Continuum (Seizoen 2)

Zo rond dezelfde tijd dat we uit Amerika vernamen dat de reeks Continuum een vierde en eveneens laatste seizoen gaat krijgen, verscheen in Nederland het tweede seizoen van de spannende sciencefictionserie op dvd. In de serie draait het om de jonge en ambitieuze agente Kiera Cameron (Rachel Nichols) die bij een ontsnapping van een groep terroristen 65 jaar terug in de tijd is gegaan en zo in het Vancouver van het jaar 2012 is aangekomen zonder enige mogelijkheid om terug te keren. Om te voorkomen dat de criminelen uit de toekomst ook in 2012 voor de nodige problemen gaan zorgen, gaat Cameron de strijd aan met de leden van de terroristische organisatie Liber8 en wordt daarbij geholpen door de jonge computernerd en whizzkid Alec Sadler (Erik Knudsen), met wie ze contact heeft via een chip in haar hoofd.

Continuum cast

In het tweede seizoen van Continuum wordt het verhaal zo mogelijk nog complexer dan in het voorgaande seizoen. Zo heeft Kiera Cameron het niet alleen aan de stok met de terroristen van Liber8, maar heeft ze ook constant de zeer irritante agent Gardiner (Nicholas Lea), die bereid is om over lijken te gaan om te bewijzen dat er een connectie is tussen de jonge agente en de criminelen, op haar nek zitten. Ook binnen de gelederen van Liber8 is het niet allemaal koek en ei, waardoor Cameron en consorten het opeens op moeten nemen tegen twee criminele organisaties die weinig goeds voorhebben met de wereldbevolking. Naast deze complexe en explosieve verhaallijn, zien we ook hoe de strijd wordt aangegaan met tuig dat futuristische drugs probeert te verkopen en krijgt Cameron het ook nog eens aan de stok met een psychopatische seriemoordenaar.

De jonge Alec Sadler heeft ondertussen een ontmoeting met Matthew Kellog (Stephen Lobo), die hem een aanbod doet waar hij niet omheen kan. Cameron ontdekt wie haar werkelijk heeft teruggestuurd in de tijd en dat er waarschijnlijk een mogelijkheid bestaat om ooit terug te kunnen keren. Maar voor het zover is, zal er nog heel wat strijd moeten worden geleverd met de gewetenloze criminelen, die een sprong in de geschiedenis hebben gemaakt om die in deze tijd vervolgens naar hun hand te zetten. Om de toekomst te veranderen zal er flink geknokt moeten worden.

Continuum 2

Na het bekijken van het tweede seizoen kunnen we heel goed begrijpen dat deze serie destijds wekelijks zo'n 11 miljoen Amerikanen aan de buis gekluisterd hield. Continuum is namelijk een serie met een behoorlijk aantal verhaallijnen die als de draden van een spinnenweb door elkaar heen lopen. Kiera Cameron zorgt met haar aanwezigheid in het verleden voor de nodige ontwrichting van de geschiedenis en komt daardoor ook op de radar bij een geheimzinnig genootschap, waarvan de leden in de serie worden aangeduid als Freelancers. Al sinds de prachtige boeken van H.G. Wells dromen veel mensen van het concept van tijdsreizen, maar wat Continuum zo bijzonder maakt is het feit dat de serie zich grotendeels afspeelt in het heden.

Ook kent de serie een bijzonder sterke cast waarin we ook de nodige bekende gezichten uit andere succesvolle series tegenkomen. Zo zien we het personage van Alex Sadler in 2077 vertolkt worden door William B. Davis, die vooral bekend werd met zijn rol van de sinistere Cigarette Smoking Man in The X-Files. Ook Nicholas Lea, die destijds de doortrapte FBI-agent Alex Krycek speelde in The X-Files, is in Continuum goed op dreef als de sluwe agent Gardiner. In haar strijd met de terroristen merkt Kiera dat ze op niemand kan vertrouwen, met uitzondering van haar trouwe collega Carlos Fonnegra (Victor Webster).

Continuum 3

Ben je dus wel een liefhebber van series zoals Falling Skies, Fringe, Revolution en Defiance, dan kunnen we je zeker aanraden om ook deze fijne serie eens te gaan bekijken, al vermoeden we dat de echte liefhebbers van de betere sciencefiction deze reeks al geruime tijd volgen. Enige kleine minpuntje aan deze 3-delige dvd-set is het ontbreken van enig bonusmateriaal.