het XMB als je de 5.1 surround sound soundtrack niet aanstaat.



Marconi Award voor Frits Spits

Frits Spits van Radio 2 krijgt dit jaar de oeuvreprijs van de Marconi Awards. De presentator van het KRO-programma Tijd voor Twee krijgt de jaarlijkse radioprijs op 4 september tijdens het Nationaal Omroepcongres in theater Spant! in Bussum.

Dat maakte Giel Beelen vandaag bekend in zijn radioprogramma GIEL! op 3FM. Beelen won de afgelopen jaren zelf Marconi Awards in de categorie beste presentator/dj.

Vorig jaar won Ferry Maat de oeuvre award, daarvoor ging de oeuvreprijs naar Wessel van Diepen (2006), Rob Stenders (2005) en naar Tom Mulder (2004). De Marconi Awards zijn een initiatief van het vakblad Broadcast Magazine.

De 60-jarige Frits Spits (echte naam Ritmeester) werd in januari benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, omdat hij al 35 jaar in het vak zit als dj en radiopresentator. Ook kreeg hij toen de Radio 2 Zendtijdprijs wegens zijn lange staat van dienst.

Tientallen doden door ongeluk in Iran

Ten minste dertig Afghanen zijn vandaag omgekomen door een ongeluk met een vrachtwagen in het zuiden van Iran. Dat berichtte het Iraanse staatspersbureau IRNA. Zeker 83 mensen raakten gewond.

Een vrachtwagen met 125 illegale Afghaanse immigranten kantelde bij het dorp Khiareh in de provincie Fars.

De Iraanse wegen behoren tot de gevaarlijkste wegen ter wereld. De afgelopen vijf jaar kwamen zeker honderdduizend mensen om door verkeersongelukken in Iran.

[GC 2008] Eerste info nieuwe versie PSP vrijgegeven

Sony heeft informatie vrijgegeven over de nieuwe versie van de PSP, de PSP 3000. De verschillen met de huidige PSP zijn niet enorm, maar waarschijnlijk maken ze het gamen op de handheld wel aangenamer.

Zo is het beeldscherm helderder gemaakt en is er voor gezorgd dat spelers minder last hebben van reflecterend zonlicht. Hierdoor moet het makkelijker worden om ook op een zomerse dag in de achtertuin te kunnen genieten van je PSP. Verder is er een ingebouwde microfoon aanwezig, waarmee bijvoorbeeld via Skype gebeld zou kunnen worden. Of de microfoon in de toekomst door games ondersteund gaat worden is nog niet bekend, maar het is zeker niet onwaarschijnlijk.

De nieuwe PSP zal op 15 oktober in de schappen liggen, voor 199 euro kun je hem tegen die tijd meenemen. De "oude" PSP zal nog wel te koop zijn, voor een lagere prijs van 169 euro. Uiteraard zolang de voorraad strekt.


Meer afbeeldingen zijn hier te zien.

'Ome Joop' terug naar TROS

André van Duin keert na twintig jaar terug bij de TROS. De komiek tekent een driejarig contract en gaat een aantal nieuwe programma's maken, waaronder de Dik Voormekaar Show.

Dat maakte de omroep vandaag bekend. In december is het eerste resultaat van de hernieuwde samenwerking te zien als de TROS rond de kerstdagen een grote nieuwe televisieshow van Van Duin uitzendt.

In februari 2009 keert de Dik Voormekaar Show terug op Nederland 1. Op de vrijdagavonden trekken bekende typetjes als Ome Joop, meneer De Groot en Harry Nak voorbij. Ook het onderdeel Animal Crackers keert daarin terug. "Ik ben weer terug op het oude nest en dit geeft me een heel vertrouwd en vooral warm gevoel", aldus Van Duin.

DNB: bank moet nu zelf geld regelen

De Europese Centrale Bank (ECB) kan commerciële banken niet eeuwig blijven steunen in de kredietcrisis. Als de ECB maar geld blijft pompen in de banken, wordt de bankensector niet gezond en laat het herstel van de economie op zich wachten. Dat stelt de president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink donderdag in het Financieele Dagblad.

"Banken zijn verzwakt", zegt Wellink in de krant. "Ze moeten hun buffers versterken vanwege hun centrale positie in de economie." Dat zouden ze moeten doen door andere financieringsbronnen aan te boren, zoals het bijstorten van geld door aandeelhouders. Sinds de kredietcrisis vorig jaar in Amerika ontstond, hebben centrale banken tientallen miljarden euro's in de markt gestoken om een systeemcrisis te voorkomen. Die reactie was volgens Wellink adequaat.

De president is niet bang dat banken het niet overleven als de steun van de centrale banken wordt beperkt. "We gaan dit niet plompverloren doen." Wie bij de ECB aanklopt voor liquiditeiten, kan in beginsel niet worden geweigerd. Wel kan de hoeveelheid geld worden beperkt of kunnen de rentetarieven worden verhoogd.

