Gouden Kooi-baby in ziekenhuis

Het dochtertje van voormalig Gouden Kooi-bewoners Nadia Derbane en Dennis Bax is vorige week drie dagen ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. "Ze moest heel veel overgeven en sliep 's nachts niet", vertelt Bax. "Ze was 24 uur per dag aan het huilen van de pijn. Daarom moest ze gewoon even goed onderzocht worden."

De inmiddels zes weken oude Jaycee-Lynn heeft drie dagen in het ziekenhuis gelegen, terwijl haar ouders bij haar op de kamer sliepen. "Het kwam waarschijnlijk door verkeerde voeding", vertelt Bax, die na zijn vertrek uit de Gouden Kooi als zanger aan de weg timmert. "Ze denken dat ze misschien een melkallergie heeft. Ze heeft volgende week nog een onderzoekje en dan hebben we daar uitsluitsel over. Melkallergie schijnt vaker voor te komen bij baby's, dus het is geen drama."

Het ouderschap bevalt de jonge ouders goed, zo vertelt Bax. "Ze is nu zes weken en ze groeit met de dag. Dat is echt niet normaal." Het meisje lijkt sprekend op haar vader. "Ze heeft het mondje van Nadia, maar over het algemeen is het een klein Dennisje", vertelt de zanger, van wie eind vorige maand de single 'Ademloos geluk' verscheen.

Nadia ontpopt zich volgens haar vriend als een echte moeder. "Ze is heel lief en is continu met het kindje bezig. Het is echt haar prinsesje."

Het meisje, dat werd verwekt in de Gouden Kooi, kwam 8 juli drie weken te vroeg ter wereld in een ziekenhuis in Nijmegen. Haar naam heeft Jaycee-Lynn aan haar vader te danken. "Het is een eigen verzinsel", vertelde hij eerder. "Ik wilde iets Amerikaans met een leuke klank. Nadia was ook meteen enthousiast."


Nadia en Dennis  (foto: DAG/Novum)