Japanse van 61 bevalt van kleinkind

In Japan is enige tijd geleden een 61-jarige vrouw bevallen van haar eigen kleinkind: ze fungeerde als draagmoeder voor haar dochter. Volgens de kliniek waar ze beviel kreeg in Japan niet eerder een vrouw die zo oud was een kind.

De kliniek maakte de bijzondere bevalling vandaag bekend. Wanneer de vrouw beviel en wat het geslacht van de baby is werd niet gezegd, maar in de Japanse pers werd gemeld dat de baby vorig jaar werd geboren. Bij de vrouw werd een bevruchte eicel geplaatst van haar dochter, die geen baarmoeder heeft.

Het draagmoederschap is in Japan niet gangbaar. Het plaatsen van bevruchte eicellen bij draagmoeders is niet verboden, maar er zijn slechts enkele privéklinieken die het doen. Volgens de krant Mainichi kregen eerder twee 60-jarige vrouwen een kind die elk in de Verenigde Staten een bevruchte eicel van zichzelf terug hadden laten plaatsen. In de kliniek waar de 61-jarige vrouw beviel kregen tot nu toe acht draagmoeders een kind. Vier van hen waren draagmoeder voor hun dochter.