Wellink zegt verder dat de crisis nog niet voorbij is. "Het kan nog wel enige tijd duren voordat de economie weer op stoom is."

[GC 2008] Nieuwe vrienden en vijanden in Locoroco 2-trailer

Vlak voor de E3 werd Locoroco 2 voor de PSP aangekondigd. Het eerste deel was een zeer groot succes, en zorgde ervoor dat veel gamers weer een grote lach op hun gezicht en een fijn gevoel van binnen kregen. De simpele maar diepgaande gameplay en schattig zingende Locoroco maakte de game erg verslavend om te spelen.

De Locoroco zijn natuurlijk ook weer terug in het tweede deel maar zoals we in onderstaande trailer kunnen zien, hebben ze nieuwe vrienden, vijanden en liedjes meegenomen.

[GC 2008] Zwart-wit met rood bloed in Mad World-trailer

Mad World, van SEGA, laat maar weer eens zien dat de Wii niet alleen voor kinderen en bejaarden is. De game zit vol met over de top geweld en erg veel bloed. Dit bloed valt extra op doordat de hele game zwart-wit is, behalve dit bloed. Heb je altijd al een verkeersbord door iemand hoofd willen stampen, of je vijanden als dart-pijlen willen gebruiken? Dan is dit een game voor jou.

Op de Leipzig Games Convention is er een nieuwe trailer voor deze game verschenen. Kijk en huiver op welke manieren je iedereen kan vermoorden in onderstaande trailer.

Gemeente in gelijk bij afwijzen sollicitant

De gemeente Rotterdam heeft in 2005 terecht een sollicitant afgewezen die uit religieuze overwegingen weigerde vrouwen een hand te geven. Dat blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam, waarover de NOS vandaag berichtte.

De man, een orthodoxe moslim, had in september 2005 gesolliciteerd naar de functie van klantmanager bij de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tijdens zijn sollicitatiegesprek droeg hij traditionele moslimkleding en gaf hij de vrouwelijke personeelsfunctionaris uit geloofsovertuiging geen hand.

Walsh en May-Tranor prolongeren titel

De Amerikaansen Kerri Walsh en Misty May-Treanor hebben hun olympische titel beachvolleybal geprolongeerd.

In Peking verloor het duo geen set en ook in de finale, die werd gespeeld in de stromende regen, was de wedstrijd na twee sets klaar. Het Chinese duo Tian Jia en Wang Jie verloor met tweemaal 18-21.

Voor Walsh en May Treanor, die in 2003, 2005 en 2007 ook de wereldtitel veroverden, was het de 108e overwinning op rij.

9 Kameroense gevangenen geëlektrocuteerd

Negen gedetineerden zijn in Kameroen tijdens een ontsnappingspoging geëlektrocuteerd. Ze hadden geprobeerd een hek dat onder stroom stond te beklimmen. Dat heeft het ministerie van justitie woensdag gemeld.

Als gevolg van de elektrocutie brak een brand uit, waardoor twintig andere gevangenen tweedegraads brandwonden opliepen. Het drama speelde zich af in een van de grootste gevangenissen van Kameroen in Douala, de commerciële hoofdstad van het land.

'Amy Winehouse opnieuw in afkickkliniek'

Amy Winehouse onderneemt opnieuw een poging om af te kicken. De Britse krant The Sun meldt dat de 24-jarige zangeres op korte termijn wordt opgenomen in een kleine kliniek in Bury St Edmunds. Niet ver van de kliniek ligt de gevangenis waar haar echtgenoot Blake Fielder-Civil zijn straf uitzit.

De vader van Winehouse liet weten blij te zijn dat zijn dochter en haar man op deze manier dichterbij elkaar komen. "Het is een heel goed idee. Als ze van haar drugsverslaving af kan komen en tegelijkertijd Blake kan zien, dan kan dat alleen maar goed zijn."

De afgelopen maanden ging de zangeres al vaker langs bij een afkickkliniek. In juni werd de zangeres in een ziekenhuis opgenomen nadat ze thuis was ingestort. Volgens vader Mitch lijdt de zangeres aan beginnend longemfyseem als gevolg van overmatige sigaretten- en crackconsumptie. De muzikale carrière van de zangeres heeft behoorlijk te lijden onder haar alcohol- en drugsproblemen.

Echtgenoot Fielder-Civil zit al zo'n tien maanden in de cel. Hij is veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf, maar komt mogelijk al aan het einde van het jaar vrij. De man van Winehouse bekende in 2006 een pubmanager te hebben geslagen en hem vervolgens ruim tweehonderdduizend pond te hebben aangeboden om geen aanklacht in te dienen.


