Evenement: Q-Base

Lets Get It Started

Weeze staat bekend om zijn legervliegveldje dat eens per jaar wordt veroverd door de Nederlandse organisatie Q-Dance. Ze worden daarbij vergezeld door een keur aan artiesten van zowel Nederlandse als buitenlandse bodem. Ook dit jaar was het tijd voor een goed feestje tussen de bomen en in de hangars van Weeze. De eerste pret begon in de bus van Event Travel, die volgepakt zat met fanatieke hardstylers en hardcoreliefhebbers uit Bergen Op Zoom, Etten-Leur en Oosterhout. Het is een aanrader voor de zuiperds en niet-zo-geheelonthouders om op deze manier naar evenementen te gaan omdat je niet hoeft te rijden en het behoorlijk wat geld uitspaart. Na ongeveer anderhalf uur kwamen we aan en hoorden we in de verre uithoeken van het terrein het gebeuk al. En dat op de nuchtere maag...


Het terrein van Q-Base had als grote voordeel dat de opzet vrij duidelijk was: elke hangar of bunker had zijn eigen land en elke area werd aangeduid met een groot bord. Toch was het even warrig toen een aantal mensen kwamen vragen of Holland 1 in de grote hangar zat of Holland 2, aangezien daar op het kaartje geen duidelijkheid over was. Met het idee dat we toch een aantal mensen de verkeerde kant op hadden gestuurd, gingen we het terrein zelf verkennen. Het Global Techno podium lag er stoer bij met zijn houten pallets en legerjeeps. De grote hangar was ingericht voor de Nederlandse groep DJ's van vandaag. Het Q-Dance logo glom dan ook fier in het midden. Hier begonnen wij ook onze dag, terwijl Bas & Ram het publiek probeerden op te zwepen met vooral hardtrance en hardhouse. Op hetzelfde moment deed Billy Nasty een heerlijke technoset, terwijl veel bezoekers toch liever naar de overdekte bunkers gingen. Techno was op dit feest meer de bijzaak, want het draaide vooral om hard en snel!


Bye Bye SwitzerlandÖ

Elk land had zoals gezegd zijn eigen bunker. Nederland had de eer om in de grootste hangar zijn kunsten te vertonen, terwijl landen als BelgiŽ en ItaliŽ genoegen moesten nemen met de kleinere bunkers. Voor Zwitserland maakte dit verschil in oppervlakte niet zoveel uit, aangezien de bunker het grootste gedeelte van de dag bijna leeg was. DJ's als S.P.H.E.R.E. en Darkmind kregen het niet voor elkaar om de zaal te vullen, wat misschien kwam door de verschillende stijlen van de DJ's. Zo draaide eerstgenoemde vrij hard, terwijl Rhytmo bijvoorbeeld meer de technokant opzocht. Aan de andere kant boden andere bunkers bekendere namen. Nederland had een sterke basis in DJ Isaac en The Prophet en ItaliŽ had Igor S en Technoboy, die uiteindelijk werd vervangen. Een DJ die overigens enorm de mist in ging was Kai Tracid, die meer bezig was met plaatjes opzetten dan met mixen. Daarbij ging hij nog eens in de mist door met een plaat van TiŽsto aan te komen kakken, waardoor de gevulde Duitse bunker langzaam leegstroomde.


's Avonds was het tijd voor de grote namen, het harde werk en de supergave lasers. In de Nederlandse hangar dromden mensen zich samen voor Dana, The Darkraver en Deepack, terwijl in de buitenlucht bij de Global Techno de gerenommeerde Miss Djax en Marco Remus voor het funky gedeelte van Q-Base zorgden. Het was vooral grappig om te zien dat je de verschillende nationaliteiten herkende in de mensen. De Nederlanders waren vooral herkenbaar aan het stampen en jumpen, terwijl Duitsers hun heil vooral zochten in twostep-achtige, hyperventilerende moves. Als ze daarbij ook nog eens van die foute housebroeken aan hadden, was de grap compleet. Behalve dit, viel me de goede sfeer ook op: iedereen was druk bezig met het feest en ikzelf heb geen incidenten meegemaakt.


Harakira & Deep Packed

Het was tijd voor de grote afsluiters! In de Global Hardcorebunker was Drokz met Akira bezig om de mensen gek te maken. Nog nooit had ik zoveel beats per minute meegemaakt en het leek wel of elke seconde werd ingehaald door tien beats. Deepack sloot de Nederlandse garde af met een lekker setje en ook Luna, als verrassingsact, bleef langer door draaien, daarbij gehinderd door een fikse onweersbui. Q-Base had zijn oorlog gevoerd en gewonnen! De mensen gingen tevreden naar de parkeerplaatsen, begeleid door de groene lasers en de langzaam verstommende bas. Q-Base was zeker een superfeest, waarbij grote vooroordelen over kaalkoppen en racisme bij hardcore en hardstyle even vergeten konden worden. Het enige minpuntje was de catering, waarbij het lang wachten was op een karig bakje friet. De drank daarentegen was prima geregeld en ook waren er geen wachtrijen te vinden bij de toiletten. Dat soort dingen zorgen er ook voor dat de mensen zich minder snel gaan ergeren en dus kunnen genieten waarvoor ze op een feest zijn: voor de muziek. En die was op Q-Base goed!
Organisator: Q-dance Datum en Lokatie 10-09-2005 Airport Weeze (DL)
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!Foto's mede mogelijk gemaakt door levin, Floris, Ewout en Carlos van Q-dance
Ben je door mij op de foto gezet tijdens Q-Base, mail naar jerruh@fok.nl voor de foto's!