CD: The Corrs - Borrowed Heaven

Al een aantal jaren is The Corrs een bekend fenomeen in de hitlijsten. De drie zussen Sharon, Caroline, Andrea en broer Jim hebben dan ook al een aantal CD's afgeleverd en het aantal singles dat ze hebben uitgebracht is ook niet op ťťn hand te tellen.

In Nederland braken ze door met de singles "What can I do?", "So Young" en "Radio". Het laatste nummer laat zien dat het live optreden bij hen vooral professioneel en met veel plezier werd aangepakt en dat ze de muzikale kwaliteit bezitten die in veel gevallen in de popindustrie ontbreekt. Met een mix van pop, akoestische muziek en Ierse invloeden laten ze zien wat hun roots zijn en dat die roots voor superaanstekelijke en relaxte muziek zorgen.

the corrs


De Corrs-invasie in muziekland is begonnen met de CD "Forgive Not Forgotten" (1996), een CD die in Nederland niet echt is doorgekomen. Dat veranderde pas echt met de CD "Talk on Corners" (1997). "What can I do?" was de ultieme smeekbede in de hitlijsten, waarmee veel mensen zich konden vergelijken en "So Young" was een enorm lekkere meezinger.
Na deze CD kwamen ze met een unplugged album (1999), waarbij de single "Radio" een van de hoogtepunten is geweest in Nederland. Ook "Old Town" deed het goed, terwijl het album zelf een kijkje gaf op de folkloristische Ierse cultuur met het energieke "Toss the Feathers".

Na deze live CD kwamen ze nog met "In Blue" (2000) waarvan "Breathless" de bekendste single was. Nog steeds was de mix van pop, rock en roots een groot aandeel van hun muziek. Daarom ben ik benieuwd hoe hun stijl nu is en hoe deze nieuwe CD "Borrowed Heaven" klinkt. Over de titel van de CD kan veel gedacht worden. Voor Andrea was de titel als volgt te verklaren: "Everybody's waiting for the next life but my belief is we all have the possibility of heaven within us".

the corrs