[Special] Het stratencircuit in Valencia deel 1

Peterselieman
Komend weekend staat de Grand Prix van Europa op het stratencircuit van Valencia op het programma. Speciaal voor jullie geeft FOK!sport een voorproefje van dit nieuwe circuit. Vandaag deel 1 van de special.

Inmiddels zijn de eerste races al op het circuit verreden, maar daarover in deel twee meer. De foto's zijn een maand geleden genomen, toen er nog volop aan het circuit gewerkt werd.


Het circuit zoals het gepresenteerd is door de FIA.


Het start- en finishgedeelte van de baan met rechts een deel van het pitcomplex.


De uitgang van de pitstraat is gesitueerd na bocht 1, een volgas knik naar rechts.


Het rechte stuk tussen bocht 1 en 2, waar tijdens de race ingehaald kan worden. In de achtergrond van de foto ligt bocht 1.


Het rechte stuk tussen bocht 3 en 4, gezien vanuit bocht 4. Rechts op de foto staan de werkplaatsen die gebruikt zijn in de America's Cup, de oudste zeilrace ter wereld die in 2007 Valencia aandeed, en links (niet op de foto) ligt de haven.


Bocht 6, genomen vanuit bocht 7. Dit deel van de baan is volgas. Achter de tribunes die hier staan, ligt het strand van Valencia.


Bocht 7, een flauwe knik naar rechts die wederom volgas is.


Werkzaamheden aan de kerbstones bij bocht 8.


Bocht 8, een knik die maar dan haaks naar rechts en licht omhoog loopt.



Bocht 9 brengt de rijders op de brug die er normaal zo bij ligt, maar als er races zijn, dan wordt de brug gesloten en is de haven voor grotere schepen niet meer te bereiken.


Nogmaals de brug, maar dan bekeken vanaf de andere zijde van het water.


De brug in nader detail bekeken.


Na de brug volgt bocht 10, wederom een meer dan haakse bocht. Voor de rijders is het belangrijk dat ze deze bocht goed uitkomen.


Bocht 11 is een linker doordraaier die volgas kan worden genomen. Aan het eind van deze bocht ligt een klein recht stuk, waar een topsnelheid van 320 km/h bereikt wordt.

Donderdag verschijnt in de loop van de dag deel 2 van de special over het stratencircuit in Valencia