FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 1

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook voor het eerst andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een weblogger en een user. Wie heeft aan het eind van het seizoen de Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons! 

Username: Nouk
Functie: User
Verdenkt nu: Anna Drijver
Want: Ze doet te enthousiast mee. Ze had als enige bij de test een gekleurde sjaal om, dit gelinkt aan het thema van de aflevering: 'kleur bekennen' is op z'n minst verdacht te noemen. Daarbij hoorde je in het introductiestukje over Miryanna twee keer de naam 'Anna' voorbij komen. Voorlopig is Anna Drijver mijn mol. En hopelijk Soundus de eerste afvaller volgende week.

 

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Horace Cohen
Want: Lastige vraag na 1 aflevering. Alle kandidaten hebben wel een actie die vraagtekens oproept. Vooralsnog gaat mijn verdenking naar Horace Cohen. Als mol probeer je aan de ene kant zo min mogelijk op te vallen, maar het is ook wel handig om af en toe het voortouw te nemen. Dat deed hij prima bij de vuurwerkopdracht. Hij kwam direct met een systeem op de proppen om de kleuren aan letters te koppelen. Daarmee wekte hij de indruk fanatiek mee te spelen, maar hij bereikte wel dat de rest van de groep voortbouwde op dat idee, en er uiteindelijk een systeem kwam dat toch niet zo handig bleek te zijn... en er kon nul euro worden bijgeschreven voor de pot.   

 

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Art Rooijakkers 
Want: Meer een gevoel nog. Hoewel hij bij het vuurwerk zogenaamd dacht dat het niet werkte en dus maar twee keer drukte (opzettelijk in mijn ogen). Ook bracht hij geen geld op voor de pot in het mandjesspel en pikte wel jokers in. Verder is er nog een heel vaag draadje hints dat uitkomt op de naam van de geit (werd ondertiteld met tientien, maar uitgesproken als tín-tín, wat Frans is voor Kuifje en die lijkt het meest op Art ). 

 

Username: dockx
Functie: Weblogger
Verdenkt nu: Anna Drijver
Want: Ze liet onbewuste tells zien qua gedrag tijdens het moment wanneer ze wel of niet door zou gaan naar de volgende ronde. Ze zat namelijk met beide handen aan het haar, dat vond ik erg onnatuurlijk en daardoor verdacht. Daarnaast komt in het najaar 2011 de film Tony Tien uit waarin Anna een rol vervuld, Tien Tien is de naam van de geit die in de bus zat.  

 

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Ik verdenk Art. Maar ik ben ook een grote fan van Art. Dat komt dus mooi samen, aangezien de Mol nooit het spel verlaat. Ik vond Art fanatiek   lijken, en iemand die graag z'n mond open heeft en overal z'n mening over geeft. Een goede Mol dus. Ook bij de vuurwerkopdracht drukte hij heel erg snel op het afsteekknopje, eigenlijk nog voordat hij overleg had gehad met zijn teamgenoot. Ook drukte hij in dezelfde opdracht "perongeluk" twee keer hetzelfde knopje in. Hij zat niet te Mollen, want daarvoor is het nog te vroeg in het spel. Bij de eerste opdracht Mollen kandidaten niet vaak. Bovendien vond ik dat Art iets raars deed op alle twee de groepsfoto's. Ik meende een symbool te zien dat hij met zijn handen maakte, iets wat ook zo was bij Inge.

 

Username: koei
Functie: FOK!gamer
Verdenkt nu: Pepijn Gunneweg
Want: Wat schiet je ermee op door te zeggen dat er in het laatste mandje iets zit, terwijl er niets in zit en je de kans zo vergroot dat er iemand met niks, dus ook geen geld, terug komt? Een hele makkelijke manier om minimaal 1000 euro mis te laten lopen. Of is het toch Soundos die hierop in gaat en zegt dat ze niets pakt terwijl ze toch stiekem 2000 euro achterover drukt? Nee, ik hou het voorlopig toch op Pepijn, Soundos is mij iets te fanatiek om Mol te zijn.

 

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want:  Ik weet niet maar hij straalt mij net iets teveel kalmte uit en af en toe zie ik iets in zijn ogen... Zijn shirt viel mij eigenlijk meteen al op, knalrood, en ik wist meteen zeker dat het symbool op zijn shirt Mol betekende. Dat viel tegen het betekende zoals ik begreep sake. Verder scheen er iemand in de bus te zitten met het volgende rugnummer 3-3-11. Dit zou kunnen staan voor het aantal letters in Mol-Art-Rooijakkers, ik weet niet, zou kunnen. Maar waardoor hij voor mij het meest verdacht is, is zijn 'fout' bij het kleurtjesspel. En zijn verklaring hiervoor. "Ja, ik drukte op een knopje maar dat deed het niet, toen drukte ik maar op een ander knopje." Ja, ja, maar voorlopig is dit mijn mol  

 

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 1

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot de volgende aflevering begint.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Klik op het schema voor een grotere versie