Olympisch kampioenen crowdsurfend door HHH

Maarten van der Weijden en de Nederlandse waterpolosters gingen donderdag crowd surfend door het Holland Heineken House. Het ritje over de handen van het publiek was de climax van de huldiging voor de olympisch kampioenen in Peking.

Van der Weijden, winnaar van de tien kilometer, werd op het podium toegesproken door prins Willem Alexander. "We wisten allemaal dat je wereldkampioen op de 25 kilometer was, maar dat je kon sprinten op de 10 kilometer hadden we niet verwacht", zei de prins.

NOCNSF-voorzitter Erica Terpstra zette de waterpolosters in het zonnetje. "Het is toch niet te geloven die waterpolomeiden", riep ze vol bewondering uit. De preses stond even stil bij het feit dat de vrouwen van Robin van Galen niet echt favoriet waren. "Het is wel een leuke ploeg, ze doen het wel aardig, zeiden mensen dan. Toen ze de kwartfinales haalden moesten we allemaal snel kijken, wat dat zou de laatste zijn. Nu hebben ze de finale gehaald en zijn gewoon de allerbeste."

Beide kampioenen werd ook minutenlang toegezongen door het enthousiaste publiek. Ook beide coaches Marcel Wouda en Van Galen werden groots onthaald.


Maarten van der Weijden en Wim-Lex  (foto: ANP)