CD: Ibiza Lounge, Cool Jazz Edition Vol. 2

Ibiza, partyeiland bij uitstek, waarbij de zon altijd op je schouders schijnt en waar tegenwoordig de grootste namen in de DJ wereld zorgen voor brakke hoofden in de ochtend. De sfeer die dit eiland met zich meebrengt in de relaxte uurtjes is al een aantal malen samengevat op Ibiza Lounge CD's en deze CD, Ibiza Lounge Cool Jazz Edition Vol. 2 is de vijfde in deze serie. Daar waar de eerste CD's vooral gericht waren op de dancy kant van het chillen, is deze CD, het logische vervolg op Vol. 1, meer gericht op de instrumentale en jazzy kant van het relaxeren.

Chillen op deze CD kan uitermate goed. Zet je stereotoren aan, ga in de bank hangen met een paar flessen alcohol, wat sapjes en een shaker zodat niets jouw relaxte avondje nog in de weg zit. Terwijl je jouw Cosmopolitans of Margarita's tot een drinkbaar geheel shaket, zullen bekendere artiesten zoals Jamie Cullum en Joss Stone je met hun hits vergezellen. High And Dry van de eerstgenoemde zal je prima begeleiden bij de wulpse bewegingen die je met de shaker maakt. Je vraagt je bijna af of het wel tijd is voor de starre en koude herfst of winter.
Je cocktailtje is klaar en Zuco 103 en Pascale Borel dagen je uit om je heupen toch stiekem vloeiend te laten bewegen. Vivente, zoals Zuco 103 het zou zeggen. Het ijs in je glas streelt je tong en Megan streelt met de Maroon 5 cover This Love jouw oren. Naarmate de avond vordert en de cocktails lekkerder smaken, zorgt de CD voor wat meer funk. Soul II Soul zorgt met Future voor wat funky hiphop invloeden en The New Mastersounds maken met hun Your Love Is Mine een weelderige verwijzing naar het drankglas van James Bond in de jaren zeventig. Ook Luxe Collective doet een gooi naar de Bossanova sound en je voelt je op en top in de mood om deze zomers ogende avond af te sluiten. Met de dromerige klanken van Verbal Kint en Chew-Fu Phat sluit je je ogen en word je een aantal uren later wakker in de herfstsfeer van weleer.

Is dit echt een CD die die zwoele zomerklanken weer naar boven haalt en je stiekem de heupen laat bewegen? Zeker weten! Vergezeld door oude bekenden als Zuco 103 en Gare Du Nord zie je de regen niet meer en als de funky nummers zich aandienen, gaan de wolken bijna wijken. Ibiza Lounge, Cool jazz Edition Vol. 2 is een prima verzamel CD met een hoop tracks die het chillen zeker gemakkelijk maken. Leuk voor in de zomer, noodzakelijk voor in de winter! Ik sla in ieder geval nog een Mojito achterover!
Label: Purple Eye Entertainment Releasedatum: september 2005Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!