Amy vóór het afkicken, na-foto volgt  (foto: AP/DAG)

Elf keer levenslang voor veroorzaker treinongeluk

Een Amerikaan heeft woensdag elf keer levenslang gekregen, omdat hij zijn auto op het spoor parkeerde en daarmee het dodelijkste treinongeval in jaren veroorzaakte in de Verenigde Staten. Dat heeft de rechtbank in Los Angeles bepaald.

De man wilde zelfmoord plegen op het treinspoor in Los Angeles, maar bedacht zich op het laatste moment. Hij verliet de auto, maar kon het voertuig niet meer van het spoor weghalen. Een trein botste op zijn auto, ontspoorde en ramde een trein op een ander spoor.

Elf mensen kwamen om het leven, meer dan 180 mensen raakten gewond.

Ricky Martin vader van tweeling

De Puertoricaanse zanger Ricky Martin is de trotse vader geworden van een tweeling. Een draagmoeder bracht de beide jongetjes enkele weken geleden ter wereld. Dat lieten woordvoerders van de Latijns-Amerikaanse superster woensdagavond weten, berichtten Amerikaanse media.

De 36-jarige zanger, onder meer bekend van zijn hits Livin' La Vida Loca en She Bangs, laat weten opgetogen te zijn om met dit nieuwe hoofdstuk in zijn leven te beginnen. Beide kinderen zijn gezond en staan al volledig onder de zorg van Ricky. De zanger blijft de rest van het jaar uit de spotlights om zijn tijd met de kinderen door te kunnen brengen.

Over de moeder zijn geen gegevens naar buiten gebracht.


Papa Martin  (foto: ANP)

Nederlands goud op 10 km openwater zwemmen

Maarten van der Weijden heeft vandaag het goud veroverd op de tien kilometer zwemmen in open water. Hij eindige na een spannende eindsprint voor de Brit Davies en de Duitser Lurz. De winnende tijd was 1:51:51,6.

Het laatste stuk van de wedstrijd koos Van der Weijden een andere lijn dan zijn concurrenten. Hij ging aan de linkerkant van de baan zwemmen, terwijl de rest juist de rechterkant koos. Van der Weijdens tactiek bleek de juiste te zijn, want hij tikte als eerste aan en werd olympisch kampioen.

Van der Weijden was al eerder succesvol dit jaar. Bij de wereldkampioenschappen in Sevilla won hij op de 25 kilometer zwemmen en was er brons voor hem op de vijf kilometer.

Spanair publiceert passagierslijst

De passagierslijst van het neergestorte Spanair-vliegtuig in Madrid is vrijgegeven. De namenlijst is gepubliceerd op de website van de vliegtuigmaatschappij. De nationaliteit van de inzittenden is niet vermeld.

Volgens de Spaanse autoriteiten kwamen gisterenmiddag 153 inzittenden van het Spanair-vliegtuig om het leven. Negentien personen raakten gewond door de crash op de internationale luchthaven van Madrid. Het is daarmee een van de dodelijkste ongevallen ooit in de Europese luchtvaart.

Spanair condoleert de familieleden van de slachtoffers op haar website. In het vliegtuig zaten 172 mensen, van wie 162 passagiers.

OS: Goud op 10 km openwater zwemmen

Maarten van der Weijden heeft vandaag het goud veroverd op de tien kilometer zwemmen in open water. Hij eindige na een spannende eindsprint voor de Brit Davies en de Duitser Lurz. De winnende tijd was 1:51:51,6.

Het laatste stuk van de wedstrijd koos Van der Weijden een andere lijn dan zijn concurrenten. Hij ging aan de linkerkant van de baan zwemmen, terwijl de rest juist de rechterkant koos. Van der Weijdens tactiek bleek de juiste te zijn, want hij tikte als eerste aan en werd olympisch kampioen.

Van der Weijden was al eerder succesvol dit jaar. Bij de wereldkampioenschappen in Sevilla won hij op de 25 kilometer zwemmen en was er brons voor hem op de vijf kilometer.

Voor meer informatie omtrent de Spelen, kijk je natuurlijk op de olympische site!


Van der Weijden (foto: ANP)

Boek: Daniel Clay - Gebroken

Ijdelheid ten top, dat is wat je denkt als je de informatie op de achterkant van dit boek leest. De auteur, Daniel Clay, wil blijkbaar niet zijn echte leeftijd vermelden en meldt niet meer dan dat hij in de dertig is. Vreemd dat dit het eerste ding is dat je opvalt als je een boek in handen krijgt. Het zal wel te maken hebben dat het meer iets voor vrouwen is dan voor mannen: je leeftijd verhullen. Het mag verder de pret niet drukken, en het verhaal evenmin. Gebroken is een indrukwekkend stukje werk van deze debutant in het schrijversvak. Niet in de laatste plaats door de wijze beschrijvingen van het hoofdkarakter in het verhaal, Skunk. Lees en lach, huiver, huil en voel mee.

