Evenement: Dance Valley - A Decade of Dance

The Trip to Dance Valley
Het was zaterdag! Eindelijk was de dag aangebroken waarop Doris, een goeie vriendin van mij, en ik de hele dag uit ons dak zouden gaan. Een donderwolkje was de enige spelbreker in onze verwachtingen van het feest, maar we hadden alle goede zin al bij elkaar geraapt.

De reis richting Spaarnwoude verliep voorspoedig. Van tevoren was gezegd dat al het openbaar vervoer via Sloterdijk zou geschieden, dus ook Doris en ik gingen richting dit station. UDC had werkelijk zijn best gedaan om de bezoekers die via het openbaar vervoer reisden, naar Dance Valley te brengen. Bij station Sloterdijk moest je wachten bij grote rekken, waarna je in de bus kon stappen. Dit alles duurde nog geen tien minuten. De weg naar Dance Valley was gelukkig niet bezaaid met problemen, zodat we binnen twintig minuten op het parkeerterrein aankwamen. Jammer genoeg was het bijna een half uur lopen, voordat je bij de ingang van het festivalterrein was. We werden gedwongen te genieten van de natuur, de paardendrollen en de eerste groep kotsende mensen, voordat we eindelijk de grote stellages, tenten en smilies voor ons op zagen doemen. Miss_bleu, die al op het terrein aan het fladderen was, liet via Paxlie weten dat "het wel erg lang duurde voordat die homo er was", maar na een zoektocht en wat smsjes was een innige knuffel met haar het begin van het grote feest.

Eurogrooves
Dance Valley noemt zich graag de Woodstock of Dance, en dat was ook af te zien aan de aankleding van het terrein. De ingang doemde op als twee gigantische stalen vlindervleugels met kleurige doeken, waartussen de bezoekers zich naar binnen persten. Achter deze vleugels kwam je meteen op een grote plaats met aan weerszijden allemaal grote tenten. De sfeer kwam meteen op je af. Ik kreeg van Miss_bleu een smsje dat zij, gelly en Nikky bij de smilie stonden. We waren eerst bang dat we zo’n pukkeltje van een smilie toch niet zouden vinden, maar toen we op het terrein stonden en het enorme gele gevaarte zagen, waren we eerder bang dat we naar de drie party animals moesten gaan zoeken in plaats van naar de smilie zelf.

Eurogrooves
Eurogrooves Stage, met Ernesto Vs. Bastian

De stage waar de smilie deel van uitmaakte, was de Eurogrooves stage. Op dat moment waren Ernesto en Bastian bezig met een energieke set van Trance met een klein vleugje Techno. De enorme smilie waarin de DJ’s waren gehuisvest, keek als een lachende god neer op de massa mensen. Niet alleen de smilie zorgde voor een hoop lachende gezichten, maar ook de eerste zonnestraaltjes deden hun intrede.