Microsoft op de E3

E3

Het evenement waar heel gamend Nederland (en de rest van de wereld) naar uitkijkt staat weer voor de deur: de E3. Zoals ieder jaar pakken de giganten van de gamesindustrie groots uit met spectaculaire presentaties om ons lekker te maken voor hun toekomstige games. Natuurlijk is Microsoft weer van de partij met een persconferentie die gepland is voor maandag 6 juni om 18:00 Nederlandse tijd. Of het bedrijf uit Redmond de gameswereld op zijn kop weet te zetten moeten we nog even afwachten, FOK!games is er in ieder geval bij. Tot die tijd blikken we alvast vooruit op de zaken die we zeker van de grote M kunnen verwachten.

Forza Motorsport 4 zal zeker van de partij zijn. Microsoft houdt namelijk tijdens de E3-dagen op één van de avonden een feestje met als Forza Motorsport 4 als thema. FOK!games is als één van de weinige Nederlandse media-outlets aanwezig op dit feestje en omdat Microsoft het groots aanpakt zal Forza Motorsport 4 waarschijnlijk een grote rol gaan spelen tijdens de gehele E3.

Naast Forza 4 zal er ook een andere hoog genoteerde game aanwezig zijn: Gears of War 3. De game komt in september uit en het meeste wat we er tot nu toe van gezien hebben betreft de multiplayer. Maar ook daar is nog niet alles van bekend dus Microsoft kan in samenwerking met Epic Games behoorlijk wat verrassingen voor ons in petto hebben over deze game.

Een andere game die voor een verrassing kan zorgen is Halo: Combat Evolved HD, een remake van het eerste deel van Bungies serie. Deze game staat ook op de planning voor een release in dit najaar.  De eerste Halo, die tien jaar geleden uitkwam, heeft destijds Xbox op de kaart gezet en betekent dus veel voor Microsoft. Aangezien het gehele verhaal van de game al bekend is zal Microsoft zich waarschijnlijk gaan richten op de vernieuwde graphics en features van het spel.

Gears of War 3 Halo: Combat Evolved HD

Kinect, Microsofts befaamde bewegings-sensor, zal een belangrijke speerpunt zijn en zeker niet ontbreken op deze beurs. Kinect is eind vorig jaar op de markt gekomen en moet ervoor zorgen dat de levensduur van de Xbox 360 verlengd wordt. Ontwikkelaars hebben recentelijk een update gekregen van de werkset voor Kinect-games waardoor er meer mogelijkheden zijn vrijgekomen. De lijst al verschenen en nog te verschijnen games voor Kinect is niet heel lang en waarschijnlijk zal Microsoft nieuwe games voor Kinect centraal gaan zetten. Geruchten gaan dat Microsoft met zo'n tien nieuwe Kinect-games naar de E3 komt waaronder Kinect Sports 2 en een vervolg op Dance Central. Eén van de titels die hoogst waarschijnlijk getoond gaat worden is Rise of Nightmares. Deze 18+ game van SEGA is een horror-game en is niet gericht op de casual-markt die tot nu toe de doelgroep van Kinect is geweest. Op de E3 van 2010 was ook een Star Wars-game te zien voor Kinect. Na deze presentatie is het heel stil gebleven rondom deze titel. De grote vraag is dus of we weer wat gaan zien van dit project.

Naast de exclusieve games voor de Xbox 360 zijn er ook een aantal niet-exclusieve games die we kunnen verwachten tijdens de persconferentie of op de beursvloer. Vorig jaar tijdens de persconferentie van Microsoft werd Call of Duty: Black Ops getoond. Met de recente aankondiging van Modern Warfare 3 zal ook deze game waarschijnlijk getoond worden. Daarnaast is er een grote kans dat Microsoft zal aankondigen dat deze game exclusieve DLC zal krijgen voor de Xbox 360 net als bij Black Ops toentertijd. Andere grote namen die Microsoft graag zal tonen in hun conferentie of op de vloer zijn onder andere The Elder Scrolls V: Skyrim, Battlefield 3, Mass Effect 3 en Saint's Row: The Third. Deze games komen dit najaar of begin 2012 uit en veel mensen kijken hier naar uit.

Saints Row: The Third Elder Scrolls V: Skyrim

Een gerucht dat de ronde doet is dat Microsoft ook over gaat op volledig stereoscopisch 3D. Momenteel doet de Xbox 360 3D maar op halve resolutie in tegenstelling tot de PS3, die dit wel op volledige resolutie doet. Bronnen hebben aangegeven dat Microsoft op de beurs bekend gaat maken dat ook zij volledig 3D gaan.

Lees op de tweede pagina de meningen van crew en gebruikers die vooruitkijken naar Microsoft en de E3.