[A1GP] Mugello verplaatst, Zandvoort 1e race

De A1 Grand Prix-organisatie heeft besloten om de eerste race van komend seizoen, die gepland stond voor 21 september op Mugello, te verplaatsen naar een nader te bepalen datum. Hierdoor zal de eerste race, net als de afgelopen seizoenen, toch plaatsvinden op Zandvoort op 5 oktober.

De reden voor de verplaatsing is dat het chassis voor komend jaar, dat gebaseerd is op de Ferrari F2004, nog niet klaar is. Hierdoor kan er niet gegarandeerd worden dat elk team voor deze datum de beschikking heeft over de bolide.

"Het was een krappe planning, maar we waren er bijna zeker van dat het haalbaar zou zijn. Deze vertraging heeft dan ook niet te maken met het technische team of onze partners, maar de oorzaak lag in omstandigheden waar zij geen invloed in hadden. Ik wil onze technische partners dan ook bedanken voor hun steun tijdens onze intensieve tests, en met name Ferrari voor het leveren van de motoren", aldus algemeen directeur Pete da Silva.

"We moeten ons nu richten op wat voor ons ligt, en niet op wat geweest is. We hebben nog een aantal grote dingen bekend te maken. Op korte termijn zullen we de volledige kalender voor komend seizoen bekend maken, net als een aantal deals die het komende jaar nog beter moeten maken", vervolgde hij.

Submitter:  Bron: FOK!sport