CD: The Corrs - Borrowed Heaven

Het eerste nummer "Summer Sunshine" is meteen ook de eerste single van dit album in de hitlijsten. Je hoort duidelijk weer de poppy sound, die voor de band zo herkenbaar is: lekkere gitaarpoprock met de duidelijk herkenbare stem van Andrea Corr. Het nummer zelf gaat over de goede momenten en dat die goede momenten een gevoel van gemis worden als ze voorbij zijn. Andrea zegt zelf over het nummer: "It sounds happy and summery, but is also quite a sad song. It's the story of a secret love that you can never quite get over. A forbidden love that lives on in your head". Een redelijk zwaar onderwerp dus, dat de band heeft gegoten in een luchtig jasje.

the corrs


Dit luchtige jasje komt wel vaker terug op het album. "Angel", het tweede nummer, vermengt de poprock met de folkloristische fluitinstrumenten, zoals we die ook kennen van "Toss the Feathers". "It's an appreciation of everything she gave us and inspired us to be", zegt Andrea over het nummer, waarin ze het over hun moeder heeft. Diezelfde tribute aan hun moeder komt ook terug in het nummer "Goodbye".
De eerste dramatischere tonen komen pas in je oren bij het nummer "Hideaway". Een beetje naargeestige inleiding leidt het nummer naar een wat vrolijker en luchtiger refrein. Wederom komt het scherpe geluid van Andrea Corr goed uit de verf, omdat ze met haar stem verschillende identiteiten kan aannemen. Dit is vooral te horen in het vierde nummer "Long Night", de eerste ballad die zich op het album presenteert. Dit nummer gaat weer over het gevoel van gemis en het gevoel van het alleen zijn. Dit is ook het eerste nummer waarin de viool van Sharon Corr te horen is. Haar vioolspel heeft geen supergroot aandeel, maar het weet wel de juiste dramatiek in het nummer te leggen. Voor de rest klinkt het als een goede break-up song.