Aliens: Colonial Marines

Aliens

Gearbox Software komt met een nieuwe Aliens-game genaamd Aliens: Colonial Marines. Volgens het bedrijf zal dit het vervolg zijn waar film- en gameliefhebbers op hebben zitten wachten. Ik was aanwezig bij de presentatie van de gameplay demo. Dit is zeker een game om in de gaten te houden.

Aliens: Colonial Marines speelt zich af na de gebeurtenissen uit de derde film in de serie. Als speler moet je de gebeurtenissen uit Aliens 3 onderzoeken en wordt naar een nabije planeet gestuurd waar het ruimteschip uit deel drie is neergestort. Helaas gaat het als je eenmaal aangekomen bent niet van een leien dakje en zit je al snel in de buitenaardse problemen.

Waar het in het begin nog rustig is, zit ik vijf minuten later op het puntje van mijn stoel. De demo begon namelijk in een donkere ruimte waar de noodverlichting in combinatie met zaklampen voor de sfeerverlichting zorgen. Op een gegeven moment schreeuwt één van je squadmates en iedereen gaat los. Aliens komen uit ventilatiegaten, gangen en andere gaten in het level. Ik zie squadmates opgegeten worden alsof het warme broodjes zijn en het is een gevecht voor je leven.

Aliens

Nadat we terugtrekken en naar een uitvalsbasis willen gaan, komen we buiten waar we kennis maken met een nieuw soort Alien: de Rhino, een kruising tussen een neushoorn en triceratops. Vluchtend voor ons leven komen we aan bij de uitvalsbasis waar we de opdracht krijgen om een verdediging neer te zetten. Als speler kan je een aantal sentry-guns neerzetten op strategische plekken. Het duurt alleen niet lang voordat Aliens de hele boel overweldigen.

Zoals het ernaar uitziet zal Aliens: Colonial Marines het moeten hebben van hectische actie en een goede sfeer. Beide punten pakken erg goed uit. De gangen zijn donker, kil en verlaten en daardoor is het moeilijk in te schatten waar en wanneer Aliens tevoorschijn zullen komen. De mariniers die je tegenkomt zijn harde gasten maar tussen neus en lippen door merk je echt dat ze niet op hun gemak zijn. Het feit dat je daarnaast geen HUD hebt draagt alleen maar bij aan de spanning en de verwachting die daarmee geschept wordt voor de speler.

Aliens

De bekende Motion-Sensor zal ook present zijn in het spel. Het handige radarapparaatje laat nabije Aliens op de radar zien. Het nadeel is dat je dit alleen kan doen als je niet aan het schieten bent. Het is leuk om op de radar één stip te zien die na enkele seconden uitgegroeid is naar 10 stippen en als je je wapen trekt zie je je teamgenoot al het plafond in verdwijnen.

Offline kan je samen met een vriend op splitscreen spelen. Het zal ook mogelijk zijn om met maximaal vier spelers online coöperatief te spelen. Dit is een erg verstandige keuze want de game leent er naar om met drie vrienden schreeuwend door de headsets een aantal Alien-konten te schoppen.

Aliens

Aliens: Colonial Marines zal een sfeervolle game gaan worden die draait om onverwachte en chaotische gebeurtenissen. Ik heb nog maar een klein beetje van de sfeer kunnen proeven, maar het smaakt naar meer. Aliens: Colonial Marines komt in 2012 uit voor Nintendo DS, Wii U, Xbox 360, PC en PS3.