FOK! op het spoor van De Mol 2014 - Aflevering 3

Voor het vijfde opeenvolgende seizoen gaan redacteuren René van der Kroon en Martijn van Veen weer, samen met collegacrewleden, op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Ze proberen samen, maar vooral tegen elkaar de identiteit van de saboteur te ontrafelen.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 1
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 2

Naam: Martijn van Veen
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: Ik blijf Tygo de aangewezen persoon vinden voor een Mol: onvoorspelbaar en fanatiek. Toen Freek en Sofie toch geld gingen posten, was hij degene die het hardst ertegenin ging. Dat maakt hem tot een zeer goede kandidaat of een venijnige Mol. Toch ga ik deze week weer voor Sofie, omdat dat geld posten niet zo heel handig was. Net als het verkeerd lopen naar de pont. En het feit dat ze een meidenverbond niet heel erg ziet zitten. Een Mol houdt natuurlijk niet van complotten.

Naam: René van der Kroon
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: Sofie was deze aflevering weer fantastisch aan het kloten. Bij de eerste opdracht met de groep verkeerd lopen (op haar aanwijzing), tijdens het roeien achterin de boot niets doen en zonder enig overleg geld versturen naar...iemand die we uiteindelijk niet op de envelop zagen. Maar het feit dat er nu vier mensen in de groep Sofie verdenken doet mij twijfelen. Is het Sofie wel? Daphne streep ik af omdat ze een rood scherm had maar ik begin toch een beetje terug te komen op die mening. Het was namelijk een waarschuwingsscherm, maar toch: rood is rood. Tygo is bloedfanatiek en hoewel zijn spel 'verdeel en heers' is vind ik hem niet een molkandidaat. Aaf zie ik niet als Mol, daar is ze denk ik niet sluw genoeg voor. Ook Freek streep ik af omdat Freek gewoon Freek is. Ik zie niets verdachts in hem. JW is bloedfanatiek en erg analytisch, ik zie hem, net zoals de even fanatieke Susan, ook nog wel als mogelijke Mol-kandidaat. Maar voor nu...ik blijf nog even op Sofie.

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Jan-Willem Roodbeen
Want: Deze aflevering heb ik wel acht mollen gezien. Het is er in ieder geval niet duidelijker op geworden, dus wat dat betreft heeft de mol het goed gedaan. Sofie is behoorlijk gestegen op mijn lijst met verdachten, maar ook Jan-Willem sluit ik nog steeds niet uit. Een interessante uitspraak van hem was dat hij het fantastisch vond om zand onder zijn voeten te voelen. Ja, dat vindt een mol ook. Maar hij was niet de enige met een dergelijke uitspraak. Susan had een schijnbondje… of een schijnbontje misschien, als mol? Sofie, Susan of Jan-Willem. Een van hen is voor mij de mol. En ik blijf deze week toch even hangen bij Jan-Willem dan. Hij wist even 5 sporters te ronselen voor het roeien, wat de kansen van de kandidaten wel erg zou verkleinen. En hij liep rustig mee de verkeerde kant op richting Daphne en Aaf.  

Username: Peter
Functie: Redacteur Frontpage
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: De verdenkingen voor Jennifer waren -op de telefoonval na- dit keer toch wat minder. Tygo speelt echt een spel en zou ook een goede mol zijn en Freek stuurde ook wel heel happy al het geld weg terwijl dit verdubbelt had kunnen worden. Sofie doet hier goed aan mee en was eerder ook niet het slimste met portofinie. Ik twijfel hevig, maar ga na deze aflevering voor Sofie. Als ik de test zou maken zou ik spreiden op Sofie, Jennifer en Tygo. En hopen op een groen scherm natuurlijk.

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: Wat een aflevering! Tot de executie dacht ik dat er niet zoveel aan was. Maar het venijn zat hem in de staart. Groepjes maken, iemand anders laten beslissen? Hoe heeft de mol daar nou invloed? En wil de mol daar invloed? Ik ben er nog niet uit. Maar volgens de theorie: 'niets is wat het lijkt' blijf ik bij Susan. Perfecte mol als iedereen van haar denkt dat ze zo lief en meegaand is. Ondertussen ronselt ze 5 sportievelingen en laat ze iedereen met een zware tas zeulen. Blijft wel het dilemma met de groepjes. Weet de mol wie er een rood scherm had moeten krijgen en houdt deze dan die persoon in het spel door de vrijstelling te spelen? Of zou de mol proberen ondanks deze gekke executie toch iemand eruit te werken? Per aflevering alleen maar meer vragen. Je kan er wel gek van worden.....

Username: motorbloempje
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Freek Bartels
Want: Maar: niet omdat ik dat zo zeker weet, maar omdat ik het anders écht niet zou weten en maar beter even kan blijven hangen tot ik eventueel wel een beter idee heb, of tot hij eruit ligt... Er zijn meerdere 'foutjes' gemaakt deze aflevering, en allen zouden een molactie kunnen zijn: de telefoon laten vallen (Jennifer), de dames in de hotelkamer niet kunnen verstaan (Susan).... Freek z'n voorstel om het geld alvast op te sturen vond ik wel 'n mooie (onder het mom van 'kijken wat Sofie zegt..'): als je weet dat je in de volgende opdracht de pot zou kunnen verdubbelen dan kun je dat beter alvast wegsturen, en hopelijk naar iemand waarvan je het vermoeden hebt dat die totaal niet op jou zit. Maargoed, zoals ik al zei: ik weet 't écht niet. Het is maar goed dat ik niet in het spel zit.

Username: Borizzz
Functie: Eindredactie FOK!film
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: 
Hmm. Ik twijfel tussen Jennifer en Susan. Jennifer met name omdat ze een zonnebril draagt op haar buik tijdens de executie. Waar is dat nu voor nodig? Er was geen zonnestraal te zien en mollen zien niet veel in het donker. Daarnaast denk ik dat de mol nog even lekker op de achtergrond gehouden wordt en de "oeps de telefoon valt op de grond" actie van Jennifer was mij te obvious. Dus ze blijft mijn reservemol en ik blijf bij mijn eerste ingeving Susan. Met haar vriendelijke glimlach, lief imago is ze ondertussen gewoon keihard de mol.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN


Klik op het plaatje voor een vergroting

Wie is jouw hoofdverdachte? Laat het achter in de reacties.