Evenement: Dance Valley - A Decade of Dance

Jerre (Jerruh)
De elektronische klanken van Dance zijn pas sinds de laatste twintig jaren echt ontwikkeld als een van de nieuwere muziekstromingen. Daar waar bijvoorbeeld Woodstock al een maatstaf was voor de populaire Rockscene, had Dance nog niet echt een dergelijk festival. Pas in de aanloop naar het millennium kwamen grote Dancefeesten van de grond. Zo ook Dance Valley, dat in 1995 voor het eerst van start ging. Met ongeveer 8.000 uitzinnig feestende bezoekers, gekleed in de meest extravagante outfits (heksenpakken, elfenpakjes enzovoorts), werd het feest een groot succes.

dance valley 2001


Dance Valley deed naamsbekendheid op, vooral omdat bekende DJ’s graag een plekje op het podium wilden bemachtigen. Het bezoekersaantal groeide gestaag in de loop der jaren, tot in 2001 het plafond werd ontdekt. Doordat er geen eis was gesteld aan het maximale aantal bezoekers, kwamen meer dan 90.000 mensen af op het feest. Zoals inmiddels al bekend is, liep het feest desastreus af, doordat de combinatie van slecht weer en slecht vervoer van het terrein af voor schrijnende taferelen zorgde. Zowel de organisatie UDC als de gemeente Velsen wilden dit nooit meer meemaken en besloten een grens te leggen bij 40.000 bezoekers. Ook moest er wat gedaan worden aan de toegang tot het terrein en de oplossing van het openbaar vervoer moest gevonden worden.

Nu, in 2004, is te zien dat UDC alle problemen in het verleden heeft overwonnen en er een groots feest van heeft gemaakt in Spaarnwoude. De tiende editie van Dance Valley kon zaterdagochtend van start gaan.