Pocognoli staat nog steeds open voor vertrek

Olga (Nuongirl)
AZ-speler Sébastien Pocognoli wordt gevolgd door verschillende clubs. "Maar er is niets concreet", zegt zijn zaakwaarnemer Kismet Eris tegen Goal.com. De Belg strijdt vrijdag met het Olympische elftal om een bronzen plak tegen Brazilië.

De belangenberhartiger legt uit dat Pocognoli niet weg moét bij AZ. "Laat dat duidelijk zijn. Sébastien heeft het gewoon goed in Alkmaar. Hij heeft het ook goed met Louis van Gaal. Maar je moet ook reëel zijn: als er een mooie club komt zal hij er niet tegen zijn."

Na het vorig seizoen hebben de club en speler met elkaar om de tafel gezeten. "Dat evaluatiegesprek is goed verlopen. Ondanks dat AZ een slecht seizoen had waren ze wél tevreden over Pocognoli. Dat hebben andere clubs ook gezien en scouts naar Alkmaar gestuurd", aldus Eris tegenover Goal.com.

Toch lijken beide partijen bij een goed aanbod open te staan voor een transfer. "Sébastien heeft namelijk ook ambities. We moeten niet schijnheilig zijn, want als hij er financieel op vooruit kan gaan is het interessant. Via via heb ik wel wat gehoord, maar momenteel is er niets concreet. Zoals het er nu voor staat lijkt hij te blijven. Ook al kan het nog veranderen"