CD: Lene Marlin - Lost In A Moment

Lene Marlin is eigenlijk niet echt bekend buiten Noorwegen. Haar debuut was een single die in Europa en in Amerika in 1998 weinig tot niets deed. Sitting Down Here was van een ander kaliber en scoorde goed in Nederland en Engeland. Het luidde haar eerste album in, genaamd Playing My Game. In Noorwegen gingen er meer dan 30000 CD's over de toonbank, maar wederom bleef het in de andere delen van de wereld rustiger dan ze had gewild. Toch heeft de singer/songwriter Lene Marlin veel talent dat wacht om tot uitbarsting te komen.

Dit talent horen we op Lost In A Moment zeker terug. Het album opent sterk met My Lucky Day, wat lekker in het gehoor ligt door de heldere stem en de gitaarriffs. Lene Marlin heeft zeker niet de meest creatieve stem, maar het klinkt puur en helder. Geen opsmuk of riedels zonder einde. Het ondersteunt het onderwerp van haar liedje, dat gaat over positiviteit in het leven. All Can I Say en How Would It Be zetten deze pure maar lekkere ondertoon voort. De refreinen klinken als een openbaring van de songteksten die ervoor kwamen en de instrumenten zijn aan elkaar gelijk: ze zorgen gezamelijk voor de sound zonder dat een instrument duidelijk overheerst.Het ontbreken van opsmuk en irriterende aspecten is een positief gedeelte op de CD. Het zorgt alleen wel voor dat er weinig variatie op het album is. Het nummer What If lijkt zelfs heel erg op Sitting Down Here, dat op het vorige album stond. Toch weet Lene Marlin te overtuigen met solide tracks. Leave My Mind is een heerlijk voortkabbelende ballad waarin wederom alles goed in harmonie klinkt en ook Never To Know weet zowel qua sfeer en tekst geloofwaardig over te komen.

Lene Marlin is een artieste met veel potentie en op dit album toont ze haar kracht: liedjes met de juiste verhouding aan drama en sfeer. Geen extra make-up of overdreven bombastisch gejank maar pure, voortkabbelende, solide tracks. Het enige nadeel is toch wel het gebrek aan variatie, maar omdat Lene Marlin heel sterk klinkt op deze CD en haar sound goed weegeeft, is dit haar wel te vergeven. Met Los In A Moment mag ze van mij in ieder geval in Nederland de vloer aanvegen met de Jambakids!

voor meer informatie over Lene Marlin kan je nog kijken op haar noorweegse site: Lene Marlin's homepageLabel: EMI Release Augustus 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!