Avontuurtjes op de fiets

Ik reed niet rechtstreeks naar huis, maar koos een weg via het centrum van Apeldoorn. Boodschapjes moeten ook gedaan worden. Als je van de wijk Zevenhuizen naar het centrum van onze prachtmetropool wilt, dan kun je via Het Sluisje, een bruggetje bij een ouderwetse sluis in het Apeldoorns kanaal. Ik stak de gevaarlijke straat over en reed het slingerpaadje naar Het Sluisje. Kijk, daar had je hem al.

[GC 2008] Nieuwe Mirror's Edge gameplay duikt op

De Leipzig Games Convention is druk bezig en overal duikt info op, zo ook over Mirror's Edge. In deze futuristische game ben je Faith en hoop je pakketjes te kunnen bezorgen. Dit betekent geen TPG de game, maar een game waarbij je zult moeten rennen voor je leven over daken en door metrostelsels heen. In de nieuwe footage moet Faith ontsnappen uit een ondergrondse inrichting, en dat is geen makkelijke taak.

Ik wil geen zomervakantie, ik wil werken!

Meer dan zeven volle maanden uitkijken naar dat ene moment, de secondewijzer die nog slechts één laatste keer zijn ronde moet maken voordat de werklast, de verveling enzovoorts van yours truely zou vallen. Ja, ja, JA! Eindelijk is het moment dan daar, de zomervakantie was aangebroken! Even lekker twee weekjes helemaal niets, gewoon buiten hangen in het heerlijke weer en alles doen waar je tijdens die werkdagen waar je aan je bureau gekluisterd zit nooit de kans voor krijgt. Zon, zee, strand... oh nee wacht even, we zitten in Nederland natuurlijk... Correctie: Regen, wind, modder... aaaaaah vakantie!

[Special] Het stratencircuit in Valencia deel 1

Komend weekend staat de Grand Prix van Europa op het stratencircuit van Valencia op het programma. Speciaal voor jullie geeft FOK!sport een voorproefje van dit nieuwe circuit. Vandaag deel 1 van de special.

Inmiddels zijn de eerste races al op het circuit verreden, maar daarover in deel twee meer. De foto's zijn een maand geleden genomen, toen er nog volop aan het circuit gewerkt werd.


Het circuit zoals het gepresenteerd is door de FIA.


Het start- en finishgedeelte van de baan met rechts een deel van het pitcomplex.


De uitgang van de pitstraat is gesitueerd na bocht 1, een volgas knik naar rechts.


Het rechte stuk tussen bocht 1 en 2, waar tijdens de race ingehaald kan worden. In de achtergrond van de foto ligt bocht 1.


Het rechte stuk tussen bocht 3 en 4, gezien vanuit bocht 4. Rechts op de foto staan de werkplaatsen die gebruikt zijn in de America's Cup, de oudste zeilrace ter wereld die in 2007 Valencia aandeed, en links (niet op de foto) ligt de haven.


Bocht 6, genomen vanuit bocht 7. Dit deel van de baan is volgas. Achter de tribunes die hier staan, ligt het strand van Valencia.


Bocht 7, een flauwe knik naar rechts die wederom volgas is.


Werkzaamheden aan de kerbstones bij bocht 8.


Bocht 8, een knik die maar dan haaks naar rechts en licht omhoog loopt.



Bocht 9 brengt de rijders op de brug die er normaal zo bij ligt, maar als er races zijn, dan wordt de brug gesloten en is de haven voor grotere schepen niet meer te bereiken.


Nogmaals de brug, maar dan bekeken vanaf de andere zijde van het water.


De brug in nader detail bekeken.


Na de brug volgt bocht 10, wederom een meer dan haakse bocht. Voor de rijders is het belangrijk dat ze deze bocht goed uitkomen.


Bocht 11 is een linker doordraaier die volgas kan worden genomen. Aan het eind van deze bocht ligt een klein recht stuk, waar een topsnelheid van 320 km/h bereikt wordt.

Donderdag verschijnt in de loop van de dag deel 2 van de special over het stratencircuit in Valencia

Need for Speed: Undercover - Teasers en Going Under Trailer

Eind juli zagen we de eerste teaser van Need for Speed: Undercover voorbij komen. Enkele weken terug werden we lekker gemaakt met de Detective Teaser waarin eigenlijk helemaal niets van de game te zien was en met de Going Under Trailer wordt steeds meer van het verhaal weggegeven.

Vooralsnog lijkt het erop dat je undercover gaat in de street race scene, waarbij je als speler ongetwijfeld heen en weer getrokken wordt tussen the good guys en the bad guys.

Going Under Trailer

Detective Teaser

Debut Teaser
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.