Boek: Mr. And Mrs. Smith

Het verhaal van Mr. And Mrs. Smith gaat over een echtpaar dat een aantal therapeutische sessies heeft gewonnen, waarna ze besluiten om daar voor de grap gebruik van te maken. Ondanks dat ze er niet al te serieus aan beginnen, komen ze er achter dat hun huwelijk eigenlijk steeds saaier en voorspelbaarder wordt. Wat ze helemaal niet verwachten is het feit dat ze beiden een voor elkaar verborgen zijtak in hun leven hebben. Terwijl Jane, de vrouwelijke helft van het stel, tussen een etentje en haar dayjob een crimineel genaamd Lucky omver legt, pokert haar man John een andere crimineel naar de mallemoeren. Als ze beiden, zonder dat ze het weten, dezelfde missie moeten doen, die voor beiden ook mislukt, komen ze erachter dat ze qua interesses toch niet zo erg verschillen.



De bazen van zowel Jane als John geven aan hen de opdracht om elkaar op te ruimen. Dit is echter niet het grootste probleem voor beiden: als ze zoveel geheimen voor elkaar hadden, wat is dan waar en wat is gespeeld? Vooral Jane heeft het er moeilijk mee en probeert tijdens het opsporen van en ontvluchten voor haar man afstand te nemen van haar gevoelens. Toch zit er meer achter het kat-en-muis-spelletje wat er is ontstaan. Door de spannende interactie die is ontstaan, krijgen beiden langzaam weer het vurige gevoel voor elkaar dat ze sinds hun eerste ontmoeting in Colombia moesten missen. Wanneer ze elkaar weer in de armen hebben en het vertrouwen langzaam weer terug begint te komen, blijkt dat hun beide bazen een groot aandeel hebben in de mislukte missie en het kat-en-muis-spelletje. Wat er dan volgt? lees het boek. of zal ik zeggen: kijk de film...



De reden waarom ik dit zeg is omdat dit boek gebaseerd is op de film in plaats van dat de film op het boek is gebaseerd en dit volledig verkeerd is uitgepakt. In principe hoeft dit niet veel te betekenen, maar in het geval van Mr. And Mrs. Smith houdt het in dat de spanning en de chemie, die in de film juist naar voren komen, in het boek wegblijven. Het verhaal begint met aantekeningen van de therapeut en gaat dan over in de vertellingen van Jane en John. Telkens wissel je dus van perspectief, wat op zich interessant kan werken. Helaas probeert het verhaal zich in alle vormen naar de film te buigen, waardoor conversaties tussen de hoofdpersonen compleet worden uitgehold om plaats te maken voor beeldvorming zoals die in de film te zien is. Dit maakt dat dit boek wel lekker wegleest maar dat daardoor ook dat de echte spanning die de principes van vertrouwen, het kat-en-muis-spelletje en de intriges kunnen opwekken, compleet wegblijft. handig voor op het strand, leuk voor onderweg, maar zeker geen aanrader als je boeken leest voor een goed uitgewerkt en spannend verhaal.



Uitgever: Uitgeverij A.W. Bruna ISBN: 902299115 Pagina's: 238 Prijs: 12,50
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!