FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6

Beaudelaire

Het zat eraan te komen, niemand viel af. Aan de ene kant was het een anti-climax, je hoopt natuurlijk iedere week dat jouw Mol overblijft en een kandidaat afvalt, zodat je gevoel naar die Mol versterkt wordt. Maar aan de andere kant is het een opluchting dat je Mol er niet uit is. Voor mij is Arjen deze saboteur.

De eerste opdracht ging om vertrouwen. Duidelijk is dat hier nauwelijks te Mollen valt. Of tenminste, niet dat het opvalt. Voor de keuze van joker(s)-geld kun je beide kanten op redeneren. De Mol kan voor de jokers kiezen, omdat er geen geld in de pot komt dan. Aan de andere kant kan de Mol ook voor het geld kiezen, omdat hij/zij weet dat de kans groot is dat een kandidaat voor een joker gaat. Voor een kandidaat is verder in het spel geraken belangrijk. Alleen gold deze theorie niet voor deze ploeg. Frits, Kim en Erik kozen alledrie voor het geld. Sanne en Arjen voor de jokers. Geen geld in de pot en dat maakt niemand eigenlijk in het speciaal verdacht.

De opdracht met de foto's is onmogelijk. Daarmee kun je alle kanten op. Als kandidaat kun je (bijna) onmogelijk de juiste oplossing hebben. Persoonlijk dacht ik het volgende: Pieter-Jan zei dat het een beeldende opdracht was. De eerste keuze was tussen een groepsfoto en een foto met tekens. Beelden zou je ook kunnen opvatten als tekens en dus moet je steeds de foto kiezen met tekens of symbolen. De kans is vrij groot dat de foto's niet meer in het Japanse museum staan, dus erachter komen doen we pas in Aflevering 10.

In de kano's is er ook weinig gemold. Frits die veel geld binnenhaalde, Arjen en Kim die veel geld binnenhaalden en ook Erik en Sanne die goed hun best deden om de pot zo goed mogelijk te spekken. Maar misschien is dat juist wel het verdachtste, omdat het geld er bij de executie toch weer af kon gaan.

De executie liep iets anders dan verwacht. De kandidaten kregen de keuze tussen duizend euro uit de pot en door of scherm laten zien. Iedereen koos voor duizend euro uit de pot, behalve Arjen. Dat klinkt niet verdacht, maar dat is het wel. In Aflevering 3 hadden we al de 'Held=Mol'-theorie, die stelde dat Arjen de Mol was. In Aflevering 3 had hij een opdracht perfect uitgevoerd, alleen de slechte afronding was genoeg om de opdracht te laten mislukken. In deze aflevering heeft hij geen geld uit de pot gehaald, maar ook geen geld verdiend. Ook zei hij aan het eind "Bedankt jongens." Bedankt omdat er geld uit de pot is gegaan en Arjen niets hoefde te doen? Held Arjen liet op het einde nog stoer de niet-ingezette jokers zien. Misschien ligt het er iets te dik bovenop, maar hij is nog steeds mijn hoofdverdachte. 

Helaas gaat de Mol twee weken onder de grond voor de Olympische Spelen. Op FOK! zitten we zeker niet stil en gaan we iedere vrijdagavond gewoon door. Wil je weten hoe? Houd dan de komende twee weken weer gewoon de FP in de gaten.

P.s. nog even een toepasselijk liedje. Ik krijg het beeld 'Arjen is de Mol' maar niet uit mijn hoofd.